|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
hEJ MAMUŚKI!
Witam nowe dziweczyny! Wszytkim laseczkom co w ostatnim terminie wrzuciły fotki- gatuluje świetnego wyglądu! Na prawdę uażam że te brzuszki dodają masę urody. U mnie nadal wszytko po staremu. Wczoraj młodzi zagonili mnie do 4 godzinnej sesji , tak sie wokół nich nalatałam że do konca dnai byłam martwa, a niestety jak wróciłam do domu czekało mnie jeszcze gotowanie obiadu - ehhh, chwilami mam dość tego że mąż wraca tak późno. Kasiu- mogę wynając Twoją babcię? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
mumi, kupiliśmy BUGABOO CAMELEON.
Na początku mieliśmy zupełnie inne plany i wizje. Jednak temat został przekazany TZ-owi i od tego czasu zapanowała rewolucja. Zaangazował sie chłop maxymalnie, spedził godziny w internecie czytając testy, opinie i przegladając e-bay. Nie brałam tego wózka pod uwagę, troche też ze względu na wygląd...jak mi się zdawało kwadratowy. No i cenę. Bo nie ukrywam, że w Polsce jest on jako nowośc i kosztuje kosmiczne pieniądze. Nie wtrącałam się do wyboru TZ-a - to miał być jego wkład. I jest teraz niego dumny, jak paw. Jeśteśmy bardzo zadowoleni. Zgrabna, leciutka rama, na której w przeróznych konfiguracjach montujesz gondolę, siedzisko spacerowe czy fotelik samochodowy. Tylnie koła duże, pompowane, przednie małe, piankowe, obrotowe z możliwością blokady. Regulowana amortyzacja zawieszenia, przekładana rączka, mocny hamulec. Wózek jest niesamowicie zwrotny-praktycznie obracasz go w miejscu jedną ręką. I na zywo wygląda o wiele ładniej, niż na zdjęciach. Miałam obiekcje, co do kubełkowego siedzenia. Są sprzeczne opinie na ten temat. Dużo nowo-wprowadzanych wózków ma jednak własnie takie siedzisko. Jakas jewst tego przyczyna...Poza tym czytałam opinie mam na temat tego rozwiązania i żdna nie miała spacerówce nic do zarzucenia. Dzieci lubia spać i jeździć w tym siedzisku i wcale nie jest ono gorsze czy mniej komfortowe, od tradycyjnie rozkładanego oparcia. Okaże się wszystko w praktyce. Wkleje ci link, zebyś zobaczyła, jak ten wózek wygląda. http://pl.youtube.com/watch?v=MYOJbm...eature=related Potwierdzam raz jeszcze, X-lander to naprawdę dobry wybór moim zdaniem. Jeździłas w sklepie? To ważne. Rozłóż go, złóż, pojeździjcie po sklepie. Mam nadzieję, ze juz wkrótce znajdziecie ten swój 100% wózek ![]() Smoczki kupię, bo róznie bywa. Tak samo butelki. Jedne maluchy plują na dwa metry, drugie od pierwszych dni muszą memlać smoka. Wole nie mieć niespodzianek tuż po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Kurcze, patrzyłam sobie wózki w moim mieście, chcę jakiś taki tradycyjny, wiem że dużooooo już było o wózkach, ale śledziłam ten wątek o nich tak wyrywkowo, czy któraś z Was kupuje jakiś taki tańszy wózek(400-700zł), wiadziałam np. wózek baby lux nie wiem czy to model czy co... macie jakieś opinie?
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
BAN stały
|
Cytat:
No to rodzimy w tym samym czasie ![]() Wczoraj byłam na wizycie u lekarza i z moja macica juz lepiej nadal twardneje ale nie ma zle - tętno słychać, mała tak się ozywiła ostatnimi dniami że kopy konkretne zarabiam ale cieszą mnie te ruchy wiem że jest i że wszystko oki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamuski
![]() Dziewczynki ostatnio tutaj bylam jak pichcilysmy faworki.Wyszly pycha i znow mam na nie ochote U mnie nic nowego sie nie wydarzylo tzn dalej boli mnie w krzyzu na maxa,a tak to bz Gotuje wlasnie zupke kalafiorowa i czekam na malego jak wroci ze szkoly.Pogoda dzisiaj super i cieplutko.Bylam na spacerku z psami z samym dresie. Kurcze musze tez zrobic sobie fotke i pochwalic sie Wam moim brzucholkiem,bo coraz wiecej brzuszkow,a mojego wciaz brak
#4266 |
Rozeznanie
|
Ale sie baby rozgadałyście dzisiaj od rana...
![]() Witam nowe mamuski!!! ![]() Ja wlasnie wrocilam z uczelni i musze wam powiedziec ze brzuszek na ostatnim roku to jest niezly pomysl;p puki moge to wykorzystuje go na maxa juz z polowy egzaminow jestem dzieki temu zwolniona a zamiast tego mam napisac np jakas prace lub przygotowac i zreferowac jakis temat;p hyhy ![]() A i jeszcze powróce do tematu spiworkow do spania... na poczatku nie planowalam owego kupic ale jednak to zrobie taki spiworek przydaje sie niekoniecznie do spania... ostatnio bylam u znajomych i ich malenstwo polroczne zlapalo jakas czterodniowke, ciagle plakla, niebylo mowy zeby ja polozyc tylko ciagle na rekach a wiadomo ze takie chorobsko trzeba wypocic i najlepiej jak sie jest opatulonym czyms cieplym i wlasnie ci moi znajomi okrywali ja caly dzien rozkiem, ktory byl juz za malay ciagle sie zwijal, spadal itp i tak se pomyslalam ze wlasnie fajnym rozwiazaniem w takiej sytuacji bylby ten spiworek-nic sie nie odkryje, nie podwinie a dzidziulce cieplo ![]()
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
Kropka co do wakacji to moze i cieple dni byly owszem,ale WaKACJE maja byc cale cieple. Skoro dla Ciebie to byl tlum ludzi to Ty nie wiesz co sie dzieje w ladne wakacje. Oczywiscie ja tu pisze o takich miejscowosciach jak "Ustka" czy "Rowy" bo w 3-miescie to wiecznie ludzie sa :P
PRzezylam ta glukoze :P Nie jest wcale taka zla :P 116 czyli norma.. Ale mam problem z moczem ![]() Pisze tak Bakterie- dosc liczne w polu widzenia ktoras wie co jest nie tak? A i mam za duzo krwinek bialych a za malo czerwonych. Lekko odchylone o normy ale wychodza poza bariere normy. Co o tym sadzicie?? GLIZDA- spiworek to bardzo dobra rzecz,przydaje sie jak dzidzia jest za mala na kolderke,a za duza na rozek. Ja dostalam 2 modele. jeden wiekszy z rekawami a drugi na 56 zapinany na ramionach. Nie wiem ktory lepszy :P
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kryszynka9008 Czas edycji: 2008-10-21 o 15:26 Powód: bledy |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o leukocyty - to pamiętaj - podane normy nie są normami w ciąży. Ja na początku startowałam już z podwyższonymi, potem miałam 15 tys. Ostatnio któras pisała, ze norma w ciąży to 16 tys. Tż odebrał dzisiaj moje ostatnie wyniki i okazało się, że teraz to mam już 19 tys. Ale na razie nie panikuję - jutro wizyta u ginki, CRP- w górnej granicy normy. Zobaczymy co lekarz powie. I Tobie radze spytać lekarza, bo każda ciąża może być inna, Twój lekarz widzi też poprzednie wyniki i z tego może wywnioskować dużo więcej na pewno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za pocieszenie ![]() WBC 11.1 NEUT8.19 LYMPH 18.6 RBC 3.66 MCH 32.2 PDW18.8 A w tym moczu jeszcze liczne pasma Śluzu. To tez norma?
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
Chciałabym Ci odpowiedzieć, ale też nie chcę naopowiadać bzdur-bo nie jestem lekarzem. Musisz zapytać swojego lekarza prowadzącego. On będzie wiedział najlepiej. Ale nie martw się większość wyników jest conajmniej dość dziwna w ciąży. Ja się już przyzwyczaiłam. Jak pierwszy raz zobaczyłam prawie wszystko poza normą to byłam przerażona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Kochaaaana... nie ma takiej opcji... niestety. To jest MOJA babcia model lux, napęd na cztery koła, rocznik 1934, z naturalnym turbodoładowaniem, nie tunningowana
![]() Cytat:
![]() A wogóle to byłam u doktora... szyjka trzyma na szczęście, aż dr był zaskoczony, że tak ładnie to wygląda ![]() Foty z dziś - koniec 27 tc - czyli 7 miesiąc (sorki za jakość...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
mi tam zadna poducha miedzy nogami nie pomogla na 'szpagatowe zakwasy'
![]() no obracac sie w wyrku to juz mi tak trudno a ta opaska od fizjo ktora dostalam naprawde pomaga przy dretwieniu dloni ![]() Kasiu jaki tyci brzuszek ( w porownaniu z moim np)
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuszek... TYCI? A ja mam wrażenie, że ruszył z kopyta... ale coś w tym jest... waga po dzisiejszym ważeniu +0,5 kg w stosunku do wagi sprzed 2 tygodni - czyli jeszcze 2 kg do wagi sprzed ciąży... nie rosnę zbytnio... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
e tam moze po prostu masz mniej wody niz ja
bo ja to jak wielblad i to na kacu ciagle pije i pije, puchne tylko troszke w stopach z tym spaniem to niby z lewego na prawy sie przeturlam (i z powrotem tez) aleczesto budzie sie na plecach i to jest moja najwygodniejsza pozycja
#4276 |
Zadomowienie
|
Nooo, faktycznie. Takie kolosisko, a gdzie on się tam mieści? Kurcze, patrzę na ten twój brzuszek i wydaje mi sie, ze mój jest podobny...Brzuch mi rośnie, czy mała? Na połówkowym (zaczęty 22tc) wazyła ok 500 gr. Teraz wizytę mam 30 października i będzie to początek 27 tc. Baaardzo jestem ciekawa, ile "kruszynka" będzie wazyła, bo mamusia coraz bardziej stanowczo odzuwa kazdy jej ruch. Moje dziecko nie należy do anemików
![]() Przekręcanie w nocytez zaczyna byc ceremonałem, bo kiedyś fiku-miku przez brzuch i zmiana pozycji. A teraz? Najpierw na plecy i potem na drugi bok - zarzucanie tyłeczkiem. Na szczęście jeszcze nie czuję sie wilce obolała i nic mi nie drętwieje. No, może czasem, jak za długo np stoję przy kuchni, albo po całym dniu plecki nisko mnie pobolewają. Boję się na wage stawać... Dzisiaj zapłaciłam za zkupki kolejne - pieluchy, termometry i takie tam higieniczne sprawy. No i za porcyjkę zwykłuch śpioszków bawełnianych, bo polując na rózności typu sukieneczka czy bluzeczka nie kupiłam najpospolitszych i napotrzebniejszych na początku ciuszków. Jeszcze jakies czapki, jedne dzinsiki i maleńkie butki i będzie z głowy. Zostana grubsze zakupy ![]() Zakwasów niw mam w udach, za to "kość fredkowa" mnie boli i to od jakiegos czasu. Normalnie jakbym się nieźle walnęła. Musze zapytac lekarza, o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, dołączam do klubu nie mogącch spać i się przewrócić na drugi bok w nocy. U mnie też akrobacje i też nie mogę spac na lewym boku. Oj jak ja marzę o spaniu na brzuchu.
Buziołki i miłego dnia ![]()
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
Mnie fredka boli tam gdzie ją poprzednio nacinali.... To takie głupie uczucie, jakbym się miała rozlecieć... ale ginek mówi, że to wszystko wina relaksyny i że niby wszystko jest w najlepszym porządku... Tylko czemu boli
![]() A tak poza tym to wygibasy ćwiczę na łóżku że ho ho.... Znaleźć wygodną pozycję to niemal z cudem graniczy ![]() Ale mniejsza o to wszystko... Dzisiaj jak wstałam to z 20 minut pion mi było trudno zachować. Tak mi się kręciło w łepetynie, że szok ![]() ![]() Teraz spożywam śniadanko i już mi się lepiej zrobiło, ale trochę się wystraszyłam. Myślicie, że to może być od tego mojego niskiego ciśnienie???
#4279 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć, że Ty i inne dziewczyny mają te same odczucia co ja. Choć w moim przypadku to spanie z poduszką między udami faktycznie trochę pomaga. Już nie czuję się, jakby przeleciało mnie sto chłopa ![]() Ja również zakupiłam butelki TT i mnóstwo innych rzeczy - czekam właśnie na paczuszkę ![]() A co do antybiotyku, to ja też dostałam - ze względu na wyniki krwi (lekarz podejrzewa stan zapalny) - ale po zażyciu 3 dawek okazało się, że mam uczulenie ![]() Ami, mój TŻ jest pod wielkim wrażeniem wózka ![]() Obydwa są ultralekkie i chyba fajnie się prowadzą, no ale dla mnie cena jest zaporowa ![]() Faktycznie Twój jest taki leciutki i czy tak łatwo sie składa, jak pokazuje to filmik? EDIT: jeszcze chciałam dopytać, czy gondolka jest dość nisko zawieszona na stelażu? Bo ze zdjęć i filmiku wynika, że tak. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez freshona Czas edycji: 2008-10-22 o 08:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam się wersji, że urodzę w okolicach 20 stycznia, choć po ostatniej wizycie u gina, który przewidywał przedwczesny poród, już nie jest mi tak do śmiechu. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
U mnie też są niewielkie różnice w wmiarach dzidzi, ale lekarz powiedział że to norma więc nie panikuję.
![]() |
#4286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No własnie, ja trochę sfałszowałam termin ostatniej miesiączki, bo jak zwykle sobie nie zpisałam no i trzymam się daty z pierwszego usg, nawet sobie tygodnie pozaznaczałam w kalendarzu hehe termin porodu waha mi sie od 23 stycznia (wynik z II usg) poprzez 27 stycznia (na podstawie miesiączki) aż do 1 lutego hehe wg I usg , ale tydzień różnicy to nic... ale by było dobre jakby mała co mi teraz ciągle kopie po żebrach urodziła sie 1 lutego jak jej tatuś ![]() A tak w ogóle to ruch dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
Wiecie co zerknęłam sobie do mojej karty z pierwszej ciąży. I tak z miesiączki wyszedł ginkowi 07.11.2005 ( ja wtedy też twierdziłam, że będzie tydzień szybciej). Na różnych usg wychodził 3,7,9 bądź 11.11.2005... A mój synuś co... zgodził się z mamusią i pojawił sie 1 listopada
![]() A i jeszcze dzień przed porodem robili mi usg i mówili, że mały będzie jakieś 53 cm i 3400, a chłop wyszedł 3800 i 58 cm ![]() ![]()
#4289 |
Zadomowienie
|
Kasiu, no cóż- pozostaje mi żałować że nikt w "spadku" takiej babci mi nie zostawił
![]() Choć na swoją tez nie powinnam nażekać. I się ciesze bo mam brzuchol podobnej wielkości więc wreszcie czuję się jak ciezaówka ![]() Do spania tez pozycji nie mogę sobie znaleźć, męża już dawno wykopałam z sypialni i nawet nie ma szans by wrócił na sowje miejsce przed porodem. Na dodate mały jest na tyle złośliwy że jak mocniej położę się na boku to wkłada swjoe łapki tam, gdzie leżę i gmera nimi tak mocno, az zmusza mnie do zmiany pozycji. I jak patrzę na stopy z pozycji stojacej to wieczorem ich nie widzę, a rano jedynie paluchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Seviljanko - Napisz, prosze, co powiedzial gin bo sie martwie o Ciebie. Mnie natomiast chyba hormony buzuja, bo z byle powodu chodze jakby mnie kto nakrecil. Malzonek schowal gdzies przyssawke do odkurzacza, a chcialam odkurzyc kanape i fotele. Ostatnio tutaj leje, psy w zwiazku z tym bardziej brudza, codziennie trzeba kilka razy odkurzaczem wszystko przejechac, a tu nici z tego. Nie moge sie do niego dodzwonic, odkurzyc rowniez nie, i cisnienie mi skacze z powodu glupiej przyssawki do odkurzacza ![]() Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.