mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-21, 10:10   #4261
bezsenność
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

hEJ MAMUŚKI!

Witam nowe dziweczyny!
Wszytkim laseczkom co w ostatnim terminie wrzuciły fotki- gatuluje świetnego wyglądu! Na prawdę uażam że te brzuszki dodają masę urody.
U mnie nadal wszytko po staremu. Wczoraj młodzi zagonili mnie do 4 godzinnej sesji , tak sie wokół nich nalatałam że do konca dnai byłam martwa, a niestety jak wróciłam do domu czekało mnie jeszcze gotowanie obiadu - ehhh, chwilami mam dość tego że mąż wraca tak późno. Kasiu- mogę wynając Twoją babcię?
Stary 2008-10-21, 11:36   #4262
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

mumi, kupiliśmy BUGABOO CAMELEON.
Na początku mieliśmy zupełnie inne plany i wizje. Jednak temat został przekazany TZ-owi i od tego czasu zapanowała rewolucja. Zaangazował sie chłop maxymalnie, spedził godziny w internecie czytając testy, opinie i przegladając e-bay.
Nie brałam tego wózka pod uwagę, troche też ze względu na wygląd...jak mi się zdawało kwadratowy. No i cenę. Bo nie ukrywam, że w Polsce jest on jako nowośc i kosztuje kosmiczne pieniądze.
Nie wtrącałam się do wyboru TZ-a - to miał być jego wkład. I jest teraz niego dumny, jak paw.
Jeśteśmy bardzo zadowoleni. Zgrabna, leciutka rama, na której w przeróznych konfiguracjach montujesz gondolę, siedzisko spacerowe czy fotelik samochodowy. Tylnie koła duże, pompowane, przednie małe, piankowe, obrotowe z możliwością blokady. Regulowana amortyzacja zawieszenia, przekładana rączka, mocny hamulec. Wózek jest niesamowicie zwrotny-praktycznie obracasz go w miejscu jedną ręką. I na zywo wygląda o wiele ładniej, niż na zdjęciach.
Miałam obiekcje, co do kubełkowego siedzenia. Są sprzeczne opinie na ten temat. Dużo nowo-wprowadzanych wózków ma jednak własnie takie siedzisko. Jakas jewst tego przyczyna...Poza tym czytałam opinie mam na temat tego rozwiązania i żdna nie miała spacerówce nic do zarzucenia. Dzieci lubia spać i jeździć w tym siedzisku i wcale nie jest ono gorsze czy mniej komfortowe, od tradycyjnie rozkładanego oparcia.
Okaże się wszystko w praktyce. Wkleje ci link, zebyś zobaczyła, jak ten wózek wygląda.
http://pl.youtube.com/watch?v=MYOJbm...eature=related

Potwierdzam raz jeszcze, X-lander to naprawdę dobry wybór moim zdaniem. Jeździłas w sklepie? To ważne. Rozłóż go, złóż, pojeździjcie po sklepie.
Mam nadzieję, ze juz wkrótce znajdziecie ten swój 100% wózek

Smoczki kupię, bo róznie bywa. Tak samo butelki. Jedne maluchy plują na dwa metry, drugie od pierwszych dni muszą memlać smoka. Wole nie mieć niespodzianek tuż po porodzie.
Stary 2008-10-21, 11:38   #4263
edhel
Raczkowanie

GG do edhel

Kurcze, patrzyłam sobie wózki w moim mieście, chcę jakiś taki tradycyjny, wiem że dużooooo już było o wózkach, ale śledziłam ten wątek o nich tak wyrywkowo, czy któraś z Was kupuje jakiś taki tańszy wózek(400-700zł), wiadziałam np. wózek baby lux nie wiem czy to model czy co... macie jakieś opinie?

Pozdrawiam!
edhel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 12:54   #4264
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Cytat:
Napisane przez Renatacr Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuski styczniowo-lutowe! Przejrzalam wlasnie prawie caly watek i chcialabym sie przywitac.
Jestem wlasnie w 29 tygodniu ciazy, synek - Bruno - ma pojawic sie na swiecie 9 stycznia, a jego mamusia klika do Was z Kostaryki (takie male egzotyczne panstewko w Ameryce Centralnej nad morzem Karaibskim).
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i wpisuje sie na liste stalych bywalczyn tego watku

No to rodzimy w tym samym czasie Też mam termin na 9 stycznia.
Wczoraj byłam na wizycie u lekarza i z moja macica juz lepiej nadal twardneje ale nie ma zle - tętno słychać, mała tak się ozywiła ostatnimi dniami że kopy konkretne zarabiam ale cieszą mnie te ruchy wiem że jest i że wszystko oki A jutro idziemy podglądać Co do wagi to mam juz 11 kilo na plusie upsss.... ale nie dziwie sie jesli moj najlepszy pokarm to ciastka i lody z duza zawartościa czekolady. Pozdrawiam wszystkie mamusie
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 13:17   #4265
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Witam nowe mamuski
Dziewczynki ostatnio tutaj bylam jak pichcilysmy faworki.Wyszly pycha i znow mam na nie ochote
U mnie nic nowego sie nie wydarzylo tzn dalej boli mnie w krzyzu na maxa,a tak to bz
Gotuje wlasnie zupke kalafiorowa i czekam na malego jak wroci ze szkoly.Pogoda dzisiaj super i cieplutko.Bylam na spacerku z psami z samym dresie.
Kurcze musze tez zrobic sobie fotke i pochwalic sie Wam moim brzucholkiem,bo coraz wiecej brzuszkow,a mojego wciaz brak

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 14:20   #4266
Glizda87
Rozeznanie

Ale sie baby rozgadałyście dzisiaj od rana...

Witam nowe mamuski!!!

Ja wlasnie wrocilam z uczelni i musze wam powiedziec ze brzuszek na ostatnim roku to jest niezly pomysl;p puki moge to wykorzystuje go na maxa juz z polowy egzaminow jestem dzieki temu zwolniona a zamiast tego mam napisac np jakas prace lub przygotowac i zreferowac jakis temat;p hyhy Jedna pani dr nawet stwierdzila ze stres zwiazany z przygotowaniami i zaliczeniami egzaminow moze miec zly wplyw na ciaze i jej zdaniem takie emocje sa bardzo niewskazane w moim stanie dlatego ona zwalnia mnie i z obecnosci na wykladzie i z egzaminu mam tylko na cwiczenia przychodzic i pozniej ocene z cwiczen przepisze mi na wyklad:P ale jak zawsze nie wszystko moze byc kolorowo sa tez tacy ktorzy utrudniaja jak tylko moga;/

A i jeszcze powróce do tematu spiworkow do spania... na poczatku nie planowalam owego kupic ale jednak to zrobie taki spiworek przydaje sie niekoniecznie do spania... ostatnio bylam u znajomych i ich malenstwo polroczne zlapalo jakas czterodniowke, ciagle plakla, niebylo mowy zeby ja polozyc tylko ciagle na rekach a wiadomo ze takie chorobsko trzeba wypocic i najlepiej jak sie jest opatulonym czyms cieplym i wlasnie ci moi znajomi okrywali ja caly dzien rozkiem, ktory byl juz za malay ciagle sie zwijal, spadal itp i tak se pomyslalam ze wlasnie fajnym rozwiazaniem w takiej sytuacji bylby ten spiworek-nic sie nie odkryje, nie podwinie a dzidziulce cieplo
Stary 2008-10-21, 15:23   #4267
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Kropka co do wakacji to moze i cieple dni byly owszem,ale WaKACJE maja byc cale cieple. Skoro dla Ciebie to byl tlum ludzi to Ty nie wiesz co sie dzieje w ladne wakacje. Oczywiscie ja tu pisze o takich miejscowosciach jak "Ustka" czy "Rowy" bo w 3-miescie to wiecznie ludzie sa :P

PRzezylam ta glukoze :P Nie jest wcale taka zla :P

116 czyli norma.. Ale mam problem z moczem
Pisze tak Bakterie- dosc liczne w polu widzenia ktoras wie co jest nie tak?
A i mam za duzo krwinek bialych a za malo czerwonych. Lekko odchylone o normy ale wychodza poza bariere normy. Co o tym sadzicie??

GLIZDA
- spiworek to bardzo dobra rzecz,przydaje sie jak dzidzia jest za mala na kolderke,a za duza na rozek. Ja dostalam 2 modele. jeden wiekszy z rekawami a drugi na 56 zapinany na ramionach. Nie wiem ktory lepszy :P
I Serca mam znów Dwa 18.o3.2oo14

Edytowane przez Kryszynka9008
Czas edycji: 2008-10-21 o 15:26 Powód: bledy
Kryszynka9008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 15:56   #4268
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kryszynka9008 Pokaż wiadomość
Ale mam problem z moczem
Pisze tak Bakterie- dosc liczne w polu widzenia ktoras wie co jest nie tak?
A i mam za duzo krwinek bialych a za malo czerwonych. Lekko odchylone o normy ale wychodza poza bariere normy. Co o tym sadzicie??
Bakterie dość liczne na ogólnym badaniu moczu to raczej norma w ciąży - dla spokoju możesz zrobić sobie posiew - zapytaj lekarza czy widzi taką potrzebę.
Jeśli chodzi o leukocyty - to pamiętaj - podane normy nie są normami w ciąży. Ja na początku startowałam już z podwyższonymi, potem miałam 15 tys. Ostatnio któras pisała, ze norma w ciąży to 16 tys. Tż odebrał dzisiaj moje ostatnie wyniki i okazało się, że teraz to mam już 19 tys. Ale na razie nie panikuję - jutro wizyta u ginki, CRP- w górnej granicy normy. Zobaczymy co lekarz powie. I Tobie radze spytać lekarza, bo każda ciąża może być inna, Twój lekarz widzi też poprzednie wyniki i z tego może wywnioskować dużo więcej na pewno.
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 16:07   #4269
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Bakterie dość liczne na ogólnym badaniu moczu to raczej norma w ciąży - dla spokoju możesz zrobić sobie posiew - zapytaj lekarza czy widzi taką potrzebę.
Jeśli chodzi o leukocyty - to pamiętaj - podane normy nie są normami w ciąży. Ja na początku startowałam już z podwyższonymi, potem miałam 15 tys. Ostatnio któras pisała, ze norma w ciąży to 16 tys. Tż odebrał dzisiaj moje ostatnie wyniki i okazało się, że teraz to mam już 19 tys. Ale na razie nie panikuję - jutro wizyta u ginki, CRP- w górnej granicy normy. Zobaczymy co lekarz powie. I Tobie radze spytać lekarza, bo każda ciąża może być inna, Twój lekarz widzi też poprzednie wyniki i z tego może wywnioskować dużo więcej na pewno.

Dzieki za pocieszenie bo sie troszke przestraszylam. Rzeczy ktore ochodza od normy to:
WBC 11.1
NEUT8.19
LYMPH 18.6

RBC 3.66
MCH 32.2
PDW18.8

A w tym moczu jeszcze liczne pasma Śluzu. To tez norma?
Stary 2008-10-21, 18:09   #4270
skoja
Rozeznanie

Chciałabym Ci odpowiedzieć, ale też nie chcę naopowiadać bzdur-bo nie jestem lekarzem. Musisz zapytać swojego lekarza prowadzącego. On będzie wiedział najlepiej. Ale nie martw się większość wyników jest conajmniej dość dziwna w ciąży. Ja się już przyzwyczaiłam. Jak pierwszy raz zobaczyłam prawie wszystko poza normą to byłam przerażona Tak więc nie stresuj się na zapas!
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 18:32   #4271
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Cytat:
Chciałabym Ci odpowiedzieć, ale też nie chcę naopowiadać bzdur-bo nie jestem lekarzem. Musisz zapytać swojego lekarza prowadzącego. On będzie wiedział najlepiej. Ale nie martw się większość wyników jest conajmniej dość dziwna w ciąży. Ja się już przyzwyczaiłam. Jak pierwszy raz zobaczyłam prawie wszystko poza normą to byłam przerażona Tak więc nie stresuj się na zapas!
Dzieki Skoja w czwartek ide dopiero do lekarza. Ciezko mi jezdzic bo mam go w Ustce 20 km od miejsca zamieszkania. Ale po zloto siegamy wyzej niz sie da Cos przelecialo mi miedzy oczami na temat "Fredki" to tez codziennie rano i wieczorem czuje sie jak po akrobacjach,albo szpagacie. Rozmawialam dzisiaj z lekarzem na temat tego bolu i poradzil mi podusie duza lub zrulowana koldre miedzy nogi podczas snu i ma niby pomóc .. Bede dzisiaj próbować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 20:07   #4272
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
Kasiu- mogę wynając Twoją babcię?
Kochaaaana... nie ma takiej opcji... niestety. To jest MOJA babcia model lux, napęd na cztery koła, rocznik 1934, z naturalnym turbodoładowaniem, nie tunningowana Niestety taką można nabyć tylko drogą dzidziczenia...

Cytat:
Napisane przez Kryszynka9008 Pokaż wiadomość
Cos przelecialo mi miedzy oczami na temat "Fredki" to tez codziennie rano i wieczorem czuje sie jak po akrobacjach,albo szpagacie. Rozmawialam dzisiaj z lekarzem na temat tego bolu i poradzil mi podusie duza lub zrulowana koldre miedzy nogi podczas snu i ma niby pomóc .. Bede dzisiaj próbować
Ja tak śpię od ponad dwoch tygodni - NIE DZIAŁA...okolica okołofredkowa nadal boli, więc co jest

A wogóle to byłam u doktora... szyjka trzyma na szczęście, aż dr był zaskoczony, że tak ładnie to wygląda A Patryk głową w górze – co wiem, bo mnie strasznie kopie po pęcherzu… rośnie na potęgę – waga na dziś (26t5d) – 1450g :O tylko jest lekka dysproporcja w pomiarach – brzuszek i kończyny są na 27t0d a główka 28t0d… dr chce to sprawdzać raz jeszcze, ale mnie się wydaje, że taka dysproporcja to nic podejrzanego – tym bardziej, że struktury główki i mózgowia są prawidłowe. Poza tym dr nie wie, co ma zrobić z tym moim zaświdczeniem do cesarki, bo on sam nie pracuje w szpitalu i obawia się, żeby mnie nie odesłali "z kwitkiem", bo same wiecie... taka jest nagonka na te cesarki, że teraz problem to mają właśnie te kobiety, które cesarkę mieć powinny...

Foty z dziś - koniec 27 tc - czyli 7 miesiąc (sorki za jakość...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (25,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w2.jpg (31,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w3.jpg (37,3 KB, 21 załadowań)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:09   #4273
pani z herbata
Zadomowienie

mi tam zadna poducha miedzy nogami nie pomogla na 'szpagatowe zakwasy' ale za to nie dretwieja mi uda i posladki
no obracac sie w wyrku to juz mi tak trudno

a ta opaska od fizjo ktora dostalam naprawde pomaga przy dretwieniu dloni

Kasiu jaki tyci brzuszek ( w porownaniu z moim np)

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:30   #4274
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
mi tam zadna poducha miedzy nogami nie pomogla na 'szpagatowe zakwasy' ale za to nie dretwieja mi uda i posladki
no obracac sie w wyrku to juz mi tak trudno

a ta opaska od fizjo ktora dostalam naprawde pomaga przy dretwieniu dloni

Kasiu jaki tyci brzuszek ( w porownaniu z moim np)
A ja już sama nie wiem jak spać... z tą poduszką między nogami lepiej niby, bo nie lecę na brzuch, ale i tak nie ma opcji, żebym spała jak trzeba, czyli na lewym boku... cała noc na prawym w jednej pozycji, więc rano mam biodro, udo i kolano do wymiany...

Brzuszek... TYCI? A ja mam wrażenie, że ruszył z kopyta... ale coś w tym jest... waga po dzisiejszym ważeniu +0,5 kg w stosunku do wagi sprzed 2 tygodni - czyli jeszcze 2 kg do wagi sprzed ciąży... nie rosnę zbytnio...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:43   #4275
pani z herbata
Zadomowienie

e tam moze po prostu masz mniej wody niz ja
bo ja to jak wielblad i to na kacu
ciagle pije i pije, puchne tylko troszke w stopach

z tym spaniem to niby z lewego na prawy sie przeturlam (i z powrotem tez) aleczesto budzie sie na plecach i to jest moja najwygodniejsza pozycja

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 20:56   #4276
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Nooo, faktycznie. Takie kolosisko, a gdzie on się tam mieści? Kurcze, patrzę na ten twój brzuszek i wydaje mi sie, ze mój jest podobny...Brzuch mi rośnie, czy mała? Na połówkowym (zaczęty 22tc) wazyła ok 500 gr. Teraz wizytę mam 30 października i będzie to początek 27 tc. Baaardzo jestem ciekawa, ile "kruszynka" będzie wazyła, bo mamusia coraz bardziej stanowczo odzuwa kazdy jej ruch. Moje dziecko nie należy do anemików

Przekręcanie w nocytez zaczyna byc ceremonałem, bo kiedyś fiku-miku przez brzuch i zmiana pozycji. A teraz? Najpierw na plecy i potem na drugi bok - zarzucanie tyłeczkiem. Na szczęście jeszcze nie czuję sie wilce obolała i nic mi nie drętwieje. No, może czasem, jak za długo np stoję przy kuchni, albo po całym dniu plecki nisko mnie pobolewają. Boję się na wage stawać...

Dzisiaj zapłaciłam za zkupki kolejne - pieluchy, termometry i takie tam higieniczne sprawy. No i za porcyjkę zwykłuch śpioszków bawełnianych, bo polując na rózności typu sukieneczka czy bluzeczka nie kupiłam najpospolitszych i napotrzebniejszych na początku ciuszków. Jeszcze jakies czapki, jedne dzinsiki i maleńkie butki i będzie z głowy. Zostana grubsze zakupy

Zakwasów niw mam w udach, za to "kość fredkowa" mnie boli i to od jakiegos czasu. Normalnie jakbym się nieźle walnęła. Musze zapytac lekarza, o co chodzi.
Stary 2008-10-22, 06:18   #4277
passionfruit
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki, dołączam do klubu nie mogącch spać i się przewrócić na drugi bok w nocy. U mnie też akrobacje i też nie mogę spac na lewym boku. Oj jak ja marzę o spaniu na brzuchu.
Buziołki i miłego dnia
Stary 2008-10-22, 06:45   #4278
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Mnie fredka boli tam gdzie ją poprzednio nacinali.... To takie głupie uczucie, jakbym się miała rozlecieć... ale ginek mówi, że to wszystko wina relaksyny i że niby wszystko jest w najlepszym porządku... Tylko czemu boli

A tak poza tym to wygibasy ćwiczę na łóżku że ho ho.... Znaleźć wygodną pozycję to niemal z cudem graniczy

Ale mniejsza o to wszystko... Dzisiaj jak wstałam to z 20 minut pion mi było trudno zachować. Tak mi się kręciło w łepetynie, że szok Jak szłam do łazienki i wyszykować mojego przedszkolaka to ściany podpierałam... To było co najmniej dziwne

Teraz spożywam śniadanko i już mi się lepiej zrobiło, ale trochę się wystraszyłam. Myślicie, że to może być od tego mojego niskiego ciśnienie???

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 07:52   #4279
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
fredka jest "the best"
Agusia co do tych dolegliwości - mam to samo - mam wrażenie, że mam tam mega zakwasy, jakbym szpagat ćwiczyła...

Ja kupiłam zestaw dwóch sztuk z TT za 17 zł - wolę mieć na wypadek, gdyby się okazało, że jest taka potrzeba

dziś byłam znów u internisty i mam antybiotyk…
Cześć Kasiu - nareszcie jesteś
Dobrze wiedzieć, że Ty i inne dziewczyny mają te same odczucia co ja. Choć w moim przypadku to spanie z poduszką między udami faktycznie trochę pomaga. Już nie czuję się, jakby przeleciało mnie sto chłopa

Ja również zakupiłam butelki TT i mnóstwo innych rzeczy - czekam właśnie na paczuszkę

A co do antybiotyku, to ja też dostałam - ze względu na wyniki krwi (lekarz podejrzewa stan zapalny) - ale po zażyciu 3 dawek okazało się, że mam uczulenie Mówiłam doktorowi, że mam uczulenie na penicylany, ale widocznie to olał. Zapisał mi cosik innego ale na razie nie biorę. Zarówno pani w aptece jak i chłopak mojej kuzynki (ginekolog) poradzili zrobić badania po paru dniach i wtedy ewentualnie wziąć.

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
mumi, kupiliśmy BUGABOO CAMELEON.
Ami, mój TŻ jest pod wielkim wrażeniem wózka , choć on ma jeszcze jeden typ, który obadał w sklepie - Stokke, który mi się kompletnie nie podoba.
Obydwa są ultralekkie i chyba fajnie się prowadzą, no ale dla mnie cena jest zaporowa
Faktycznie Twój jest taki leciutki i czy tak łatwo sie składa, jak pokazuje to filmik?
EDIT: jeszcze chciałam dopytać, czy gondolka jest dość nisko zawieszona na stelażu? Bo ze zdjęć i filmiku wynika, że tak.

Cytat:
Tż odebrał dzisiaj moje ostatnie wyniki i okazało się, że teraz to mam już 19 tys. Ale na razie nie panikuję - jutro wizyta u ginki, CRP- w górnej granicy normy. Zobaczymy co lekarz powie. I Tobie radze spytać lekarza, bo każda ciąża może być inna, Twój lekarz widzi też poprzednie wyniki i z tego może wywnioskować dużo więcej na pewno.
No kochana, to czekam na relację z wizyty, bo u mnie też pewnie to WBC rośnie. Jestem ciekawa, co Ci powie lekarka.

Cytat:
A wogóle to byłam u doktora... szyjka trzyma na szczęście, aż dr był zaskoczony, że tak ładnie to wygląda A Patryk głową w górze – co wiem, bo mnie strasznie kopie po pęcherzu… rośnie na potęgę – waga na dziś (26t5d) – 1450g :O tylko jest lekka dysproporcja w pomiarach – brzuszek i kończyny są na 27t0d a główka 28t0d… dr chce to sprawdzać raz jeszcze, ale mnie się wydaje, że taka dysproporcja to nic podejrzanego – tym bardziej, że struktury główki i mózgowia są prawidłowe.
Ja pier.... Kasik, faktycznie ten Twój "maluszek" okazały. Moja tydzień temu miała kilogram i lekarz stwierdził, że waży ciutkę więcej niż wynika to z tygodnia ciąży (tak o tydzień) Ale wiem też, że może być tak, że moja młoda w którymś momencie zacznie bardziej intensywnie przybierać, za to Patryczek kiedyś przyhamuje. No chyba, że zamierza mieć ze 4 kilo

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Ale mniejsza o to wszystko... Dzisiaj jak wstałam to z 20 minut pion mi było trudno zachować. Tak mi się kręciło w łepetynie, że szok Jak szłam do łazienki i wyszykować mojego przedszkolaka to ściany podpierałam... To było co najmniej dziwne

Teraz spożywam śniadanko i już mi się lepiej zrobiło, ale trochę się wystraszyłam. Myślicie, że to może być od tego mojego niskiego ciśnienie???
Ja też mam zazwyczaj niskie - u mnie przeciętnie 110/60. Staram się raz dziennie pić kawkę (wprawdzie z mlekiem) ale niewiele to pomaga. Na początku ciąży z powodu niskiego ciśnienia faktycznie bywało mi słabo i kręciło się w głowie.

Edytowane przez freshona
Czas edycji: 2008-10-22 o 08:40
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 08:16   #4280
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Ja też mam zazwyczaj niskie - u mnie przeciętnie 110/60. Staram się raz dziennie pić kawkę (wprawdzie z mlekiem) ale niewiele to pomaga. Na początku ciąży z powodu niskiego ciśnienia faktycznie bywało mi słabo i kręciło się w głowie.
U mnie też standard 110/60, ale w domku nie mam aparatu więc mierzę u doktorka lub u jednych lub drugich dziadków jak jestem - możliwe, że dziś rankiem miałam jeszcze niższe i to dlatego.... Ale przed chwilą to mi na pewno skoczyło, jak zobaczyłam po ile frank teraz stoi i że rata kredytu mieszkaniowego w tym miesiącu będzie o grubo ponad stówe wyższa Mam nadzieję, że analitycy mają rację, że to potrwa najwyżej 2-3 miesiące, a potem kurs znowu spadnie W ogóle ostatnio mam wrażenie, że wszystko idzie w górę... Za ogrzewanie musieliśmy dopłacić, bo wyrównanie ze względu na podwyżki z pierwszej połowy roku, za prąd tak samo.... stawki na następny okres naliczyli niebosiężne (chyba już sobie przyszłe podwyżki wliczają), czynsz też podnieśli a jak widzę rosnące ceny żywności w sklepach to mnie normalnie mierzi.... A ostatnio oglądałam dokument w tv o dziesięcioosobowej rodzinie w USA i oni wydają około 150 $ tygodniowo na jedzenie i najdziwniejsze, że były to standardowe produkty anie tylko chleb, ryż i makaron... A ja tak ostatnio policzyłam ile idzie mi na te jedzenie, kupowane w lidlach, biedronkach... i co wyszło... niewiele mniej Nie ma to jak nasza Polska kochana....

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-22, 08:22   #4281
freshona
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też standard 110/60, ale w domku nie mam aparatu więc mierzę u doktorka lub u jednych lub drugich dziadków jak jestem - możliwe, że dziś rankiem miałam jeszcze niższe i to dlatego.... Ale przed chwilą to mi na pewno skoczyło, jak zobaczyłam po ile frank teraz stoi i że rata kredytu mieszkaniowego w tym miesiącu będzie o grubo ponad stówe wyższa Mam nadzieję, że analitycy mają rację, że to potrwa najwyżej 2-3 miesiące, a potem kurs znowu spadnie W ogóle ostatnio mam wrażenie, że wszystko idzie w górę... Za ogrzewanie musieliśmy dopłacić, bo wyrównanie ze względu na podwyżki z pierwszej połowy roku, za prąd tak samo.... stawki na następny okres naliczyli niebosiężne (chyba już sobie przyszłe podwyżki wliczają), czynsz też podnieśli a jak widzę rosnące ceny żywności w sklepach to mnie normalnie mierzi.... A ostatnio oglądałam dokument w tv o dziesięcioosobowej rodzinie w USA i oni wydają około 150 $ tygodniowo na jedzenie i najdziwniejsze, że były to standardowe produkty anie tylko chleb, ryż i makaron... A ja tak ostatnio policzyłam ile idzie mi na te jedzenie, kupowane w lidlach, biedronkach... i co wyszło... niewiele mniej Nie ma to jak nasza Polska kochana....
Mój szwagier się cieszy, że wziął kredyt w złotówkach. Za to my nie zdążyliśmy, a teraz możemy mieć problemy z otrzymaniem Niestety, faktycznie wszystko drożeje, chyba zacznę zapisywać wydatki, bo do tej pory tego nie robiłam. jak pomyślę, ile jeszcze musimy wydać kasy (wózek, łóżeczko, jakaś komoda, część wyprawki) to trochę mnie to przeraża.
Stary 2008-10-22, 08:30   #4282
edhel
Raczkowanie

GG do edhel

Cytat:
Kochaaaana... nie ma takiej opcji... niestety. To jest MOJA babcia model lux, napęd na cztery koła, rocznik 1934, z naturalnym turbodoładowaniem, nie tunningowana Niestety taką można nabyć tylko drogą dzidziczenia...

Ja tak śpię od ponad dwoch tygodni - NIE DZIAŁA...okolica okołofredkowa nadal boli, więc co jest

A wogóle to byłam u doktora... szyjka trzyma na szczęście, aż dr był zaskoczony, że tak ładnie to wygląda A Patryk głową w górze – co wiem, bo mnie strasznie kopie po pęcherzu… rośnie na potęgę – waga na dziś (26t5d) – 1450g :O tylko jest lekka dysproporcja w pomiarach – brzuszek i kończyny są na 27t0d a główka 28t0d… dr chce to sprawdzać raz jeszcze, ale mnie się wydaje, że taka dysproporcja to nic podejrzanego – tym bardziej, że struktury główki i mózgowia są prawidłowe. Poza tym dr nie wie, co ma zrobić z tym moim zaświdczeniem do cesarki, bo on sam nie pracuje w szpitalu i obawia się, żeby mnie nie odesłali "z kwitkiem", bo same wiecie... taka jest nagonka na te cesarki, że teraz problem to mają właśnie te kobiety, które cesarkę mieć powinny...

Śliczny brzuszek!!! a co do dysproporcji to normalne, jak byłam na usg w 22 tyg to raz pomiary wskazywały na 2, raz na 23 a zdarzyło się nawet że na 24 tc potem średnią powiedział i tyle. chyba to normalne zjawisko. powiedział mi ze jeśli chodzi o termin i wiek ciąży to I usg jest najwiarygodniejsze. Domyślam się że chodzi o to ze potem rozwój dzieciątka jest bardziej zróżnicowany...chyba
Stary 2008-10-22, 08:33   #4283
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edhel Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek!!! a co do dysproporcji to normalne, jak byłam na usg w 22 tyg to raz pomiary wskazywały na 2, raz na 23 a zdarzyło się nawet że na 24 tc potem średnią powiedział i tyle. chyba to normalne zjawisko. powiedział mi ze jeśli chodzi o termin i wiek ciąży to I usg jest najwiarygodniejsze. Domyślam się że chodzi o to ze potem rozwój dzieciątka jest bardziej zróżnicowany...chyba
Też mi sie tak wydaje. Zazwyczaj są jakieś różnice.
Trzymam się wersji, że urodzę w okolicach 20 stycznia, choć po ostatniej wizycie u gina, który przewidywał przedwczesny poród, już nie jest mi tak do śmiechu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 08:36   #4284
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Mój szwagier się cieszy, że wziął kredyt w złotówkach. Za to my nie zdążyliśmy, a teraz możemy mieć problemy z otrzymaniem Niestety, faktycznie wszystko drożeje, chyba zacznę zapisywać wydatki, bo do tej pory tego nie robiłam. jak pomyślę, ile jeszcze musimy wydać kasy (wózek, łóżeczko, jakaś komoda, część wyprawki) to trochę mnie to przeraża.
Wiesz, jednak mimo tej podwyżki to i tak w złotówkach grubo większa ratę bym miała - frank i tak sie nam o wiele bardzie opłaca. Nie zmienia to jednak faktu, że takie zawirowania na rynku są frustrujące... Ja to mam większą część rzeczy po synku i w zasadzie jeszcze nic nie kupowałam, ale jak sobie pomyślę to tych brakujący też sie troszkę zbierze... Myślę, że część z nich zakupie pewnie w styczniu, a reszta poczeka do becikowego i wypłaty ubezpieczeń (mam tu na myśli np leżaczek czy chustę), ale zobaczę co mi w praniu wyjdzie

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-22, 08:38   #4285
passionfruit
Zakorzenienie

U mnie też są niewielkie różnice w wmiarach dzidzi, ale lekarz powiedział że to norma więc nie panikuję.
Stary 2008-10-22, 08:41   #4286
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez edhel Pokaż wiadomość
U mnie najpierw lekarz określił z miesiączki termin 22.02.2009 - ja mu odparowałam, że mam przesuniętą owulację (szybciej) i z zapłodnienia wychodzi 16.02.2009. Z pierwszego usg wyszedł termin 16.02.2009 i ja sie jego trzymam (choć mam przeczucie, że Julka zrobi mi niespodziankę 14.02.2009 ). Na ostatnim usg w zależności od pomiarów (było chyba 6) terminy miały rozpiętość od 18 do 28.02.2009. Trzymam sie jednak tego pierwszego usg - wszędzie piszą, że ono jest najbardziej konkretne jeśli chodzi o datę, bo później każde dziecko rośnie swoim tempem...

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-22, 08:53   #4287
edhel
Raczkowanie

GG do edhel

Cytat:
U mnie najpierw lekarz określił z miesiączki termin 22.02.2009 - ja mu odparowałam, że mam przesuniętą owulację (szybciej) i z zapłodnienia wychodzi 16.02.2009. Z pierwszego usg wyszedł termin 16.02.2009 i ja sie jego trzymam (choć mam przeczucie, że Julka zrobi mi niespodziankę 14.02.2009 ). Na ostatnim usg w zależności od pomiarów (było chyba 6) terminy miały rozpiętość od 18 do 28.02.2009. Trzymam sie jednak tego pierwszego usg - wszędzie piszą, że ono jest najbardziej konkretne jeśli chodzi o datę, bo później każde dziecko rośnie swoim tempem...

No własnie, ja trochę sfałszowałam termin ostatniej miesiączki, bo jak zwykle sobie nie zpisałam no i trzymam się daty z pierwszego usg, nawet sobie tygodnie pozaznaczałam w kalendarzu hehe termin porodu waha mi sie od 23 stycznia (wynik z II usg) poprzez 27 stycznia (na podstawie miesiączki) aż do 1 lutego hehe wg I usg , ale tydzień różnicy to nic... ale by było dobre jakby mała co mi teraz ciągle kopie po żebrach urodziła sie 1 lutego jak jej tatuś

A tak w ogóle to ruch dzisiaj
Stary 2008-10-22, 09:02   #4288
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Wiecie co zerknęłam sobie do mojej karty z pierwszej ciąży. I tak z miesiączki wyszedł ginkowi 07.11.2005 ( ja wtedy też twierdziłam, że będzie tydzień szybciej). Na różnych usg wychodził 3,7,9 bądź 11.11.2005... A mój synuś co... zgodził się z mamusią i pojawił sie 1 listopada

A i jeszcze dzień przed porodem robili mi usg i mówili, że mały będzie jakieś 53 cm i 3400, a chłop wyszedł 3800 i 58 cm Nieźle mi urósł przez jeden dzień, co nie

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-22, 09:03   #4289
bezsenność
Zadomowienie

Kasiu, no cóż- pozostaje mi żałować że nikt w "spadku" takiej babci mi nie zostawił
Choć na swoją tez nie powinnam nażekać.
I się ciesze bo mam brzuchol podobnej wielkości więc wreszcie czuję się jak ciezaówka

Do spania tez pozycji nie mogę sobie znaleźć, męża już dawno wykopałam z sypialni i nawet nie ma szans by wrócił na sowje miejsce przed porodem. Na dodate mały jest na tyle złośliwy że jak mocniej położę się na boku to wkłada swjoe łapki tam, gdzie leżę i gmera nimi tak mocno, az zmusza mnie do zmiany pozycji.

I jak patrzę na stopy z pozycji stojacej to wieczorem ich nie widzę, a rano jedynie paluchy
Stary 2008-10-22, 09:20   #4290
Hvid
Zakorzenienie

Witam dziewczyny

Seviljanko - Napisz, prosze, co powiedzial gin bo sie martwie o Ciebie.

Mnie natomiast chyba hormony buzuja, bo z byle powodu chodze jakby mnie kto nakrecil. Malzonek schowal gdzies przyssawke do odkurzacza, a chcialam odkurzyc kanape i fotele. Ostatnio tutaj leje, psy w zwiazku z tym bardziej brudza, codziennie trzeba kilka razy odkurzaczem wszystko przejechac, a tu nici z tego.

Nie moge sie do niego dodzwonic, odkurzyc rowniez nie, i cisnienie mi skacze z powodu glupiej przyssawki do odkurzacza . Na szczescie sprzatac jeszcze moge, brzuch troche zaczyna przeszkadzac, ale nie jest tragicznie.

Milego dnia
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości