Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-21, 21:32   #4351
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Zanka, ale rewia mody, bardzo ladna z Ciebie mama

Skarpetki sliczne,

A my wybralismy wozek, a raczej caly system, choc tu kupimy go taniej, a kupimy nowy, bo moj TZ jest uczulony na wszystko co uzywane i musze to uszanowac, a tu nasz wybor
wóze fajniusi,uwielbiam trójkołowce.Zastanawialiś my się właśnie nad quinny speedy ale muszę przyznać,ze cena wózka była za wysoka ALE WYBÓR JAK NAJBARDZIEJ TRAFNY

Cytat:
-musi byc kompatybilny z siodelkiem maxi cosi ewnetualnie chicco - znowu maz...
-musi miec duze pompowane kola - maz, i tylko 3 kola - razem
-musi byc dokupiona gondola, bo wiadomo czemu
-musi sie latwiutko skladac - ja
kolor tez ja wybralam ale nie ma wplywu na cene, tutaj kupie caly zestaw za ok 1600zl, i to nie to ze jacys bogaci jestesmy, ale wygodny wozek i super siedzonko do samochodu to dla nas podstawa...
tak podpowiem tylko że do x landerka podchodzi maxi cosi ma też pompowane koła,łatwo się składa i ma gondolę tak tylko piszę...

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
I drugie, co z tymi włosami???? Miały być lepsze w ciąży, piękniejsze, mocniejsze, a u mnie też garściami wychodzą pomimo witamin...

.
no niestety u mnie włosy też chcą się wykończyć lecą strasznie,ponoć u sporej grupy ciężarnych włosy wypadają w 50%

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
aha, a ja mam taki wozek od szwagierki
do nas na wioski jeszcze takie kosmiczne wózki nie dotarły,ale bardzo mi sę podoba,wygląda na bardzo lekki

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Aaa, zapomniałabym, wczoraj kupiliśmy ślicznego x-landera, jest niesbiesko-czarny i ma skrętne przednie koła. Już nie mogę się doczekac i jeżdżę nim po dużym pokoju
piękny wybór,śliczny kolor,mój kolor jest taki średni...ale fajnie się prowadzi ten wózek,prawda?u mnie da się prowadzić jedna ręką

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

Ja widac wrocilam do was (...)

A wlasnie co u mnie jest juz lepiej bo mnie wypuscili ale mala dala na duzo wrazen ostanio..czuje sie dzis anwet bardzo dobrze zagrozenie przeszlo ale nie na 100 procent bedzie nadal dobrze wiec musze uwazac na sebie no i niesety zero sexu co mnie troszke przeraza bo ochota jest straszna-chyba po tych lekach HAHA
lekow masa ale mala sie rusza czuej ja wiec mam nadzieje ze posiedzi w nim do Marca....

Ps: dziewczyny wpadlam na pomysl wymiany numerow gg bedzie nam latwiej do siebie pisac....Co wy na to??????
Super Jagódka że już jesteś

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Hurraaaaa!!!!!!!!!!!! jaga (...)A tak w ogole to ucaluj meza, udal ci sie bardzo dziekujemy za informacje na biezaco.
No Jaga masz dzielnego męża

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:32   #4352
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
WITAJCIE!!!!!

Ja widac wrocilam do was

Na początku chialam podziekowac za otuche i trzymanie kciukow za NAS Dziekuje dziewczyna pozwole sobie je wymienic:
szczesliwa_82,charlotte,m emi,anadun,gosiunia22,spi cegirl,anvi,zanka205,Judy _21,
raspberry69,emzeta,justin ada,e.m.i.l.k.a

A wlasnie co u mnie jest juz lepiej bo mnie wypuscili ale mala dala na duzo wrazen ostanio..czuje sie dzis anwet bardzo dobrze zagrozenie przeszlo ale nie na 100 procent bedzie nadal dobrze wiec musze uwazac na sebie no i niesety zero sexu co mnie troszke przeraza bo ochota jest straszna-chyba po tych lekach HAHA
lekow masa ale mala sie rusza czuej ja wiec mam nadzieje ze posiedzi w nim do Marca....

Ps: dziewczyny wpadlam na pomysl wymiany numerow gg bedzie nam latwiej do siebie pisac....Co wy na to??????

Wszystkie serdecznie pozdrawiam Buzka

Gratulacje ze juz wrocilyscie i ze jest wszystko OK, ja tez trzymałam kciuki i wiedzialam ze bedzie dobrze bo juz tak daleko zaszłysmy ze nie moze byc inaczej jak tylko bardzo dobrze
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:37   #4353
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Dziewczyny, ale macie tempo pisania!! Tyle stron!!!
Zanka, ślicznie wyglądasz, ciąża Ci zdecydowanie służy
Emilka, Raspberry, buziaczek, cieszę się, że znacie płec i bardzo Wam zazdroszczę
Mam nadzieję, że sama się dowiem w sobotę. Ruchów w zasadzie nie czuję Czasem coś tam się delikatnie przelewa, ale trudno to nazwac ruchem, nie mówiąc o kopaniu! Mam nadzieję, ze wszystko jest dobrze...

Aaa, zapomniałabym, wczoraj kupiliśmy ślicznego x-landera, jest niesbiesko-czarny i ma skrętne przednie koła. Już nie mogę się doczekac i jeżdżę nim po dużym pokoju

Nie martw się poczujesz! Ja czułam identycznie to samo co ty az do teraz jakies przelewanie, bulgotanie, zurowanie i nic poza tym no moze czasem mialam wrazenie jakby ktos mnie puknal od srodka ale to zadko!!! A od kilku dni coraz czesciej czuje kopniaki delikatniutkie i takie cos jakby jakas piłka toczyła mi się pod skorą przez moment, sa to zazwyczaj okolice pepka lub pod pepkiem a w innych miejscach kopniaki a zurowanie i bulgotanie zadziej juz ale jest
Stary 2008-10-21, 21:39   #4354
Judy_21
Wtajemniczenie

Jaga super, że wróciłyście
Mocno trzymałyśmy kciuki

Jastinada nie strasz proszę z tymi wlosami... już i tak mam mysi ogonek... nie farbuję, nie robie pasemek, mam potworne odrosty, żeby nie osłabiać włosów, a Ty mi że jeszcze będą wypadać???

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:42   #4355
zanka205
Zakorzenienie

ja nie chcę wyglądać na syna

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 21:53   #4356
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

Jak ci mowia ze bedzie syn to znaczy ze bedzie corka, mi wszyscy mowili ze bedzie corka a jest syn! Tylko 2 osoby z pracy obstawiały syna bo powiedziały ze sie wogole nie zmieniam! A kobieta niby na corke zmienia sie po twarzy a na syna nie i co? i tylko te 2 osoby ze wszystkich mnie otaczajacych zgadly no moze 3 bo jedna dziewczyna tutaj tez obstawiała chlopaka......a zreszta jak bedzie syn to nie bedzie zadnej tragedii! bo co za roznica co pierwsze bedzie ani jednego ani drugiego nie mamy jeszcze ja juz mojemu powiedzialam ze nastepnym razem ma robic tak zeby była dziewczynka!! A wczoraj jak wracalismy od lekarza to dostałam od mojego roze za tego syna i obiecał ze nastepnym razem bedzie robil dziewczynke
Stary 2008-10-21, 22:29   #4357
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Jak ci mowia ze bedzie syn to znaczy ze bedzie corka, mi wszyscy mowili ze bedzie corka a jest syn! Tylko 2 osoby z pracy obstawiały syna bo powiedziały ze sie wogole nie zmieniam! A kobieta niby na corke zmienia sie po twarzy a na syna nie i co? i tylko te 2 osoby ze wszystkich mnie otaczajacych zgadly no moze 3 bo jedna dziewczyna tutaj tez obstawiała chlopaka......a zreszta jak bedzie syn to nie bedzie zadnej tragedii! bo co za roznica co pierwsze bedzie ani jednego ani drugiego nie mamy jeszcze ja juz mojemu powiedzialam ze nastepnym razem ma robic tak zeby była dziewczynka!! A wczoraj jak wracalismy od lekarza to dostałam od mojego roze za tego syna i obiecał ze nastepnym razem bedzie robil dziewczynke
Kochana to nie o to chodzi, że będzie źle jak się okaże, że syn. Ale ileż można słuchać, że wyglądam ślicznie, kwitnąco i lepiej przed ciążą, że na pewno to na syna.
Mam syf na syfie na twarzy, na dekolcie i na plecach, jestem gruba.
Ile muszę się natrudzić, żeby na zdjęciu moich pryszczy nie było widać, a mi piszą, że pięknieję, cerę mam świetną. Tyle co w ciąży ja się nigdy nie malowałam, ale co mam robic jak chcę wyglądać jak człowiek.
Mój mąż i mój tata uważają, że nieznacznie ale jednak zbrzydłam, bo mnie znają i widzą jak wyglądam bez "obróbki" .
Wcale się piękniejsza nie czuję i mnie to dołuje, bo przecież nawet jakby wszyscy widzieli, że jestem brzydsza to i tak by nie napisali
Może być syn, ale wolałabym córkę to bym wszystkim nosa utarła, że w zabobony wierzą i by mieli za swoje.
Sorki, taka nerwowa w ciąży się zrobiłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 23:24   #4358
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość

piękny wybór,śliczny kolor,mój kolor jest taki średni...ale fajnie się prowadzi ten wózek,prawda?u mnie da się prowadzić jedna ręką
Wózeczek jest super, spokojnie można prowadzic i skręcac jedną ręką Wiem co mówię, bo "zjeżdziłam " już kuchnię, sypialnię i duży pokój
Dzięki za pocieszenie co do tych ruchów malucha, bo jak dziewczyny piszą, że czują kopniaki, to pomyślałam, że jestem jakaś "opóżniona", bo czasem, rzako, czuję takie bul bul i to wszystko...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 06:43   #4359
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry Mamuśki
ja już od dawna nie śpię, dziś mam lepszy humor.
Zostały mi 3 tabletki do wyleczenia infekcji i wracam do świata żywych. Mąż się niecierpliwi heh biedak. No ale jeszcze do piątku celibat
A moje usg coraz bliżej, żeby tylko maluch nie zrobił mamusi numeru i znowu nie poszedl spać jak trzeba nóżki rozłożyć.

Stary 2008-10-22, 07:05   #4360
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
WITAJCIE!!!!!

Ja widac wrocilam do was
suuuuper, Witamy, i dzielną masz dziewczyneczkęzresztą może to i lepiej, że dziewczynka bo one zazwyczaj są silniejsze i bardziej walczą
teraz już będzie tylko lepiej;]
a abstynencją się nie przejmuj, z początku będzie Ci się wydawało, że to strasznie długo potem jakoś zlecizresztą są inne metody zastępcze - może nie tak przyjemne ale zawsze coś;]

Cytat:
też miałam Ci tak napisać ale wiedziałam, że nie chcesz już słuchać...hehe, ale jeżeli faktycznie mówią Ci najbliżsi, że zbrzydłaś to moze faktycznie tak jest i będzie dziewczynka mi mówili, że jak się słodkim objadam to będzie dziewczynka atu niespodzianka
też im zrobisz na złość

Cytat:
Kochana to nie o to chodzi, że będzie źle jak się okaże, że syn. Ale ileż można słuchać, że wyglądam ślicznie, kwitnąco i lepiej przed ciążą, że na pewno to na syna.
Mam syf na syfie na twarzy, na dekolcie i na plecach, jestem gruba.
Ile muszę się natrudzić, żeby na zdjęciu moich pryszczy nie było widać, a mi piszą, że pięknieję, cerę mam świetną. Tyle co w ciąży ja się nigdy nie malowałam, ale co mam robic jak chcę wyglądać jak człowiek.
Mój mąż i mój tata uważają, że nieznacznie ale jednak zbrzydłam, bo mnie znają i widzą jak wyglądam bez "obróbki" .
Wcale się piękniejsza nie czuję i mnie to dołuje, bo przecież nawet jakby wszyscy widzieli, że jestem brzydsza to i tak by nie napisali
Może być syn, ale wolałabym córkę to bym wszystkim nosa utarła, że w zabobony wierzą i by mieli za swoje.
Sorki, taka nerwowa w ciąży się zrobiłam
hehe, jakiego programu do obróbki zdjęć używasz bo jest niesamowity;]

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 07:10   #4361
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
suuuuper, Witamy, i dzielną masz dziewczyneczkęzresztą może to i lepiej, że dziewczynka bo one zazwyczaj są silniejsze i bardziej walczą
teraz już będzie tylko lepiej;]
a abstynencją się nie przejmuj, z początku będzie Ci się wydawało, że to strasznie długo potem jakoś zlecizresztą są inne metody zastępcze - może nie tak przyjemne ale zawsze coś;]

też miałam Ci tak napisać ale wiedziałam, że nie chcesz już słuchać...hehe, ale jeżeli faktycznie mówią Ci najbliżsi, że zbrzydłaś to moze faktycznie tak jest i będzie dziewczynka mi mówili, że jak się słodkim objadam to będzie dziewczynka atu niespodzianka
też im zrobisz na złość

hehe, jakiego programu do obróbki zdjęć używasz bo jest niesamowity;]
to nie program do obróbki zdjeć, to tona podkładu na twarzy hehe
ehh jakbym już znała płeć to byłoby lepiej, a tak te przepowiednie mnie wkurzają, i zaczynam mieć obawy czy maluch się ujawni w poniedziałek przy moim szczęściu

Stary 2008-10-22, 07:11   #4362
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

a tak na marginesie to DZIEŃ DOBRY
ja dzisiaj chyba znowu będę miała ciężki dzień w pracy....
a wczoraj zapomniałam pójść do dentysty....upps, jakaś zakręcona się robię

Stary 2008-10-22, 07:20   #4363
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
to nie program do obróbki zdjeć, to tona podkładu na twarzy hehe
ehh jakbym już znała płeć to byłoby lepiej, a tak te przepowiednie mnie wkurzają, i zaczynam mieć obawy czy maluch się ujawni w poniedziałek przy moim szczęściu
hehe, zjedz batonika to będzie brykał i wtedy może się uda podejrzeć;]
a wiem co czujesz bo ja też tak po cichutku marzyłam o chłopczyku, chociaż dziewczynke też chciałabym mieć....dobrze, że nie musiałam wybierać...
a teraz już przynajmniej wiem co jest i nie muszę się zastanawiać co i jak i któro lepiej...czasami sobie tylko myślę, że troszkę szkoda, ze to nie dziewczynka bo bym mogła ją stroić a jest tyle ubranek dla dziewczynek i wogóle dziewczynki są takie milusie;]
z drugiej jednak strony to jakby się okazało ze dziewczynka to bym sie cieszyla ale dumala, że moze szkoda, ze nie chlopiec;]
najlepiej mieć parkę od razu
wiem, wiem, najwazniejsze ze zdrowe i z tego sie najbardziej cieszę;]
tak, czy inaczej powiem mojemu TZ zeby robił następnym razem na dziewczynkę - tak jak maz Buziaczekk;] moze się uda;D
a mój Adrianek taki aktywny ostatnio jest, że czuję go kilkanaście razy dziennie;]

Stary 2008-10-22, 07:48   #4364
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

dzień dobry dziewczynki i maleńcy chłopcy i maleńkie dziewczynki

Cytat:

Jastinada nie strasz proszę z tymi wlosami... już i tak mam mysi ogonek... nie farbuję, nie robie pasemek, mam potworne odrosty, żeby nie osłabiać włosów, a Ty mi że jeszcze będą wypadać???
nie chcę Cię martwić,mi wypadają garściami...mojej mamie przy ciąży też dużo wypadło.Mówi,że jej to póxniej wszystko odrosło,ale póki co nie miała ich za wiele na głowie.Miałam masę klientek,które przychodziły z prośbami,zęby je tak obciąć,zeby im prześwity na głowie schować,bo właśnie dziecko urodziły.Ja nie sugeruję,że u Ciebie tak musi być,może to chwilowe,podratujesz się troszkę witaminkami i bedzie ok.Ja się podogziłam z łysieniem,do tego stopnia,że robię przynajmniej co 3 tyg odrosty,póki mogę jeszcze się pochylić nad wanną

Cytat:
Wózeczek jest super, spokojnie można prowadzic i skręcac jedną ręką Wiem co mówię, bo "zjeżdziłam " już kuchnię, sypialnię i duży pokój
Dzięki za pocieszenie co do tych ruchów malucha, bo jak dziewczyny piszą, że czują kopniaki, to pomyślałam, że jestem jakaś "opóżniona", bo czasem, rzako, czuję takie bul bul i to wszystko...
Gosia,je też miałam okres jakiś dwóch tygodni,ze jeździłam ciągle wóżkiem po mieszkaniu teraz do zapakowałam w folię,przykryłam ładnie,żeby się nie kurzył i czeka na maluszka kochanego

Cytat:
a tak na marginesie to DZIEŃ DOBRY
ja dzisiaj chyba znowu będę miała ciężki dzień w pracy....
a wczoraj zapomniałam pójść do dentysty....upps, jakaś zakręcona się robię
Ja to też jestem zakręcona,najgorszy mam problem z datami zapłaciłam ostatnio 2 rachunki po czasie ,bo nie zauważyłam,że już po 15tym

życze wszystkim mamuśkom miłego dnia

moje maleństwo
Stary 2008-10-22, 07:57   #4365
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

popatrzcie jak moje kruszynki rosną ciągle czekam,żeby otworzyły oczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (89,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (60,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (68,4 KB, 16 załadowań)

moje maleństwo
Stary 2008-10-22, 08:07   #4366
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Jaga super, że wróciłyście
Mocno trzymałyśmy kciuki

A moje wlosy bardzo odżyły i szybko rosną a paznokcie to masakra po tygodniu szpony wiec wydaje mi się że nie ma reguły
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 08:10   #4367
raspberry69
Zakorzenienie

Dzien dobry

Jastinada
cudowne masz te pieski , i jakie juz duze

Emilka hehe ladnie to tak bylo o dentyscie zapomniec? kiedy masz nastepna wizyte??

Ja koncze jesc i szykuje sie na basen. U nas dzis tak paskudnie, ze nawet nogi sie nie chce za drzwi wystawic...
Stary 2008-10-22, 08:26   #4368
SoNeRa
Zakorzenienie

jaga dobrze, że u Was wszystko w porządku!!!
Ja wczoraj jak leżałam to coś delikatnego czułam ale to chyba jeszcze nie to bo lekarz mi powiedział w piątek żebym się uzbroiła w cierpliwość, że maluchy tak leżą że mogę je poczuć za około 4-5 tygodni więc przede mną dużo czekania ale i tak wypatruję czegoś w brzuszku

A jutro przylatuje do nas moja przyjaciółka i zostanie z nami do czerwca najprawdopodobniej strasznie się cięszę bo od nowego roku będę siedziała w domku to zawsze ktoś więcej do pogadania
Stary 2008-10-22, 08:37   #4369
Kika83
Raczkowanie

Cytat:
Jakie One są piękne, cudowne szczeniaczki

1 kwiecień ?? 2009 r.

http://www.suwaczek.pl/cache/9b6005826f.png
Kika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 08:41   #4370
Kika83
Raczkowanie

Dziewczyny mam dzisiaj chyba depresję, tak zaczęłam się stresować bo tydzień temu wyskoczyła mi opryszczka na ustach a tu dzisiaj czytam w " M jak mama" że to jest bardzo groźne dla maluszka ( aaaaa nawet nie chce pisać czym to grozi ;( ) tak się zaczęłam bać że coś nie tak może być

1 kwiecień ?? 2009 r.

http://www.suwaczek.pl/cache/9b6005826f.png
Kika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 09:04   #4371
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
wóze fajniusi,uwielbiam trójkołowce.Zastanawialiś my się właśnie nad quinny speedy ale muszę przyznać,ze cena wózka była za wysoka ALE WYBÓR JAK NAJBARDZIEJ TRAFNY

tak podpowiem tylko że do x landerka podchodzi maxi cosi ma też pompowane koła,łatwo się składa i ma gondolę tak tylko piszę...

do nas na wioski jeszcze takie kosmiczne wózki nie dotarły,ale bardzo mi sę podoba,wygląda na bardzo lekki
Dzieki, wiesz, po prostu tu x landerow nie widzialam, jakies moze 2 okazy na ebayu, ale akurat nie takie, a ten wozek to sie przyznam widzielismy raz pania z nim i tak sie nam spodobal, i to kolo z przodu fajne, bo jest jakby pod wozkiem, kreci sie nim elegancko, nawet jedna reka, tylko smieszne ma jedno - ma taki hamulec reczny przy raczce, jak rowery, nie bardzo wiem po co, ale ze to sa wozki do joggingu to moze dlatego a co do ceny to tutaj jest to naprawde srednio nizsza cena...

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
A moje wlosy bardzo odżyły i szybko rosną a paznokcie to masakra po tygodniu szpony wiec wydaje mi się że nie ma reguły
Ja wlasnie czytalam ze najczesciej wlasnie wlosy odzywaja, i ze stopuje sie naturalny proces wypadania wlosow, dlatego wydaja sie gestsze, a po ciazy wszystko wraca do normy, ja niestety jestemz tych co to im wypadaja i jak sobie pomysle ze mi polowa wypadnie to masakra, a ja nawet nie bedac w ciazy to nie farbuje i ich nie mecze bo zaraz leca...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 09:23   #4372
zanka205
Zakorzenienie

och... ale nudy...
bobas mnie kopie, teraz już nie dotykam brzucha tylko obserwuję jak podskakuje

wiecie dziś rano myślałam o porodzie i jakoś mnie taki strach ogarnął, boję się jednak.
Nie wiem czy rozpoznam, że to już, że trzeba do szpitala jechać,
jak się dostanę do szpitala, czy to będzie rano, wieczorem, w nocy
czy w środku dnia... jak ja przeżyję to wszystko.
Nie wiem czemu mnie tak wzięło, wcześniej się nie bałam.

Stary 2008-10-22, 09:36   #4373
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
och... ale nudy...

wiecie dziś rano myślałam o porodzie i jakoś mnie taki strach ogarnął, boję się jednak.

he he Zanka spokojnie, na nerwy masz czas pod koniec ciąży
ja właśnie teraz się zastanawiam czy będę widzieć kiedy do szpitala jechać, wczoraj miałam lekkie skurcze, ale szybko przeszło, o bólu staram się nie myśleć bo wtedy się denerwuje a i tak będzie co ma być
teraz to nawet córcia mi się już co noc śni

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 09:47   #4374
zanka205
Zakorzenienie

wiem, że mam czas, dlatego mnie dziwi co mnie tak wzięło
ale teraz o tym już nie myślę, skupiam się na poniedziałkowym usg,
czas poznać kto u mnie mieszka

Stary 2008-10-22, 10:24   #4375
emzeta
Zadomowienie

a mi sie sni, dosc czesto, dzis mi sie snilo, ze dzidzia byla taka malutka, slodka i ciagle spala, dwa dni nie chciala jesc ani kupki nie robila, spala, a potem sie obudzila i przystawilam ja do piersi to tak zaczela sie zajadac, mleko tryskalo na boki normalnie a ona juz nie chciala mnie puscic i ciagle jadla...

ale musze przyznac ze coraz lepsze te sny...

Zanka rozumiem ze sie martwisz, ja akurat nie porodem ale innymi sprawami, ciagle sie martwie, znaczy mysle ciagle o nich, czasami to sie w nocy budze i mysle..., a moja przyjaciolka byla w ciazy jak wyjechalismy do uk, to raz do mnie zadzwonila i mowi ze juz nie ma sily, bo od tygodnia placze jak o nas pomysli, bo jej sie wydawalo ze my tu pod mostem spimy, i pieniadze nam chciala pozyczac

Stary 2008-10-22, 10:26   #4376
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
jakie słodziutkie...w końcu 3 się urodziły? bo albo nie doczytałam albo zapomniałam...z początku to dwa była prawda?
Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
własnie ja po włosach na razie nie zauważyłam różnicy ale za to paznokcie to mam dużo lepsze- strasznie tragiczne mam paznokcie. Koleżanka mówiła, że jak przestała karmić to jej tak włosy garściami wychodzą, że boi się je wogóle myć....
Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Jastinada
cudowne masz te pieski , i jakie juz duze

Emilka hehe ladnie to tak bylo o dentyscie zapomniec? kiedy masz nastepna wizyte??

Ja koncze jesc i szykuje sie na basen. U nas dzis tak paskudnie, ze nawet nogi sie nie chce za drzwi wystawic...
no właśnie dodzwoniłam się do niego i kazał dzisiaj albo jutro przyjść, ale nie mam ze sobą w pracy szczoteczki do zębów a musiałabym bezpośrednio po pracy pójść- mieszkam 15 km od pracy i dentysta jest w tym mieście gdzie pracuję...
tak więc jestem zmuszona jutro mam nadzieję, że dużo ludzi nie będzie bo u niego to tragedia - zawsze 2-3h czekania, nawet jak się jest zapisanym na konkretną godzinę

A wiesz, u nas śliczna pogoda dzisiaj. Zapraszamy na lubelszczyznę

Stary 2008-10-22, 10:33   #4377
zanka205
Zakorzenienie

u nas też śliczna pogoda, słonko grzeje ostro

Stary 2008-10-22, 10:37   #4378
emzeta
Zadomowienie

A u mnie tez ladna pogoda, zapraszam do Londynu

A wczoraj byl mecz w tv wieczorem wiec mi zostal komuter i szperalam po angielskich stronach z ciuszkami, jedna mnie powalila na kolana, tym bardziej ze nie drogie te ubranka i jeszcze jakas promocja, ale sliczne sa.. bo inne takie strony to drogie...

jak macie ochote to tutaj

Stary 2008-10-22, 11:17   #4379
Seler
Raczkowanie

Melduje sie nastepny chlopak

juz po usg, wszystko w porzadeczku, na dwie nozki, dwie rece, dwa nereczki, jeden pecherz, jeden mozg, jedno serce, jeden zoladek itp itp

Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 11:20   #4380
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
och... ale nudy...

Zanka nie boj sie. Pomysl sobie o mnie, ktora nie zna jezyka, nie wie czy personel bedzie mowil po ang czy nie. Moj maz moze sie na porod spoznic, jesli okaze sie, ze dzidzia zechce przyjsc na swiat wczesniej. I co ja biedna mam powiedziec? Nie mam tu nikogo kto bedzie przy mnie jak maz w delegacje pojedzie..

Ja tylko marze, aby urodzic szybko i jak sie da bez znieczulenia.

Glowa do gory
Cytat:
j
no właśnie dodzwoniłam się do niego i kazał dzisiaj albo jutro przyjść, ale nie mam ze sobą w pracy szczoteczki do zębów a musiałabym bezpośrednio po pracy pójść- mieszkam 15 km od pracy i dentysta jest w tym mieście gdzie pracuję...
tak więc jestem zmuszona jutro mam nadzieję, że dużo ludzi nie będzie bo u niego to tragedia - zawsze 2-3h czekania, nawet jak się jest zapisanym na konkretną godzinę

A wiesz, u nas śliczna pogoda dzisiaj. Zapraszamy na lubelszczyznę
No to super, ze sie dodzwonilas . Ja tez bede musiala sie wybrac niedlugo na przeglad.

Ale zazdroszcze pogody U nas totalna beznadzieja...

Cytat:
A u mnie tez ladna pogoda, zapraszam do Londynu

A wczoraj byl mecz w tv wieczorem wiec mi zostal komuter i szperalam po angielskich stronach z ciuszkami, jedna mnie powalila na kolana, tym bardziej ze nie drogie te ubranka i jeszcze jakas promocja, ale sliczne sa.. bo inne takie strony to drogie...

jak macie ochote to tutaj
Oh co ja bym dala, zeby byc teraz w UK. Teskni mi sie za tym wszystkim...

bardzo fajna ta stronka. Sliczen ubranka

Ja wlasnie wrocilam z basenu i ide myc glowe. bede sie rozkoszowac moja nowa maska do wlosow

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości