|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Cytat:
Cytat:
![]() a zaluje strasznie, bo maja swietna, lekka konsystencje. piecze mnie po nich skora, nawet na dloniach i ramionach, robilam pare podejsc... raz uzylam ich jako mleczka kosmetycznego zmywanego woda-tragedia, burak, szczypanie i wysuszenie. ale to zwalam na moja dziwna nadwrazliwosc, bo alergikiem chyba nie jestem. chyba poczekam az mi wlosy troche podrosna i zrobie kolejne podejscie tych mleczek ![]() Cytat:
Cytat:
chociaz przyznam sie, ze nie uzywam odzywek/masek po bożemumocze wlosy jakos 15-30 minut przed myciem, wmasowuje maske, trzymam pod turbanem, a potem myje szamponem. szampon trzymam zwykle 5 minut(szampony lecznicze), myje drugi raz, a potem tylko splukuje wlosy sa lekkie, ale nawilzone, inna metoda sie u mnie nie sprawdza. ale pewnie jak wlosy urosna 10-15 cm, bede zmuszona wmasowywac cos w koncówki po myciu szamponem ![]() Cytat:
za to wlosy spsikiwane od nasady samym hydrolatem fajniej sie ukladaly, czy sie rozjasnily, nie mam pojecia wylala mi sie reszta hydrolatu, wiec na razie koniec testow.szkoda, ze Thanatos pakuje wszystko w te wstretne plastikowe butelczyny, wszystkie produkty przesiakniete sa zapachem plastiku ![]() aaa wmasowuje tez jak mi sie przypomni olej jojoba w koncowki przed myciem i tez jest milo ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4712 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tragedia jakaś. To faktycznie jesteś mega wrażliwa, bo one właśnie nawet zapachu jakiegoś szczególnego nie mają ni nic ...Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak robię, jak stosuję OMO, czyli nakładam maskę/odżywkę, turban, potem szampon i trzymam, ale potem choćby nie wiem co się działo muszę nałożyć coś jeszcze, bo kudłów nie rozczeszę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, chciałam się Wam pochwalić
. Byłam przez tydzień chora i leżałam w domu. Postanowiłam wykozystać to i zmęczyć seboradin, który śmierdzi dla mnie nie miłosiernie. Przez 7 dni smarowałam głowe rano i wieczorem tym śmierdziuszkiem, nie myjąc włosów przez ten tydzien. Starałam się nakładać strzykawką tylko na skóre głowy by nie przesuszyć włosów. Po tym tygodniu nałożyłam na głowę mieszankę: olej kokosowy, rycynowy i lniany, wit a+e, biostyminę, ogórecznik i latałam w tym przez po dnia, później umyłam głowe i nałożyłam glorie. Jak włosy wyschły były mega lśniące ale to nic bo po mixie zawsze tak mam,...one urosły...przez tydzień 1,5 cm uff ale się napisałam
|
#4714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sorki ale musiałam zapytać
|
|
#4715 |
|
Rozeznanie
|
ja nie wierzę w takie cuda
- miesięcznie wyszłoby 6 cm??
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Też to wypróbuję - glorię już mam teraz czekam na hydromanil
(pewnie jeszcze z 3 tyg. to potrwa ).Ale przeżyję. Od dziś zaczełam metodę OMO stosować Dam znać jak na to moje włsoy zareagują
|
#4718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ,mam pytanie.. Od ponad dwóch tygodni używam maski Lorys - HidraKer . Włoski po niej są mięciutkie,ale mam wrażeie ,że bardziej oklapnięte.Do tego zauwaqzyłam dwa dni temu,że mam dziwne końcówki włosów,jakby bardzo wysuszone Czy to może być sprawka któregoś ze skąłdników maski..? Skład: Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), parfum, Polyquaternium-7, Ci 19140( yellow 5),Hidrolized Keratin, Disodium EDTA, Methylisothiazolinone, Methylichloroisothiazolin one, CI 17200 (Red 33), Citric Acid.
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
ale maseczkę sobie wczoraj zrobiłam!
i hop spac, po 8 godzinach jak umyłam, oniemiałam - gładziuteńkie, sypkie, błyszczące bez suszarki ![]() i teraz tylko nie wiem czy to jednorazowy efekt tej maski czy już są zdrowe po prostu... chyba po roku intensywnej kuracji "a la wizaż" moich włosów, sukcesywnemu ścinaniu przesuszonych końców włosów, odstawieniu suszareczki, tudzież mycie OMO wreszcie mogę powiedziec, że widzę/czuje ogromną poprawę z tym co było na mojej głowie a teraz pytanie za milion dolarów... co z nich zostanie jak rozjasnię z mojej farbowanej hebanowej czerni na średni brąz? znowu to samo? przesuszone, w opłakanym stanie ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
To jest trudne, ale nie niemozliwe. Ja zaobserwowalam dziki wzrost po nisimie, ale nie trwal pelny miesiac, jakies 3 tygodnie. O ile dobrze pamietam uparcie wychodzilo mi +5cm po tamtej kuracji. Byc moze popelnialam jakies bledy w mierzeniu, ale bardzo sie wtedy staralam, zeby mierzyc tak samo. Tyle, ze moj organizm na wszystko reaguje skokowo i np nie mierzylam efektow z Seboradinem, ale faktem jest, ze w Maju 2008 mialam skrecone wlosy siegajace brody. We wrzesniu 2008 mialam skrecone wlosy za ramiona, teraz niewiele im brakuje do wysokosci pachy. Ale biorac pod uwage okres maj-wrzesien - to na pewno bylo wiecej niz 8cm, czyli wiecej niz 2cm miesiecznie, a nie przyspieszalam porostu caly czas.
|
|
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, nie dołujcie mnie swoim porostem
- nie to, żebym nie cieszyła się że wam się udaje Metoda OMO spodobała mi się, ale dalej ponarzekam, dalej mam problem z końcówkami - sztywne są . Już się mniej rozdwajają, są gładkie, ale SZTYWNE JAK DRUTY.![]() Wogule,ani zapach hergonu, ani babydreama, ani maski glorii mi nie odpowiada - taki staroświecki jakiś (mam na mysli hergona i glorię), ale przeżyję, jesli po nich włoski lepiej sie układają - tzn. sie kręcą. Chyba na te końcówki, żeczywiście zafunduję sobie jedwab z joanny .Chodzi mi jeszcze po głowie farbowanie włosów - mam kryzys, niedługo będzie rok jak kolorowałam kudełka . ale nie mam pomysłu na jaki kolor.Może coś zmywalnego, by potem nie żałować-co jest całkiem prawdopodobne
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz bardzo ładny kolor włosów, nie jedna dziewczyna o takim marzy, a Ty chcesz je zniszczyć? Zapomnij, osobiście będę Cię odwodziła od tego pomysłu :P Trzymaj się z dala od farby! :P Zapach glorii tez mi nie odpowiada, ale przyzwyczaiłam się, poza tym nie czuć go potem na włosach
|
|
|
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- tak tylko o który kolor ci chodzi bo ten na avatarze to tylko w słońcu popołudniowym tak wygląda, przy świetle żarówkowym wygląda tak:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3594 I co ty na to ? Co tu zrobić z tym fantem? Przeczekać kryzys, czy jakąś szamonetką się pobawić![]() Cytat:
Mi tez się wydaje, że dokłądnie myję. Ale sprubuję, może rzeczywiście coś tam zostało , tylko co do jasnej ciasnej .
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po o miała bym Wam pisać głupoty??? ![]() Tyle mi urosły, ale to nie znaczy ze dalej bedą tak rosły. Pewnie to było jednorazowe bum i mogą już więcej w tym miesiącu nie urosnąć, ale kto wie może jeszcze z centymetr się wydłużą? Zobacze
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Miejmy nadzieję
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
a uzywałyście kiedyś samą oliwę z oliwek na włoski?? jakie efekty..
przepraszam jeśli to pytanie już pdało ale wątek jest dłuuuuuuuuugi
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Za tego ładniutkiego kotka, to Ci podpowiem. Wiele Dziewczyn używa oliwy z oliwek samej i jako składnik różnych masek. Ja niestety - nie. Na górze każdej strony wątku {tej też} jest funkcja : przeszukaj ten wątek. Kliknij i wpisz : "oliwa z oliwek".
Wyświetlą Ci się posty. |
|
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie odnośnie OMO - czy prawidłowo ją stosuję nakładając na mokre włosy, od ucha w dół odżywkę, czekam jakiś czas, później myję sam skalp szamponem, płuczę wszystko i na końcu nakładam odżywkę na całość i po czasie ją płuczę?
Wiem, że kiedyś było o tym pisane ale nie mogę znaleźć - jeśli źle robię, proszę o linka do opisu tej metody |
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam podobnie - tylko tą pierwszą odżywkę położyłam na całość włosów, ale to dlatego, że nie doczytałam pewnie
, włosy nie wypadły .
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wersja: odżywka na suche - ja nakładam inną na skalp, a inną na resztę, zmywam szamponem, i potem powtarzam punkt pierwszy na mokro i zmywam wodą.
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam za mały OT - kocimietka masz świetny avatar!
![]() ![]()
|
|
|
|
#4733 |
|
BAN stały
|
Zamowilam sobie pochodną miodu zeby rozcienczac z szamponem i jest napisane ze rozciencza sie w proporcji "2 5%" tylko nie wiem jak mam to rozumiec wiecie moze??
"Zalecane stężenie:2 - 5%, dodawać do fazy wodnej poniżej 40 st. C |
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() loloita coś pokręciłaś- sprawdź jeszcze raz bo nie ma czegoś takiego jak 2 5% albo chodzi o stosunek objętościowy 2:5 albo to o stężenie końcowe 25 albo 2-5%
|
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny - bardzo wam dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cp= ms/mr *100% ms- masa miodku mr- masa końcowa roztworu cp- stężenie procentowe [z zakresu 2-5%]
|
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
Podstawy chemii ze średniej się kłaniają
. Jedyny dział, który lubiłam - tzn. zadania z tego działu
|
#4738 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
..nie mozge poprostu dodac 2 krople do szamponu przed myciem włosow czy cos sie moze stac zlego?????bo ja chce poprostu nalac szampon na reke dodac 2 krople tego i siup na wlosy moge tak??? badz do odzywki
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie chcesz się bawić tak to możesz stężenie potraktować jak %objętościowy, z którego wynika stosunek objętości miodku do szamponu
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale spójrz to jest proste równanie matematyczne
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

wiem ze nabłyszcza on włosy - ma jeszcze jakies własciwości?

chociaz przyznam sie, ze nie uzywam odzywek/masek po bożemu

odpisał mi na mejla-mleczko owsiane i proteiny jedwabiu juz są 
Tragedia jakaś. To faktycznie jesteś mega wrażliwa, bo one właśnie nawet zapachu jakiegoś szczególnego nie mają ni nic ...
).

Czy to może być sprawka któregoś ze skąłdników maski..?

bez suszarki
znowu to samo? przesuszone, w opłakanym stanie