|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Cytat:
![]() Pije kawke, maly spi, a dzisiaj zamierzam pojechac na male zakupy. Samochod nasz juz jest naprawiony, wiec co mi szkodzi ![]() Zycze wam milego dnia kochane zwierzatka!! |
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() Ja juz po sniadaniu, a w trakcie bezkofeinowej kawusi Kamilko damy rade z ta matma . Ja dalam to Ty napewno spokojnie sobie poradziszMadziu ale masz fajnie . Ja tez chce do PL na zakupy ![]() Mam nadzieje, ze uda sie nam tuta kiedys sprawic jakis samochod ![]() Zycze udanego shoppingu, i daj znac jak sie udal i jakie zdobycze dzis wynalazlas
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Alleluja jestem juz w domciu!!
takze moglam isc sobie wczesnej...W zwiazku z tym, ze dostalismy dzsiaj pierwszy podrecznik (za darmo... ) o systemie politycznym w De i mamy go juz czytac to musialam sie czyms pocieszyc (cholera, ja spisu tresci nie wiem czy do konca rozumiem... ) to kupilam termos na kawusie do szkoly, dlugopisiki i....torbe!! W koncu juz mam...Wlasnie sobie stoi na stole i zerkam na nia i jest super Madziu, na litere M to mielismy Mauschen i Meerschweinchen... Co bys wolala..? A ja juz na szczescie nie jestem kangurem tylko mowia na mnie Kamilchen... Aha - z ciekawostek, nikt nie zgadl, ze jestem z Pl Wszyscy obstawiali na Francje (pojecia nie mam dlaczego ) albo Wielka Brytanie, a i dwie osoby na hiszpanie...![]() Wlasnie zbieram sie w sobie, zeby wziac sie za sprzatanko...
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez korci termosik ze starbucks'a...
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A termosik kupilam w Butlersie... Zapomnialam jeszcze kupic takie male cos na te wszystkie karty, ktore mam, bo w portfelu na pewno sie nie pomieszcza...
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ladna torebka A fajne maja kubki w wtym sklepie?
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Kubki za bardzo nie wiem...Za to termosiki bardzo fajne - takie srebrne, 3 rozne wielkosci i bardzo zgrabne...Ja kupilam taki 0,3 l - maly i poreczny w sam raz do torby...mialam kupic wlasnie kubek, ale jak zobaczylam ten termosik to od razi wpadl mi w oko
![]() Wlasnie umylam podloge, ogarnelam kuchnie i lazienke a teraz przyszla kolej na pazurki Kupilam po drodze do domu bilety do kina na dzisiaj i idziemy na 20.15...
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie o termosik mi chodzilo hehe a nie kubekMusze zobaczyc gdzie tutaj mamy ten sklep i zobacze sobie te kubeczki, bo skoro piszesz,ze tak dobrze trzymaja cieplo to sie oplaca w taki zainwestowac Fajnie masz, ze dzis idziecie do kina . Moj maz wraca dopieo w czwartek . tez cos tam ogarnelam ale nie mam dzis zabardzo weny na nic...Imie hehe no wlasnie Mnie sie podobala Olivia i Alicja. Wiktoria to takie chyba bardzo popularne imie teraz wiec odpada. To takie moje typy puki co.
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez podobaja sie Olivia i Alicja A co do termosika, to moj kosztowal 6,99 E.... A tu zdjecie...
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sliczny Ja mialam jeszcze na mysli takie cos: http://cgi.ebay.de/Starbucks-CANDYCA...ayphotohosting
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski,
no wiec ja na dzisiejszych zakupach obkupilam Edzia, bo z tych ubranek, ktore tu przywiezlismy juz wyrasta. A zeby po powrocie od razu nie biegac i kupowac to zakupilam juz tu, zreszta sa juz dobre, wiec spoko. No i oczywiscie tradycyjnie wpadlam do Douglasa...nie moge wybrac sobie perfum...(po raz kolejny) dzis na probe poszly Lancome Miracle i Miracle Magic...ktores z nich sobie zakupie, tylko jeszcze nie wiem ktore. Cena w Douglasie mnie powalila, wiec zamowie w perfumerii internetowej, do ktorej mam zaufanie, bo kupowalam juz wczesniej i wiecie co?? zaoszczedze ok, 80 zl ![]() Kamilko, torba piekniusia, uwielbiam torby...jak bede miala juz swoj dom i garderobe, to na pewno zakupie sobie kilka nowych ![]() Termosek, jak i kubek na kawe posiadam, zawsze zabieramy z mezem w droge do Pl, kubki trymaja cieplo krocej, ale tez fajna sprawa. Zaraz odzwiedzza mnie koleznka z podstawowki...kope lat sie nie widzialysmy
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Polecam, na odmiane z termosikiem
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Oh najbardziej podoba mi sie ten kubek posrodku
![]() Madziu, widze, ze szalejesz w pl po sklepach jak trzeba I jeszcze kolezanki...fajnie masz nie ma co Ja ide sie ubierac, bo przed kinem skoczymy jeszcze cos zjesc ![]() Do jutra dziewczynki
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
papaj papaj i uciekajcie do kina
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek!
Mala kawusia na poczatek dnia...dla przyszlych mamus oczywiscie bezkofeinowa
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Mmmm Kamilko, co za zapachy...
necisz mnie ta kawunia, a obiecalam sobie, ze dzisiaj kawki nie wypije....zobaczymy jak dlugo wytrzymam ![]() Ja dzisiaj ide do kosmetyczki, tylko najpierw musze sie doprowadzic do porzadku, wizyte mam na 12, mam andzieje, ze jakos sie wyrobie bo nic mi sie dzisiaj nie chce, a i w lapki mi zimno... |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
No prosze od samego rana takie pysznosci Kamilka nam robi Madziu, fajnie, ze idziesz do kosmtyczki co bedziesz robic? Oczyszczac czy tylko jakies maski? Ja jedynie czego uzywam z masek to glinka zielonaTeraz lece umyc glowe po basenie, i bede delektowac sie moja nowa maska do wlosow
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Przestancie o tej kawie tak ciagle rozprawiac, bo nie wytrzymama i bede musiala wybrac sie na latte macchiato ![]() Swoja droga jak wy to robicie, ze macie tyle czasu na wizaz? ![]() Ja mam ciagle cos na glowie i nie mam czasu na internet. Moj promotor tak mnie wkurza, ze szlag mnie juz trafia. Cieszylam sie, ze mam promotora, ktory jest wybitnym profesorem w tej dziedzinie, a teraz mam go juz dosyc. Ciagle cos mi kaze dopisac, albo poprawic. Ja nie wiem jak przejde przez te obrone. Siostra zalatwila mi ksiazki, wiec nie musialam jechac do Polski, ale chce jechac za tydzien w piatek na kilka dni, bo moj tato dzis pojechal do Stuttgartu i bedzie jechac 1 listopada na 3-4 dni do Polski, a potem wraca znow do Niemiec, wiec zabralabym sie z nimi i nie musialabym tluc sie autokarem 11 godzin. Ciagle licze na to, ze uda mi sie w tym czasie zlozyc wszystkie papiery w dziekanacie, o ile moj promotor zaakaceptuje moja prace. Nie chce zostawac dluzej w Polsce, bo jakos mam problemy z zasypianiem bez mezusia i jak jestem tam sama to mecze sie bardzo :P Wczoraj mialam glosci w postaci mojego taty i chlopaka mojej siostry i chociaz bylam w miescie to mialam malo czasu na poszukiwanie prezentu urodzinowego dla meza, bo musialam wracac do domu robic porzadki. Ostatecznie prezent kupilam, ale nie jestem zadowolona, wiec zabieram go w niedziele do kina. Kamila, co dobrego dla facetow puszczaja w kinie? ![]() Tak sobie mysle, ze dzis zrobie mu jeszcze na urodziny szarlotke, bo tort bedzie w sobote. Musze przygotowac impreze na 12 osob i jestem z tego powodu tak zadowolna, ze juz od tygodnia ciagle o tym mysle. Na podworku mamy obraz jak po wojnie, bo jestesmy ciagle w trakcie rozbiorki domu, przed domem chodnik z rabatkami do wysprzatania, w kuchni musimy jedna sciane odmalowac, trzeba skonczyc montowac kominek, posprzatac dom, przygotowac impreze i to wszystko mamy zrobic we dwojke: moj maz chodzacy do pracy i ja kobieta-ciezarowka, ktora zaczyna poruszac sie jak pingwin. mam wrazenie, ze jak chodze to kolysze sie na boki ![]() W nocy spac nie mgoe, bo synus szaleje jakby byl na tancach, a w dzien jak troche pochodze to brzuch mnie boli. Wczoraj tez pochodzilam troche i bolalo tak, ze zakupow sie odechciewalo, ale oczywiscie musialam znow nakupowac mase rzeczy zwiazanych z ciaza i dzidziusiem. Obiecalam sobie, ze juz wiecej zadnych ciuchow dla bobasa nie kupuje, bo mam wszystko, a wczoraj i tak skusilam sie na cos co tak mi sie podoba, ze chetnie juz go ubralabym w to i patrzylabym na niego godzinymi. zaczynam miec jakies dziwne zachwiania emocjonalne w tej ciazy ![]() Dziewczyny, mam do was niedyskretne pytanie ![]() Oczywiscie, jesli nie macie ochoty odpowiadac to nie bylo pytania ![]() Ile macie lat i jaka jest roznica wieku miedzy wami a waszymi mezczyznami? Ja mam 25 lat, a moj maz ma dzis 34 urodziny i widze, ze czasami te 9 lat roznicy dokucza mu, bo mowi mi, ze ma poczucie straconego czasu, ze spotkal mnie dopiero w wieku 31 lat. Wizja 40-tki go przeraza Moze boi sie, ze mloda zona go zostawi kiedys dla mlodszego, ale w sumie wie, ze nie zamienilabym go na nikogo innego. Wiem, ze Ty Kamilo masz tez znacznie starszego mezczyzne. Mnie straszyli, ze bedziemy mieli ciezkie malzenstwo, bo przy roznicy 10 lat ma sie rozne potrzeby. Mylili sie, bo nic podobnego nie ma miejsca. Mysle, ze to zalezy od ludzi, a nie od wieku i mi z moim starszym mezem jest rajsko juz za zycia i tak bezpiecznie )))Ok, spadam, bo wpadam wprawdzie rzadko, ale jak juz wpadne to pisze jak szalona ![]() Milego dnia, kobietki
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, jestem. czuje sie jak nowo narodzona po tej wizycie w gabinecie
![]() A mialam robiona mikrodermabrazje diamentowa, takie oczyszczanie twarzy ale mniej inwazyjne i bolesne niz standardowe wykurzanie syfkow No i jeszcze maska z alg morksich...pfuj, czulam sie, jakby mi na twarz nakladano sledzie albo inne wytwory wody morskiej.No ale jestem zadowolona i przy najblizszej okazji zabieg powtorze Nimfo, odzywaj sie czesciej kochana. Co do meza, to moj jest starszy 5 lat i bardzo mi to odpowiada, kiedy spotkalam meza to byl to juz powazny mezczyzna, ktory wiedzial czego chce. A jesli chodzi o wieksze roznice wieku, to nie moge sie wypowiedziec, choc nie sadze by w dzisiejszych czasach bylo to jakims utrudnieniem
|
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulala Ciesze, sie ze jestes zadowolan. Nie ma nic lepszego niz zadbana i usmiechnieta mamusiaA moge wiedziec ile taki zabieg kosztuje i czy mozna go w ciazy wykonac (choc mysle, ze tak)hahahaha teraz to umieram ze smiechu jak przeczytalam o tych sledziach na twarzy ![]() .Nimfo witaj Mnie trudno jest sie wypowiedziec na temat wieku, poniewaz ja i maz jestesmy w tym samym wieku . Najwazniejsze, ze sie kochacie
|
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
No , wreszcie sie pojawila nasza Nimfa.
Przed Toba kochana to co juz za mna Powiedz mi kiedy bedziesz miala troszke czasu a przesle ci foty szpitala , sali i tak ogolnie opowiem co i jak. Zawsze lepiej wiedziec. Dziewczyny , bylam u tego lekarza i sie okazuje , ze na przepukline to nie wyglada tylko obrzek limfatyczny. Nie wiem co to jest ale mam nadzieje tez zejdzie . Teraz mam taka dziwna oponke nad rana. Balam sie , ze bede musiala zostawic synka samego w domu , pod opieka meza i nie bedzie mnie w pierwszych jego dniach w naszym domu. Tak w ogole to zaniedbuje ten watek , bo mam malo czasu dla siebie. Jednak juz powoli zaczynam sie wprawiac i poznawac dziecko i jego zwyczaje. Niestety maly nie chce spac w nocy. ![]() Nie wiem czy odbija sie mu teraz moje nocne , ciazowe zycie czy po prostu sie przestawil .Walczy cala noc. Z kolei caly dzien spi. Mijalea wybacz kochana , ze Cie tak mecze tymi pytaniami ale doszlam do wniosku , ze twoje rady ( mamy z niemiec) jakos mi blizsze niz rady kolezanek z Polski. Tam maja inne zwyczaje i inna taktyke. Dzis malemu odpadl kikut. Lekarz powiedzial , ze kikuta mam niczym nie smarowac ale teraz ten swiezy pepek , co z nim ? Zostawic czy ewentualnie przemywac ? Nie wyglada ladnie , takie swiezy , czerwony ale moze tak ma byc. No i powiem ci szczerze ze waham sie nad ta polozna, mialam zadzwonic kiedy ma przyjsc ale to latanie po lekarzach i w ogole. Tyle czasu juz minelo. Nie wiem czy ona mi jest jeszcze potrzebna. Jak to wyglada ? Ona przychodzi raz , dwa czy jak sie juz ja zamowi to chodzi caly swoj cykl , za ktory ma placony? Jakos mi sie nie usmiecha miewac dzwonkow znienacka , bo lubie sobie lezec kiedy chce i robic co chce , nawet jak w domu syf .Poza tym mam psa i jak jestem sama to nie potrafie nad nim zapanowac gdy ktos sie pojawi . Co innego gdyby wizyty byl odgornie ustalone. Nimfa ja to chyba pobije was wszystkich. Moj maz jest starszy ode mnie o 11 lat! Jednak szczerze mowiac jak go poznalam to nie dosc , ze tego nie odczulam , nie zauwazylam a potem mi juz bylo obojetne. Nie ma co ukrywac , ze ma zycie jedno za soba i to mnie denerwuje ale co zrobic. Zawsze wolalam towarzystwo starszych facetow anizeli chlystkow. Niestety czasem mam wrazenie , ze duzo starszy partner to nie tylko " partner" ale niekiedy opiekun , co mnie wpienia . Czasem mam wrazenie , ze on nie traktuje mnie na rowni ze soba tylko daje sobie prawo do decydowania za mnie , jakbym byla mlodsza i mniej doswiadczona. A moze mi sie zdaje ? Sama juz nie wiem. |
|
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
Xenia, sciagnelam Cie telepatycznie
![]() Tak sie zastanawialam wlasnie co z ta przepuklina. Powiedz mi, czy te dzieciaczki w brzuchu skacza tak do konca ciazy? W sumie lubie kiedy tak stuka od srodka, ale spac nie moge po nocach, no i przy kompie za dlugo nie moge siedziec, bo ciagle mi tam puka. Moze go ugniatam w tej pozycji. Czytalam przed chwila na watku mamus styczniowo-lutowych, ze ich dzieciaczki maja juz po 1,5 kg. Termin mam na koniec stycznia, wiec roznica w zaawansownaiu ciazy miedzy mna a niektorymi z nich moze wynosic max. miesiac, a moje malenstwo wazy 700-800 gram. Normalne to jest? W zasadzie zastanawiam sie ciagle nad klinika, w ktorej bede rodzic. Chyba jednak zdecyduje sie na Würzburg. Nie wiem kiedy mnie zlapie i czy w tym czasie nie bede sama w domu. I gdydy maz mial dojechac z pracy do domu i jeszcze do Schweinfurtu to bedziemy mieli dwa razy taka droge do pokonania jak do Würzburga. Pomijam juz fakt, ze mieszkamy w takim miejscu, ze mamy kilka drog dojazdowych do Würzburga, w tym jedna Schnellstraße na calym odcinku do kliniki (tak w razie korkow). No i dochodzi jeszcze do tego odwiedzanie mnie w szpitalu. W Würzburgu maz moglby codziennie byc po pracy, a tak ciagac go do Schweinfurtu nie mialabym serca. Mam juz upatrzona klinike, ale jeszcze chce sie tam wybrac i poogladac wszystko. No i zastanawiam sie nad szkola rodzenia. Chyba wybiore sie jednak. Wiecie, ja sie tak boje porodu, ze kazdego dnia juz o tym mysle ![]() Xenia, Twoj maz pewnie zachowuje sie tak, bo czuje sie za Ciebie odpowiedzialny i chce dbac o Ciebie. Chociaz moj to czasami jak wypali komus, ze on musi mnie o zdanie zapytac w najmniejszej *******ce to tak sobie mysle, ze im sie pewnie wydaje, ze straszna jedza jestem, a moj maz pantoflarzem. On czasami o wszystko chce mnie pytac ![]() Tak jeszcze wracajac do roznicy wieku. Ja mojego meza wylegitymowalam po tym jak powiedzial mi ile lat mieszka w De i ile lat mial jak wyjechal. Z matmy nigdy nie bylam dobra, ale jak policzylam to wyszlo mi za duzo lat. W necie mial o 3 zanizone. Przyznal sie, ale nie wierzylam, ze jest po 30-stce, wiec kazalam paszport pokazac ![]() Ale mialam mine jak zobaczylam rok urodzenia. Dobrze sie trzymal skubany. Potem wszystkich przepytywalam ile mu daja lat i dawali mu o 4 lata mniej niz mial. A jesli chodzi o mnie z kolei to mi zawsze 2 dodaja Jak ja tego nie lubie
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Xenia, nam pepuszek opatrywala polozna i w sumie jedyne co robila, to czyscila go (zanim odpadl kikutek) patyczkiem higienicznym zamoczonym w wodzie. Czasem jak byl wokolo wilgotny czy czerwony zasypywala specjalnym puderkiem (firmy Weleda).
Po odpadneiciu tylko zasypywalam tym puderkiem o ile pamietam. Polozna absolutnie nie bedzie cie nachodzic w domu, umawiasz sie na konkretny dzien i godzine, a przychodzi tak czesto na ile to potrzebne (zalezy jak czujesz sie ty i jak sobie radzisz). U nas na pocztaku byla co drugi dzien, potem rzadziej. Prawde mowiac przyjdzie tez do nas po powrocie do Pl, choc niby juz nie powinna bo chodza do 2 miesiecy, ale mam kilka pytan w zwiazku z karmieniem butelka itp. wiec sie umowilysmy. To pewnie wszystko tez zalezy od tego, jaka polozna ci sie trafi, moja to bardzo sympatyczna mloda pani, ktora pomogla nam w wielu momentach. Malgosiu, ten zabieg u nas kosztuje 120 zl, ze sledziami ( czyli smierdziuszkowymi algami) zaplacilam 145 zl. Jesli chcesz poczytac wiecj, o tym zabiegu, podam ci linka na priva, o ile pamietam w ciazy chyba nie ma przeciwwskazan. |
|
|
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wkoncu mam cazs dla siebie i na wizaz , ostatni tydzien mialam tesciow u siebie i niebylo czasu na nic ![]() Madziu: widze ladnie szalejesz w PL Xenia: pytanie nie bylo domnie ale odpowiem co wiem co do poloznej to (bynajmniej umnie tak bylo) przszla w dany dzien i o danej godzinie (wczesniej ustalonej) potem tez ustalalysmy razem kiedy ma przyjsc i o ktorej (niebylo zadnych niezapowiedzianych nalotow) a ona chodzi tyle razy ile bedziesz chciala no chyba ze cos by bylo nie tak z toba czy malenstwem to chodzi i sprawdza czy jest lepiej ale zawsze wczesniej umawia sie termin Natomiast co sie tyczy pepka to jak odpadl kikut to ja jedynie sola fizjologiczna przemywalam delikatnie (ale umnie niebylo zadnego zaczerwienienia hmm) nimfa83: co dor oznicy wieku to miedzy mna a mezem jest 8 lat Zapisalismy sie wkoncu na basen z malym i mamy zajecia co piatek o 9:10 super maly jest strasznie zadowolony podoba mu sie fakt ze jest w wodzie no i sa tez inne dzieci
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
ulozylam sobie dzis juz plan zajec i wyobrazcie sobie, ze piatek i srode mam calkiem wolne a w czartek tylko do 13... nimfa hmmm...wiesz, jak napisalas, ze mam tego "znacznie starszego od siebie mezczyzne" to przez chwile poczulam sie jakbys mowila nie o mnie...Tak, moj tz jest ode mnie starszy, ale ta kwestia nie jest czyms, co przejawia sie u nas w zyciu codziennym...Nie czuje roznicy miedzy nami i juz...moze taka, ze jest kochajacym i troskliwym mezczyzna, ktory wie czego chce od zycia...ale to mi jak najbardziej odpowiada... Faktycznie wyglada na o wiele mlodszego, ale nawet gdyby nie wygladal to nie przeszkadzaloby mi to...Jestesmy razem ponad 4 lata i nigdy nie zamienilabym naszego zwiazku na inny...Z filmow to moze nowy James Bond?
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Kamila, a ty na jakim filmie bylas z tztem?? Pochwal sie
A plan masz fajowy, czyli piatki spedzasz z nami ![]() A to powazna wersja Edzia: |
|
|
|
|
#1529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak ja jestem to pelno mamus z bobaskami plywa w baseniku dla dzieci ![]() Cytat:
Oo plan nmasz bardzo fajny . Ty spyciulko jedna ale masz racje
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na "Bader Meinhoff Komplex". Fajny
Edziu faktycznie powaznie wyglada...i slodko jak zawsze mimo calej tej powagi ![]() Gosiu, a w jakiej czesci De mieszkasz bo mi sie zapomnialo?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Z imion dla dziewczynki podobaja mi sie: Emilia, Alicja, Nelly, Lilly...no i Sophie oczywiscie, ale to juz wiecie...

I to naprawde dosc trudne...Za co pytam, za co?? 

) to kupilam termos na kawusie do szkoly, dlugopisiki i....torbe!! W koncu juz mam...Wlasnie sobie stoi na stole i zerkam na nia i jest super
) albo Wielka Brytanie, a i dwie osoby na hiszpanie...
Kupilam po drodze do domu bilety do kina na dzisiaj i idziemy na 20.15...

wlasnie o termosik mi chodzilo
co bedziesz robic? Oczyszczac czy tylko jakies maski? Ja jedynie czego uzywam z masek to glinka zielona