|
|
#361 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Powróciłam po przerwie
Na początku - *kaalinaa* wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia !!! Właśnie próbuję dodać link ze zdjęciami z mojego ślubu i mini podróży poślubnej... http://paulinajarek.multiply.com o znalazłam...szukajcie albumy "Stało się" ![]() I parę zdjęć na zachętę
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo fajne fotki
A jakie piękne widoki w Tatrach
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
linkao gratulacje!! super plener!!
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
linkao,piękne zdjęcia
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Kamerzysta-p.Pliszko jak już wcześniej pisałam 1800 zł ale nagranie w formacie HD i pakiet Gold
Fotograf-studio 2f(sam ślub i plener-50zdjęć w albumie,jedno duże w formacie 40/60 prezentacja multimedialna i płytka ze wszystkimi zdjęciami ok 500 sztuk) za 1950 wydaje mi się że drogo a wy ile płacicie dla porównania?? Cytat:
Jeszcze nie rozmawiałam z właścicielką( w niedziele postaram się z nia spotkać) ale ja raczej Czaban Band nie wezmę,bo jak na wesele 2-dniowe to za drogo jak dla mnie ;/
Edytowane przez carolcia88 Czas edycji: 2008-10-23 o 13:20 Powód: błędna informacja |
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 2000zl za kamerzystę i foto w jednym
![]() film ze 3-3,5h; zdjęcia z kościoła wesela i plener, kolaże. ileśtam wywołanych i ok 1000 na płycie. Sami sobie wybieramy które już chcemy do wywołania. muzykę do filmu też sami mozemy wybrać.
|
|
#368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest totalna masakra, którą wkrótce wszyscy będziemy odczuwać, a zwłaszcza ludzie którzy mają na głowie kredyty - serio nie zazdroszczę im Co do franków szwajcarskich to interes życia zrobili ci co wzięli we frankach jak był 3,0 a spłacili go jak stał 2,05(do niedawna tak było) - a dziś już idzie w górę(2,5 i na tym się nie skończy). Odnośnie kredytów to praktycznie od teraz mają wprowadzić 30% wkład własny - bez tego nikt nie dostanie kredytu. Banki zabezpieczają swoją płynność w ten sposób. Pytanie tylko kogo będzie stać na taki wkład - mieszkania kupią pewnie Ci co wrócą z Wysp z zaoszczędzoną kasą, reszta może zapomnieć. A pomysleć, że wszystko się zaczęło od tego, że Amerykanie nabrali zbyt dużo kredytów, których nie byli w stanie spłacać - banki straciły płynność, nie miały czym obracać, nastąpiło załamanie na giełdzie. Amerykanie są jeszcze na tyle zapobiegliwi, ze cała Europa miała u nich udziały i w momencie załamania te straty się rozłożyły niestety na nasz kontynent(dlatego też MY(Europa) odczuwamy to co dzieje się w USA). Cytat:
podając Ci 6800zł)Generalnie ceny mieszkań są raczej spekulacyjne - w rzeczywistości w trakcie negocjacji można zejść zdecydowanie niżej i kupić mieszkanie za ok.4 tysiące Cytat:
wymiata!!!Słysz ałam jak sobie te zdjęcia robiliście - punkt za pomysłowość, hehe![]() PS. pamiętaj o mojej skrzynce na listy
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
[quote=carolcia88;9438193]
Fotograf-studio 2f(sam ślub i plener-50zdjęć w albumie,jedno duże w formacie 40/60 prezentacja multimedialna i płytka ze wszystkimi zdjęciami ok 500 sztuk) za 1950 wydaje mi się że drogo a wy ile płacicie dla porównania?? My za fotografa płacimy 1200zł,dostajemy 60 zdjęć w albumie,na płycie ok.350,fotograf zostaje też na wesele do około 2 w nocy |
|
|
|
|
#370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Linkao.. plener świetny!!!
|
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
LINKAO zdjęcia super
![]() Cytat:
mieszkamy w warszawie... i postanowiłyśmy razem się wybrać na poszukiwanie tej jedynej tutaj ( z powodów logistycznych cieżko nam szukac w lublinie)a razem zawsze raźniej także zapraszam jeśli tylko masz chęć
|
|
|
#372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a może full HD tyle kosztuje??
|
|
|
#373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam pełne HD u Pana Pliszko, w sumie nie chcieliśmy HD jak się dowiedzieliśmy ile to kosztuje(2500), ale okazało się, że tego dnia tylko ta jedna kamera jest wolna no i dostaliśmy spory upust Cytat:
Ja tydzień temu dokładnie to samo usłyszałam
|
|
|
#374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może się im udało wstrzelić w jakieś wyjątkowo dobre warunki wiadomo przeciez ze kursy walut sie zmieniaja i trzeba sie liczyć z tym biorąc kredyt na co najmniej 20- 30 lat...niesamowity okres czasu ![]() o wkładzie własnym słyszałam już- to jakaś paranoja
|
|
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
my mamy pakiet platynium u p. Pliszko. Płacimy na przyszły rok 2000 w formacie hd ... tyle że ja w umowie nie mam zaznaczone czy jest to hd czy full hd...
Edytowane przez Katarzynka86 Czas edycji: 2008-10-22 o 22:17 Powód: poprawka :) |
|
|
|
|
#377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam napisane HD(najwyższa rozdzielczość),w cenę usługi video wliczono: - 2 bluray - 1 DVD Cytat:
Ostatnio słyszałam o przypadku gdy bank dał pozytywną decyzję o przyznaniu kredytu - po czym zmienił zdanie. Jest tak, że decyzja kredytowa nie jest dokumentem wiążącym -dopiero podpisanie umowy kredytowej ma moc prawną. Decyzja o przyznaniu kredytu to jedynie taki "wewnętrzny" dokument banku, który tak naprawdę niewiele jest wart. Mam nadzieję, że w przypadku Twoich znajomych chodzi już o umowę, a nie tylko decyzję kredytową. Ale co do wstrzelenia się w dobre warunki to jakoś niestety tego nie widzę Wiadomo, że kursy się zmieniają, ale teraz to przyspieszenie jest spowodowane wycofywaniem się kapitału obcego m.in. z naszego rynku. A to z kolei jest zawsze niebezpieczne dla gospodarki kraju. Mam nadzieję, że u nas nie dojdzie do takiej sytuacji jak na Węgrzech.
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Ja się na tych HD i full HD,czy jak to się tam nazywa, kompletnie nie znam. U mnie nie było mowy o full HD tylko samo HD i zakres cenowy jak wyżej podałam.. Ja rozmawiałam z Panem Pliszko pod koniec września... i już nic nie rozumiem:P
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
tak już podpisali umowę i mają swoje mieszkanko
a z tym wstrzeleniem chodziło mi bardziej o to że może jakby trochę później zaczeli wszystko załatwiac to by nie dostali kredytu albo obowiązywały by ich inne warunki np ten 30%wkład własny, itpzresztą lepiej sie nie będę juz wypowiadać na ten temat bo nie znam dokładnych szczegółów najważniejsze że sie im udało
|
|
|
|
|
#380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o ceny mieszkań to my płaciliśmy 4 000 za m w Świdniku a mamy 50 metrów i wydaje mi sie że to nie jest jeszcze tak bardzo drogo, to mieskzanie z rynku wtórnego ale zadbane wsyztsko nowe i co najwazneijsze to właścieciel zostawili nam cała kuchnie bo była zabudowana z agd i łazienkę nowiutką po remoncie. A mam jeszcze pytanko jak robicie same zaproszenia ślubne to w jakimś propgramie konkretnym? Aha i jeszcze jedno wybrakliśmy juz fotografa podrzucam jego stronkę jakby była któraś z was zainteresowana http://marcinkaminski.eu/ Pozdrawiam
|
|
|
#382 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hmm :/ a Ja dzwonilem w tym w tyg. i za HD powiedzial 2000,- (w tym film z pleneru) Zarezerwowalem termin, ale chyba zadzwonie i jesli mialas za 1800,- to powiem zeby szedl cena pazdziernikowa ![]() A zdjecia to teraz wygladaja tak: 1200,- plener u Zomera i 750,- slub plus Wesele chyba u T.Kantocha. A czy ktoras z was ma sam plener u Zomera i powiedzial ze umow nie podpisuja, chyba ze ktos juz chce na sile? |
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja nie będę miała pleneru bo nie chciałam, wiec mam pakiet gold- bez pleneru bo skoro mam mieć prezentację ze zdjęć to po co mi jeszcze raz to samo na płycie z wesela...- szukam oszczędności ![]() ![]()
|
|
|
#384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko na normalnym poziomie. U nas Lublin jeszcze wchodzi w grę bo mój TŻ jest programistą i w zasadzie jak sam mówi może i pracować na wsi byle by tylko był net. Ale też ciężko się zdecydować, bo już się trochę przyzwyczailiśmy do Wa-wy i nasi znajomi wszyscy prawie sie przenieśli tutaj... więc jak byśmy wrócili do Lublina to byśmy siedzieli sami jak kołki . Cytat:
. Zresztą w Lublinie mamy takie miejsce gdzie chcielibyśmy mieszkać - Słoneczny dom (mój TŻ blisko stamtąd mieszkał więc sentyment, sentyment . I myślę, że nawet ten głośny tor kartingowy byłabym w stanie przeżyć Zresztą zawsze marzyło mi się mieszkanie 2-poziomowe, a tam akurat jest takie prawie 80m2 więc nie za duże jak na nas dwoje, a jednak na 2-poziomach.Co do wypadu po kiecki to ja b.chętnie w listopadzie już wiem że 5 mi nie pasuje, bo mam wtedy dentystę Ale myśle że znajdziemy odpowiedni dla wszystkich termin ![]() ps. linkao suuuuuper zdjęcia ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2008-10-23 o 14:08 |
||
|
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
różnica jest taka że 2000 zł. to za pakiet platynium w HD (w gre wchodzi plener), a 1800 zł. to pakiet gold w HD (bez pleneru)
|
|
|
#386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo,że osoby, które mają kredyt w złotówkach mają wyższe oprocentowanie- jakieś 8%, ale oni mają opcję przewalutowania,gdy franek dojdzie do poziomu 3-3,5 w momencie szczytowym, gdy wiadomo że bardziej już nie urośnie mogą przejść na franka i po jego spadku mają automatycznie mniejszy kredyt(mój znajomy spłacił tak właśnie kredyt, jak go brał frank stał 3zł, a jak go spłacał stał 2,02 -chyba nie muszę pisać ile zaoszczędził)A jak ktoś ma kredyt we frankach nie wskoczy przecież teraz na złotówki, a póki co można się spodziewać że franki jedynie pójdą w górę.
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Wiecie może czy są już nowe kolekcje sukien ślubnych w sklepach??? Jak byłam ostatnio ekspedientki mówiły, zęby się wstrzymać do grudnia/ stycznia, bo będą wtedy nowe kolekcje. Wczoraj słyszalam plotke o tym ze już pojawiło sie coś nowego.
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jak chodziłam po sklepach z sukniami to też mi panie mówiły, że koło grudnia będą nowe kolekcje...
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też jeszcze nie ma nowych kolekcji
|
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy któraś z Was może coś powiedzieć na temat salonu Jacqueline w Lublinie? tzn chodzi mi o jakość obslugi po zamówieniu u nich sukni, no i oczywiście o efekt końcowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

? noi fotografa:P tesh

flejksy

ale jestem dobrej myśli i raczej szumy czegoś mniejszego... max 50 m