Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-19, 18:17   #4561
Śnieżka
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

ja tylko mam pytanko sorrki jak coś
lepszy jest skrzyp czy pokrzywa?
czym sie różnia od siebie?nie wiem na co sie zdecydowac
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:25   #4562
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
ja tylko mam pytanko sorrki jak coś
lepszy jest skrzyp czy pokrzywa?
czym sie różnia od siebie?nie wiem na co sie zdecydowac
Ale w jakim sensie lepszy?

O pokrzywie i o skrzypie można przeczytać w wielu miejscach, ogólnie skrzyp zawiera krzemionke, naturalny budulec włosa, ale jego nadmiar wypłukuje z organizmu witaminę B1, więc przy regularnym piciu skrzypu konieczna jest suplementacja witaminami z grupy B.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:30   #4563
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ale w jakim sensie lepszy?

O pokrzywie i o skrzypie można przeczytać w wielu miejscach, ogólnie skrzyp zawiera krzemionke, naturalny budulec włosa, ale jego nadmiar wypłukuje z organizmu witaminę B1, więc przy regularnym piciu skrzypu konieczna jest suplementacja witaminami z grupy B.
]

no w tym sensie czy wpływaja podobnie na włosy czy coś :d
A pokrzywa tez wyplukuje wit B
chyba jednak na pokrzywe sie zdecyduje
Stary 2008-10-19, 19:49   #4564
Kiniolek91
Raczkowanie

Hej!
To znwou ja...=)
wlasnie niedawno wrocilam z zakupów...... zaopatrzylam sie w dwie sztuki zcarnej rzepki =) - utre ja i wycisne z tego sok... narazie na probe bede probowac czy mi to w ogole wychodzi =) kupila tez jakiś szampon ziolowy joanny z wyciągiem ze skrzypu i rozmaryny, seboradin lioton orarz olejek rycynowy... i tak sie zastanawiam teraz jak to stosowac? Szamponu ebde uzwyać codziennie, bo musze niestety codziennie myć głowe... I myślalam nad tym żeby tego olejku i seboradinu używac na zmianę - jednego dnia to, drugiego to... a ten sok z czarnej rzepy raz w tygodniu... Myślicie, ze tak będzie dobrze?
A co do tego oeljku rycynowego to slyszalam o roznych metodach zuywania go - jedna to taka zeby przy myciu wlosow, dodac pare kropli do szamponu, inna to taka zeby zmaiszec kilak kroplki olejku z żółtkiem i rumem... No i nie wiem jak go uzywać w końcu?
Z góry dziękuję i przeparszam jesli zadałam jakie głupie pytanie..=/

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 20:01   #4565
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Spokojnie na razie wyprubuj to, z czasem jak wywęszysz co ci pasuje najbardziej będziesz działąć dalej. Zresztą też przechodziłam to co ty , najlepiej wszystko na raz, tyle, że potem nie wiadomo co pomogło najbardziej.
Opanujesz się zobaczysz
POwodzenia
heh, no tak, teraz najchętniej używałabym wszystkiego, jestem przepełniona nadzieją na przyspieszenie porostu, no i oczywiście chciałabym osiągnąć to jak najszybciej masz rację, na razie zostanę z tym, co używam teraz, najwyżej za jakiś czas wprowadzę zmiany (np. wzbogacę Seboradin czymśtam od thanatosa, jeszcze tylko nie wiem czym, ciągle nie mogę się zdecydować - skórką jabłka na pewno, ale kusi mnie jeszcze parę produktów...)

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 21:45   #4566
rudeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość

oooo... o pieprzu cayenne nie słyszałam... dodajesz do maseczek na skórę głowy?
ja wyczytałam o nim na forach dla czarnoskórych. Powoduje podrażnienie i zaczerwienie skóry (ale podrażnienie nie w negatywnym sensie), znacznie zwiększając przepływ krwi. Lepsze krążenie to lepsze odżywienie cebulek.

Ja robię tak: do 250 ml oleju (teraz akurat oliwy z oliwek) dodaję paczkę chili i czekam 14 dni, wstrząsając od czasu do czasu i czasem podgrzewając. A potem wcieram w skórę głowy na noc

bynajmniej oznacza "wcale, ani trochę, w żadnym wypadku"

więc nie: "bynajmniej mi się to podoba"
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 21:56   #4567
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez rudeee Pokaż wiadomość
ja wyczytałam o nim na forach dla czarnoskórych. Powoduje podrażnienie i zaczerwienie skóry (ale podrażnienie nie w negatywnym sensie), znacznie zwiększając przepływ krwi. Lepsze krążenie to lepsze odżywienie cebulek.

Ja robię tak: do 250 ml oleju (teraz akurat oliwy z oliwek) dodaję paczkę chili i czekam 14 dni, wstrząsając od czasu do czasu i czasem podgrzewając. A potem wcieram w skórę głowy na noc
I jak? Piecze?
Zamiennikiem pieprzu, zdaje się, może być piperyna.
Tutaj kilka słów o tym ekstrakcie http://thanatos.com.pl/product_info....022d5c7755a73e .

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 22:54   #4568
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudeee Pokaż wiadomość

dziękuję za informację muszę to wypróbować lubie takie ciekawostki
mam tylko jeszcze pytanie techniczne - po dodaniu pieprzu do np oliwy musi on stac 14 dni? dlaczego? jak sie podgrzeje po wsypaniu to nie wystarczy? ja blondynka dzieki jeszcze raz
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 08:36   #4569
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
skórką jabłka na pewno
Na razie jej nie ma - musimy poczekać Która z was wykupiła - przyznać się - żartowałam

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 09:07   #4570
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
dziękuję za informację muszę to wypróbować lubie takie ciekawostki
mam tylko jeszcze pytanie techniczne - po dodaniu pieprzu do np oliwy musi on stac 14 dni? dlaczego? jak sie podgrzeje po wsypaniu to nie wystarczy? ja blondynka dzieki jeszcze raz
Oleje odstawia się do "przetrawienia" zioła, aby "wchłonęły" wszelkie dobrodziejstwa z dodatków.
Jeśli dodasz pieprzu, zamieszasz i podgrzejesz, pozostanie jedynie mieszanina, jakby dwa odrębne składniki.
Coś na kształt herbaty, która musi się odpowiedni czas parzyć, aby nabrała właściwego smaku i koloru - jeśli preces ten trwa zbyt krótko, nie nabiera ona swoich docelowych właściwości.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 09:53   #4571
rudeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
I jak? Piecze?
Zamiennikiem pieprzu, zdaje się, może być piperyna.
Tutaj kilka słów o tym ekstrakcie http://thanatos.com.pl/product_info....022d5c7755a73e .
Tak na prawdę piekło w głowę dopiero wtedy, kiedy użyłam mikstury, która stała już jakieś dwa miesiące - więc chyba potrzebuje długiego czasu leżakowania A ogólnie piecze zawsze w uczy, czoło, ranki na dłoniach, nie mówiąc już o oczach Bardzo dobrze rozgrzewa, czuć mrowienie, mam wrażenie, że działa. Ja zawsze przed wtarciem mieszam, tak, żeby znalazło się trochę nierozpuszczonych ziarenek, wtedy jest coś na kształ dodatkowego pilingu

Co do piperyny - przypuszczam, że faktycznie mogłaby być zamiennikiem, jednak to głównie kapsaicyna znana jest ze swych dobrochnnych wlaściwości na skórę głow - tzn mam mocniejsze działanie. Przy czym niestety czystej kapsaicyny kupić się nie da - jest zbyt niebezpieczna dla zdrowia

bynajmniej oznacza "wcale, ani trochę, w żadnym wypadku"

więc nie: "bynajmniej mi się to podoba"
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 16:57   #4572
gizela
Raczkowanie

Szybki porost włosów

Dziewczyny mam prośbę,czy znacie coś na szybki porost włosów? no i na to zeby nie wypadały,mam farbowane i strasznie wypadują a farbować nie przestanę wiem że zawsze jest coś za coś no ale może jednak jest coś co sprawi aby były gęściejsze mocniejsze i dłuższe ,doradźcie proszę coś sprawdzonego,z góry dziekuje
gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 17:01   #4573
serduszkoiz
Zadomowienie

Dot.: Szybki porost włosów

zanim zaklada sie watek to nalezy poszukac czy takowego juz nie bylo, a tak sie sklada ze pod twoim postem akurat o 4 pozycje nizej znajduje sie taki
,,sposoby na przyspieszenie porostu wlosow''

tam znajdziesz wszystko

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 17:41   #4574
Artystyczna90
Raczkowanie

a ja mam pytanie... biore 6 miesiac tabletki inneov gestosc wlosow.. i nei wiem czy zrobic meisiac przerwy i znowu brac czy kontynuowac dalej na opakowaniu pisze.. "Skuteczność potwierdzona w badaniach klinicznych: w ciągu 3 miesięcy codzienne wypadanie włosów zmniejsza się.Po 6 miesiącach ulega ono znaczącemu zahamowaniu.Poprawia jakość włosów."

jak myslicie?
Artystyczna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 18:06   #4575
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystyczna90 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie... biore 6 miesiac tabletki inneov gestosc wlosow.. i nei wiem czy zrobic meisiac przerwy i znowu brac czy kontynuowac dalej na opakowaniu pisze.. "Skuteczność potwierdzona w badaniach klinicznych: w ciągu 3 miesięcy codzienne wypadanie włosów zmniejsza się.Po 6 miesiącach ulega ono znaczącemu zahamowaniu.Poprawia jakość włosów."

jak myslicie?
przeszukaj wątek o tabetkach http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551 [opcja "przeszukaj wątek"] pod kątem inneov- było o tym już trochę

Cytat:
Napisane przez gizela Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę,czy znacie coś na szybki porost włosów? no i na to zeby nie wypadały,mam farbowane i strasznie wypadują a farbować nie przestanę wiem że zawsze jest coś za coś no ale może jednak jest coś co sprawi aby były gęściejsze mocniejsze i dłuższe ,doradźcie proszę coś sprawdzonego,z góry dziekuje
wątki łączę- przed założeniem wątku proszę korzystac z wyszukiwarki
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 19:12   #4576
Kiniolek91
Raczkowanie

Znowu ja...=)

Pozwolicie, że będe tu pisać o swoich poczynaniach dobrze? =) bo w domu już mają dość tematu "operacja - zapuszzcabie włosów" =)... właśnie siedzę sobie z turbanem na głowie, bo zrobiłam sobie maseczkę z jednego zółtka jajka (słyszałam, że ono tez wpływa na wzrost włosów), dwóch łyzeczek oeljku rycynowego i odrobiny sku z cytryny (nie wiem czy ona taż ma wplyw na poorst czy to dlatego aby zneutralizowac ten tłuszcz, bo ponoć strasznie tłiste włosy sa po tym olejku =/), no ale za neidługo idę to zmyć szamponem z wyciągiem ze skrzypu i rozmarynu (niestety nie abrdzo mam możlwiość mycia głowy rano =/), wczoraj już je potraktowałam Seboradinem... Myślałam, zeby robić tą maskę z olejku tak co 3,4 dni; raz na tydzien wycisnę sok z czarnej rzepy, a tym seboradinem moze w pozostale dni? A moze lepiej seboardin co dwa dni? H...?

Jejku no, mam tak okropnie krótkiw włosy i potrzebuje minimum 3cm dla jako - takiego wyglądu, no a z normalnym tempem stanie się to dopiero pewnie w styczniu, a ja chce piękną fryzurkę na Boże Narodzenie! Nie wspomnę już o Sylwestrze... a już najlepiej to jakbym się obudziła jutro z włosami do ramion potem już pójdzie z górki=D), no ale cóż marzenie... ehhh...=/

Jeśli, któa zauważa u mnie błąd w stosowaniu tych róznych wspomagaczy to proszę napisać, bo nie chciałąbym skonczyć jako łysa =D

Pozdrawiam=)

Stary 2008-10-21, 11:20   #4577
kosmarka
Wtajemniczenie

Ja bym radziła najczęściej seboradin używać, rzepę z 2 razy w tyg. lub częściej , a jajko itp. według uznania .

Stary 2008-10-21, 17:57   #4578
Kiniolek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Ja bym radziła najczęściej seboradin używać, rzepę z 2 razy w tyg. lub częściej , a jajko itp. według uznania .
Hm... dziękuję za rade =) ale chyba przydąłby się jakiś dzień odpoczynku dla włosów prawda od tych róznych specyfików? Czy się mylę?...=/ chętnie bym stosowała częściej niż raz w tygodniu rzepkę, ale ponoć to wyciskanie jest trochę zcasochłonne, no a przez naukę i późe powroty ze szkoły nie zawsze mam możliwośc...=/ chyba, że rzepkę bym stosowała np. w piątki i soboty...? Ze dwa razy w tygodniu maseczkę z olejku rycynowego, a w pozostałę dni seboradin...
A można zrobić tak, ze po zmyciu jajka szamponem nałożyć sobie seboradin? Czy to za dużo byłoby jak na jeden raz?

Przepraszam jesli zadaję banalne pytania...=/

Stary 2008-10-21, 18:04   #4579
_diabolique_
Raczkowanie

GG do _diabolique_

Na miękkie i lśniące włosy polecam odżywkę "Dolce Latte-maska z proteinami mlecznymi" wiadro (1litr) ok 30zł ...naprawdę warto zainwestować jeśli macie tzw siano

Czy istnieje odrębny wątek o 'wcierkach'?

włosy->teraz 'połowa pleców'->>cel 'do pasa' i jeszcze dalej
za bardzo lubię jeść............
_diabolique_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 18:25   #4580
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _diabolique_ Pokaż wiadomość
KLIK !

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 18:32   #4581
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _diabolique_ Pokaż wiadomość
Na miękkie i lśniące włosy polecam odżywkę "Dolce Latte-maska z proteinami mlecznymi" wiadro (1litr) ok 30zł ...naprawdę warto zainwestować jeśli macie tzw siano

ja nei mam siana ale dość suche włosy i mi ta odżywka nie słuzyła wręcz po jej użyciu miałam siano ;/
ale podobno nie każde włosy tolerują proteiny...za to moja mama sobie ją chwali
Stary 2008-10-21, 21:02   #4582
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
Hm... dziękuję za rade =) ale chyba przydąłby się jakiś dzień odpoczynku dla włosów prawda od tych róznych specyfików? Czy się mylę?...=/ chętnie bym stosowała częściej niż raz w tygodniu rzepkę, ale ponoć to wyciskanie jest trochę zcasochłonne, no a przez naukę i późe powroty ze szkoły nie zawsze mam możliwośc...=/ chyba, że rzepkę bym stosowała np. w piątki i soboty...? Ze dwa razy w tygodniu maseczkę z olejku rycynowego, a w pozostałę dni seboradin...
A można zrobić tak, ze po zmyciu jajka szamponem nałożyć sobie seboradin? Czy to za dużo byłoby jak na jeden raz?

Przepraszam jesli zadaję banalne pytania...=/
Jeśli myjesz codziennie to jaki odpoczynek
Jesli nie musisz myć codziennie - to również nie ma sensu, żebyś myła, po to by tylko jakiś zabieg zrobić.
Myj potyle ile musisz - rzepy możesz natrzeć na 2 razy - i trzmaj w lodóce w ciągu 3-4 dni się nie ukisi .
Seboradin możesz nakładać po każdym myciu-jak tak robiłam , nie zmywałam go bo moje włosy tego nie wymagały, a zapach mi nie przeszkadzał .
Możesz rzepę dawać w weekend .

Stary 2008-10-22, 08:15   #4583
aniaesz88
Rozeznanie

A ja mam takie skromne pytanie: czy którejś z was udało się skutecznie zapuścić włosy? Jeżeli tak to ile to trwało?
wiem że to indywidualna sprawa, ale chciałabym się dowiedzieć, bo sama się zabieram za zapuszczanie (właśnie postanowiłam) no i potrzebuję motywacji...
aha, podcinacie końcowki w czasie zapuszczania?
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 08:22   #4584
kosmarka
Wtajemniczenie

No tak by wypadało - co jakies 1,5 miesiąca, chyba, że masz zdrowe włosy i nie rozdawajają ci się końcówki to co 3 wystarczy .
Ja zapuszcam od grudnia - biorąc pod uwagę, że rosną mi średnio 1,2-1,3 cm i podcinałam do tej pory 5x0,5 cm= ok. 2,5 to urosło mi na razie 10 cm - mało widzę róznicy bo coraz lepiej się skręcają.

Inne wizażanki mają o niebo lepsze efekty.

Stary 2008-10-22, 10:15   #4585
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
A ja mam takie skromne pytanie: czy którejś z was udało się skutecznie zapuścić włosy? Jeżeli tak to ile to trwało?
wiem że to indywidualna sprawa, ale chciałabym się dowiedzieć, bo sama się zabieram za zapuszczanie (właśnie postanowiłam) no i potrzebuję motywacji...
można powiedzieć, ze mi się udało- zaczynałam zapuszczać mając wlosy długości 5-7cm [tak na chłopczycę] a teraz mam mniej więcej takie [jakość zdj. słaba ale długość widać] http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1217864138

zajęło mi to jakieś 3,5 roku- przy czym włosy rosną mi dość szybko- w tym czasie podcinałam końce co ok. 6 miesięcy [jeśli rozdwajają Ci się szybciej to będziesz to musiała robić częściej]. W tym czasie w zadsadzie nie stosowałam wspomagaczy- zużyłam przez ten okres 1 tonik neril i 1 butelkę seboradin niger lotion.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-10-22, 10:38   #4586
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Od włosów lekko za uszy do włosów po pas - dokładnie 4 lata. W międzyczasie podcięłam raz, około 5 cm. Włosy rosną mi 0,5-0,7 cm na miesiąc, choćbym nie wiem co wcierała.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 20:07   #4587
Kiniolek91
Raczkowanie

[quote=Jolie2601;9431712]można powiedzieć, ze mi się udało- zaczynałam zapuszczać mając wlosy długości 5-7cm [tak na chłopczycę] a teraz mam mniej więcej takie [jakość zdj. słaba ale długość widać] http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1217864138
quote]

O jejciu, ale masz długie włoski...!
Ile bym dała żeby miec chociaz 1/3 z tego co Ty masz...
Mam nadzieję, ze te wszystkie zabeigi jakoś to przyspiesza...
Dzisiaj sobie nalożyłam sok z zcarnej zrepki, ale szcztypalo, no ale dla urody tzreba pocierpieć...=/

Stary 2008-10-22, 22:05   #4588
aniaesz88
Rozeznanie

Jolie, faktycznie włosy śliczne...
Ja na szczęście startuję z dłuższych, tzn takich do łopatek. Chciałabym mieć takie do połowy pleców. Ja niestety farbuję i prostuję od czasu do czasu więc będę musiała je chyba częściej podcinać...
Narazie zainwestowałam w waxa i naftę z olejem rycynowym, ale pomyślę o szamponie z rzepy... pozdrawiam
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 22:20   #4589
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
O jejciu, ale masz długie włoski...!
Ile bym dała żeby miec chociaz 1/3 z tego co Ty masz...
Mam nadzieję, ze te wszystkie zabeigi jakoś to przyspiesza...
Dzisiaj sobie nalożyłam sok z zcarnej zrepki, ale szcztypalo, no ale dla urody tzreba pocierpieć...=/
przyspieszą- trochę cierpliwości i systematyczności i będzie sexy
Cytat:
Jolie, faktycznie włosy śliczne...
Ja na szczęście startuję z dłuższych, tzn takich do łopatek. Chciałabym mieć takie do połowy pleców. Ja niestety farbuję i prostuję od czasu do czasu więc będę musiała je chyba częściej podcinać...
Narazie zainwestowałam w waxa i naftę z olejem rycynowym, ale pomyślę o szamponie z rzepy... pozdrawiam
dzięki- wiesz ja też farbuję [regularnie- co miesiąc] i przez okres zapuszczania też farbowalam- jeśli dobrze o nie zadbasz- o ich nawilżenie i odżywienie- i do tego będziesz chronić konce to jest możliwe, ze nie będziesz musiała często podcinać. A prostownicę radze jednak odstawić- to killer nie tylko włosów długich
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-10-22, 23:48   #4590
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
można powiedzieć, ze mi się udało- zaczynałam zapuszczać mając wlosy długości 5-7cm [tak na chłopczycę] a teraz mam mniej więcej takie [jakość zdj. słaba ale długość widać] http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1217864138
Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Od włosów lekko za uszy do włosów po pas - dokładnie 4 lata. W międzyczasie podcięłam raz, około 5 cm. Włosy rosną mi 0,5-0,7 cm na miesiąc, choćbym nie wiem co wcierała.
Dziewczyny zazdroszczę. Już chciałabym mieć takie włosy

Włosy do połowy pleców miałam ostatnio, gdy miałam 12-13 lat (to bardzo dawno temu było ). Ścięłam na krótko (tragedia), a później miałam już takie do ramion. Przez ostatnie 10 lat miałam tylko do brody + różne wariacje z tyłu głowy

Startuję z włosami do ramion. Cel --->włosy do pasa (po raz pierwszy w życiu). Myślę, że zajmie mi to około 3 lata z hakiem. Ale uparta jestem

>>Powiedziała i poszła wetrzeć olejek kokosowy w końcówki <<

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości