Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-23, 09:03   #1471
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Heloł.
Nie możliwe, że dziś 2-ga się tu zameldowałam .
Dziś postanowiłam wstać wcześniej, czyli jakies 10min temu hihi. Ja niestety nie dostałam jeszcze głupiej paczki z all. Czekam na to krzesełko do karmienia bujane. Wysłali niby w poniedziałek i nadal go nie ma. Nie wiem ile czasu może to iść, bo wysłali za pomocą Poczty Polskiej??!! No ale nic i tak już nic nie zrobię.
Kurcze muszę sobie jakieś pułbuty kupić, tylko ciężko coś wybrać. Pozatym mały wybór jest. Nawet na all nic nie znalazłam. Wczoraj widziała m fajne w ryłku ale jakoś od kiedy jest już Borysek to szkoda mi wydać 220zl na półbuciki.
W sobotę idziemy na imprezkę- młody zostaje z moją mamą. Oj doczekać się już nie mogę, znowu sobie potańczymy. Ostatnio to jakoś raz w mies. wypadają nam takie impresski.
Za oknem nic przyjemnego, ale trza będzie się ciepło ubrać i na spacerek spadać.
PApa.
Stary 2008-10-23, 09:23   #1472
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

co za noc. wczoraj po moim poście Iga budziła się jeszcze przed 22. i po północy. nie mogliśmy jej odbić do końca po północy już musiałam ją nakarmić i znów godzina odbijania, no i potem pobudka o 5tej i to samo. zmęczona jestem.

myślę znów o kolejnym tygodniu u mamy żeby odsapnąć choć chwilę. może jeszcze ze 2 tyg. wytrzymam i mąż mnie zawiezie.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 09:57   #1473
Cestia
Zakorzenienie

Cześć babeczki!

Ależ dziś paskudna pogoda ehhh... ja tak kocham jesień, ale taką jaka była do tej pory, a tu dziś szaro buro i wstrętnie
Moje dziecko chyba woli przespać taki dzień bo zwykle rano sobie leżymy długo razem, gadamy, bawimy się, przytulamy... a dziś zjadła i śpi.

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Mam Herflika w domu
siiiiiikam Judi, jesteś bezbłędna

Witaj Anitko, tak jak pozostałe dziewczyny kieruję w Twoją stronę wielkie ukłony. Heh, Mati razy dwa... nie wyobrażam sobie tego Rozpakowywałaś się dzień wcześniej niż ja a Twoi chłopcy są przepiękni. No i oczywiście śliczna z Ciebie mamusia.

Hmmm... wczoraj na spacerze uświadomiłam sobie, że prawie rok temu zmajstrowaliśmy z TŻtem małą... rany jak ten czas zapitala
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 10:05   #1474
jowisz
Zakorzenienie

Anita super w ciąży wyglądałaś. no i teraz też chłopcy bezbłędni. na codzień sama się nimi opiekujesz ?
Stary 2008-10-23, 10:22   #1475
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki.
U mnie lepsza troszkę pogoda, niedługo mam zmaiar iść na spacer z Małą.

Jowisz współczuję, że masz takie problemy, mam nadzieje, że się polepszy.

Marticia a mam pytanie czy jak karmisz to robisz przerwy i bierzesz dziecko do pionu by się odbiło mu. Bo czytałam, że jak dziecko mocno ulewa to nalezy przerwę jedną lub dwie zrobić poczekać aż się odbije i podać dalej pierś. Ja tak robiłąm i Mała nie ulewa już mocno.
Stary 2008-10-23, 10:37   #1476
wersta
Zakorzenienie

heloł Anitko zuch kobita

senks god, że zocha mi się nie skserowała po przedwczorajszej przejażdżce-powrocie do domu miałam ochotę popełnić sepuku odjechałyśmy od moich rodziców z 20 km, a ona w taki ryk, że zawróciłam dlatego dopiero wczoraj dotarłam do domu

kino przesunęło mi się na poniedziałek, bo koleżanka potomka gdzieś wiezie

powinnam skoczyć na pocztę, bo awizo na paczkę przyszło, ale to taki kawał, że mi się nie chce spódnica doszła 1szy raz w życiu kupiłam używaną rzecz i aż się boję ją zobaczyć na zdj była boska, tylko do zwężenia muszę dać
mogłabym się pochwalić talią bo już jest bardzo git jeszcze tylko 2 cm
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 10:40   #1477
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Dziewczyny mam małe pytanko jaki lekarz powinien wystawic zaswiadczenie o tym że karmię naturalnie? bo a miałam od pediatry a w pracy powiedzieli ze musze miec od gina albo ogolnego normalnie kicha
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 10:48   #1478
Judi21_84
Zakorzenienie

hej

anita twoi chlopcy sa obledni...a jakie dobinki z nich byly na poczatku.....
brzuszek kochana mialas super zgrabny i w ogole figura ze ho ho

cestia no herflczek jak nic

kocgana ja od 5 nocy jestem niezywa. tymek czesto sie budzi, placze, marudzi, nie mam pojecia o co chodzi ale naprawde mam dosc....a juz bylo tak dobrze... czyzby skok rozwojowy...???? bo wszystko jest po staremu...oprocz snu mojego dziecka w nocy....wrrrrrrrrrrrr a tu jeszcze tz nic nie pomoze bo gips na szwaji

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:02   #1479
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

hej kochane...
Jakos malo mam czasu na wizaz bo ja widze nie tylko moja mala taka nieznosna wrrr...
wlasnie przed chwilka udalo mi sie ja usoic ufff....ciekawe ile pospi....
Jowiszku wspolczuje i przejsc z Iga...ja sobie czegos takiego nie wyobrazam...Ona kiedy mi pomarudzi pol godz nerwy mam i chodze zla....

Dorbar ma racje marticia moja jak tez tak ulewala to musialam ja karmic na 2 a nawet 3 razy i odbijac ja...duzo to pomaga...
A i jeszcze takie cos moze sie pojawic przy przejsciu z cycka na modyfikowane mleko...u nas tak bylo
Anita witaj!Brzusiu mialas cudowny a chlopaki kochane...no i podziwiam ze sama sobie dajesz rade z dwoma maluchami...
Anisiu jak ja patrze na zdjeciamojego brzucha to tez jakos mi tak "zal" tzna do dnia dzisiejszego mi go brakuje...
Ja natomiast ostatnio stwierdzilam ze najgorsza rzecza w dniu jest kompanie i pomimo tego ze jest wporzadku bardzo tego nie lubieoch zla jestem...

Dzisiaj humor tez nie najlepszy...Po wczorajszych 19 stopniach dzisiaj 11
oj jak ja nielubie chodzic na spacery w taka pogode...
A na dodatek dzisiaj przyjezdza moja matka a raczej przylatuje....
2,5 roku jej nie widzialam i jak pomysle ze ona nic sie przez ten czas nie zmienila to az sie bojew sumie z jednej strony sie ciesze ale,,,wolalabym uniknac awantur...Trzymajcie kciuki

A tak w ogole jutro sie zaczyna kurs....chociaz na chwile oderwe sie od tej codziennosci do ludzi...A i wczoraj dostalam lampe i juz zrobilam pazurki mojej znajomej...
Pokazalabym zdjecie ale jakos nie wygladaja zbyt efektownie
no ale czego mozna oczekiwac za pierwszym razem...
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:03   #1480
afro_dyta85
Zadomowienie

Heloł

Ostatnio stwierdziłam że jestem złą matką.... Mały od kilku dni ma problemy ze spaniem w ciągu dnia, a trochę musi bo jak sie nie prześpi t w nocy jest armagedon. No i z braku pomysłów (chodzenie, bujanie itd nie skutkowało) jak widzę że jest już mocno zmęczony i nie może zasnąc to maczam mu smoczek w syropie (paracetamol dla dzieci truskawkowy) Zasypia momentalnie...

Anitko Podziwiam!
Veronko Nie ma sprawy!

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:09   #1481
Kasiulka22
Zakorzenienie

Bry baby

Witaj Anitko, jak mogłaś do tej pory skąpić nam swojego cennego i miłego towarzystwa Prosimy o poprawę i częste pisanie Wyglądasz i wyglądałaś w ciąży prześlicznie. Bardzo mi przypominasz osobę z mojej rodziny, za którą przepadam Synków masz cudnych, jak malowani! Wielkie gratulacje dzielna mamusiu!

Moja Ola właśnie strzeliła taką kupę, że czuć było na całym korytarzu i brat mi przytaskał wanienkę i kąpałam ją bo tylko do tego się nadawała zaraz idę ciuchy zapierać i wrzucę potem wsio do pralki bo gad jeszcze nasiurał sobie na ręcznik

Poza tym dziecię mi dziś dość marudzi, nie wiem czy to nie przez tego zęba, bo cały czas szoruje tam smoczkiem, albo piąstką kupię dziś żel na dziąselka w tym miejscu gdzie jej zębiszcze wychodzi ma bialusieńkie dziąsło

A wiecie dziś Olcia dostała malutką łyżeczkę soku marchwiowo jabłkowego własnej produkcji Widać było, że jej smakowało i jeszcze by chciała, ale to za wcześnie... teraz jej będę dawać tak po łyżeczce. A dziołchy myślicie, że kaszki można dać wcześniej? Pytam z tego względu, że dziś dziecię niemal co 2 godziny się budziło tak było głodne, raz tylko udało oszukać się piciem nio i nie wiem... czy można zacząć zagęszczać wieczorne mleczko np. jedną miarką kaszki, czy to za wcześnie. Niby te kaszki są po 4 miesiącu, więc jeszcze powinnam mieć miech czekania

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:18   #1482
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

siiiiiikam Judi, jesteś bezbłędna
też się uśmiałam

No to i ja wypowiem tradycyjną formułkę, że podwojona Łuśka byłaby gwoździem do trumny
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:23   #1483
Cestia
Zakorzenienie

Ach no i zapomniałam... marticia Kochana, a było już przecież tak dobrze. Ja Cię będę namawiać dalej do walczenia o karmienie naturalne bo Ty przecież tego bardzo chcesz. Co innego gdybyś miała karmienia cycem serdecznie dość tak jak niektóre dziewczyny, to wtedy nie ma co się zmuszać, ale jeśli tego chcesz to walcz dziewczyno! Wypróbuj to podnoszenie do odbicia I nie stresuj się bo tak jak pisała Anisia, stres źle wpływa na laktację. Ja widzę, że w Twoim przypadku to jest tak, że jak wprowadzisz butlę na dobre to będziesz mieć mega wyrzuty sumienia. Powodzenia kochana

Kasiulko, według mnie to za wcześnie, ale to moje zdanie. Ja nie mam zamiaru do początku 6go miesiąca wprowadzać takiego jedzenia bo jestem alergiczką, a podobno zbyt wczesne wprowadzanie takich pokarmów zwiększa prawdopodobieństwo alergii u dziecka Dlatego też dam sobie na wstrzymanie i z tym poczekam. Z tego co pamiętam ty też masz alergię, więc może warto poczekać chociaż do skończenia 4go miecha?
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:30   #1484
Sosnowa
Zakorzenienie

ja czekam do tego 4 miesiąca skończonego. Może nawet troszkę dłużej, bo Łuśka jest sprzed terminu...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:37   #1485
Kasiulka22
Zakorzenienie

No to w takim razie ja też czekam trudno najwyżej będzie częściej jeść mleczko

Stary 2008-10-23, 12:01   #1486
Judi21_84
Zakorzenienie

ja też czekam nawet do 4,5 miesiąca tak kazała pediatra, a że kobietka ma łeb na karku i ogromną wiedzę to słuchać się jej będę. A powiedziałą ze gdybym karmiłą cycem to w ogóle nie wprowadzać nic poza moim mlekiem do 6 miesiąca-że w ogóle nie ma takiej potrzeby
więc czekam jeszcze 1,5 miesiąca jeszcze się nasze dzieci najedzą słoiczków itd

właśnie pobawiłam się z siostrzeńcem klockami Tymcia ojej... super

Stary 2008-10-23, 12:19   #1487
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Dzewczyny pomocy, doradzcie co mam robic???
Mario nie spi, wyglada jakby sie nie najadal. Jesli jzu zasnie to budzi sie co godzine i chce do cycka..jest strasznie nerwowy, znowu ulewa strasznie.
Moze rzecyzwiscie to moje mleko wcale mu nie sluzy?
kupilam sztuczne i podalam mu dzis ale ten wypil 30 ml i chcial cycka.
Czy powinnam przejsc calkiem na sztuczne czy lepiej bawic sie w mieszane karmienie czyli na noc cycka a w dzien sztuczne i cycek? Czy to mozliwe zeby mleko zaczelo zanikac?

Nie wiem dlaczego ale czuje sie rozbita.

Nowaken ja normalnie szukam tylko pretekstu aby wyjsc nawet sama do sklepu. Chcialabym bardzo wrocic do prac ale nie wracam, bo mam podla prace i traktuje ten okres macierzynstwa jako okazje na szukanie czegos nowego. Ja tez chce juz byc piekna wypachniona, a czuje sie jak stara babka z obwislymi cycami pelymi rozstepow, ktora bola niemilosiernie zeby (musze na dentyste poczekac bo u mnei wizyta kosztuje ba 100 eu) i wypadaja wlosy..och
Czesć Kobietki

My już po spacerze. Dzisiaj maż pojechał do pracy o 6 a ja po raz pierwszy poszłam dalej spać ja zasnęłam ale nie wiem czy Antoś w tym czasie spał. Ale płakać nie płakał więc było si.

Marticia kiedyś mi mój lekarz powiedział że jak już karmię sztucznie to przejść całkowicie na sztuczne i nie dawać cycka. Ja też czułam się rozbita bo mały wciąż płakał i wciaż chciał wisieć na cycku a jak dostał butelkę to wypił w ciagu dwóch godzin 240 ml i zaczął całe noce przesypiać. A z cyckiem to cały czas walczyłam. Jak przestałam karmić to po dwóch dniach nie miałam już pokarmu. Więc coś było nie tak. Z butelki widzę ile wypił i nie płacze z głodu.
Co do pracy to ja miałam fajną za biurkiem w miłym towarzystwie dlatego chcę wracać. Czy przy dzieciach da sie byc piękną. Ubieram się elegancko a po jedzeniu małego i po beknięciu juz mogę się przebierać. Jak mam mu przed wyjściem z domu zakładać czapkę to jestem już chora tak płacze. O wypadaniu włosów i obwisłych cyckach już nie wspominam.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 12:30   #1488
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziołchy to ja też zaczekam na pewno do 4 skończonego miecha z kaszkami i słoiczkami, może po skończonym 3,5 miesiąca spróbuję z jabłuszkiem czy cuś tak odrobinę Po 4 miechu zacznę coś pomału, stopniowo podawać pytałam lekarki mówiła, że mogę zupki jarzynowe, jabłuszko marchewa i słoiczki dla dzieci po skończonym 4 miesiącu życia

Stary 2008-10-23, 13:17   #1489
asiula_n
Rozeznanie

Cześć Laski

mam totalna depreche, siedzę i płaczę byam u gina, masakra totalna. Minęły 3 miesiące a ja ciągle stan zapalny, ciagle nic nie wygojone tak jak trzeba, kolejny antybiotyk na 2 tygodnie. Nic tylko sie pochlastać

Tak się zastanawiam czy nie zmienic lekarza, moze ten moj to jakis konował ze tak długo nie moze mnie wyleczyć

Mam doła, na szczescie chociaż dziecko w miare grzeczne to moge sie nad soba urzalać
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 13:23   #1490
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Cześć Laski

mam totalna depreche, siedzę i płaczę byam u gina, masakra totalna. Minęły 3 miesiące a ja ciągle stan zapalny, ciagle nic nie wygojone tak jak trzeba, kolejny antybiotyk na 2 tygodnie. Nic tylko sie pochlastać

Tak się zastanawiam czy nie zmienic lekarza, moze ten moj to jakis konował ze tak długo nie moze mnie wyleczyć

Mam doła, na szczescie chociaż dziecko w miare grzeczne to moge sie nad soba urzalać
Asiula do innego lekarza zawsze warto spróbować, może faktycznie ten jakiś nie teges. Powinnaś mieć już wygojone wsio, a przynajmniej w znacznej części. Nie martw się kochana, będzie dobrze. Nigdy niestety nie możemy przewidzieć co nas czeka po porodzie. Życzę Ci, żeby wszystko minęło jak najszybciej i żebyś się już dłużej z tym nie męczyła

Stary 2008-10-23, 13:27   #1491
Mijalea
Zakorzenienie

Malad, skad wzielas pomysl na mieszanie mleka ze sztucznym?? czy to tak mozna??

Moj maly oczywiscie nie chce ani lyka sztucznego, bo mu nie smakuje. Chcialam wprowadzic mu troszke sztucznego i zobaczyc jak po tym spi w nocy. JAk na razie to wielki Zonk, bo pluje i nie chce pic.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 13:29   #1492
leleth
Wtajemniczenie

a ja bym bardzo chciala miec dwoch brzdacow jednoczesnie... zreszta mam tak od bardzo dawna.... po prostu uwielbiam blizniakow ... no i poza tym moj mlody jest taki latwy w obsludze ze nawet trojka by nam nie zaszkodzila.....
dzis idziemy po pediatry z zamiarem podania szczepionek... tylko ze maly znowu ma katar wiec zobaczymy jak to bedzie jak tak dalej pojdzie to nigdy nie dostanir tych zastrzykow

a tak poza tym tz wczoraj sie zapytal jaka jest najdrozsza rzecz jaka mam ( chodzilo mu o ciuchy) i jak porownalam moje wyniki z jego to wyszlo na to ze jestem strasznie oszczedna wiec dzis albo jutro idziemy na wielkie zakupy ( i tak mielismy isc bo w weekend wywalilam polowe swojej szafy). Plan jest taki:
-plaszcz z zary
-koszulki z h&m i garage
-bielizna z victoria secret
i do teg jakis fajny sweter... szal.... buty.... i torebka tz zbankrutuje
Stary 2008-10-23, 13:34   #1493
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Malad, skad wzielas pomysl na mieszanie mleka ze sztucznym?? czy to tak mozna??

Moj maly oczywiscie nie chce ani lyka sztucznego, bo mu nie smakuje. Chcialam wprowadzic mu troszke sztucznego i zobaczyc jak po tym spi w nocy. JAk na razie to wielki Zonk, bo pluje i nie chce pic.
nasza lekarka zabronila nam tak mieszac mleko... my dawniej karmilismy mlodego na przemian...a wlasciwie to zwykle dwa razy sztucznym a raz moim..i on nigdy nie grymasil... choc w sumie jak lekarka nam kazala zmienic mleko na inne to zjadal tylko jak byl solidnie wyglodzony...ale ten pokarm smierdzial tak ze ja wstrzymywalam oddech podczas robiena go...ta marka jest chyba nawet w polsce -Enfamil czy cos takiego.... ale wtedy zaczelismy kupowac mleko juz rozrobione z woda w puszkach ktore jest pozbawione tego zapachu i wszystko jest ok... maly pije tak ze mu sie az uszy trzesa....
Stary 2008-10-23, 13:48   #1494
Kasiulka22
Zakorzenienie

U nas w szpitalu były takie butelki mleka- dokładnie to co mam - Bebilon ha1 po 90 ml, załączało się smoczek i gotowe, ale przyszłoby zbankrutować kupując u nas takie. Podobno jedna jest po 2,50 zł

Stary 2008-10-23, 14:05   #1495
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Cześć Laski

kochana...Twój gin już dawno powinien dać Ci skierowanie na wymaz z pochwy bo skoro ten stan zapalny trwa tak długo to znaczy ze on na Tobie "eksperymentuje"... Daje Ci antybiotyki na chybił trafił zamiast ustalić co za gad Ci tam siedzi i dać antybiotyk na właśnie to "coś".... Także zmieniłabym lekarza, albo zasugerowała temu by dał CI to skierowanie...
a pozatym wspóczuję kochana....

Wiecie co moja cierpliwość do mego dziecka sie dzisiaj skończyła. Wyje w łóżeczku od 30 minut, juz go nawet z niego nie wyciagam. Jestem tak zmeczona że ledwo zyje heeeeelllllllllpppppppppp pppppp!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2008-10-23, 14:25   #1496
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu były takie butelki mleka- dokładnie to co mam - Bebilon ha1 po 90 ml, załączało się smoczek i gotowe, ale przyszłoby zbankrutować kupując u nas takie. Podobno jedna jest po 2,50 zł
no ja takich uzywam jak gdzies wychodze tylko ze w tej butelczce jest chyba 60 ml czyli dwie na jeden posilek.... a normalnie kupuje puszke w ktorej jest ok litr mleka... wystarcza na 24 godziny i kosztuje ok 7$
Stary 2008-10-23, 14:47   #1497
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
kochana...Twój gin już dawno powinien dać Ci skierowanie na wymaz z pochwy bo skoro ten stan zapalny trwa tak długo to znaczy ze on na Tobie "eksperymentuje"... Daje Ci antybiotyki na chybił trafił zamiast ustalić co za gad Ci tam siedzi i dać antybiotyk na właśnie to "coś".... Także zmieniłabym lekarza, albo zasugerowała temu by dał CI to skierowanie...
a pozatym wspóczuję kochana....

Wiecie co moja cierpliwość do mego dziecka sie dzisiaj skończyła. Wyje w łóżeczku od 30 minut, juz go nawet z niego nie wyciagam. Jestem tak zmeczona że ledwo zyje heeeeelllllllllpppppppppp pppppp!!!!!!!!!!!!!!!!
no to ja zaproponuje kilka rozwiazan (pierwsze, ktore przyszly mi do glowy) :wez go na spacer...przejazdzka samochodem.... ciepla kapiel.... masaz.... odwrocenie uwagi... lub najbardziej sadystyczne (nie wyprobowane jeszcze ) odwrocenie uwagi naglym halasem - rozplacze sie bo sie przestraszy i jest szansa ze zapomni o tym poprzednim powodzie.....

a poza tym to wszystkiego najlepszego z okazji zblizajacej sie rocznicy slubu
Stary 2008-10-23, 14:52   #1498
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

w koncu sie melduje dzis z rana bylismy z piterkiem u kolezanki ktora ma 6 tyg Michasia, dopiero tam uswiadomilam sobie jak duze pod katem rozwojowym mam dziecko bo z gabarytow to sa jednego wzrostu tyle ze tamten szczuplejszy niedawno wrocilismy i mlody wlasnie sam sie przekrecil z pleckow na boczek wypial dupke wsadzil se piastke do ust (ktora od razu zamienilam na smoczek) i zaczal sciemniac
normalnie samodzielne moje dziecko!!! chyba juz wiem po co to marudzenie bylo

no a sasiad juz ochrzan zebral i dzis jak zrobi podobny numer dzwonie na policje minka kolesia bezcenna

wersta pokaz te twoja talie mnie spadlo ostatnio 2cm wiec jestem juz ponizej 70cm ale to i tak jeszcze nie moj target.. wiec walcze dalej

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 14:55   #1499
taka sobie
Zakorzenienie

hej mamuski
pisała wczesniej ale widze ze posta nie zapisało, skandal

Anita ja tez podziwiam i gratuluje dwójki brzdąców, ja mojego TZ straszyłam ze będą blizniaki ale po 1 usg wyszło ze nie i TZ był zmartwiony hahaha zrozum tu chłopa.

Kasiulko jak to jest z tym porcjowanym mlekiem? ta trezba smoczek dołączyć? a jaki pasuje? ja zamierzam kilka tych butelek kupic, bo Wiki za 2 tygodnie 4 miechy konczy wiec mleko następne wejdzie, a przeciez na codzien karmię piersią, tylko tak by było gdybym musiała wyjść. Ja załuję ze wczesniej tego nie kupiłam bo mała tego enfilonu czy jak sie to badziewie zwie nie chce pic.

Anisia dzieki Ty wiesz za co

Asiula a co to za stan zapalny? jakaś infekcja czy komplikacje po porodzie? bo jak infekcja bakteryjna to koniecznie zrób posiew, bez tego nie ma co brac antybiotyków, bo tylko sie dziadostwo uodporni!

Judi a jak sie położysz obok niego? tez sie nie uspokoi? a moze mu ciepło? moja juz 2 razy krzyk urządziła, wszyscy ją nosili, bulali, ja jej dawałam pierś a ona krzyczała coraz głośniej. A okazało sie ze wystarczyło zdjąć bluzeczke i sie uspokoiła

wkleje Wam foteczki mojego słoneczka na 1 tez mnie troche widac

edit.
zwróccie uwagę na 3 zdjęcie jakie ładne ząbki

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2008-12-15 o 18:47
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 14:57   #1500
jowisz
Zakorzenienie

Wersta ja czekam aż dasz na 1szą stronę zdjęcia Zosi tak mało ją pokazujesz, że słów brak, chyba najrzadziej z nas wszystkich
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości