|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
jak tak czytam Wasze posty to az sie martwie na zapas... ostatnia pigułka była 17.10 teraz mam @ z odstawienia... mam nadzieje ze następny za miesiąc
![]() mój gin powiedział mi ze jak nie bede miała @ ponad 2 m-ce moge zacząć sie martwic i przyjść do niego wiec bede czekac spokojnie 2 m-ce bo mój lekarz jeszcze mnie nie zawiódł popiec też zaczął mnie przerażać wpłym sztucznych hormonów na kobiecy organizm, jak czytam te wszystkie wypowiedzi i bardzo sie ciesze ze odstawiam... do pierwszej ciąży na bank nie rusze hormonów!!! potem sie zobaczy ![]() my zostaniemy przy samych prezerwatywach... jakoś nigdy nie miałam potrzeby używania więcej niz jednego środka anty na raz
|
#2252 |
|
Przyczajenie
|
Minęły dwa tygodnie bez tab.samopoczucie bez zmian apetyt także,cera ok.Pirsi troszke mniejsze a libido jakby coś się działo
|
#2253 |
|
Przyczajenie
|
rowno miesiac temu mialam okres z odstawienia a normalnej @ nie widu
wcale nie widze efektow odstawienia tabletek, najgorsze jest to ze ani troche nie schudlam. dostaje swira i caly czas mi sie wydaje ze jestem w ciazy ale z drugiej strony to malo prawdopodobne... eh za co tyle niepewnosci
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się to pierwszy beztabletkowy okres spóźnił ponad 2 tygodnie... juz sie szykowalam powoli na wizyte do gina a wczoraj przyszedl, wiec uzbroj sie w cierpliwosc
|
|
#2255 |
|
Przyczajenie
|
zazdroszcze
z tego co widzialam we wczesniejszych postach to bralas cztery lata? ja kilka miesiecy i nie wiem czy to ma jakies znaczenie? dodatkowo bylam chora jakies 2 tyg temu i bralam antybiotyk. wyszukuje najrozniejsze przyczyny spoznienia..
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak czekałam na ten okres i czekałam... a jak stwierdziłam, że już się pewnie bez gina nie obejdzie to bum, nastepnego dnia był
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u gina- przepisał luteinę na wywołanie okresu... Cytologia w porządku, usg dopochwowe - ciąża wykluczona, jajniki w porządku, a okresu brak
zobaczymy co będzie po luteinie - trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2259 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Wtajemniczenie
|
Marwari i Aga503 dzięki za wsparcie
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
podziekujesz jak okres dostaniesz
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
Ehh.... właśnie trwa mój trzeci cykl bez tabletek. I wszystko byłoby ok, gdyby nie bóle jajnika:/ Najpierw bolał w okolicach jajeczkowania, z każdym cyklem coraz bardziej. Teraz zbliza mi się miesiączka a jajniczek pobolewa znowu od kilku dni i "nudzi"... Nie miałam takich mocnych bóli przed braniem tabsów, nei wiem czy jest to jakiś efekt uboczny odstawienia czy tez zaczyna się dziać cos niedobrego przez to że w ogóle je brałam... Oj zaczynam sie bać
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
tak czytam wasze posty i musze powiedziec ze chyba jestem jakims wyjatkiem bo po odstawieniu tabletek dostałam tydzien za wczesnie okres
moze powodem był duzy wysiłek bo akurat w górach byłam... ale bardziej przeraza mnie fakt że strasznie dużo zaczełam jeść ciągle jestem glodna a myslalam ze tyje sie jak zaczyna sie kuracje antykoncepcyjna ...
|
#2265 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, po jakim czasie libido wraca do normy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Libido wraca juz po ponad tygodniu.
Ja bralam prawie 4 lata tabletki. Odstawilam 4 miesiące temu. Okres mam w miare regularnie juz i bez problemów. Troszke schudłam i jem mniej. Nie mam wilczego głodu. Ale mam inny problem:
|
|
|
|
#2267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zamiast 3ego pukntu, u mnie jest nadmierne angrogenne wypadanie włosów, tak gdzies 1/4, dzis to nawet wiecej ich wypadlo niz ostatnio ![]() moj ginekolog i dermatolożka polecaja hormony mimo to ![]() jestem w kropce dlatego |
|
|
|
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Przyczajenie
|
Witam, pomóżcie mi rozwiać ten problem, otóż, pod koniec sierpnia - 24 wzięłam ostatnie opakowanie tabletek logest, dostalam krwawienie i nie zaczynałam nowego opakowania. po 21 dniach nieprzyjmowania tabletek dostałam okres, mianowicie 22 września, trwał 7 dni bolal mnie strasznie brzuch, był to pierwszy okres po odstawieniu 2,5 rocznej ciaglosci w braniu tabletek. 29 września skonczyl mi sie okres i wraz z nim az do poniedzialku wyliczyłam 28 dni, czy powinnam była dostać okres w poniedziałek ?? jest sroda, pobolewa mnie brzuch, bola mnie piersi, sutki bardzo, jestem rozdrażniona i wszystko mnie denerwuje
a wydzieliny prawie nie mam, suchosc tak jak mialam przed okresem zawsze... ciaze wykluczam, gdyz zabezpieczalismy sie prezerwatywa, nie pekla, bo obserwowalam dokladnie pomożcie mi .. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie, zaczekaj jeszcze, nie myśl o tym i nic się nie martw, a wszystko będzie dobrze. W razie czego, pójdziesz do lekarza, a on podreguluje Twoja gospodarkę hormonalną i wszystko będzie dobrze.
Natalapo na razie mogę cwaniakować, ale ciekawe jak mój organizm zareaguje? Zobaczymy... Wtedy podejmę decyzję o dalszym procesie uzależniania się od hormoników. :P Albo raczej hormonersów!
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak wogóle to mój drugi beztabletkowy okres przyszedł punktulanie jeszcze tylko jeden cykl i do roboty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
No, a ja odstawiłam tabletki już po pierwszym opakowaniu
Właśnie wyszłam ze szpitala-jeszcze trochę a skończyło by się zatorem płucnym Teraz przyznam, że jestem i przerażona i załamana-bo wylizałam się jakoś z tego, ale jaką metodę anty teraz wybrać to nie wiem!
|
|
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
a ja stwierdzilam ze nikt nie bedzie mnie straszyl. Poczytalam duzo na temat wplywu pig, odstawienie itd. Nie czekalam na pierwszy okres po odtawieniu z kalendarzem w reku, bo wiem ze stres robi swoje.. i tak dostalam @ po 38 dniach a teraz dostalam drugi po 32 wiec widze ze wszytsko sie normuje. Zaznaczam ze pig bralam przez ponad 5 lat bez przerwy..
Takze dziewczyny relax denerwowac sie nalezy wtedy gdy nie ma @ po 2 miechach od odstawienia..Pozdrawiam ![]() PS ja bym jeszcze choc na rok chciala wrocic do pig bo lepiej sie czulam, mniej stresu, cera ladna.. teraz libido troszke wieksze ale cera sie popsula, wygladam jak wypryszczona 15-tka :P no i mam uczulenie na lateks... ;( |
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dostałam mój pierwszy okres po odstawieniu równiutko po 28 dniach
Nie liczyłam, że będzie tak szybko ![]() Strasznie się ciesze
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo gratulacje
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() Mam nadzieję, że kolejne będą równiez regularne No i wam wszystkim również tego życzę
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tutaj tez nam nikt nie pomoze, tu najwiekszą okropnoscia jest brak okresu ![]() nie doradze pojscia po pomoc do lekarza, bo u mnie skonczylo sie to kłotniami z nimi, albo płaczem (oni nie chca mi pomoc, dac skierowan poleczyc, tylko daja kolejne hormony) jak u Ciebie z dermatlogami i ginekologami, nie wiem, mi doradziła rodzina by tam szukac pomocy, jednak w moim przypadku sie nie udało, nikt nie chce mi dac nawet skierowaniea do endokrynologa, mieliby z głowy, ale nie chcą... a prywatnie nie mam szans, z uwagi na brak funduszy mogę jedynie powiedziec, zebys zaczęła łykac suplement o nazwie Salfazin (ma duza dawke cynku, ktory działa na włosy i skóre, procentowe zapotrzebowania na witaminy i mikroelementy nawet powyzej dziennej dawki, wiec jest dobry mocny a bezpieczny), oraz raz w tygodniu myła włoski Nizoralem, bo ma działanie antyandrogenne na cere stosuje AcneDerm i tonizuję Ziaja ogórkową kilka razy dziennie, bo łojotok mialam az kapało. Teraz po miesiacu widze poprawe, kaszka z nadmiernego łojotoku zniknela (chyba Nizoral pomógł). Niestety blizny (bordowe, czarne plamy pozapalne) są i będą pewnie jeszcze kilka miesiacy, nim AD je troche rozjaśni wiesz, ja tez dołuję i czuję do siebie odrazę, ale trzeba działać, coś robić nie załamuj się
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 |
|
Przyczajenie
|
przyszlam sie pochwalic-okres mnie odwiedzil
ale jakis taki mizerny i brzuch nie bolal tak bardzo jak przed braniem tabletek. za to nadal czuje sie jak balon, wydaje mi sie ze wcale nie ubylo mi na wadze po odstawieniu wrecz przeciwnie
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2280 |
|
Przyczajenie
|
u m piat, nadal nie ma okresu, pownien byc w poniedzialek, przypominam, ze odstawilam tabletki 22 sierpnia wzielam ostatnia, dostalam krwawienie z odstawieniai lacznie z okresem po 28 dnich dostaam miesiaczke, strasznie cierpnialam, bol okropny, 7dniowe krwawienie, od tamtego okresu lacznie do poniedzialeku minelu 28 dni i nie ma.....
robilam test, negatywny... sutki mnie bola, drazni mnie wszystk jajniki pobolewaja... czy jakby doszlo do zaplodnienia w sobote 11 października - 13 dni temu, to ten poniedxzialkowy okres by sie juz tego powodu nie pojawil ?? ale nie powinno bylo dojsc...bo bylo z prezerwatywa, ktore sie po stosunku sama zsunela w czlonka, a pytajac ndziewczyny o to, czy plemniki i sperma moze sie wydostac poza prezerwatywe podczas stosunku, otrzymalam odpowiedz, ze niee... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

wiec bede czekac spokojnie 2 m-ce bo mój lekarz jeszcze mnie nie zawiódł 

wcale nie widze efektow odstawienia tabletek, najgorsze jest to ze ani troche nie schudlam. dostaje swira i caly czas mi sie wydaje ze jestem w ciazy ale z drugiej strony to malo prawdopodobne... eh za co tyle niepewnosci

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)