Mamusie majowo-czerwcowe 2009 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 15:01   #1471
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009

Kathi dzisiaj ci wyslalam te tabsy pozdrawiam
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 15:13   #1472
blackrose4u
Wtajemniczenie

No i po wizycie. Okazało się że to 5,5tc a nie jak by wskazywało wg miesiączki 7. Muszę iśc skontrolować za 2tyg czy wszystko się roziwja prawidłowo no i termin się przełożył na 21 czerwca. No i początek ciąży a ja znowu mam mało krwi (znów anemia) dostałam tablety. Ogólnie jestem strasznie senna i mam wahania nastrojów przez to (wcześniej jak miałam też silny brak krwi to dołki i depresje non stop :/ ) mam nadzieję że jak za niedługo będę już razem z moim TZem po ślubie to będie ok

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 18:55   #1473
gabriellao0
Zakorzenienie

Ja zaczęłam 19 tc właśnie i wg usg i lekarza i ostatniej @, a na tej stronce każdy wg ostatniej @ może sobie policzyć. Miłej zabawy dla tych które nie robiły jeszcze ...
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000
buźka
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 06:26   #1474
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam 19 tc właśnie i wg usg i lekarza i ostatniej @, a na tej stronce każdy wg ostatniej @ może sobie policzyć. Miłej zabawy dla tych które nie robiły jeszcze ...
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000
buźka
świetna stronka i nawet by mi się zgadzał dzień poczęcia ;D
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 07:47   #1475
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

U mnie dzisiaj zaczął się 14 tydzień, niedługo poznam płeć dzidziusia, nie mogę się już doczekać. Wczoraj wieczorem czułam się fatalnie, nawet tak dużo nie zjadłam na obiad, a czułam się jak słonica w 10 miesiącu ciąży. Czy wy tez tak macie, że jak nawet trochę zjecie po południu, wieczorem jesteście takie wzdęte? Ja wciąż się męczę z tymi cholernymi wzdęciami i zgagą, mimo, że ostatni posiłek jem o 16-17, a później tylko jakieś jabłko albo banan, mimo to mam kłopoty z tym moim żołądkiem. Ale nic to, w porównaniu do mdłości i wymiotów, których do tej pory nie miałam ani razu. I tak znoszę ciążę cudownie, z opowieści koleżanek wiem, że mogło być znacznie gorzej.

Kobitki, mam tak samo z tym mięsem, jakoś nie mogę znieść zapachu przygotowywanego przez mamę mięsa. Tak od 3 tygodnia mnie wzięło i trwa, a oprócz tego niektóre zapachy strasznie mnie drażnią, niektóre perfumy i zapachowy papier toaletowy. Od razu robi mi się niedobrze.

Blackrose, ja też wciąż byłam senna, rano nie mogłam wstać z łóżka, w pracy się męczyłam, a po południu powieki same mi leciały. Nie mówiąc już o wieczorze, nieraz o 19-20 chodziłam spać, bo nie mogłam sobie z tym dać rady. A wcześniej mogłam siedzieć do północy i nic. Teraz powoli mi to mija, nawet wczoraj miałam energię na sex z moim tż, co ostatnio bardzo rzadko wieczorami się zdarzało, bo taka byłam senna.
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 08:03   #1476
Małgosia:)
Wtajemniczenie

katrin1 to ja Ci zazdroszczę takiej ciąży.... ja mam taką "mdławą" całodzienne mdłości, odrzuca mnie od wielu rzeczy. Oj męczę się...

No ale dla dzidziusia warto. Całe szczęście te mdłości kiedyś przejdą.

Mnie bardzo cieszy fakt że już na wigilii rodzinnej będzie brzuszek widać. Fajnie.

Dziewczynki macie jakieś przeczucia co do płci? Bo mnie wszyscy mówią że będzie chłopak (skąd oni to wiedzą).

A ja nie wiem, nie mam jakiś szczególnych przeczuć.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 09:27   #1477
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Ja mam przeczucie, że będzie chłopak, a tak bardzo marzę o dziewczynce, ale jak będzie chłopiec też nie będę robić tragedii, njważniejsze, żeby było zdrowe. Imię dla dziewuszki mam od jakiegoś roku, a dla chłopca niedawno z tż wybraliśmy, na razie tak tylko wstępnie. Milenka albo Błażej.
Stary 2008-10-23, 12:20   #1478
gabriellao0
Zakorzenienie

Mnie na tej stronce też niby wszystko się ogólnie zgadza

Dziewczynki pocieszy myśl, że mdłości itp. rzeczy minom??? Odejdą w zapomnienie, ale trochę to potrwa
Ja mam 18-19 tc i lekarz dopiero 10 listopada czyli jakoś 22-23 tydzień ustalił usg na którym będzie podglądał czy to Filipek czy Oliwka
no i jeszcze nie czuje żadnych kopniaków ani nic kompletnie, też mnie gin. uspokaja, że spokojnie do 22 tc czekać, ale ... na marcówkach mówią, że już dawno czują a ja nic! zaczynam mieć stracha to mojego Skraba

Ale czekam do 10 listopada i zobaczymy
Stary 2008-10-23, 13:40   #1479
esti1984
Wtajemniczenie

Cześć mamuśki
Dawno mnie nie było i brakowało mi Wasale zalatana jestem końcówką kupowania rzeczy do domu, remontem.....
czujemy się wspanialenawet ciśnienie mam już lepsze. Całkowity brak objawów ciąży poza powiększającym się baaardzo biustem
Dzisiaj kończę 10 tc, ale też tak myślę sobie że na usg 5 listopada wszystko się okażebo zawsze o 2 tyg może się data przesunąć i zazwyczaj przesuwa się w dół

Czy są tu smakosze herbat? W ciąży nie powinno się dużo herbat pić ze względu na kofeinę. Ale chyba na marc-kwietniowych mamuśkach wyczytałam że piją herbatę ROOIBOS - czerwona herbata afrykańska. Ona jest bez kofeiny, piszą też że "jest dobra dla osób narażonych na wzmożony wysiłek fizyczny i umysłowy. Doskonale działa na układ nerwowy i pokarmowy. Skutecznie wspomaga leczenie schorzeń alergicznych"
Nawet jest dobra

Dodałam do albumu zdjęcia brzuszka z dzisiaji ściętej grzywki

katrin ja takie uczucie pełności po zjedzeniu obiadu czy kolacji miałam na początku ciąży. Tzn do ukończenia 2 msca. Teraz już po zjedzeniu czuję się super
Mnie senność nie dopadła a wieczorem siedzę z mężusiem do 24.00-1.00. Julka idzie spać o 19.00 i mamy czas dla siebie, oglądamy filmy, wcinamy niezdrowe chipsy i takie tam
Aha słuchajcie....czy pijecie piwo bezalkoholowe karmi? Ja od początku ciąży może ze 4 wypiłam. tylko tak się zastanawiam czy na początku też można. Bo jak byłam w 2 trymestrze z Julką i potem podczas karmienia to było wręcz zalecane. Czytałam o tym w necie W czasie karmienia dobrze wpływa na laktację, a w czasie ciąży nie wiem na co?

Katrin
to Ci powiem że ja też marzyłam o dziewczynce a przeczucie miałam że będzie chłopak i urodziła się córcia

Małgosia
ja na początku miałam przeczucie że będzie dziewczynka a od 2 tyg mam przeczucie że będzie chłopak
A ludzie dlatego tak określają bo wierzą w to że to na co masz ochotę przepowiada czy będzie synuś czy córcia. Albo jeśli cera zmieniła się na gorsze to mówią że dziewczynka, jeśli cera ładna mówią że chłopak. To jak brzuch rośnie, czy jest szpiczasty, czy okrągły to też różnica......tyle tego jest że dużo by wymieniać. Ale moim zdaniem to się nie sprawdza

Wiecie co?
Wyczytałam że płeć chłopca można rozpoznać w 11tc a dziewczynki najszybciej w 17tc myślałam że w jednakowym czasie narządy im się rozwijają.... a jednak
Ale na usg nie zawsze jest to od razu widoczne, chyba że jest bardzo dobre
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 14:08   #1480
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Mnie na tej stronce też niby wszystko się ogólnie zgadza

Dziewczynki pocieszy myśl, że mdłości itp. rzeczy minom??? Odejdą w zapomnienie, ale trochę to potrwa
Ja mam 18-19 tc i lekarz dopiero 10 listopada czyli jakoś 22-23 tydzień ustalił usg na którym będzie podglądał czy to Filipek czy Oliwka
no i jeszcze nie czuje żadnych kopniaków ani nic kompletnie, też mnie gin. uspokaja, że spokojnie do 22 tc czekać, ale ... na marcówkach mówią, że już dawno czują a ja nic! zaczynam mieć stracha to mojego Skraba

Ale czekam do 10 listopada i zobaczymy
Nie masz się co przejmować Ja jestem teraz w mojej drugiej ciąży a Julkę też poczułam gdzieś koło 20 tygodnia - a ponoć w drugiej jest zawsze szybciej Cóż... Trzeba również pamiętać, że dużo zależy od Twojej budowy (im więcej tłuszczyku tym większa amortyzacja ), a także od umiejscowienia łożyska - jeśli masz przodujące, to tak jakbyś miała dodatkową poduszeczkę, która tłumi ruchy dzidziusia, oczywiście jak stają sie mocniejsze to i bardziej wyczuwalne

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 15:20   #1481
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Teraz powoli mi to mija, nawet wczoraj miałam energię na sex z moim tż, co ostatnio bardzo rzadko wieczorami się zdarzało, bo taka byłam senna.
też chodzę spać o w okolicach 20 bo się nie da. A ja jakoś mimo zmęczenia i nudności jakoś mam większą ochotę na kochanie się z moim Tzem niz przed zajściem w ciąże tylko to bywa różnie bo się potem nie za dobrze czuję.

A dziewczyny jak to jest z tym współżyciem? Może w ciąży być takie "pełne"? bo ostatnio przeczytałam że taki właśnie stosunek może przyśpieszyć poród bo w spermie są jakieś substancje które powodują skurcze macicy to już sama nie wiem. Może faktycznie coś w tym jest i za wcześnie w ciąży współżyje i się potem tak źle czuję? Co myślicie o tym?

Nie wiem czy na zachcianki nie za wcześnie ale jakoś na drugie śniadanie zjadłam lody a na deser ugotowałam sobie budyń i mam smaki na zapiekanke

Katrin powiem Ci że też jakoś tak w środku czuje że to będzie chłopczyk ale na początek - pierwsze dziecko chciałabym dziewczynke, no ale zobaczymy najważniejsze by było zdrowe. Mnie odrzuciło od pomidorów moich ulubionych i zaczyna mnie drażnić perfum mojego TŻa jak bardziej się "fuknie" a tak go uwielbiam

Esti też idę na usg 5 listopada ogólnie martwi mnie że już minęło tyle czasu a u mnie w brzusiu dalej jest tylko pęcherzyk. A co do herbaty to pijam ją dość częśto bo gorąca i gorzka pomaga mi na problemy żółądkowe, więc jakos trudno mi zrezygnować.

aaa no i na sam koniec, czytałam też że na mdłości dobre są wafle do lodów . Próbowałyście może tej metody? a w ogóle gdzie takie wafelki kupić bo chyba to nie są te wielkie kwadraty czy okrągłe ze zwykłego spożywczaka no chyba że są ale to typowe do lodów są smaczniejsze

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2008-10-23 o 16:43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 16:56   #1482
Seona
Zakorzenienie

Ja byłam wczoraj u gin, Kropeczka trochę urosła od ostatniego razu, ale serduszko jeszcze nie biło, chociaż miałam nadzieję Gin. powiedziała, że nie ma co się martwić, bo w 8 tyg. mam przyjść i wtedy powinno być już słychać. Nawet nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby być inaczej. Na stronie polecanej przez Gabrielleo0 Kropeczka ma 4 tygodnie, a licząc od miesiączki już 6.

A Wy w którym tygodniu usłyszałyście serduszko?

Poza twardymi i trochę bolącymi cycami nie mam żadnych objawów ciąży. Ani mdłości, ani smaków. Jedynie to nie mam najmniejszej ochoty na słodycze, a ciągle mogłabym jeść biały ser, sałatki i gotowane warzywa Ale to zawsze lubiłam, tyle że teraz mam ochotę to jeść częściej.

Co do płci, to wczoraj czytałam takie śmieszne wierzenia prababek, że np. jak rośnie więcej włosów na nogach to chłopak
Edit: znalazłam Tutaj

Ale tutaj ciekawe obliczanie płci, jednej z Mamuś się wszystko zgadza
Zacytuję
Cytat:
Zaglądając na różne miesiące u naszych koleżanek, które wcześniej zostaną mamusiami trafiłam na ciekawą metodę wyliczania płci potomka.

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 20 lat ma krew "sześcioletnią" (7+7+6=20), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia, np. na przykładzie mojej córeczki Wiwi:
mamusia: 24 lata - wiek krwi 3 lata
tatuś: 29 lta - wiek krwi 1 rok
3 lata mamusi > 1 rok tatusia ( => dziewczynka)

Jak zauważyłyście Wiwi urodziła się dziewczynką.
Przeliczyłam prawie wszystkim koleżankom w pracy i sprawdziło się.
A co Wam wychodzi?
U mnie: 26 lat= 7+7+7+5, u Męża: 32 lata= 7+7+7+7+4
5 lat Mamusi > 4 lata Tatusia czyli niby powinna być Dziewucha

Ale mi się marzy zdrowy malutki Synuś

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-10-23 o 17:02 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 17:12   #1483
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
A co Wam wychodzi?
ale kiedy wiadomo że dziewczyna a kiedy chłopczyk? Jaki musi być wynik?

oczekujemy
Stary 2008-10-23, 17:27   #1484
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja serduszko uslyszalam w 7tc wedlug usg a bylam wtedy wedlug @ w 8,5 tc bo mialam opoznienie.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 17:40   #1485
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ale kiedy wiadomo że dziewczyna a kiedy chłopczyk? Jaki musi być wynik?
Jeśli liczba ostatnia po 7 (siódemkach) jest wyższa po stronie Mamy to Dziewczynka, jak po stronie Taty to Chłopiec.

U mnie ostatnia cyfra to 5, u Tatusia 4. Więc 5 jest większe od 4 czyli Płeć Mamusi

U mojego Brata też się sprawdziło Hihihi, ale zabawa, siedzę teraz i liczę Dzieci znajomych
Edit: Sprawdziłam u znajomych i WSZYSTKIM się sprawdziło Czyli to wszystko zależy od wyliczanki matematycznej, a nie od chromosomów

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 18:24   #1486
gabriellao0
Zakorzenienie

Ciekawa ta wyliczanka dziewczyny, wyszła mi ...
dziewczynka.
Sprawdzimy 10 listopada i potem już bankowo 22 marca.
Stary 2008-10-23, 19:29   #1487
esti1984
Wtajemniczenie

hmmm no ciekawe, tylko że my z mężem jesteśmy z tego samego rocznikai co teraz? on z sierpnia a ja z grudnia i tu nie wiadomo jak liczyć a bym swoją córcię sprawdziła
Stary 2008-10-23, 19:51   #1488
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ale tutaj ciekawe obliczanie płci, jednej z Mamuś się wszystko zgadza
Zacytuję
A co Wam wychodzi?

Ale mi się marzy zdrowy malutki Synuś
u mnie podobna zasada jak u Esti, tyle tylko, że między mną a tż jest 7 lat różnicy w związku z tym oboje mamy krew "dwuletnią"
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:17   #1489
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
u mnie podobna zasada jak u Esti, tyle tylko, że między mną a tż jest 7 lat różnicy w związku z tym oboje mamy krew "dwuletnią"
co się martwisz, będziemy miały bliźniaki obu płci:P heheh
Tylko ciekawe dlaczego Julka jedna

co porabiacie??
ja siedzę z lodami 500 mlgrycan bakaliowei wcinam
w ogóle to dzisiaj mam niesamowite smakizjadłam 20 dag smalcu (pysznego) z ogórkiem mandarynki, czekoladę, rosołekhehehe słone, słodkie, kwaśne....to tylko objawy ciąży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 06:53   #1490
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dziewczyny pomóżcie...w nocy i rano "barwię" na jasny brąz, taki hmm łososiowy. Boje się. Lekarza nie ma ani prywatnie ani w przychodni chyba że poprostu zadzwonie do niego na komórke. Aha wg obliczeń powinnam dzisiaj dostać @ więc może to to? Wczoraj już mnie tak brzuch bolał jak przed @ a w nocy te objawy...czy w tej sytuacji może to być coś groźnego?

oczekujemy
Stary 2008-10-24, 07:57   #1491
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie...w nocy i rano "barwię" na jasny brąz, taki hmm łososiowy. Boje się. Lekarza nie ma ani prywatnie ani w przychodni chyba że poprostu zadzwonie do niego na komórke. Aha wg obliczeń powinnam dzisiaj dostać @ więc może to to? Wczoraj już mnie tak brzuch bolał jak przed @ a w nocy te objawy...czy w tej sytuacji może to być coś groźnego?
Od razu mówię że za bardzo się na tym nie znam bo nie miałam tego typu problemów. Ale czytałam że w czasie kiedy miałyśmy okres mogą wystąpić plamienia a nawet możesz mieć okres będąc w ciążyJednak każde plamienie trzeba konsultować z lekarzem żeby się upewnić że wszystko ok.
Taki ból brzucha jak przed okresem też jest normalny Nie denerwuj się tylko zadzwoń do lekarza i spytaj co masz robić.
Nadal plamisz????
Stary 2008-10-24, 08:05   #1492
aguha
Rozeznanie

Cytat:
ja bym dla własnego spokoju skonsultowała się z lekarzem, nawet telefonicznie
on się najlepiej na tym zna i będzie wiedział czy jest się czym martwić
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
Stary 2008-10-24, 08:31   #1493
gabriellao0
Zakorzenienie

PEWNIE ŻE DZWOŃ!!!
NIE ZASTANAWIAJ SIĘ NAWET!!!
Po to dał komórkę Ci abyś dzwoniła!!!
A nikt nie uspokoi Cie tak jak lekarz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 08:55   #1494
Wtajemniczenie

Mnie wychodzi dziewczynka a jak się patrzy na rocznik a nie na miesiące to mamy tyle samo

A jest jeszcze taka inna metoda obliczania płci. Patrzy się na wiek matki w chwili poczęcia i miesiąc poczęcia.

Zaraz poszukam....

http://smyki.pl/index.php?op=porady&co=showOne&id=78
lub
http://jolmys.webpark.pl/

Podobno też się sprawdza.

(mi wychodzi chłopak)
Stary 2008-10-24, 09:37   #1495
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Blackrose, nie martw się wszystko będzie dobrze, ale ja bym zadzwoniła do lekarza.

Seona, według tej wyliczanki wyszła mi dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi.

Esti, całe szczęście, że masz z tymi zachciankami tak jak ja bo juz myślałam, że jakaś nietypowa jestem. Jem słodkie, zaraz kwaśne no i razowy ze smalcem, pycha. Ale kochana naprawdę dałaś radę 20 dkg smalcu? No nieźle. Ja uwielbiam taki z cebulką, czosnkiem i ziołami. Dzisiaj na śniadanko w pracy mam twarożek, bułkę razową, kefir, banana i kisiel słodka chwila poziomkowy, od 2 dni nie mogę się mu oprzeć. Sama się dziwię gdzie tyle jedzenia się we mnie mieści, no ale i efekty widać, wszystkie spodnie sa za ciasne a na wagę się boje wchodzić, bo znów pewnie z klogram przybył.
Stary 2008-10-24, 09:40   #1496
aguha
Rozeznanie

a mi z tej wyliczanki wychodzi tak:
mamusia 26: 7+7+7+5
tatuś 26: 7+7+7+5
to co mi się urodzi? bliźniaki chłopiec i dziewczynka?
Stary 2008-10-24, 09:42   #1497
Wtajemniczenie

Czyli albo chłopiec albo dziewczynka....

No a mnie w tych tabelkach wyszło - w jednej chłopiec, a w drugiej dziewczynka...
Stary 2008-10-24, 10:08   #1498
sashka20
Rozeznanie

Czesc mamuski
Ja to dopiero mam zachcianki.... zrobilam sobie dzis na sniadanko jajecznice a do tego bulke z .... nutella

Mi z tej wyliczanki nic nie wychodzi...

Mamusia 20lat: (7+7+6)
Tatus 27 lat: (7+7+7+6)
I wychodzi na to ze oboje mamy krew "szescioletnia" I niewiadomo czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka.

Ale sprawdzalam na tych linkach co podala Malgosia... wychodzi synek I na dodatek mam przeczucie na synka

Blackrose bedzie wszystko dobrze. Nie martw sie Takie plamienia czesto sie kobietom zdarzaja.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:46   #1499
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82

Cytat:
Napisane przez aguha Pokaż wiadomość
a mi z tej wyliczanki wychodzi tak:
mamusia 26: 7+7+7+5
tatuś 26: 7+7+7+5
to co mi się urodzi? bliźniaki chłopiec i dziewczynka?
hej z tego co widziałam w opisie tej metody to gdy wiek krwi matki jest = lub > to będzie dziewczynka u mnie oboje mamy rocznikowo 26 więc wychodzi dziolszka oby się sprawdziło

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 12:12   #1500
blackrose4u
Wtajemniczenie

Plamienie się zwiększyło na brązowe nawet zauważyłam mały skrzepik (przy okresie miałam ich dośc sporo) a brzuch boli okropnie, ostre kłucia itp (w sumie o100% okresowe objawy) ale pojawia się fakt ciąży. Zaraz będę dzwonić do przychodni może przyjmnie mnie inny gin, albo do mojego na kom

No więc dzwoniłam, mam się położyć odpocząć, wziąć nospe. Jakby krwawienie się nasilało to do szpitala...

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2008-10-24 o 12:27 Powód: po rozmowie z lekarzem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości