![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009
Kathi dzisiaj ci wyslalam te tabsy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Wtajemniczenie
|
No i po wizycie. Okazało się że to 5,5tc a nie jak by wskazywało wg miesiączki 7. Muszę iśc skontrolować za 2tyg czy wszystko się roziwja prawidłowo no i termin się przełożył na 21 czerwca. No i początek ciąży a ja znowu mam mało krwi (znów anemia) dostałam tablety. Ogólnie jestem strasznie senna i mam wahania nastrojów przez to (wcześniej jak miałam też silny brak krwi to dołki i depresje non stop :/ ) mam nadzieję że jak za niedługo będę już razem z moim TZem po ślubie to będie ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam 19 tc właśnie i wg usg i lekarza i ostatniej @, a na tej stronce każdy wg ostatniej @ może sobie policzyć. Miłej zabawy dla tych które nie robiły jeszcze ...
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000 buźka |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj zaczął się 14 tydzień, niedługo poznam płeć dzidziusia, nie mogę się już doczekać. Wczoraj wieczorem czułam się fatalnie, nawet tak dużo nie zjadłam na obiad, a czułam się jak słonica w 10 miesiącu ciąży. Czy wy tez tak macie, że jak nawet trochę zjecie po południu, wieczorem jesteście takie wzdęte? Ja wciąż się męczę z tymi cholernymi wzdęciami i zgagą, mimo, że ostatni posiłek jem o 16-17, a później tylko jakieś jabłko albo banan, mimo to mam kłopoty z tym moim żołądkiem. Ale nic to, w porównaniu do mdłości i wymiotów, których do tej pory nie miałam ani razu. I tak znoszę ciążę cudownie, z opowieści koleżanek wiem, że mogło być znacznie gorzej.
Kobitki, mam tak samo z tym mięsem, jakoś nie mogę znieść zapachu przygotowywanego przez mamę mięsa. Tak od 3 tygodnia mnie wzięło i trwa, a oprócz tego niektóre zapachy strasznie mnie drażnią, niektóre perfumy i zapachowy papier toaletowy. Od razu robi mi się niedobrze. Blackrose, ja też wciąż byłam senna, rano nie mogłam wstać z łóżka, w pracy się męczyłam, a po południu powieki same mi leciały. Nie mówiąc już o wieczorze, nieraz o 19-20 chodziłam spać, bo nie mogłam sobie z tym dać rady. A wcześniej mogłam siedzieć do północy i nic. Teraz powoli mi to mija, nawet wczoraj miałam energię na sex z moim tż, co ostatnio bardzo rzadko wieczorami się zdarzało, bo taka byłam senna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
katrin1 to ja Ci zazdroszczę takiej ciąży.... ja mam taką "mdławą" całodzienne mdłości, odrzuca mnie od wielu rzeczy. Oj męczę się...
No ale dla dzidziusia warto. Całe szczęście te mdłości kiedyś przejdą. ![]() ![]() Mnie bardzo cieszy fakt że już na wigilii rodzinnej będzie brzuszek widać. Fajnie. ![]() Dziewczynki macie jakieś przeczucia co do płci? Bo mnie wszyscy mówią że będzie chłopak (skąd oni to wiedzą). ![]() A ja nie wiem, nie mam jakiś szczególnych przeczuć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
Ja mam przeczucie, że będzie chłopak, a tak bardzo marzę o dziewczynce, ale jak będzie chłopiec też nie będę robić tragedii, njważniejsze, żeby było zdrowe. Imię dla dziewuszki mam od jakiegoś roku, a dla chłopca niedawno z tż wybraliśmy, na razie tak tylko wstępnie. Milenka albo Błażej.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Mnie na tej stronce też niby wszystko się ogólnie zgadza
![]() Dziewczynki pocieszy myśl, że mdłości itp. rzeczy minom??? Odejdą w zapomnienie, ale trochę to potrwa ![]() Ja mam 18-19 tc i lekarz dopiero 10 listopada czyli jakoś 22-23 tydzień ustalił usg na którym będzie podglądał czy to Filipek czy Oliwka ![]() no i jeszcze nie czuje żadnych kopniaków ani nic kompletnie, też mnie gin. uspokaja, że spokojnie do 22 tc czekać, ale ... na marcówkach mówią, że już dawno czują a ja nic! ![]() ![]() Ale czekam do 10 listopada i zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() Dawno mnie nie było i brakowało mi Was ![]() czujemy się wspaniale ![]() ![]() Dzisiaj kończę 10 tc, ale też tak myślę sobie że na usg 5 listopada wszystko się okaże ![]() ![]() Czy są tu smakosze herbat? W ciąży nie powinno się dużo herbat pić ze względu na kofeinę. Ale chyba na marc-kwietniowych mamuśkach wyczytałam że piją herbatę ROOIBOS - czerwona herbata afrykańska. Ona jest bez kofeiny, piszą też że "jest dobra dla osób narażonych na wzmożony wysiłek fizyczny i umysłowy. Doskonale działa na układ nerwowy i pokarmowy. Skutecznie wspomaga leczenie schorzeń alergicznych" Nawet jest dobra ![]() Dodałam do albumu zdjęcia brzuszka z dzisiaj ![]() ![]() katrin ja takie uczucie pełności po zjedzeniu obiadu czy kolacji miałam na początku ciąży. Tzn do ukończenia 2 msca. Teraz już po zjedzeniu czuję się super ![]() Mnie senność nie dopadła ![]() ![]() Aha słuchajcie....czy pijecie piwo bezalkoholowe karmi? Ja od początku ciąży może ze 4 wypiłam. tylko tak się zastanawiam czy na początku też można. Bo jak byłam w 2 trymestrze z Julką i potem podczas karmienia to było wręcz zalecane. Czytałam o tym w necie ![]() Katrin to Ci powiem że ja też marzyłam o dziewczynce a przeczucie miałam że będzie chłopak i urodziła się córcia ![]() Małgosia ja na początku miałam przeczucie że będzie dziewczynka a od 2 tyg mam przeczucie że będzie chłopak ![]() A ludzie dlatego tak określają bo wierzą w to że to na co masz ochotę przepowiada czy będzie synuś czy córcia. Albo jeśli cera zmieniła się na gorsze to mówią że dziewczynka, jeśli cera ładna mówią że chłopak. To jak brzuch rośnie, czy jest szpiczasty, czy okrągły to też różnica......tyle tego jest że dużo by wymieniać. Ale moim zdaniem to się nie sprawdza ![]() Wiecie co? Wyczytałam że płeć chłopca można rozpoznać w 11tc ![]() ![]() ![]() Ale na usg nie zawsze jest to od razu widoczne, chyba że jest bardzo dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziewczyny jak to jest z tym współżyciem? Może w ciąży być takie "pełne"? bo ostatnio przeczytałam że taki właśnie stosunek może przyśpieszyć poród bo w spermie są jakieś substancje które powodują skurcze macicy to już sama nie wiem. Może faktycznie coś w tym jest i za wcześnie w ciąży współżyje i się potem tak źle czuję? Co myślicie o tym? Nie wiem czy na zachcianki nie za wcześnie ale jakoś na drugie śniadanie zjadłam lody a na deser ugotowałam sobie budyń i mam smaki na zapiekanke ![]() Katrin powiem Ci że też jakoś tak w środku czuje że to będzie chłopczyk ale na początek - pierwsze dziecko chciałabym dziewczynke, no ale zobaczymy najważniejsze by było zdrowe. Mnie odrzuciło od pomidorów moich ulubionych ![]() ![]() Esti też idę na usg 5 listopada ![]() aaa no i na sam koniec, czytałam też że na mdłości dobre są wafle do lodów . Próbowałyście może tej metody? a w ogóle gdzie takie wafelki kupić ![]() ![]() ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2008-10-23 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Ja byłam wczoraj u gin, Kropeczka trochę urosła od ostatniego razu, ale serduszko jeszcze nie biło, chociaż miałam nadzieję
![]() A Wy w którym tygodniu usłyszałyście serduszko? Poza twardymi i trochę bolącymi cycami nie mam żadnych objawów ciąży. Ani mdłości, ani smaków. Jedynie to nie mam najmniejszej ochoty na słodycze, a ciągle mogłabym jeść biały ser, sałatki i gotowane warzywa ![]() Co do płci, to wczoraj czytałam takie śmieszne wierzenia prababek, że np. jak rośnie więcej włosów na nogach to chłopak ![]() Edit: znalazłam ![]() ![]() Ale tutaj ciekawe obliczanie płci, jednej z Mamuś się wszystko zgadza ![]() Zacytuję ![]() Cytat:
U mnie: 26 lat= 7+7+7+5, u Męża: 32 lata= 7+7+7+7+4 5 lat Mamusi > 4 lata Tatusia ![]() ![]() Ale mi się marzy zdrowy malutki Synuś ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-10-23 o 17:02 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Wtajemniczenie
|
ale kiedy wiadomo że dziewczyna a kiedy chłopczyk? Jaki musi być wynik?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
ja serduszko uslyszalam w 7tc wedlug usg a bylam wtedy wedlug @ w 8,5 tc bo mialam opoznienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ostatnia cyfra to 5, u Tatusia 4. Więc 5 jest większe od 4 czyli Płeć Mamusi ![]() U mojego Brata też się sprawdziło ![]() ![]() Edit: Sprawdziłam u znajomych i WSZYSTKIM się sprawdziło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Ciekawa ta wyliczanka dziewczyny, wyszła mi ...
dziewczynka. Sprawdzimy 10 listopada i potem już bankowo 22 marca. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Wtajemniczenie
|
hmmm no ciekawe, tylko że my z mężem jesteśmy z tego samego rocznika
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko ciekawe dlaczego Julka jedna ![]() co porabiacie?? ![]() ja siedzę z lodami 500 ml ![]() ![]() ![]() w ogóle to dzisiaj mam niesamowite smaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie...w nocy i rano "barwię" na jasny brąz, taki hmm łososiowy. Boje się. Lekarza nie ma ani prywatnie ani w przychodni chyba że poprostu zadzwonie do niego na komórke. Aha wg obliczeń powinnam dzisiaj dostać @ więc może to to? Wczoraj już mnie tak brzuch bolał jak przed @ a w nocy te objawy...czy w tej sytuacji może to być coś groźnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki ból brzucha jak przed okresem też jest normalny ![]() Nadal plamisz???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
on się najlepiej na tym zna i będzie wiedział czy jest się czym martwić
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
PEWNIE ŻE DZWOŃ!!!
NIE ZASTANAWIAJ SIĘ NAWET!!! Po to dał komórkę Ci abyś dzwoniła!!! A nikt nie uspokoi Cie tak jak lekarz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Wtajemniczenie
|
Mnie wychodzi dziewczynka
![]() ![]() A jest jeszcze taka inna metoda obliczania płci. Patrzy się na wiek matki w chwili poczęcia i miesiąc poczęcia. Zaraz poszukam.... http://smyki.pl/index.php?op=porady&co=showOne&id=78 lub http://jolmys.webpark.pl/ Podobno też się sprawdza. (mi wychodzi chłopak) |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Rozeznanie
|
Blackrose, nie martw się wszystko będzie dobrze, ale ja bym zadzwoniła do lekarza.
Seona, według tej wyliczanki wyszła mi dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi. Esti, całe szczęście, że masz z tymi zachciankami tak jak ja bo juz myślałam, że jakaś nietypowa jestem. Jem słodkie, zaraz kwaśne no i razowy ze smalcem, pycha. Ale kochana naprawdę dałaś radę 20 dkg smalcu? No nieźle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Rozeznanie
|
a mi z tej wyliczanki wychodzi tak:
mamusia 26: 7+7+7+5 tatuś 26: 7+7+7+5 to co mi się urodzi? bliźniaki chłopiec i dziewczynka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Wtajemniczenie
|
Czyli albo chłopiec albo dziewczynka....
![]() No a mnie w tych tabelkach wyszło - w jednej chłopiec, a w drugiej dziewczynka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
Czesc mamuski
![]() Ja to dopiero mam zachcianki.... zrobilam sobie dzis na sniadanko jajecznice a do tego bulke z .... nutella ![]() ![]() Mi z tej wyliczanki nic nie wychodzi... Mamusia 20lat: (7+7+6) Tatus 27 lat: (7+7+7+6) I wychodzi na to ze oboje mamy krew "szescioletnia" I niewiadomo czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka. Ale sprawdzalam na tych linkach co podala Malgosia... wychodzi synek ![]() ![]() Blackrose bedzie wszystko dobrze. Nie martw sie ![]()
#1499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1500 |
Wtajemniczenie
|
Plamienie się zwiększyło na brązowe nawet zauważyłam mały skrzepik (przy okresie miałam ich dośc sporo) a brzuch boli okropnie, ostre kłucia itp (w sumie o100% okresowe objawy) ale pojawia się fakt ciąży. Zaraz będę dzwonić do przychodni może przyjmnie mnie inny gin, albo do mojego na kom
No więc dzwoniłam, mam się położyć odpocząć, wziąć nospe. Jakby krwawienie się nasilało to do szpitala... Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2008-10-24 o 12:27 Powód: po rozmowie z lekarzem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.