|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Witam Nowe Mamusie
![]() Szczerze powiedziawszy ja to już prawie zapomniałam jak przespać cała noc, albo nie budzić się o 4 nad ranem. Wszystko moje dzieciaki kopały jak wściekłe w środku nocy. Zawsze się śmiałam, że to takie przygotowanie do tego że przyjdą na świat i żebym się nie zdziwiła nocnym wstawaniem. Najśmieszniejsze było to, ze jak się urodziły to przesypali grzecznie całe noce właściwie od samego początku. Dziś wzięłam dzień wolnego, bo muszę pozałatwiać sprawy w urzędach i dokompletować wyprawkę i zadbać o swoją torbę do szpitala. Wszystko wskazuje na to, że dzidzia urodzi się jeszcze w grudniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny mam do Was pytanie Wy jesteście bardziej zaawansowane niż ja to może mi pomożecie dodam że to prawie 17 tydzień i ciąża mnoga:
nie wiem co to jest czy to skurcze czy nie pomóżcie mi proszę: no więc zaczeło się jakoś przed wyjazdem do Polski lub już w Polsce jak dużo chodziłam to czułam taki ciężar w podbrzuszu ale nie takie skurcze że trzyma i puszcza tylko u mnie to jest takie stałe że to czuję przez dłuższy okres czasu. W Polsce miałam tak parę razy jak dłużej spacerowaliśmy albo po całym dniu jak już leżałam. Tutaj miałam wczoraj jak szłam do pracy i po pracy w łóżku. To mogą być skurcze? ehs boję się ![]() wziełam sobie wieczorem nospę ale nie wiem co to jest co odczuwam takie wypełnienie brzucha i hmm taki napór sama nie wiem jak to określić ![]() __________________
#4323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pozostałych wieści to gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zadomowienie
|
Ale Wam fajnie- ja swojego lokatora dokładnie zobaczę dopiero, gdy przeniesie sie na drugą stronę brzucha.
Własnie zabieram się do palnowania obiadu- i chyba zrobię kapuśniak bo babcia ostatnio dostarczyła mi trochę kiszonej kapuchy. I strasznie dręczy mnie fakt- że nie mamy co robić na sylwka. Zawsze spedzaliśmy go bardzo aktywnie a w tym roku czeka nas biała sala - a Wy macie już cos w planach? |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I się nic nie martw, że urodzisz w grudniu - lekarz wie co mówi. I pomyśl, że Święta lub Nowy Rok spędzicie ze swoją malutką Panienką a reszta z nas zrobi to dopiero za rok i będziemy Ci zazdrościć ![]() ![]() Ja zaczynam pranie od początku grudnia. Brakuje mi jeszcze sporo rzeczy i czekam, aż Teściowie mi przyślą co zakupiłam w Polsce. W tą sobotę odbieramy łóżeczko (zakupione w promocji i zamówione, jaaajaaaaaaa ![]() I Sylwek na białej sali - tu znajomych mamy też obcokrajowców i wszystkich oczywiście wywiewa do rodzin.
![]() |
#4326 |
Zadomowienie
|
SoNeRa kurde sama nie wiem niestety, moze ktoras z dziewczyn ktore juz rodzily cos powiedza?
nie zadzwonili do mnie ze szpitala z wynikami glukozy..znaczy sie cukrzycy niet jutro ide kupowac farbe a w sob malowanko tez musze proszek kupic i wszystko wyprac kupilam w aptece taki krem/mydlo, polecila mi faramceutka ,ktora jest teraz w ciazy z 2 dzieckiem i uzywala tego przy1. Kremik jest taki sprytny dla tych z bardzo bardzo sucha skora, zeby wszelkie mydla jej niewysuszaly to smaruje sie tym kremikiem potem splukuje. myje jak mydelko ale nie wysusza i nie trzeba potem niczym smarowac
#4327 |
Raczkowanie
|
No u mnie sala na Sylwka będzie pomarańczowa
![]() ![]() ![]()
#4328 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sylwestra spędzamy w domku lub moze jakaś imprezka z rodzicami....generalnie spokój i cisza, mam termin na 8 stycznia więc wszystko sie może wydarzyć ![]() ale nie ubolewam z tego powodu, myślę że będe się wtedy czym innym przejmowała
![]() |
#4329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rowniez brzoskwiniowa sala(farba na scianie brzoskwiniowa-tak sobie wymyslilam) Pierwszy raz od nie pamietam kiedy bede siedziala w domu w Sylwestra ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
No to chociaz wiem że nie my sami na sylwka bedziemy głaskać brzucha. I pierwszy raz od wielu lat sylwek nie skonczy sie u mnie wielkim syndromem dnia poprzedniego- czyli dobre strony tez są
![]() Słodyczy tez pożeram ogromne ilości. Próbuję nad tym panować, robię normalny obiad a 3 min po jego skonsumowaniu tak mnie ssie na coś słodkiego że pożeram jeszcze coś na deser - to jest straszne- ale nie do opanowania:O |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Rozeznanie
|
A ja pranie właśnie robię w tym momencie
![]() Łóżeczko kupimy chyba dopiero w grudniu, chyba ze z przeprawadzką coś się pozmienia, to tak, żeby juz na nowe mieszkanie dostarczyć. pościeli chyba na razie nie kupuję, chcę by bobo spało w rożku a potem śpiworku, więcpotrzebne mi tylko prześcieradła. Noo chyba że mnie coś rozkocha dokumentnie. Wózek też mamy dostać od dziadków w grudniu. Amilamija, narobiłaś mi smaka na tego Cameleona. A TŻ też pod wrazeniem, że taki lekki i łatwo składany. Wygląda, ze plan ze Speedy może ulec modyfikacji... Co do Sylwestre, to my, tak samo jak w roku ubiegłym idziemy do znajomych, oni juz wszyscy dzieciaci, więc robią taki Kinder-Sylwester z dzieciakami (w zeszlym roku było chyba z 8 dzieci małych). My dostaliśmy rok temu "dzika kartę" i prosze jak się skończyło. Teraz może nie poszaleję, ale trening będzie znów przed narodzinami ![]() Powiem Wam, że to bardzo fajny pomysł taki Sylwester, miło się bawiliśmy, pomimo, że byliśmy jedyna para bez dziecka tam. Dzieciaki grzeczne, mniejsze posżły szybko spać, bo za głośno nie było, a starsze nawet dotrwały do 24 i fajerwerków, a potem niestety dośc szybka ewakuacja. Ale i tak zabawa super ![]()
#4332 |
Zadomowienie
|
Moje plany na sylwka w tym roku sa malo pociagajace, z racji tego, ze bede na ostatnich nogach to bede lezec i czekac do stycznia
![]() Taki jest mój plan, ale moze sie zmienic w taki, ze bede juz pieluchy zmieniac ![]() Prac tez zaczne w najblizszym czasie bo jak na razie wszystko spakowane we workach a ze ciuszki mam uzywane to zamierzam wyprac je 2 razy jak mar-go. Najwyzsza pora sie za to zabrac. Ostatnio mam dziwne skurcze - cos tak jak ból naciagnietego miesnia. Nisko pod brzuchem i dosc bolesnie klujace. Mam nadzieje, ze te wlasciwe nie beda tak odczuwalne bo padne trupem. Braxtona Hicksa jeszcze nie mam, albo ich nie czuje .... |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a Wy macie te skurcze Braxtona Hicksa? Ja mam takie cos, ze napina mi sie brzuch na jakies 30-60 sek a potem wszysko wraca do normy. Nie jest to bolesne, ale nieprzyjemne uczucie. Zrobilo mi sie tak jak bylam ostatnio u poloznej, a ona powiedziala, ze to normalne, ze macica juz cwiczy do porodu, to bylo w 23tyg, teraz jest 27tydz i mam tak kilka razy dziennie.
Zastanawiam sie czy to ze sie ma lub nie ma tych skurczy wplywa potem jakos na porod?? np. jak sie nie ma to moze byc prawdopodowienstwo, ze porod trzeba bedzie wywolac. Wiecie cos na ten temat?
#4334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
Mumi tym wozkiem co podalas link jezdzilam po sklepie
![]() ![]() Zakupilam dzis malemu 2 reczniki z kapturkiem,szczoteczke z grzechotka obcinaczki i nozyczki i sliniak ![]() ![]() Co do sylwka chyba zrobimy go u nas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zadomowienie
|
[quote=Sandrunia Niepoń;9442354]Wstalam siusiu o 6 39 i jakos sie rozbudzilam.Zjadlam sniadanko i wypilam kawke.
Posiedze pewno troszke i znow pojde lulac. Dzwonilam ostatnio do poloznej i sie przypominalam zeby o mnie nie zapomniala. Ja teraz nie mam autka,ale jak tylko bede miala to od razu do Niej jade na rozmowe i obgadamy co i jak Krolowaa Ja mojego synka rodzilam 2,5godz.Myslisz ze drugie dziecko tez bede rodzic szybko czy nie ma reguly? Chcialabym uwinac sie jak najszybciej,ale niestety nie ma na to rady Podobno polozne maja takie sposoby,ze pomagaja szybciutko urodzic.Zobaczymy,licze na to z calego serca,zreszta pewnie Jej tez bedzie zalezalo szybko mnie zalatwic i miec spokoj i pojsc spac,prawda? W piatek jade na duze zakupki i kupie jz proszek do prania dla maluszka i chusteczki Dzidzius(strasznie je lubie i sama uzywam po toalecie) Kiedy Wy zaczynacie szykowac lozeczka(rozlozone z posciela itd),prac ubranka i pakowac torbe do szpitala?Ja mysle ze tak gdzies w grudniu-termin mam na 24-go stycznia reguły na szybki poród nie ma nigdy ale szansa spora u ciebie ,ze jezeli wszystko bedzie ok. to urodzisz równie szybko dzidzie jak przy pierwszym porodzie.tylko pogratulowac ze tak szybko ci poszło ![]() ja łozeczko przygotuje miesiac przed terminem,powinno byc dobrze!wczesniej nie ma chyba sensu bo zdązy sie zakurzyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Raczkowanie
|
Hvid, co tam u Ciebie po wizycie u gina?
Coś u nas ostatnio cicho ![]()
#4340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiałam się właśnie czy kupić dla małego obcinaczek czy klasyczne nożyczki tylko z zaokrąglonymi końcówkami, Tż jest za obcinakiem sam tylko takiego używa, ale czy dla takich malutkich paznokietków nie będzie za bardzo "inwazyjny"
![]() |
#4341 |
Raczkowanie
|
hm ja kupię chyba obcinaczki. czytałam na innym forum, ze nozyczki nie zawsze się sprawdzaja, szczegolnie te firmy canpol
#4342 |
Zadomowienie
|
TZ wlasnie poszedl sie powspinac....a ja nie moge
![]() ![]() ![]() wiec zrobilam sobie goraca czekolade, marshmallows i lody o smaku baileysa ale i tak wolalabym sie powspinac..mufff ![]()
#4343 |
Zakorzenienie
|
U mnie po wizycie u gina wrecz malinowo. Dzieciatko ponoc rozwija sie ksiazkowo, serduszko bije mocno i szybko, mocz i krew w porzadku. Glukozy juz mi zrobic nie chcial bo ponoc przesadzam, jestem zdrowa jak ryba i mam nie wymyslac cudow
![]() No takie tu jest podejscie, ale jak juz kiedys napisalam, moze to i dobrze, bo ja mam sklonnosci do przesady, i gdybym tylko mogla, siedzialabym u gina codziennie, wymyslajac rozne, coraz to inne badania, bo moze a nuz czegos nie sprawdzil. W Danii tak sie nie da. Obudzilam sie wczesnie rano, ale to nie z powodu ciazy, a z powodu psa, ktory mi zaczal pokaslywac. Dzisiaj wybieram sie z nia do weta. Na szczescie troche ja utulilam i zasnela panienka. Skurczow nie mam, albo, jak napisala przedpiszczyni, mam, tylko ich nie czuje. Nogi mi nie puchna. Jezeli chodzi o nozyczki, kupilam na wszelki wypadek i obcinaczki i zwykle male nozyczki. Nie wiem, co bedzie lepsze, w praktyce sie okaze. Wydziergalam na drutach zimowa czapeczke dla dzidziusia. Nie wiem, czy bedzie dobra, bo dziergalam w ciemno. Jest dosc rozciagliwa, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok. Pozdrawiam Was mamuski o 5 nad ranem. Zycze Wam milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
BAN stały
|
Dot.: Re: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Dzień doberek
![]() ![]() Bezsenność - I pierwszy raz od wielu lat sylwek nie skonczy sie u mnie wielkim syndromem dnia poprzedniego- czyli dobre strony tez są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Ależ napłodziłyście kobiety! My na sylwka nie mamy żadnych planów. Pewnie będziemy w domu siedzieli ze znajommi jakimiś i tyle. Z zakupów nadal nic nie mam więc jak piszecie o obcinaczkach do paznokci to znów ogarnia mnie panika
![]() Wczoraj miała strrasznie zabiegany dzień, a dzis będzie nie lepszy pewnie. Ale co chwila wskocze na neta i zobaczę co się na wątku dzieje.
![]() |
#4346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakupami przestałam się przejmować - nakupowałam trochę rzeczy na Allegro, czekam na paczkę. Pozamawiałam m.in. pieluszki, ręczniki, podkłady poporodowe, butelki itp., bo dziewczyny ruszyły moje sumienie ![]() W zasadzie można się zaopatrzyć we wszystko bez wychodzenia z domu. A w sklepach dla dzieci głupieję ![]() Wstawiam mojego brzuchacza z wesela siostry. Mam nadzieję, że sister się nie obrazi za wklejenie jej facjaty, w końcu na wątku ślubnym wkleiła swoje zdjęcia bez cenzury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki
![]() Jestem po wizycie u gina. Mała zdrowa 800 gram wazy .A ja....92 ![]() a jeszcze mam trzy m-ce ..nieźle nie ? Ponadto mnóstwo antybiotyków. Pozdrawiam!
#4349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja się martwię bo jeszcze nic nie mam kupione buuu tylko łóżeczko jest, 2 pary skarpetek, ileś ubranek od kuzynki i tyle a najważniejszego brak, wózka, materacyka i tych innych wszystkich buuuuuuu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.