|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
dostalam sms od an.ka.b .. nie ma juz skurczy ale caly czas biedna pod kroplówką..
więc dalej zaciskamy za nią i jej córcie kciuki... mi przeszedł ból gardła za to mam mega katar i kicham jak szalona co wnerwia moje dziecko ![]() po każdym kichnięciu dostaje kopa Paula chcecie o podium zawalczyć ? pozdr dla twojego maluszka...a przyszedl mój fatty 3xl i juz nigdy z niego nie zejdę.. no może na czas porodu
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!! Ja tylko na chwilkę, zameldować się i poinformować, że u nas wszystko ok
Przyznam szczerze, że od niedzieli nie zaglądałam więc mam tutaj sporo zaległości, jeszcze nie czytałam co naskrobałyście tylko tak szybciutko przeleciałam strony aby zobaczyć, czy sreberko już jest![]() A więc tymczasem pozdrawiam cieplutko wszystkie mamusie, brzuszki i naszą złotą medalistkę |
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
scorpioniec jeszcze nie dam Wam szanse na to sreberko
ja muszę jeszcze poczekać 2 tygodnie żeby dzidziek był bezpieczny zgodnie z miesiączkowym terminem a pufka jest wygodna wiem coś o tym ![]() u mnie znowu paskudnie pada ale przynajmniej siostra ma mnie niedługo odwiedzić a później jedziemy do rodziców więc nie będzie mi się nudziło
|
|
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
No dzieki dziewczy bo juz myslalam ze tylko mnie wszystko wkurza
ale jak widze nie jestem sama. Wczoraj bylam u gina i na ktg wyszlo ze macica juz aktywna sie zrobila Od razu mi sie humor poprawil no i tz nawet na maluszkowe zakupy sie zebralo, ale kupilismy tylko body bo jakos nic nie bylo ![]() Stwierdzam ze wytrzymam jeszcze te 1,5 tygodnia i nie bede nikogo dobijac humorkami ![]() xandra kochana 3maj sie dzielnie |
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
wczoraj cały dzień nie miałam internetu i wariowałam, wizaz uzaleznia jak mało co ![]() Poza tym od dwóch dni się zamartwiam, bo brzuch mi się obniżył, nawet moja mama to zauważyła, tylko nie chciała mi mówić, żebym się nie martwiła.. Boję się, ze chłopaki będą chcieli za wcześnie wyjść, a to dopiero 31 tygodni! Normalnie każdy tydzień jest dla mnie na wagę złota i każdego wieczora oddycham z ulgą, że jeszcze trochę wytrzymali. |
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wszystkie jesteście gotowe do godziny zero (skurcze rozwarcia itp) tylko ja nie
![]() ale nic to najpierw muszę przeziębienie wyleczyć bo nie wiem jak można przec z z zatkanym nosem czuje sie paskudnie...w nocy miałam skurcze przez 2 h co 10 min ale potem znów zasnęłam i mi przeszło.. (to już którys raz mnie tak mala straszy) aha dzis imieniny Igi ale za karę , że jeszcze nie wyszła nie będzie ich obchodzić ![]() dziś też 40 tydzień zaczynamy... z tej okazji mój bęben zdjęcie z dnia dzisiejszego.. wielki co?
|
|
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale dla większości to jeszcze troszeczkę za wcześnie. My (tak jak Paula) jeszcze musimy te 2 tyg przetrwac i potem niech malutka wychodzi. Ogólnie to mam się nie przejmowac jeśli poród zacznie się np. w 36 tyg, ale na razie mam jak najwiecej odpoczywac.Co do kataru to podobno na czas porodu właściewgo katar znika. Nie wiadomo dlaczego tak się dzieje ale tak jest. Oczywiście najlepiej jest przyjechac zdrowym ![]() LadyM oszczedzajcie się z chłopakami i leżcie jak najdłużej. A jeżeli martwi cię ten niski brzuszek to udaj się do lekarza niech sprawdzi co i jak. Mój obniżył się już 3 tyg temu (w 32 tyg) i jakoś do tej pory nie urodziłam ![]() Scorpioniec życzę powrotu do zdrówka i najlepsze życzenia dla Igusi ![]() A możesz wkleic liste tak dla przypomnienia?? |
|
|
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Oj coś czuję, że niedługo się posypią smsy z porodówek
Każda niemal już gotowa ![]() Paula Szyszka Ty mnie nie strasz, że Ty już, bo ja mam termin wtedy co Ty a ja jeszcze nie jestem gotowa. Nastawiłam się na koniec listopada i tego się póki co trzymam. Może jak będę miała już wszystko gotowe, to zmienię zdanie ![]() Ale ja pewnie do 37tc wytrzymam, bo ciągle biorę Fenoterol. Jak odstawię, to może być różnie. LadyM leż i odpoczywaj. 31tc to już nie tak źle, ale im dłużej tym lepiej. Trzymam kciuki za Ciebie ![]() Scorpionec Ciebie podziwiam, że mając skurcze potrafisz spokojnie zasnąć. Ja bym pewnie spanikowana jechała do szpitala Muszę pogadać z moim lekarzem i ustalić kiedy mam jechać a kiedy tak jak Ty spokojnie przeczekać w domu
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
A mam jeszcze pytanie. Jak wyglada czop? Bo mi chyba zaczal wylazic
ale nie wiem czy to na pewno to
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tych prawdziwych skurczów nie da sie przespać czy przegapić... ja lezałam i czekałam az sie akcja rozwinie bo szkoda mi było męza budzic bez sensu.. i zasnełam.. nelijka wrześniówki pisały ze czop to taka galaretka bezbarwna czasem podbarwiona krwią... ale bez czopa mozna jeszcze dwa tyg łazić...
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach i jeszcze jedno - oczywista rzecz ale - w szpitalu jak się samemu o coś nie zapytasz np. jak przystawic dziecko, albo jak cos tam zrobic to oni sami ci nie powiedzą bo uważają że wszystko wiesz. Tak wiec dziewczynki nie bójmy się o wszystko pytac. |
|
|
|
|
#612 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki!
A mnie dziś w nocy coś zaczęło przeczyszczać i miałam dreszcze, czytałam gdzieś,że są to oznaki zbliżającego się porodu. Wiecie coś na ten temat? Jutro zaczynam 36 tydzień i troche zaczęłam panikować.
|
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A tak poważnie to spakuj się i najważniejsze nie panikuj. Po pierwsze to że cie przeczyściło jeszcze o niczym nie świadczy, może ale nie musi. A po drugie to powtórze co mi lekarz wczoraj cały czas powtarzał (jestem 34 tydz i 4 dzien)- na typ etapie to już nic nie grozi naszym dzieciaczkom. Jak się wcześniej urodzą to nie będzie tragedii. Głowa do góry. I odzywaj się co się z Wami dzieje. |
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
widzę ze zrobiła się totalna panika...
dziewczyny nie każde rozwolnienie, chęć sprzątania czy skurcze oznaczają od razu poród... spoko co ma być to będzie... trzeba się spakować i czekać... i nie wsłuchiwać sie za bardzo w siebie bo można ze schizowac interpretując wszystko w jednym kierunku.. dla dziecka najlepszy spokój... więc oddychajmy gleboko...
|
|
|
|
#615 |
|
Przyczajenie
|
Salomea1 sreberka to bym nie chciała zdobyć, niech mały sobie jeszcze pomieszka w brzuszku. A spakowana jestem od 29 tyg bo miałam zagrożenie porodem przedwczesnym, to jakby co torba gotowa do szpitala. Ale mam nadzieję, że to jeszcze nie to.
|
|
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie na pczatku to wyglądalo jak śluz plodny przed owulacją a potem to juz hurtem kisiel w majtkach ... blech w nocy miałam skurcze ale jak u scorpio ... usnęłam i tyle skurcze widzialam hehe
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja pannica niezle mnie nastraszyla, wcale sie ruszac nie chciala - wczoraj prawie nic a co gorsza w nocy tez i rano juz na serio sie przestraszylam i pognalismy do szpitala. Podlaczyli mnie do KTG i oczywiscie zaczela wariowac i a ja dostalam skurczy.
|
|
|
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Jak tak się czyta to normalnie na forum panika Ale na serio to ja chociaz z grudnia już bym chciała urodzić. Już mi ciężko, mała się wypina we wszystkie strony świata a poza tym już tak bardzo bym ją chciała mieć po tej drugiej stronie brzuszka. Ale wiem że ma jeszcze dużo czasu i niech się tam grzeje. A tymczasem mój mąż wypatrzył takie śliczne body. Normalnie prawie za pół darmo. 5złotych sztuka to grzech nie brać. Zdjęcia wklejam poniżej. Trzymajcie się
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Mamuski
. Jednak zajrzałam-nie wytrzymałam,a nastrój mam lepszy, więc chyba nikogo nie zdołuję . Poszliśmy wczoraj sami z TŻetem na spacerek,troszkę porozmawialiśmy, troszkę się rozjaśniło... Choc nie wylałam wszystkich żalów, to i tak jest lepiej . Dziś znów pójdziemy się przejśc wieczorkiem, więc może dokończymy rozmowę...Dziękuję Wam jeszcze raz-naprawdę mi pomogłyście![]() Mój remoncik oczywiście się przedłużył, jutro dopiero malowanie,bo gips na ścianach za wolno schnie.Może w sobotę już będziemy mogli sprzątac... Chyba też coś będę malowac na ścianach, więc będę miała zajęcie . Trzymam kciuki za an.ka.b i jej maleństwo .Faktycznie troszkę kobitki panikujecie,jak tak dalej będzie, to i ja(jedna z ostatnich grudniówek) spakuję się i będę czekac przy drzwiach . W poniedziałek mam usg i pierwszy raz mój TŻ będzie ze mną |
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
petitka jakie sliczne te bodziaczki, cudowne, a gdzie kupil i czy sa wieksze?
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
xandra78 cieszę się bardzo że porozmawiałaś z mężem mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej no i jak już zdobyłaś się na ta rozmowę to na kolejnym spacerku musisz ją dokończyć
![]() Petitka4 śliczne te body !!!! i za taką cenę no nie powiem mąż to ma oko ![]() becia_leszno aaliyah scorpioniec walczcie kochane o sreberko trzymam kciukasy LadyM odpoczywaj dużo żeby chłopaki jak najdłużej w brzuszku zostali zobaczysz będzie dobrze ana~` nie martw się mnie od paru dni też już tak przeczyszcza i co raz bardziej wszytko boli pytałam o to lekarza nawet i mówił że niektóre kobitki są delikatniejsze i bardziej wrażliwe więc mogą wcześniej odczuwać takie symptomy zbliżającego się porodu inne nic nie czują do tego dnia kiedy rodzą drama spokojnie porozmawiaj z maleństwem i wyjdzie kidy trzeba hehehe ja się śmieje i prowadzę z moim rozmowy ciekawe czy mnie posłucha jak kazałam mu się głowką w doł obrucić to posłychał i następnego dnia już lerzał hihihihicoś mnie zaczyna znowu brać przeziębienie chyba scorpioniec mnie przez net zaraziła |
|
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam dzisiaj na tvn serie Misja mama, jest co czwartek. I było o tym jak pielęgnować niemowlę. Bardzo fajnie gościu pokazywał jak trzymać nóżki przy przewijaniu maluszka i jak trzymać podczas kąpieli. I jak są takie specjalne wkładki do wanienki gdzie bobasa można bezpiecznie położyć, to on to wyjął mówiąc że niepraktyczne i pokazał jak fajnie i sprawnie można przekręcać dzidzię. |
|
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuski. Ale przestraszyłam sie tym czopem :| mi tez wylatuje ten śluz taki gęsty :/ kurde a to dopiero 33 tydz o ile dobrze licze. Czyli to oznacza zbliżający sie poród??
petitka normalnie śliczniuśkie te body bym wlasnie cos tez kupila z takich ![]() becia_leszno ,aaliyah ,scorpioniec - to teraz wasza kolej jak niepatrzec
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
scorpioniec - fajny brzusio
xandra - trochę lepiej a tż, a na pewno masz inne samopoczucie, a to najwazniejsze Mnie tez bierze przeziębienie ![]() Dziewczyny, podobno najlepsza temperatura w pokoju dla maluszka to 18-20 stopni. U mnie teraz jest 22 i powiem Wam, ze za cieplo to mi nie jest. Będziecie pilnować żeby nie przegrzewać, czy po prostu na wyczucie? A może za dużo się naczytałam i zaczynam wariować? Przez te Wasze przygotowania postanowiłam sobie w tym tygodniu lewatywkę w aptece kupić, żeby już mieć "w razie czego"
|
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przekaże mężowi![]() Co do śluzu to się nie przejmuj. Ja też 33/34 tydzień i też mam taki gęsty śluz. Nie mogę sobie z nim poradzić. Ostatnio brałam masę czopków dowcipnych przepisanych przez gina i nadal to samo. Widocznie tak ma być bo nie czuję żadnego swędzenia ani pieczenia. Po prostu jest tego dużo. |
|
|
|
|
#627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do lewatywy - to ponad 80% kobitek przed porodem samoistnie oczyszcza kiszki i lewatywa nie jest potrzebna. Położna powiedziała że warto się zaopatrzyc jezeli w ciąży miało się notoryczne zaparcia. Można ją zrobic w domku a jak sie zapomni lub nie zdaży to w szpitalu będzie wystarczająco duzo czasu a poród nie zacznie się jesli będą kichy pełne
|
||
|
|
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moich kilka próśb już też posłuchała ![]() Pisałam wcześniej, ale wcięło mi posta Zamówiłam dziś chustę dla dziecka koleżanka bardzo polecała, więc stwierdziłam, że i ja spróbuję. Teraz czekam na przesyłkę Czy któraś z Was też rozważa kupno chusty?
|
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
petitka bodziaki rewelacyjne
![]() Ciekawe która teraz się rozpakuje? Ja już chodzę jak słonica Co tydzień jestem u koleżanki w odwiedzinach i dziś mi powiedziała, że przez tydzień znowu urosłam Przytyłam 16kg ale raczej wszystko poszło mi w brzuch no i w pupę. A dziś rano to musiałam się pożegnać z obrączką, bo już mi strasznie przeszkadza ![]() A powiedzcie mi proszę, czy to normalne. Dziś tak ok 15stej dostałam jakichś takich dziwnych drgawek. Czułam jak wszystko we mnie pulsuje, a ręce to trzęsły mi się jak u jakiegoś alkoholika Pierwszy raz takie cos mnie spotkało i mam nadzieję, że to nic groźnego. A może to już jakieś objawy zbliżającego się porodu?? Właśnie zaczęłam 34 tc
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mnie tż uświadomił, że ja już kończę 34 tc
No to już tylko czekać ,aż się mała pojawi na świecie. Od wczoraj to jakaś strasznie aktywna się zrobiła![]() Przepraszam, że tak post za postem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

? pozdr dla twojego maluszka...

ale przynajmniej siostra ma mnie niedługo odwiedzić a później jedziemy do rodziców więc nie będzie mi się nudziło
ale jak widze nie jestem sama.
wczoraj cały dzień nie miałam internetu i wariowałam, wizaz uzaleznia jak mało co 

ale nie wiem czy to na pewno to

.