Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-23, 19:36   #4681
raspberry69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
W pracy bylo kupe roboty wiec nie dalam rady napisac wczesniej...
A zatem tra ta ta ta - powieksza sie nam druzyna pilkarska!!!
bedzie chlopak!
Wszystko jest w porzadku
Na razie nie mowimy nikomu...bo tak niby planowalismy...ale chyba sie nie da...dluzej.
No wiec zastanawiamy sie nad imionami polowa odpadla!
A moja bratowa urodzila wczoraj corke - Dominika Kamila...
Pozdrawiam serdecznie!!!
Gratuluje chlopczyka

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość

Raspberry-mój brzuch przed ciążą dawno nie wglądał tak dobrze jak Twój w 17tc
dziekuje.

Justynka Ty mi lepiej sie na dziewczynke czuj... Musi ktos pomoc mi, Jadze i Spicegirl ratowaz zenski gatunek
Stary 2008-10-23, 19:39   #4682
dull
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Gratuluję chłopca ale to juz chyba przesada z tymi chlopakami...
Pewnie te wszystkie maluszki, ktore sie do tej pory ukrywały to beda dziewuszki
Mi jest w sumie wszystko jedno chociaż tak ostatnio zachciało mi sie bardziej córeńki
dull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:41   #4683
Amazonia23
Zakorzenienie

Kurde no powiedzcie mi bo już się ucieszylam bo od ponad 20 minut co jakis czas cos mi sie w brzuchu dziwnego dzieje czy to moga być ruchy i tak wczesnie(14tyd 3 dn)?
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:41   #4684
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Raspberry i Gabriella - bruszki super co prawda u Raspberry to jeszcze niewielki ale już zaczyna rosnąć nie martw się mój też jest większ niż na zdjęciach się wydaje
Gabriella - bardzo oryginalny brzuszek, taki fajnie spiczasty...a poza brzuchem to ci kości kobito widać taka szczupła jesteśzjedz z kilka batoników, żeby nam raźniej było

a mi się wydaje, że troszkę znowu mój brzuszek drgnął - zreszta same zobaczcie poniżej. też mam troszkę spiczasty więc spiczasty to pewnie na chłopaka
ludzie albo jeszcze tego nie widzą albo są po prostu źle wychowani....jak zaszłam do dentysty była pełna poczekalnie ludzi...i myslicie, że mi ktoś ustąpił miejsca siedzącego....?czekałam w kolejce 2h!!!!!!dobrze, że nie cały czas na siedząco bo bym chyba nie dała rady...
Emilka piekny brzusio naprawde! I jaki juz ciazowy.
Biedulko wspolczuje ci, ze musialas tyle czekac No ale najwazniejsze, ze zabki juz zrobione

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
O jacie ale nastukałyście pięć stron kiedy ja to przeczytam, dopiero co wrócilam z pracy i padam.... może jutro sie zawezmę dzisiaj chyba sobie odpuszczę...
No to witam i dobranoc dziewczynki
Witamy
Stary 2008-10-23, 19:43   #4685
Amazonia23
Zakorzenienie

I czy te ruchy jak się położy rekę na brzuchu można delikatnie czuc?
Stary 2008-10-23, 19:43   #4686
memi
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Dziekuje za pamiec!

Fajnie do Was znowu pisac, troche Was juz wczoraj podczytywalam, ale nie mialam sily dotknac klawiatury. Wczoraj bowiem mialam problem z moim pacjentem i bylam bardzo zdolowana, a dzis nie chcialo mi sie isc do pracy... Tak sie wczoraj zmartwilam tuz przed wyjsciem z pracy, ze musialam sobie kupic cos slodkiego i zjesc w 2 minuty.pomoglo, troche, ale juz dzis sie powstrzymalam.
Dzis na szczescie juz jest ok
Znalazlam Was na nk, mge sie powpraszac?Napewno mnie poznacie po imieniu .

Studia juz rzucialm, co prawda pierwsze zajecia z pierwotniakow byly ciekawe, ale wlasciwie to troche czasu mi to zajmowalo a i tak nie na wszystkie zajecia moglam chodzic..

Tyle spraw do obgadania...

Selerku gratuluje chlopczyka

Spicegirl gratuluje domu

Rapsberry , Gabrysia gratuluje pieknych brzuszkow i tu mala zawistka z mojej strony- cudne macie figurki

Wczoraj mialam spotkanie grupowe. Niby sami medycy, a wszyscy sie dziwia, ze jeszcze z pilka nie chodze , bo brzuszek niezbyt rzucajacy sie w oczy...

Judy nie ma sensu sterylizowac czegos, co ma kontakt ze srodowiskiem zewnetrznym, bo przestaje ya chwile byc sterylne- a propos zabawek. Zlobki sterylizuja, bo jest duza rotacja drobnoustrojow, ale w domowym srodowisku nie jest to konieczne. Co do wody z kranu to tam specjalnych bakterii nie ma(tzn.sa sa oczywsicie, ale w "bezpiecznych ilosciach"), bo jest uzdatniana, uczylam sie o tym na meganudnej higienie. Takze spokojnie mozna smoczka plukac, poza tym raczek malenstwa wrzatkiem nie sparzysz, a to one tez przeciez wedruja a to w piasek a to do buzi-jak smoczek. Generalnie sparzanie smoczka raczej chyba nie szkodzi, ale nie jest konieczne. Ja za to mam hopla na punkcie poscieli i bielizny- w zyciu nie wlozylabym szpitalnej pizamy, nie ze zarazki- po prostu sie brzydze. To samo z posciela, najgorzej bylo jak bylam na koloniach jak byllam mala -spalam odkryta, bo nie moglam wejsc pod posciel.. Takze rozumiem, ze masz swoje przyzwyczajenia

Co do pizam, to tez polecam dwie - ta do porodu moze byc potem do wyrzucenia- ciezko krew sprac, no chyba, ze ktos na pamiatke chce w ramke oprawic

Ja tam monitora ani niani nie bede kupowac- szkoda kasy, warto wyeliminowac czynniki ryzyka, polecam strone www.nutricia.com.pl, bo nie jest pisana przez producenta monitorow. Co do monitorow, to w tych rekomendacjach znalazlam na ten temat jedno zdanie:" U dziecka z grupy ryzyka mozna podjac domowe monitorowanie czynnosci oddychania i krazenia, ale w oparciu o wynik badania polisomnograficzngo". Dwa- na stronie angelcare jest wyraznie napisane, ze monitory nie sa urzadzeniami medycznymi i nie zapobiegaja SIDS. Moim zdaniem masowa sprzedaz jest wynikiem wykorzystywania strachu matek, tak naprawde najwazniejsze jest wyeliminowanie spania na brzuszku i boku, palenia papierosow przez domownikow itp. reszta na stronie. Jesli moj Antos nie bedzie w grupie ryzyka, to nie kupie monitora. Pocieszajace jest to ,ze zawsze znajdzie sie ktos komu mozna odsprzedac

Laktator planuje wypozyczyc, w Krakowie jest wypozyczalnia na chodkiewicza bodajze. zamierzam go uzywac dopiero jak wroce do pracy- czesciowo karmic piersia- po pracy i pozniej,a jak mnie nie bedzie to kubeczek z mleczkiem mamy z lodowki/zmarazarki. jeszcze musze sobie to zaplanowac.

Generalnie za ok 3 tyg bede miala 2 tygodniowy staz na oddziale noworodkowym i o wszystko wypytam
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:43   #4687
dull
Raczkowanie

Cytat:
Kurde no powiedzcie mi bo już się ucieszylam bo od ponad 20 minut co jakis czas cos mi sie w brzuchu dziwnego dzieje czy to moga być ruchy i tak wczesnie(14tyd 3 dn)?

ja niestety nie pomoge bo na razie u mnie w brzuchu cicho

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 19:44   #4688
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
bedzie chlopak!
Wszystko jest w porzadku
Na razie nie mowimy nikomu...bo tak niby planowalismy...ale chyba sie nie da...dluzej.
Pozdrawiam serdecznie!!!
No to gratulujemy synka jej ale sie dzieje, kto by pomyslal, no na geografii uczyli ze wiecej sie chlopcow rodzi, ale zeby az tyle to chyba nie...

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Raspberry i Gabriella - bruszki super co prawda u Raspberry to jeszcze niewielki ale już zaczyna rosnąć nie martw się mój też jest większ niż na zdjęciach się wydaje
Gabriella - bardzo oryginalny brzuszek, taki fajnie spiczasty...a poza brzuchem to ci kości kobito widać taka szczupła jesteśzjedz z kilka batoników, żeby nam raźniej było

a mi się wydaje, że troszkę znowu mój brzuszek drgnął - zreszta same zobaczcie poniżej. też mam troszkę spiczasty więc spiczasty to pewnie na chłopaka
ludzie albo jeszcze tego nie widzą albo są po prostu źle wychowani....jak zaszłam do dentysty była pełna poczekalnie ludzi...i myslicie, że mi ktoś ustąpił miejsca siedzącego....?czekałam w kolejce 2h!!!!!!dobrze, że nie cały czas na siedząco bo bym chyba nie dała rady...
emilka, brzuszek bardzo sliczny i kurcze tez taki tylko na dzidziusia, a ja to cala rosne, jak to ktos napisal na samym poczatku - jak pingwin bede wygladac...
A w tej poczekalni to jacys zlosliwi, bo juz na pewno widac ze to ciaza, a wam sie wydaje ze brzuszki sa wieksze bo z gory na nie patrzycie a one sa takie jak na zdjeciach

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:46   #4689
dull
Raczkowanie

Generalnie za ok 3 tyg bede miala 2 tygodniowy staz na oddziale noworodkowym i o wszystko wypytam [/quote]

super! bedziemy mieć fachowe porady z pierwszej ręki

Jeszcze sie cytować nie nauczyłam
Stary 2008-10-23, 19:47   #4690
memi
Rozeznanie

justynka masz bardzo ladne zdjecia na nk , podgladnelam wczoraj ...

lapochka gratuluje chlopczyka
Stary 2008-10-23, 19:49   #4691
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
hej powiedzcie mi czy pierwsze ruchy to takie jakby burczalo w brzuchu ale bezgłośnie bo od 20 minut tak mam i nie wiem co to....
Haha zjedz cos i zobacz czy przestanie

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:49   #4692
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Hej Dziewczyny!
bedzie chlopak!
Wszystko jest w porzadku
Pozdrawiam serdecznie!!!
gratulacje!!!!fajni e, że wszystko ok i się powiększa męska drużynatylko fakt gdzie te dziewczynki...?

Tim3Pink, jak chcesz kilka osób zacytować to podczas czytania kliknij przycisk pomiedzy "cytuj" a "Odp." - znak cudzysłowia ", w poście który chcez zacytować, w przycisku tym jest malutki plusik, powinien on się zmienić na minusik, jak chcesz anulowac cytowanie danego postu jeszcze raz musisz kliknac wtedy z minusa na plusa sie zmieni
jak juz skonczysz zaznaczanie postow na ktore hcesz odpowiedziec to wystarczy nacisnac przycis "odpowiedz" na dole strony - pod spodem wszystkich postów
i tyle;]

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:51   #4693
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

To raczej jelita albo gazy, bo 14 tydz to za wczesnie zdecydowanie,
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:53   #4694
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Haha zjedz cos i zobacz czy przestanie
jestem po kolacji już dawno ale właśnie się spokojnie zrobiło
Stary 2008-10-23, 19:53   #4695
emzeta
Zadomowienie

memi, fajnie poczytac twoje fachowe porady, ale jakbys mogla rozwinac grupe ryzyka, jak to sprawdzic to bym wdzieczna byla, a na nk zapraszam, bo u mnie chyba nie bylas ale znajdziesz mnie np u zanki

Stary 2008-10-23, 19:55   #4696
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
To raczej jelita albo gazy, bo 14 tydz to za wczesnie zdecydowanie,
No mi gin powiedziała że nawet w 12 można poczuć
Stary 2008-10-23, 19:56   #4697
emzeta
Zadomowienie

a jeszcze sie spytam, bo ja to jakas lewa jestem i generalnie mam problem z wami na nk, ktora jest ktora... chcialam wiec spytac Judy czy moze ona jest w moich znajomych ta jedna niezidentyfikowana przeze mnie, z Poznania?

Stary 2008-10-23, 19:56   #4698
zanka205
Zakorzenienie

boże! dziewczyny! ile Wy napisałyście stron
pół godziny musiałam nadrabiać, ale jakoś nie mam co odpisać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:57   #4699
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Dziekuje za pamiec!

Fajnie do Was znowu pisac, troche Was juz wczoraj podczytywalam, ale nie mialam sily dotknac klawiatury. Wczoraj bowiem mialam problem z moim pacjentem i bylam bardzo zdolowana, a dzis nie chcialo mi sie isc do pracy... Tak sie wczoraj zmartwilam tuz przed wyjsciem z pracy, ze musialam sobie kupic cos slodkiego i zjesc w 2 minuty.pomoglo, troche, ale juz dzis sie powstrzymalam.
Dzis na szczescie juz jest ok
Znalazlam Was na nk, mge sie powpraszac?Napewno mnie poznacie po imieniu .

Studia juz rzucialm, co prawda pierwsze zajecia z pierwotniakow byly ciekawe, ale wlasciwie to troche czasu mi to zajmowalo a i tak nie na wszystkie zajecia moglam chodzic..

Tyle spraw do obgadania...

Selerku gratuluje chlopczyka

Spicegirl gratuluje domu

Rapsberry , Gabrysia gratuluje pieknych brzuszkow i tu mala zawistka z mojej strony- cudne macie figurki

Wczoraj mialam spotkanie grupowe. Niby sami medycy, a wszyscy sie dziwia, ze jeszcze z pilka nie chodze , bo brzuszek niezbyt rzucajacy sie w oczy...

Judy nie ma sensu sterylizowac czegos, co ma kontakt ze srodowiskiem zewnetrznym, bo przestaje ya chwile byc sterylne- a propos zabawek. Zlobki sterylizuja, bo jest duza rotacja drobnoustrojow, ale w domowym srodowisku nie jest to konieczne. Co do wody z kranu to tam specjalnych bakterii nie ma(tzn.sa sa oczywsicie, ale w "bezpiecznych ilosciach"), bo jest uzdatniana, uczylam sie o tym na meganudnej higienie. Takze spokojnie mozna smoczka plukac, poza tym raczek malenstwa wrzatkiem nie sparzysz, a to one tez przeciez wedruja a to w piasek a to do buzi-jak smoczek. Generalnie sparzanie smoczka raczej chyba nie szkodzi, ale nie jest konieczne. Ja za to mam hopla na punkcie poscieli i bielizny- w zyciu nie wlozylabym szpitalnej pizamy, nie ze zarazki- po prostu sie brzydze. To samo z posciela, najgorzej bylo jak bylam na koloniach jak byllam mala -spalam odkryta, bo nie moglam wejsc pod posciel.. Takze rozumiem, ze masz swoje przyzwyczajenia

Co do pizam, to tez polecam dwie - ta do porodu moze byc potem do wyrzucenia- ciezko krew sprac, no chyba, ze ktos na pamiatke chce w ramke oprawic

Ja tam monitora ani niani nie bede kupowac- szkoda kasy, warto wyeliminowac czynniki ryzyka, polecam strone www.nutricia.com.pl, bo nie jest pisana przez producenta monitorow. Co do monitorow, to w tych rekomendacjach znalazlam na ten temat jedno zdanie:" U dziecka z grupy ryzyka mozna podjac domowe monitorowanie czynnosci oddychania i krazenia, ale w oparciu o wynik badania polisomnograficzngo". Dwa- na stronie angelcare jest wyraznie napisane, ze monitory nie sa urzadzeniami medycznymi i nie zapobiegaja SIDS. Moim zdaniem masowa sprzedaz jest wynikiem wykorzystywania strachu matek, tak naprawde najwazniejsze jest wyeliminowanie spania na brzuszku i boku, palenia papierosow przez domownikow itp. reszta na stronie. Jesli moj Antos nie bedzie w grupie ryzyka, to nie kupie monitora. Pocieszajace jest to ,ze zawsze znajdzie sie ktos komu mozna odsprzedac

Laktator planuje wypozyczyc, w Krakowie jest wypozyczalnia na chodkiewicza bodajze. zamierzam go uzywac dopiero jak wroce do pracy- czesciowo karmic piersia- po pracy i pozniej,a jak mnie nie bedzie to kubeczek z mleczkiem mamy z lodowki/zmarazarki. jeszcze musze sobie to zaplanowac.

Generalnie za ok 3 tyg bede miala 2 tygodniowy staz na oddziale noworodkowym i o wszystko wypytam

Witaj Memi

oczywiscie zapraszam na NK
Bardzo fajna strona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 19:58   #4700
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
a jeszcze sie spytam, bo ja to jakas lewa jestem i generalnie mam problem z wami na nk, ktora jest ktora... chcialam wiec spytac Judy czy moze ona jest w moich znajomych ta jedna niezidentyfikowana przeze mnie, z Poznania?
Ja jestem z Poznania, Dagmara
Stary 2008-10-23, 19:58   #4701
memi
Rozeznanie

emilka wlasnie zobaczylam Twoje fotki, dziwie sie ze ludzie kolejce nie zauwazyli, masz tak pieknie wyrzezbiony ten brzuszek w szczuplej figurce... u mnie to mniej widac bo no taka zgrabna nie jestem, wiec jak mnie pewna starsza pani wyrugowala z miejsca w tramwaju to sie nie zdziwilam. glupio tzlko , ze nie podziekowala, niezzaleznie od wszystkiego...

Ja generalnie czuje sie dobrze w tej ciazy wiec nie mam potrzeby omijac kolejek, raz mnie kasjerka w tesco zapytala czemu nie podchodze-z poczatku nie wiedzialam o co kobiecie chodzi..
generalnie mysle, ze skoro chodze na cwiczenia to glupio udawac, ze czuje sie jak slonica tuz przed porodem, choc pewnie mi sie to zmieni za jakis czas - tzn bede sie czuc jak slonica przed porodem hehe...
Stary 2008-10-23, 20:02   #4702
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem z Poznania, Dagmara
Dzieki, a czemu nie ma Cie na naszej watkowej liscie, chyba ze przeoczylam mimo iz z 10 razy przelecialam ja dzis szukajac Dagmary na dodatek z Poznania...?

Stary 2008-10-23, 20:03   #4703
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A ja zmienie temat i zdecydowałam sie zakupic ten zestawik lozeczko z wyposazeniem narazie wybralysmy z mama nr 4 ale to dopiero kupie na sam koniec ciazy i chce ten zakup wcisnac babciom a przynajmniej zeby sie dolozyły

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=451605092

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 20:04   #4704
Tim3Pink
Raczkowanie

Nio dziewczynki to ja nie wiem czy pomoge płci żeńskiej, bo przeczucia mówią mi, że córcia brzuszek mam okrąglutki, ale ostatnio moj chłop mówi mi, że jego ciotka była u wróżki właściwie często tam gości i wywróżyła, że na 100% będzie chłopczyk ehhh sama już nie wiem a z tymi wróżkami nie wiem czy warto im wierzyć
Tim3Pink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:04   #4705
memi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
memi, fajnie poczytac twoje fachowe porady, ale jakbys mogla rozwinac grupe ryzyka, jak to sprawdzic to bym wdzieczna byla, a na nk zapraszam, bo u mnie chyba nie bylas ale znajdziesz mnie np u zanki
co do grupy ryzyka i szczegolow o sids, to uszczegolawiam stronke, ktora podalam wczesniej-
http://www.nutricia.com.pl/apis/sids/sids.php

wczesniej niechcacy zareklamowalam nutritie wrrr
Stary 2008-10-23, 20:07   #4706
dull
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A ja zmienie temat i zdecydowałam sie zakupic ten zestawik lozeczko z wyposazeniem narazie wybralysmy z mama nr 4 ale to dopiero kupie na sam koniec ciazy i chce ten zakup wcisnac babciom a przynajmniej zeby sie dolozyły

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=451605092

ładne tylko baldachim jak dla mnie zbędny
Stary 2008-10-23, 20:10   #4707
Tim3Pink
Raczkowanie

hmm Amazonia23 ja myślę, że mogły to być ruchy ja pierwsze miałam od 16 tygodnia, ale to były tzw. motylki ;]sama będziesz wiedzieć najlepiej czy to to czy nie jeśli będziesz pojedzona a one będą częste i inne w odczuciu niz burczenie to całkiem możliwe, że to To;]
Stary 2008-10-23, 20:13   #4708
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez dull Pokaż wiadomość
ładne tylko baldachim jak dla mnie zbędny

No ale jest w zestawiku całym to niech sobie jest, dla ładnego wygladu jedynie czego nie bede uzywac to poduszeczki tylko dziecko bedzie spało na plaskim a poduszeczka sobie moze lezec i poczeka az dzidzia bedzie wieksza
Stary 2008-10-23, 20:15   #4709
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
co do grupy ryzyka i szczegolow o sids, to uszczegolawiam stronke, ktora podalam wczesniej-
http://www.nutricia.com.pl/apis/sids/sids.php

wczesniej niechcacy zareklamowalam nutritie wrrr
Bradzo ładne a ile wzorów ;D
Stary 2008-10-23, 20:18   #4710
zanka205
Zakorzenienie

ja po wypłacie zabieram męża na pierwsze większe zakupy dla bobasa
już nie mogę się doczekać, biorę listę potrzebnych rzeczy i chcę kupić połowę ciuszków.
Kosmetyki itp. kupię na koniec
poza tym już za 3 dni usg troche głupio mi się tak napalać,
bo jak znowu dzidziuś ukryje się i nic się nie dowiem to się załamię
no ale jeszcze 3 dni czekania

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości