|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Mam wrażenie, że gorset jest ci troszeczkę za duży i tak się troche odcina od spódnicy, ale ogółem ładnie, choć szczerze mówiąc nie powala na łopatki a o to w sukni ślubnej też chodzi,szkoda, że nie jest jednoczęściowa. A może własnie gdyby ten gorset był jakoś lepiej dopasowany byłoby całkiem dobrze
(a może z tym gorsetem to tylko mi się tak wydaje że za duży, a był ok?)
|
#902 |
|
Rozeznanie
|
Atomufko-praca dla prawnika of course
![]() a rozmowy są teraz w tylu dziwnych odmianach że szok- najlepsze są w deloicie i white&case- w deloiicie masz 3 testy i rozmowę a w white masz jakiś pogięty test predyspozycji, przy czym jak go oblejesz to podobno mają w bazie danych, żeby Cię nigdy więcej nie zatrudniać aż mam ochotę iść i się sprawdzić:P
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
maggie na co przykleilas ta siatke do zaproszenia??
mala ta suknioa to jakas przedpotopowa. okropnosc! |
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
śliweńka gratuluje stypendium
![]() nie bardzo widać, ale wydaje mi się, że suknia jest za duża. Nie podoba mi się za bardzo. te które ost. wklejałaś o 100 % lepsze Cytat:
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...)
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem gdzie a pizzeria, ale nie bylismy tam (jeszcze ), w nasepnym miesiacy wybieramy sie do azeca - nie bylam tam nigdy - ciekawam jakie tam zarelko![]() to taki Pan kolo 40??? bo tylko takiego kojarze
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm to może my się w tym Azteku spotkamy
|
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
niom za duza trzebabyloby ja zmniejszyc troszke i skrocic ale niestety na mnie to wszystkie tak sukienki wisza ja juz kiedys wklejalam co mowilyscie ze w pozadku ale rozyczki byscie odpiely jak bede miec mozliwosc to zrobie ladniejsze fotki i wam wkleje to sobie zobaczycie
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
Mała, a Ty już kupiłaś tą skuienkę? Bo jeśli nie to lepiej sobie uszyj- wyjdzie na pewno o wiele lepiej i będziesz mogła ją według swoich marzeń stworzyć
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Skoro tylko wpłaciłaś zaliczkę to może jeszcze się zastanów, bo jak na moje oko to ta sukienka nie jest oszałamiająca... a za nieduże pieniądze możesz mieć prawdziwe cudeńko!
No dobra- ja zmykam do łózeczka! Dobranoc
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
mala2241 nie obraź się, ale szkoda by mi było nawet 500zł na tą suknię
![]() Jakiś staromodny fason sukni. Na pewno za te pieniadze miałabyś ładniejszą (no chyba, że ta jest Twoją wymarzoną, to inna sprawa).
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wycinam kratke, do kratki przyklejam kawalatkiem tasmy dwustronnej ten fragment na ktorym sa nasze imiona i po prostu w dwoch miejscach przyczepiam do zaproszenia spinaczem biurowym tego nie wiadac dlatego ze dopiero pozniej drukuje imiona, poprawiam zlotym dlugopisem zelowym i naklejam tak by przykryc zszywki. od wew zszywek tez nie bedzie widac, bo dojdzie kartka z tekstem zaproszenia najwiekszy problem to przyklejenie kokardki - poki co to robie to za pomoca tasmy dwustronnej, ale nie wiem czy do kwietnia klej nie wyschnie, wiec kupilam klej-taki jak super glue czy kropelka, ale ten klej wsiaka we wstazke a za nic sie nie przykleja do papieru wiec musze nad tym popracowac!a nasze imiona sa po skosie, bo do projektu wlaczyl sie TZ i chcialam zeby tez mial cos do powiedzenia a taki wlasnie byl jego pomysl poza tym TZ tez chce jeszcze na dole umiescic maly napis zaproszenie, ale jeszcze tego nie zrobilam bo sie boje ze bedzie przedzbane zycie to sztuka kompromisow |
|
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
ja przyklejalam takimi dwustronna tasma do przyklejania zdjec
|
#917 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam taśmę dwustronną Pattex czerwoną... jak byś podkleiła tą kokardę na maleńki jej kawałek ??? wydaje mi się że było by lepiej niż tą zwykła...
A tak w ogóle to CZEŚĆ |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
co do tego auta to nie chcę TŻ sprawić przykrości gdyż bardzo one mu się podoba i na razie poszukamy czegoś innego może znajdziemy coś co będzie TŻ się podobać za mniejszą cenę gdyż pytałam koleżanki i ona płaciła za auto za cały dzień 500zł ale inne więc zorientujemy się jakie ceny są bo jak już kiedyś wspominałam o mojej kochanej teściowej że ona będzie zapewne coś fuczeć jak o wszystko ;( czasem to już nie wiem czy to moje wesele czy jej tak jak z tymi obrączkami żebyśmy już kupowali bo złoto idzie do góry jak ona taka sknera to niech kupi ale sobie będę się zabijać jak ona o 50zł ręce mi opadają jak ją słyszę a z drugiej strony jest mi przykro że ktoś narzuca mi jak ma wyglądać mój ślub który od dawna sobie wymarzyłam
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Ja niestety w pracy Zeby czas mi szybciej zlecial, robię właśnie kosztorys wesela . I mam pytanie - jeden szampan to ile kieliszków??? Slyszalam rózne głosy ze 3, ze 6 ile go bede potrzebowac na mniej wiecej 100 osób???Daysy --> my to może już się widujemy, a nawet o tym nie wiemy (ale mi sie rymło )
|
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno 6 (albo i więcej?), bo nie powinno się lać całej lampki.
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-24 o 10:42 Powód: dopisek |
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z drugiej strony powiem Ci jak mój brat był u swojego kolegiw Kanadzie i remontowali mu dom... i tata tego kolegi bardzo chciał spełnić w tym domu swoją wizję co nie podobało się chłopakom bo mieli już swoje plany... więc ten kolega brata za każdym razem kiedy jego ojciec już przeginał mówił "Dziękujemy tato za pomoc, ale naprawdę Ci dziękujemy, wygodniej będzie Ci w fotelu z piwem niż tu przy nas gdzie się kurzy... jeszcze raz dziękujemy tatcie..." I wiesz co ta metoda super działała na tego Pana i nie tylko, już ja wypróbowałam u siebie w domu ![]() Cały szampan to 6 pełnych kieliszków a tak ile powinno się lać to wystarczy na 10
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze zostało do mojego ślubu 10 miesięcy i 19dni
mam pytanie z TŻ oglądaliśmy zaproszenia i podobają nam się te zwinięte w rulon tylko jak je wysłać pocztą ?? tylko że ona powie że ona płaci za te wesele już tak nie raz słyszałam to TŻ powiedziała że zrobi wesele tylko dla znajomych bez rodziny na 20 osób to jej przechodziło ale na chwile a później znów te same jej zagrania
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
byłam na urlopie w środe i wczoraj odpoczełam sobie troche
|
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a jak to jest z tą wódką. Bo czytałam, że liczy się 0,5 l na głowę a znajomi co się hajtali w sierpniu mówili, że 0,7 na parę i tak im zostało, no i zgłupiałam.
A druga sprawa, jakbyśmy kupili w grudniu, czyli 8 miesięcy przed ślubem, to ta wódka nie zmieni smaku? |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała te rulony i je ODRADZA bo są bardzo niepraktyczne!
Jak się je jedzie rozwieść to poprostu bierze się reklamówke wkłada się je do tej siatki i heja! A pocztą? to chyba musisz zawinąć w papier jakiś biały (śniadaniowy )Nakleić znaczek napisać adres i może pójdzie... popscene nie zmieni smaku bo wódka to konserwant!
|
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
no nareeeeszcie się wyspałam, a teraz mogę grasować po wizażu do woli zapowiada się udany dzień, szczególnie że jedziemy z TŻtem na zakupy do centrum handlowego wczoraj kupiliśmy sobie DRESY bo od jutra albo od niedzieli na siłownię chodzimy (mieliśmy od dziś, ale mnie ten cholerny @ wykańcza, więc wolę nie ryzykować zbyt dużego wysiłku)Śliweńka- wiem co to znaczy, jak ktoś Cię na siłę próbuje uszczęśliwić, moja mama czasami tak robi a teściowa z kolei czasami coś chlapnie że mnie aż diabli biorą. Np. jak komentowała mój pierścionek zaręczynowy- że za tyle kasy taki mały, że wcale nie widać ile kosztował i że jest ze złota (jest biały)itp. I weź takiej wytłumacz, że nie mam zamiaru nosić jakiejść wielkiej, żółtej tandety z cyrkonią krowiastych rozmiarów, tylko po to żeby każdy widział, bo to wiocha i tyle. Nie słuchaj jej gadania, bo nie ona płaci za te obrączki i nie ona je będzie nosić!Kupcie kiedy chcecie albo niech da Wam kasę jak jej się tak spieszy A ślub staraj się planować po swojemu- ja tam w ogóle nie pytam mojej teściowej o zdanie w niczym, jak chce to jej pokazuję co wybraliśmy i tyle moja mama niestety się wtrąca do organizacji wesela, ale ona płaci niestety. Więc jak chcę coś więcej niż jej się spodoba to sama będę musiała zdobyć na to kasę. Ale cóż- najłatwiej idzie jak nie pytam o opinię tylko stawiam przed faktem dokonanym- o dziwo wtedy nikt się nie czepia!
|
#928 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliweńka te zaproszenia co sa prezentowane w rulonie mozna zlozyc na 3 i wyslac w takiej dluzszej kopercie
||||||||||||||||||||||
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweńka-wspolczuje tesciowej, na szczescia moja to super kobitka i bardzo sie lubimy i musze powiedziec, ze lepszy mam kontakt z nia niz z siostra mojego TZ, co chyba jest troche dziwne
![]() co do samochodu to my chyba jak wiekszosc skorzystamy z przyjaciol, bo dla mnie samochod nie gra zadnej roli, wiem tylko ze sama go udekoruje troche. wstazke przyklejam tasma dwustronna, ale zakupie jakas mocniejsza jak znajde. jesli chodzi o szampana to dobre pytanie, bo dzis chyba go zakupimy, podobnie jak wina (wodka juz jest ) wiec ile tego szampana na 100 os? i ile wina na 100 os? u nas raczej bedzie szla wodka, wiec nie wiem, ile tego wina kupic???Ania20m-wyhodowalam swojego slubnego chomika ![]() Mala - nie przejmuj sie komentarzami sukni, wazne by sie Tobie podobala i chociaz mozesz liczyc na szczerosc ze strony dziewczyn. Moze naprawde pomysl o krawcowej-moja kuzynka zaplacila za wszystko -welon, rekawiczki, suknia, halki, bolerko 1.000zł i suknia byla piekna. Albo zastanow sie nad wypozyczeniem? |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynamy od listopada. Najwyzej nam zostanie, na chrzciny (i pewnie jeszcze jedne chrzciny) .Szampna kupimy chyba ok. 15 butelek (najwyzej zostanie na sylwestra )I 10-15 butelek wina (tylko jakiego??? wolalabym takie do 15 zl???) - na winie sie nie znam. Innego alkoholu nie bedziemy kupowac, chyba ze piwo na poprawiny(ponoc piwo dobre na kaca ) - ale na wesele piwo mi nie pasuje.I chyba kupmy czysta de luxe ( w niedziele przyszla kupimy butelke i zdegustujemy z rodzicami ) - chociaz zastanawiam sie tez nad Polska.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

(a może z tym gorsetem to tylko mi się tak wydaje że za duży, a był ok?)

wiem gdzie a pizzeria, ale nie bylismy tam (jeszcze

)
A ślub staraj się planować po swojemu- ja tam w ogóle nie pytam mojej teściowej o zdanie w niczym, jak chce to jej pokazuję co wybraliśmy i tyle