|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
minia99 normalnie młoda dama ta poza boska jest - ja sie zastanawiam czy Apolonii nie obciachać włosów na zimę pod czapkę
![]() ![]() Uciekam pracować i wszystkim choraczkom i im biednym mamom życzę zdrówka ![]()
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem dumna z mojego lobuziaka
![]() ![]() koniec ery smoczka bo Adi nawet za nim nie teskni- daje mu biszkopta to sobie gryzie i jest ok ![]() minia ale slodka minka ![]()
#3063 |
Zakorzenienie
|
Kropka gratulacje dla Adiego
![]() ![]()
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
to teraz przed nami jeszcze nocniczek
![]() Pati a czemu nie chcesz Poli obciac wloskow?? beda mocniejsze ![]() ![]()
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A włoski nie będą mocniejsze przez obcięcie. To stary przesąd ![]()
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
oj ten nocnik u nas sie nie sprawdza kupkę owszem Pola robi na ubikacje juz od dłuższego czasu ale siki na razie sobie tego nie wyobrażam bo ona nie woła sika raz co 10 m raz co 1h
![]() Musze jej zrobić test z nosem w szmince ![]() Ja bym chciała jej obciąć ale Babcie się nie godzą ![]() ![]()
![]() |
#3067 |
Wtajemniczenie
|
myśmy Zosi obcięli ale tylko grzywkę, bo jej do oczu strasznie włosy leciały, a spinki ani kucyki nie wchodzą w grę
![]() a wygląda ślicznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 | ||||||
Konto usunięte
|
Aelitka, wklej fotkę Zosi dla porównania.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj u nas tak paskudna pogoda, że nawet z Maksiem nie wychodzę, ![]() Cytat:
![]() i tak jak xantia pisze, według mnie to też taka ściema z tym wzmacnianiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za słodkości pod adresem Olivki
![]() Katia, Karolinqa minia= Olivia a minisia = Hanusia ![]() kropka jestem pod wrażeniem ![]() xantia co do obcinania włosków i ich wzmacniania to ja jednak zgadzam się z Patrilą, Olivka miała takei cieniutki puszek a nie włoski, a teraz po obcięciu na zero ![]() ![]() Patrila ja obcięłam Olivce włoski a potem cały wieczór szlochałam, ![]() ![]()
#3070 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja się boję z nim jechać taki kawał nie oszukuję. Niestety spotkamy się jak trochę podrośnie. Bez wózka sobie nie wyobrazam bo gdzie ja sie zapakuje z gratami
![]() Iwka fajna ta stronka ![]() co do czesci ciałą to musze sie pochwalić, że Adrian zna podstawowe częsci ciała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() umie też pokazac te wszystkie rzeczy na misiu czy innej zabawce ![]() szkoda, ze mówić nie chce ![]() minisia domek fajowy ale skąd takie pudło ![]() minia Olivka super ![]() Kropka gratki za smoka ![]() ![]() będe go odłuczac pozniej na razie niech ma coś z dziecinstwa ![]() co do nocnika to u nas tez porazka ![]() ![]() ![]() edit: co do włosków to Adrian tez miał piórka a teraz widac, ze są grubsze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Raczkowanie
|
Aelitka to rzeczywiscie wystrzałowa fryzura
![]() minia Olivka fantastyczna, pogrzebałam w necie w sprawie tych 5 no i Ci powiem, że 5 są też mleczne ![]() ![]() ![]() Patrilla ale lalunia bedze z Poli jak od najmłodszych czasów bywa w salonach fryzjerskich ![]() kropka gratulacje dla Adiego, w koncu on juz prawdziwy mezczyzna ![]() A ja jestem dziś na mega szczęsliwa, Mateimu przeszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i noc minęła szybko bo się dał nam wyspać. U nas nockim jets na porzadku dziennym, siku niestetyt nie woła. Ale potrafi rozbić siku zawsze po spaniu oraz przed kąpielą. Niestety kupa dalej w pampka... Mati spi a ja ide popracować troche na porzadkiem i obiadkiem ![]()
![]() |
#3072 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bieddny szwagier. Wiem cos o tym, a raczej mój tż. Teściowa chciała mieć dziwczynkę jako drugie dziecko i nie obcinała mu włosków bo mial takie fajne kręconei naet czasami ubierała go w sukienki i robiła kucyki. I to ze swoją teściową. Az to kiedyś tesciu zobaczył i zrobił haję. Dobrze że tż-owi nie zostało to zboczenie ![]() Cytat:
Ale mamy zdolniacha na wątku !! Nocnik u nas też porażka. Ostatnio Kacperito zrobił kupkę do pieluchy a potem mnie wziął i pokazał żeby go na wc posadzić ![]() Kropka- super, że ze smokiem poszło tak gładko. A jak poszło przy zasypianiu?? Bo jak ja wczoraj próbowałam Kacpero usypiać bez smoka to był ryk wielki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Katia u nas tez dopuki nie ma smoka to nie ma spania
![]() musi być mociuś i misio i dziecko idzie spac wtulone w misia ![]() a pamietam jak niedawno mówiłam, ze on nie ma ulubionej przytulanki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Rozeznanie
|
To od początku WITAJCIE WSZYSTKIE!
- Iwka - oglądałam, patent z wszami łonowymi rozbawił mnie do łez ![]() Dzieciaczki śliczne Pati - Poli ma śliczne włoski,ale to ty decydujesz czy obciąć, naciesz się mocą sprawczą, bo niedługo pewnie to Pola będzie decydowała czy cche mieć długie, krótkie czy w ogóle. Kropka - super Wam się udało bez smoka, u nas próbowałam dziś ale był płacz... chyba jeszcze nie dorósł Tymson do rozstania. ostatnio to tylko na pogrzeby chodzę, dziś mojej fumfeli zmarł dziadek, w poniedziałek następny... w tym tygodniu byłam na pogrzebie ojca mojego byłego - jakby na to nie spojrzeć 6 lat to kawał mojego życia i znałam go dobrze, a i bardzo dobrym był człowiekiem, więc dlatego poszłam. może i przez to może i nie - jakaś nerwowa jestem, normalnie iskry się sypią jak mówię, a i kupiłam sobie okulary - byłam dziś w nich w pracy, dzieci mnie błagały bym chodziła bez, a młodzież stwierdziłą że ładnie. za często jednak nie ponoszę ich, bo boli mnie głowa jak załadam i za uszami... jak zrobię sobie zdjęcię to Wam pokażę. ja to jednak soczewkowa jestem chyba...
#3076 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do drugiej części Twojego posta: ależ Adrianek zdolny!! ![]() ![]() zmykam, bo zaraz ma przyjść moja maturzystka, będziemy opracowywać dzisiaj plan jej prezentacji maturalnej. A dzidek jak na złość nie chce zasnąć, szaleje w łóżeczku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Kanciu ja może Cie trochę pozbawię obaw Pola nie znosi samochód wszędzie jeździmy w dłuższe trasy pociągiem i tak po pierwsze konduktorzy super pomocni zawsze mamy przedział dla matki z dziekciem i to TYLKo dla siebie czysty i wygodny
![]() ![]() ![]() Co do włosów jeszce pomyślim ![]() uściski ![]()
![]() |
#3078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tak, strój pielęgniarki i lukrecja ![]() Po pierwsze brawa dla maluszków siusiających na nocnik, o sedesie nie wspomnę przez zazdrość. Po drugie dla tych bezsmoczkowych ![]() kanciu- mnie też xantia namawia na pociąg do Ostródy/ 40min/ ale jakoś mam pietra, więc rozumiem łeb mnie boli, a zaraz korencje, ehh To tyle tymczasem PA!
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam Własnie Elis test świadomości z kropką na nosie, a że mam ostatnio znów fazę na bordowe usta to widoczna ta kropa był ana maxa ![]() ![]() Wpadę później, tymczasem idę wariować z córcią w zabawkach ![]()
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
Pola szalała dwie godziny z (kontrowersyjnym
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3081 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Dzisiaj byłam cały dzień w Szczecinie na szkoleniu. Umordowali nas wykładami! Muszę przez rok jeździć na szkolenie i potem mam egzamin na urzędnika, jeśli go obleję to automatycznie nie mogę pracować w sądzie ... ![]() Dziewczyny, mnie np. pociąg sam w sobie nie przeraża, bo jak jechaliśmy do Poznania 2,5 godziny to Mati spał pół drogi, a drugie pół gapił się w okno, oglądał gazety i książeczki ![]() ![]() Jeśli chodzi o smoczek to Mati nałogowiec jest ![]() ![]() ![]() Acha, laseczki mam do was prośbę: Czy ma może któraś z was takie urządzenie jak termowałki, ale takie nowocześniejsze? Bo ja mam jeszcze te starego typu i gotuję je w garnku, moja mama też ma takie. I właśnie chciałam jej sprezentować te lepsze , no i oczywiście jakby się sprawdziły to sobie też bym kupiła ![]() Tylko ciekawa jestem czy one się sprawdzają... Wklejam linka do allegro: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...870216#gallery
#3082 |
Rozeznanie
|
Laseczki może by którach chciała licytować to wklejam linka: http://www.allegro.pl/item466402845_..._jak_nowe.html bo szperam sobie na allegro i znalazłam coś takiego.
Z Kacperitem chyba już lepiej. Spi od 20:20 bez pobudki i chyba mu "inhalacje" pomogły. Ale więcej nie piszę bo nie chcę zapeszać. Kacper to też nałogowiec, ale ja jestem masochostką i staram się nie dawać mu smoka w dzień. EDIT: I jeszcze wam coś pokaże: http://www.allegro.pl/item465954194_..._gratis_s.html. Po obliczeniach za sztuka kosztuje 4,33 zł Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2008-10-24 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Wtajemniczenie
|
tradycyjnie piątkowe lenistwo na wątku...
mnie głowa nadal boli, więc idę spać. Jutro robie sobie babski wieczór z koleżanką, najpierw gorąca czekolada w knajpce- lub fajna smakowa kawka, a potem na 20.15 idziemy do kina na KOBIETy- czy któraś już widziała? juleczko z wałkami nie pomogę, też kiedyś miałam takie do gotowania/ jeszcze w liceum/ i zawsze parzyłam sobie nimi łapki. patrilla- ale czy Pola ma słabe włoski, bo na fotkach to taka gęsta gruba czuprynka się wydaje? co do ciemiączka to nie mierz, ale mi się zdaje że Werci w ogóle nie zarasta, nie wiem muszę to obgadać z pediatrą. Mam nawet wrażenie że jej tak trochę główka się odkształca w mejscu gdzie kończy się ciemiączko nad czołem, ale może to jakieś moje schizy już są. ALe zgrubienie czuję... ![]() xantia- nabądź się z Elis na zapas, bo na 1000% będziesz tęsknić. miniu- zapomniałabym Oli ślicza!!, taka delikatna dziewczynka Byłam dzisiaj u fryzjera. 4 i pół godziny!!!- myślałam,że jajo zniosę. Fryzura bez zmian, tylko baleyage odświeżyłam. Chce mi się nowej fryzurki tylko cykor jestem. Weronka dostała dzisiaj świetny płaszczyk na wiosę po kuzynce, z H&M, taki w stylu carskiej Rosji, no super!!! Szkoda ,że na wiosnę dopiero ![]() Idę spać.papatki!!!
#3084 |
Zakorzenienie
|
Heloł...
Robert był na usg i nie jest dobrze ![]() Ma torbiel 1,8cm w nerce i powiększoną wątrobę, mocz ma OK. W pon na 8:20 idzie do następnego lekarza i się okaże co dalej... Mam doła, a w dodatku Robert ma czarne myśli, ja go pocieszam, a i tak nic z tego nie wychodzi... Mam dosyć i ryczeć mi się chce...
#3085 |
Wtajemniczenie
|
Minisiu, głowa do góry, mój TŻ od ponad roku leczy się na nerki (kłębuszkowe zap.nerek z czymś tam jeszcze), jest już lepiej ale końca tak naprawdę nie widać.. co lekarz to inna teoria.... w dalszej perspektywnie możliwe dializy i przeszczep nerki... jak na razie w bardzo dalszej, ale widziałam w szpitalu gościa niewiele starszego od niego, co na dializy już jeździł...
mimo wszystko jesteśmy dobrej myśli, i chociaż czasem zdarzają się doły to nie ma co się poddawać. także kochana głowa do góry i trzymamy kciuki, będzie dobrze! Chłop młody jest, silny organizm, da sobie radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |||
Konto usunięte
|
minisiu,
![]() dziewczyny moja babcia wylądowała wczoraj w szpitalu. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A egzamin, kobieto zdasz, jak rok będziesz jeździc na jakieś kursy, to nie ma innej opcji. Cytat:
![]() a te rajtki to niby tanie, ale u nas w sklepie one tyle samo kosztują- 3 zł za pare, nawet kilka tych samych wzorów widziałam. No i one mnie nie zachwyciły, tam oprócz bawełny i czegoś elastycznego jest jeszcze coś sztucznego, i one sa takie sztuczne w dotyku, nie lubię takich. ![]() Ja kupiłam ostatnio maksiowi na zime takie super grube rajstopki, dodatkowo z porządnymi abs-ami, płaciłam 8, 50zł za pare- więc całkiem tanio, a sa takie normalne, w skąłdzie tylko bawełna 85% i elastan 15%. ![]() Cytat:
![]() wklejaj fota, jestem ciekawa tej carskiej mody. ![]() też pędze oddac się lenistwu. dobranoc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Wtajemniczenie
|
koronografia?
![]() przerabiałam to z dziadkiem (przed bypassami) 2 lata temu... ty Lea też się nic nie martw, dobrze będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9463599]dziewczyny moja babcia wylądowała wczoraj w szpitalu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Elis śpi, ja upiekłam chleb winny a teraz piecze się drożdżówka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3089 |
Wtajemniczenie
|
czy Wasze dzieci mówią przez sen? Werka ma właśnie dość długi monolog
![]() no i nie polazłam spać, bo mi łeb przeszedł ![]() badziam się po allegro, chleba winnego bym zjadła...
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.