|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
Znalazłam gdzieś w necie, że domy weselne zalecają kupowanie 0,7 na parę. |
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że na 100 osób to 12 szanpanów bo niby zobliczeń wynika że 10 starczy ale a nóż widelec jak jeden za mocno wybuchnie i komuś braknie...
![]() Wina to bym kupiła 10 białego i 10 czerwonego ... Ja też mam 100 osób więc napewno tak zrobie jak napisałam ![]() A co do marki wina polecam Kadarkę bardzo dobre półsłodkie lub Carlo Rossi. Kadatra w tesco kosztuję 8zł za butelkę ale jest bardzo dobre, Czerwone wino bułgarskie, półsłodkie powstałe ze szczepów Pamid, uprawianych w Tracji. Posiada charakterystyczny owocowy smak i aromat. oraz Egri Bikaver Wyborne w smaku, cenione za wierność tradycji, zachwyca głęboko rubinową barwą oraz typową dla win węgierskich harmonią słodyczy i kwasowości. Wino wyraziste i z charakterem. Egri Bikawer to niekwestionowany król węgierskiego winiarstwa. |
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie-podaj link to zajrze do Twojego chmika
|
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z winem to ja mysle, zeby postawic je na osobnym stoliczku i obok kieliszki, jak ktos ma chec to sobie naleje, bo na stole musialabym co 10 osób stawiac wino. Moze masz racje moze kupie 10 bialego i 10 czrerwonego - a wiesz juz jakie kupujesz - ja myslalam o carlo rosi - ale różowe 20 zł butelka - za drogo ![]() Wpadł mi do glowy pomysł, moze przywioze wino z Włoch, musze sie zapytac TZ czy tam jest tańsze, niech jego ciotka nam przywiezie
|
||
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno przy 0,7 na parę też zostaje i na poprawiny (których nie planujemy mieć). Tak jak pisałam, znajomi tak liczyli w sierpniu i jeszcze rozdawali.
Na innych forach znalazłam, że ludzie liczą 0,5 l na parę. Tak bym nie ryzykowała. Ale 0,7 na parę to chyba rozsądna ilość. |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm juz napisałam jakie bym chciała i zastanawiem się między Kadarką, Egri Bikaver lub Carlo Rossi...
Jak pojedę do kurtowni to mi ta jeszce doradzą.... a propos wódki to wiem , że super już na nie jednym weselu sprawdziła się POLSKA, nie ma kaca , nie choruję się i teraz jest 5 razy destylowana, wiem że kupuja też tą Gorzką Czystą... Ja alkohol kupię raczej bliżej ślubu, narazie nie mamy pieniążków ale jak już uzbieramy to sobie poszalejemy ![]() Koleżanka mi mówiła, że najtańsze alkohole były w hurtowni tam kolo wojska polskiego tj na dawnych zolnierzy radzieckich ... w Kielcach |
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
My kupujemy Luksusową, która króluje na imprezach naszych jak i u znajomych od kilku lat.
Kadarka jest giciarska. A jakie białe wino? |
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie na białych to ja się nie znam ale kiedys piłam bardzo dobre VINA ALTAIR około 12 zł za butelkę , było naprawdę smaczne delikatne w samku
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie miec krajankę w wątku
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Wami, ze najlepsze winka to Carlo Rossi, Egri Bikaver i Kadarka
my wodke juz kupilismy we wrzesniu, pomino ze slub w czerwcu, ale moj brat jest przedstawicielem handlowym hurtowni alkoholi i dal mi znac, ze teraz sie oplaca kupic. Wiecie Boze Narodzenie, Sylwester, pozniej Wielkanoc.....wodka na pewno tansza nie bedzie, poza tym dawno akcyza nie byla podnoszona wiec tego tez mozna sie wkrotce spodziewac. My mamy wyborowa i na 110 os kupilismy 225 butelek, ale jeszcze dokupimy na bramki, oczepiny itp, a braciszek bedzie mial w bagazniku z 2 kartoniki w razie jakby mialo braknac Jakiego szmpana chcecie? pytam bo dzis chyba bedziemy kupowac wina i szampana- u mnie likwiduja sklep i alkohole sa bardzo poprzeceniane-wina i szampany tansze niz u brata, wiec chyba juz kupimy!
|
|
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie bezrobotna, ale TŻ ma w przyszłym miesiącu dostać premię i stwierdziliśmy, że kupimy tę wódzię
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę mieć więcej wódki gdyż u mnie jest zwyczaj że gościom na pożegnanie daje się jeszcze flaszeczkę i ciasto
a wesele będę mieć dwa dni to też potrzeba więcej czy u was jak przyjeżdża Pan Młody po Panią Młodą daje prezent jej?? ja będę musiała zmienić tą tradycję bo ja też będę musiała dać TŻ prezent gdyż pobieramy się w dzień naszych urodzin ![]() popscene ja na razie też bezrobotna bo skończyłam staż i mam pracować ale dopiero od stycznia gdyż pracę dostałam w punkcie obsługi klienta w sklepie z RTV i AGD ale przesunęli otwarcie ale i tak będę szukać coś innego
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
No u nas się nie daje ani nie ma żadnych bram ani poprawin. Moja rodzina też raczej mało pije. Tata rozlewa półlitrowe piwo na 3 szklanki i podobny stosunek do alkoholu ma reszta rodziny. Więc spodziewam się, że i tak dużo zostanie z 0,7l na parę.
Co do prezentu, TŻ dostanie piękną żonę
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-24 o 11:44 Powód: dopisek |
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sprawa wygląda tak , że ja to mogła bym mieć wesele w ogóle bez alkoholowe...
Mnie do zabawy potrzebna jest tylko muzyka... Poza tym u mnie na weselu będzię 3 alkoholików po leczeniu już jakiś czas w ogóle nie pijących... raczej nie chciałabym aby stojąca na stole wódka skusiła którąś z tych osób do sięgnięcia nwet po jeden kieliszek bo wtedy nawrót choroby może byc i po kliku miesiącach i znowu się zacznie...
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzylismy w selgrosie, ale sie nie oplacalo, ale zaraz podzonie sobie po hutrowniach, zobaczymy co powiedza
|
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny aż mnie to przezraza ze tyle miesiecy przed slubem trzeba juz wodke kupowac. ja chyba jednak poczekam, przynajmiej jak jestem jeszcze w Holandii Myslicie, ze potem moze isc duzo do góry??
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz ślub jest dokładnie miesiąc po urodzinach Tż
![]() a moja sis cioteczna miała w jego urodziny i było fajnie... Już w niedzielę idziemy na 4 nauke przedmałżeńską to chyba tylko 2 nam zostały bo na 3 pierwszych nie byliśmy... A w sobotę ide z TŻ i znajomymi na dysko albo poprostu powiedzieć gdzieś w jakims fajnym miejscu na drinku bo ja to nigdzie już nie byłam chyab z rok! Ale tak to jest praca, szkoła pomoc w domu ... z resztą mnie to nie ciągnie nawet za bardzo do takich nocnych szaleństw. |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
u nas i tak daje się prezent przychodząc do Pani Młodej taki zwyczaj mój brat podarował bratowej złoty łańcuszek a koleżanka dostała srebrny komplet biżuterii
co do tej wódki to nawet jakbym miała ją teraz kupić to nie wiem gdzie bym ją miała składować a czy ceny pójdą dużo do góry raczej nie ja tak sądzę
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli kupimy wcześniej to chyba wyniesiemy do piwnicy.
|
|
|
|
#953 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie prezentów się nie daje, ale Pan Młody wkłada Pnnie Młodej pieniądz do buta najlepiej 100
co oznacza,że będzie jej aż tak dobrze w życiu i w małżeństwie z nim że juz do końca życia na kasie chodzic powinna ![]() Wiemy jak z tym jest ... zazwyczaj po slubie to sie na tyle kasy, .ze ściany się 100zł tapetuje
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie znma tego zwyczaju
![]() a mój TZ ma urodziny 14 lipca i za 2 tygodnie nasz slub
|
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
My to tą wódkę nawet nie ze względu na to ze ma drozec chcemy kupic, bardziej dlatego, ze w przyszlym roku bedziemy musieli zaplacic za sale zespol, garnitur wiazanke, itd. i po prostu chcemy troche rzeczy kupic juz w tym roku,bo pieniedzy raczej nie odlozymy (ja nie umiem odkladac) - myslimy zeby kupic zaproszenia i obraczki jeszcze. Tym bardziej, ze ja poki co mam spora pensje a w styczniu spodziewam sie dodatkowej premi
|
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
My podobnie, chcemy pozbyć się niektórych wydatków już teraz, żeby później nie mieć wszystkiego na głowie.
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
aa bo ja już sie wystraszyłam, ze ma tak alkohol isc w góre po nowym roku i dlatego wy kupujecie teraz
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
co do białego wina to mogę polecić Witoshe (chyba tak to się pisze) słodkie wino i pyszne
) Ja alkohol zacznę kupować już i będziemy kupować po trochę z wypłaty. Mój tż ma urodziny 23 lipca a ślubujemy 25
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.