|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
i znowu mi Leleth przypomniała o Housie
![]() ![]() dzieki za odp w sprawie smoczka nuka ![]() ![]() Wikusia znowu spiewa do kołysanek ![]() ![]()
#1592 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
Włożyłam Ale do bujaczka 5 minut temu i zasypia. czy Wasze Maluszki strasznie sie ślinią? Moja Ala tak. Może to na ząbki. Mam pytanko czy wiecie co to oznacza jak dziecko ma szorstką buźke? Ala ma policzki takie jakby kaszke miała, ale to jest niewidoczne tylko wyczuwalne. Czy to nie jest skaza białkowa? Marticia bardzo mi sie podoba ta fotka gdzie lezysz z Mario na brzuszku. Ala też nie lubi leżeć na brzuszku. A jak byłam w ciąży to moja geniowa powiedziała, ze Mała chyba będzie lubiła leżeć na brzuszku bo w brzuchu własnie tak czesto leżała, do czasu aż się nie pkrzekręciłą głową do dołu. Ja chcę już kupke zobaczyć w pieluszcze Ali. Jowisz a daleko masz do Poznania? Jak byś miała ochotę to mozemy spotakć się kiedyś. Wogóle to dziewczyny z Wielkopolski miałyśmy się spotkać. Moja maluda jest jak klocek, już nadgarstki mnie bolą od noszenia jej.
![]() |
#1593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Taka sobie, na jakiegoś Housa wczoraj się natknęłam w tv (tak mi się wydaje, że to on, bo nigdy nie oglądałam)
![]() Łuśka też musi tv miec, żeby trochę dłużej poleżeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
Dorbarku moja też miała taką kaszkę i okazało się, że ja na początku za dużo jadłam nabiału i to od tego...
#1596 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dorbarku... ja musiałam mieć bo normalnie tak mi się chce jeździć...
#1597 |
Wtajemniczenie
|
A oto pare fotek mojej pyzuni
![]() Moja pyzunia.jpg pyza z misiem.jpg ssanie piąstki.jpg pyzunia1.jpg
#1598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja nabiału już nie jem. wiec nie wiem od czego to moze być.
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
Właśnie uśpiłam małą... na rączkach
![]() ![]() ![]() ![]() Anitko Za pampki 1 u nas płaci się 29,90 - w Cerfurze za 27 sztuk, ale tam drogo jest jak nie wiem, w tesco za tę samą ilość 24,90. Ja za 2 płaciłam coś ok. 50 zł za 98 sztuk i teraz za trójki też prawie 50 zł za giga pakę 100 sztuk. A co do mleczka, ja mam jedną Olę i puszkę 400 g mam na ok 3 dni. ![]() Werstunia ja ogólnie lubię kolorki ![]() Jowiszku krzesełko dla Igusi fajniutkie, takie nowoczesne i dwu funkcyjne ![]() Ja muszę poszukać jeszcze dobrze, żeby wybrać coś z czego na 100% będę zadowolona.
#1600 |
Wtajemniczenie
|
Moja Ala też nie była w becie na chrzcie.
Uciekam Mała kąpać.
#1601 |
Wtajemniczenie
|
Dorbar- moj maly tez mial szorstka skore na czole jak go jeszcze karmilam piersia...jak przeszlam na butelke calkowicie to zniknelo....
Sosnowa - jak gosc chodzil o lasce (tylko w kilu odcinkach trzeciej serii chodzil bez) to na pewno TEN House ... edit: jakas godzine temu mialam solidnego wqurwa.... wczoraj wyslalam plik z mapa, ktora potrzebuje aby zaczac nastepne zlecenie (wydrukowanie mapy to pierwszy krok zawsze dla mnie) do sklepu ktory sie tym zajmuje..odebralam dzisiaj bez sprawdzania bo to nie pierwszy raz juz wiec stwierdzilam ze wiedza co robia ... dojezdzam do domu (wiadomo jak sie jedzie z bachorkiem w korkach w obydiwe strony) otwieram mape a tam jakies maziaki.. nic sie nie da przecyztac... i zaraz jade jeszcze raz.... a ja zmarnowalam kilka godzin !!!!!
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim
byłam dziś u okulisty i kurcze jak mi oczy zakropiła to nic nie widziałam do teraz jeszcze mam oczy jak w piasku no i zmieniła mi szkiełka dziś rano zrobiłam Karolkowi pogódkę o 7 rano żeby mu założyć woreczek na mocz a on puścił parę uśmieszków i dalej spał aż do 8.30 bo wtedy też go obudziłam żeby mu to zdjąć i dopiero wtedy pił pierwszy raz no i odebrałam wyniki i mam pytanie czy któraś się zna na tych wynikach bo ja jestem zielona i się niepokoje czy wszystko w porządku wyszły mu tam jakieś krwinki białe 0-3 ale to chyba nie za dobrze co ???i jakie dzieciaczki maja ph bo mój ma 7.5 jak ktoś się orientuje w tym to proszę o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Konto usunięte
|
taka sobie, krzesełko mamy takie http://www.allegro.pl/item467080071_...enia_ikea.html i refelksja po 1,5 roku uzytkowania kupując drugi raz kupiłabym to samo. Pod pupę kupiłam takiego kraba w ikei-poduszkę. Poleciła mi je koleżanka, która ogólnie rzecz ujmując jest gadżeciarą i materialistką więc jak ona juz pochlebnie sie o nim wyraziła więc dla mnie to niejako było wyznacznik ze jest ok
![]() jowisz, moja znajoma ma takie http://www.allegro.pl/item458559775_...najtaniej.html i synek mając 4 latka jeszcze z niego korzystał. Jesli ktos ma ograniczony budżet, to moze lepiej kuic lepszy fotelik do samochodu a krzesełko... przeciez dziecko spać w nim nie będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedzialam, ze jest roznica w pampkach produkowanych w poszczegolnych krajach..hmmm... to dlatego nigdy mi nic nie wylatywalo, bo u mnie tez sa pampki z elastycznymi boczkami. A my przeszlismy na 4 bo 3 to juz w udzika cisnie i kupka wychodzi Elciu czy ja taka dobra matka to ja nie wiem ![]() ![]() Dorbarku ale sliczniutka jest Ala! A dziekuje bardzo za komplementy pod naszym adresem, Mario tak dlugo tez nie lubi lezec na brzuszku, nie martw sie, Ala nie jest wyjatkiem ![]() A Wy juz krzeselka kupujecie..o matulko a ja jesczez o tym nawet nie myslalam. Chyba jednak poczekam az zacznie normalnie siedziec to kupie. Leleh, a wiez ze to mleko Mario wypluwa i co sie okazalo jest gorzkie! a kostzowalas? normlanie nic dziwnego jutro ide kupic inne. Tak jak wyzej wspomnialam koneic koncow musze dokramac malego sztucznym bo moje mu nie wystarcza. Dzis wieczorem tak wyl ze az seducho sie krajalo z zalu. udowna matka po godzinie sie ocknela ze moze jest glodny i jak dalalm drugiego cyca to dopiero zasnal. Jesli obudzi ie szybko to znaczy ze moje mleko jest do bani i sie nie najada jak trzeba. Czy wplyw na jakosc mojego mleka mogla miec stosowana wczesniej dieta? bo generalnie jem juz wszystkiego po trochu i jest ok zadnych kolek, nawet normalne mleko. Anisiu a co do slinienia to moj tak sie slini ze nie nadazalam z przebieraniem i w koncu kupilam takie sliniaki do pasa z ceratka zeby nie przemakaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
hej Kochane
nie pisałam ale czytałam na bieżąco ![]() Wiec tak-ostatnia noc znów koszmarna, buzi sie co chwilkę i nie wiadomo o co mu chodzi... i tak 6 noc z rzędu. Próbowałam wszystkiego, położyć go koło siebie nie mogę bo moje dziecię jest brzuszkowe wiec i tak przy mnie nie usnie, nie uspokoi się. Jest wściekły jak osa i ciągle marudzi, zaglądałam w buźkę-zębów nie widać. Już sama nie wiem, ale jestem padnięta, bo marudzi w nocy, nad ranem, w dzień. Ciekawe kiedy to się skończy... Jeśli to skok rozwojowy to chyba za kilka dni zacznie mówić i chodzić. ![]() ale na was zawsze można liczyć ![]() ![]() ![]() Dzisiaj by odpocząć psychicznie zostawiliśmy małego mamie i pojechaliśmy na zakupki, kupiłam kilka bluzek sobie, małemu kilka ciuszków z cheeroke i reserved i od razu zrobiło się mi lepiej ![]() ![]() Oczywiście z powodu mojego Herflika z naszej rocznicy nici-miał być basenik, dżakuzi, kolacja. No nic jak mu zdejmą gips to pojedziemy ![]() właśnie go zapytałam jak się myje a on że wystawia nogę spod prysznica i wykłada na pralkę ![]() ![]() ![]() ![]() Taka sobie Hause leci w czwartki na 2 o 21:40 ![]() Dorbarq Alunia jest śliczna ![]() Anitko ja Cię podziwiam ![]() ![]() MArticia śliczne foteczki z Mariem ![]() Co do kzresełka to siostra ma to drewniane i popękała jej ta cerata i jest dużo bardziej wywrotne niż plastikowe. Przynajmniej te z którymi ja miałam do czynienia Moje dziecię spało dzisiaj na spacerze 2 godziny-NA PLECACH ![]() ![]() Wersta krzesełko kupiłaś super ![]() ![]() Co do pamków to ja kupiłam 4 żeby w końcu miały te elastyczne boczki, ale daję mu je tylko na noc bo są jeszcze trochę za duze ale po nocy pielucha jest taka ciężka że są jak znalazł ![]() Tymek też smoczek musi mieć zawsze do zaśniecia, nawet na spacerze, tylko w nocy zasypia po karmieniu bez ![]() aha co do mieszania pokarmu mamy ze sztucznym to mi położna na wizycie patronażowej też mówiła żeby mieszać bo sztuczne jest bardziej słodkie i mały może odrzucić moje mleko. Ale jadł oba chętnie a pozatym to nie wiem z czego mały nam tak grubnie, bo je 5 razy na dobę co 4-6 godzin i żadko zjada całą butlę tj 150 ml. Kasiulko co ile je Ola i jak dużo...??? Chyba Tymek podał się w mamusię i ma tendencje to tycia:/ też zakupiła dzisiaj śliniaki, już mam 4 materiałowe, będę prała w rękach. Normalnie ślina kapie po jego ubraniach, moich, podłoga mokra, ogólinie wszystko Więcej nie pamiętam co tam pisałyście, za dużo tego było ![]()
#1606 |
Zakorzenienie
|
a moj pajac zdradzal oznaki ze jest spiacy o 19, no wiec go wykapalam szybko, zasnal przy cycu, odkladam go do lezaczka a on oczy wielkie, jeszcze TZ zaczal sie glosno smiac
![]() ale mam nerwa na niego i TZ... co za gilusie... wrrrrrr
#1607 |
Zakorzenienie
|
Judi to nie jeem sama...tez mialam maraton 7-dniowy. Dobrze, ze mas zodwage zostaic malego i odsapnac..ja to najdluzej go zostawilam na godzinke zeby do fryzjera skoczyc. Mam nadzieje, ze jednak przejdzie i Tymek wroci do dawnych przyzwyczajen
![]() dziewczynki co z moim avtarkiem???? dlac zego wychodzi mi wciaz ten napis wizazu? jak mam go zlikwidowac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Judi House leci na dwójce?
![]() ![]() właśnie skonczyłam oglądać filmiki które nagrywalismy jak byłam jeszcze w ciąży i w szpitalu, i pierwsze dni w domu z maleństwem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dorbar pyzunia slicznosci ![]() a ja dzis znowu kupiłam małej sukieneczke ![]() ![]() ![]() ![]()
#1609 |
Zakorzenienie
|
o fuck
![]() ![]()
#1610 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie zdobylam odcinek 5 z piatego sezonu Housa
![]() ![]() moj Piter lezy w lozeczku i udaje ze chce zasnac.. TZ w sypialni czyta gazete a ja nie mam nerwow tam z nimi siedziec jak nic nie idzie po mojej mysli ide se walnac maseczke na twarz moze mi sie humorek polepszy ![]()
#1611 |
Zakorzenienie
|
moja samodzielnie zasnęła na przewijaku a ja oglądałam Jak oni śpiewają i na reklamie oglądałam gwiazdy tańczą na lodzie... nagrałam jak moje dziecię się ze mnie śmieje... i popłakałam się bo odsłuchałam bicie serduszka na przedostatnim ktg i jeszcze Wiktorii 1 czkawkę na tym świecie... nie wiem czemu ale to dziecko bardzo często mnie wzrusza do łez
#1612 |
Zakorzenienie
|
a pokaż się
![]() Anisia ja Cie musze zmolestować zebys mi nagrała HOusa i Gotowe ![]()
#1613 |
Wtajemniczenie
|
Marticio czytałam to co napisałas o hemoroidach, będę musiała jutro wyprubować
![]() Dziekuje za komplemety odnośnie mojej pyzuni ![]() Mała jeszcze nie śpi,usnęła już, ale sie przebudziła, czekam aż sama zasnie. House co to za film? chyba nie wiedziałam Ja uwielbiam skazanego na śmirć, ten gościu Majkel to takie ciacho, ze masakra, mogłabym go schrupać.
#1614 |
Zakorzenienie
|
Anisiu wpisz nas na listę tj. Wiktorię
Start https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1216137022 1 miesiąc https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1216137022 2 miesiąc i 3 w załącznikach
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
Ja też chce Housa i gotowe na płycie.... Aniś weź załóż wytwórnię
![]() Dorbar ja też lubię Skazanego, no i modę na sukces... przypomina mi to życie pana M
#1617 |
Zakorzenienie
|
hahahah MaladT mogłabyś z moją mamą oglądac Modę
![]() Anisia oczywiscie wszystkie jakie tylko masz, bo ja zaczęłam to oglądać jak w ciązy byłam i zdążyłam zobaczyc jakies 5 odcinków, bo potem zdjęli z anteny. A film jest przecudny ![]() ![]() ![]() ![]()
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
wiadomoo,ze za mna taka świetna... główna wygrana w totolotka to nic przy niej
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.