|
|
#391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
Obsługa bardzo miła, panie zawsze słuchały i uszyły suknie taką jak siostra sobie wymarzyła (nie było takiej gotowej, ani też nie miała żadnego zdjęcia, pomysł własny) suknia wyszła ślicznie tylko sie podarła zaraz po pierwszym tańcu.... |
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sobotę - tydzień przed ślubem - miała miarę, po której jeszcze jakieś poprawki były. Nie wiem kiedy suknię odebrała, bo wczoraj jak rozmawiałyśmy mówiła, że już wisi w pokoju i już nie może się doczekać soboty żeby ją założyć ![]() Podsumowując - może pierwsze wrażenie salon zrobił niekorzystne ale jak widać drugie podejście zakończyło się sukcesem.
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie był to wypadek typu przydepnięcie sukni czy cos w tym stylu. Podczas tańca siostrze zaczeła opadac spódnica, okazało sie że materiał się rozdarł w miejscu gdzie był podpięty tren, wiec 'usterka' wynikała z jakości uszycia sukni, naszczescie sytuacje uratowała mama która szybko wszystko pozszywała i siostra bawiła sie do samego rana juz bez zadnych przygód.
|
|
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
coś tu dzisiaj pustawo ;-)
życzę miłego weekendu wam wszystkim
08.08.2009 za 4 dni ![]() namiary na sale, zespoły, itp https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=9732 daty ślubów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=392 Edytowane przez Joasia*** Czas edycji: 2008-10-24 o 20:12 Powód: ;-) |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
nawzajem!!!
|
|
|
|
|
#397 |
|
Przyczajenie
|
ja dziś w szkole
spać mi się chce strasznie ale może jakoś wytrzymam... póki co siedzę... a wieczorem mam spotkanie z fotografem i zobaczymy co z tego wyjdzie, to polecony przez kolegę kolegi więc może byc różnie...
|
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
A mi ostatnio żadne suknie się nie podobają...Nie wiem z czego to wynika.Jak nie myślałam jeszcze o ślubie,to masa sukienek mi się podobała,a teraz...Denerwuje mnie to,bo trzeba się już decydować,a ja nie wiem na co...
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyce, wiecie coś może o weekendowych kursach dla narzeczonych na Staszica? Ksiądz nas tam wysłał, bo inaczej nie mamy kiedy zrobić (moje studia i praca TŻ-ta) na numer tel. nikt nie odpowiada, a dziś byłam w kościele i pozamykane na wszystkie spusty...będzie trzeba pojśc może po Nabożeństwie, żeby jakiegoś Księdza złapać, ale moża ma któraś z Was namiary?
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze nie wiem czy te co mi sie podobają na kompie to w realu będą ok i czy ja w nich bede dobrze wyglądać. a teraz jak przegladam fotki na dysku to połowe bym usunęla
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie się zastanawiam nad nazwiskiem jakie będę nosiła po ślubie... zupełnie nie wiem jakie wybrać- przyszłego męża czy podwójne... Z jednej strony chciałabym podwójne bo nie chce mieć tylko jego nazwiska-nie podoba mi się ;/ a z drugiej strony zastanawiam się czy to nie byłby problem potem sie wszędzie podpisywać tym dłuuugim podwójnym nazwiskiem :/ chociaż może nie było by aż tak długie bo TŻ ma 6-literowe i ja mam 6-literowe. Ojjjj już sama nie wiem :/ dobrze że mam jeszcze półtora roku na zastanowienie.
Edytowane przez carolcia88 Czas edycji: 2008-10-26 o 15:24 Powód: :) |
|
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dwa nazwiska. Są krótkie i pasują do siebie... Ja się nie mogłam zdecydować na 2 nazwiska bo moje panieńskie ma 7 liter a męża 11 i imię mam długie 9 literowe.. Więc zostawiłam tylko męża. Jest na szczęście bardzo ładne więc pasuje mi to
|
|
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, ja również melduję się w nowej części wątku
![]() Ale jakoś sobie radzę. Ostatnio przeżywam chwile załamania: 1. Okazało się, że w lokalu, który mamy zamówiony pracuje znajomy mojego brata. Trochę z nim pogadałam i co się okazuje? Cały czas mówiliśmy właścicielowi, że chcemy wesele na 90-100osób. Na co on nie kręcił nosem w ogóle. Wydawało nam się tam mało miejsca, ale przecież to on jest kompetentny a nie my. Tak się przynajmniej wydawało. I co mi ten znajomy brata powiedział? Był bardzo zaskoczony, że tyle osób chcemy zmieścić do tego lokalu i powiedział, że nie robią sylwestra na więcej niż 80 kilka osób, bo się nie mieszczą!!! I zupełnie teraz nie wiem co mam zrobić. Szukamy czegoś innego.W związku z tym co myślicie o takim lokalu, który nazywa się "Pestka", bodajże w Bogucinie. O salę bankietową w Dysie już zapytałam dziewczyny na priv, ale może też mi coś powiecie? 2.Moje drugie załamanie - suknia ślubna.czekałam pół roku na obiecane mi w salonie przeceny posezonowe i co? Okazuje się, że przeceny owszem, ale na przykurzoną, podniszczoną sukienkę z wieszaka A tyle pieniędzy, ile kosztuje moja wymarzona suknia nie zapłacę. Np dlatego, że nie chcę jej odsprzedawać, więc nawet częściowo mi się nie zwróci.No i w ten sposób trafiłam do salonu IMPERIUM na Bernardyńskiej. Piękne suknie, ceny również przystępne tylko właścicielka... Wiele osób o niej mówiło. I zastanawiam się czy warto się przemęczyć z jej fanaberiami. Znalazłam tam naprawdę piękną suknię, całą z koronki, z dopinanym trenem + 2 welony + halka + rękawiczki + ozdoba na szyję, lub stroik na włosy. I to wszystko tylko 2200zł!!! Po prostu nie wiem jak mam z tą demoniczną kobietą rozmawiać
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Troche po przerwie dłuższej ale i ja się melduję na wizazu
Hmmm nie wiem o co chodzi z tą właścicielką tego salonu bo jak ja tam byłam gdzies na początku pażdzernika to rozmawiałam z bardzo uprzejmą młoda panią, która mi wszystko wyjaśniła aczkolwiek nie miałam ochoty nic mierzyć ale powiedziała że jesli tylko mam ochotę to nie ma problemu. Diamante a czy ta suknia miała kokarde biała pod biustem, może?? Bo zastanawiam się czy to ta sama co i mi sie podobała ??
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was planuje mieć na ślubie krótkie włosy? Krótkie, tzn nie dłuższe niż za ucho. Czy jak macie krótsze to zapuszczacie?
Zadziwia mnie fakt ujawniania swoich danych osobowych na forum, no ale nie mój biznes
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczytaj forum to będziesz wiedziała Widocznie miałaś szczęście i trafiłaś na córkę lub którąś z młodszych ekspedientek. Są tam 2 młode panie i jedna, chyba pani Teresa starsza (musi być mocno starsza, bo szyje suknie od 30 lat). Byłam tam 3 razy i 3 razy trafiłam natą despotyczną starszą panią, natomiast panie młodsze siedzą sobie na zapleczu i są jedynie wzywane. Nie mówię, że pani jest wredna czy niesympatyczna. Ona jest po prostu demoniczna i despotyczna. Wręcz nakazała mi jaką powinnam mieć fryzurę, wiązankę, a że byłam z TŻ to jemu nakazała kolor garnituru!!!! I nie pozwoliła mi przymierzyć sukienki. Dopiero TŻ nalegał (widać, że lubi mężczyzn) i pozwoliła mi z wielką łaską przymierzyć sukienkę. Mi się ona straaasznie podoba (to zapewne ta, o której Ty również mówisz) i byłabym nawet skłonna ją zamówić, ale pani odesłała mnie z kwitkiem na grudzień, bo wtedy będzie nowa kolekcja, nowe materiały i na pewno mi się coś spodoba. W ogóle nie słuchała, że ta mi się podoba i tą chcę. I jeszcze na mnie nakrzyczała, że nie chcę rękawiczek Byłam naprawdę przerażona. dobrze, że TŻ był obok. To niech to będzie dla Ciebie przestrogą. Bo na pewno trafisz na panią starszą Ale zaryzykuję... Niestety nie jestem zbyt asertywna a tej pani się po prostu boję. Więc jeśli uda mi się przeforsować pomysł na suknię z bolerkiem z długim rękawem zamiast rękawiczek, to będę miała piękną suknię. Akurat na jakość szycia nikt nie narzeka a wręcz wszyscy się zachwycają. Materiały też ma piękne, a większość sukien trafiło w mój gust. No i rady pani również. Ale strach pomyśleć co by było, gdybym wymyśliła coś, co się pani nie spodoba.Najgorsze jest to, że ta pani nie doradza a nakazuje. Bo ma doświadczenie, bo od 30 lat szyje suknie. Pozwolę sobie napisać jeszcze pewną uwagę: doczytuj właśnie część III wątku i zatrzymałam się w momencie, gdzie któraś z Was napisała, że Lubelszczyzna to najbiedniejszy region a płacimy ogromne ceny za wszystko to na zachodzie jest pewnie jeszcze gorzej. Nic bardziej mylnego!!!! Przynajmniej z moich obserwacji. Lublin to jedno z najdroższych miast pod względem usług w Polsce. Np 1. W Krynicy Zdroju dobra hotelowa w 3-gwiazdkowym hotelu jest przynajmniej 20 zł tańsza niż w Lublinie! Znalazłam Pałac w Iławie podobny do pałacu w Wierzchowiskach. Tam cena 150zł/os na ten rok, u nas: 220... 3. Cena sukni ślubnych to samo. 4. Znajomi robili wesele w super luksusowym lokalu na starówce w KRAKOWIE i zapłacili mniej niż płaci się w orient express, a klasa podobna. No comment. Może macie inne doświadczenia, ale bardzo często przekonuję się, że na Lubelszczyźnie jest najdrożej a ceny często są wyższe niż w Warszawie. Edytowane przez Diamante Czas edycji: 2008-10-26 o 14:56 |
|
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
O jej to nie wiedziałam że tam jest taka demoniczna właścicielka
Pewnie bym sie jej wystraszyła bo byłam sama i bardzo boje sie kiedy ktos jest taki stanowczy ale fakt maja piekne materiały dlatego poważnie sie zastanawiałam nad tym salonem. Następnym razem zabiorę mamę ona jst duzo bardziej stanowcza Ale nie rozumiem dlaczego nie pozwala przymierzyć. Tak na oko to można sobie kupić bluzke do codziennego chodzenia
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam krótkie włosy na ślubie - troszkę zapuściłam bo normalnie mam bardzo króciutkie.
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sama noszę krótsze włosy, dobrze się czuję w takiej długości, ale sie zastanawiam czy nie powinnam zapuścić, żeby jakoś wyglądać na tym ślubie.
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z was ma już za sobą spowiedz przedślubną?
|
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem (mówił nam ksiądz) to taka spowiedź przedślubna jest dopiero po podpisaniu protokołu w kościele. A protokół spisuje się najwcześniej 3 miesiące przed ślubem. Więc to pytanie raczej do żonek, chyba, że są jeszcze wśród nas jakieś tegoroczne panny młode, bo się w tym nie orientuję...
|
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zgadza się spowiedź powinna się odbyć po spisaniu protokołu. Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=945 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1211
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
xxx
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2008-10-26 o 18:10 Powód: nie umiem usunąć :( |
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny . Macie jakieś pomysły co do tego gdzie w Lublinie można zamówić fajne zaproszenia ślubne????????????
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze miałam krótsze bo wolę ale teraz trochę zapuściłam, ale niewukluczone ze wkrótce zetnę.
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Ostrowczanka, świetnie wyglądała ta woalka, ale ja bym chyba wolała welon, bo nie czułabym się za dobrze w takiej woalce, zbyt eleganckie i klasyczne to jest jak na mnie
Chociaż kto wie.. może przymierze i zobacze jak wyglądam.Ja też od kilku lat noszę krótsze i nie chcę się męczyć 2 lata z zapuszczaniem, a po ślubie pewnie bym od razu ścięła. Z drugiej strony, z krótkimi włosami nie ma zbyt wielkiego pola do popisu jeśli chodzi o uczesanie, jakieś upięcie. Ciekawa jest też czy welon będzie się dobrze trzymał, jeśli miałabym np fryzure na boba czy bombke.
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Moja woalka była mocowana na grzebyku, tak jak welon, więc nie ma obaw - dobra fryzjerka wepnie ci tak, że nie wypadnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

za 4 dni
spać mi się chce strasznie ale może jakoś wytrzymam... póki co siedzę... a wieczorem mam spotkanie z fotografem i zobaczymy co z tego wyjdzie, to polecony przez kolegę kolegi więc może byc różnie...

flejksy

I zupełnie teraz nie wiem co mam zrobić. Szukamy czegoś innego.
(to zapewne ta, o której Ty również mówisz) i byłabym nawet skłonna ją zamówić, ale pani odesłała mnie z kwitkiem na grudzień, bo wtedy będzie nowa kolekcja, nowe materiały i na pewno mi się coś spodoba. W ogóle nie słuchała, że ta mi się podoba i tą chcę. I jeszcze na mnie nakrzyczała, że nie chcę rękawiczek
....