|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. III
LustForLife gratuluję!
Papryko, Magietko dziś jeżdżąc po mieście widziałam Wasze szczęśliwe autko egzaminacyjne z numerem 22. ![]() A w ogóle to dziś pierwszy raz jeździłam innym samochodem niż zwykle (Punto). Myślałam, że będzie dużo gorzej, ale nawet po mniej więcej 1,5 godziny jazdy udało mi się w końcu wyczuć to auto. |
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Oto wróciłam
Parę dni mnie nie było, szkoła, praca. Nie było czasu. No i niestety będę musiała jeszcze podejść 3 raz. Zaczęło się okropnie. Trafiłam drugi raz na tego samego egzaminatora! Mimo panujących ciemności zrobiłam łuk, ruszyłam pod górkę było pięknie wyjechałam na miasto. Od początku się męczyłam, bo miałam jakieś dziwne auto. Sprzęgło nie chciało łapać, tak jak powinno, co sprawiało, że mi moje aveo warczało. Na pewno nie była to moja wina, bo akurat ruszanie i zmianę biegów mam opanowaną do perfekcji. Ale nie gasło przynajmniej. Jeździłam po Krakowie 40 minut, byłam chyba wszędzie, gdzie się dało aż w końcu jadę jednokierunkową, egzaminator kazał mi skręcić w lewo. Zbliżyłam się więc do lewej krawędzi skręcam z nadzieją, że będziemy już wracać na Koszykarską do Mordu. A ten kretyn co? Kazał mi się zatrzymać. Powiedział, że byłam za mało przy lewej krawędzi i, że przykro mu. Jeszcze z takim złośliwym uśmiechem zapytał czy jestem świadoma, że po 3 nieudanym razie będę musiała dokupić 5 h w ośrodku egzaminowania. Powiedziałam mu, że nie mam zamiaru zdawać więcej niż 3 razy i trzasnęłam drzwiami. A co! Niech nie myśli. Oczywiście się poryczałam potem, ale to bardziej z nagromadzenia emocji
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
sysecka współczuje
co za cham...
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
sysecka jak on mógł? jak to za mało? przecież odległość nie jest określona przepisami
pajac... może byś się odwołała?
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciałą samochodzikiem pojeździć już a tu miesiąc przerwy
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Ja za zbyt mała odległość od krawędzi jezdni. Boję się, że znów na niego trafię i klapa.
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Sysecka znam Twój ból, bo moj egzaminator za 2 razem też był chamem przeokropnym. Woził mnie po mieście ponad godz i wymysłał rózne manewry tylko po to żeby mi udowodnić, że nie potrafie jeździć ;/ a na końcu powiedział, że odkąd wsiadlam wiedział, że mnie obleje :/. Oczywiscie ja w nerwach nie pozostałam mu dłuzna i doszło do niemiłej wymiany zdań. Dlatego teraz byłam przerażona, że znów go dostane, ale ufff na szczescie nie. Prawdopodobienstwo, ze Ty bedziesz miała tego samego za 3 razem jest raczej małe. No i pomysl o tym odwołaniu, jezeli to był twoj jedyny bład to ja bym sie chyba odwołała. Tylko jeszcze kwestia ile sie u Ciebie czeka na rozpatrzenie...
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
zaraz nadrabiam, ale na razie:
Cytat:
![]() Punto jest po naprawie i jak na moje oko rusza się nim lepiej niż przed naprawą ![]() Ja pod koniec jazd już na prawdę je polubiłam ![]() Ciekawe jaki Tobie numerek się trafi na egzaminie ![]() Cytat:
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie. jestem na chwilkę, ponadrabiałam zaległości.
żeby nikogo nie pominąć - przytulki i głaski czasu mam tak niewiele, że wpadam średnio co drugi dzień, żeby Was poczytać, na pisanie brakuje mi sił... oprócz pracy, dodatkowej pracy i kursu dwa wieczory w tygodniu, mam remont i przygotowania do przeprowadzki... nie wiem w co najpierw ręce włożyć... masakra. mam tylko nadzieję, że dzięki temu galopowi, który codziennie uskuteczniam, czas oczekiwania na egzamin minie jak z bicza strzelił
|
|
|
|
#4631 |
|
Przyczajenie
|
Czesc
) Jestem tutaj nowiutka...Ja mam egzamin za 1.5 tygodnia i trzymajcie kciukasy. Bede zdawac drugi raz,obym zdala
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale kobieto ja chylę czoła przed Tobą ja mówię, że mam zaryp, ale w porównaniu z tym, co Ty masz...![]() Kiedy przeprowadzka? Cytat:
powodzenia ![]() Mnie się za drugim razem udało ![]() A tak z innej beczki...Jak ja nienawidzę jak robią "przemeblowania" w hipermarkecie, do którego chodzę!!! Generalnie nie lubię supermarketów, ale mam dwa(szczególnie jeden), które już tak znam, że wchodzę do nich jak do siebie, bo dokładnie wiem, gdzie co leży. Potrafię zrobić zakupy w 3 minuty (jak mnie bardzo ciśnie), bo wpadam jak strzała, ustalam trasę i po prostu zgarniam po drodze to, czego potrzebuję. Dzięki temu nie kupuję rzeczy, na które przypadkiem trafiłam szukając czegoś innego i nagle stwierdziłam, że w sumie to...kupię![]() No i dziś wpadam do tesco, oczywiście czasu nie mam w nadmiarze, ale co tam-dam radę,zaraz będę już przy kasie ![]() I błąkam się, tu gdzie były słodycze, są chipsy, tam gdzie szampony-królestwo podpasek, a gdzie są torebki na prezenty??? "Odpaliłam wrotki" i szybko się odnalazłam, ale strasznie nie lubię takich zmian ![]() Na szczęście robią je rzadko, a ja szybko uczę się nowego położenia ![]() Ktoś mi nawet powiedział, że to z myślą o mnie robią takie zmiany-widzą, że wbiegam i świata nie widzę poza tym, co mam kupić, to bach!-zmieniają położenie produktów, żebym musiała się trochę porozglądać ![]() nooo, ulżyło mi.... ![]() A teraz moje pytanie brzmi...Gdzie jest Max ??? Bo jego od dłuższego czasu tutaj nie ma Papryka do Maxa-odbiór/zgłoś się...czy jak to się tam mówi...![]() Martini co sądzisz o autku zwanym DAEWOO MATIZ?
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś myślałam, że w całej Polsce zasady egzaminowania są takie same, niedawno dopiero dowiedziałam się, że nie. Współczuję, też by mi w takiej sytuacji nerwy puściły. |
|
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Wracając do tematu, we wtorek miałam swój 1 egzamin - teorie później praktykę. Przed egzaminem wzięłam 2 godiny jazdy i nic mi nie wychodziło, ani górka ani łuk. Instruktor odstawił mnie pod WORD jakieś pół godziny przed egzaminem... i zaczęło się, stres jak nigdy, doczekałam się przyjazdu siostry z moim rocznym chrześniakiem i było lepiej nie myślałam tylko o jednym cały czas ![]() Do rzeczy teoria zdana, musiałam czekać ok.pół godziny na samochód Doczekałam się, placyk zaliczony, jazda na miasto Co działo się dalej czarna dziuraaa, pamiętam tylko urywki, to że wykonując któryś z manewrów zmieniły mi sie swiatła z mijana na pozycjne, egzaminator kazał zaparkowac-myśle koniec, spytał sie czy jestem gotowa do dalszej jazdy - tysiac myśli w głowie mówie, że uważam iż źle wykonałam ostatni manewr - egzaminator, że był wykonany poprawie i żebym sie rozejżała... patrze światła, szybko zmieniłam, egzaminator jedziemy dalej. Wyjeżdżajac zapomniałam o kierunkowskazie - egzaminator szorstkim głosem - "co kierunku juz nie trzeba?" myśle luuz człowieku, no nic jade dalej. W ktorymś momencie rownież zapomniałam o kierunku, egzaminator przypomniał, jade dalej. W głowie tylko "kiedy koniec, niech to już się kończy, prooosze" Tyle pamiętam ze swojego egzaminu na mieście. Jeżdziłam dokładnie 44 minuty ![]() I co? Dojeżdżamy do ośrodka, widze jzu czekajaca na parkingu siostre, wjeżdżam na teren WORDu... o jejku zdałam za 1 razem To był szok poniewż dobrym kierowca nie jestem, parkować umiem tylko skośnie, ronda się boje i można wymieniec i wymieniac Nikt we mnie nie wierzył, w portfelu czekały juz pieniadze na nastepny egzamin;dDrodzy zdajacy, stresu i tak nie unikniecie, mi udało się go złagodzic pomogło mi to, że nie byłam sama, nie musiałam sama czekac i przezywać tego wszystkiego. Zdajacym życze powodzenia, kierowcom gratuluje |
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obu miałam w porządku, moja siorka swojego też i w ogóle zdecydowana większość znajomych na egzaminatorów nie narzeka.
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tego co mi się o uszy obiło to w stolicy trzeba 10h wykupić ![]() ale może to ktoś potwierdzi, bo pewna nie jestem
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
No, chyba, ze tak.
Chociaż u nas chyba nie trzeba dokupywać. Wiem, że po pół roku przestaje być ważna teoria, a dokupowanie godzin to chyba po 6 oblanych, chociaż jak rozmawiałam z ludźmi przed oboma egzaminami, to nikt nie wiedział po ilu i czy w ogóle trzeba, a jedna dziewczyna zdawała już siódmy i nic nie dokupowała. |
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekko faktycznie nie mam, ale przynajmniej jeszcze trzymam się w zdrowiu. ciekawe jak długo mój organizm wytrzyma tę gonitwę... wakacji w tym roku właściewie nie miałam... chudnę i niedługo nic ze mnie nie zostanie (bo zawsze miałam niedowagę), więc jak znacie jakieś sprawdzone sposoby na przytycie (oprócz ciąży of course - za to zabieramy się zaraz po przeprowadzce ), to chętnie poczytam i zostosuję ![]() Tobie Papryczko też przydałoby się trochę odpocząć... |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko zastrzelić kretyna...przykro mi Sysecka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
papryko, lekcję miałam z panem G
W środę mam następną z nim, a we wtorek z panem W. No i w środę będę mieć wyjeżdżone już 16 godzin! A tyle nauki jeszcze przede mną. Chociaż dziś zostałam pochwalona, że dobrze mi idzie No może poza tym, że cały czas zapominam o zmianie na jedynkę przy ruszaniu ![]() sysecka, strasznie szkoda. Może faktycznie spróbuj się odwołać? patii1990, trzymam kciuki! skaweczka , gratuluję! |
|
|
|
#4644 |
|
Przyczajenie
|
)Za pierwszym razem nie udalo mi sie z mojej glupoty,poniewam nie spuscilam do konca recznego,ale jezdzilam na miescie 40 minut. Instruktor powiedzial,ze ladnie jezdzilam...ale coz. Wam tez zycze powodzonka ![]() Za 1.5 tygodnia Wam napisze czy zdalam. |
|
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale Ty prawdziwe zmęczenie poczujesz pewnie jak już usiądziesz na tyłeczku, bo będzie po wszystkim teraz napięcie i gonitwa trzyma Cię w formie...Co do przytycia...Sama mam ten sam problem, więc nic nie poradzę ![]() Cytat:
![]() Od niego też usłyszałaś jaki ze mnie nerwus???
|
|
#4646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od niego nie usłyszałam, że jesteś nerwus. A wrażenia pozytywne. Dobrze, że mało podpowiada, bo dzięki temu można się wiele nauczyć. Ale też można za szybko wjechać w zakręt i ledwo co wyrobić się, żeby nie mieć czołowego zderzenia z samochodami, które stały na światłach... No dobra, nie było aż tak blisko, ale stresu przy tym trochę było... |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaakkkk, on tak ma, że późno mówi, gdzie skręcamy i efekt jest taki, że wjeżdżasz na trójce, na pełnym gazie i zdrowaśki klepiesz, a on macha rękami "olaboga" ![]() tiiaaaa... też miałam takie sytuacje...Raz z takim impetem wjechałam w zakręt, że aż piszczałam ze strachu, że wypadniemy, a nim zarzuciło w aucie Jak wyjechałam na prostą powiedział "Jeeezuuuu...to było...straszne..."![]() Z czasem jednak przywykłam do tego, że późno mówi co i gdzie ![]() A na łuku na Prandoty byłaś???
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 7 listopada swój drugi raz...Boję się strasznie, bo wiem, ze nie jest ze mnie za dobry kierowca...Wszystko zalezy od dnia, czasem jadę jak zawodowca, a czasem mam takie zaćmienie, że nie mogę ruszyć, bo zapominam o ręcznym albo o biegu i nie wiem czemu On nie chce ruszać :P
No ale jeszcze mam ze 3 jazdy więc może może nabiorę większej pewności siebie |
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba dostarczyc do WORDu świstek o przejechanych dodatkowych 5 godzinach po kazdych 3 niezdanych egzaminach. Inaczej nie zapiszą na czwarty egzamin. Może ta panna to blondynka rodem z kawałów i zapomniała że musiała cos doniesc do wordu, a godziny przed kazdym egzaminem i tak sobie dokupywała więc faktów nie skojarzyła? choć słyszałam że czasem OSK idą na rękę i dają świstek od ręki mimo że generalnie nie jest to w ich biznesowym interesie. Ale żeby dwa razy sie tak dziewczynie udało? jakoś wątpię... pewnie miała sklerozę z nerwów Dziwię się że tyle osób nie wiedziało - jak zapisywałam się na trzeci egzamin to babka z okienka od razu mi powiedziała że w razie niezdania ( dodała że tego mi nie życzy - bardzo sympatyczna osoba, pozdrawiam ) muszę dostarczyć im świstek o tych 5 godzinach.
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również po 3 nie zdanych egzaminach, musiałam wykupić dodatkowo 5 jazd, i zanieść świstek do PORDu...
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

co za cham...

i głaski 

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57