Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-25, 13:23   #1651
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
Dudi poki co to ja bym chciala by bylo jak najdłuzej jak jest teraz, zwykle prace domowe pochłaniaja wiecej energii jak tych moich dwoch chlopkow, ale jeszcze chwila i sie pewnie zacznie ganianie po domu a jak juz o zabkowaniu pomysle to dostaje gesiej skorki, przy dwojce to jest tak ze sie wypracowywuje inne techniki"mniej konwencjonalne " karmienia kapania itd korzystasz wtedy z kazdej czesci ciała jaka posiadasz-))Z czego sie ciesze ze omineły mnie kolki bo wtedy nei bylabym taka zadowolona
taak może i racja tylko ja całymi dniami sama a o spacerach to ja nie wspomne mieszkam na 2 piętrze a wózek mam taki ze wrrrrra mi ganianie nie grozi mam metraż 20.m2...........kurcze ja chce do pracy ale nawet nie mam z kim małej zostawić moja mama 400 km ode mnie bo ja ze świętokrzyskiego pochodze a teściowa 2 koniec miasta i poza tym jescio pracuje a tu nawet żłobka nie ma KRISTI ja sie nawet na wynikach totolotka nie znam co dopiero moczu
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 13:34   #1652
anita00079
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Dudi ja dosłownie jestem sama z dala od najblizszych mam tylko tz
Kristi znalazlam cos takiego bo za nim dokopie sie do moich wynikow...wazne jakie krwinki biale bo sa rozne

WBC - krwinki białe, czyli leukocyty.

Chronią organizm przed wrogami zewnętrznymi - bakteriami, wirusami, pierwotniakami. Dzielą się na trzy grupy - granulocyty, limfocyty i monocyty. Każda z nich walczy z innym rodzajem infekcji. U zdrowego niemowlęcia i małego dziecka liczba leukocytów może się wahać od 8 000 do 15 000 w mililitrze krwi. Wyższy poziom leukocytów wskazuje na stan zapalny w organizmie. Niższy może świadczyć o tym, że dziecko właśnie pzebyło jakąś, najczęściej wirusową, infekcję. Po kilku tygodniach poziom leukocytów powinien wrócić do normy, dlatego lekarz może zalecić powtórne badanie.

RBC - krwinki czerwone, czyli erytrocyty.

Są głównym składnikiem krwi, przenoszą tlen w organizmie. Powstają i dojrzewają w szpiku kostnym. Zawierają hemoglobinę, która nadaje im czerwoną barwę. U zdrowego niemowlęcia i małego dziecka powinno ich być od 3,5 do 5,4 mln/ml krwi. Niższy poziom erytrocytów świadczy o niedokrwistości. Wyższy może świadczyć o odwodnieniu. Jeśli maluch miał biegunkę, wymiotował i niewiele pił, jego krew gęstnieje - jest w niej więcej krwinek, a mniej osocza.

dam lepiej link bo tam duzo http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...5,2906759.html
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 13:56   #1653
anita00079
Wtajemniczenie

Kristi jeszce to http://zum.org.pl/2.2.5.html - tu sie same mozemy zdiagnozowac na samym dole jest o pH moczu a wyjasnienia skrotow na samej gorze.
Jak ph 7 u was to chyba jest ok
Stary 2008-10-25, 14:12   #1654
jowisz
Zakorzenienie

uff, wstawiłam pranie, złożyłam poprzednie, poprasowałam odkurzyłabym ale nie da rady bo sama jestem, a moje dziecię tak średnio reaguje na głośne sprzęty. lepiej jak ktoś jej towarzyszy w ogóle dziwna ta moja córa, większość dzieci usypia przy odkurzaczu czy suszarce a ona się bardziej ich boi.
w ogóle zmienność nastrojów kobiety w ciąży to jest nic przy zmienności nastrojów takiego niemowlaczka, nie sądzicie ? ta podkówka, która pojawia się nagle nie wiadomo skąd rozwala na łopaty. a wystarczy uwagę odwrócić i już mamy uśmiech ze szklanymi od łez oczętami
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 14:18   #1655
dorbar
Wtajemniczenie

Hello Mamuśki.
Moja Ala wczoraj zasnęła dopiero po 1 (nie wiem po koim ona ma że tak późno zasypia, pewnie po swoim ojcu.) Byłyśmy dzisiaj na długim spacerze, ładna pogoda dzisiaj, ale chłodno i tak jest. Ale ubrałamprawie jak na zimę, nawet rękawiczki jej ząłożyłam

Anito w Prison Break jestem na bierżąco tak jak w TV niesttey nie wiem co będzie dalej. Miałam kiedyś na płycie 1 i 2 sezon, ale zostawiłam te płyty w Angii (zapomniałam o nich)

Dudi witaj. Julka jest sliczna. Moja Ala tez przesypia ładnie nocki, ale ona potrafi zasnać dopiero tak jak wczoraj 0 1 w nocy.

Leleth
ja spróbowałam mojego mleka, jest okropne. Dziwne, ze maluszki lubią takie świnstwo.
A ja mam całą górę prania do prasowania i mi się nie chce tego robić.
Stary 2008-10-25, 14:28   #1656
anita00079
Wtajemniczenie

Ja nie mialam odwagi sprobowac mojego mlekaZa to tz sobie raz do kawy wpompowal wariatWiem tylko ze zapach strasznie mi przeszkadzal
A co do prasowania..dałam se z tym spokoj bo bym inaczej musiala tylko prasowac, ubranka same sie prasuja na chlopakach, prasuje tylko jak kupie jakies nowe i to wszystko.
Stary 2008-10-25, 15:13   #1657
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

anitko bardzo ci dziękuję teraz jestem spokojniejsza bo z tego wychodzi że ma dobre wyniki
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 15:15   #1658
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Piterek dziekuje za komplementy fotka byla glownie po to by podziwiac jego rockowe bodziaki no ale jak wam sie jego japa podobie to mnie to jeszcze bardziej cieszy

Piotrus tez sie szeroko usmiecha, robi rozne minki, a na glos to tak mu wyszlo jakies pojedyncze he he ale to jeszcze nie brzmi tak dzwiecznie jak potrafia sie smiac dzieci wiec wciaz czekam az sie naprawde w glos posmieje, za to popiskuje, wierzga, wydaje z siebie dziwne dzwieki jak widzi cos co go cieszy no i ma laskotki, bo jak widzi ze planuje go pocalowac w szyjke to ucieka barkiem bym go tam nie dotknela czasem

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 15:20   #1659
leleth
Wtajemniczenie

to ja tez pochwale hurtowo jak Anisia...Bachorki super..... i podoba mi sie stroj Piterka...dobrze ze nie tylko moj chodzi ubrany na czarno ( dostaje regularnie opieprz od mamy ze go nie ubieram kolorowo )

a poza tym szef do mnie wczoraj zadzwonil z pytaniem czy nie chcialabym wrocic do pracy...... a ja na to NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.. .
Stary 2008-10-25, 15:42   #1660
jowisz
Zakorzenienie

a Iga tak dziś wrzasnęła do jednej z ulubionych zabawek (szeleszczący papierek po cukierku oranżadowym ), że wystraszyła i mnie, i siebie od razu była podkówka buhaha
moja śmieje się już w głos od jakiegoś czasu ale raz na kilka dni
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 18:19   #1661
maladT
Zakorzenienie

no ja smakowałam mojego mleka i jest słodkie, siostra mi nie wierzyła, ze mam słodkie bo jej jest takie jak krowie tylko 0,5%, no i musiała się przekonac i przyznała mi rację... mam mega słodkie mleko...
ale obecnie Bebilon jest słodszy

moja mała od 2 dni śmieje się w głos... ehh nawet nagrałam to na komórkę

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 18:28   #1662
senna24
Raczkowanie

Dziewczyny co sądzicie o szczepionce skojarzonej,tej 5w1 albo 6w1?? przed chwilą w tv jakaś amerykańska znawczyni mówiła,że lepiej podawać osobno i że po szczepionkach często dzieci zachorowują na autyzm .
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 18:34   #1663
Judi21_84
Zakorzenienie

hej kochane

na poczatku chwale wszystkie bobasy
witaj dudipopka, sliczna masz corcie ja Cie kojarze
my bylismy dzisiaj ogladac dzialki i u tesciow. Niestety Tymek nadal nie nadaje sie na zadne wizyty, bo nie mogl zasnac w gosciach, pod koneic zaczal wrzeszczec, w aucie zasnac nie mogl, w sklepie tez nie, zasnal mi na rekach ale jak weszlismy do domu to znow sie obudzil. kapanie bylo o 18, jedzonko i zasnal ale wrzeszczac najpierw w nieboglowy bo ze zmeczenia nie mogl zasnac. w sumie nie spal od 12-18 co w jego przypadku nie zdaza sie nigdy. teraz tylko co chwile biegamy wsadzac smoka, ale dziecie spi.

tak a propos to kupilismy mu fotelik samochodowy od 9-18 kilo, bo ze wzgledu na to ze on taki grubiutki i szeroki w barach, to w bluzie i kurtce-grubszej ale nie zimowej ledwo meiscil sie w foteliku na szerokosc. Kurde na dlugosc jest jeszcze kupa zapasu ale na szerokosc....porazka. i z powodu tego ze on w ogole nie lubi fotelika to jeszcze jak ma w nim tak ciasno to juz w ogole... wiec kupilismy z bebe confort, jest super i da sie go tak przechylic jak ten stary a co najwazniejsze-ma rozsuwane boki, fotelik moze byc calkiem ciasny-na lato jak dzieciaczek ma malo ubranek na sobie i na maksa szeroki na zime sporadycznie w tym starym go bedziemy wozic, ale tylko do sklepu zeby fotelik nalozyc na stelaz

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 19:14   #1664
afro_dyta85
Zadomowienie

Maladt Wiki normalnie modelka!
Gosiu skąd wytrzasnęłaś ten mikołajowy strój? Super Nastka w nim wygląda!
Anisiu kochana gdzie kupiłas to rockowe wdzianko? Ja już mam dośc tych przesłodzonych błękitnych ciuszków...

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 19:24   #1665
Judi21_84
Zakorzenienie

no wlasnie...wszystko ladne dla chlopcow jest w odcienaich niebieskiego...naprawde ciezko kupic cos w innej kolorystyce...w reserved znalazlam ale to jedyny sklep gdzie mozna kupic cos pomaranczowo brazowego, szarego, czerwonego itd... poza tym to koszmar...ja juz niebieskiego mam dosc

a tak w ogole to tesciowa po naszej wizycie (gdy tz zapytal kiedy mozemy malego podrfzucic) powiedziala ze ona takim rozdartym dzieckiem opiwkowac sie nie bedzie zawsze mozna liczyc na mile slowa z jej ust a wiedziala ze maly placze bo jest padniety a jego dwaj kuzyni 2 i 4 lata jakby mogli to weszliby na niego, wrzeszczeli, gwizdali mu gwizdkiem do ucha itd. tez bym plakala

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 19:56   #1666
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez afro_dyta85 Pokaż wiadomość
Maladt Wiki normalnie modelka!
Gosiu skąd wytrzasnęłaś ten mikołajowy strój? Super Nastka w nim wygląda!
Anisiu kochana gdzie kupiłas to rockowe wdzianko? Ja już mam dośc tych przesłodzonych błękitnych ciuszków...
Afrodytko, bodziaki te sa z Cubusa Polecam, swietne tam sa ciuszki moj Piter ma bardzo malo niebieskich ubranek, dominuja mocne barwy, turkusy, brazy, czern, czerwien itp..

te sa fajne

http://www.allegro.plitem466273150_g...sa_czarne.html

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 20:29   #1667
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Dobry wieczor kobietki
Nadrobilam Was i widze, ze nowe mamusie sie pojawily - Anita, Dudi - witajcie
I jak duzo slicznych zdjec sie pojawilo Jednak te wakacyjne dzieci sa urodziwe. Ja musialabym w koncu moja terrorystke pokazac i dac Anisi pakiet na 1 strone ale mi sie nie chceeee
Majka to jest widze w porownaniu do waszych szkrabow bardzo niegrzeczne dziecko Sama nie zasnie nigdy i w ciagu dnia doslownie zmuszam ja do spania...A i tak sa to tylko drzemki po 30-40 minut Na spacerze to samo spi niecala godzine wiec nawet nie chce mi sie wychodzic. Tym bardziej ze jak mam sie tachac z wozkiem z 4 pietra..Ehhh...Jedyne co dobre to nie ma problemu z wieczornym spaniem. Kapiel o 19, cyc i z reguly ok 20 juz spi. Ostatnio budzi sie raz ok. 4 rano, tylko szkoda ze potem spi tylko do 7. A potem by sie bawic chciala i rozdawac usmiechy Wiec nie bardzo wiem o co chodzi z dziennymi drzemkami Widze, ze Jowiszek ma podobnie z Iga jesli chodzi o spanie i wycie - lacze sie w bolu kochana
Stary 2008-10-25, 20:38   #1668
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
Julka jest z 10.45 miała sie urodzić dzień wcześniej bo ja miałam cesarkę planowaną ale jak już leżałam pod cewnikiem przyszedł ordynator i powiedział sorry nie dziś nawet nie pytaj co sie wtedy działo...
Helloł Dudi Moja Olcia też jest z 10:45 udzielaj się często Jak fajnie, że coraz nas więcej

Właśnie oglądam sobie mam talent i skrobie do Was. Wiecie jak się dziś zabójczo bawiłam z Olcią, konałam ze śmiechu... wzięłam ją na klatę i robiłam pbbbbbbbzzzzzzzzzzzzzzz językiem a Ola próbowała mnie naśladować. Tak jej ślina ciekła po brodzie... ja padałam tak się śmiałam, biedne to moje dziecię mama się z niej nabijała

Teraz śpi, chociaż też miała problemy z zaśnięciem coś to moje dziecię naprawdę bardziej marudne ostatnio.

Dziś zmieniamy czas... a raczej jutro i tak sobie myślę, że dla takich maluszków to jest ogromna zmiana. Mój małżon mówi, że pośpimy dłużej, ha! on pośpi, bo ja będę musiała wstać, a przy kąpieli która teraz odbywała się o 19, Ola chyba będzie już miała oczy na zapałkach, nio ale trudno o 18 czasu przyszłego przecież nie będę jej myć

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 20:39   #1669
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Aha - teraz mi sie przypomnialo, ze ktoras z Was pytala o tabletki anty dla karmiacych mamus. Otoz jak bylam w tym tygodniu na 1 wizycie po porodzie to moj ginek mi zapisal Azalie. Hmmm tylko ciekawe skad to wziac bo u mnie nie ma w zadnej aptece!! Ponoc nie ma w hurtowniach tego. No i nici z seksu chwilowo Maz po scianach chodzi bo celibat od 2 miesiecy haha
A bierze sie je przez 28 dni bez zadnej przerwy a potem zaczyna kolejne opakowanie i tak w kolko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 20:47   #1670
anita00079
Wtajemniczenie

Witam po przerwie-))
Dzis tz w koncu mnie na mowil na kapiel maluchow w wannie, i wiecie co?nalałm ich plynu do kapieli polozylam recznik na dno tak zeby i mi sie wygodnie lezało wpier wzielam tego wiekszego troche nim pomanewrowalam w te i spowrotem potem polozylam go sobie miedzy nogi na brzuchu i sama sie ruszalam w tyl i przod, nawet nei musialam go trzymac, on sam ładnie trzyma glowke i sie na łokciach opierac ale mial radoche takiego szczescia w oczach jeszce nei widzialam, ten drugi mniejszy prawie zasnal tam mu dobrze bylo, oni w ogole uwielbiaja kapiele zamierzam sie tez w koncu na basen z nimi wybrac. Tz asystowal w kazdym razie, takie maluchu jeszce maja zakodowane plywanie w wodzie i czuly chyba sie jeszce troche jak w ich naturalnym poprzenim srodowiskiAha sa takie fajne maty piankowe do wanny dla bobasow mozna polozyc je na macie i tak sie fajnie pluskaja ale to tak najlepiej od 4 ms mysle.
A wczesniej bylam na zakupkach typu suchy prowiant pampki, no i w koncu przypatrzylam sie co i jak z tymi numerami i ja nie wiedzialam ze w kazdym numerze poczawsze od nr 2 do 5 sa po trzy rodzaje...dobrze ze zwrocilam uwage bo teraz im kupilam inne pampki nr 2. No i znalazlam kilka fajnych chuszkow w kolorkach nei niebieskichtaki ładny limonkowy, albo sliczna czerwien, beże albo taki zołty babanowy
Dobra wracam do tvn na mam talent
Stary 2008-10-25, 20:50   #1671
anita00079
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Helloł Dudi Moja Olcia też jest z 10:45 udzielaj się często Jak fajnie, że coraz nas więcej

Właśnie oglądam sobie mam talent i skrobie do Was. Wiecie jak się dziś zabójczo bawiłam z Olcią, konałam ze śmiechu... wzięłam ją na klatę i robiłam pbbbbbbbzzzzzzzzzzzzzzz językiem a Ola próbowała mnie naśladować. Tak jej ślina ciekła po brodzie... ja padałam tak się śmiałam, biedne to moje dziecię mama się z niej nabijała

Teraz śpi, chociaż też miała problemy z zaśnięciem coś to moje dziecię naprawdę bardziej marudne ostatnio.

Dziś zmieniamy czas... a raczej jutro i tak sobie myślę, że dla takich maluszków to jest ogromna zmiana. Mój małżon mówi, że pośpimy dłużej, ha! on pośpi, bo ja będę musiała wstać, a przy kąpieli która teraz odbywała się o 19, Ola chyba będzie już miała oczy na zapałkach, nio ale trudno o 18 czasu przyszłego przecież nie będę jej myć
Kasiulko własnie mi uswiadomilas ze zmiana czasu ma byc heheh ja zyje w jakims innym wimiarze chyba-))

Witaj Mała!mowisz ze u Ciebie seksu dawno nie bylo, to ja Ciebie pociesze ja juz od marca tak.. zapomnialam jak to jest..
Stary 2008-10-25, 20:54   #1672
dudipopka
kobieta za ladą

moja mała śpi od 19.00 do rana czyli do 7 mam spokuj... dorwałam sie do kompa i chce wam powiedzieć jaka ze mnie zakręcona baba.................posz łam do tesco na zakupy wziełam koszyk ten na kółkach duży no i śmigam między półkami ...porobiłam zapłaciłam zapakowałam w reklamówki no i wyszłam............w połowie parkingu kapnełam sie ze ide z wózkiem do domuboszszszsz myślałam ze ide z Julką w wózku.... całą droge sie śmiałam ... aa i opowiem wam jak gadam z koleżanką na gg---------z tego to sie tak uśmiejecie i mam nadzieje ze będzie wam sie lepiej spało-----------kumpela mi sie pyta co słychać ja ze jestem uziemiona bo mój mężulo w pracy na popołudniówke a ona ale na spacer z małą to byś mogła wyjść ja no nie da rady bo zanim sie obrobie z jej i sobą ubraniem to mija 2 godziny i pogoda 100 razy sie zmienić może poza tym nie mogę wcześniej wózka znieść na dwór bo nie jestem pewna pogody a poza tym musze wychodzić między karmieniami(karmie butlą)ona sie pyta o której karmie no to ja ze o 8 11 14 17 i 19 a ona...................... ..............kto ustalił te godziny jak parsknełam śmiechem to Julka aż na bujaczku podskoczyła..........śmia łam sie cały dzien a 2 koleżanka mi odpisała ze powinnam jej odpisać ze jak sie rodzi dziecko to przychodzi położna z karteczkami i sie losuje godziny karmień.......... ...
Stary 2008-10-25, 20:59   #1673
anita00079
Wtajemniczenie

:rot fl:
Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
moja mała śpi od 19.00 do rana czyli do 7 mam spokuj... dorwałam sie do kompa i chce wam powiedzieć jaka ze mnie zakręcona baba.................posz łam do tesco na zakupy wziełam koszyk ten na kółkach duży no i śmigam między półkami ...porobiłam zapłaciłam zapakowałam w reklamówki no i wyszłam............w połowie parkingu kapnełam sie ze ide z wózkiem do domuboszszszsz myślałam ze ide z Julką w wózku.... całą droge sie śmiałam ... aa i opowiem wam jak gadam z koleżanką na gg---------z tego to sie tak uśmiejecie i mam nadzieje ze będzie wam sie lepiej spało-----------kumpela mi sie pyta co słychać ja ze jestem uziemiona bo mój mężulo w pracy na popołudniówke a ona ale na spacer z małą to byś mogła wyjść ja no nie da rady bo zanim sie obrobie z jej i sobą ubraniem to mija 2 godziny i pogoda 100 razy sie zmienić może poza tym nie mogę wcześniej wózka znieść na dwór bo nie jestem pewna pogody a poza tym musze wychodzić między karmieniami(karmie butlą)ona sie pyta o której karmie no to ja ze o 8 11 14 17 i 19 a ona...................... ..............kto ustalił te godziny jak parsknełam śmiechem to Julka aż na bujaczku podskoczyła..........śmia łam sie cały dzien a 2 koleżanka mi odpisała ze powinnam jej odpisać ze jak sie rodzi dziecko to przychodzi położna z karteczkami i sie losuje godziny karmień.......... ...
Dudi wygrałas :rot fl:
Stary 2008-10-25, 21:00   #1674
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

nooo tylko jak ja sie tu rozkręce to będziecie miały mnie dość jeszcze sie przekonacieśliczne te dzieciaczki z tego wątku takie wesolutkie............... ja nie karmie piersią więc o przerwie w seks nie ma mowy....ale już jade na tabletkach bo przy moim mężu to zaraz bym w 2 ciąży na bank była
Stary 2008-10-25, 21:08   #1675
wersta
Zakorzenienie

hmm dziś na zakupach zauważyłam, że sofijka ma już spore zębiska takie 2 perełki tuż pod ostatnią warstwą dziąsła

edit: i wreszcie odebrałam wyniki posiewu i cytologii 1dynka wyszła ufff tak więc przy następnej @ spiralka
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 21:11   #1676
taka sobie
Zakorzenienie

witam nowe-stare mamuski
Anisia cudny ten Twój chłopaczek

ja mam coraz mniej pokarmu i Wikusia coraz bardziej wydziwia przy piersi, nie wiem co mam robic, chyba mój organizm sie buntuje bo chudne i chudne, juz sie taka koscista zrobiłam ze az bleee. A ciekawe która z nas bedzie najdłuzej karmic piersią ja nawet dybym miała pokarm to i tak przestaje za miesiąc bo do pracy wracam, chyba ze uda mi sie karmic tylko jak będę w domu i nie bedzie problemu w pracy bo z laktatorem nie bede biegac. Poza tym jak karmię piersią to czuje sie taka uwiązana przy małej.

lece na koncówke "mam talent"

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 21:12   #1677
dudipopka
kobieta za ladą

ehhhhhhh ciekawi mnie za ile będziecie chciały mieć 2 bobo? ja bym chciała tak za rok ale mam obawy ze z 2 to nie będzie tak różowo jak z Julką....poza tym mam taki metraż(20m2) ze sobie nie wyobrażam nas 4 tutaj.........chociaż teściowa tutaj mieszkała 25 lat z 3 dzieci --w sumie 5 luda i dała rade...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01024.jpg (35,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00993.jpg (38,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00915.jpg (33,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2008-10-25, 21:25   #1678
taka sobie
Zakorzenienie

na dzień dzisiejszy Wiktoria będzie jedynaczką rozpieszczoną jednaczką i nie chodzi tu o poród, wiek, kasę itd po prostu nie wyobrazam sobie ze tą miłość musiałabym podzielic na jeszcze jedno dziecko, Wiktoria jest dla mnie debesciara a jakbym miała drugie to co? chyba mnie zlinczujecie

zgadłam kto sie dostanie do finału Mam talent

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 21:28   #1679
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Dudi - a rozkrecaj sie kochana, bedzie co czytac
A z tymi godzinami karmien to wcale nie jest smieszne bo ja tez mam ustalone godziny (co prawda nie sztywne ale karmie co 2,5-3 h) mimo, ze daje cyca. Tak jest latwiej bo przynajmniej wiem, kiedy byla karmiona i jak beczy to rozpoznaje czy z glodu czy ze zmeczenia. Jak karmilam na żądanie to ta mala bestia przytyla se 1600 gram w miesiac az pediatra lekki alarm podniosla W tym tempie to zawodniczke sumo bym wyhodowala na wlasnej piersi haha
Wersta - gratuluje zabkow Sofijki I mam nadzieje, ze w miare bezbolesnie to przezyjecie
taka sobie - nie martw sie, ze masz malo pokarmu teraz. Czytalam, ze ok. 3 miesiaca jest kryzys laktacyjny. Trzeba czesto przystawiac do piersi i przeczekac bo minie. Ja tez sie tego obawiam chociaz zamierzam karmic tak dlugo jak bede w domu. A o tym, ze chudne to juz nie wspomne...Co stane na wadze to 300-400 gram mniej. Pomalu dobijam do wagi z liceum Za to moje dziecko juz ma ponad 5000 gram a jest najmlodsza z letnich wyjcow
Stary 2008-10-25, 21:29   #1680
marticia
Zakorzenienie

Witaj Dudipopka ale sliczna ta Twoja niunia

Ja tak narzekalam tak narzekalam a to to to tamto ze Mario jak wczoraj zasnal o 20.30 to obudzil sie o 23.30 na papu a potem spal az do 5.30!!!! a ja glupia zamiast spac ile wlezie to co chwila budzilam sie zeby zobaczyc czy juz sie obudzil. A on tak slodko spal.
Ale zebym miala nawal mleka w cycochach to nie... tak wiec Taka sobie mi wydaje sie, ze tez mi zanika powoli.

Anisiu, ale Piterek duzy..o ja..
A ja wlasnie pousuwalam zdjecia z nk, tylko jedno moje zostawilam. A jakos mi sie znudzil ten portal.

Dudipopka, ja to poczekam z nastepnym bobo jakies 2-3 lata..poki co pociesze sie tym

Mala kupe lat!!! witaj kochana. A nie slyszalam o tym kryzysie, u mnie to naprawde ostry jest ten kryzys, bo maly najada sie dopiero po 2 piersi.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości