|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Dudi ja dosłownie jestem sama z dala od najblizszych mam tylko tz
![]() Kristi znalazlam cos takiego bo za nim dokopie sie do moich wynikow...wazne jakie krwinki biale bo sa rozne WBC - krwinki białe, czyli leukocyty. Chronią organizm przed wrogami zewnętrznymi - bakteriami, wirusami, pierwotniakami. Dzielą się na trzy grupy - granulocyty, limfocyty i monocyty. Każda z nich walczy z innym rodzajem infekcji. U zdrowego niemowlęcia i małego dziecka liczba leukocytów może się wahać od 8 000 do 15 000 w mililitrze krwi. Wyższy poziom leukocytów wskazuje na stan zapalny w organizmie. Niższy może świadczyć o tym, że dziecko właśnie pzebyło jakąś, najczęściej wirusową, infekcję. Po kilku tygodniach poziom leukocytów powinien wrócić do normy, dlatego lekarz może zalecić powtórne badanie. RBC - krwinki czerwone, czyli erytrocyty. Są głównym składnikiem krwi, przenoszą tlen w organizmie. Powstają i dojrzewają w szpiku kostnym. Zawierają hemoglobinę, która nadaje im czerwoną barwę. U zdrowego niemowlęcia i małego dziecka powinno ich być od 3,5 do 5,4 mln/ml krwi. Niższy poziom erytrocytów świadczy o niedokrwistości. Wyższy może świadczyć o odwodnieniu. Jeśli maluch miał biegunkę, wymiotował i niewiele pił, jego krew gęstnieje - jest w niej więcej krwinek, a mniej osocza. dam lepiej link bo tam duzo http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...5,2906759.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Wtajemniczenie
|
Kristi jeszce to http://zum.org.pl/2.2.5.html - tu sie same mozemy zdiagnozowac
![]() Jak ph 7 u was to chyba jest ok |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
uff, wstawiłam pranie, złożyłam poprzednie, poprasowałam
![]() ![]() w ogóle zmienność nastrojów kobiety w ciąży to jest nic przy zmienności nastrojów takiego niemowlaczka, nie sądzicie ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Wtajemniczenie
|
Hello Mamuśki.
Moja Ala wczoraj zasnęła dopiero po 1 (nie wiem po koim ona ma że tak późno zasypia, pewnie po swoim ojcu.) Byłyśmy dzisiaj na długim spacerze, ładna pogoda dzisiaj, ale chłodno i tak jest. Ale ubrałamprawie jak na zimę, nawet rękawiczki jej ząłożyłam ![]() Anito w Prison Break jestem na bierżąco tak jak w TV niesttey nie wiem co będzie dalej. Miałam kiedyś na płycie 1 i 2 sezon, ale zostawiłam te płyty w Angii (zapomniałam o nich) Dudi witaj. Julka jest sliczna. Moja Ala tez przesypia ładnie nocki, ale ona potrafi zasnać dopiero tak jak wczoraj 0 1 w nocy. Leleth ja spróbowałam mojego mleka, jest okropne. Dziwne, ze maluszki lubią takie świnstwo. A ja mam całą górę prania do prasowania i mi się nie chce tego robić.
#1656 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mialam odwagi sprobowac mojego mleka
![]() ![]() ![]() A co do prasowania..dałam se z tym spokoj bo bym inaczej musiala tylko prasowac, ubranka same sie prasuja na chlopakach, prasuje tylko jak kupie jakies nowe i to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
anitko bardzo ci dziękuję teraz jestem spokojniejsza bo z tego wychodzi że ma dobre wyniki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Piterek dziekuje za komplementy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piotrus tez sie szeroko usmiecha, robi rozne minki, a na glos to tak mu wyszlo jakies pojedyncze he he ale to jeszcze nie brzmi tak dzwiecznie jak potrafia sie smiac dzieci wiec wciaz czekam az sie naprawde w glos posmieje, za to popiskuje, wierzga, wydaje z siebie dziwne dzwieki jak widzi cos co go cieszy ![]() ![]()
#1659 |
Wtajemniczenie
|
to ja tez pochwale hurtowo jak Anisia...Bachorki super..... i podoba mi sie stroj Piterka...dobrze ze nie tylko moj chodzi ubrany na czarno ( dostaje regularnie opieprz od mamy ze go nie ubieram kolorowo
![]() a poza tym szef do mnie wczoraj zadzwonil z pytaniem czy nie chcialabym wrocic do pracy...... a ja na to NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.. . ![]()
#1660 |
Zakorzenienie
|
a Iga tak dziś wrzasnęła do jednej z ulubionych zabawek (szeleszczący papierek po cukierku oranżadowym
![]() ![]() ![]() moja śmieje się już w głos od jakiegoś czasu ale raz na kilka dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
no ja smakowałam mojego mleka i jest słodkie, siostra mi nie wierzyła, ze mam słodkie bo jej jest takie jak krowie tylko 0,5%, no i musiała się przekonac i przyznała mi rację... mam mega słodkie mleko...
ale obecnie Bebilon jest słodszy moja mała od 2 dni śmieje się w głos... ehh nawet nagrałam to na komórkę
![]() |
#1662 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co sądzicie o szczepionce skojarzonej,tej 5w1 albo 6w1?? przed chwilą w tv jakaś amerykańska znawczyni mówiła,że lepiej podawać osobno i że po szczepionkach często dzieci zachorowują na autyzm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() na poczatku chwale wszystkie bobasy ![]() witaj dudipopka, sliczna masz corcie ![]() ![]() my bylismy dzisiaj ogladac dzialki i u tesciow. Niestety Tymek nadal nie nadaje sie na zadne wizyty, bo nie mogl zasnac w gosciach, pod koneic zaczal wrzeszczec, w aucie zasnac nie mogl, w sklepie tez nie, zasnal mi na rekach ale jak weszlismy do domu to znow sie obudzil. kapanie bylo o 18, jedzonko i zasnal ale wrzeszczac najpierw w nieboglowy bo ze zmeczenia nie mogl zasnac. w sumie nie spal od 12-18 co w jego przypadku nie zdaza sie nigdy. teraz tylko co chwile biegamy wsadzac smoka, ale dziecie spi. tak a propos to kupilismy mu fotelik samochodowy od 9-18 kilo, bo ze wzgledu na to ze on taki grubiutki i szeroki w barach, to w bluzie i kurtce-grubszej ale nie zimowej ledwo meiscil sie w foteliku na szerokosc. Kurde na dlugosc jest jeszcze kupa zapasu ale na szerokosc....porazka. i z powodu tego ze on w ogole nie lubi fotelika to jeszcze jak ma w nim tak ciasno to juz w ogole... wiec kupilismy z bebe confort, jest super i da sie go tak przechylic jak ten stary ![]() ![]() ![]()
#1664 |
Zadomowienie
|
Maladt Wiki normalnie modelka!
Gosiu skąd wytrzasnęłaś ten mikołajowy strój? Super Nastka w nim wygląda! Anisiu kochana gdzie kupiłas to rockowe wdzianko? Ja już mam dośc tych przesłodzonych błękitnych ciuszków... |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie...wszystko ladne dla chlopcow jest w odcienaich niebieskiego...naprawde ciezko kupic cos w innej kolorystyce...w reserved znalazlam ale to jedyny sklep gdzie mozna kupic cos pomaranczowo brazowego, szarego, czerwonego itd... poza tym to koszmar...ja juz niebieskiego mam dosc
![]() a tak w ogole to tesciowa po naszej wizycie (gdy tz zapytal kiedy mozemy malego podrfzucic) powiedziala ze ona takim rozdartym dzieckiem opiwkowac sie nie bedzie ![]() ![]()
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() te sa fajne ![]() http://www.allegro.plitem466273150_g...sa_czarne.html
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor kobietki
![]() Nadrobilam Was i widze, ze nowe mamusie sie pojawily - Anita, Dudi - witajcie ![]() I jak duzo slicznych zdjec sie pojawilo ![]() ![]() Majka to jest widze w porownaniu do waszych szkrabow bardzo niegrzeczne dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie oglądam sobie mam talent i skrobie do Was. Wiecie jak się dziś zabójczo bawiłam z Olcią, konałam ze śmiechu... wzięłam ją na klatę i robiłam pbbbbbbbzzzzzzzzzzzzzzz językiem ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz śpi, chociaż też miała problemy z zaśnięciem coś to moje dziecię naprawdę bardziej marudne ostatnio. Dziś zmieniamy czas... a raczej jutro i tak sobie myślę, że dla takich maluszków to jest ogromna zmiana. Mój małżon mówi, że pośpimy dłużej, ha! on pośpi, bo ja będę musiała wstać, a przy kąpieli która teraz odbywała się o 19, Ola chyba będzie już miała oczy na zapałkach, nio ale trudno o 18 czasu przyszłego przecież nie będę jej myć ![]()
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Aha - teraz mi sie przypomnialo, ze ktoras z Was pytala o tabletki anty dla karmiacych mamus. Otoz jak bylam w tym tygodniu na 1 wizycie po porodzie to moj ginek mi zapisal Azalie. Hmmm tylko ciekawe skad to wziac bo u mnie nie ma w zadnej aptece!! Ponoc nie ma w hurtowniach tego. No i nici z seksu chwilowo
![]() A bierze sie je przez 28 dni bez zadnej przerwy a potem zaczyna kolejne opakowanie i tak w kolko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Wtajemniczenie
|
Witam po przerwie-))
Dzis tz w koncu mnie na mowil na kapiel maluchow w wannie, i wiecie co?nalałm ich plynu do kapieli polozylam recznik na dno tak zeby i mi sie wygodnie lezało wpier wzielam tego wiekszego troche nim pomanewrowalam w te i spowrotem potem polozylam go sobie miedzy nogi na brzuchu i sama sie ruszalam w tyl i przod, nawet nei musialam go trzymac, on sam ładnie trzyma glowke i sie na łokciach opierac ale mial radoche takiego szczescia w oczach jeszce nei widzialam, ten drugi mniejszy prawie zasnal tam mu dobrze bylo, oni w ogole uwielbiaja kapiele zamierzam sie tez w koncu na basen z nimi wybrac. Tz asystowal w kazdym razie, takie maluchu jeszce maja zakodowane plywanie w wodzie i czuly chyba sie jeszce troche jak w ich naturalnym poprzenim srodowiski ![]() A wczesniej bylam na zakupkach typu suchy prowiant pampki, no i w koncu przypatrzylam sie co i jak z tymi numerami i ja nie wiedzialam ze w kazdym numerze poczawsze od nr 2 do 5 sa po trzy rodzaje...dobrze ze zwrocilam uwage bo teraz im kupilam inne pampki nr 2. No i znalazlam kilka fajnych chuszkow w kolorkach nei niebieskich ![]() ![]() Dobra wracam do tvn na mam talent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Mała!mowisz ze u Ciebie seksu dawno nie bylo, to ja Ciebie pociesze ja juz od marca tak.. zapomnialam jak to jest.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
kobieta za ladą
|
moja mała śpi od 19.00 do rana czyli do 7 mam spokuj... dorwałam sie do kompa i chce wam powiedzieć jaka ze mnie zakręcona baba.................posz łam do tesco na zakupy wziełam koszyk ten na kółkach duży no i śmigam między półkami ...porobiłam zapłaciłam zapakowałam w reklamówki no i wyszłam............w połowie parkingu kapnełam sie ze ide z wózkiem do domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
hmm dziś na zakupach zauważyłam, że sofijka ma już spore zębiska
![]() ![]() edit: i wreszcie odebrałam wyniki posiewu i cytologii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
witam nowe-stare mamuski
![]() Anisia cudny ten Twój chłopaczek ![]() ja mam coraz mniej pokarmu i Wikusia coraz bardziej wydziwia przy piersi, nie wiem co mam robic, chyba mój organizm sie buntuje bo chudne i chudne, juz sie taka koscista zrobiłam ze az bleee. A ciekawe która z nas bedzie najdłuzej karmic piersią ![]() lece na koncówke "mam talent"
#1677 |
kobieta za ladą
|
ehhhhhhh ciekawi mnie za ile będziecie chciały mieć 2 bobo? ja bym chciała tak za rok ale mam obawy ze z 2 to nie będzie tak różowo jak z Julką....poza tym mam taki metraż(20m2) ze sobie nie wyobrażam nas 4 tutaj.........chociaż teściowa tutaj mieszkała 25 lat z 3 dzieci --w sumie 5 luda i dała rade...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
na dzień dzisiejszy Wiktoria będzie jedynaczką
![]() ![]() ![]() ![]() zgadłam kto sie dostanie do finału Mam talent ![]()
#1679 |
Zakorzenienie
|
Dudi - a rozkrecaj sie kochana, bedzie co czytac
![]() A z tymi godzinami karmien to wcale nie jest smieszne bo ja tez mam ustalone godziny (co prawda nie sztywne ale karmie co 2,5-3 h) mimo, ze daje cyca. Tak jest latwiej bo przynajmniej wiem, kiedy byla karmiona i jak beczy to rozpoznaje czy z glodu czy ze zmeczenia. Jak karmilam na żądanie to ta mala bestia przytyla se 1600 gram w miesiac az pediatra lekki alarm podniosla ![]() ![]() Wersta - gratuluje zabkow Sofijki ![]() ![]() taka sobie - nie martw sie, ze masz malo pokarmu teraz. Czytalam, ze ok. 3 miesiaca jest kryzys laktacyjny. Trzeba czesto przystawiac do piersi i przeczekac bo minie. Ja tez sie tego obawiam chociaz zamierzam karmic tak dlugo jak bede w domu. A o tym, ze chudne to juz nie wspomne...Co stane na wadze to 300-400 gram mniej. Pomalu dobijam do wagi z liceum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
Witaj Dudipopka ale sliczna ta Twoja niunia
![]() Ja tak narzekalam tak narzekalam a to to to tamto ze Mario jak wczoraj zasnal o 20.30 to obudzil sie o 23.30 na papu a potem spal az do 5.30!!!! a ja glupia zamiast spac ile wlezie to co chwila budzilam sie zeby zobaczyc czy juz sie obudzil. A on tak slodko spal ![]() Ale zebym miala nawal mleka w cycochach to nie... tak wiec Taka sobie mi wydaje sie, ze tez mi zanika powoli. Anisiu, ale Piterek duzy..o ja.. A ja wlasnie pousuwalam zdjecia z nk, tylko jedno moje zostawilam. A jakos mi sie znudzil ten portal. Dudipopka, ja to poczekam z nastepnym bobo jakies 2-3 lata..poki co pociesze sie tym ![]() Mala kupe lat!!! witaj kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.