Włosomaniaczki :D - część IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-26, 19:08   #391
evangeline
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D - część IV

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że z koleżanką zerwał chłopak po 4 czy tam 5 latach. Ona naprawdę śliczna dziewczyna. Chłopak zerwał, bo ona jest za gruba i nie chce schudnąć (nie jest gruba, ma tylko mały brzuszek). Załamała się i w weekend ćpała, i ćpać będzie, bo mu udowodni że schudnie (od ćpania się właśnie chudnie) . Teraz płacze w pokoju. Była u mnie jej współlokatorka.
No nie wierzę... Nie da rady jej jakoś wybić tych głupot z głowy? Marnuje sobie życie przez jakiegoś niedorobionego dupka, który odszedł po 5 latach bo jest "za gruba"?! Co za &%^^#$%#@#%%*%^!!!!!!!:ma d:

Nie mogę w to uwierzyć. Moim zdaniem wymyślił taki idiotyczny pretekst. Chociaż, kto jak to, ale ja nie "doceniam" ludzi, jeśli chodzi o ich chamstwo i głupotę. Niestety, ciągle życie nie może mnie tego nauczyć, naiwniary jednej...;/

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 19:35   #392
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
I co wymyśliłaś ?

Ja już jestem po weekendzie na studium. Bilans - 3 piątki . Idę opracowywać ankietę na studia
hmm, poki co nic. on przyjedzie w srode, oddac mi kilka moich rzeczy. pogadamy, ale to wszystko. narazie i tak nie bedziemy razem. jesli juz to za jakis czas, chce sobie wszystko poukladac i najwyzej zczac od nowa, powoli.

wymiatasz, mistrzu!
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że z koleżanką zerwał chłopak po 4 czy tam 5 latach. Ona naprawdę śliczna dziewczyna. Chłopak zerwał, bo ona jest za gruba i nie chce schudnąć (nie jest gruba, ma tylko mały brzuszek). Załamała się i w weekend ćpała, i ćpać będzie, bo mu udowodni że schudnie (od ćpania się właśnie chudnie) . Teraz płacze w pokoju. Była u mnie jej współlokatorka.
jezzu! co to za burak?! mi sie tez wydaje, ze to tylko pretekst...
a kolezanki nie da sie jakos ustwic do pionu? ja rozumiem, ze to jest pierwszy szok, ale...
Stary 2008-10-26, 19:48   #393
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
Atsenko, o rany, co za baba!! az rece opadaja bo niewiadomo co zrobic. chyba tylko zlekcewazyc, bo nic innego sie nie da
Atsenka, olej babę, bo szkoda nerwów na to dwulicowe szmaciszcze, że się tak niecenzuralnie wyrażę. Niech spada na drzewo... a TŻ'towi szepnij, żeby już u nich nie bywał, w ramach cichej zemsty za nieprzyjemne słowa.
Nie daj się
Cytat:
Asiu, bo wlosomaniczaki to chyba najmadrzejsze sa na swiecie psycholozki i czarownice

No, to głowa do góry, wiesz, jak jest
Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Mam dwie prośby

Prośba numer 1 :
Siedzę, szukam na allegro i nie mogę znaleźć Były kiedyś takie "kulki" (właśnie nie pamiętam nazwy), w które się wsadzało kwiaty, np. cięte, ale mogły też one służyć jako podkład zamiast ziemi - do kwiatów doniczkowych. Można je było zabarwiać na różne kolory (i wykorzystywać też do celów zdobniczych). Jeśli ktoś przypadkiem wie o co mi chodzi i natknie się na to kiedyś w sieci to będę ogromnie wdzięczna
A to nie chodzi o taki specjalny żel do kwiatów? Żel dekoracyjny?
http://zakupy.ibex.pl/niebieski-zel-...ow/2007/03/05/

Albo inna nazwa - kryształ wodny.

Cytat:
Ja już jestem po weekendzie na studium. Bilans - 3 piątki . Idę opracowywać ankietę na studia

Jesteś mocarna!!!
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez evangeline Pokaż wiadomość
[I]
Ja odpoczywam po wycieńczającym weekendzie, słucham ścieżki dźwiękowej z "Helikoptera w ogniu" i cały dzień nie mogę się nadziwić, jak mi te godziny wolno lecą przez tę zmianę czasu... Mogłoby być tak codziennie
A ja się dziwię, że to już koniec weekendu, tak szybko mi zleciał a chciałabym jeszcze...

Cytat:
brak słów...

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 20:13   #394
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Powolutku wszystkiego się nauczysz
Chyba mnie przeceniasz ! Ale - dziękuję !

szugar -
ta firma to FREELIMIX lub MAESTRI 3VF {skomplikowane te napisy na opakowaniu}. Stał w tej hurtowni spory asortyment artykułów tej firmy.Ja wybrałam maskę do włosów zniszczonych zabiegami chemicznymi.
Szczęśliwa jestem, że samodzielnie silikon wyłapałam. Jego działanie to już dla mnie wyższa szkoła jazdy. Namolna się wtedy strasznie robię i zadręczam 'Estelle' i Jolie.

oleczka -
to taka firma produkująca herbaty. Mają również np.taką z dodatkiem jaśminu.

Wy zakładacie Klub "Żony zakolonych mężów"; ja - "Nasi ukochani z tonsurkami".

Virka - jeśli Ci chodzi o takie kulki wykonane z minerałów w kolorze tarakoty, których używa się zamiast ziemi do kwiatów - to nazywają się : HYDROKORRELS.
Jeśli to jest, to o co Ci chodzi i w ciągu około półtora miesiąca nie znajdziesz - daj znać.

Aby Wam poprawić humory, przesyłam foto mojego Bodygard'a.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maffia hond.jpg (12,9 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Heroldin
Czas edycji: 2008-10-26 o 20:42
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 20:25   #395
szugarbejb
Zakorzenienie

Napisałam posta i mi zeżarło

No w każdym razie Freelimix dobra firma , miałam kiedyś (z pół roku temu) szampon do farbowanych, i fajny był. Spróbuj tego silikona, nie zje Cię

Ja zakładam klub wiecznie smarkających

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 21:15   #396
xyoko
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Zniknęłam na tydzień, ale Was podczytywałam, więc najpierw:

Kasia (Jolie) - ogromnie gratuluję nowej pracy! Trzymam kciuki, żeby okazała się satysfakcjonująca

Izuś (Blonndee) - mam nadzieję, że szybko Ci się życie osobiste poukłada

U mnie jak zwykle - jak posypie się jedna rzecz, to potem sypią się wszystkie pozostałe.. Ale zgodnie z życiowym mottem, co mnie nie zabije, to mnie wzmocni, staram się stanąć twardo na nogach i po tygodniu wewnętrznej rozsypki, stać się na nowo twardą babą

Ściskam wszystkie mocno i cmokam, zasmarkanym życzę zdrowia!
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 21:19   #397
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
U mnie jak zwykle - jak posypie się jedna rzecz, to potem sypią się wszystkie pozostałe.. Ale zgodnie z życiowym mottem, co mnie nie zabije, to mnie wzmocni, staram się stanąć twardo na nogach i po tygodniu wewnętrznej rozsypki, stać się na nowo twardą babą
Brawo xyoko, podziwiam Cię i trzymam za Ciebie kciuki!

WYMIANKA
Stary 2008-10-26, 22:00   #398
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Marzenko - jesli chodzi o misie to widzialam tylko cos takiego:
Dziękuję Przyjrzę się im

Cytat:
Gratulować

Cytat:
Zróbcie wszystko, żeby przypadkiem, nie wciągnęła się w bagno największe z możliwych...

Cytat:
A to nie chodzi o taki specjalny żel do kwiatów? Żel dekoracyjny?
http://zakupy.ibex.pl/niebieski-zel-...ow/2007/03/05/

Albo inna nazwa - kryształ wodny.
To, to Kochana jesteś, dziękuję

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Virka - jeśli Ci chodzi o takie kulki wykonane z minerałów w kolorze tarakoty, których używa się zamiast ziemi do kwiatów - to nazywają się : HYDROKORRELS.
Jeśli to jest, to o co Ci chodzi i w ciągu około półtora miesiąca nie znajdziesz - daj znać.
To o czym Ty piszesz, to chyba "kulki" do uprawy hydroponicznej, a mnie chodziło o te "kulki" kryształki co znalazła Asia, nie mniej bardzo dziękuję A uprawę hydroponiczną, też lubię, bardzo Jest o wiele łatwiejsza w uprawie niż w zwykłej ziemi

Cytat:
Trzymaj się, w razie potrzeby wal jak w dym

Dobry wiecżór wszystkim

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 22:00   #399
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo xyoko, podziwiam Cię i trzymam za Ciebie kciuki!
Dziękuję

Cytat:
Trzymaj się, w razie potrzeby wal jak w dym
Dziękuję Pewnie nie raz Wam będę marudzić albo smarkać w wirtualny rękaw
Stary 2008-10-26, 22:02   #400
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za postawę! tak trzymaj!
podziwiam i zazdroszczę nastawienia - jak mnie sie cos wali to zawsze ogarnia mnie stan depresji a nie tak jak u Ciebie. w twoim przypadku po prostu musi być lepiej!
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 22:10   #401
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

oleczka -
to taka firma produkująca herbaty. Mają również np.taką z dodatkiem jaśminu.
a to chyba wiem, poszukam .

Cytat:
No nie wierzę... Nie da rady jej jakoś wybić tych głupot z głowy? Marnuje sobie życie przez jakiegoś niedorobionego dupka, który odszedł po 5 latach bo jest "za gruba"?! Co za &%^^#$%#@#%%*%^!!!!!!!:ma d:

Nie mogę w to uwierzyć. Moim zdaniem wymyślił taki idiotyczny pretekst. Chociaż, kto jak to, ale ja nie "doceniam" ludzi, jeśli chodzi o ich chamstwo i głupotę. Niestety, ciągle życie nie może mnie tego nauczyć, naiwniary jednej...;/

Cytat:
wymiatasz, mistrzu!

jezzu! co to za burak?! mi sie tez wydaje, ze to tylko pretekst...
a kolezanki nie da sie jakos ustwic do pionu? ja rozumiem, ze to jest pierwszy szok, ale...
Cytat:

Jesteś mocarna!!!
Gratulacje!

brak słów...

Cytat:
Gratulować

Zróbcie wszystko, żeby przypadkiem, nie wciągnęła się w bagno największe z możliwych...
Dziękuje za wszystkie gratulacje .

Chciałyśmy z nią dzisiaj porozmawiać, ale pokój był zamknięty i podejrzewamy, że nie chciała otworzyć drzwi. Jutro spróbujemy. Mam nadzieję, że jej przemówimy do rozsądku. Też mi się wydawało, że to tylko pretekst, to że gruba. Ale ona była z nim na 2 miesiące we Włoszech na wakacjach i on się wstydził z nią na plażę wychodzić, bo ona ma brzuszek i ma schudnąć,

A ja jestem totalnie rozłożona na łopatki. Ostatnio widziałam się z TŻ ponad 3 tygodnie temu. Dzisiaj przyjechał do akademika, żeby zrobić mi niespodziankę ( i zrobił i to jaką ! ), bo jak stwierdził, już nie mógł wytrzymać beze mnie. Przemierzył 130 kilometrów, żeby mnie zobaczyć na 1,5 godziny(dostał krótką przepustkę), nie mam słów dla wariata mojego
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 22:23   #402
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Pewnie nie raz Wam będę marudzić albo smarkać w wirtualny rękaw
Służę i to obydwoma rękawami W zapasie będę mieć też chusteczki higieniczne

Olu daj znać jutro, jak tam po rozmowie z koleżanką
A wariata masz kochanego Znam to uczucie, bo kiedyś mój mąż (kiedy jeszcze nie był moim mężem), przejechał 200 km w jedną stronę, żeby pobyć ze mną 2 godziny (czyli w sumie 400 km - czas drogi około 5 godzin, wtedy nie było takich korków ), a rodzicom powiedział, że jedzie do kolegi, do miejscowości obok...

Stary 2008-10-26, 22:27   #403
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Olu daj znać jutro, jak tam po rozmowie z koleżanką
A wariata masz kochanego Znam to uczucie, bo kiedyś mój mąż (kiedy jeszcze nie był moim mężem), przejechał 200 km w jedną stronę, żeby pobyć ze mną 2 godziny (czyli w sumie 400 km - czas drogi około 5 godzin, wtedy nie było takich korków ), a rodzicom powiedział, że jedzie do kolegi, do miejscowości obok...
Najlepsze jest to, że my niby nic nie wiemy. Ona zwierzyła się tej swojej współlokatorce i powiedziała, że jak coś, to nic nie wiemy. Ale nie potrafimy tak nie zareagować :/.
No, on przebył ponad 250 kilometrów i tylko trochę ponad 3 godziny drugi, ale i tak zachwycona byłam . Super uczucie, faktycznie .
Stary 2008-10-26, 22:44   #404
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
brawo za postawę! tak trzymaj!
podziwiam i zazdroszczę nastawienia - jak mnie sie cos wali to zawsze ogarnia mnie stan depresji a nie tak jak u Ciebie. w twoim przypadku po prostu musi być lepiej!
Dziękuję Mnie też w pierwszej chwili zawsze ogarnia bezradność i stan depresyjny. Muszę sobie wszystko poukładać a potem wmówić, że pora wziąć się w garść

Cytat:
Służę i to obydwoma rękawami W zapasie będę mieć też chusteczki higieniczne
Wiedziałam, że na Ciebie można liczyć
Stary 2008-10-26, 22:54   #405
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze jest to, że my niby nic nie wiemy. Ona zwierzyła się tej swojej współlokatorce i powiedziała, że jak coś, to nic nie wiemy. Ale nie potrafimy tak nie zareagować :/.
To może na początek niech spróbuje z Nią porozmawiać TYLKO ta współlokatorka, której się zwierzyła. Bo jak wszystkie nagle pokażecie, że wiecie (że ta jej współlokatorka ją "zdradziła"), to wtedy może dojść do sytuacji, że Ona nikomu już nic nie powie - wiadomo, straci zaufanie, Waszej pomocy nie przyjmie, a sama wpadnie w wielkie bagno...Radziłabym, żeby najpierw rozeznanie zrobiła osoba, której zaufała

Cytat:
Wiedziałam, że na Ciebie można liczyć
Oczywista

Stary 2008-10-27, 07:35   #406
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
To może na początek niech spróbuje z Nią porozmawiać TYLKO ta współlokatorka, której się zwierzyła. Bo jak wszystkie nagle pokażecie, że wiecie (że ta jej współlokatorka ją "zdradziła"), to wtedy może dojść do sytuacji, że Ona nikomu już nic nie powie - wiadomo, straci zaufanie, Waszej pomocy nie przyjmie, a sama wpadnie w wielkie bagno...Radziłabym, żeby najpierw rozeznanie zrobiła osoba, której zaufała
Tak też zrobimy, dzięki za radę

Ale się nie wyspałam, ale miałam kaprys włosy rano umyć i się pouczyć, bo wczoraj mi się już nic nie chciało, po tym jak mój TŻ przyjechał
Stary 2008-10-27, 07:55   #407
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się nie wyspałam, ale miałam kaprys włosy rano umyć i się pouczyć, bo wczoraj mi się już nic nie chciało, po tym jak mój TŻ przyjechał
Ja też jakoś dospać nie mogę... mam dzisiaj wolne, a wstałam o 7.30

...chyba mi szajba odbiła

Miłego dnia Dziewczyny

WYMIANKA
Stary 2008-10-27, 10:36   #408
Jolie2601
Zakorzenienie

hej dziewczyny wreszcie dopadłam neta na stałe [tzn. nie na stałe ale tylko dla mnie- wcześniej musiałam kuzyna molestować- jakimś dziwnym sposobem nie dało się mnie zmoim lapkiem dokoptować do jego radiówki]
Dzisiaj zaczęłam robić badania- muszę się wyrobić do końca tygodnia co nie będzie proste- bo jedne robię u siebie a drugie musze robić w przemyslu-ale jakoś to będzie.

Gosiu dzięki za gratulacje

Olu gratuluję wyników- przykro mi z powodu koleżanki- ehhh co za facet- burak po prostu- dziewczyny mają rację- nie ma co naciskac na nią- sama musi chcieć to z siebie wyrzucić i wtedy bądź obok żeby wysłuchać

wszystkim smarkającym zdrowka życzę [czyli sobie też bom dalej niedoleczona]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 10:57   #409
tigresska
Zakorzenienie

Ja wpadłam tylko sie przywitać i wybywam z domku. muszę parę spraw pozałatwiać a potem do pracy. Tak więc milego dnia wszystkim!
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 11:09   #410
blonndee
Wtajemniczenie

i ja sie witam!
milego dnia
Stary 2008-10-27, 11:37   #411
paprif
Zakorzenienie

Ja też się witam i zasiadam do genetyki

Miłego dnia
Stary 2008-10-27, 11:54   #412
Porcelainnn
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja tylko na chwilę, zaraz lecę wyrabiać zdjęcie do dowodu (poprzedni ukradli mi na dworcu jakiś czas temu ). Nie działa mi internet w pokoju i póki go nie naprawią będę korzystać z komputera mamy. Ale raczej rzadziej.

(Nie ciepię robić sobie zdjęć do dokumentów :| ! )

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 13:23   #413
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja tylko na chwilę, zaraz lecę wyrabiać zdjęcie do dowodu (poprzedni ukradli mi na dworcu jakiś czas temu ). Nie działa mi internet w pokoju i póki go nie naprawią będę korzystać z komputera mamy. Ale raczej rzadziej.

(Nie ciepię robić sobie zdjęć do dokumentów :| ! )
Uhh ja też nie cierpię takich zdjęć
Powodzenia
Stary 2008-10-27, 14:24   #414
virka
Zakorzenienie

Ale minimalizmem powiewa w wątku, same przywitania i miłego dnia
Dołączam do wersji minimalistycznej
A zdjęć do dokumentów też nienawidzę robić, a jutro czeka mnie wyprawa po zdjęcie do dowodu

Stary 2008-10-27, 14:51   #415
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

A ja tam nawet polubiłam fotki dowodowe [kiedyś nie]
Chodzę do fotografa, gdzie przed miejscem do robienia zdjęć jest lusterko, w którym widać, jak będzie wyglądało zdjęcie.
Potem tylko szybka obróbka, korekta, lekki filtr zmiękczający i voila, buźka promienna jak z obrazka

Witam i uciekam, do zobaczenia wieczorem

PS. Melissa, dlaczego nas podglądasz ???
[Widzę Cię, widzę, przede mną się nie schowasz]

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 15:00   #416
Jolie2601
Zakorzenienie

zgłasza się kolejna anty-fanka zdjęc dokumentowych- tzn. w ogole zdjęć- a dokumentowych w szczegolnosci
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 15:21   #417
xyoko
Zakorzenienie

Witam

I dołączam się do klubu Do zdjęć mam takie samo podejście:

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
zgłasza się kolejna anty-fanka zdjęc dokumentowych- tzn. w ogole zdjęć- a dokumentowych w szczegolnosci
Stary 2008-10-27, 16:00   #418
Porcelainnn
Zadomowienie

Dobrze, że nie jestem sama. Zdjęcie nie wyszło najgorsze tylko ... wygląda na nim jakbym miała strasznie mało włosów Kazali mi je jakoś dziwnie odgarnąć i zdjąć kolczyki :/

Zastanawiam się nad kupnem spódniczki, wklejam zdjęcie w załącznikach. Bardzo lubię ołówki, ale nie jestem tej pewna...Koszt razem z przesyłką to 40 zł. Prawdopodobnie musiałabym ją trochę zwężać.

Szugar
- dziękuję za tę opcję z kupnem La Senzy . Na razie się powstrzymam, mam więcej staników
niż potrzebuję. Ale jakby co, będę Cię męczyć na PW
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnica1.jpg (30,6 KB, 22 załadowań)

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 16:09   #419
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kupnem spódniczki, wklejam zdjęcie w załącznikach. Bardzo lubię ołówki, ale nie jestem tej pewna...Koszt razem z przesyłką to 40 zł. Prawdopodobnie musiałabym ją trochę zwężać.
Moim zdaniem super i bardzo uniwersalna. Na dodatek niedroga.

WYMIANKA
Stary 2008-10-27, 16:16   #420
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem super i bardzo uniwersalna. Na dodatek niedroga.
Dokładnie tak
Nie zastanawiaj się Emilko, bo będziesz w niej wyglądała bombowo

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości