|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
No i przyszedł mój stanik M&S, 75E (mam w biuście 94/95 cm, pod biustem 82).
Ale to kompletna porażka... Tzn. obwód jest idealny, ale miseczki, ich kształt i wielkość, bez komentarza O wiele za duże, jakieś takie... eh, mają za duży rozstaw piersi...Za to wczoraj przypadkiem weszłam do sklepu Esotiq i kupiłam sobie idealny stanik
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już działa ![]() M&S w rozmiarze 75E jest szyty chyba na 99 cm w biuście, więc miał prawo być za duży w miseczkach. |
|
|
|
|
#4085 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_user_auctions...369893&p=1&p=0 a te majtki ileś tam par za 10 zł.. chyba używane albo kradzione ![]()
|
|
#4087 |
|
Konto usunięte
|
w sumie tak chaotycznie, ale zainteresowala mnie freya millie i rio, zaraz bede szukac jakichs info, ale czy ktos ma i moze sie wypowiedziec o ktoryms modelu?
|
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam Rio, moja mama ma Millie.
Rio jest ściśliwe i dużomiseczkowe. Millie rozciągliwa i chyba też dużomiseczkowa. Ale oba staniki dość przyjemne w noszeniu, ale raczej zabudowane. |
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
mysliscie ze warto kupowac stanik bez przymierzania przez internet? bo obliczylam sobie i wyszło mi 65F i wiem ze w moim malym miasteczku nie znajde takiego rozmiaru i nie wiem czy ryzykowac i zamowic przez internet
|
|
|
|
#4090 |
|
Konto usunięte
|
co druga osoba tutaj kupuje przez internet :P wiec chyba nie jest to takie straszne ... zawsze można oddac
|
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Warto, ale najpierw najlepiej dużo czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Jeśli zamawiając będziemy mieć odpowiednią wiedzę to wówczas ryzyko, że zamówimy niepasujący stanik będzie dużo mniejsze niż gdy zamówimy w ciemno.
A tak poza tym na wizażu pojawił się bardzo ciekawy tekst o bra-fittingu: http://www.wizaz.pl/artykuly/bra_fitting/ |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz kupowałam w sklepie. Fason i firma okazała się dla mnie idealna, teraz już w "ciemno" kupuję podobne fasony tej samej firmy
![]() ------- edit: o, Na głównej stronie wizażu znalazłam artykuł: https://wizaz.pl/artykuly/bra_fitting/
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
ja się zastanawiam nad emilly curvy cate, czytam o nim i czytam i zdania są podzielona jedne piszą, że obwód jest normalny inne, że rozciągliwy, na dodatek fiszbiny się prostują i to spłaszcza biust... już sama nie wiem moje wymiary to 71-88/89 na zdj. ładnie sie prezentuje ten model stanika, czy ma go która z was
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może któraś z Was w najbliższym czasie będzie coś zamawiała z zagranicznej stronki i mogłabym się dołączyć z jednym, góra dwoma stanikami?
|
|
|
|
#4095 |
|
Raczkowanie
|
ja się zastanawiam nad emilly curvy cate, czytam o nim i czytam i zdania są podzielona jedne piszą, że obwód jest normalny inne, że rozciągliwy, na dodatek fiszbiny się prostują i to spłaszcza biust... już sama nie wiem moje wymiary to 71-88/89 na zdj. ładnie sie prezentuje ten model stanika, czy ma go która z was. dodam, że byłby to pierwszy dobrze dobrany stanik, ostatnimi czasu dużo namierzyła sie w sklepach rozmiarów 70 D ale lekko usztywnianych, miseczki są dobre ale obwody wolałabym ciaśniejsze z wyliczeń wychodzi mi 65 E
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o poradę...
Pod biustem 69 cm, w biuście 83... Z rozmiarówki brytyjskiej wyszło mi, że powinnam nosic stanik w rozmiarze 60E. Ale te wszystkie staniki mają mega duże miseczki, więc gdzie ja z takim małym biustem do takiego stanika!!! Cały czas noszę push-upy, żeby ukryc to, że mam taki mały biust.. Boję się tego efektu, jak założę miękki stanik 60E, to będzie masakrycznie mały... Są teki staniki 60E typu push up ????I gdzie ja takie znajdę ![]() Jakie firmy polecacie, oczywiście wiem, że nie polskie... |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
60E to nie jest duża miska.
Dla przykładu fotki z allegro: |
|
|
|
#4098 |
|
Konto usunięte
|
60e bedzie chyba od lutego (tak mi wczoraj powiedziano) moze nie z pushupow, ale z usztywianych z ktorych wiekszosc to half cupy, czyli robiace z cyckow cuda
wstawialam fotke w wypchanym pushupie 70e i half cupie usztywnianym delikatnie 65dd, efekt identycznywczoraj mierzylam mieczaki i efekt wcale nie jest fatalny, fajnie biust podnosza, owszem, jest mniejszy niz w pancernym staniku, ale sa jednak wygodniejsze |
|
|
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jednak bardziej mnie interesuję te half cupy, bądź push upy, bo w tych miękkich jak się pokażę, to się chyba ze wstydu spalę! Od razu się wyda
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Konto usunięte
|
eee no nie wiem, mam 2cm mniej w klatce od Ciebie, wiecznnie lazilam bez stanika i nikt mi nie zarzucil braku biustu
nawet klamali, ze jest duzy ![]() na allegro beda i beda na dopasowanej, tzn podejrzewam ogolnie w sklepach internetowych, nowa kolekcja masquerade, na dopasowana.pl sa juz fotki |
|
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmierzylam sie pod biustem oraz w biuscie - teraz planuje kupic stanik.
Pod biustem mam 70, w biuscie 84 co oznacza wg tabeli, ze jestem rozmiar 65D lub 30D. Zobaczymy. Planowalam isc do La Senzy. Czy to sa dobre staniki?
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Mia694, jesteś z Poznania, tak? poszukaj na forum małobiuściastych adresów sklepów stacjonarnych z Twoich okolic, nie żyjesz na pustyni (chociażby macie sklep "Yoshi" Wysoka 12, róg Św. Marcin). idź, poprzymierzaj, podono mają też fachową obsługę - tu masz wątek na LMB o tym skelpie http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...580&w=83162556
i naprawdę - zanim nie ustalisz swojego prawidłowego rozmiaru poczekaj z kupowaniem puszapów, nie rób sobie krzywdy. poza tym kto wie, może wystąpi u Ciebie jakaś migracja, nawet niewielka, a o to łatwiej w miękkim staniku podobno. mój przykład - chodzenie od zawsze w poduszkowcach, potem uświadomienie, kupno miękkiego stanika i przybyły mi ze dwa centymetry w biuście. i to nie żadne czary mary ![]() polecam też ten link http://b75.blox.pl/2008/01/Gdzie-sa-...-wepchnac.html |
|
|
|
#4103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz mam 67/83 i wszystkie są dobre. migracja zadziałała i obwód nie jest za lużny,poza tym fajne fiszbiny, sredniej wysokosci pod pachą i nie cisnace na mostku. jedyne zastrzeznie mam do ramiączek . U mnie zaczynają się prawie pod pachą... ale ja jestem naprawdę wąska(jesli mozna to tak nazwac ale przeszyłam o 1 cm i jest ok![]() ale tez ramiączka nie są taki emięciutkie, cześć materiałowe jest dosyć gryząca, ja sobie podszyłam satynką ot ksieżniczka, ale mnei wszystko drapiemoje biustonosze to ten fason w czerni i błękicie/turkusie i biały dodatkowo ale nie mogę do znależć na stronie http://www.lasenza.co.uk/dd/special-...54&img=a307_38 edit: wszystkie moje mają taką cienką gąbeczkę, nie jest ona sztywna, ale ładnie kształtuje. nie mogę się przerzucic na softy, wciąz widzę dzioby, mimo ze mierzyłam różne rozmiary i fasony w Yoshi, no taki swir...
Edytowane przez djprinzesin Czas edycji: 2008-10-26 o 20:19 |
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupując tam stanik mam brac pod uwagę rozmiarówkę brytyjską? ![]() Głupie pytanie, wiem...ale niesttey nie znam na nie odp... |
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w Galerii Centrum przymierzyłam chyba z 10 staników i wszystkie wyglądały strasznie... Przymierzałam zarówno te droższe, jak i te Sloggi, Triumf. Rozmiar niby dobrze dobrałam, w obowodze były bardzo dobre, ale jakoś dziwnie wyglądały.. miałam wrażenie, że strasznie pomniejszają mi piersi i wyglądałam jakbym prawie wcale ich nie miała
W dodatku nie trzymały dobrze biustu, ramiączka były moim zdaniem za cienkie.
|
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Mia694, przy Twoich wymiarach wychodzi brytyjski rozmiar 60E (28E) i kontynentalny (polski) rozmiar 60F. Tylko na razie bardzo mało nie-brytyjskich firm ma ten rozmiar i dużo łatwiej kupić Brytyjczyka.
Jeśli chodzi o push-up to istnieją - choćby Panache Inferno, Zara i Freya Retro, Patty. Tylko są to dość kapryśne staniki i trudno je dobrać. Na początek polecałabym jednak coś miękkiego. Sama mając 84 cm, czyli tylko 1 cm więcej niż Ty chodziłam w miękkich stanikach i jakoś nie było z tym problemu. Przypuszczam, że Twój biust wcale nie jest taki mały, a jednynie rozsmarowany przez noszenie źle dobranych push-upów i jak zaczniesz nosić dobrze dobrane staniki to odzyska on swój kształt. Na początek możesz też zaryzykować rozmiar 65D z modeli opisywanych jako ściśliwce. Zwłaszcza, że w wyniku migracji pewnie będziesz potrzebować większej miski i obwód nie zdąży się rozciągnąć. Tak jak pisały wyżej dziewczyny najlepiej udaj się choćby do Yoshi (http://www.yoshi-lingerie.pl/ ). Nawet jeśli nic tam nie kupisz to chociaż przymierzysz. Poza tym w tym sklepie są chyba profesjonalne ekspedientki, które zajmują się bra-fittingiem. Daenerys, uważaj na La Senzę, bo ona ma chyba małe miski. Być może będziesz potrzebować 30DD zamiast 30D. lukrecja222, czemu uważasz, że miały za cienkie ramiączka? Przecież biust ma być podtrzymywany przez obwód, a nie ramiączka. Ona mają tylko odpowiednio kształtować biust. A jakie rozmiary mierzyłaś i przy jakich wymiarach? |
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Mia694 próbowałaś kalkulatora z http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...page/Itemid,1/ ? jest raczej dobry, masz od razu policzony rozmiar polski i brytyjski, w tym naprawdę nie tak trudno się połapać;] i zgadzam się z przedmówczyniami - pewnie masz trochę zmasakrowany biust po puszapach. i prawdopodobnie Twój rozmiar się zmieni - to co wymierzysz teraz, po trzech czterech miesiącach noszenia dobrze dobranego miękkiego stanika się zmieni - przybędzie i wyładnieje Ci biust. sprawdziłam to na sobie, więc nie kłamię, ale też nie obiecuję jakiejś nieprawdopodobnej migracji. ale spróbuj;]
|
|
|
|
#4108 |
|
Konto usunięte
|
ehhh kolejne zakupy i kolejna porażka... nawet milena okazała się klapą totalną .. nie bede opisywać , ale wstawie później wszystkich staników zdjęcia na sobie .. nie wiem czy mam pecha po prostu i trafiam na takie trefne egzemplarze czy po prostu z niczym nie jestem kompatybilna ... szkoda słów
kolejny sklep - dopasowana .. jak tym razem nic nie dopasuje to chyba wybiore się na wycieczke do jakiegoś stacjonarnego
|
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście polecam wybranie się do stacjonarnego i przymierzenie maksymalnie dużej ilości staników. Pozwala się to zorientować jakie modele nam pasują, jakie fiszbiny itd. Jedna wada - podczas takiej wizyty można sobie narobić smaku na dużą ilość staników, a skąd pieniądze na to wszystko brać?
Skąd jesteś? Takich sklepów jest coraz więcej, zawsze można się wybrać na wycieczkę do innego miasta żeby pobuszować. |
|
|
|
#4110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale i tak nie moge wyjsć z szoku jak można takie "badziewie" na rynek wypuszczać :| wszystkie staniki robią piękne kacze dzioby wrzucam fotki chociaz i tak na nich wygląda to lepiej niż w realu było :/ po prostu staniki nie nadające się do użytku .. niestety aaa jeszcze tak mała ocena sklepu w którym kupowałam ... OUI.PL na wysyłke czekałam miesiąc! chociaż max miało być 2tyg .. po 2 tyg się odezwałam to przeprosili że tak długo ale czekają aż producent doszyje jeden biustonosz.. powiedzialam zeby nie czekali tylko wysłali paczke bez niego... na kolejne maile nie raczyli odpowiedzieć a ja się zastanawiałam czy wogóle wyślą. Po miesiacu dopiero (czyli jakeiś 2 tyg po 1 mailu) stan się zmienił na wysłany. No i w dodatku towar został wysłany w jakimś używanym, porysowanym kartonie.. nie jest to jakaś straszna rzecz, ale chyba sklep internetowy powinien dbać o wizerunek jednym słowem nie polecam
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-02 o 22:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

O wiele za duże, jakieś takie... eh, mają za duży rozstaw piersi...

, czy to nie jest jakis szajs?

????