|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Hej dziewczyny to ja tez sie z Wami przywitam w tem brzydki , deszczowy dzionek
![]() ja drozdzóweczke zjadlam, ale kawki jeszcze nie pilam a jak tam u was? |
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie nawet ładnie, nie pada
![]() no i probuje sie uczyć
|
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
co myślicie o tej sukience??
![]() ![]() a te zaproszenia ?
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny. Tak długo mnie tutaj nie było, że oj
![]() Po tak cudownym weekendzie z moją MIŁOŚCIĄ nawet taka pogoda nie jest straszna Cudownie to mało powiedziane!!!kasiaher--- taką sukienkę podobną na pewno kupię ![]() Scio---ciężko sie uczyć i pisząc na forum wiem to z doświadczenia![]() Cześć Kisiorek--- ja w ogole nie piję kawy ![]() Rosette-cześć ![]() ania20m-cześć ![]() mala2241-pierwsza hihi |
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
zaproszenie bardzo ladnie, a sukienki tez są si
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi podoba się jeszcze ta.kisiorek przykuły moją uwagę dlatego że są takie proste i chyba jako jedyne zaproszenia na całym allegro miały nasze imiona Emilia211 ale która Obydwie są fajne.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
ciezkawo szczegolmie jesli temat taki fascynujacy
![]() Mnie sie pierwsza podobala i ta z Payzanki tez ładna. A o zaproszeniach myslelismy podobnych
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pierwsza
Ta druga jest taka troszkę za puchata
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry moje gwazdeczki
Wczoraj tak jak pisałam wcześniej byliśmy na tej katechezie przedmałżeńskiej i było na temat : "skutków ubocznych sztucznych metod antykoncepcyjnych" Ja to mam nie wyparzoną buzię! Bo normalnie taką dyskusję spowokowałam, że ksiądz tak do końca nie mógł się wybronić... Ja tu już wczesniej pisałam coś na ten temat jakie mam poglądy, na temat antykoncepcji. Sama używam tabletek około 4 lata. Dobrze się czuje po nich, mam dobrze dobrane. Wiem , że są ich skutki uboczne, tak więc w życiu nie zastosowała bym spirali bo ona powoduje poronienia w 5-7 dni po zapłodnieniu. Tabletki tak jak każda z Was wie "oszukują " nasz organizm i ciągle tkwimy tej fazie cyklu "bezpłodnej". Dziś tabletka antykoncepcyjna jest 60 razy mniej skoncentowana niż 20 lat temu to byłoby tak jakbyśmy dziś połknęły 60 tabletek naraz. Wielkim grzechem jest ich zażywanie bo powstrzymuję się życie... Ale powiem Wam szczerze , że wolę powstrzymywać jakiś czas to życie niż gdybym kiedyś miała urodzić niechciane i niekochane dziecko, zrobić mu wielką krzywdę tym żebym go np.nie kochała. Chcę mieć dzieci i to napewno nie jedno, nie usunęłabym ciąży, bo sądzę, że jeżeli podjęło się decyzję o współżyciu powinno się podejmować ryzyko z tym związane. wiem , że tabletki też nie daja 100% pewności ale to wynika z tego , że są źle dobrane, kobieta przymuje antybiotyki, które osłabiają ich działanie, albo zwróciły ją w trakcie np. zatrucia pokarmowego. Ksiądz powiedział, że to kwestia wiary im bardziej wierzący człowiek tym mniej antykoncepcji w życiu... To ja np. za 10 lat moim ośmiorgu dzieciom mam powiedziec "kochane dzieci , to kwestia wiary, uwierzcie że macie pełne brzuszki, nie płaczcie juz i idźcie spać"??? Ksiądz stwierdził że w niektórych rodzinach pies jest ważniejszy od dziecka i wolą mieć psa niż dzieci a na to mój TŻ że on ma psa , owczarka kaukazkiego i miesięcznie wydaje na jego utrzymanie 150 zł proszę księdza aby mi ksiądz doradził jak mam wychować , wyżywić i zapewnic godne życie mojemu dziecku za 150 zł miesięcznie! Wiecie co ja zdaje sobie z tego sprawe że tabletki to jest ingerencja w mój oranizm itd, wiem , że są przypadki niepłodności ale to się zdarza bardzo żadko. Tylko żeby zapewnić sobie swobodne życie seksualne mam na myśli tylko i wyłącznie z TŻ muszę stosować tabletki bo ja jak kiedys ich nie stosowaliśmy tylko np. stosunek przerywany czy prezerwatywę to ja byłam tak zpanikowana, że szok mnie każdy stosunek kojarzył sie tylko tym że znow będę cały miesiąc przezywać stres związany z oczekiwaniem na miesiączkę ,robienie testów. Rozpisałam się bardzo, ale wiecie co ja nie mogę znieść tej obłudy Kościoła , go chyba z tego unktu wiedzenia większym grzechem jest stosowanie np. prezerwatyw niz urodzenie dziecka i wyrzycenie go na smietnik, spalenie w piecu itd bo o tym niestety słyszy się coraz częściej....
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
sukienka pierwsza ładniejsza
u mnie świeci słoneczko za oknem
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też podoba się ta pierwsza
![]() Zaproszeni bardzo ładne , skromne, eleganckie. |
|
|
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Jeszcze taką znalazłam. Przeglądałam na stronie tego salonu co mam iść mierzyć ale nie stety nie ma tych sukienek co są w salonie. Zaproszenia kosztują 1.70 za sztukę + oczywiście personalizacja.
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja w weekend w pracy bylam a wczoraj z tztem pojechalismy do lichenia dzisiaj zdycham bo @ przyszla
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
sukienka pierwsza ładniejsza
u mnie świeci słoneczko za oknem
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś na tej usypanej drodze krzyżowej? Mnie bardzo zwruszyła tam kaplica dzieci nienarodzonych z powodu aborcji... aż się połakałam tam wtedy! |
|
|
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dzewczynki te parę ostatnich są z najnowszej kolekcji 2009 ta też jest fajna
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem wierząca, ale mam inne zdanie na temat antykoncepcji niż Kościół. Zresztą od kiedy zaczęłam brać tabletki to jak mam okres to się czuję bardzo dobrze. Bynajmniej jestem w stanie wysiedziec w pracy , a nie płakać w domu, że nie mogę wytrzymać z bólu. Tez bardzo chcialabym pojechać do Lichenia. Byłam tam bardzooo dawno. |
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co SCIO ja nie mogę Ci odpisać na Pw bo mam problem z wizażem!!!!
Jeżeli chcesz to odpiszę Ci na forum a jeżeli nie to jak będe w domu o 19
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te mi się już nie podobają w ogole, ale każda ma swój gust
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz koniecznie zrobic zdjecia i napisz jak ksztaltuja sie ceny
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Co do antykoncepcji hormonalnej to mam bardzo meszane uczucia, to jest ogromna ingerencja w oranizm - ja mam bardzo zle doswiadczenia z pigułkami, niemal zrujnowały mi życie, ale z drugiej strony może były zle dobrane (podejrzewam ze ginekologowi zalezalo na wypisaniu akurat te marki) takze mysle o powrocie - chociaz TZ zabrania. Ale mam takie same zdanie, lepiej stosowac antykoncepcje, niz miec 8 glodnych, biednych dzieci. Ja nie mam nic przeciwko wielodzietnym rodzinom (sama chcialabym miec duzą rodzinę), aleze wzgladów mieszkaniowo-finansowych musze sie ograniczyc do 2, moze 3
Chociaz jakbym miala wielką wille i kupe kasy, to kto wie Daysy ---> Wielkie dzięki Kasiaher --> te ostatnie nie podobaja mi sie nie w moim guście |
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze własnie nie wiem jak z tymi zdjęciami bedzie, jest tam w tej przebieralni karta " ZAKAZ ROBIENIA ZDJĘĆ" także zobaczymy. Ceny- wydaję mi się że tam akurat troszkę wzrosły zobaczymy. Będę chciała trochę salonów obskoczyć ale ja pracuje w takich godzinach że mam tylko dwie godziny na co kolwiek bo salony przeważnie do 18 czynne a ja pracuje do 15: 30
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio a co się działo po tabletkach? |
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Scio proszę bardzo
![]() Wiem , że przwaznie mówi się gdybyśmy mieli więcej pieniędzy to i więcej dzieci... znam takich ludzi, którzy maja kasy jak lodu ale im mało wciąż bo jeszce nie byli w tym roku na wczasach, dopiero co kupili plazme na całą sciane i narazie nie mogą pozwolić sobie na dziecko. Podnoszenie sobie poziomu życia w ich przypadku zabrnęło az tak daleko że ja nie wiem czy będą umieli kiedyś podzilić się z dzieckiem pieniędzmi... pieluchy, wózek , ubrania, szkoła itd to wszytsko kosztuje.. po co przecież można jechać 10 raz pod rząd do Egiptu... smutne... Ja do tego tak nie podchodzę , chociaz pisałam Wam jak mi jest bciężko finansowo, ale dzieci będę miała na 100% i to 2 lub 3 ... Sama mam 3 braci i wiem jak fajnie jest mieć rodzeństwo, ale czy 15 ciaża u kobiety jest dla jej zdrowia i zycia taka super? Czy w ogóle nie obciąża organizmu...??? |
|
|
|
#1196 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Agnes nie urazlas mnie, po prostu takie wynioslam wrazenia z sobotniego wesela Kasiaher zaproszenia bardzo ladne, takie "subtelne"... Bardzo mi sie podobaja Agus87 Oby Ci szybko @ przeszla...
|||||||||||||||||||||
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Znam rodzinę, w której było 17 dzieci
![]() Ja chciałabym mieć dwoje, góra troje. Dziewczyn sorrki, że odbiegnę od tematu, mam nadzieję,że się nie pogniewacie Kupiłam sobie kozaczki-muszkieterki i szukam do nich spodniczki,ale niestety nie mogę nic znaleźć co by pasowało.
|
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
agus87- a macie już obrączki?
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
nie mamy obrączek
mialam zamówić zaproszenia, nie zamówiłam, bo lista nie skończona, w miesice u siebie w salonach babki twierdza, ze mam przyjsc w styczniu na przy mierzanie;/ ja bym chetnie poszla juz, bo sukien jest mnostwo, ale co z tego jak nie wiem, czy w jednym z salonow babka mi pozwoli na mierzenie.. one sa jakies ... ![]() ja tez bym chciala 2, 3 dzieci |
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
tak chodziło mi o protokół w kościele.
Dokumenty są ważne 3 miesiące., ale jak nam ksiądz powiedział ważne jest by zacząć protokół, dokończy się go później już z dokumentami ale żeby była pewność co do godziny.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

wiem to z doświadczenia
Mi podoba się jeszcze ta.kisiorek przykuły moją uwagę dlatego że są takie proste i chyba jako jedyne zaproszenia na całym allegro miały nasze imiona Emilia211 ale która
Obydwie są fajne.

musisz koniecznie zrobic zdjecia i napisz jak ksztaltuja sie ceny

Chociaz jakbym miala wielką wille i kupe kasy, to kto wie
także zobaczymy. Ceny- wydaję mi się że tam akurat troszkę wzrosły zobaczymy. Będę chciała trochę salonów obskoczyć ale ja pracuje w takich godzinach że mam tylko dwie godziny na co kolwiek bo salony przeważnie do 18 czynne a ja pracuje do 15: 30

Oby Ci szybko @ przeszla...