|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Proszę o pomoc...
Mam problemy z trądzikiem. Dermatolog przepisał mi silny lek, który nie może absolutnie być stosowany w ciąży, dlatego biorę tabletki anty - Yasmin. To są moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Biorę je od 20 dni, od 1 dnia cyklu i od 18 dni. Pierwsze 5 dni - normlana miesiączka, a teraz od 15 dni cały czas lekko krwawie, nie są to typowe krwawienia miesiączkowe, tylko takie plamienia krwią. Jutro biorę ostatnią tabletkę i robie 7 dni przerwy. Potem znów. Czy takie lekkie krwawienia na początku są normalne ? P. ginekolog powiedziała mi, ze jesli będą utrzymywać się dalej takie krwawienia, to będę musiała przestać brać Yasmin. I teraz takie pytanie...Czy to będzie oznaczało, że w ogóle nie będę mogła brać tabletek anty, czy poprostu ta ginekolog przepisze mi inne? Bo jesli nie mogłabym brac zadnych anty to to byłoby równoznaczne z tym, że będę musiała przestać brać te tabletki antytrądzikowe, bo stosunki mam... A tego bardzo bym nie chciała... Odpiszcie proszę...
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co mi moja gin mówiła to plamienia mogą występować przez pierwsze trzy opakowania- to samo zresztą pisze w ulotce dołączonej do tab-poczytaj dokładnie
![]() i to całkowicie normalna reakcja organizmu, martwić się będziesz mogła zacząć jak po 3 miesiącach nadal będa plamienia. głowa do góry no i poczytaj trochę w tym wątku bo pytania się wielokrotnie powtarzaja |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam na krwawienie...jutro powinno byc
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plamienia przy poczatkowych opakowaniach tabletek nie sa niepokojacym objawem. jesli krwawienie midzyokresowe bedzie utrzymywac sie dluzej niz 3 miesiace nalezaloby zmienic tabletki na inne. to kwestia dopasowania odpowiednich tabletek do organizmu.
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, biore drugie opakowanie Y. Mam cere w oplakanym stanie, w ciagu przerwy 7-dniowej sie poprawila i teraz znowu sie popsula. Nie wyciskam, dokladnie oczyszczam ja, juz nawet podkladu uzywam tylko wtedy kiedy wychodze z domu i jak przychodze szybko zmywam. Mam poprostu ochote je odstawic z tego powodu. Boje sie ze wszytsko mi sie rozleguruje :/
Zaczelam je brac aby mi sie okres ustabilizowal no i zeby miec zabezpieczenie, jednak moj tz stwierdzil ze nie ma zaufania do tabletek, nie da mu sie przegadac i tak konczy sie ostatnio na gumkach, wiec w tym celu nie sa one mi potrzebne. Czy bedzie to zle posuniecie jesli zrezygnuje z nich po dwoch opakowaniach? Nie bijcie..
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo cytrynowa88 pyta czy powinna odstawić po 2 opakowaniach ze względu na cerę... a zabezpieczenie a przyzwyczajenie orgaznizmu do hormonow to dwie różne rzeczy... zabezpieczenie jest od pierwszej tabletki.
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze wiem ze sie przyzwyczaja 3 miesiace ale poprostu juz nie moge na siebie w lustrez patrzec. Nigdy takiego wysypu nie mialam. To nie sa zwykle pryszcze tylko takie czerwone, duze, strasznie bola, chyba zaraz zapisze sie do dermatologa, moze cos pomoze.
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym na Twoim miejscu poczekala...
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
CZy to normalne, ze nagle okres skrocil mi sie z 5 dni do poltora dnia
ZAwsze przy tabsach mialam 5 dni, a teraz sama siezdziwlam. Bo nie dosc ze spoznil mi sie pare godzin to jeszcze skonczyl sie za szybko....
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
aaa moje krwawienie przyszlo,ale takie skape jak nie wiem...boje sie.....
i z lekkim opznieniem,wolalabym zeby sie rozkresilo...
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też czasami krwawienie przychodzi,a zaraz potem odchodzi
Nawet się nie zdąży porządnie rozkręcić :P
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze mialam opoznienie 10 h wiec dlatego tak sie obawiam..
a el wazne ze jest....
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoj tż ma wieksze zaufanie do gumek niz tab? ciekawe.. co do cery tez bym poczekala a przede wszysykim odwiedzila dermatologa zawsze moze ci przepisac jakas masc retinoid. z tego co wiem minimalny okres zazywania tab powinien wynosic 3 miesiace .
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje ma być pojutrze.. a od kilku dni czuję się tak paskudnie.. bleh |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec jutro ide do dermatologa sie zapisac, mam nadzieje ze bede miala szybko wizyte. O tym ze 3 miesiace to wiem bo pojawia sie tu dosc czesto, poprostu jestem zdesperowana kiedy widze sie w lusterku.
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie juz wszystko ok krwawienie sie rozkrecilo!
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
hej biore tabletki od czerwca i właśnie nosze się z zamiarem ich odstawienia, dziś akurat kończe blister i zastanawiam się czy najleszym momentem na odstawienie jest właśnie wybranie blistra i nie rozpoczynanie nowego?
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale pamiętaj że jesteś zabezpieczona tylko do ostatniej tabletki
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro do ginekologa ide
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabym z nią spedzac 100% mojego czasu bo jest taka... taka ze chce sie z nia siedziec I w sumie tez musze sie do niej przejsc.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to mam bardziej obojetny stosunek ale nastepna wizyta to odbior cytologii wiec sie denerwuje chociaz teoretycznie nie ma czym ehh
|
|
|
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny prosze pomozcie mi mam straszny problem..Wam moze sie to wydawac glupie ale nie wiem co mam robic..a nie mam jak sie skontaktowac z lekarzem...wczoraj dostalam miesiaczke rano i wzielam tabletke o godzinie 19 po tym juz nie dostalam miesiaczki w nocy ani dzisiaj przez caly dzien tak jakby poprostu znikla..czy to jest mozliwe?? mam wziasc dzisiaj kolejna?? pomozcie mi prosze...;/
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miesiączka może zaniknąć po wzięciu tabletki bierz je dalej, nie przerywaj |
|
|
|
|
#507 |
|
Przyczajenie
|
ale to jest moja 1 tabletka w ogole wiec wydawalo mi sie ze to nie jest normalne....dlatego sie wystarszylam...
|
|
|
|
#508 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za odpowiedz..chcialam sie jeszcze zapytac czy dostane teraz jakis normalny okres czy tak juz zostanie ze poprostu organizm tak zareagowal i tyle...?
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#510 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki..troche sie uspokoiłam bo to moje pierwsze tabletki jaki stosuje i u kazdej z moich kolezanek podczas brania 1 tabletki w 1 dzien miesiaczki wszystko przebiegalo bez komplikacji a u mnie ona zanikla tak nagle...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Nawet się nie zdąży porządnie rozkręcić :P
Mogłabym z nią spedzac 100% mojego czasu bo jest taka... taka ze chce sie z nia siedziec
ja to mam bardziej obojetny stosunek