|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
![]() żeby zrobić tzw. baby shower, u nas jeszcze mało popularne, imprezka dla przyszłej mamy na której spotykają się babeczki robi sie różne konkursy, quizy, małe przekąski jakieś ciacho, a zaproszone przynoszą prezenty dla maluszka ![]() można sie bawić w malowanie brzucha i takie inne śmieszne sprawy. Imrezę musi jednak zorganizować jakaś koleżanka ![]() najważniejsze że można się fajnie pobawić, spotkać w większym gronie (bo po porodzie taki najazd to już chyba nie przejdzie) no i skompletować drobiazgi których jeszcze brakuje do wyprawki...można stwożyć liste i każda zaproszona coś z niej wybierze: śpiworek butelki kocyk ubranka a mogą złożyć się na jakiś konkretniejszy prezent np. łóżeczko albo matę edukacyjną, albo chustę do noszenia dzidzi...wszystko zależy od pojemniści portfela koleżanek ![]()
![]() |
#4412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Mumi kolezanka tez mi mowila o tym baby shower ale cos nie widze aby to ktos wsrod moich znajomych wymyslil dla mnie
![]() Przed chwila tesciu sie zapowiedzial ze kupi z moim tata wozek eheee tylko jak powiedzialam ile kosztuje ten co chcemy to juz nie byl taki chetny do kupna.Zreszta sama powiedzialm ze to duzo takze niech cos dorzuca i bedzie git ![]() Juz za tydz przeprowadzka ... boje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zadomowienie
|
Wreszcie mam chwilke by wkleic zaległe fotoski
![]() Piersze - z ubiegłego tyg - wesele mojego braciszka i oto ja w efekcie mojej pracy przez ostatnie 2 tyg ![]() Drugie i trzecie - z dnia dzisiejszego - takie ma mieszkanko moje dziecię Czwarte i piąte - moje dzisiejsze zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Rozeznanie
|
Sioban - mieszkanko dzidziola - śliczne! A te słodziutkie spodenki - to są różowe???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
siobhan, mieszkanko boskie, a ciuszki słodziutkie
![]() Moje dziecię zaczyna coraz mocniej kopać! Najgorsze jest to, że najlepsza pora na trening kick-boxingu jest tak około 3-4 w nocy. A że mamusia wtedy nie może już spać to mało istotny szczegół. I bolą mnie od 2 dni żebra po lewej stronie...jakby ktoś mnie po nich skopał...
![]() |
#4417 |
Zadomowienie
|
Siobhan! Jaki piekny brzuszek- na prwade powalający.
Moje dziecię dokopało sie już do 3/4 mojego brzucha i wreszcie czuje go nad pępkiem- bo już zaczynałam sie martwić. Na dodatek zaczynam miec napady senności- potraie spac po 12 h + drzemka w dzień :O i nawet nie przeszkadza mi że w nocy młody próbuje wyleźć przez pępek :O Chyba zapadam w sen zimowy- obym na styczeń sie wybudziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Raczkowanie
|
W sprawie pieluszek:
Pampersy u mnie sprawdzały się dobrze, nic mi nie przeciekało, no ale fakt to było parę lat temu, więc bardzo być może, że coś w tej kwestii się zmieniło. Wózek wybrałam i zamówiłam, więc postanowione i z głowy mam już ten problem, bo dołowało mnie to i nie umiałam podjąć decyzji przez 3 miesiące, więc jak tak by dalej poszło to bym chyba bez wózka zupełnie została. Łaszki podarowane od koleżanek poprane, pościel uprana i zapakowane. Materacyk do odebrania będzie dzisiaj. Brakuje mi jeszcze pieluszek, butelek i laktatora i tych pierdółek do mycia czesania i obcinania pazurków, czapeczek rękwiczuszek i kilku innych drobiazgów, no ale to można dokupić w każdej chwili. Moja torba spakowana. Brakuje mi wciąż fotelika do samochodu i jakiegoś kombinezoniku dla dzidzi zeby mogla wyjść ze szpitala. Widziałam nawet takie fajne woreczkowate kombinezoniki, ale nie podobało mi się w nich to, że suwaki na dole nie dochodziły do końca w wywniku czego z przodu dzidzia miałaby dziurę w ubranku szerokości gdzieś 5 cm, no i cena 135 złotych ![]() Dzidzia się dostojnie przmeiszcza w brzuchu, kopnika potrafi sprzedać takiego że oczy na wierzch wyłażą z bólu, no ale to już niedługo tej beztroski jej zostało, niech sobie kopie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana
![]() ![]() Jak samopoczucie u Was?? u mnie tragedia.Wszytko i wszyscy mnie wkurzaja z nerwow chce mi sie plakac.Do d... dzien sie szykuje.Chyba sie nie wyspalam i wstalam lewa noga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Mamusie zwłaszcza te przyszle
![]() jestem tu nowa , ale mam nadzieje ze mnie przygarniecie do Waszego forum ![]() u nas we srode zaczyna sie 28 tydz , termin porodu na 22 styczen, podobno ma być Synuś ![]() ![]() a tak wogole to mnie przerażacie że macie już wiekszosc potrzebnych artykułów , bo ja mam 1 śpioszki, czapunie i rekawiczki ![]() wiecej nic... a i to duzo , bo u mnie mowia ze jeszcze 3 miesiace to wszystko zdazy sie kupic ![]() wiec ogladam tylko te cudeńka i ceny w sklepach porownuje ![]() poza tym czujemy sie dobrze w 26 tyg mamy 10 kg na plusie ![]() pozdrawiam Wszystkie dziewczyny i do kolejego napisania ![]() buzki dla Was i Waszych Maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze pytanko ... jak moge zrobic sobie taki suwaczek jak maja niektóre z Was??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Siobhan Śliczny brzusio ![]() ![]() U mnie dzisiaj z rana jakieś zawroty głowy i uczucie gorąca idę sie położyć na chwilkę moze przejdzie... ![]()
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ucze sie troche niemieckiego, bo przez Niemcy bede jechac, a na angielski nie zawsze mozna w Niemczech liczyc. Tak na wszelki wypadek, zeby w razie czego moc poprosic o pomoc, jakbym nagle musiala jechac do lekarza albo na pogotowie. Dobrze jest umiec powiedziec, jak sie czuje, co mnie boli itd. No i to mnie odstresowuje, chociaz za niemieckim nigdy nie przepadalam i nie wchodzi mi tak szybko do glowy. Dzieciatko juz pewnie mnie slyszy, to moje dukanie po niemiecku rowniez ![]() Siobhan - sliczne mieszkanko ![]() Stokrotka81 - Witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
siobhan domyslam sie co w brzuszku nosisz
![]() ja mam prawie wszystko brakuje mi jeszcze łózeczko ,materac,przewijak,termom etr,sol fizjologiczna,podgrzewacz ,laktator,majtki jednorazowe,wozek,fotelik . wanienka i koszula w drodze ! a co do pieluch to nie ma doskonałych ,moja córa tyle piła ,non stop z butla w buzi,ze wszystkie rodzaje przeciekały . ' tak sobie mysle ,ze jej brakowało smoczka,na poczatku nie chciała smoka to myslalam ,ze to dobrze i juz jej nigdy potem nie dawałam a tu natura dała o sobie znac bo zamiast normalnego smoka ona domagala sie tego z butelki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Rozeznanie
|
Siobhan brzusio przesliczny!!!!! alez maluszek musi miec tam wygodnie
![]() ![]() Witam kolejna nowa mamuskie!!! duzo nas tutaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4427 |
Raczkowanie
|
Witam nową Mamusię!
Co do pieluch to jestem zielona w temacie ale czytałam że warto kupić 2 różne opakowania i sprawdzić co nam i dziecku będzie bardziej odpowiadało. Ja kupiłam - była promocja ;-) Pampersy i Huggiesy. Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia, trochę późno bo teraz jestem w 30 tc a trwa 8 tygodni. Mam nadzieję, że wytrwam do końca i że zajęcia będą ciekawe ![]() Siobhan ale jesteś...nic nie zdradzisz ciekawskim ciotkom? ![]() Sandrunia jak Twoje zdrowie?
#4428 |
Zakorzenienie
|
My na początku będziemy używali papmersy, a później potestujemy i wybierzemy te, które będa nam najbardziej odpowiadały...
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
siobhan a ja stawiam na córke! tak te spodenki dały mi do myslenia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Rozeznanie
|
Przyłączam się do Krolowej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Raczkowanie
|
Ja też dziewuchę obstawiam... ten brzucholek taki do mojego w kształcie podobny
![]()
#4432 |
Zadomowienie
|
Ja tez ostawiam dziewuszkę
![]() freshona, ale ty szlejesz kobieto. Ja myslałam (bo zbieram gromy od TZ-a, ze ciagle jakies ciuszki kupuję), że to ja nakupiłam, ale twoje zdobycze są super! Malutka będzie jak modelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Raczkowanie
|
To głosowanie?
![]() To mnie się wydaje, że chłopczyk ale ciuszki wskazują raczej na dziewczynkę ![]() Hvid, daj sobie spokój. Mama się o Ciebie bardzo martwi bo jesteś tak daleko a nerwy próbuje ukryć po swojemu, atakiem. Niedługo będzie lepiej ![]() Jemiołka, dołączam do pytania o wózek ![]()
#4434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do tych wszystkich moich różowości dokupiłam kilka rzeczy w Tesco - w neutralnym kolorze, tak jak pisałam, jedynie dokupię jakieś półśpiochy i ewentualnie kaftaniki i na tym FINITO. Nie ma sensu kupowac więcej ciuchów (przynajmniej na razie). A dziś zgubiłam mój drogi zegarek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Raczkowanie
|
Kupowała któras z was kombinezonik? Sa mniejsze rozmiary niz 68?
#4436 |
Rozeznanie
|
tu masz 62
http://www.allegro.pl/search.php?str...6519&country=1 a tu 56 http://www.allegro.pl/search.php?str...6503&country=1 Ja kupiłam na 68 i jeden używany mały. Ale zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||||
Zadomowienie
|
Dziekuje
![]() Jako siostra pana mlodego i żona świadka musiałam się postarać, bo byłam 'na widoku' ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale zamiesznie narobiłam ![]() Powiem tak, z jednej strony wszyscy mi mówią, że nic się nie zmieniłam i bedzie chłop, no ale ja przytyłam jak smok wawelski przynajmniej i z wielorybem już mogę jak najardziej konkurować ![]() Z drugiiej strony, owu była opóźniona i seksik był przed owu, więc szanse na dziewuszke są ![]() ![]() Brzuch poszedł troszkę na boki i cały tłuszczol mam na biodrach i udach - to ponoć też na dziewuszke - ale się rozmarzyłam.... Póki co staram się nie nastawiać, bo info od lekarza i tak traktujez przymrużeniem oka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zadomowienie
|
freshona, przepraszam, jesli to wygląda na śledztwo, ale to przypadek. Robiłysmy zakupy u jednego sprzedawcy (pieluchy, podkłady itp) i zobaczyłam twój nick
![]() ![]() A swoją drga niezłe te ciuszki upolowałaś, naprawdę ![]() A zegarek może się znajdzie. Może gdzies połozyłas i "zniknął z oczu"? Szkoda by było... Kombinezony są nawet w rozmiarze 56. Do wyoru i koloru. W naszym przypadku polecam 62. |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zegarek niestety przepadł. W domu przeszukałam WSZYSTKIE miejsca, musiał mi gdzieś upaść, coś ostatnio zapięcie szwankowało. Mówi się trudno. Już go jakoś przebolałam, choć nie powiem, jestem zła na siebie. Skoja - a Ty już byłaś na tych kolejnych badaniach? przepraszam, że pytam, ale jestem ciekawa, bo dalej nie wiem, co robić. Jutro chyba pójdę na morfologię +CRP. Od kilku dni jestem przeziębiona, coś mi jakby siedzi na oskrzelach. zobaczę, jak wyjdą wyniki i chyba w razie czego (gdyby wyszły bardzo żle) sięgnę po ten antybiotyk, który mam. Edytowane przez freshona Czas edycji: 2008-10-27 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
Freshona wklej jakieś zdjęcia ciuszków to sobie chociaz popatrzę na rózowe cudeńka
![]() Siobhan to znaczy że lekarz Ci już coś powiedział na temat płci, czy nie chcesz wiedzieć do porodu? Czy myślicie że mleczko do prania lovela jest odpowiednie już na te pierwsze prania ciuszków malucha?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.