|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Zobaczymy
Za jakieś 1,5 - 2 godzinki będę to zmywać, potem jeszcze odżywka i zobaczymy co z tego wszystkiego będzie
|
|
#2132 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Bedzie dobrze
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, mam nadzieje że ja tez będe zadowolona bo moje włosy wołają o pomstę do nieba
hehehe, tzn sa bardzo zniszczone najpierw od rozjaśniania a teraz od farbowania na ciemno.Mam nadzieję że to trochę im pomoże.
|
|
#2134 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Jasne ze pomoze
|
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
ja drugi raz stosuje już olejek z żółtkiem na zniszczone i suche włosy od prostowania
mam nadzieje też ze coś pomoże , ale jak na razie mam fajne w dotyku po wczorajszej kuracji
|
#2136 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ja nie nakladam olejku czesciej niz raz w tygodniu bo za czesto by mi sie wlosy przetluszczaly- a i tak sa do tego sklonne
|
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Ja olejek stosuję od sierpnia. Na początku nakładałam około pół buteleczki na włosy i tak po prostu sobie z tym siedziałam.. I nie powiem że byłam jakaś zachwycona efektami, tak jak po normalnej odżywce.. :| Teraz, od jakiegoś miesiąca nakładam na włosy całą buteleczkę, na to czepek i dwie czapki. Siedzę z tym raz godzinę raz 6 godzin, zależy jak mam czas. I efekty są świetne! Mimo że codziennie prostuję włosy, one i tak są nawilżone, miękkie a o końcówkach to już nie wspomne! Cudo!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Traz z olejkiem i szczerze na dzień dzisiejszy jak byly tak są
Ale będe używać dalej, bo wiadomo - nie od razu Rzym zbudowano ![]() Jak często można ten olejek stosować? Myję włoski co 2 dni lub codziennie. czy jakbym stosowała to za każdym razem to zwiększam możliwość lepszej regeneracji włosów?
Dominiś - 20.05.2012 Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-10-26 o 22:09 Powód: Post pod postem. |
|
|
|
#2139 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Tak jak napisala Moravka najlepsze efekty daje na cieplo
Ja nawet ostatnio podgrzalam go przez nalozeniem Pozniej folia i owinelam to wszystko grubym recznikiem A jak czesto stosowac - nie mam pojecia, ja uzywam raz w tygodniu
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
podgrzanego to i ja użyłam
folia i ręcznik też był.Na efekty jeszcze poczekam
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie olejki to inwestycja na dłuższy termin- regularne stosowanie przynosi świetne efekty- jedno czy dwa zastosowania to czasami za mało by widać było efekt. Może się okazać też, ze rycnyna nie jest dla Ciebie- nie każdemu musi pomóc- ale jest duża szansa, ze pomoże dlatego warto próbować [zwlaszcza, że kosztuje grosze] rycynę jak tez i inne olejki
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio trochę leniuchem się zrobiłam jeśli chodzi o samoróbne maski ale wczoraj się zmusiłam. Wlałam trochę olejku rycynowego, resztkę amli, trochę oleju z oliwy /prawdziwy od rolnika/, troszkę żelu Paloma, żółtko, duża łycha miodu i podgrzane na włosy. Zapomniałam o kokosowym, który stoi w lodówce - ale trudno. Z folią i ręcznikiem chodziłam przez 4 godziny. Efekt jak zawsze murowany - moje cienkie włosy są mięciutkie jak u dziecka, połysk niesamowity. Dziś rano wsmarowałam jeszcze na końcówki serum waxa. Szczerze polecam
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Jolie dlatego mam zamiar używać go myślę że tak 2 razy w tygodniu i poczekam na efekty
![]() mam nadzieję że za miesiąc na wizycie u fryzjerki moja fryzjerka się zdziwi że jednak nie mam takich zniszczonych włosków ![]() giga10 ale mieszanka a co to jest amla (chyba ze to było źle napisane ) i żel paloma??
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, o tej amli to myślałam że to jakiś błąd w nazwie
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
ja olejek zawsze pierw podgrzewam ale pozniej juz nakladam na wlosy razm z zoltkiem z jajka na to czapka zimowa i tyle.Teraz tak mysle zeby jeszcze ten worek nalozyc ale co z jajkiem w takim cieple:P??
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
A słuchajcie a podgrzewacie wszystko razem? czy podgrzewacie sam olejek a potem do tego dokładacie reszte?
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
ja podgrzewam sam olejek..jajka nie radze^^ i wlasnie dlatego zastanawia mnie co z nim jak bym chciala nalozyc folie...
|
|
|
|
#2149 |
|
Rozeznanie
|
ja wszystko nakładam do takiej małej szklanej miseczki, stawiam miksturkę na kuchence i podgrzewam. Co do waxa małe sprostowanie - na końcówki nie serum tylko jedwab rzecz jasna
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Jajka jeszcze nie dodawałam.
Teraz mam na głowie olejek rycynowy zmieszany z oliwą z oliwek. Podgrzałam to kładąc miseczkę na szklance w której była gorąca woda.
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wy nakładacie te maseczki na włosy, trzymacie je jakiś czas, a później co
myjecie włosy raz czy dwa? i czy nakładacie później jeszcze odżywkę?Ostatnio na mokre włosy nałożyłam olejek i głupia nie spłukałam, a że poszłam spać z wilgotnymi to rano miałam włosy jak bym miesiąc nie myła ![]() Generalnie mam nadzieję że olejek pomoże, bo mam włosy w strasznym stanie do tego lecą strasznie, przy myciu tak ze 150 wybieram, przy czesaniu min 50włosów
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha odzywke po umyciu nakladam .Tez mi strasznie leca i wiesz co wlasnie zobaczylam efekt-jezeli myjesz codziennie wlosy to to je tez bardzo niszczy ja tak robilam i od czwartku zaczelam co 2 dzien(jak sie przyzwyczaja zaczne co 3 ) i juz dzisiaj o wiele mniej wlosow "wyszarpalam" przy czesaniu a poza tym uniosly sie u nasady
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 |
|
Konto usunięte
|
Też kiedyś nakładałam olejek na umyte włosy, ale wydaje mi się, że lepiej działa na suche.
|
|
|
|
#2155 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Olejek rycynowy zawsze trzeba zmywać. |
|||
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
chialabym zaczac myc wlosy szapmonem dla dzieci np. babydream, tylko nie wiem czy da on rade zmych olejek. Jak myslicie?
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
da- ja zmywam Bebi z barwy
|
#2158 |
|
404 Not Found
|
Pierwsza moja maseczka z udziałem żółtka spowodowała, że następnym razem nałożyłam w wiekszej ilości sam olejek rycynowy. Żółtko wykreśliłam po tym jak moje włosy do następnego umycia nim "pachniały".
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego czasem dziękuję matce Naturze za to, że nie mam wrażliwego węchu
Ja w tej maseczce czuje tylko zapach olejku rycynowego (notabene dosyć intensywny), surowe żółtko dla mnie nie ma żadnego zapachu
|
|
|
|
#2160 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Mi z kolei zapach olejku nie przeszkadza Powiedziałabym, że w połączeniu z odżywką podoba mi się ![]() Co noc to inny węch
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Za jakieś 1,5 - 2 godzinki będę to zmywać, potem jeszcze odżywka i zobaczymy co z tego wszystkiego będzie 
hehehe, tzn sa bardzo zniszczone najpierw od rozjaśniania a teraz od farbowania na ciemno.
mam nadzieje też ze coś pomoże , ale jak na razie mam fajne w dotyku po wczorajszej kuracji 

) i żel paloma??
myjecie włosy raz czy dwa? i czy nakładacie później jeszcze odżywkę?