|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Dzień dobry plażowiczki
![]() Jak wam mija poniedziałek ? U mnie całkiem przyjemnie, jak na razie całkowicie według zasad SB. Żadnych grzeszków ![]() Powiedzcie mi dziewczyny, jak to jest z gorzką czekoladą ? Znalazłam w sklepie taką 90%. Czy można ją jeść na I fazie ? Oczywiście w niewielkich ilościach
|
#1862 |
|
Rozeznanie
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiolka dziekuje za buziaka
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Indeks glikemiczny ma 22, więc niby można... Od czasu do czasu
|
#1865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na I fazie mozna do 75kcal "pozwolić sobie" ![]() więc nie przesadzaj bo dostaniesz ![]() a tak w ogóle to gorzka czekolada jest baaardzo zdrowa- bo zawiera dużo magnezu, który jest niezbędnym składnikiem naszej diety, szczególnie dla osób, które piją kawę poza tym poprawia humor idealna mmmmmmmmmm
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
a ja miałam dzisiaj doła...ogólni jakoś że i słabo sie czułam i niestety zjadłam za dużo bo zamiast 8 to 25 orzechów brazylijskich i do tego ze 2 łyżki pestek dyni...
![]() ![]() no ale w sumie i tak zmieściłam się w jedzeniu z SB... za kare nie zjem kolacji bo i tak własnie teraz pochłonełam te orzeszkiczyli łącznie dziś pochłonęłam ś: jajecznica z 2 jaj i 4 pieczarek plus mały pomidorek IIś: szklanka kefiru i ogórek plus pół papryki 0:zapiekanka z 1 cukinii połowy papryki, pół piersi z kurczaka i plasterk sera lihgt k: 25 orzechów + 2 łyżki pestek dyni ... (((strasznie to wygląda...
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ach jak dawno nie czytałam was, chyba nie nadrobię. Macie fajne jadłospisy, jak będę mieć więcej czasu, to pokomentuję i doradzę. Na razie z wagą u mnie ok. Byłam dziś w "innym" Lidlu i odkryłam, że tam o dziwo są produkty Linessa <!>, nie tak jak u mnie.... ale oczywiście nie ma keczupu bez cukru. Ktoś pisał już o tym, ale nie mogę znaleźć . Niby z Kotlina, ale jaki dokładnie ? Może są jeszcze inne ? Ostatnio w każdym sklepie szukam i nie mogę znaleźć .Dziś mam dzień postu, aby oczyścić organizm. Wprowadzam taki poniedziałkowy system, gdyż tylko wtedy mogę wmówić mamie, że już jadłam - nie ma mnie cały dzień. A tak to normalnie zachowuję 5 posiłków, choć nie zawsze są one reguralne. Najważniejsze chyba jednak, aby nie jeść te 3 godziny przed snem i spożywać białka ? Co do brokułów to polecam zapiekankę brokułową, pycha. Przyłączam się do pytania o prodiż? Myślicie, że takie ciasta SB w nim wyjdą ? Dziś znalazłam też tą margarynę Figura 30%tłuszczu z Mlekovity, aż się zdziwiłam, że jest taka tania <tylko 1,50>. Węgle lepiej wprowadzać stopniowo, ale jak zaczyna się czuć, że wraca ochota na więcej, to znaczy, że organizm potrzebuje ich więcej niż 1 kromka na śniadanie... więc nie bójcie się a słuchajcie swego ciała. Marzeniątko, buziaki
|
#1868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obliczyłam sobie ile te 2 kostki miały kalorii... Wyszło mi 89.88... No niech będzie 90. Troszki przekroczyłam, ale poprawę obiecuję Wieczorkiem wkleję mój dzisiejszy jadłospis, na razie myślę co na kolacyjkę
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie lubie gorzkich czekolad
![]() 2 kawalki az 90 kcal duzo w porownaniu z np mleczna nadziewana truskawkowa ma w 2 kostkach 56kcal.[troche to dla mnie niezrozumiale hehehe]moj dzisiejszy jadlospis: 1-jajecznica z 2 jaj 2-ok 17 orzeszkow ziemnych 3-miseczka biualego jasia 4-troche bialego jasia i kapusty kiszonej 5-bedzie pozniej-pol wiesniaka a moze caly malo warzyw i bialka znow dzisiaj;/ale jutro bedzie lepiej
|
#1870 |
|
Rozeznanie
|
zielonamorelka w ogole mało zjadłas
a z tą czekoladą to rzeczywiscie dziwne-moze kostki nadziewanej mniej ważą ![]() a moj jadlospis tak soię dzisiaj prezentuje: - chudy ser, z tuńczykiem, jajkiem na twardo + jogurt+ majonez i szczypior (majonezułyżeczka_ 1/4 całej porcji - resztka z wczoraj -łyżka pestek z dyni, kawa z mlekiem - filet z mintaja pod szpinakiem + góra sąłaty lodowej z ogórkiem, rzodkiewką, natkąpietruszki skropione oliwa z oliwek i octem balsamicznym -sałatka z kalafiora, pomidora i koperku z sosem na bazie jogurtu z dodatkiem majonezu - serek wiejski ze slodizkiem, szczypptą kakao, aromatem waniliowym i łyżeczką pestek z dyni (i jak zglodnieje to moze bedzie jajko "twarde") chce mi się ostatnio pieczywa, a słodkiego nie koniecznie, a to dziwne, bo przed dietą dnia nie było, żebym słodyczy nie jadła ale chlebek mmmmmmm
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze menu :
Ś: Wieśniak O: 2 plastry gotowanej wołowiny, 2 ogórki kiszone P: Jogurt naturalny, pistacje, 2 kostki gorzkiej czekolady (90%) K: Zawijasy z chudej szynki, pomidorka i żółtego sera. Wiem, że mało na śniadanie ale rano nie mogę zbyt dużo jeść, ponieważ cierpię na refluks żołądkowy i "napchanie się" z samego rana skutkowałoby zgagą i bólem żołądka przez cały dzień A wieśniak mi bardzo odpowiada, nic mi po nim nie dolega, więc chyba na stałe zagości w moim śniadaniowym menu ![]() A co do tej czekolady, to były to bardzo pokaźne kostki, ponieważ 2 to cały rządek. Pewnie dla tego tyle kalorii Na przyszłość ograniczę się do jednej Jutro ważenie. Zobaczymy jak to z wagą ![]() Pozdrawiam cieplutko
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj weszłam w przedciążowe spodnie, te najmniejsze... nie ma jeszcze rewelacji, ale przy minimalnie luźniejszej bluzce mogę chodzić już najbardziej... myślę, że jeszcze ze 2-3kg i będą leżeć bardzo dobrze
|
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
czesc kobitki!
nie wiem czy mnie pamietacie...dolaczylam sie ok tygodnia temu. w zeszly wtorek zaczelam SB I faze i szlo mi calkiem calkiem a dzis zgrzeszylam tz zrobil domowa pizze i oczywiscie nie moglam s ie oprzec.zjadlam 3 kawalki i jestem na siebie zla.a i wpadlam na wage i po tygodniu odchudzania ubyl ok kilograma.tylko.liczylam na troche wiecej.ale nie zraza mnie to bo jestem silnie zdeterminowana by schudnac.jutro nowy dzien i kontynuacja scislej dietki
|
|
|
|
#1874 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- u mnie minie duuużo czasu, zanim zmieszczę się w spodnie, z przed 2 latCytat:
nie załamuj się, przedłuż sobie o 1 dzień I fazę i dalej już grzecznie dietkuj bo inaczej nakrzyczymy
|
|||
|
|
|
#1875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
]hiuhiutak poza tym to dziendobry
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
oj to nie dizęki SB zmieszczenie się w spodnie i mini przedciążowe... to wcześniejsza walka z kg, a na sb mam nadzieję zrzucić tak kg by te spodnie wyglądały bardzo dobrze na mnie, by nic nie wypływało, bo teraz mimo wszystko troche uciska brzuszek... no i w mini się zmieściłam... a ja dzisiaj rano zjadłam zawijaski z szynki, sałatki i łososia wędzonego... miałam tak straszną ochotę na nie, że pochłonęłam... teraz w pracy o 9 będę jadła konkretną sałatkę.... jako te właściwe śniadanko
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Morelko z gorzką czeko jest tak, że masa kakaowa zastępuje tłuszcz, więc jeśli jest jej 90% to tłuszczu jest bardzo mało. w mlecznych taka masa to maks 20%..
ale mi się chce spać...
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
czyli taka czekoladke mozna zjesc? kosteczke raz na jakis czas?
|
|
|
|
#1879 |
|
Rozeznanie
|
Windblow, ketchup bez cukru jest w intermarche, nie pameitam firmy, ale na opakowaiu jest nampis Mcdonalds
na pewno znajdzieszPrzyłączam się do pytania o prodiż? Myślicie, że takie ciasta SB w nim wyjdą ? apropos tego prodiżu, to chyba nikt do tej pory nei probowal, jak wyjdzie Ci jakies pierwsze ciasto to daj znac bo ja sie ciezko zastanawiam, jak to ugryź,musialabym kupic jakies mniejsze foremki, zeby sie do tego zmiescily
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() dziewczyny dzis robie na obiad rybkę z piekarnika z przepisu Hihi w tej marynacie (sok z cytryny, zioła, chili, czosnek) i nie wiem z czym ja podac. przypomne ze dla 1F
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wy to chyba jecie na okrągło
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis powiedziałam TZ ze na obiad niespodzianka a ten do mnie," moze jakas ryba" powiedziałam, ze niespodzianka to niespodzianka i sie nie dowie, ale skąd skubaniec sie domyslił to nie wiem mam nadzieje, ze rybka mi wyjdzie ![]() oo kalafiora i brokyły mam wiec mu zrobie z tym podgotuje tylko
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny!
od dziś zaczęłam dietę , mam nadzieję ,że wszystko pójdzie po mojej myśli Niestety nie dam rady przebrnąc przez wszystkie strony wątku zwlaszcza ze to juz VIcz. w związku z tym mam pytanie : otóz czy istanieje jakaś zasada do ktorej godz. nalezy spozyc ostatni posilek?
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie mysle nad obiadkiem... myslalam nad czyms takim jak pomidorki zapiekane z mozarella, ale brakuje mi tam czegos... nie wiem, moze rybke do tego dorzuce
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
ale mi sie spac chce w ogole jakas taka przytepiona jestem najchetniej przytulilabym sie do miska i smacznie zasnela a tu w pracy trzeba siedziec... a w pracy jak w polskim kinie - nic sie nie dzieje, nudy Panie, nudy... nawet ksiazka ktora zdjelam z polki nie wchodzi.... i tak bede musiala przeczyatc jeszcze raz to co sledze teraz oczami
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj też nudy w pracy i tak po cichu odliczam czas do końca dniówki, u mnie niestety tak dobrze nie ma, książki czytac nie moge, trza udawać że coś się robi i cięzko pracuje
heheheteż bym się przytuliła do Damiana, teskno mi za nim, a jeszcze noce osobno
|
|
|
|
#1887 |
|
Rozeznanie
|
nooo, kryzys moje Panie, kryzys, to i w pracy nudno, hheheh, ja też nudze sie poteżnie, klienci chyba tylko znicze kupuja
moja waga tez ma chyba kryzys, bo dzisiaj rano jakos wiecej pokazała, az wchodzilam na nia 3 razy,heheh, a nie popelnilam zadnych grzechow ![]() wczoraj do poznych godzin ogladalam pierwszy sezon Prison Break,bo nie wiem jakim cudem do tej pory tego nie zrobilam, wiec obejrzalam 6 odcinkow za jednym zamachem. to chyba od tego siedzenia przed kompem mi waga wzrosła w ogole z ta waga elekroniczna to cuda na kiju,w gore w dół, w dół, w gore
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Bambi teraz patrze, że ważymy mniej więcej tyle samo... u mnie dzisiaj też troszkę więcej waga pokazała, chciałam wejść po tym pierwszym dniu, bo ciekawa byłam właśnie czy mi nie przybedzie, bo dosc sporo zjadlam jak na siebie osatnimi czasy... ale gdzie tam jeszcze do konca I fazy... licze na co najmniej 2kg mniej przez ten czas
|
|
|
|
#1889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i teraz potrzebuje jeszcze 3 kg i jestem happy.Ale faktycznie najtrudniejsze jest utrzymanie docelowej wagi, u mnie zawsze sie jakis grzeszek wcisnie ale dzisiaj ta waga mnie naprawde zdenerwowala![]() ![]()
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
a ile ci dzisiaj waga pokazała? ja na pierwszej fazie jestem i licze na jakies 2kg... zobczymy co z tego bedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Oczywiście w niewielkich ilościach

no ale w sumie i tak zmieściłam się w jedzeniu z SB...
za kare nie zjem kolacji bo i tak własnie teraz pochłonełam te orzeszki
70->69->68->67->66->65->64->

A wieśniak mi bardzo odpowiada, nic mi po nim nie dolega, więc chyba na stałe zagości w moim śniadaniowym menu 
tz zrobil domowa pizze i oczywiscie nie moglam s ie oprzec.zjadlam 3 kawalki i jestem na siebie zla.a i wpadlam na wage i po tygodniu odchudzania ubyl ok kilograma.tylko.liczylam na troche wiecej.ale nie zraza mnie to bo jestem silnie zdeterminowana by schudnac.jutro nowy dzien i kontynuacja scislej dietki
...... ? 

ale mi sie spac chce