![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD
Cytat:
Dobija mnie to, bo każdy ma swoją moralność, jeśli ktoś nie uznaje wierności i monogamii to OK, ale niech się w tym momencie nie łączy z kimś w parę, albo zakończy związek i żyje jak mu się tylko podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD
Rety, rety jaki mętlik w mojej głowie. Tyle materiału do przemyśleń. Muszę się zebrać i chociaż ogarnąć pracę, bo jak ją zawalę to będę mieć kolejny problem na głowie. Niedługo dam Wam znać co i jak. Boję się jednak, że pod wpływem impulsu poprostu wyjadę mu sierpowym w szczękę i dostanę grzywnę za pobicie lub wracając do domu wpakuję się w jakiś ekran dźwiękochłonny.
Mówię Wam, powoli zbliżam się do takiego stanu, że wyprzedzanie na trzeciego przestaje robić na mnie wrażenie, a na codzień i tak jeżdżę jak pirat chyba już mi wszystko obojętne, ryczeć się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Kochana bbkk, czytam Twojego posta dzisiaj już któryś raz z kolei i jestem w kropce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajcie spokój dziewczyny, facet jest draniem,zdradzał ją przed ślubem więc po co w ogóle jakieś rozmowy??? był nieszczery wobec Ciebie i Boga (ale może to dla niego mało znaczące ). Jak się bardzo postarasz to możesz uniewninnić to małżeństwo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ma Ci to pomóc to ulżyj sobie i pokaż mu jak wygląda Twoja dłoń z bardzo bliska, tylko nie z pięści, bo bardziej to zaboli Ciebie niż jego, lepiej z otwartej.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie takie przelotny skoro trwał dwa lata, chodzi mi o to jak się będzie tłumaczył czy w ogóle będzie, bo co jeśli się przyzna bez żadnego ściemniania? Jeśli będzie wymyślał jakieś tanie bajeczki to wiadomo, że szkoda na niego czasu, bo facet nie dojrzał do tworzenia rodziny....Może unieważnić to małżeństwo tylko pytanie czy ona będzie tego chciała?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdradzał ją 2 lata - czyli z tą drugą był związany nie tylko fizycznie ale co gorsza emocjonalnie, to że przyzna się do winy nic nie znaczy, bo głowę może zaprzątać mu jeszcze ''dawna miłość'' Wiem,że bedzie Ci ciężko ale nie wiem czy rozmowa coś zmieni - zdradzał Cię przed ślubem więc o czym tu rozmawiać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym mimo wszystko nie wybaczyla, tylko jak najszybciej zakonczyla ten zwiazek... Nie moglabym mu nawet spojrzec w oczy bez poczucia nienawisci i pogardy, ze przez taki dlugi czas mnie okłamywal ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony dowodzi to ze jednak potrafi kochac dlugo -marne pocieszenie. z pewnoscia latwiej byloby dac druga szanse majac dziecko ,moze latwiej gdyby to byl jednorazowy wyskok ktorego on b. by zalowal i naprawde by sie staral odzyskac zaufanie a moze latwiej wybaczyc dlugrotrwaly romans .Moze... Nie popeiram naruszania prywatnosci w zwiazku ale jak widac nasi partnerzy obdarzaja nas duzym zaufaniem lub tez maja nas za naiwne. co ja moge doradzic ? zapytac go wprost o ta sprawe. bez tlumaczenia skad wiesz o tym ,na twoja tlumaczenia przyjdzie jeszcze czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie potrafiłabym. Cytat:
nie możesz wariowac z powodu jakiegoś dupka. życie przed tobą i masz szansę jeszcze je zmienić. zdrada zawsze boli,ale poźniej też świeci słońce. masz nam się medlować co drugi dzień i oczyszczać myśli.wyrzucaj złość i ból.krzycz,płacz,ale nie rob sobie nic złego. jeśli nie napiszesz,to zacznę cię szukać i przyleję na goły tyłek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Sytuacja beznadziejna..w zasadzie sama nie wiem jakbym zareagowala na Twoim miejscu:/Porozmawiaj z nim przeciez musi miec cos do powiedzenia w tej sprawie,moze to bedzie miec sens..ehh trzymaj sie
![]()
![]() |
#43 |
Szara Eminencja
|
Bardzo wspólczuje Ci tej sytuacji.
![]() Trzymam kciuki za decyzje jaką podejmiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co poradzić, chyba pierwszy raz nic sensownego nie przychodzi mi do głowy ![]() ![]() Przepraszam za pytanie, odpowidać nie musisz, Czy w sprawach łóżkowych Wam się układało ? Bo z tego co napisałaś nie przychodzi mi do głowy ŻADEN powód numeru jaki Ci wywinął mąż ...A przecież powód być musi ? Z Twoich słów wniosuję, że byliście/jesteście zgraną parą, wspólne zainteresowania itp, czego więc nie miał ? ![]() Może jestem naiwna, ale dotychczas byłam zdania że powód zdrady jest zawsze ![]() Wspieram Cię całym sercem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
kurcze sytuacja tragiczna, ale zycze ci wiele sily i samozaparcia a przede wszystkim ogromnej dawki milosci do siebie samej bo to ci najbardziej potrzebne. a w ogole tak czytajac to wszystko to zastanawiam sie co by toj TŻ zrobil jak ty bys tak sie zachowala jak on
Dziewczyny myslicie ze ktory kolwiek facet wybaczylby cos takiego? bo ja uwazam ze NIE a kobieta bylaby najgorsza......wiec moze tak nalezaloby rozwazac problem zdrady... trzymam kciuki za Ciebie bbkk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję sytuacji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, co, czytając nasze odpowiedzi i rady dalej jestem w kropce, chciałabym napisać coś sensownego, ale nie mogę, bo nie wiem, co byłoby sensowne w takiej sytuacji….. Ma go zostawić tak po prostu? Wiem, że ten koleś na to zasługuje, bo bardziej skrzywdzić osoby, z którą spędził 8 lat już raczej nie mógł. Ma mu dać jeszcze jedna szanse? Wiem, że nie jest łatwo wybaczyć coś takiego, bo wątpliwości i podejrzenia będą się pojawiać nie raz w ewentualnym dalszym wspólnym życiu. Wydaje mi się, że każda kobieta jest w stanie wybaczyć zdradę wszystko zależy od tego, jakie „wytłumaczenie” poda facet. Nie pytajcie mnie, jakie jest najlepsze, bo ja tego nie wiem, nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co musiałby mi powiedzieć żebym w to uwierzyła na tyle żeby dać mu drugą szanse. Przecież niepowiedziane, że jeśli go zostawi, rozwiedzie się i znajdzie sobie nowego faceta to ten nowy tez jej nie zdradzi. On prowadził podwójne życie i na pewno powinien się z tego wytłumaczyć, dlaczego tak robił i co najważniejsze, dlaczego zdecydował się na ślub. Wybaczyć można, ale nigdy się tego nie zapomni, to zostanie do końca życia i będzie wracać w różnych momentach. Wiem, że się mówi, że jeżeli facet zdradzi raz to zrobi to kolejny, niby to prawda, ale przecież nie zawsze się to potwierdza. Każdy czasem zasługuje na druga szanse. Czeka Cie, więc bardzo trudna rozmowa i bardzo rudna decyzja do podjęcia, ale ja nie przekreślałabym tego małżeństwa tak od razu. Nie usprawiedliwiam i nie bronie go, ale przecież z jakiegoś powodu byliście razem 8 lat i z jakiegoś powodu zdecydował się na ślub. Przecież, jeżeli nie zależałoby mu na tym związku to nie zdecydowałby się na taki krok, z tego, co wiem faceci nie SA tacy prędcy do ołtarza a już tym bardziej do powiększania rodziny. Musisz sama sobie odpowiedzieć na pytanie czy dasz rade być dalej z osobą, która Cię tak zraniła? Nie mówię od razu o wybaczeniu i zaufaniu mu, bo na to akurat będziesz potrzebować bardzo dużo czasu, ale i on będzie musiał się o to bardzo starać. Wiem, że znajdziesz w sobie siłę na to wszystko i podejmiesz właściwą decyzję, wybierzesz to, co dla Ciebie będzie najlepsze. No forum zawsze możesz się „wykrzyczeć”, wygadać. My zawsze tu jesteśmy i postaramy się podnieść na duchu, ale przytulimy wirtualnie. Mam nadzieje, że napiszesz nam, co postanowiłaś a my damy Ci wsparcie abyś wytrwała w postanowieniu, bo prawdopodobnie będzie mu towarzyszyć wiele wątpliwości. Trzymaj się cieplutko i mimo wszystko postaraj się uwolnić, choć na chwile o tego całego natłoku myśli gdzieś na jakiejś siłowni, basenie czy saunie, dobrze to zrobi Twojej psychice.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Byłaś kiedyś zdradzona? Ja nie byłam i na pierwsza myśl, jaka mi przyszła do głowy to właśnie taka, że gdyby to nastąpiło to bym nie wybaczyła, ale po zastanowieniu nie jestem juz tego taka pewna.... Łatwo jest powiedzieć ja bym tego nigdy nie zrobiła, ale będąc w takiej sytuacji niewiedząc czemu ale postępujemy zupełnie inaczej. Nie mówię też, że wszystkie kobiety tak robią, to jest tylko moje przypuszczenie, przemyślenie poparte przeczytanymi w moim życiu, postami i artykułami na ten temat. WIELE kobiet zarzekało się, że nigdy by nie wybaczyło zdrady a jak znalazły się w takiej sytuacji jednak dały tą drugą szanse i starały się wybaczyć. Podkreślam nie mówię, że wszystkie, bo nie wszystkie, ale wiele tak postępuje. To jest zawsze bardzo trudne i każda z nas myśli inaczej w takiej sytuacji. Nie można określi jednego schematu, zdradził, więc niech spada! To nie takie proste, jeśli się kogoś kocha…
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
kochana ja nie wyobrazam sobie co czujesz
![]() ja bym nie potrafuilan tego vciagnac decyzja zalecy do ciebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda pisze, że zdrady by nie wybaczyła - do czasu aż sama znajdzie się w takiej sytuacji. I co innego gdy ma się lat 20 i niedługi związek za sobą, a co innego gdy na karku 30-tka, inne troche spojrzenie na świat, w planach dziecko itp. Zastanawia mnie czy ta druga wiedziała o Tobie, czy wiedziała o ślubie... Swoją drogą jakim dobrym aktorem trzeba być, żeby przez 2 lata ukrywać romans? ![]() Nie podejrzewałaś nigdy niczego? Jakieś niespodziewane smsy, telefony, jego zachowanie ? Ja bym chyba nie potrafiła wybaczyć. Ciekawe jak on się będzie tłumaczył. Tylko nie pozwól, żeby odwrócił kota ogonem i jeszcze z Ciebie zrobił winną.
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim nie wolno szukać winy w sobie. Nie ma absolutnie ŻADNEJ przyczyny która usprawiedliwiałaby choć trochę zdradę. Nawet jak małżeństwo jest ruiną, ludzie są sobie obcy i nic dla siebie nie znaczą, to podstawowe zasady moralne wymagają aby najpierw zakończyć jeden związek, a potem zaczynać następny.
Zastanawianie się czy czegoś mu brakowało to prosta droga do obciążenia winą siebie, dlatego takie myślenie trzeba wg mnie natychmiast odrzucić! Po prostu spotkał jakąś chętną panienkę i udało mu się oszukać dwie kobiety naraz. Bardzo sprytne. Jak dla mnie to nie ma dla czegoś takiego litości.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Mialam kiedys bardzo podbona sytuacje, chyba nawet gdzies na jakims watku o tym pisalam.
Otoz kilka lat temu, przez przypadek odkrylam maile jakiejs larwy do mojego tz-ta, buziaczki, jej seksowne zdjecia (!). Myslalam, ze sie porzygam. Ona byla z drugiego konca Polski. Tz poznal ja podobno przez internet. Nawet raz sie z nia spotkal kiedy pojechal do siostry robic u niej remont. Dodam, ze oboje mielismy wtedy po 20 lat. Ona miala 16. Kiedy odkrylam te maile, bylo juz dawno po wszystkim. Pisali do siebie jakies 4 miesiace. Skonczylo sie wszystko w marcu, ja odkrylam maile w lipcu. Czytanie ich kroilo mi serce na pol. Gdy tylko dowiedzialam sie o mailach powiedzialam mu o tym. Zaczelo sie tlumaczenie, ze to ONA byla NATARCZYWA, ze on od pocztku mowil, ze ma mnie. Dla mnie sam fakt, ze rozmawial z nia codziennie przez telefon i mowil o sobie jest zdrada. Przezylam to bardzo. On jak sie dowiedzial, ze wiem, to pol godziny stal jak wryty, nie spodziewal sie, ze sie dowiem, a ja po prostu pomylilam haslo z loginem i okazalo sie, ze ma jeszcze jedno konto. Dalam sobie czas, powiedzialam, ze nie chce go widziec i rozwazam zakonczenie tego zwiazku. Wtedy w niego cos wstapilo, zaczal sie bardzo starac, szczerze zalowal tych rozmow z nia, przysiegal, ze nie zdradzil. Wiele miesiecy zajelo nam ponowne ulozenie tego, co on zburzyl. Ale sie udalo, mysle, ze wyszlo nam to na dobre. To prawda, mozna wybaczyc, ale nie zapomni sie nigdy. Jednak w naszym przypadku dzis moge powiedziec, ze znow mu ufam, choc cialge o tym pamietam i bardzo mnie wtedy skrzywdzil. On ma tego swiadomosc, wie, ze jestem bardzo wrazliwa. Paradoksalnie ta 'zdrada' zmienila nasz zwiazek, poprawila nasze relacje, zaczelismy zupelnie inaczej patrzec na siebie. Twoja sytuacja jest jednak inna. Jestes juz jego zona, romans trwal duzo dluzej, planujecie dziecko, macie wiecej lat. Z czegos takiego ja bym sie chyba jednak nie potrafila podniesc i zyc z nim dalej. Gdyby ta sytuacja zdarzyla sie, gdy mielibysmy po 30 lat to nie potrafilabym juz wybaczyc, bo uznalabym, ze takiego zachowania nie mozna tlumaczyc niedojrzaloscia czy brakiem rozmow i obecnosci (przez ten czas my studiowalismy w innych miastach i widywalismy sie tylko w weekendy). Jedyne co moge Ci doradzic, to bezposrednia konfrontacje. Ochlon jednak odrobine i przemysl co chcialabys powiedziec. Zycze powodzenia i trzymam kciuki!
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Mnie też aż mrozi to, że nie było żadnych oznak tego, że facet ma romans na boku (a może były i się mylimy?). Aktorstwo godne Oscara. Nie chciałabym być z kimś takim właśnie z tego jednego powodu: że aż tak potrafi ukryć uczucia, że ma postawę pokerzysty, że jest aż tak wyrachowany. Takiej osobie nie można ufać i tu nie chodzi tylko o zdradę. Równie dobrze może kiedyś zaciągnąć długi, po cichu przygotować sobie drugie życie z kimś innym, wyjechać gdzieś nagle (i to zabierając dziecko). Po kimś kto z kamienną twarzą (a raczej "zakochaną" twarzą) potrafił kłamać przez dwa lata, ja spodziewałabym się wszystkiego.
Ale póki autorka wątku nie pogada ze swoim mężem, póty w sumie sobie gdybamy, bo nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi. Może facet ma rozdwojenie jaźni i pisał e-maile sam ze sobą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie dała rady. psychicznie po prostu bym nie wyrobiła i patrzeć bym na niego nie mogła (nie mówiąc o staraniu sie o dziecko
![]() bardzo mi się przykro zrobiło czytając Twój wątek.. jak można być taki podłym, dlaczego ludzie się tak ranią ... owszem, prawdopodobnie romans sie już skończył.. ale ja bym już nie umiała zaufać. to by mnie wykończyło. nie doradzę Ci nic, bo każdy jest inny i wiadomo, że najłatwiej jest radzić "z boku"... trzymam jednak kciuki i dużo siły zyczę, byś umiała podjąć najlepszą dla siebie decyzję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.