|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
mój Tż szuka piosenki trwającej 1 minutę, do tego nie chcę nic ćwiczyć... a w ogole to po co jet ten pierwszy taniec mi się pyta...
A ja na to " to po co noc poslubna po co?" |
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo to, że czas szybko leci to na pewno wielki plus, bo jakbym miala pracowac w jakims sklepie np gdzie by nie bylo ruchu to na pewno by mi sie dluzylo niemilosiernie Ale z drugiej strony to u mnie w pracy jest tyle roboty ze nawet jakby na jednej zmianie byly 3 osoby to zadnej by sie nie nudzilo a jest jedna i w dodatku kiedys mielismy dziewczyne, ktora byla od wydawania sniadan, ale ja zwolnili bo byla beznadziejna i szef wymyslil sobie ze zaoszczedzi na tym etacie bo przeciez zrobi to recepcja mamy do pomocy tania sile roboczą w postaci praktykantów, ale im też trzeba wszystko pokazać, wytłumaczyc, pomóc, przypilnowac bo czasem maja lenia takze wszystko na naszej glowie. W dodatku teraz mamy nowych praktykantow i szefowa zapomniala mu powiedziec zeby przyszedl na 7. Praktykant przyszedl na 8, a do 8 to juz prawie bylo po sniadaniach bo do tego hotelu to glownie ludzie w delegacje przyjezdzaja wiec wstaja wczesnie, jedza i spadaja. No i kuzwa mialam niezle latania, bo tu sie wszystko konczylo, wiec musialam dokladac szynke itd na talerze, tu koles sie darl, ze chce fakture, tu koles sie wydzieral ze soku zabraklo, zebym dolala. Tutaj bulki trzeba bylo upiec tu zas ktos się chce wymeldowac itd itdNo i u nas do zadan recepcjonistki nalezy w skrocie tyle: wszystkie takie standardowe rzeczy typu odbieranie telefonow, robienie rezerwacji ktore przychodza faxem, mailowo, telefonicznie itd i kazda taka osoba ktora wyslala rezerwacje mysli se ze jest jedyna (najlepsze sa babki co wysla rezerwacje mailem i za 15 minut dzwonia ze wyslaly ale jeszcze nie ma potwierdzenia albo co dzwonia co chwile z jakimis zmianami - zabic to malo), meldowanie gości, pobieranie oplat za noclegi, wystawianie faktur itd.Oprocz tego przygotowywanie sniadan, zmywanie talerzy po sniadaniach, sprzatanie restauracji, otwieranie drzwi ktore sa centralnie na drugim koncu hotelu dostawcom, pralni, smieciarza itd itp, odbieranie dostaw, rozladowywanie dostaw itd itp slowem masakra i do tego wszystkiego jest tylko 1 osoba ![]() W dodatku jeszcze wczoraj mialam jakis taki dzien ze kazdy mnie opierdalal za to co zrobil lub nie zrobil ktos inny ![]() Slowem nie tylko nie mam sie czasu nudzic ale nie mam tez czasu zjesc 2 sniadania ani isc do wc ![]() No to sie wyzalilam ![]() Cytat:
Fajnie by bylo jakby tz dostal ta pracke obok Ciebie Moglibyscie sobie gaworzyc przed sklepem jakby nie bylo klientow
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ŚLICZNĄ PIOSENKĘ na pierwszy taniec.
Link: http://delicate.wrzuta.pl/audio/t3NY...nie_ty._macius. To są słowa: W siebie tak wpatrzeni, W sobie zakochani, W sobie zaślepieni trwamy w miłosnej otchłani, W tej pięknej rozkoszy nasze zmysły razem, Droga mego życia - Ty dla niej drogowskazem, Ty dla moich oczu jesteś Afrodytą I cudem stworzenia I moją boginią, Wyznacznikiem szczęścia, Całym moim światem, Najpiękniejszym kwiatem, myślą, aromatem. Twoich ust zbliżenie i spojrzenie w oczy Sprawiają że gdzieś między gwiazdami kroczę. Magia Twego ciała nie do opisania, Bo słów nie ma takich do w pełni tego oddania. Jesteś najwspanialszą i jedyną drogą I pójdę nią wszędzie, bo na zawsze chcę być z Tobą Może nie znam pięknych słów, by to powiedzieć: Jestem, bo Ty jesteś i musisz o tym wiedzieć, że: Właśnie Ty jesteś każdą przyczyną, To dla Ciebie słowa moje płyną. Jesteś moich marzeń spełnieniem i prawdziwym odzwierciedleniem. Tylko z Tobą tak dobrze się czuję, Zawsze jesteś kiedy potrzebuję Ciebie, Kiedy tak w objęciach Twych tonę, Moje marzenia są już spełnione. 2.Jak ja podziękować życiu mam za Ciebie, Za ten skarb największy jakim jest że mamy siebie, Za to serce rano kiedy słonce wstaje, Oczy swe otwieram, a ono mi Ciebie daje. Jesteś dla mnie do życia powodem, Bólu ukojeniem i wielkim chłodem, Tym pragnieniem jaki w sobie czuję, Chcę być z Tobą, kocham Cię i potrzebuję. To o Tobie tak marzę, kiedy pieścisz mnie słowami. I napełniam kielich myśli wspólnej drogi marzeniami. To dla Ciebie tak mocno moje serce zawsze bije, Kiedy jesteś razem ze mną czuję że naprawdę żyję. Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-10-29 o 14:35 |
|
|
|
#1774 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Samba
Wiesz o czym pisałam wczesniej... najlepiej jeszcze szczotke w pupę i ulice zamaitać a to wszytsko za jedyne 4.5 - 5 zł /h Poprostu jak się taka pensję dostaje to nie wiadomo czasem co z tym zrobić... Nasi szefowie się jeszce nie przekonali , że "jaka płaca taka praca" Fajnie by było właśnie tez dla tego żebyśmy się chciaż widywali a nie tak jak teraz... |
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
a mój TZ sie kiedys uparł ze bedziemy tanczyc układ. niestety cos czuje, ze jak wrocimy w maju to za chiny sie nie zdazymy tego ukaldu nauczyc
|
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba, Daysy ja mam w tej kwestii tylko jedno do powiedzenia. W Polsce generalnie wciąż nie docenia się pracownika i traktuje się go jako tanią siłę roboczą. Generalizuje. Zapewne są świetni szefowie, którzy doceniają, chwalą, nagradzają, ale i opier.... jak trzeba, ale to póki co rzadkość...a niby XXI wiek mamy...
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
8 stron w jeden dzień
miejcie litość gaduły!
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i widzisz;] tak to jest jak w pracy ma sie komputery i internet !!!!! ODCIĄĆ KABLEEEEEEE ![]() moj tz sie smieje, ze mi tu kable poodlacza, bo caly czas na wizazu siedze, zamiast pracowac :P Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-10-30 o 09:01 Powód: proszę nie pisać post pod postem i zapoznać się z obowiązującymi zasadami forum, funkcją"edytuj" bądź "multicytowania"! |
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo chociaz ja w sumie az tak malo nie zarabiam bo ok. 1500 na reke miesiecznie, wiec na zarobki raczej nie moge narzekac (chyba ) ale tak czy siak wcale nie uwazam zebym zarabiala za duzo jak na moje obowiazki bo tak na prawde to 3 osoby mialyby co tam robic a wtedy to trzeba by bylo zaplacic 3 pensje czyli 4500 No ale najgorsze jest to ze czesto ludzie (klienci) maja do nas jakies pretensje ze cos jest nie tak i sie po nas wydzieraja, a tak na prawde to trudno zapanowac nad tym wszystkim, bo zadzwoni telefon i ty jeszcze tego jednego nie zdazysz zrobic a juz ktos przyjdzie i cos chce, albo zadzwoni drugi telefon z innym problemem i potem ciezko spamietac co pozaczynales a nie skonczyles ![]() Ehhh chyba mam dola ze tak marudze
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
Tempo pojawiania się nowych wiadomości jest zawrotne...uffff
|
|
#1784 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sag, Sandra przyjelam
![]() Madzialenko, jak TŻ jest pojety to dacie rade, moj to watpie zeby sie wyrobil hihi Samba i Ty to wytrzymujesz?? Rozumiem, ze pesje masz adekwatna do ilosci wykonywanej pracy?? Szokkk ![]() 1500zl do twoich obowiazkow nie jest adekwatne, jak bedziesz iala okazje walcz o wiecej, bo sie zaharujesz dziewczyno Kasiulka spokojnie wybierz sie do kosciola, a jak Ci powie, ze po nowym roku, to przyjdz po nowym roku Emilko piosenka srednio mi sie podoba... Ten Masters lepszy
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2008-10-29 o 14:52 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba, to jakieś przegięcie z tą restauracją.. Co ma recepcjonistka do śniadań i mycia garów?? SZOK!! Podziwiam Cię, że jescze tam pracujesz
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Samba
wrrr caly dzien bylo słoneczko ze hoho wywiesiłam 2 pralki prania na dworzu i co?? i co?? zachmurzyło sie... ![]() edit: my godzine w kosciele juz zaklepalismy w styczniu i wiele par juz było zapisanych
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2008-10-29 o 14:53 |
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
przez to robi sie troszkę balagan ![]() Dzieki temu forum w pracy się nie nudzę
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-10-29 o 15:00 |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeee jeszcze 3 godziny ....
Ja tu juz fiksuję!!!! Mam teraz babke w przymierzalni... jedyna dzis która cos przymierza tych 2 co dzis tu były! |
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
http://pl.youtube.com/watch?v=f0hvOdYVTG0
a może to na pierwszy taniec ?
|
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz będzie Tż, więc zmykam pewnie do wieczorka :papa:
to jest piękne http://pl.youtube.com/watch?v=SsK90G...eature=related
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2008-10-29 o 15:13 Powód: dopisek :) |
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ty to masz tam 3 światy w tym sklepie
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne piękne
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
noooooooooo w ogóle to ten sklep jest w takim feralnym miejscy dlatego tu malo ludzi zagląda... A ciuchy fajne i nie drogie, same markowe mexx next, vila, tonny hilfiger itd. ale cóz ja na to poradzę że to na takim wymarłym osiedlu trochę... jak by było w centrum miasta to bym na tyłku na 5 minut nie siadła... |
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie marudź Ja siedzę sobie w cieplutkim a na przeciwko w tym zimnym stoi chłopak ze zniczami i kwiatami od 7 rano do 17.00 w tym deszczu !!! i ten może marudzić , a My nie mamy prawa marudzić ,że brak klientów
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
A ja tak troche niesmialo.. chcialam powiedziec CZESC! Moge sie przylaczyc do watku? Odrobilam prace domowa w postaci przejzenia wczesniejszych postow
A tak sie sklada, ze tez bede Panna Mloda w 2009 i z checia podzielilabym sie moimi niepokojami i radosciami w tym temacie, bo kazdego dnia dochodzi cos nowego.. To jak? Przygarniecie?
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
No może i fakt ... ale wiesz co taki brak zajęcia i wszechobecna nuda to też nieźle mózg lasuje...
kiedys też sprzedawałam znicze i wim co to znaczy ... tyle że ja mialam tam co robić a jak było bardzo zimno popijałam sobie herbatke z miodim i cytrynką z termosiku. Cytat:
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-10-30 o 09:03 Powód: proszę nie pisać post pod postem i zapoznać się z obowiązującymi zasadami forum, funkcją"edytuj" bądź "multicytowania"! |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Czasami sa tego plusy
Ale z drugiej strony to u mnie w pracy jest tyle roboty ze nawet jakby na jednej zmianie byly 3 osoby to zadnej by sie nie nudzilo
a jest jedna
i w dodatku kiedys mielismy dziewczyne, ktora byla od wydawania sniadan, ale ja zwolnili bo byla beznadziejna i szef wymyslil sobie ze zaoszczedzi na tym etacie bo przeciez zrobi to recepcja 

Ja siedzę sobie w cieplutkim a na przeciwko w tym zimnym stoi chłopak ze zniczami i kwiatami od 7 rano do 17.00 w tym deszczu !!! i ten może marudzić , a My