|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Cytat:
![]() Z tego, co gdzieś obiło mi się o uszy, to ten jest podobny składowo do Chi, tzn. nie ma denatu, za to sporo silikonów działających ochronnie i chyba nawet 'coś odzywczego' też w nim siedzi. Ogólnie dobry --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285841 w tym wątku więcej na ten temat.
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
akurat w oliwie z oliwek jest tych kwasów baaardzo mało
|
#4863 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny czy jedwab wax zawiera jakies ciezko zmywalne silikony??czy tylko te co schodza za pomoca wody i sls??wiem ze byl analizowany skład ale o tym akurat nie ma
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaleźć skład jedwabiu i porównać go z opisami silikonów w wątku o nich.
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież najtrudniej zmywalne zmywa się właśnie SLSami
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę się znowu pobawic z kokosem i miodkiem bo odkąd zaczęłam uzywać szamponów przeciwłupiezowych znowu mi się robi siano na głowie...
![]() Teraz w ogóle nie mam czasu zająć się moimi kłakami, może w weekendy spróbuję je dopieścić ![]() Mam pytanie - czy spłukiwanie włosów rumiankiem (po każdym myciu 3 razy w tygodniu) może je wysuszać? Dobra jest? Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2008-10-30 o 17:57 |
|
|
|
#4868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm...to chyba muszę przystopować trochę z tymm rumiankiem
![]() Albo mieszać go z ziołami, które są dobre dla suchych ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4870 |
|
BAN stały
|
Ale akurat SĄ.
ona nie pytala gdzie jest tych kwasów baaardzo duzo tylko gdzie sie znajdują...a odnośnie silikonów w jedwabiu to dzieki za odpowiedz..bo myslalam ze są jeszcze takie co trzeba kilka razy myc glowe szamponem z sls..ze po jednym umyciu nie zejdą no ale juz wiem
Edytowane przez loloita20 Czas edycji: 2008-10-30 o 18:37 |
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi o produkty gdzie jest ich bardzo dużo tylko o takie, w ktorych zawartość tych kwasów jest na takim poziomie, ze to coś daje. No ale jeśli ktoś lubi pić 3 litry oliwy z oliwek dziennie żeby odczuć działanie kwasów to ok. Ja tam nie bronie
|
|
#4872 | |
|
|
Cytat:
To tak samo jak z odżywczymi dodatkami w kosmetykach. Np. szampon o "dumnej" nazwie - z ceramidami - gdzie PSEUDOceramidów jest mniej niż konserwantów... itp.
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
A sobie kupiłam takie coś
: ---->TUJeszcze nie próbowałam, ale zrobię to jutro. Wydaje się być proste i wygodne. Mam nadzieję, że to będzie rewolucja w moich akcesoriach do pielęgnacji włosów na poziomie ręcznika z mikrofibry. ![]() Jeśli ktoś się nie boi sylikonów (łatwozmywalne, ale są), to polecam tą odżywkę (BWT polecana też bodajże na (h)amerykańskim LH), kiedyś używałam i byłam bardzo zadowolona, dobrze odżywiała mi włosy.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2008-10-30 o 19:26 Powód: literówka |
|
|
|
#4874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaa Rewelacyjnie wygląda ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie
Przyczłapałam się pożalic zamówiłam w thanatosie dwa opakowania kreatyny,proteiny mleka i mleczko waniliowe a dostałam dwa mleczka waniliowe , wysłałam faceta do apteki po zel aloesowy palomy, przyniósł mi jakiś aloe panten (oczekuje pochwały ze dzielnie sie spisał) brak słów . Jestem ciągle załamana swoimi włosami, nakładam na nie praktycznie wszystko co polecacie ,kondycja troszkę się poprawiła,ale mam tak okropnie pokrószone włosy po rozjaśnianiu (a na skroniach to wogóle porażka),popalone koncówki...tragedia,boje się isc do fryziera aby mi odrost zrobił , w rezultacie od 1 wrzesnia wychodowałam 3cm odrost-bez rewalacji. Moja wątroba niedługo przestanie funkcjonować przez te masy witamin jakie pochłaniam dziennie heheA portfel chudnie za kazdym razem kiedy zaczynam czytac to forum ![]() Po tych gorzkich żalach pytanko (mam nadzieje ze nie nakrzyczycie,iz w tym watku zamieszczam pytanie na ten temat) Czy któraś z was kobitki piła taką herbatkę? jakie efekty? o smak wole nie pytać...hehe http://www.recepturynatury.pl/recept...ra_i_paznokcie |
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
to, że dostałaś dwa mleczka jest ok- thanatos ma promocję i kupując jedno mleczko drugie [takie samo] dostajesz gratis.
co do herbatki- tej nie piłam ale bardzo podobny skład ma jakaś z vitaxu i smak ma rewelacyjny- warto wyprobować powodzenia i więcej wiary we włoski
|
#4877 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno byłabym wdzięczna za opinię o takim wynalazku na KWC nie ma niestety, nanothik :http://www.nanogen.pl/nanothik.html
ryzykować,kupować? ;-D |
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra rzecz, sama się nad nią zastanawiam
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Cytat:
Cytat:
E ta, ja tam w takie cuda nie wierzę. |
||||
|
|
|
#4881 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a macie jakies tabele badz dane gdzie umieszczona jest zawartośc kwasów omega w oliwie z oliwek????czy poprostu tak gdybacie ze ich jest tak mało???zreszta nie ważne ile ich jest ważne ze suuper działa na włosy...
Edytowane przez loloita20 Czas edycji: 2008-10-30 o 21:00 |
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ergo za mało żeby to miało jakikolwiek sens/działanie- to tak jakbyś chciała się spić 1% etanolem- jak wypijesz beczkowóz to pewnie się uda- ale czy jest to sensowne Bądź też zamiast dziennej dawki suplementu na włosy brać jego 1/100część. Lepiej jeść coś co tych kwasów ma więcej [np. ryby] Widać powoduje nami inna logika ![]() a oliwa z oliwek to źródło prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych- też sie z włosami lubią dla przykładu porównanie oleju rzepakowego i oliwkowego: Zawartość kwasów tłuszczowych: rzepakowy / z oliwek JKT 61% / 75% WKT omega-3 11% / 1% WKT omega-6 21% / 9% NKT 7% / 15% JKT-jednonasycone kwasy tłuszczowe WKT-wielonasycone kwasy tłuszczowe NKT-nasycone kwasy tłuszczowe
Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-10-30 o 21:35 |
|
|
|
|
#4883 | |
|
|
Cytat:
widać, że niestety niewiele wiesz na ten temat, a próbujesz przekonywać inne wizażanki, że masz rację... Niestety brak Ci argumentów Kolejny raz zresztą... Jolie pięknie to wszystko wyjaśniła. Następnym razem zanim podasz niesprawdzoną tezę, najpierw może dobrze posprawdzaj, czy jest słuszna. Bo nikt nie lubi być wprowadzany w błąd przez mało kompetentne osoby
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Testowałaś te kosmetyki? Nie są masakrycznie obciążające? Naczytałam się supersprzecznych opinii, proszę o weryfikację!
|
|
|
|
#4885 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ plakal dzis ze smiechu, jak to zobaczyl , ale oczywiscie sie nie przejmuje. Wystarczy mi satysfakcja, ze coraz czesciej i on i inni mowia mi komplementy na temat moich wlosow. Zdam relacje, czy faktycznie jest dobra. Cytat:
Usmiechne sie wiec do wyszukiwarki.
|
|
#4887 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() uzyłam ostatnio jedwabiu wax jest super i extra nabłyszcza włosy ma duzo silikonów wiec raczej nie czesto go bede używała no ale polecam Edytowane przez loloita20 Czas edycji: 2008-10-31 o 10:17 |
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mnie się raczej uśmiechnij, nie do kompa KLIK ! Szczęśliwej drogi, już czas ... |
|
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() A wątek bardzo fajny . Wygodne to jest, suszarka dmucha mi ciepłe powietrze, włoski, już sobie wyobrażam, wciągają cenne składniki... Żyć nie umierać ![]()
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co pijcie pokrzywe ja pije juz od tygodnia po 3 kubki i juz widze roznice;d sam wax tego nie zdzialal
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
przecież najtrudniej zmywalne zmywa się właśnie SLSami

Rewelacyjnie wygląda 
.
widać, że niestety niewiele wiesz na ten temat, a próbujesz przekonywać inne wizażanki, że masz rację... Niestety brak Ci argumentów