Scent Bar VI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-01, 08:16   #991
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez _Adelajda_ Pokaż wiadomość
zaczełam

chyba sensacyjna, zreszta tak jest napisane na okladce
ale przede wszystkim napisana swietnym jezykiem
własciwie cały czas sie umiecham
tzn. przetłumaczona
w poniedziałęk wyruszam na poszukiwanie wersji oryginalnej ; )
ciekawe czy dostane w Polsce

dopiero 1 rozdział - króciutki - przeczytalam
ale juz jestem ciekawa jak to sie rozwinie

i życze zeby sie wszystko wyprostowało
dziękuję muszę ja dorwać

i dziękuję za kciuki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 08:18   #992
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Tylko, że dla tych ludzi wystarczającą karą byłaby choćby taka wizyta policjantów i choćby przepytanie ich, czy coś wiedzą.
No to akurat racja...dwa razy się zastanowią zanim znów coś powiedzą lub zrobią...

Cytat:
Napisane przez a8tpk Pokaż wiadomość
A ja jadę dziś do tej słynnej Quality...
A nie będzie dziś zamknięte?

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 08:21   #993
a8tpk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość

A nie będzie dziś zamknięte?

No jak będzie to trudno, Quality nie jest moim głównym celem w Warszawie... choć przyznam, że bardzo liczę na poznanie kilku nowych wonności. A jeśli nie poznam? No, cóż innym razem pewnie się uda.
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 08:24   #994
_Adelajda_
Rozeznanie

dzisiaj to chyba wszystko jest zamkniete
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 08:24   #995
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
No jak będzie to trudno, Quality nie jest moim głównym celem w Warszawie... choć przyznam, że bardzo liczę na poznanie kilku nowych wonności. A jeśli nie poznam? No, cóż innym razem pewnie się uda.
U mnie dziś wszystkie sklepy i miejsca rozrywki są pozamykane, dlatego spytałam

Stary 2008-11-01, 08:28   #996
_Adelajda_
Rozeznanie

wyczaiłam w Empicu "Sprzedawce..." w oryginale
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 09:32   #997
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Madziczko- to nieprawdopodobne jacy ludzie potrafią być okrutni. I to całkowicie bezinteresownie...

Ja już po rundce cmentarnej, teraz się będę relaksować z kawą czytając różne fora
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 11:21   #998
beata11
Rozeznanie

Cytat:
Nie śpimy z mamą od 6.00. Ktoś wysypał na talerzyk kotów na dworze, trutkę na szczury - tak ostetntacyjnie.Jeden maluch chyba z rozbiegu coś zjadł, bo siedzi osowiały i nie chce jeść - a do jedzenia biegł pierwszy. Mamy tego dosyć. W poniedziałek idziemy na policję - nie wiemy kto, ale mamy conajmnie 5 podejrzanych osób, które odgrażały się wielkrotnie, że zrobią z tymi kotami porządek. Oczywiście zgłosimy to z ostrożnością - nie oskarżamy, ale podejrzewamy. Nie wiem czy to coś da, czy np. oni w odwecie nie posądzą nas o zniesławienie - ale stwierdziłyśmy, że tak tego nie zostawimy. Ktoś od kilku lat chce nas zastraszyć i myśli, że będziemy siedzieć cicho.

Mama siedzi i płacze, ja już wypłakana zastanawiam się co zrobić, żeby wszystko miało ręce i nogi.
To straszne i ohydne. Zwierzęta cały czas żyją w zagrożeniu, jak na wojnie.
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Mamę, spróbujcie cos z tym zrobić.
Na policje należy to zgłosić, a powiedzenie, że ktoś mówił, że chce zrobić "porządek" z kotami nie jest żadnym zniesławieniem.
Jest cała masa ludzi, którzy nie w ogóle nie rozumieją , że ich postępowanie jest niedopuszczalne i nigdy tego nie pojmą.
Ci ludzie musza miec przynajmniej świadomość, że to co robią jest karalne.

Cytat:
W kwestii policji - wiemy, że taka sprawa zostałaby szybko umorzona z braku dowodów. Tylko, że dla tych ludzi wystarczającą karą byłaby choćby taka wizyta policjantów i choćby przepytanie ich, czy coś wiedzą.
Dokładnie to mam na myśli.
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 11:39   #999
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Ja też już po rundce cmentarnej.

W kwestii kotów - sąsiadka, która słyszała jedną z rozmów o wybiciu kotów, zgodziła się w razie czego świadczyć przed policją, mama ma pozwolenie na powołanie się na nią i na to, co słyszała. To zawsze coś...

Jestem totalnie przybita....Mam wstręt do ludzi (tych z mojej wsi). No jak można- ktoś wczoraj wieczorem wysypał trutkę, a dziś poszedł ze spokojnym sumieniem do kościoła... Rzygać mi się na tę "rasę" chcę. Przepraszam za mocne słowa, ale jestem wściekła, rozżalona, dodatkowo boimy się o kociaki. Ledwo co się wymęczyły niektóre przy zabiegu sterylizacji, teraz będą nie daj Boże podtruwane.

Normalnie niech oni sami giną w męczarniach!

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 12:03   #1000
beata11
Rozeznanie

Madziczko
Zyjemy tu po to, żeby te niewinne i kochane stworzenia chociaż troche ochronić przed tymi wszystkimi gnojami.
Wiem , jak Ci ciężko patrzeć na cierpienie kociaków, też mnie ta bezsilność dobija. Nieraz się patrzę dokoła i myślę "co to ***** jest? koszmar jakiś? "
A z racji pracy mam z tym do czynienia na codzień.
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 12:22   #1001
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
W temacie Halloween'owym, w załączniku nieukończony jeszcze projekt pod nazwą roboczą Hard Core Brutal Lolita , niestety drutu kolczastego w domku nie posiadam, a hologram motylicy okazał się niewykonalny....(jeszcze) ....
Ale za to jest jak na razie jedna czacha i Najbrzydszy Śliniak Jaki W Życiu Widziałam.... Można się juz śmiać!
Mam nadzieję, że za posiadanie takich przedmiotów Opieka Społeczna dzieci mi nie odbierze.....
jaki on najbrzydszy - mnie tam się podoba. Przydałby się taki dla mnie i dla Alusi

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Oł łał! Dwa samotne wieczory!
Miałabym ze sto pomysłów dobrych. I ze cztery złe.
Oł jaaaaaa, Chyba z radości nie wiedziałabym co robić najpierw. Marzę chociaż o jednym samotnym wieczorze
marzenie ściętej głowy
Cytat:
Tez widziałam i też jestem ciekawa.
Choć po nutach wiem już, że nie moje będzie to cuś.
Kolor tez nie mój...
A mój owszem ... no i nuty też, chociaż się nie to wydają mi się przyjazne dla mojego nosa

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
A ja tak nienawidze jak dotykaja mnie obcy ;/
To się odsuń po prostu - ja tak robię. Wtedy dyskretnie i zdecydowanie dajesz znać, ze sobie tego nie życzysz.

Cytat:
A ja jadę dziś do tej słynnej Quality... Przyznam stresuję się bardzo, no ale te wszystkie zapachy, które opisujecie niemal równoważą moje zdenerwowanie... Pewnie i tak, wizyta spowoduje niewyobrazalny chaos w mojej głowie, no ale trzeba sie odważyć.

A tak w ogóle, to Lutens mnie uwiódł. Wiecie może czy gdzieś są próbki tych jego perfum w tych takich "beczułkach" z korkiem w kształcie kuli?????
Dziś chyba zamknięte
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 12:30   #1002
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Betty83 - Hardcore Brutal Lolita.... naprawdę mi się podoba

Hecate - jeżeli ktoś mnie dotyka (niekoniecznie z podtekstem erotycznym), a czego nie znoszę, jeżeli nie łączy mnie z daną osobą bliższy kontakt emocjonalny, to odsuwam się gwałtownie, albo proszę żeby ktoś się odsunął, czy np. zdjął rękę z moich pleców. Działa jak zimny prysznic, ale skuteczny.

Frank Zappa

Stary 2008-11-01, 15:19   #1003
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Madziczko, właśnie przeczytałam, co za gnoje na policję zgłoś koniecznie, wiadomo,ze oni to uznają za czyn o małej szkodliwości społecznej i temu podobne, ale sam fakt, ze kogoś odwiedzi policja i przpyta na tę okoliczność, moze będzie chociaż jakimś ostrzeżeniem....

Trafiłam dziś na takiego debila sprzedajacego znicze, ze najpierw mnie wkurzył, a potem się z tego śmiałam. Najpierw facet nie wiedział, które ja w ogóle wkłady chcę - mimo,ze pokazałam mu palcem i podetknęłam niemal pod nos. Potem stwierdził, ze taki ma juz tylko jeden. Za moment poszedł do samochodu i stwierdził, ze jednak takie ma. OK, wzięłam cztery i chciałam znicze. Wybrałam ssobie jakie chciałam, po czym okazało się, ze nie ma do nich nakryć. O matko! No dobra, poszukał i znalazł i "czapeczki". Zapłaciłam, odeszłam od stoiska i coś mnie tknęło: za cztery wkłady po dwa złote i dwa znicze po 4,80 pan mi wydał 20zł reszty z pięćdziesięciu a jak podeszłam z prośbą o zwrot, najpierw mu wyszło,ze 4 x 2 to jest 10 zł a potem się zdziwił "a co ja pani sprzedawałem?" a minęło może 15 sekund - po prostu jak wzięłam reszty i schowałam do portfela, coś mnie tknęło, ze za mało i się wróciłam. Ostatecznie zwróciłam mu wszystko, zabrałam kase i poszłam. A myślałam, ze liczenia do 50-ciu to uczą juz w podstawówce....
Stary 2008-11-01, 16:08   #1004
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Madziczko, właśnie przeczytałam, co za gnoje na policję zgłoś koniecznie, wiadomo,ze oni to uznają za czyn o małej szkodliwości społecznej i temu podobne, ale sam fakt, ze kogoś odwiedzi policja i przpyta na tę okoliczność, moze będzie chociaż jakimś ostrzeżeniem....
Mama postanowiła, że zadzwoni na policję ale bez podawania nazwisk - to jednak ryzykowne. Chce jednak zgłosić, że ktoś truje koty, i że ktoś wywala sobie trutkę koło bloku ot tak (a niech podejdzie pies czyiś, na smyczy i zje - i co wtedy? ) Z tego co mi mówiła, lokatorzy nie mogą wywalać sobie trutki ot tak, o deratyzacji decyduje spółdzielnia mieszkaniowa - daje wtedy ogłoszenia, wynajmuje kogoś do sypania. Chce też zrobić jeszcze jedną rzecz - iść do sąsiadki, która namawia do pozbycia się kotów. Ona oczywiście się tym bezpośrednio nie zajmuje, bo przecież chce mieć "czyste ręce" Ale to ona podburza innych, rozdrażnia, namawia i agituje (a te "buraki" oczywiście podburzać się dają)Chce do niej iść powiedzieć, że wie, że to ona podburza do "robienia porządku", że ogólnie zawiadamia policję o rozsypywaniu trutki, że ogólnie uprzedza. Jeżeli stoi za tym to babsko, to może się wystraszą i każe komuś przestać. Jeżeli trutka będzie sypana dalej, to będziemy wiedziały, że to ktoś spoza tej "grupki". Stwierdziła, że na tym etapie podawanie nazwisk jest zbyt pochopne.

To chyba, w tym momencie, najbardziej racjonalne wyjście.

Frank Zappa

Stary 2008-11-01, 16:25   #1005
Zuziunia
BAN stały

Wróciłam właśnie z cmentarza gdzie leży kolega, zginął tragicznie w wieku 19 lat

Na wieczór mam reddsa jutro na obiad do mamuśki i na cmentarz do babci.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 17:01   #1006
yoona
Zakorzenienie

madziczko ja to tak dobrze rozumiem....miesiac temu moja psinka o malo nie wyzionela ducha wlasnie przez takk trutke rzuconą pod balkon. jak mozna byc takim bezmyślnym i okrutnym;(

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 17:32   #1007
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
madziczko ja to tak dobrze rozumiem....miesiac temu moja psinka o malo nie wyzionela ducha wlasnie przez takk trutke rzuconą pod balkon. jak mozna byc takim bezmyślnym i okrutnym;(
Yoono - przykro mi

Jak można być takim bezmyślnym, głupim i zaślepionym nienawiścią?

Pytanie - ile kosztują zmiany w opisie na Allegro po 12 godzinach?

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-11-01 o 17:38
Stary 2008-11-01, 17:59   #1008
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Yoono - przykro mi

Jak można być takim bezmyślnym, głupim i zaślepionym nienawiścią?

Pytanie - ile kosztują zmiany w opisie na Allegro po 12 godzinach?
to zależy co chcesz zmienić?
zdjęcia po 20 groszy chyba
sprawdź - wprowadzając zmiany - zawsze w ostatniej chwili możesz cofnąć
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 18:02   #1009
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
to zależy co chcesz zmienić?
zdjęcia po 20 groszy chyba
sprawdź - wprowadzając zmiany - zawsze w ostatniej chwili możesz cofnąć
Nie, nie zdjęcie - opcję wysyłki
A to przećwiczę " na sucho" Dzięki

Frank Zappa

Stary 2008-11-01, 18:03   #1010
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Nie, nie zdjęcie - opcję wysyłki
A to przećwiczę " na sucho" Dzięki
a to za takie coś nic się nie dopłaca
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 18:12   #1011
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Mama postanowiła, że zadzwoni na policję ale bez podawania nazwisk - to jednak ryzykowne. Chce jednak zgłosić, że ktoś truje koty, i że ktoś wywala sobie trutkę koło bloku ot tak (a niech podejdzie pies czyiś, na smyczy i zje - i co wtedy? )
Pies, powiadasz?
Niech podejdzie czyjeś dziecko i pomyśli, że to jakaś granulowana oranżada albo ryż preparowany...

Ogólnie rozsypywanie trucizny gdzie popadnie powinno chyba wzbudzić zainteresowanie policji.
Bo na obronę kotów nie liczyłabym za bardzo... Sorry.

A tak przy okazji, współczesne trutki na gryzonie to jest koszmar. Wiecie, jak działają?
Nie trują zwierzaka, nie usypiają, tylko powodują długo trwające i bolesne odwodnienie - zwierzątko wydala całą wodę z tkanek w wielkich męczarniach. Oczywiście wszystko to ze względów praktycznych - żeby mysie i szczurze ciałka nie gniły w kątach...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 18:17   #1012
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Scent Bar VI

Cytat:

A tak przy okazji, współczesne trutki na gryzonie to jest koszmar. Wiecie, jak działają?
Nie trują zwierzaka, nie usypiają, tylko powodują długo trwające i bolesne odwodnienie - zwierzątko wydala całą wodę z tkanek w wielkich męczarniach. Oczywiście wszystko to ze względów praktycznych - żeby mysie i szczurze ciałka nie gniły w kątach...
A czy wiesz, ile ludzi i innych zwierząt może zachorować lub umrzeć przez takiego gnijącego szczura???
Stary 2008-11-01, 18:30   #1013
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Pies, powiadasz?
Niech podejdzie czyjeś dziecko i pomyśli, że to jakaś granulowana oranżada albo ryż preparowany...
To też właśnie Nie chciałam pojechać przykładem na maksa.
Cytat:
Ogólnie rozsypywanie trucizny gdzie popadnie powinno chyba wzbudzić zainteresowanie policji.
Na to liczymy i tym argumentem chcemy się posłużyć
Cytat:
Bo na obronę kotów nie liczyłabym za bardzo... Sorry
Nie przepraszaj. Doskonale sobie zdajemy sprawę, w jakim środowisku żyjemy, i że policjantów nie wzruszy los kotów Taka prawda.

Frank Zappa

Stary 2008-11-01, 18:32   #1014
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Jejku...jakie to nie ludzkie.

Kilka lat temu u moich rodziców ginęły psy, chyba z 8, co roku braliśmy nowego..kilka m-cy i po psie
Któregoś razu pies wieczorem dość mocno szczekał...ale rodzice spali, a ja z siostrą ogl tv....rano pies był pobity, miał zaropiałe oczy, strasznie wyglądał.
Psy były tez trute...ech szkoda gadać i to chyba wina "życzliwego" sąsiada.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 18:58   #1015
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
A czy wiesz, ile ludzi i innych zwierząt może zachorować lub umrzeć przez takiego gnijącego szczura???
To jest powód do tego, żeby nie dopuszczać do plag gryzoni, a ewentualne truchła sprzątać, nie do tego, żeby znęcać się nad zwierzętami.

Cytat:
Nie przepraszaj. Doskonale sobie zdajemy sprawę, w jakim środowisku żyjemy, i że policjantów nie wzruszy los kotów Taka prawda.
Może niektórych wzruszy - policjant też człowiek, ale nawet jeśli, to chyba niewiele będę mogli zrobić.

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Jejku...jakie to nie ludzkie.
Właśnie ludzkie. Takie praktyczne.
Widzisz sama, że zaraz pojawia się argument szkodliwości takiego trupka.
To, że przy okazji torturujemy (my - ludzie) tysiące bardzo inteligentnych zwierząt skazując je na długie zdychanie w męczarniach, to sprawa drugorzędna...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 19:14   #1016
a8tpk
BAN stały

Cytat:
To jest powód do tego, żeby nie dopuszczać do plag gryzoni, a ewentualne truchła sprzątać, nie do tego, żeby znęcać się nad zwierzętami.

Widzisz sama, że zaraz pojawia się argument szkodliwości takiego trupka.
To, że przy okazji torturujemy (my - ludzie) tysiące bardzo inteligentnych zwierząt skazując je na długie zdychanie w męczarniach, to sprawa drugorzędna...
Świata nie zmienisz sama... A poza tym nie sądzę, żeby środki o ktorych mówisz miały szersze zastosowanie. Może ktoś gdzieś ich raz użył i się zrobiło wielkie halo.
Sądzę, że w powszechnym stosowaniu są substancję po prostu trujące i szybko uśmiercające gryzonie.
Stary 2008-11-01, 19:37   #1017
vesenka
Zakorzenienie

Fantastyczny dzień W nocy wyłączyli prąd, rano była awaria wody. Jak włączyli wodę, to ciśnienie poluzowało jakąś uszczelkę i mam zalane pół kuchni, a woda leciała ciurkiem z szafki To jeszcze nie koniec, zapchała się rura odpływowa i gdy puszczam wodę, to w jednym zlewie stoi i nie odpływa, a w drugim wybija jakiś syf Naczynia myłam pod prysznicem niech już będzie jutro

Stary 2008-11-01, 19:39   #1018
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Vesenko - trzymam kciuki i idę perrtraktować z czasem, żeby było już jutro

Frank Zappa

Stary 2008-11-01, 19:51   #1019
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Świata nie zmienisz sama... A poza tym nie sądzę, żeby środki o ktorych mówisz miały szersze zastosowanie. Może ktoś gdzieś ich raz użył i się zrobiło wielkie halo.
Sądzę, że w powszechnym stosowaniu są substancję po prostu trujące i szybko uśmiercające gryzonie.
A ja sądzę,że najczęściej stosuje się właśnie te odwadniające trucizny, które mumifikują gryzonie. Przynajmniej u mnie w mieście Mniej sprzątania, nie śmierdzi, nie rozkłada się, a że męczy się przy tym te zwierzęta, to niestety mało kogo obchodzi...

Cytat:
Vesenko - trzymam kciuki i idę perrtraktować z czasem, żeby było już jutro
przydadzą się. Jutro z rana jadę do Castoramy (oby było otwarte) po spiralę hydrauliczną, a jak nie dam rady, to będę musiała skombinować i żywego hydraulika do tej spirali...
mam nadzieję,że nie zalałam sąsiada, wyjechał na weekend i oby nie miał niespodzianki po powrocie

Stary 2008-11-01, 21:15   #1020
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Jutro z rana jadę do Castoramy (oby było otwarte) po spiralę hydrauliczną, a jak nie dam rady, to będę musiała skombinować i żywego hydraulika do tej spirali...
Vesenko kup Mr Muscle Hydraulik. U mnie przeczyścił naprawdę beznadziejnie zapchaną rurę a spiralą to się tylko niesamowicie umordujesz a efekt może być mizerny
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości