|
|
#511 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czeeeeeeeeść Lion |
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Mam do Was Panny Młode takie pytanko, czy to tylko ja jestem tak bardzo w tyle z przygotowaniami, czy tylko tak mi się zdaje. Wy tu rozmawiacie już o przymiarkach sukien ślubnych, o zaproszeniach, prezentach dla gości, itp., a ja mam na razie zarezerwowaną tylko salę, zespół i księdzia (chociaż w tym ostatnim przypadku zastanawiam się, czy nie przesunąć godzinę wcześniej). Czy powinnam wziąć się bardziej za przygotowania, czy jest jeszcze dużo czasu?? (takie przynajmniej ja mam wrażenie). Czy jest jakiś wykaz terminów co i kiedy należy zacząć przygotowywać, aby się wyrobić? Przyznam szczerze, że czytając Wasze wypowiedzi zaczynam wpadać w lekką panikę, a nie wiem, czy powinnam.
![]() |
|
|
|
|
#514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy sale, slub i kucharkę a no i wódke kupiona;p i tyle;]
|
|
|
|
|
|
#516 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co się rozeznałam to wiele osób twierdzi, że to najlepszy dj po tej stronie Wisły , pomimo że jeszcze wesela nie było, ale ja już mogę powiedzieć że jestem zadowolona z wyboru, a i w porównaniu z orkiestrą to i cena o wiele niższa ![]() pochwalę się Wam że dzisiaj z Tż-tem zamówiliśmy obrączki
|
|
|
#518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
idąc za Waszą radą poświęciłam dziś troszkę czasu na poszukiwanie fotografa. I tu znów liczę na Waszą pomoc
co myślicie o p. Zomerze?? Jego zdjęcia mnie powaliły. Czy któraś z Was wie coś niecoś na temat jak się z nim współpracuje? A może podpisywałyście już z nim umowę? Wiecie coś o jego wymaganiach i cenach? help help help
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Joasiu, a powiedz, czy słyszałaś coś o tym jak się z nim pracuje? Czy atmosfera jest ok? Bo słyszałam, ze dużo zależy od fotografa i od jego podejścia do Młodych.
|
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak jest na ślubie i weselu, nie wiem gdyż cieżko dostać się do niego na to na sobotę..tylko wybrani moi znajomi mieli jego pracowników - oczywiście profesjonalistów i są zadowoleni z efektów ich pracy...
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy full opcję u niego w sierpniu tego roku - od przygotowań aż po oczepiny + plener - sam p.Zomer robił - i cóż mogę powiedzieć - bardzo miło się nam współpracowało Jeśli chcesz więcej informacji przeszukaj III część Lubelskich panien młodych, tam było dużo dyskusji na temat pracy tego fotografa
|
|
|
#524 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
takie wrażenie przynajmniej mam |
||
|
|
|
|
#525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My również zamówiliśmy obrączki, też do odebrania za miesiąc. Heh widze, ze majowe Panny Młode są zapobiegliwe
Ty i ja, najmniejsze państwo świata. ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509580413.html Edytowane przez pokropce Czas edycji: 2008-10-31 o 22:22 |
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(panny młodej na niektórych nie poznałam- zdjecia jak do jakiegoś szanowanego magazynu!cudo) mówię z pełną odpowiedzialnością, bo ja to wybredna jestem ;-) na weselu wcale go nie było widać, a zdjęcia jak wiadomo to z zaskoczenia najlepsze wychodzą... jeżeli miałabym wybierać to plener na 100%,ale czy ślub i wesele to bym się zastanowiła...jakoś tak mnie nie przekonały,a on sam wybierał najlepsze podobno... |
|
|
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam takie pytanko.kiedy w Lublinie sa targi slubne o ktorej i gdzie?
no i ile sie ceni ten dj hiszpan ja was od dawna podczytuje i teraz zbieram informacje na ślub siostry.sama nie jestem zareczona jeszcze ale cos moj TZ planuje takze witam serdecznie
|
|
|
|
|
#528 |
|
Przyczajenie
|
Targi w tym roku są 5-6 grudnia w hali MTL w Ludowym.
Gabie1 nie martw się - ja jeszcze księdza nie mam Jest sporo kościołów w Lublinie, więc myślę, że nie będzie problemu.
Edytowane przez Lion Czas edycji: 2008-11-01 o 10:53 |
|
|
|
|
#529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lion targi są 6-7 grudnia a nie 5-6 sprawdziłam na stronie
Edytowane przez Katarzynka86 Czas edycji: 2008-11-01 o 10:58 Powód: dopisek :) |
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
przepraszam - śpie jeszcze
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje slicznie. oo myslalam ze ten dj hiszpan drozszy jakis jest
|
|
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem jak na jedną osobę 1600 zł. to sporo, ale w porównaniu do wszystkich zespołów to i tak zaoszczędzimy trochę grosza
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale tak mi sie wydawalo ze dj'e sie bardziej cenia
a czytalam ze wlasnie on potrafi super prowadzic wesela.slyszalam o dju ktory nie za bardzo potrafi prowadzic a bierze ponad tysiaka
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak myślicie, czy zgadzać się, czy nie? A tak wogóle, to jakie macie stosunki ze swoimi przyszłymi teściowymi i teściami? Chyba jeszcze nic nie pisałyście, a to może być ciekawe, jak to u Was wygląda, bo wiem po sobie, że różnie to bywa.
|
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do teściów, to ja będę mieć tylko teściową, z którą juz teraz zresztą mieszkamy, no i jak to bywa jest raz lepiej, raz gorzej, ale nie mamy narazie perspektyw na swoje mieszkanie więc trzeba zaakceptować taką sytuację jaka jest i cieszyć się że mogę być blisko mojego Tż
|
|
|
#536 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sporo podrożały od czasu kiedy je oglądaliśmy (czyli kwiecień/maj), więc podejrzewamy, że będzie jeszcze gorzej.Cytat:
Co do teściów - dogaduję się z nimi lepiej, niż ze swoimi rodzicami Teściowie mówią "róbcie jak chcecie, to wasze wesele", ale zawsze doradzą, jeździli z nami czasami podpisywać umowy. A moi też mówią "róbcie, jak chcecie" tylko w domyśle jest: pod warunkiem, że będzie tak jak my chcemy, bo inaczej nie przyjdziemy na wesele Tak, tak.Właśnie mi bardzo smutno. Pisałam niedawno, że szukamy innego lokalu, bo ten, który mamy okazał się za mały. Znaleźliśmy świetny, cudowny lokal z przemiłym właścicielem, ale lokal jest dokładnie 30 km ode mnie. W dodatku lokal jest bliżej Mojego TŻ niż mnie, więc tata stwierdził, że to na pewno ze względu na rodzinę TŻ ten lokal znalazłam, żeby było im wygodniej i on na takie wesele nie przyjdzie. W ogóle nie wiem co mam z tym zrobić. Wiem, że 30 km to dużo, ale przecież zdarza się Parom Młodym jechać z Lubartowa do Lublina i nikt nie robi z tego problemu. Wszyscy mają samochody. A Wy co o tym myślicie Bo ja już sama nie wiem |
||
|
|
|
|
#537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też początkowo wybraliśmy lokal 30km od naszego miejsca zamieszkania i też tamten lokal był w dogoniejszym miejscu do dojazdu dla rodziny mojego TŻ. Widziałam, że moi rodzice też na to patrzą trochę krzywo, ale wystarczyło, że zobaczyli to miejsce, a przede wszystkim mój zachwyt nad salą i to dali się przekonać. Tyle, że teraz znaleźliśmy inną salę i my mamy blisko, a większość gości i moich i TŻ taką samą odległość
|
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za wsparcie. Bo teraz sama nei wiem czy zmniejszyć liczbę gości (ale jak) czy po prostu walczyć
|
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przemyśl tylko, czy chcesz walczyć z rodzicami, którzy w sumie chyba chcą też jak najlepiej dla Ciebie. Może warto spróbować polubownie, a nóż się uda. Przecież to też ludzie, więc jeśli użyjesz logicznych argumentów, to uda Wam się ich przekonać. Może z góry przyjmujesz negatywną postawę do nich, oni to wyczuwają i jest napięta atmosfera. Ufff... no już nie wiem sama
|
|
|
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez Diamante.
Właśnie mi bardzo smutno. Pisałam niedawno, że szukamy innego lokalu, bo ten, który mamy okazał się za mały. Znaleźliśmy świetny, cudowny lokal z przemiłym właścicielem, ale lokal jest dokładnie 30 km ode mnie. W dodatku lokal jest bliżej Mojego TŻ niż mnie, więc tata stwierdził, że to na pewno ze względu na rodzinę TŻ ten lokal znalazłam, żeby było im wygodniej i on na takie wesele nie przyjdzie. W ogóle nie wiem co mam z tym zrobić. Wiem, że 30 km to dużo, ale przecież zdarza się Parom Młodym jechać z Lubartowa do Lublina i nikt nie robi z tego problemu. Wszyscy mają samochody. A Wy co o tym myślicie Bo ja już sama nie wiem Kochana . Nie martw się.Przecież można wynająć autobus, który zawiezie gości na miejsce wesela. Argument Twojego Taty jest troche dziwny, bo przecież nie chciałaś nikomu zrobić na złość.Myśle, że nie powinnaś rezygnować ze swojego wymarzonego wesela i troche powalczyć. To jest Twój dzień ten jedyny i wymarzony.Tylko ze wszystko dobrze by załatwić sposobem.....hmm Moge Ci poradzić jak ja to załatwiam: rozmowa o uczuciach- to zawsze wprowadza facetów w stan lekkiej paniki i prędzej czy później kapitulują. Powiedz mu wprost jak bardzo zależy Ci na tym miejscu i jak bardzo jest ono wymarzone,jak bardzo zależy Ci zeby wszyscy sie dobrze bawili. Chyba lepiej zrobić wesele w miejscu, które na prawde Ci sie podoba i jest troche dalej, niż gdzieś bliżej w miejscu w którym będziesz sie żle czuła. Nie martw się wszystko sie naprostuje i powodzenia. Nie chciałam sie wymądrzać. Jeżeli sie wymądrzam to sorki
Ty i ja, najmniejsze państwo świata. ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509580413.html Edytowane przez pokropce Czas edycji: 2008-11-01 o 20:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

, pomimo że jeszcze wesela nie było, ale ja już mogę powiedzieć że jestem zadowolona z wyboru, a i w porównaniu z orkiestrą to i cena o wiele niższa 

co myślicie o p. Zomerze?? Jego zdjęcia mnie powaliły. Czy któraś z Was wie coś niecoś na temat jak się z nim współpracuje? A może podpisywałyście już z nim umowę? Wiecie coś o jego wymaganiach i cenach? help help help
za 4 dni

i on na takie wesele nie przyjdzie. W ogóle nie wiem co mam z tym zrobić. Wiem, że 30 km to dużo, ale przecież zdarza się Parom Młodym jechać z Lubartowa do Lublina i nikt nie robi z tego problemu. Wszyscy mają samochody. A Wy co o tym myślicie
. Nie martw się.Przecież można wynająć autobus, który zawiezie gości na miejsce wesela. Argument Twojego Taty jest troche dziwny, bo przecież nie chciałaś nikomu zrobić na złość.