Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-01, 17:04   #4921
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Jejku, zmień ten podpis, bo nie da się czytac wątku.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 17:07   #4922
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Raz na tydzień Joanna z apteczki babuni do przetłuszczających się i co 2 dni Avon do włosów suchych. Mam pyatnie odnośnie tak jakby łączenia odzywek. Jeżeli daję na skóre głowy Joanne to na końcówki moge dac coś innego?Czy lepiej nei meiszac tak. Okej a tearz znikam do poczytania o sylikonach
Można mieszać, chociaż mam pewne obiekcje co do stosowania akurat tej odżywki na skórę głowy, ja generalnie nic nie kładę na skalp.
O ile dobrze sobie przypominam Sweet_Jelly narzekała na brak efetów po uzyciu tego kosmetyku.
Ale oczywiście jak najbardziej możesz spróbować.
Podobno polski Wax do przetłuszczających włosów dobrze sobie z tym radzi.
Ja wolę wcierki - albo gotowe toniki Joanny, albo mocny napar z pokrzywy/skrzypu - działa regulująco, ściągająco, lekko podsusza.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 17:13   #4923
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Można mieszać, chociaż mam pewne obiekcje co do stosowania akurat tej odżywki na skórę głowy, ja generalnie nic nie kładę na skalp.
O ile dobrze sobie przypominam Sweet_Jelly narzekała na brak efetów po uzyciu tego kosmetyku.
Ale oczywiście jak najbardziej możesz spróbować.
Podobno polski Wax do przetłuszczających włosów dobrze sobie z tym radzi.
Ja wolę wcierki - albo gotowe toniki Joanny, albo mocny napar z pokrzywy/skrzypu - działa regulująco, ściągająco, lekko podsusza.
Wiesz co ja akurat tylko tę kładę na skórę głowy. Chciałąm ja wypróbowac. Jak wykorzystam nią i nie bedzie efektów to wtedy zaopatrzę się w waX. Dzięki za rady

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 20:48   #4924
zapaałka
Zakorzenienie

Wklejam obiecane zdjecia nie zebym bardzo narzekala, chociaz wiadomo ze babie to nigdy nie dogodzi, ale wkurza mnie ze tyle czasu, sily i pieniazkow na nie stracilam, a one sie jakos nie chca odwdzieczyc na pewno nie sa 'zbyt' zdrowe bo nawet teraz kiedy zabezpieczam je kokosem to i tak przy kazdym czesaniu leci pelno polamanych koncowek no i nie chca rosnac wiec do szczescia brakuje mi ciagle 'tylko' tych 10 cm.

PS. Pierwsze zdjecie jest z poczatku marca, drugie po wizycie u fryzjera (dopiero teraz zauwazylam dziwnie sciety tyl ) 1 wrzesnia i ostatnie - dzisiejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja1.jpg (55,2 KB, 153 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja2.jpg (37,5 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja3.jpg (40,2 KB, 172 załadowań)
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 20:55   #4925
Magdzia94
Zakorzenienie

teee zapałka ty masz sliczne te włoski. Ja nei wiem co ty narzekasz, ja się powwinnam schowac z moimi. Teraz ja zaczynam odzywiac i dbac.

Stary 2008-11-01, 21:02   #4926
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane zdjecia nie zebym bardzo narzekala, chociaz wiadomo ze babie to nigdy nie dogodzi, ale wkurza mnie ze tyle czasu, sily i pieniazkow na nie stracilam, a one sie jakos nie chca odwdzieczyc .
Cud, nie włosy, a świecą, że oko boli

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2008-11-01, 21:17   #4927
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
teee zapałka ty masz sliczne te włoski. Ja nei wiem co ty narzekasz, ja się powwinnam schowac z moimi. Teraz ja zaczynam odzywiac i dbac.
Widzialam twoje wlosy, bardzo ladne

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Cud, nie włosy, a świecą, że oko boli
Ahh, jak to dobrze miec aparat z mocnym fleszem

Nie narzekam az tak bardzo, mimo ze sa cienkie, ostatnio mocno sciemnialy itd bo wiem ze nic na to nie poradze, a inni nie maja nawet pol z tego co ja, wiec po co sie jeszcze bardziej stresowac Ale dlaczego nie sa odzywione, nie chca rosnac i tak sie lamia

Edytowane przez zapaałka
Czas edycji: 2008-11-01 o 21:18
Stary 2008-11-01, 21:45   #4928
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Oj Zapaałka, normalnie baty za to narzekanie
Ładne, zadbane włosy, a Ty na nie burczysz i pewnie dlatego "się buntują" [w Twoim przekonaniu, rzecz jasna, bo ja tam widzę ich wdzięczność za poświęcony czas i nakłady ]

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 21:59   #4929
zuczang
Raczkowanie

Zapaałka Masz PIĘKNE włosy,widać,ile na nie pracowałaś,a Ty jeszcze narzekasz?!Obejrzałabym się za takimi wlosami na ulicy,naprawdę

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 21:59   #4930
carlo_rossi
Rozeznanie

Oh Zapaałka, tez nie widze zeby Twoje włosy sie buntowały, wręcz przecienie sa cudne i wygladaja na mega zdrowe! rozumiem że dążysz do perfekcji
Tez marudze na swoje włosy choc w sumie nie sa złe... ale zawsze mogą być jeszcze lepsze...sasasa

EDIT :
no i widzisz jak wszyscy Ci słodzą...cos w tym jest, wierz nam

Edytowane przez carlo_rossi
Czas edycji: 2008-11-01 o 22:01 Powód: dopiska
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 22:06   #4931
blonndee
Wtajemniczenie

ale motywacji wlasnie nabralam
Stary 2008-11-02, 00:01   #4932
zapaałka
Zakorzenienie

Oj dziewuchy tak slodzicie ze az sie zawstydzilam Teraz to mi naprawde glupio narzekac choc i tak swoje wiem! Najgrosze jest to w tym samym czasie kiedy to pisalyscie moj tz sam zaczal temat o wlosach i stwierdzil, ze bardziej podobalabym mu sie w prawie krotkiej, mocno wycieniowanej i wyprostowanej fryzurce (chyba zwariowal )
Stary 2008-11-02, 10:03   #4933
moooniaaaa
Zakorzenienie

Z pewnością zwariował :P
A włosy cud miód i malina,niech no usłyszę jakieś Twoje narzekanie to
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 13:15   #4934
MONIKKA19
Przyczajenie

witam zdecydowałam sie opisac moja walke o zdrowe i piekne włosy(która nadal trwa). Półtora roku temu fryzjerka spaliła mi włosy doszczętnie rozjaśniaczem. To co zostało mi na głowie włosami raczej nazwac nie można, poława zwyczajnie mi wypadła a reszta sterczała na wszystkie strony żałośnie. Z racji tego ze przed rozjasnianiem miałam zdrowe włosy i nie musiałam nigdy o nie specjalnie dbac zupełnie nie wiedziałam jak sie za nie zabrac po rozjasnianiu przez przypadek znalazłam forum wizaz i zaczęłam walczyc bo ogolenie się na łyso odpadało. Na pierwszy ogień poszła odżywka wax zagraniczny(zużyłam 2 opakowania) po czym doczytałam ze składu najlepszego nie ma i kupiłam sobie polski wax( zużyłam 3 opakowania) do suchych i zniszczonych. Przeszłam na pielęgnacje bezsilokonową która wcale specjalnie mi nie słuzyła, potem zaczęłam myc włosy odżywką. Przez cały ten czas az do dzisiaj co tydzien robie sobie odzywke z żółtka i rycyny, nie prostuję, nie suszę nie czeszę mokrych i uzywam jedwabiu joanny na końcówki. Teraz Uzywam delikatnych szamponów, żelu palomy(skóra głowy) i aktualnie kallosa mlecznego po kazdym myciu. Podcinam końcówki co 3 miesiące, zeby pozbyc się w koncu tych zgliszczy ale włosy okropnie wolno mi rosną i dalej mam sporo tych spalenców. Dzisiaj moje włosy wyglądają o niebo lepiej ale nie tak jak prrzed tym nieszczęsnym rozjasnianiem. Cieszę sie ze istnieje takie forum i szczerze dziękuje dziewczynom które się tu udzielają i dają wspaniałe rady
MONIKKA19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 13:43   #4935
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Oj dziewuchy tak slodzicie ze az sie zawstydzilam Teraz to mi naprawde glupio narzekac choc i tak swoje wiem! Najgrosze jest to w tym samym czasie kiedy to pisalyscie moj tz sam zaczal temat o wlosach i stwierdzil, ze bardziej podobalabym mu sie w prawie krotkiej, mocno wycieniowanej i wyprostowanej fryzurce (chyba zwariowal )
Wyprostowanej? Chyba nie wie jak to szkodzi Zwariował poprostu A ty nie waż się obcinac tych pięknych włosów
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 14:05   #4936
Nogala1
Raczkowanie

moja koleżanka uważa, że jestem nienormalna i mam totalnego bzika na punkcie włosów i co za tym idzie kasa wydajna na ich pielęgnację
od roku nie farbuje zmotywowała mnie do tego ciąża mam nadzieję, że wytrwam i nie pofarbuje włosów , jakieś trzy lata temu zrobiłam blond pasema 2 razy w krótkim odstępie czasu co bardzo je zniszczyło od tego czasu walczę , aby były lśniące i zdrowe
przede wszystkim podcinam troszkę co 2 miesiące
- obecnie raz w tygodniu nakładam na godzinkę przed myciem naftę+ olejek z bawełny+ olejek jojoba
-myję szamponem gosha na zmianę z wygładzający joico tak samo odżywki
- raz w tygodniu maskaq gosha do włosów suchych
- raz w tygodniu szampon revalid super oczyszcza włosy
- raz na dwa tygodnie ampułka absolut repair lub renew c
- co jakiś czas maska gloria
- co 4 dzień na noc na końcówki olejek kokosowy
- i jak suszę włosy niestety dość często cement kerastase termoaktywny jest rewelacyjny
- nie prostuje włosów
kurcze , ale sie rozpisałam
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 14:46   #4937
gie17
Raczkowanie

mam krecone wlosy ale chcialabym brac je na walki zeby miec ladne fale. Do tej pory prostowalam tylko grzwke i koncowki, bo chcialam zeby wygladaly na dluzsze i nie wywijaly się. Tylko czy wlosy nie beda sie niszczyc od tych walkow? Chodzi mi głownie o koncowki ktore sa rozdwojone i lamia sie (zasluga prostownicy). Mam zamiar je podciąć za jakis tydzien, bo wtedy bede je mierzyc i wyprostuje dolna warstwe (uzywam Seboradinu i wlasnie za tydzien koncze kuracje nim). Chcialabym zeby potem juz sie nie rozdwajaly i nie lamaly, zebym mogla spokojnie zapuszczac i nie podcinac ich. Uznalam ze najlepsza alterantywa beda walk, nawet juz nie koniecznie na cale wlosy tylko przynajmniej dolna warstwa. tylko czy walki dwa razy w tygodniu nie beda powodowaly niszczenia koncowek??? w sumie, to i tak lepsze walki 2 razy w tygodniu niz prostownica codziennie ;D ale wole miec pewnosc
gie17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:27   #4938
Sawa87
Raczkowanie

GG do Sawa87
Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Dzielnie się spisał

Zetnij.

.

To nie rób odrostu, a 3 cm w 2 miesiące to baaardzo dobrze

E ta, ja tam w takie cuda nie wierzę.

jakbym miała sciąć to co jest popalone,rozdwojone musiałabym juz dzis rozglądać się za dobrą peruką startować dosłownie od zera, nie pasuje mi niestety fryzura na zapałkę.

To co ocalało na mojej głowie,próbuje zreanimować, zapuścic a na wiosne ewentualnie zrównać wszystko.
Odrost zachoduje do grudnia,moze do tego czasu przemyślę co mam dalej robić
w połowie listopada mam wizyte u dermatologa zobaczymy co on wymysli

Jejuuuu Zapaałka śliczne włoski ;-)

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-11-02 o 20:51 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
Sawa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 19:01   #4939
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sawa87 Pokaż wiadomość
jakbym miała sciąć to co jest popalone,rozdwojone musiałabym juz dzis rozglądać się za dobrą peruką startować dosłownie od zera, nie pasuje mi niestety fryzura na zapałkę.

To co ocalało na mojej głowie,próbuje zreanimować, zapuścic a na wiosne ewentualnie zrównać wszystko.
Odrost zachoduje do grudnia,moze do tego czasu przemyślę co mam dalej robić
w połowie listopada mam wizyte u dermatologa zobaczymy co on wymysli
mam to samo chociaz juz "odrost" jest zdorwy i ladny
teraz zrobilam sobie boba= pozbylam sie zniszczonego tylu przez co tyl jest zdrowy i ladny i nie pasuje do podniszczonego przodu chociaz i przod jest w duzo lepszej formie jak tyl urosnie mi wystarczajaco, zetne odwrotnie do boba czyli przod krocej, tyl dluzej dzieki temu zachowam wrazenie "dlugich" wlosow

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 21:17   #4940
Magdzia94
Zakorzenienie

Jej jak tak patrze na te wasze włoski to mnie skręca. Musze wybrac sie na zakupy i kupic jedwab do włosów, odżywkę witaminową Ziaji i olej rycynowy. Muszę włosy przygotowac na zimę, bo zawsze mi sie niszczą pod czapką. 3mam za was kciuki dziewczyny.

Stary 2008-11-03, 01:42   #4941
mariolasl
Zakorzenienie

zapaałka masz bardzo ładne włosy, zadbane, odżywione. Naprawdę nie masz powodów do narzekań.
-------------
Muszę coś pochwalić
Za namową Kattariny zainteresowałam się produktami firmy L'anza i zakupiłam 3 odżywki:

L'anza Healing Moisture Kukui Nut Conditioner

L'anza Repair Reconstructor

L'anza Repair Leave In Protector

Przetestowałam wszystkie i każda działa na moje włosy super. Och i ach i w ogóle
Nawilżający na razie odstawię, poużywam Reconstructora i Leave In Protector. Nie obciążają, włosy op nich są lśniące, miękkie, bardzo ładnie się układają i co najbardziej mnie zaskoczyło i ucieszyło - same, bez żadnych wspomagaczy skręciły się w śliczne loki.
Protectora przedobrzyłam, po wyschnięciu włosy były sztywne i jakby pozlepiane, a po jakieś godzinie- magic! - - odżywka się wchłonęla i zostawiła moje włosy piękne i miekkie. Muszę się powtrzymywać, aby ciągle ich nie dotykać .

Odżywki te czekają na ocenę składu w odpowiednim wątku i aż nie moge się doczekać, co też fachowcy w dziedzinie powiedzą na ich temat.

Wykończyłam już prawie wszystkie moje oleje do włosów. Został mi tylko rycynowy, czysty kokosowy, który używam na końcówki, no i Vatika. Poczułam się rozgrzeszona i zakupiłam sobie olej musztardowy na zimowy czas, bo byłam bardzo go ciekawa.

W zapasie mam trochę rzeczy do głębokiego odżywienia włosów, między innymi dla włosów afro, produkty do stylizacji włosów kręconych + nawilżacze/odświeżacze loków w ciagu dnia też mam, więc czuję się pielęgnacyjnie zaspokojona na kilka najbliższych miesięcy

---------
Ogolnie muszę przyznać,że od czasu, kiedy zaczęlam bardziej uważnie studiować składy kosmetyków do włosów i wybierać te bardziej naturalne, to moje włosy zmieniły się nie do poznania. In plus oczywiście.
Stary 2008-11-03, 08:51   #4942
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
zapaałka masz bardzo ładne włosy, zadbane, odżywione. Naprawdę nie masz powodów do narzekań.
-------------
Muszę coś pochwalić
Za namową Kattariny zainteresowałam się produktami firmy L'anza i zakupiłam 3 odżywki:

L'anza Healing Moisture Kukui Nut Conditioner

L'anza Repair Reconstructor

L'anza Repair Leave In Protector

Przetestowałam wszystkie i każda działa na moje włosy super. Och i ach i w ogóle
Nawilżający na razie odstawię, poużywam Reconstructora i Leave In Protector. Nie obciążają, włosy op nich są lśniące, miękkie, bardzo ładnie się układają i co najbardziej mnie zaskoczyło i ucieszyło - same, bez żadnych wspomagaczy skręciły się w śliczne loki.
Protectora przedobrzyłam, po wyschnięciu włosy były sztywne i jakby pozlepiane, a po jakieś godzinie- magic! - - odżywka się wchłonęla i zostawiła moje włosy piękne i miekkie. Muszę się powtrzymywać, aby ciągle ich nie dotykać .

Odżywki te czekają na ocenę składu w odpowiednim wątku i aż nie moge się doczekać, co też fachowcy w dziedzinie powiedzą na ich temat.

Wykończyłam już prawie wszystkie moje oleje do włosów. Został mi tylko rycynowy, czysty kokosowy, który używam na końcówki, no i Vatika. Poczułam się rozgrzeszona i zakupiłam sobie olej musztardowy na zimowy czas, bo byłam bardzo go ciekawa.

W zapasie mam trochę rzeczy do głębokiego odżywienia włosów, między innymi dla włosów afro, produkty do stylizacji włosów kręconych + nawilżacze/odświeżacze loków w ciagu dnia też mam, więc czuję się pielęgnacyjnie zaspokojona na kilka najbliższych miesięcy

---------
Ogolnie muszę przyznać,że od czasu, kiedy zaczęlam bardziej uważnie studiować składy kosmetyków do włosów i wybierać te bardziej naturalne, to moje włosy zmieniły się nie do poznania. In plus oczywiście.
Gratuluje odpowiedniego dobrania kosmetyków i tak szybkich efektów Świetnie, że już znalazłaś pielęgnację, która tak dobrze działa
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:54   #4943
Edith3F
Zadomowienie

hej , jestem tutaj nowa.tak się składa że ja również mam bzika na punkcie włosów i.... jestem podekscytowana że znalazłam wasze forum! mam kiepskie włoski a marze o pięknych puklach powoli się wciągam w wasz świat , pełen bezcennej dla mnie wiedzy!!! na poczatek mam pytanie o... kapsułki Revalid, czy znacie ja i czy wiecie może czy sa skuteczne ? czy warto je stosowac???
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 21:16   #4944
kukis
Zadomowienie

Jak ja sobie pomysle jak te wlosy niszczylam prostownica to... teraz tez nie najlepiej - pianka po kazdym umyciu.... tylko, ze bez pianki to te moje loki wygladaja jak... i jeszcze to siano.. nastepnym razem jak umyje wlosy to zrobie zdjecie, bo poradzic sobie nie umiem... oj musze zadbac o te moje wlosy.. chyba zaczne miod nakladac. Ten miod to tylko na chwile tak?? Czy dluzej na wlosach zostawic? Sama nie wiem...
Potrzebuje jeszcze jakiegos mocno nawilzajacego kosmetyku, ale tyle tego jest, ze nie wim na co sie zdecydowac - co Wy polecacie??

Zapałka - nie wiem na co ty narzekasz
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 21:23   #4945
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
Jak ja sobie pomysle jak te wlosy niszczylam prostownica to... teraz tez nie najlepiej - pianka po kazdym umyciu.... tylko, ze bez pianki to te moje loki wygladaja jak... i jeszcze to siano.. nastepnym razem jak umyje wlosy to zrobie zdjecie, bo poradzic sobie nie umiem... oj musze zadbac o te moje wlosy.. chyba zaczne miod nakladac. Ten miod to tylko na chwile tak?? Czy dluzej na wlosach zostawic? Sama nie wiem...
Potrzebuje jeszcze jakiegos mocno nawilzajacego kosmetyku, ale tyle tego jest, ze nie wim na co sie zdecydowac - co Wy polecacie??

Zapałka - nie wiem na co ty narzekasz
Wiele osób ceni sobie spłukiwanie miodem przy myciu czy dodawanie miodu do maseczek lub w jakichś miksach domowych. Jednak nie możesz zacząć stosować miodu jako jedynego składnika pielęgnacyjnego. To zdecydowanie za mało, zwłaszcza dla włosów tak wysuszonych. Prostownicę zdecydowanie musisz odstawić. Kolejna rzecz- nawilżać i to bardzo solidnie. Poczytaj ten wątek, poczytaj też "loki, loczki, fale - wątek zbiorczy". Spróbuj odstawić piankę a zaopatrzyć się w odżywkę bez spłukiwania..
Stary 2008-11-03, 21:52   #4946
Ilena
Zakorzenienie

ja do tych suplementacji które niektóre biorą polecam brać 3 tabletki cynku walmarku ponieważ moim zdaniem małe dawki są w tych mieszankach ... ja biorę na trądzik tak dużo ale włosy i paznokcie mam najzdrowsze na świecie .. kiedyś popaliłam sobie je prostownicą i wiem że jak się jest cierpliwym to do wszystkiego się dojdzie

oczywiście nie obyło by sie bez wypróbowania wszystkich odzywek i masek dostępnych na rynku ;P włosy to moje zboczenie ...

powodzenia w walce o zdrowe włosy

uwielbiam obserwować ludzi w pociągu ... i jak patrze na poziom zadbania kobiet po 25 roku życia to jestem przerażona ... najgorsze to włosy i okolice oczu .. o nie jędrności w tak młodym wieku już nie wspominając .. dlatego bardzo mnie cieszy jak widzę takie wątki ... to jak zadbamy o siebie teraz ma wpływ jak będziemy wyglądać za 15 lat i choć młode jesteśmy to ma to duży wpływ a niektórzy chyba o tym nie wiedzą ... nie mogę patrzeć na włosy Polek .. suche rozdwojone źle ufarbowane siano ... coś okropnego ... nie zauważyłyście ? to przez tydzień zróbcie sobie akcje obserwacja i jak będziecie jechać komunikacją miejską to sobie popatrzcie ... można się podbudować

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2008-11-03 o 22:01
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 22:33   #4947
rudeee
Raczkowanie

znowu pytanko

zrobiłam sobię własną wcierkę - nalewkę. I dałam do niej:
-pokrzywę
-rozmaryn
-szałwię
-miętę
-kocimiętkę
-pieprz cayenne
-hibiskus
no i oczywiście wódkę

I teraz tak myślę - może to trochę za dużo? co prawda musztarda po obiedzie, ale sądzicie, że może to mieć jakiś negatywny wpływ? może rozcieńczać? Zachowałam proporcję 2:1.

bynajmniej oznacza "wcale, ani trochę, w żadnym wypadku"

więc nie: "bynajmniej mi się to podoba"
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 23:17   #4948
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
ja do tych suplementacji które niektóre biorą polecam brać 3 tabletki cynku walmarku ponieważ moim zdaniem małe dawki są w tych mieszankach ... ja biorę na trądzik tak dużo ale włosy i paznokcie mam najzdrowsze na świecie .. kiedyś popaliłam sobie je prostownicą i wiem że jak się jest cierpliwym to do wszystkiego się dojdzie

oczywiście nie obyło by sie bez wypróbowania wszystkich odzywek i masek dostępnych na rynku ;P włosy to moje zboczenie ...

powodzenia w walce o zdrowe włosy

uwielbiam obserwować ludzi w pociągu ... i jak patrze na poziom zadbania kobiet po 25 roku życia to jestem przerażona ... najgorsze to włosy i okolice oczu .. o nie jędrności w tak młodym wieku już nie wspominając .. dlatego bardzo mnie cieszy jak widzę takie wątki ... to jak zadbamy o siebie teraz ma wpływ jak będziemy wyglądać za 15 lat i choć młode jesteśmy to ma to duży wpływ a niektórzy chyba o tym nie wiedzą ... nie mogę patrzeć na włosy Polek .. suche rozdwojone źle ufarbowane siano ... coś okropnego ... nie zauważyłyście ? to przez tydzień zróbcie sobie akcje obserwacja i jak będziecie jechać komunikacją miejską to sobie popatrzcie ... można się podbudować
Niestety muszę Ci w kwestii włosów Polek przyznać rację Większość jest ścięta na jedno kopyto i wydaje się nie pamiętać, że włosy potrzebują przyjaznej ręki albo choć najzwyklejszej odżywki po myciu. Wydaje mi się, że problem dotyczy głównie starszych pokoleń przyzwyczajonych do oszczędzania pieniędzy i do tego, że nic nie ma w sklepach. Nieufnie podchodzą do tego, co widzą na półkach. Szkoda im pieniędzy. Większość z nich tak też wychowała swoje córki. Rozglądając się w tramwaju zazwyczaj widzę wiele głów obciętych na krótko, balejażyk, albo trwała-baranek, ewentualnie rihanna.
Na moich studiach są (prawie) same dziewczyny, a nie bardzo jest się czym zachwycać. Tzn. i tak zachwycam się np. teksturą włosów, ale zawsze są to włosy, którym przydałaby się pomoc. Jedna dziewczyna, za którą nie mogłam siedzieć, bo jej włosy do pasa rozpraszały moją uwagę ścięła je po wakacjach do długości ramion. Jedynie moja ulubienica ma piękne, zadbane włosy, które z resztą zdecydowała się zapuścić
Natomiast dla sprawiedliwości dodam, że codziennie mijam na ulicy/w tramwaju/gdziekolwiek jakąś dziewczynę, której włosy budzą mój podziw. Więc chyba nie ma sensu dramatyzować i popadać w szufladki, stereotypy, naciągnięcia..
Stary 2008-11-04, 10:08   #4949
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Niestety muszę Ci w kwestii włosów Polek przyznać rację Większość jest ścięta na jedno kopyto i wydaje się nie pamiętać, że włosy potrzebują przyjaznej ręki albo choć najzwyklejszej odżywki po myciu. Wydaje mi się, że problem dotyczy głównie starszych pokoleń przyzwyczajonych do oszczędzania pieniędzy i do tego, że nic nie ma w sklepach. Nieufnie podchodzą do tego, co widzą na półkach. Szkoda im pieniędzy. Większość z nich tak też wychowała swoje córki. Rozglądając się w tramwaju zazwyczaj widzę wiele głów obciętych na krótko, balejażyk, albo trwała-baranek, ewentualnie rihanna.
Na moich studiach są (prawie) same dziewczyny, a nie bardzo jest się czym zachwycać. Tzn. i tak zachwycam się np. teksturą włosów, ale zawsze są to włosy, którym przydałaby się pomoc. Jedna dziewczyna, za którą nie mogłam siedzieć, bo jej włosy do pasa rozpraszały moją uwagę ścięła je po wakacjach do długości ramion. Jedynie moja ulubienica ma piękne, zadbane włosy, które z resztą zdecydowała się zapuścić
Natomiast dla sprawiedliwości dodam, że codziennie mijam na ulicy/w tramwaju/gdziekolwiek jakąś dziewczynę, której włosy budzą mój podziw. Więc chyba nie ma sensu dramatyzować i popadać w szufladki, stereotypy, naciągnięcia..
eh moja przyjaciółka ma boskie włosy pod prama wzgledami tj nie dosc ze super kreciołki ze slicznym regularnym skretem to jeszcze długosc - prawie do pasa, jakby wyprostowala to do tyłka by siegały ALE serce mnie boli jak widze jak jak ona te włosy maltretuje nie wiem juz sama jak ją ' nawrócic' bo nic nie dociera a włosy naprawde sa w fatalnym stanie na CAŁEJ dlugosci zniszczone...
Zas na wykladach tez podziwiam moja ulubienice z cudnymi wlosami, zawsze myslalam ze daleko mi do niej ale wczorej wzielam lusterko i przygladnelam sie z kazdej strony i az dziw bo wcale moje nie sa gorsze. jak to sie mowi cudze chwalicie swego nie znacie
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 10:20   #4950
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
wydaje się nie pamiętać, że włosy potrzebują przyjaznej ręki albo choć najzwyklejszej odżywki po myciu. Wydaje mi się, że problem dotyczy głównie starszych pokoleń przyzwyczajonych do oszczędzania pieniędzy i do tego, że nic nie ma w sklepach. Nieufnie podchodzą do tego, co widzą na półkach. Szkoda im pieniędzy. Większość z nich tak też wychowała swoje córki.
No to ja powiem tak, że znam kobiet kilka (a to już jest dużo, jako że od wczesnych lat dziecięcych mam więcej kolegów niż koleżanek), które nie tylko nie wiedzą co to odżywka, ale często nie wiedzą co to szampon ... I również uważam, że jeszcze ciągnie się za nami widmo stereotypów, które matki przekazują swoim córkom, typu "nie trzeba kąpać się codziennie, bo przecież nie pracujesz w polu i się nie ubrudziłaś", "tłuste włosy najlepiej myć szarym mydłem co 3 dni". Tak, mam traumatyczne przeżycia z czasów studiów, np. 1,5 godziny na wykładzie obok koleżanki, która kąpała się 3 dni temu ...

Cytat:
Ja też

Edit: a jakbyście miały ochotę dodać proteiny mleka i nmf do maski Gloria to tego nie róbcie ;] Bo maska z postaci półstałej zmieniła się w coś rzadzego niż woda

Cytat:
(...)

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2008-11-04 o 10:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości