|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część III
anus Ty musisz miec ciacho cialko
![]() Sagus to jak tak mozna szwedzkiej bajki nie znac .Cudna ona !!!!oklokl a Ty co? Z innej polkuli,ze po nocach chcesz pisac?Witaj u nas
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Kami-czytałaś omoim dekolcie?Co mam robić?Czytałam ze dziewczyny stosują sudokrem co Ty na to?
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest pod codzienną opieką lekarską.Wszystkie badania i posiewy są w toku.Nerki też ok.-miał USG.Ma coś z jelitami.Jeżeli te leki nie pomogą do PN to niestety szpital.To co teraz ma podawane to samo miałby i w szpitalu.Lekarze zgodzili się na wstępne leczenie w domu.Czekam do pn jak na szpilkach. Jestem zrozpaczona, ale dobrej myśli |
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ma twe dzieciatko lat?
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z |
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam powiedzieć że to miłe że nie tylko o twarzy mogę tu pisać.Wątek głównie tego dotyczy.Od 8 dni to jedyna forma relaksu dla mnie,ale już nie mogę.Nawet piątkowa wizyta u mojej doktorki nie była tak wyluzowana jak zawsze.... Wielkie dzięki że chcecie czytać i o takich problemach. |
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
WłaśnieCastrolku ile ma lat?
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Castolku - to wielkie UFFF...., że maluch jest pod opieką lekarza i ze ma na bieżąco robione potrzebne badania. Sloneczko - bardzo rozumiem Twoje emocje. Tak, jak to mozliwe, przesyłam Ci dużo wspierającej energii i cieplych myśli. Oczywiscie, że to forum jest o waznych dla nas codziennościach - ja tu juz tyle wylałam swoich przezyć i tyle dostalam wsparcia, że teraz mam potrzebę dawać to innym. Castrolku - pisz, jeżeli to mozliwe, to Ci pomożemy - prawda Cosmitki ? A echo odpowiedzialo - praaawdaaaaa.. Ane - sudokrem -zawsze możesz spróbować. A próbowałaś jakiś retinol tam polozyć ? U mnie to super zadziałalo - jak się okazało, moja skóra , kiedy kilka razy się tam odslonila pod wplywem retinolu - ale sie nie łuszczyła i zadych mocnych stanów zapalnych, to znikneły wszystkie stany zapalne i gniska,które buzowaly pod skorupą ciagle przesuszonej i wyjalowionej antybiotykami skóry . Edytowane przez kamilia Czas edycji: 2008-11-01 o 23:27 |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie sie chyba jelitowka na mozg rzucila! No przeciez po to jestesmy.Wiesz..ten cosmelan to pokrywkaI dyzury juz prawie mamy Jeden za wszystkich ,wszyscy za jednego-nasza dewiza Tez Was kocham.I ciesze sie ,ze istniejecie
|
|
|
#1781 |
|
Rozeznanie
|
Kamila Twój syn jest naprawdę dzielny i gratuluję Ci takiego wspaniałego chłopca z takim super charakterem i pozytywnym podejściem do życia
Saga dzielny twój syn- tak bez smonia Dome- ty chyba przesadzasz z tym dzwiganiem szaf- a swoją dorgą mój Kuba też miał być słodką dziewczynką Buczka- taka kiecko to marzenie- ja raz na sylwestra miałam taki dekold do pupy i jeszcze rozcięcie z tyłu ze się powaznie zastanwiałam czy wogóle bieliznę zakładać bo wszystkie majty wystawały ![]() ![]() Masima napisz skad jesteś - może rzut beretem- a może Ty moja sąsiadka ![]() Castrol przy tylu dniach to zdecydowanie do lekarza- ale napewno nie zaszkodzi dziecku tzw marchwianka tzn marchew uduszona w małej ilości wody i lekko tylko posolona i jabłka prażone- w rondelku minimalnie wody odrobina cukru- można łaczyć z ryżem. Zadnego pieczywa, masła, soków z borówek- jak już borówki to owoc suszonej borówki zaparzany jak herbata. Mój synek w wieku 5 lat miał taką biegunkę i niestety trzeba na takiej diecie przetrzymać zeby podrażniony żołądek zaczął normalnie funcjonować- i poić , poić ,poić- bez mocnego słodzenia- żadnych soków- najlepiej woda mineralna albo słomkowa herbata. chyba nie pobędę tu dzisiaj bo mnie co chwila wyrzuca z forum jutro nadrobię wieczorkiemna razie Cosmitki |
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
trochę nie zdązyłam doczytać o ze synek Castrolka pod opieką lekarzy bo mnie non stop wywala z forum- ale dieta napewno jest ok
|
|
|
|
#1783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Castrolku doputuję iledziecko ma lat bo jak malutkie 1 -1,5 to takie biegunki nawracające mogą świadczyć o celiakli oby nie
Edytowane przez ane120 Czas edycji: 2008-11-01 o 23:37 Powód: oby nie |
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tu zrobie
REKLAMA kiedy to chcialam ivci Orthoml wysylac? Obojetne! Dzisiaj moja przyjaciolke spotkalam(jej tez to wmowilam) I mi mowi ,ze jej wiecznie zasmarkane dziecko od wczoraj zdrowe .Zadnych dolegliwosci no cud jakis.Ja nie wierzylam i poszlam do niej na kawe Koniec reklamy ,lece spac aniolki
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Plameczki - nocne buziaki
|
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
DOBRANOC LALUNIE
|
|
|
|
#1788 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic,dać sobie siana.Ja też widzę cienie i nie zawracam sobie tym głowy(może czasem ).W porównaniu z tym co było to i tak bajki .Teraz toczę boję żeby sobie jakiś fajny podkład dopasować.[quote=ivonako;9551535]Buczka no co Ty Mówisz, jakbys mnie nie znała ![]() Oj masz, masz i cięty języczek ![]() Cytat:
Też miałam ten problem.Kupiłam żel do mycia twarzy LRP i tak dokładnie zmywa makijaż,że nic innego nie używam. [quote=castrol;9553472]Buczuś ,ale ja poważnie z tymi brzuszkami.I mam zamiar bez nadęcia.Nogi pod szafę i heja 50 brzuchoskłonów. Castrol nie zapomnij,że ja z wami Cytat:
O jeżu Tego jeszcze nie było.My w gości a ona nas do ćwiczeń
|
|||
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytałaś o retinoidy,cosmo ma najsłabszą postać wit.A. Potem retinol,który używasz ,następny retinaldehyd (linia Avene ma balsam do ciała) ale nic nie może się równać z kwasem retinowym inaczej tretinoiną.Kremy są tanie ,tylko na recepte .Owszem plam nie usuną.ale możemy stosować tam. gdzie ich nie ma.WARTO
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
castrol cholera jasna !!! leć z dzieckiem do szpitala, na piątą dobę - jeśli elektrolity nie pomagają trzeba uzupełniać płyny KROPLÓWKĄ !!!!!
...tak się zdenerwowałam, że o dzień dobry zpomniałam ![]() castrol - koniecznie !!!! Dzisiaj po raz pierwszy zachciało mi się użyć czegoś kolorowego - wybrałam pierwszy etap prób, czyli filtr tonujący biodermy SPF +50. Świecę się jak psu jaja, jednak to już wszystkie znamy ![]() Jest dla mnie za ... ciemny ... pomyślałby kto, przed kuracją gdy go testowałam był za jasany ![]() Czy jest jakiś inny filtr tonujący o naturalnym, nie pomarańczowym kolorze ? Edytowane przez dome Czas edycji: 2008-11-02 o 10:17 Powód: filtr tonujące |
|
|
|
#1791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie nałożyłam loreala 50+solar expertise działa przeciw zmarszczkowo+antyplamowo. ...nie świeci sie się nawet matuje w dwóch wersjach kolorytycznych występuje (ja mam ciemniejszą)....bo taka super pogoda że lecę na kijki |
|
|
|
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
Castrolku - jak się czuje Twoje dziecko ? A to dla Ciebie
Domuś - z tymi barwionymi filtrami to kanał - ja w końcu żadnego sobie nie dobrałam - w każdym wyglądałam jak parodia Joli Rutowicz ( raz ją widziałam i nie mogłam uwierzyć własnym oczom !) Edytowane przez kamilia Czas edycji: 2008-11-02 o 10:17 Powód: filtry dla Domusia |
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kami : zastanawiałam się jak ona sobie tyłek tymi tipsami podciera, i co ewentualnie zostaje pod paznokciami ![]() Ja lubię się tonować A jak Twój Mały ? Mój Max dostał...uczulenia od pieluszek pampers i to tych najdroższych z możliwych LET'S GO, delikatnych majteczek Używa ich od ponad roku i nagle teraz w okolicy lędźwiowej i lewe udo ... bąbelki. Tam gdzie skóra jest szczególnie narażona na podraznienia, czyli krocze i pupa - wszystko ok. A na styku z gumeczką pieluszki i dołem od zewnątrz ... bąbelki ![]() Masakra, zrezygnowałam z body, wkładam koszulkę pod pieluchę, smaruje fenistilem i staram się mu wytłumaczyć, ze dzisiaj tylko nocnik... nawet wystartowalismy z majteczkami... i tym sposobem zasikaliśmy pół pokoju ![]() Od jutra pielucha tetrowa, ceratowe majtki i ... uczymy się, że siury i cała reszta sprawiać ma dyskomfort, a nie gdy tylko coś pojawi się w pieluszce, jak ta błyskawica lecimi do łazienki, myjemy tyłek, pudrujemy, nacieramy i po siurach i reszcie tylko wspomnienie zostaje - ma być do dupy z brudną pieluchą
Edytowane przez dome Czas edycji: 2008-11-02 o 10:31 Powód: kami :) |
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
dobry aniolki! A mi sie czystosci jak u domcia cholera jasna zachcialo
.Podlogi poleruje i ciagle jakies smugi widze![]() A kto to Jola Rutowicz? domcio Gas swieczki,bo dzisiaj Bozydara i Tobiasza a nie Wszystkich Swietych!!!!
Edytowane przez buczacza Czas edycji: 2008-11-02 o 10:41 Powód: u domcia swieczki zobaczylam |
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
BUCZKA - DZISIAJ DZIEŃ ZADUSZNY ![]() WŁAŚNIE ŚWIĘTO ZMARŁYCH, WCZORAJ BYŁO WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH, A DZISIAJ MODLIMY SIĘ ZA ZMARŁYCH ... http://halloween.friko.net/zaduszki.html a to jest Jola Rutowicz... nasza ostatnia gwiazda Big Brothera ... http://pl.starlounge.com/index.cfm?objectid=29288 Edytowane przez dome Czas edycji: 2008-11-02 o 10:49 |
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
to ja Cie zadusze z milosci ,wyglada na to ,ze zapowiada mi sie malpi humor.Ide jakiejs innej szmaty do polerowania szukac.a ta Jola to koszmar
Edytowane przez buczacza Czas edycji: 2008-11-02 o 11:00 |
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JUŻ NIE BĘDĘ WIĘC STONOWANA |
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam z pogoda w PL
,bo u mnie upal jakis sie robi![]() Szukajcie gdzies Sagusiowego ROC Minesol Gebe tez mam wrazliwa,a on nie szczypie
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na dobre
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten roc minesol, to tonująca gadzina? ...a u mnie mgła, ze nic nie widać czekam aż opadnie i do puszczy jadę odebrać starszą gadzinę Ukochaną
Edytowane przez dome Czas edycji: 2008-11-02 o 11:36 Powód: Starsza gadzina Ukochana :) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

.Cudna ona !!!!

Tobie sie chyba jelitowka na mozg rzucila! No przeciez po to jestesmy.Wiesz..ten cosmelan to pokrywka
jutro nadrobię
wieczorkiem

.Teraz toczę boję żeby sobie jakiś fajny podkład dopasować.