|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
![]() strasznie drogie te SPA. jak tak sobie przeliczam to ja juz wole za podobna cene jechac na tygodniowe zimowe szalenstwo do Wloch bo taki jednorazowy zabieg to chyba jakiejs rewolucji w moim wygladzie nie poczyni
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
ja na śniadanie zjadłam-kapustę kiszoną
![]() co do spa to nie dla mnie
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dzewczyny!
u mnie było słonko raniutko a teraz chmury ale ciepło jest...Ja tez byałam jak co roku wieczorem na cmentarzu zreszta tez z okna wyglądałam jak łądnie sie palą znicze bo mieszkam w bloku obok cmentarza i z 3 piętra sliczny widok![]() Ja tez jeszcze w piżamce siedze takze zmykam się ogarnąć ![]() Ja tam tez zamierzam sie bawić do białego rana na weselu naszym kiedys był poprawiny musowe ale to juz od 5 lat w mojej rodzinie nikt nie wyprawia poprawin bo było o połowe mniej gosci niz na weselu i zauwazyłam ze wiekszośc osó od tego odchodzi- mówie tu o mojej rodzinie.Uciekam na cmentarz za miasto bo wczorajne bylismy, buziaki |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co z poprawinami
są plusy za jak i przeciw
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam dużą wannę, ale kapałam się w niej chyba z 5 razy tylko, bo mi sie nie chce czekać aż się napełni i zawsze idę pod prysznic Ja w sumie dałabym te trzy stówy, tak dla przyjemności, ale sama, bez narażania koleżanek na taki wydatek. Koleżanka była w spa i mówiła, że super, nic nie trzeba robić i czuje sie różnicę. Z resztą w sumie jak w domu zrobię peeling i się nasmaruje balsamem to tez jest fajnie![]() Ale wiecie co, to jest fajny pomysł na prezent na wieczór panieński, zrobić zrzutę dla przyszłej pm i niech sobie idzie na jakiś wypasiony zabieg. |
||
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
koszt to tylko 20zł na osobie, więc nie duzo
ale nie wiem czy ja dam rade balować 2 dni z z rzędu w mojewj rodzinie jak był poprawiny to od 16:00-24:00 więc też długo
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chce nawet juz pomijając zmęczenie i sprawy logistyczne(to w moim przypadku ), ale chociażby dlatego, że na drugi dzień to ja się będę chciała mężem nacieszyć![]() A kto bedzie u Was swiadkiem?U mnie mój brat i kuzynka tżta. I się zastanwiam jak będzie z moim wieczorem panieńskim, bo ona na codzień w Olsztynie mieszka, za rok ślub bierze i gdzieś indziej będzie mieszkać, w każdym bądź razie w kij daleko. |
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a TZ na razie chcialby na swiadka meza mojej kuzynki, a jego dobrego kolege ale ktos tu kiedys pisal, ze swiadek powinien byc kawalerem (dlaczego??) wiec nie wiem kto w koncu tym swiadkiem bedzie...
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-02 o 11:06 |
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
ja za świadkową biorę moją siostrzyczkę no a mój facecik swojego braciszka
![]() nigdy nie słyszałam o tym,że świadek powinien być kawalerem,brat mojego przyszłego męża nie jest kawalerem a będzie naszym świadkiem. co do poprawin to nie robimy na sali tylko gościnę w domku z moimi rodzicami,przyszłymi teściami i babcią,dziadkiem i rodzeństwem TZ i moją siostrą więc niewiem czy można to nazwać poprawinami Edytowane przez szana Czas edycji: 2008-11-02 o 11:07 |
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie?
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
ta na lawce ladniejsza
ta druga chyba strasznie biodra powieksza. choc nie widac jak to jest z ta pierwsza.widze Kasia, ze najbardziej cieszy cie temat sukienek ![]() ja sobie poki co daruje, bo za rok to jeszczed duuuzo w ofercie sukienkowej moze sie zmienic. wystarczy mi, ze mniej wiecej wiem czego szukam
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-02 o 11:11 |
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja świadkowa już będzie po slubie. A brat nie sądzę, w każdym bądź razie nie życzę mu, żeby brał ślub przede mną W ogóle u mnie jest tak, że mamy układ...ja chcę mojego brata, więc w zamian biore jego kuzynkę. A muszę, bo ona mu kiedys sto lat temu powiedziała, że chce żeby on był jej świadkiem i będzie za rok, no to on tez jej obiecał - bez sensu![]() Kasia- ta na ławce. Ale patrzcie jak trzeba byc chudym, żeby wyglądac w sukni ładnie:/ Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-02 o 11:13 |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta na ławce jest bardzo ładna, ale nie wiem czy da się w tym tańczyć cos innego poza skakaniem ze złączonymi nogami
|
|
|
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale macie dziwne zobowiazania rodzinne ja bylam swiadkowa mojej siostry, ale sama wole moja kolezanke, bo z siostra mam teraz sredni kontakt... a kolezanka nie dosc, ze juz w tych slubach i weselach jest obcykana, bo non stop chodzi to jest bardzo zaradna (jakby trzeba bylo poprawic paznokcie, wlosy, cos zszyc itp.) i bardzo towarzyska (z rozkreceniem imprezy nie bedzie miala problemu )no i na pewno super zorganizowalaby wieczor panienski. z kolei kandydat TZa jest jedynym jako tako ulozonym facetem, ktory nie dosc ze nie wymysli niczego glupiego chocby na wieczor kawalerski, to rowniez swietnie zajmie sie rozkrecaniem imprezy. no i sam ma doswiadczenie z organizacja slubu (bo swoj mial w czerwcu), wiec moze duzo pomoc. no ale nie wiadomo czy niedlugo nie wyjedzie na stale do Anglii... wiec ostatecznie swiadkow wybierzemy gdzies tak w przyszle wakacje ![]() Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-02 o 11:24 |
||
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja oglądam te suknie jak jakiś nałogowiec bo się boję, że nic mi sie nie spodoba ![]() Cytat:
ja póki co testowałam to czy gorset bez ramiączek się nie zsuwa, troszkę sobie poskakałam ![]() co do tych obcisłych sukni. Ja mierzyłam tą i ona też jest obcisła na biodrach i dobrze mi w takeij byłó-w sensie, ze nie miałąm szerokich bioder
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-02 o 11:31 |
||
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
a ja będę miała poprawinki i to w zasadzie 2 dni poprawin, bo w Niedziele dla wszystkich gości, a w Poniedziałek dla najbliższej rodzinki
i nie wyobrazam sobie inaczej, ale to pewnie dlatego, że po prostu jestem do takiego czegoś przyzwyczajona
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
Ale ja sie nie wpieprzam tżtowi, oczywiście wyraziłam mój pogląd, ale nie ingeruję, bo chcę mieć brata na świadka, więc niech on sobie realizuje za moim pośrednictwem swoje zobowiązania a ja za jego zrealizuję moją zachciankę Swoja droga to oni mają jakieś dziwne jazdy, bo ona mówi o nim per brat, a jest kurde kuzynem...ale ja to rozumiem jako specyfikę regionu![]() Cytat:
![]() Ja bym nie chciała własnie chodzic jak jakaś dziunia z powodu wąskiej sukni ![]() Do bioder może być opięta, ale już nie poniżej, raczej niefajnie miec skrępowane uda i kolana Własnie dlatego te pronovias mi sie podobają, bo do bioder są opięte a niżej już luźniejsze.
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-02 o 11:36 |
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-02 o 11:37 |
||
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie np zadko mówi sie kuzyn, kuzynka, tylko przyjęło się własnie brat cioteczny/siostra cioteczne ewentualnie stryjeczny czy wujeczny ale to juz sporadycznie.
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie obiecuję, ze nie będe już oglądać sukni i sie stresować tym, ze dla mnie nic nie ma
tylko jakoś nie mogę się powstrzymać a przecież suknię i tak dopiero za rok będę kupowała
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie jestem tolerancyjna, bo mnie to drażni, bo jest bez sensu Jakby mówiła bracie cioteczny - ok, ale sam brat? Sam brat to jest brat po prostu, a nie kuzyn![]() onaella ale mówisz o nim w obecnosci innych ludzi, że to Twój brat?Albo o kuzynce siostra? Ja tego pojąć nie mogę... Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-02 o 11:44 |
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
u nas się mówi kuzyn/kuzynka
ja się zaraz zmywam do TZ, ale zaglądnę do Was
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-02 o 11:50 |
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w rozmowie np z koleżankami jak coś opowiadam to mówie np tak: "Moj brat cioteczny ma nowego psa", ale gdy rozmowa trwa dłużej to wtedy już "no i mój brat nazwał tego psa reksio" wszystko w zależności od tego jak znam się z tą osobą, z którą rozmawiam, bo te osoby, które wiedzą, że mam tylko jednego brata rodzonego,a nie mam siostry, to jak coś mówie i powiem, że np "musze pozyczyć od siostry ksiązkę", to wiedzą, że chodzi o cioteczną
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jestem nadwrażliwa, ale na mnie to działa drażniąco w wykonaniu jego kuzynki![]() Tżcik kupił mi cudny prezent, romantico jak nie wiem...i to bez okazji - tadaaam - karta iluśtam gigowa do telefonu Dobrze, że z kwiatami nie przyniósł Ale kochany jest, kupował sobie i pomyślał o mnie
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą kartą to powiem Ci, ze tak samo mialam, też Tż powiedział, że ma dla mnie prezent i wręcza mi 2 karty pamięci, a innym razem mówi: Kochanie mam coś dla Ciebie, napewno Ci się spodoba bo kiedyś mi mówiłaś, że bardzo Ci się pdobało (no ja sobie pomysłałam o jakiejś bużuterii bo akurat wtedy mi się łąńcuszek zerwał) a moje Kochanie daje mi pendiva
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tylko nadzieję, że na rocznice slubu nie dostane nowej pralki albo odkurzacza
Ale znając mojego tż to chyba dojdzie do tego po kilkudziesięciu latach małżeństwa, o ile w ogóle![]() Ja już uciekam, bo zabieramy sie pisanie listu motywacyjnego
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo z bużuterią, telefonami i wszystkim innym a ja powinnam siąść do pisany pracy mgr ale to może po obiedzie ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

I to dziesięc razy taniej

ale ciepło jest...
i z 3 piętra sliczny widok
zaraz po obiadku ruszamy w trase 

tylko jakoś nie mogę się powstrzymać a przecież suknię i tak dopiero za rok będę kupowała