![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Już nie panny, ale zawsze młode :D
Kontynuacja wątku "Panny Młode 2008"
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...58#post9570958 No to plotkujemy dalej ![]()
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie panny, ale zawsze młode :D
Jezdem jezdem!
Witanko ![]() ![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Jakaś balanga by się przydała z tej okazji
![]() ![]() Ktoś coś dorzuci? ![]() ![]()
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gin z tonikiem doskonale pamiętam z ... Egiptu ![]() Ja piekę dość dobrego pierdnika z dżemikiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
no to skoro mnie przyjmiecie tutaj to zjawiam się
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
i ja jestem obecna moge was poczestowac dobrym bialym winkiem i jeszcze mam francuskie sery slodkosci brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no to i ja witam
![]() a teraz uciekam po prezent-niespodzianke dla malza ![]() ooo to ja dorzuce snowball i zubroweczke z sokiem jablkowym i....angielskiego paczka (jednego mam ale mysle ze sie da podzielic ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2008-11-03 o 13:00 Powód: bo imprezka sie rozkreca :D |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W sumie to Wam podam ten przepis na pieguski, bo te ciastka robi się błyskawicznie a są mega pyszne!
2 szkl maki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/3 kostki masła 3/4 szkl cukru pudru cukier waniliowy 1 jajko szczypta soli czekolada pokrojona w kostkę (wg uznania- ja daje całą tabliczkę) i jak kto lubi- orzechy, rodzynki i co tam jeszcze do głowy wpadnie Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Wbijamy jajko i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy łyżką. Wsypujemy dodatki. Łyżką nakładamy ciasto na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy 12-15 min w temp 180 C. Tyle tylko, że ja daję nieco mniej cukru pudru (pół szklanki) jeśli dodaję czekoladę. I uwaga na dodawanie mąki, bo ciasto zawsze zabiera inną ilość, tutaj jest podane tak mniej więcej, ale ciasto powinno mieć konsystencję rozrobionej plasteliny. Kuleczki róbcie małe, około 2-3cm średnicy i kładźcie w dużych odstępach, bo inaczej Wam się zleją w jednego wielkiego piegusa ![]() Katarzinko Ty to masz nawet obowiązek z nami tu być i przyuczać się do roli mężatki ![]() ![]()
#9 |
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka przyniosła dziś do pracy pyszne domowej roboty ciasteczka. Sporo tego, więc skubnę trochę na imprezę a do tego...moje ukochane piwo. Dzisiaj mam "ciężką" głowę, więc dużo mi nie trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ej a tak w ogóle to nie miało być w nagłówki jeszcze 2008 ????
ale co za różnica, my wiemy co chodzi ![]() ![]() teraz jestem prawie już nie panna ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a przepis wykorzystam, chyba jak wrócę z tej konferencji moze zrobie ciasteczka - bede miała jak stres wyrzucic z siebie ![]() a na wkupne jutro obiecuje przepis na babeczki , bo z pamięci nie da rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hahahahahahhahahahha ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za konferencję nadal trzymam ![]() kasienko nawet jej nie przywołuj! Ale Ci się przypomniało ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2008-11-03 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Agunia82 super, dziękuje za otwarcie, stary właśnie zamknęłam.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]()
#17 |
Zakorzenienie
|
Troszkę mi się smutno zrobiło, że już nie jesteśmy pannami i nasz wątek PM2008 idzie do archiwum
![]() Ciao me mordki!
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na zakupkach!
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Przybiegłam się szybko zameldować i zmykam znów pracować
![]() ![]() buziaki Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bużki ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no ja juz jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Czesc Maliny
![]() Dobrze ze zostawilyscie nwy adres bo najpier wpakowalam sie na pm 2008 ![]() Jestem padnieta po pracy wiec zostawiam zdjecia i lece cos zjesc ![]() Kasienka my bylismy tydzien temu na Tajne Przez Poufne ![]() Dobrze ze juz powracalyscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewuszki w NOWYM wątku
![]() Madziczku i Sofferko piękne fotki ![]() Kasienko buziak z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguniu ja poproszę pieguska, bo mam ochotę na coś słodkiego ![]() ![]()
![]() |
#26 | |||
Wtajemniczenie
|
I kto by pomyślał, że kiedyś założymy wątek" Już po"
![]() A tu proszę prawie wszystkie jesteśmy już mężatkami z mniejszym albo większym stażem małżeńskim. Powiem Wam, że z Wami to czuję się jak w domku, tak rodzinnie i ciepło ![]() Cytat:
![]() a i jak robimy balangę to możemy od razu zrobić moje imieninki, bo akurat dzisiaj wypadają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() m.a.r.t.a. owocnych zakupków ![]() Kasienko udanej rocznicy z mężem ![]() madziczku śliczne te Twoje zdjątka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ad. 2 STO LAT!!!!! Wszystkiego najlepszego Malutka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aguniu taką ochotę mi narobiłaś tymi ciastkami, że aż chciałam sobie zrobić, ale nie mam ani masła, ani czekolady, ani orzechów ![]() ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2008-11-03 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkie zdjecia slubno sesyjne sa cudowne, maja tyle magi w sobie... Dzasti masz racje to moja nowa kiecunia na ostatnim zdjeciu ![]() A my w niedziele jechalismy 7 godz (500km) w strasznej mgle na 100m ledwo bylo widac.... mowie Wam porazka.... Ten na Gorze jednak czuwal abysmy calo i zdrowo dojechali z 1/6 mojego dobytuku.... Tesc sie dzis zapytal jak chcemy sie z tymi wszystkimi kartonami pomiescic w kawalerce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
A ja dorzucam do imprezy pół szafy alkoholi i odatkó jakie zostały z drink baru ....nastrój mam podły .....
Ostałam się sama (słomiana wdowa) mężulek wyjechał do Niemiec ....wróci dopiero 20 grudnia ....chlip chlip ![]() No dobra nie sama....króliczek angorek siedzi ze mną ![]() Z ciekawszych rzeczy to waśnie naskrobałam reklamację do biura podróży, za to że wylądowaliśmy w hotelu w którym trwa generalny remont i musieliśmy zmieniać na inny. No i za to iz twierdzono w biurze podróży, że na Sri Lance nie ma polskiego rezydenta po czym podczas transferu do hotelu otrzymujemy telefon od polaka króry twierdzi, ze od dwóch lat jest tam rezydentem i oferuje nam wycieczki fakultatywne ![]() ![]() ![]() No i żeby nie było tak miło ....jesteśmy na ścieżce wojennej z fotografem/kamerzystą. Ten (uwaga :brzydkie słowo) PALANT wyciągnął od nas 3 tys za film plus zdjęcia i nie chce nam dać zdjęć na płycie tylko oznajmił, że każdorazowo mamy przychodzić do niego po odbitki i płacić 15 zł za szt .....tak dobrze widzicie 15 zł za sztukę.....gdzie ten format 15x21 w empiku kosztuje 0,99 gr. No szlag mnie trafił. ![]() Wiem, wiem, ponizej jakiegokolwiek poziomu, ale teściowie się na niego uparli, bo to DOBRY znajomy i od lat u niego zdjęcia wywołują (teść majątek zostawił u kolesia) - a mi on "śmierdział" na odległość bo umowy nie chciał podpisać. Pomijam fakt, że film nie ma jakiejkolwiek obróbki i sama będę musiała poświęcić kilka nocy, żeby dodać podkłady muzyczne, jakieś fajne dodatki ..... np. trochę strzelaniny, walających się trupów, poucinanych głów, wnętrzności .....bo jakiś taki mdły ten ślub i wartkiej akcji w nim brakuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z okazji imienin to wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i miłości, i przede wszystkim- żeby fasolka zdrowo rosła i nie dawała się zbytnio mamusi we znaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dasz radę, nowe miejsce to fakt, troszkę stresu na początku, ale zobaczysz, szybko się przyzwyczaisz. Ja już to kilka razy przeżywałam więc wiem jak to jest. I kto wie czy nie będzie mnie to znowu niedługo czekało ![]() Czekoladko ten fotograf to faktycznie porażka totalna. Nie daj mu się i walcz o swoje! Za taką kasę to on Wam powinien tą płytę w zębach przynieść ![]() I przytulam mocno naszą słomianą wdówkę, pamiętaj, że zawsze masz nas, dotrzymamy Ci towarzystwa póki mężuś nie wróci ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.