Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 14:23   #2491
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hehe dzięki Strasznie zmarzłam na cmentarzu :/ na dodatek byłam pod prysznicem , a potem jechałam na cmentarz:/

A w ogóle dziewczyny MAM PYTANIE DOTYCZĄCE ŚWIADKÓW. Mój TŻ już ma świadka , a ja nie bo powiem szczerze nie mam jakieś takiej przyjaciółki od serca by mogła być swiadkową. A to jednak musi być ktoś wyjątkowy. Mam siostrę, ale ma 16 lat dopiero. Nie wiem co zrobić

A Wy już macie świadków?
Jqa mam swoja najlepsza przyjaciółkę za świadka i nie wyobrażam sobie kogos innego mój tż również wybrał swojego przyjaciela.

Kurcze a tak chciałam parę.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:27   #2492
motley
Zadomowienie

Cytat:

A w ogóle dziewczyny MAM PYTANIE DOTYCZĄCE ŚWIADKÓW. Mój TŻ już ma świadka , a ja nie bo powiem szczerze nie mam jakieś takiej przyjaciółki od serca by mogła być swiadkową. A to jednak musi być ktoś wyjątkowy. Mam siostrę, ale ma 16 lat dopiero. Nie wiem co zrobić

A Wy już macie świadków?
mój TŻ ma dorosłą siostrę a ja brata i oni będą naszymi świadkami... tak prawdę mówiąc gdyby nie rodzeństwo to też mielibyśmy problem. Może jacyś kuzyni?

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
a moi się uczą sami bo dużo medytują i w końcu po jakimś czasie umia się teleportować

a świadków już mamy, ja mam swojego brata a TŻ siostre swoją

nie wiedziałam, że od medytacji można się nauczyć teleportować prawdę mówiąc zawsze zastanawiałam się co właściwie daje im ta medytacja i zawsze szkoda mi było na nią czasu. Jak wrócę do domu to zagonię moich simów do głębszych kontemplacji

A jak planujecie to rozwiązać? Bo u mnie jest identycznie i myślałam, żeby siostra TŻ tak bardziej mi pomagała (jako dziewczyna) z suknią, trzymaniem kwiatów itd ale nie wiem czy tak można żeby świadek TŻ - czyli jego siostra - siedziała za mną a mój świadek - czyli mój brat - za TŻ

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:29
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:27   #2493
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Mój TŻ ma swojego kolegę, a jak myślę o swojej koleżance z podstawówki, z która mam dobry kontakt. Wiecie mieszka blisko i w ogóle. Chciałabym kogoś z rodziny, ale powiem szczerze nie utrzymuje zbytnio kontaktu z kuzynkami z tego względu, ze daleko mieszkają i teraz nagle mam prosić o to by były moim świadkiem ???? głupio jakoś tak:/ Mialam przyjaciółkę kiedyś, ale się tak pokłóciłysmy, ze oj.
Ja miałabym brata strszego , ale nie chce dwóch mężczyzn, a siostrę mam młodszą

Od strony TŹ nikogo nie znam , bo daleko mieszkają(( Jedynie babcie i dziadka raz widziałam.

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:29
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:28   #2494
Daysy85
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o swiadkólw to TŻ poprosił kupla z pracy a ja poproszę moją koleżanke z byłej pracy, widujemy się dość często jest fajna i dobrze się z nią dogaduję.
niestety ja nie mam przyjaciołek bo już nie jeden raz się zawsiodłam na tzw" prtzyjaciołkach" .
Mam bratanice , która teraz u mnie mieszka bo chodzi w CK do szkoły i wiem , że bardzo by chciała byc moją świadkową ale niestety urodziny 18 ma 2 tyg po moim ślubie a świadek musi mieć dowód itd...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:30   #2495
kasiaher
Wtajemniczenie

ja znam calusieńka rodzinę TŻ WSZYSTKICH.
A on będzie miał troszke problem bo od mojego taty strony zna wszystkich ale od mamy tylko jedna ciocię.
Moja mama ma jeszcze siedmioro rodzeństwa a ci z koleji po trójce dzieci.
Stary 2008-11-03, 14:31   #2496
Emilia211
Zakorzenienie

Mama mi z tekstem wyjechała,że jak to koleżanka może być świadkową ble ble, a ja że jedynie na nią mogę liczyć, bo mam nagle do rodziny się przymilać . W ogóle w czerwcu na pewno pójdę na weselisko do jednej kuzynki i może się uda kogoś poprosić Mam taką wielką nadzieję

Stary 2008-11-03, 14:32   #2497
agnusek22
Wtajemniczenie

U mnie świadkową będzie moja przyjaciółka, a Tż jeszcze nie wie. Ma dwóch bardzo dobrych kumpli, ale nie wie, którego z nich chcialby widzieć tej roli

Moja przyszłą teściowa na początku była przeciw takiemu roziązaniu,ale szybko wytłumaczyliśmy, że to są dla nas bardzo bliscy ludzie,a z rodziny nie mamy nikogo takiego, z kim utrzymywalibyśmy jakiekolwiek stosunki ponad normę

Zawsze będę wierzyć...

Edytowane przez agnusek22
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:35
agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:36   #2498
Emilia211
Zakorzenienie

Dziewczyny , a co z suknią ślubną. Która z Was ma zamiar przetańczyć całą noc w białej sukni? Czy szukacie sukienki na zmianę po północy??

Stary 2008-11-03, 14:38   #2499
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny , a co z suknią ślubną. Która z Was ma zamiar przetańczyć całą noc w białej sukni? Czy szukacie sukienki na zmianę po północy??
oczywiście że tak, jedynie na poprawiny będę szukać czegoś.
Stary 2008-11-03, 14:39   #2500
Daysy85
Zakorzenienie

a ja nawet powiem szczerze że nie chciała bym mieć nikogo z rodziny jako świadka...
Wiecie niektórzy to przychodzą na wesela obczaic jak było i obgadać... wiem , że zawsze obgadaja ale niektórzy to tylko po to przychodza itd.
Z rodziną to się na zdjęciu najlepiej wychodzi ja już się o tym przekonałam nie raz!
Jak prosiłam moja sis ciotecza żeby mi pomogła w pewnej sprawie( nie będę się rozpisywać) to tak zaczęła kręcić i w ogóle nagle ogromny problem to był dla niej.
A w rzeczywisości pomogła mi koleżanka TŻ , która 2 razy w życiu na oczy widziałam...
Tak można polegac na rodzinie, zaznaczam , że sis miała możliwość żeby mi pomóc....
A jak sobie wezmę kogoś obcego nie z rodziny to poprostu będzie moim świadkiem i tyle potem np. w życiu się nasze drogi rozejdą no i trudno... a z rodziną to własnie tak czy się chcę czy nie to ona jest ...
Stary 2008-11-03, 14:40   #2501
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie mam zamiaru jej zdejmować

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:42   #2502
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
a ja nawet powiem szczerze że nie chciała bym mieć nikogo z rodziny jako świadka...
Wiecie niektórzy to przychodzą na wesela obczaic jak było i obgadać... wiem , że zawsze obgadaja ale niektórzy to tylko po to przychodza itd.
Z rodziną to się na zdjęciu najlepiej wychodzi ja już się o tym przekonałam nie raz!
Jak prosiłam moja sis ciotecza żeby mi pomogła w pewnej sprawie( nie będę się rozpisywać) to tak zaczęła kręcić i w ogóle nagle ogromny problem to był dla niej.
A w rzeczywisości pomogła mi koleżanka TŻ , która 2 razy w życiu na oczy widziałam...
Tak można polegac na rodzinie, zaznaczam , że sis miała możliwość żeby mi pomóc....
A jak sobie wezmę kogoś obcego nie z rodziny to poprostu będzie moim świadkiem i tyle potem np. w życiu się nasze drogi rozejdą no i trudno... a z rodziną to własnie tak czy się chcę czy nie to ona jest ...

masz rację ... chyba będę się zastanawiać nad moją koleżanka poważnie. Wiem,ze na pewno się zgodzi . A rodzina jak rodzina--- tak jak mówisz nalepiej wychodzi na zdjęciu.

Stary 2008-11-03, 14:45   #2503
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
A rodzina jak rodzina--- tak jak mówisz nalepiej wychodzi na zdjęciu.

musze chyba póścić totka 25mln do wygrania.
Stary 2008-11-03, 14:46   #2504
Rybulka
Zakorzenienie

Dzisiaj przy składaniu życzeń mama powiedziała: "To Twoje ostatnie urodziny w domu..."
No i oczywiście wyłam straszliwie, mama też i moje siostry... Jeeeeezu co to będzie bliżej ślubu to ja nie wiem...

Martuś, zielony_motylku, jeśli chodzi o rodziców TŻa, to nie chodzi tutaj o nic innego, jak tylko o to, że im sie wydaje, iż do ślubu jest jeszcze tyyyle czasu... Kurczę, a tak nie chciałam, żeby moi rodzice i teściowie byli na naszym ślubie prawie obcymi dla siebie ludźmi...

Simsy! Wczoraj znowu grałam . Uwielbiam Zawsze tworzę rodzinkę swoja i TŻa Gram już chyba trzecim pokoleniem
Moje młodsze siostry ściągaja z internetu różne meble, fryzury, stroje, że potem tylko nic a zmieniam meble W ogóle budowanie i meblowanie lubię w Simsach najbardziej

Dziewczynki, każdej z Was dziękuję pięknie za życzenia

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Nie nie o to mi chodziło, tzn. byliśmy na imprezie u znajomych oczywiście był tylko stary skład jak zawsze, i zaczelismy coś na ten temat rozmawiać, jeden z kolegów powiedział że troszke sie zmieniło, że coraz żadziej z żoną , drugi kolega powiedział że ciężko mu namówić swoją narzeczoną na sex a jak jest to taki " po bożemu" a mój TŻ powiedział że nawet nie może narzekać , że coraz bardziej go zadziwiam, zawsze coś wymyslam fajnego i nigdy mu nie odmawiam,
" bo ja zawsze mam ochotę" a wszyscy na mnie oczy takie, a facetów zaczeło skręcać z zazdrości. Oczywiście TŻ mówiąc to przytulił mnie i pocałował i powiedział że bardzo mnie kocha, co mu się w towarzystwie raczej żadko zdaża
Pięknie zareagowałaś Nie ma się co obrażać My też ze znajomymi żartujemy na ten temat. Z samymi dziewczynami opowiadamy sobie czasem większe szczegóły Gdyby to było jakos wulgarnie mówione, czy coś, to bym sie obraziła.

Cytat:
(...)
A Wy już macie świadków?
Moim świadkiem jest starsza siostra. TŻ jeszcze nikog nie wybrał, ale prawdopodobnie będzie to jego wujek... Choc jeszcze nie wie...
A suknie nie ściągnę do końca wesela

Edytowane przez Rybulka
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:49
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:46   #2505
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a Tobie nie wybacze nigy, że tyle musze na fotki sukni czekać nie masz jej linku na stronie, albo coś

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:46   #2506
kliwia
Zakorzenienie

motley myślę że możecie skrzyżować swoich świadków. W dokumencie kościelnym i tak nie ma napisace, kto jest czyim świadkiem. Więc co za różnica. A babeczka to jednak pomoże przy babskich sp[rawach. Facet rozłozy ręce i yhym.

Jeśli moja suknia będzie wygodna. to nawet spać w niej pójdę

Rybulka no ciągle zapominam . Wszytskiego najjj naj najjlepszego
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:48   #2507
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zamiar prześmigać w tej sukni całą noc. Nie mam zamiaru robić rewii mody

A za świadka będzie brat TŻ, a świadkową nie wiem kto będzie (bo mam dwóch braci..., TŻ ma tylko jednego brata). Myślałam o kuzynce, ale też nie utrzymujemy z sobą jakoś specjalnie kontaktów.
Mam 2 przyjaciółki więc którąś z nich pewnie wybiorę (też mam problem którą...).

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:49   #2508
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Tobie nie wybacze nigy, że tyle musze na fotki sukni czekać nie masz jej linku na stronie, albo coś
lepiej mnie nie denerwuj bo ja jestem w pracy zdjęcia z aparatu mój brat wykasował a jak wykasował i z kompa bo to tak sztybko, szybko chciałam zrobic wyleciałam z domu od rodziców, ale jak tylko skończe prace to lecę do domku i wklejam.
Stary 2008-11-03, 14:50   #2509
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
(...)
Rybulka no ciągle zapominam . Wszytskiego najjj naj najjlepszego
Dziękuję

A jak mnie wizaż zaskoczył! Wchodzę na forum, a tutaj nad tabelą subskrybcji życzenia
W zeszłym roku pamiętam, że dostałam maila z wizażu
Stary 2008-11-03, 14:53   #2510
kasiaher
Wtajemniczenie

Rybulka: STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM .....
Stary 2008-11-03, 14:53   #2511
motley
Zadomowienie

Cytat:
ja mam nadzieję, że będę tak zakochana w swojej sukni, że taki szalony pomysł mi nawet nie zaświta w głowie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
motley myślę że możecie skrzyżować swoich świadków. W dokumencie kościelnym i tak nie ma napisace, kto jest czyim świadkiem. Więc co za różnica. A babeczka to jednak pomoże przy babskich sp[rawach. Facet rozłozy ręce i yhym.
no właśnie też tak sobie myślę, tylko nie wiedziałam czy tak można Ja lubię siostrę mojego TŻ, a on lubi mojego brata więc pod tym względem nie powinno być problemu.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:53   #2512
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Dzisiaj przy składaniu życzeń mama powiedziała: "To Twoje ostatnie urodziny w domu..."
No i oczywiście wyłam straszliwie, mama też i moje siostry... Jeeeeezu co to będzie bliżej ślubu to ja nie wiem...

Martuś, zielony_motylku, jeśli chodzi o rodziców TŻa, to nie chodzi tutaj o nic innego, jak tylko o to, że im sie wydaje, iż do ślubu jest jeszcze tyyyle czasu... Kurczę, a tak nie chciałam, żeby moi rodzice i teściowie byli na naszym ślubie prawie obcymi dla siebie ludźmi...

Simsy! Wczoraj znowu grałam . Uwielbiam Zawsze tworzę rodzinkę swoja i TŻa Gram już chyba trzecim pokoleniem
Moje młodsze siostry ściągaja z internetu różne meble, fryzury, stroje, że potem tylko nic a zmieniam meble W ogóle budowanie i meblowanie lubię w Simsach najbardziej

Dziewczynki, każdej z Was dziękuję pięknie za życzenia

Pięknie zareagowałaś Nie ma się co obrażać My też ze znajomymi żartujemy na ten temat. Z samymi dziewczynami opowiadamy sobie czasem większe szczegóły Gdyby to było jakos wulgarnie mówione, czy coś, to bym sie obraziła.

Moim świadkiem jest starsza siostra. TŻ jeszcze nikog nie wybrał, ale prawdopodobnie będzie to jego wujek... Choc jeszcze nie wie...
A suknie nie ściągnę do końca wesela

ja też już sobie zaczynam uświadamiać,że to już ostatnie chwile w domu. Jak byłam sama we Wszystkich Świętych w domu to tak cały czas przechodziła przeze mnie mysl, że ostatni raz jestem w domu w to święto. Jestem bardzo przywiazana do otoczenia. Mój pokój, łóżko , wspomnienia z dzieciństwa, setki wspomnień....Będzi mi ciężko na początku , ale TŻ mnie pocieszy

Czas edycji: 2008-11-03 o 14:56
Stary 2008-11-03, 14:53   #2513
Daysy85
Zakorzenienie

No właśnie i te dylematy ... mam dwie przyjaciolki , dwóch braci... wiem , że jest ciężko... bo ja na początku małam 3 koleżnki , które ewentualnie mogły by być moimi starszymi, ale wybrałam dość brytalną drogę eliminacji... jedena koleżanka jest z innej wiary i niekoniecznie mogla by chcieć brac udział a katolickim obrządku, z druga już nie mam takiego kontaktu a ta trzecią , którą wybrałam ale jeszcze jej o tym nie powiedziałam , widuję się najczęściej.
A o świadka /starszego nie maiałam zamairu się martwić niech TŻ czymś się tez zajmie!
Stary 2008-11-03, 14:55   #2514
kaska87
Zakorzenienie

Rybulko wszystkiego najlepszego to Twoje ostanie urodziny jako panna

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:56   #2515
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybulka: STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM .....
Dziękuję

Cytat:
ja też już sobie zaczynam uświadamiać,że to już ostatnie chwile w domu. Jak byłam sama we Wszystkich Świętych w domu to tak cały czas przechodziła przeze mnie mysl, że ostatni raz jestem w domu w to święto. Jestem bardzo przywiazana do otoczenia. Będzi mi ciężko na początku , ale TŻ mnie pocieszy
Ja też to mam W końcu mieszkam tutaj 23 lata! Cięzko będzie... Mam nadzieję, że mama juz w Święta nie wyskoczy: "To Twoje ostatnie Święta w domu" Dzisiaj widziała co zrobiła wypowiadając to jedno zdanie

kasiu, dziękuję Juz właśnie pisałam jakie to miało skutki
Stary 2008-11-03, 15:00   #2516
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ja też to mam W końcu mieszkam tutaj 23 lata! Cięzko będzie... Mam nadzieję, że mama juz w Święta nie wyskoczy: "To Twoje ostatnie Święta w domu" Dzisiaj widziała co zrobiła wypowiadając to jedno zdanie

kasiu, dziękuję Juz właśnie pisałam jakie to miało skutki

oj jak pomyślę,że to będą ostatnie święta w domu to... ach ciężko mi bedzie wiem o tym. Ja mieszkam w bardzo ładnym miejscu i powiem Wam dziewczyny,że nawet bede tęsknić do lasów i widoków z mojego podwórka. Moich miejsc w których zbierałam grzyby , jagody.
Piękne bylo dzieciństwo i takie beztroskie

Stary 2008-11-03, 15:02   #2517
Daysy85
Zakorzenienie

No cóż moje gołąbeczki przychodzi czas na nas by wyfrunąć z gniazdka i wiem , że to jest bardzo ciężkie ale żadnej z nas to nie minie... no chyba że będziecie mieszkać z rodzicami...
Ja jestem bardzo zżyta z moją mamcią ale przychodzi taki czas w zyciu ka żdej dziewczynki że staje sie kobietą i zakłada swoje gniaazdko , by wychowac mlode, które kiedyś znów z niego wyfruną... taka kolej rzeczy...
Stary 2008-11-03, 15:02   #2518
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, że od medytacji można się nauczyć teleportować prawdę mówiąc zawsze zastanawiałam się co właściwie daje im ta medytacja i zawsze szkoda mi było na nią czasu. Jak wrócę do domu to zagonię moich simów do głębszych kontemplacji

A jak planujecie to rozwiązać? Bo u mnie jest identycznie i myślałam, żeby siostra TŻ tak bardziej mi pomagała (jako dziewczyna) z suknią, trzymaniem kwiatów itd ale nie wiem czy tak można żeby świadek TŻ - czyli jego siostra - siedziała za mną a mój świadek - czyli mój brat - za TŻ
Co do simsów to ja medytacji zawsze używam jak simowi się akurat nudzi albo chcialabym zeby mial wszystkie wskazniki zielone np za 3 h czasu simowego bo podczas medytacji nic nie spada w dół

A jeśli chodzi o świadków to tak jak kliwia mówi chciałabym ich zkrzyzować, też mam dobry kontakt z siostrą TŻ, a TŻ z moim bratem więc to niebyłby problem, ale też się wlasnie zastanawiam czy to tak może być i wogóle

Cytat:
całą noc będe w białej sukni
Stary 2008-11-03, 15:06   #2519
kasiaher
Wtajemniczenie

No ja juz sie wyprowadziłam od rodziców ale jestem u nich codziennie. Jesli chodzi o mnie to nie bedzie problemów.
Dziewczynki a pomyślcie sobie jakie z TŻ-tem bedziecie szczęśliwe w końcu razem a do rodziców zawsze możecie przyjechać w odwiedziny.
Stary 2008-11-03, 15:10   #2520
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
No cóż moje gołąbeczki przychodzi czas na nas by wyfrunąć z gniazdka i wiem , że to jest bardzo ciężkie ale żadnej z nas to nie minie... no chyba że będziecie mieszkać z rodzicami...
Ja jestem bardzo zżyta z moją mamcią ale przychodzi taki czas w zyciu ka żdej dziewczynki że staje sie kobietą i zakłada swoje gniaazdko , by wychowac mlode, które kiedyś znów z niego wyfruną... taka kolej rzeczy...
Ładnie opisałaś. Mój TŻ będzie mieszkał nadal tam gdzie mieszka tylko zmieni się mieszkanko i może osiedle. A ja muszę pożegnać się ze swoimi znajomymi i calym otoczeniem. Powiem szczerze,że potrzebuję na to czasu, bo gdybym miala tak z dnia na dzień się spakować i wyjść z domu to bardzo by mnie to bolało i bardzo bym tęskniła.A tak powolutku z dnia na dzień żegnam się ze wszystkim.Stopniowo.Choci aż tęsknie za TŻ moim strasznie.Kocham go za to,że rozumie to ,że muszę się pożegnać ,bo to ostatnie miesiące w domu.

Czas edycji: 2008-11-03 o 15:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości