|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
A Impresja?
Ja słyszałam, ze tam można zorganizować wesele na 60 - 80 osób. |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
Aha, źle zrozumiałam Twoją wypowiedź. A pytałaś na dole w Pałacyku - w tej restauracji? Bo oni tam też robią przyjęcia weselne tyle, że na mniej gości. A jak nie to trzeba popytać w zwykłych restauracjach
![]() Nie będzie źle. Grunt to się nie załamywać tylko działać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]()
#1835 |
Zadomowienie
|
Andromedaa a w Smykowie, na tej małej sali?
W Hotelu Gromada są też mniejsze sale. A chcecie robić wesele, czy przyjęcie?
#1836 |
Rozeznanie
|
Oczywiście przyjęcie
![]() ![]() ![]()
#1837 |
Raczkowanie
|
Hej Andromedaa, nie stresuj sie , coś napewno znajdziesz.
Novum jest tak ogromna salą, że nawet 100 osób to mało. Myślę że u Ciebie kluczowy będzie tez miesiąc w którym chcecie się pobrać. W miesiącach czerwiec - wrzesień to chyba nie ma co liczyć na sale bo wtedy właśnie jest najwięcej chętnych i restauracje stawiaja na większą ilość gości. Zapytaj w Venus na Kilińskiego, mają tam małą salkę, a w jakiś mniej popularny miesiąc to może by się zgodzili? Jak byłam tam w styczniu to akurat mieli wesele na 40 osób i to na tej większej sali. I hulało ![]() Może też zapytaj w Bałtowie w "Zajeżdzie pod Jarem" lub w "zajeżdzie pod czarcią stopką". Na Twoim miejscu od razu zaznaczałabym że moze to być mniej popularny miesiąc "poza sezonem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
cześć Andromedaa! zgadzam się z azakowaną że powinnaś popytać w zwykłych restauracjach a nie tych nastawionych na wesela. lis też ma rację z tymi miesiącami. spróbuj w Smykowie na małą sale albo może w Opatowie tam też jakieś sale są. strasznie to dziwne z tymi wymogami co do osób. tutaj w GD nawet wolą jak jest mniej bo wtedy dzielą dużą salę na kilka mniejszych i z paru wesel maja więcej kasy niż z jednego dużego. Na pewno udało by się coś znaleźć w Kielcach albo Staszowie ale to już trochę daleko. Jest też sala w Ożarowie. jedzenie dobre ale sala taka sobie (przynajmniej 2 lata temu kiedy tam byłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
Estrella to wybraliście świetną sale i na pewno tłoczno nie będziecie mieć, ja byłam tam na weselu siostry rok temu we wrześniu i sala wówczas była w bordowo różowym kolorze, podobało mi się rozmieszczenie tych owalnych stołów.Tylko jedna rzecz na minus zasługuje chodzi o klimę o to że jej nie włączają tylko okna uchylają, więc musicie im powiedzieć ze skoro płacicie to należy Wam się korzystanie z niej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Raczkowanie
|
Andromedaa a pytałaś w hotelu "Pod parowozem" tam organizują mniejsze przyjęcia, to jest na Kolejowej 3. Jest tam bardzo fajny klimat, wkleję Ci adres strony internetowej http://www.hotel.ostrowiec.com.pl Mi się tam bardzo podoba, jest tak inaczej
![]() Jest też taka sala w Dębowej Woli, ale nie pamiętam jak się nazywa ![]() Głowa do góry na pewno uda Ci się coś znaleźć ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewelka111 Czas edycji: 2008-11-02 o 20:25 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Andromedaa a "Arkadia" na Boksyce tam jest właśnie mała sala ,moim zdaniem w sam raz na takie małe wesele. Nie załamuj rąk na pewno coś znajdziecie w końcu co komu jest pisane to tak będzie i tu też jakaś sala Wam jest pisana.Musicie tylko objechać wszystkie sale ,które wymieniły wyżej dziewczyny i popytać a nóż to któraś z nich jest dla Was.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Raczkowanie
|
Nie sadzę, by zgodzili się w Arkadii na takie małe przyjęcie, sale wynajmują do 100-120 osób
![]() ![]()
#1843 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z ewelką111 "Pod Parowozem" wydaje się być idealny na przyjęcie weselne na niewiele osób. Dodatkowo w tym samym lokalu można zamówić noclegi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, dziękuję Wam bardzo za pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na miesiąc, w którym chcieliśmy się pobrać wybraliśmy sierpień- wiem wiem niezwykle "popularny" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na koniec powiem Wam, że było mi przykro, że dotychczas każdy omal nie reagował śmiechem jak słyszał o małym przyjęciu, niestety nie każdy ma dużą rodzinę ![]()
#1845 |
Rozeznanie
|
Ehh, jednak same popatrzcie, czy nie wspaniała
![]() ![]() http://www.bristol-kielce.pl/
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Andromeda a jak dzwoniłaś do Pałacu to tam na górę czy na dół?
bo to są dwa różne miejsca ![]() A jeśli chodzi o ten bristol to dzwoniłaś tam? Bo ze zdjęć to mi wcale nie wygląda na małą salę gdzie można by zorganizować przyjęcie dla niewielkiej liczby osób. Jeżeli chodzi o przejazd gości to do nas goście jechali większość 200 km - w dzień wesela (część jechała około 600 km) wiec to chyba nie jest problem oczywiście jeżeli zapewnicie im odpowiedni transport. A z noclegami to wiem, że bywa różnie. Osobiście nie wyobrażam sobie żeby nie zapewnić moim gościom weselnym noclegu, ponieważ bez gości tak na prawdę nie byłoby w ogóle wesela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Rozeznanie
|
Do Pałacyku dzwoniłam pod jeden z dwóch numerów podanych na stronie internetowej, sądziłam że dotyczą jednego i tego samego obiektu
![]() ![]() Co do restauracji w Kielcach...., wiem doskonale, że sala opiewa na dużo gości, jednak to miejsce ma klimat ![]() ![]() ![]()
#1848 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie noclegu odpowiedziałam Ci w poprzednim poście. Są różne sposoby rozwiązania tego problemu ale według mnie za nocleg gości powinni zapłacić Państwo Młodzi. Zapraszając gości weselnych nie powinno się oczekiwać od nich, że sami będą płacić. W końcu to przecież goście a nie każdego stać na taki wydatek, szczególnie w przypadku gdy Młodzi zarezerwują miejsca w drogim hotelu (W pałacu noclegi są drogie raczej). Ale podkreślam, że to moje osobiste zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej zgadzam się z całym postem Azakowanej w kwestii tego kto pokrywa koszty noclegu. Nie przyszło by mi nawet do głowy, żeby zapraszać kogoś na moje wesele i oczekiwać, że zapłaci za swój nocleg. Ale to moje zdanie, różni ludzie podchodzą do tego w różny sposób, w każdym razie, nie zdażyło mi się jeszcze żeby ktoś wymagał ode mnie pokrycia kosztów mojego noclegu, kiedy zapraszał mnie na ślub w odległych częściach kraju. Zależy też od miejsca gdzie te noclegi się rezerwuje, ciężko wymagać żeby ktoś zapłacił za pokój dla pary niemal tyle samo ile włoży potem do koperty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
a ja byłam na weselu u koleżanki które bylo daleko od domu i musieliśmy spać w hotelu ale jakoś nikogo to nie interesowało i musieliśmy sami go zarezerwować i opłacić a byłam starszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Porażka. Ja bym chyba podziękowała za taką imprezę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
Andromedaa jesli chodzi o sale to mozesz zapytac jeszcze w malpolu na kilinskiego niewiem ja ta sala sie nazywa ale moze by sie zgodzili na takie przyjecie, a jesli chodzi o gosci to moim zdaniem to za noclegi placa Panstwo Młodzi, tez nie wyobrazam sobei zeby byc zaproszonym na wesele i placic za swoj nocleg to przeciez w ich interesie jest to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Właśnie to jest w interesie młodych aby zapewnić noclegi.My też będziemy musieli zapewnić nocleg wszystkim gościom ze strony mojego przyszłego męża bo cała rodzina jego jest przyjezdna bo on nie stad pochodzi wiec chcąc nie chcąc trzeba 40 osobom zapewnić nocleg.Bo jak to wspomniała azakowana bez gości nie było by wesela.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Rozeznanie
|
No cóż, zdania w tej kwestii są podzielone
![]() Dowiadywałam się w kolejnych miejscach: Impresji, Wichrowych Wzgórzach, Arkadii czy Bristolu i oczywiście są to miejsca nastawione na prawdziwe weseliska ![]() ![]() ![]() ![]()
#1856 |
Zakorzenienie
|
Andromeda ja osobiście tam nie byłam ale na zdjęciach wygląda na bardzo ciekawy
![]() A znalazłam coś takiego na jego temat dla Ciebie: http://www.ostrowiecnr1.pl/?p=forum&w=380 |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Pod parowozem jest fajnie. miła obsługa, reszty niewiem,ale polecam by zainteresowac sie tym lokalem. Ja planuje slub na 2010 rok,niestety dopiero, bo na przyszły rok nie wyrobimy sie finansowo. CZytam ten wątek i spisuje proponowane lokale jak na poczatek. Wesele bedzie na ok.100 osob(duza rodzina z mojej strony) i myslimy o sali w Goździelinie. Bardziej interesuje nas wynajecie sali+kucharka niz płacenie od osoby. Niewiem co bedzie lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Justys1358 witamy w naszym gronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.