Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-02, 15:43   #1831
azakowana
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

A Impresja?
Ja słyszałam, ze tam można zorganizować wesele na 60 - 80 osób.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 16:27   #1832
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
A Impresja?
Ja słyszałam, ze tam można zorganizować wesele na 60 - 80 osób.
nie wątpię.... ale u mnie będzie mniej gości...

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 16:56   #1833
azakowana
Zakorzenienie

Aha, źle zrozumiałam Twoją wypowiedź. A pytałaś na dole w Pałacyku - w tej restauracji? Bo oni tam też robią przyjęcia weselne tyle, że na mniej gości. A jak nie to trzeba popytać w zwykłych restauracjach
Nie będzie źle. Grunt to się nie załamywać tylko działać.
Stary 2008-11-02, 17:11   #1834
Andromedaa
Rozeznanie

dziękuję za wsparcie.... ale widzisz ja dziś dzwoniłam do Pałacyku i powiedziano mi że chętnie zorganizują przyjęcie na nie mniej niz sto osób, a w moim przypadku jest to nierealne. Organizują również uroczyste obiady na taką okazję ale w powszedni dzień, a ceremonia ślubna tradycyjnie odbywa się w sobotę przecież. Tak czy inaczej musiałabym rezerwować noclegi dla rodziny narzeczonego, a w takim wypadku, nie wyobrażam sobie tego A propos, kto pokrywa koszty noclegu dla osób przyjezdnych słyszałam, że to leży w ich geście.

Stary 2008-11-02, 17:30   #1835
Ywanka
Zadomowienie

Andromedaa a w Smykowie, na tej małej sali?
W Hotelu Gromada są też mniejsze sale.

A chcecie robić wesele, czy przyjęcie?
Stary 2008-11-02, 18:31   #1836
Andromedaa
Rozeznanie

Oczywiście przyjęcie zawsze byliśmy co do tego zgodni nie przypuszczałam że będą podobne przejścia z rezerwacją...

Stary 2008-11-02, 19:18   #1837
lis
Raczkowanie

Hej Andromedaa, nie stresuj sie , coś napewno znajdziesz.
Novum jest tak ogromna salą, że nawet 100 osób to mało.
Myślę że u Ciebie kluczowy będzie tez miesiąc w którym chcecie się pobrać. W miesiącach czerwiec - wrzesień to chyba nie ma co liczyć na sale bo wtedy właśnie jest najwięcej chętnych i restauracje stawiaja na większą ilość gości.
Zapytaj w Venus na Kilińskiego, mają tam małą salkę, a w jakiś mniej popularny miesiąc to może by się zgodzili? Jak byłam tam w styczniu to akurat mieli wesele na 40 osób i to na tej większej sali. I hulało Część sali odgrodzili parawanami żeby nie było uczucia pustki i było fajnie.
Może też zapytaj w Bałtowie w "Zajeżdzie pod Jarem" lub w "zajeżdzie pod czarcią stopką".
Na Twoim miejscu od razu zaznaczałabym że moze to być mniej popularny miesiąc "poza sezonem" Jeśli oczywiście tak chcecie.
lis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 19:58   #1838
aniaa22
Zakorzenienie

cześć Andromedaa! zgadzam się z azakowaną że powinnaś popytać w zwykłych restauracjach a nie tych nastawionych na wesela. lis też ma rację z tymi miesiącami. spróbuj w Smykowie na małą sale albo może w Opatowie tam też jakieś sale są. strasznie to dziwne z tymi wymogami co do osób. tutaj w GD nawet wolą jak jest mniej bo wtedy dzielą dużą salę na kilka mniejszych i z paru wesel maja więcej kasy niż z jednego dużego. Na pewno udało by się coś znaleźć w Kielcach albo Staszowie ale to już trochę daleko. Jest też sala w Ożarowie. jedzenie dobre ale sala taka sobie (przynajmniej 2 lata temu kiedy tam byłam ) nie martw się na pewno znajdziecie coś fajnego
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 19:58   #1839
Elsi81
Zakorzenienie

Estrella to wybraliście świetną sale i na pewno tłoczno nie będziecie mieć, ja byłam tam na weselu siostry rok temu we wrześniu i sala wówczas była w bordowo różowym kolorze, podobało mi się rozmieszczenie tych owalnych stołów.Tylko jedna rzecz na minus zasługuje chodzi o klimę o to że jej nie włączają tylko okna uchylają, więc musicie im powiedzieć ze skoro płacicie to należy Wam się korzystanie z niej.
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 20:12   #1840
ewelka111
Raczkowanie

Andromedaa a pytałaś w hotelu "Pod parowozem" tam organizują mniejsze przyjęcia, to jest na Kolejowej 3. Jest tam bardzo fajny klimat, wkleję Ci adres strony internetowej http://www.hotel.ostrowiec.com.pl Mi się tam bardzo podoba, jest tak inaczej
Jest też taka sala w Dębowej Woli, ale nie pamiętam jak się nazywa Małe przyjęcia organizują również w "Perspektywach" w ZDKu, lub w "Słonecznej Werandzie" Zapytaj też w "Apropos" na Sienkiewicza, na górze maja sale na rożne imprezy.
Głowa do góry na pewno uda Ci się coś znaleźć

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-11-02 o 20:25 Powód: dopis
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 20:26   #1841
Elsi81
Zakorzenienie

Andromedaa a "Arkadia" na Boksyce tam jest właśnie mała sala ,moim zdaniem w sam raz na takie małe wesele. Nie załamuj rąk na pewno coś znajdziecie w końcu co komu jest pisane to tak będzie i tu też jakaś sala Wam jest pisana.Musicie tylko objechać wszystkie sale ,które wymieniły wyżej dziewczyny i popytać a nóż to któraś z nich jest dla Was.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 20:35   #1842
ewelka111
Raczkowanie

Nie sadzę, by zgodzili się w Arkadii na takie małe przyjęcie, sale wynajmują do 100-120 osób, ale Andromedaa może spytać, kto wie

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 20:48   #1843
Polpol
Przyczajenie

Zgadzam się z ewelką111 "Pod Parowozem" wydaje się być idealny na przyjęcie weselne na niewiele osób. Dodatkowo w tym samym lokalu można zamówić noclegi.
Polpol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 21:11   #1844
Andromedaa
Rozeznanie

Dziewczynki, dziękuję Wam bardzo za pomoc trochę się podłamałam, ale podsunęłyście kilka lokali, więc może się udana razie w 3 mi odmówiono, i tak naprawdę nie mogę odżałować Pałacyku, pomijając już fakt że mieszkam w pobliżu, ale te wnętrza i klimat... ehh....niektóre z Was to szczęściary
na miesiąc, w którym chcieliśmy się pobrać wybraliśmy sierpień- wiem wiem niezwykle "popularny" , ale taki w sam raz dla nas zastanawiałam się też nad restauracją w Kielcach, ale moja mama stwierdziła, że to za daleko, i że nie będziemy gości tak fatygowaćbo większość czasu spędzilliby w podróży. Hmm z jednej strony racja, ale to ma być najpiękniejszy dzień w moim życiu więc tylko to się liczy
na koniec powiem Wam, że było mi przykro, że dotychczas każdy omal nie reagował śmiechem jak słyszał o małym przyjęciu, niestety nie każdy ma dużą rodzinę

Stary 2008-11-02, 21:17   #1845
Andromedaa
Rozeznanie

Ehh, jednak same popatrzcie, czy nie wspaniała....
http://www.bristol-kielce.pl/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 08:21   #1846
azakowana
Zakorzenienie

Andromeda a jak dzwoniłaś do Pałacu to tam na górę czy na dół?
bo to są dwa różne miejsca
A jeśli chodzi o ten bristol to dzwoniłaś tam? Bo ze zdjęć to mi wcale nie wygląda na małą salę gdzie można by zorganizować przyjęcie dla niewielkiej liczby osób.
Jeżeli chodzi o przejazd gości to do nas goście jechali większość 200 km - w dzień wesela (część jechała około 600 km) wiec to chyba nie jest problem oczywiście jeżeli zapewnicie im odpowiedni transport.
A z noclegami to wiem, że bywa różnie. Osobiście nie wyobrażam sobie żeby nie zapewnić moim gościom weselnym noclegu, ponieważ bez gości tak na prawdę nie byłoby w ogóle wesela. No, ale to oczywiście moje zdanie. My zarezerwowaliśmy nocleg w bursie koło Pałacyku i wyszło niedrogo i blisko.
Stary 2008-11-03, 11:04   #1847
Andromedaa
Rozeznanie

Do Pałacyku dzwoniłam pod jeden z dwóch numerów podanych na stronie internetowej, sądziłam że dotyczą jednego i tego samego obiektu a skoro tam mi w pierwszej kolejności odmówiono.... dla mnie przyjęcie właśnie w Pałacyku byłoby idealne, mieszkam w pobliżu, a droga do kościoła prosta i rodzinę narzeczonego możnaby ulokować pod ręką.
Co do restauracji w Kielcach...., wiem doskonale, że sala opiewa na dużo gości, jednak to miejsce ma klimat i marzenia nic nie kosztują a co do gości- to czy oni sami pokrywają koszta noclegu? bo słyszę różne opinie...

Stary 2008-11-03, 11:45   #1848
azakowana
Zakorzenienie

Odnośnie noclegu odpowiedziałam Ci w poprzednim poście. Są różne sposoby rozwiązania tego problemu ale według mnie za nocleg gości powinni zapłacić Państwo Młodzi. Zapraszając gości weselnych nie powinno się oczekiwać od nich, że sami będą płacić. W końcu to przecież goście a nie każdego stać na taki wydatek, szczególnie w przypadku gdy Młodzi zarezerwują miejsca w drogim hotelu (W pałacu noclegi są drogie raczej). Ale podkreślam, że to moje osobiste zdanie.
Stary 2008-11-03, 12:02   #1849
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Jak najbardziej zgadzam się z całym postem Azakowanej w kwestii tego kto pokrywa koszty noclegu. Nie przyszło by mi nawet do głowy, żeby zapraszać kogoś na moje wesele i oczekiwać, że zapłaci za swój nocleg. Ale to moje zdanie, różni ludzie podchodzą do tego w różny sposób, w każdym razie, nie zdażyło mi się jeszcze żeby ktoś wymagał ode mnie pokrycia kosztów mojego noclegu, kiedy zapraszał mnie na ślub w odległych częściach kraju. Zależy też od miejsca gdzie te noclegi się rezerwuje, ciężko wymagać żeby ktoś zapłacił za pokój dla pary niemal tyle samo ile włoży potem do koperty...

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 13:48   #1850
aniaa22
Zakorzenienie

a ja byłam na weselu u koleżanki które bylo daleko od domu i musieliśmy spać w hotelu ale jakoś nikogo to nie interesowało i musieliśmy sami go zarezerwować i opłacić a byłam starszą
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:52   #1851
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Aniaa22 nawet zarezerwować sobie pokój musieliście sami? Nigdy się jeszcze z czymś takim nie spotkałam.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:18   #1852
azakowana
Zakorzenienie

Porażka. Ja bym chyba podziękowała za taką imprezę
Stary 2008-11-03, 14:44   #1853
karolina403
Raczkowanie

Andromedaa jesli chodzi o sale to mozesz zapytac jeszcze w malpolu na kilinskiego niewiem ja ta sala sie nazywa ale moze by sie zgodzili na takie przyjecie, a jesli chodzi o gosci to moim zdaniem to za noclegi placa Panstwo Młodzi, tez nie wyobrazam sobei zeby byc zaproszonym na wesele i placic za swoj nocleg to przeciez w ich interesie jest to.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:43   #1854
Elsi81
Zakorzenienie

Właśnie to jest w interesie młodych aby zapewnić noclegi.My też będziemy musieli zapewnić nocleg wszystkim gościom ze strony mojego przyszłego męża bo cała rodzina jego jest przyjezdna bo on nie stad pochodzi wiec chcąc nie chcąc trzeba 40 osobom zapewnić nocleg.Bo jak to wspomniała azakowana bez gości nie było by wesela.
Stary 2008-11-03, 16:43   #1855
Andromedaa
Rozeznanie

No cóż, zdania w tej kwestii są podzielone
Dowiadywałam się w kolejnych miejscach: Impresji, Wichrowych Wzgórzach, Arkadii czy Bristolu i oczywiście są to miejsca nastawione na prawdziwe weseliska za to udało mi się w Pod Parowozem... pani z, którą rozmawiałam powiedziała, że chętnie zajmą się organizacją niewielkiej uroczystości do 60 osób więc wstępnie jesteśmy z nią umówieni i mam takie pytanko: czy któraś z Was dziewczynki zna może ten lokal, ma na jego temat jakieś zdanie będę bardzo wdzięczna

Stary 2008-11-04, 08:32   #1856
azakowana
Zakorzenienie

Andromeda ja osobiście tam nie byłam ale na zdjęciach wygląda na bardzo ciekawy
A znalazłam coś takiego na jego temat dla Ciebie:
http://www.ostrowiecnr1.pl/?p=forum&w=380
Stary 2008-11-04, 09:19   #1857
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Pod parowozem jest fajnie. miła obsługa, reszty niewiem,ale polecam by zainteresowac sie tym lokalem. Ja planuje slub na 2010 rok,niestety dopiero, bo na przyszły rok nie wyrobimy sie finansowo. CZytam ten wątek i spisuje proponowane lokale jak na poczatek. Wesele bedzie na ok.100 osob(duza rodzina z mojej strony) i myslimy o sali w Goździelinie. Bardziej interesuje nas wynajecie sali+kucharka niz płacenie od osoby. Niewiem co bedzie lepsze
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 09:23   #1858
azakowana
Zakorzenienie

Justys1358 witamy w naszym gronie
Stary 2008-11-04, 09:59   #1859
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Justys1358 witamy w naszym gronie
dziekuje licze na jakies rady.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 10:21   #1860
karolina403
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Bardziej interesuje nas wynajecie sali+kucharka niz płacenie od osoby. Niewiem co bedzie lepsze
Justys mi sie wydaje ze cenowo moze byc podobnie czy kucharka czy placenie za osobe. Napewno wszystko musicie sobie przeliczyc co sie bedzie bardziej oplacac, ale chyba jak bedzie kucharka to wiecej pracy bedziecie mieli a tak jak zaplacicie za osobe to juz niczym sie nie przejmujecie tylko ustaleniem menu i juz. Ale to tylko moje zdanie Witam na forum
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości