Panny Młode 2010 cz. II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 15:06   #841
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Śmiesznie było jak sobie uświadomiliśmy jak to może wyglądać
Sprzeczacie się o lokalizację?Macie już działkę? W ogóle Wy tuw większośc sie dziewczyny budujecie...a przy tym jest tyle do zrobienia i sprzatania...nie przeraża Was to?My narazie myślimy o mieszkanku w bliżej nieokreslonej przyszłości
My z tz ostatnio sie raczej kłócimy, tzn nie tyle kłócimy co tak jakos dziwie jest. No i trochę jednak sie kłócimy...
tak chodzi o lokalizajcę, bo i ja mam swoją działkę i Tż ma swoją
i nic a nic mnie to nie przeraża, a wręcz cieszy i już się doczekać nie mogę

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:07   #842
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ja też nie moge doczekać się aż będziemy urządzać nasz domek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:07   #843
tancerka212
Zakorzenienie

ach z tym budowaniem to rzeczywiście większość dziewczyn stawiać domki zamierza.... ale czy większosć je zamierza stawiać jeszcze przed ślubem??? chyba Lain będzie mieć gotowy domek przed slubem a reszta??? ja dopiero mam w planach po ślubie coś budować, ale bezposrednio po slubie mamy zamiar zamieszkac u rodziców tżta w domu... na początku mi się to bardzo podobało bo rodzice tżta są bardzo sympatyczni ale ostatnio uz mi się tak ten pomysł nie podoba... teściowa mnie wkurza!!!!! niby między nami jest spokój ale ja widze że ona aniołem to nie jest! i póki jest dobrze to jest ok, ale jak tylko coś jej się nie podoba to pokazuje rogi... ale ja nie jestem z tych co sobie w kasze dają napluć i jakoś się jej nie boję bo wiem że ja i tż w razie czego zawsze stoimy za sobą murem i nikt nie ma takiej siły żeby ten mur przebic i teściowa to wie hehehe że raczej nam się nie wtrąci w paradę bo i tak jej nie bedziemy słuchac hehehe

a posiadanie domku nic a nic mnie nie przeraża chcę mieć malutki domek, nie chcę miec dużo dzieci-dwójka wystarczy więc i wielkiego pałacu nam nie potrzeba. Mi to ostatnio zależy żeby był malutki i żeby się szybko po ślubie zbudował już się z tżtem śmiejemy że jak nie będziemy mieć pieniędzy to ja mu będę cegły podawać a on będzie murował byleby szybko pójść na swoje

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-03 o 15:11
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:09   #844
kaska87
Zakorzenienie

nasz dom już stoi, ale trzeba go urządzić a to też duzo kasy będzie kosztowało

Stary 2008-11-03, 15:11   #845
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
bo mgr będziemy robić w innym mieście niz teraz mieszkamy no i pracowac będziemy będziemy wynajmować, bo nie chcemy kupować bo mamy domek
daj łazanek nie bądź chytrus

Aha, no to jasne, że razem. Racja, że macie domek. My na początek będziemy wynajmować, chyba, że nas jakieś mieszkanko/domek albo inna forma lokum, zachwyci

Proszę, o to Twoja część łazanek:
--> .-.,_.,;'",,/.;'\|

Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:14   #846
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę, o to Twoja część łazanek:
--> .-.,_.,;'",,/.;'\|

dzięki

Stary 2008-11-03, 15:14   #847
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
i jak się mieszka-fajnie, nieee
no bardzo
zupełnie inaczej sobie wyobrażałam wcześniej takie mieszkanie, ale jest lepiej niż myślałam..

ps. męczę foldery reklamowe do pracy ;/

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:21   #848
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a posiadanie domku nic a nic mnie nie przeraża chcę mieć malutki domek, nie chcę miec dużo dzieci-dwójka wystarczy więc i wielkiego pałacu nam nie potrzeba. Mi to ostatnio zależy żeby był malutki i żeby się szybko po ślubie zbudował już się z tżtem śmiejemy że jak nie będziemy mieć pieniędzy to ja mu będę cegły podawać a on będzie murował byleby szybko pójść na swoje

mnie przeraża budowanieChętnie kupiłabym gotowy, ale w dobrej lokalizacji kosztuja ok. 700 tys. i jeszcze trzeba urządzić, więc bańka jak nic. A na coś takiego nas nie będzie stać. Mam tez działkę, ale ze względu na przyszłe dzieci wolałbym mieć dom bliżej miasta albo mieszkanie w mieście. Inaczej musiałabym je na kązdym kroku wozić dopóki nie uzyskałyby wiekszej mobilnościDlatego póki co szczytem moich potrzeb jest czteropokojowe mieszkanko - salon i trzy sypialnie. Jak już to będę miała i bedzie mnie stać na domek to jak najbardziej.
A w ogóle to gdzie bedziecie miały te domki?Pod miastem, w mieście? Bo mnie właśnie przeraża lokalizacja poza miastem w przypadku domu. A wiadomo, w Krakowie dom w mieście to już w ogóle szkoda gadać ile kasy.
Stary 2008-11-03, 15:22   #849
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
no bardzo
zupełnie inaczej sobie wyobrażałam wcześniej takie mieszkanie, ale jest lepiej niż myślałam..

ps. męczę foldery reklamowe do pracy ;/
a Wy nie studiujecie w Wa-wie?

Stary 2008-11-03, 15:23   #850
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
nasz dom już stoi, ale trzeba go urządzić a to też duzo kasy będzie kosztowało
jej nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszczę że twoja chatka już stoi przypomniałam sobie że kiedyś wklejałaś projekt tego domku ale myślałam że to dopiero projekt a tu proszę domek już stoi! ja póki co to zamówiłam darmowy katalog z projektami domów chyba firmy archon i czasami jak siedze sama u siebie w domku to sobie oglądam i zaznaczam najbardziej interesujące- czyli żeby kuchnia nie byla za mała, żeby łazienka była tez odpowiednio duża no i sypialnia w zacisznym miejscu domu hehehe a nie między pokojami dzieci ale tych projektów jest tak dużo że jak przeanalizuję rozkład dziesięciu to już mi się w głowe kręci od różnorodności rozwiązań i muszę to odłożyc.. a powiedzcie mi dziewczyny z czego najlepiej budowac domek????? cegły??? pustaki??? czy jeszcze jakieś inne wynalazki??? bo ja się na tym kompletnie nie znam a tu widzę że jedna z was ma juz domek, drugiej rodzice niedawno budowali.. podpowiecie mi??
Stary 2008-11-03, 15:27   #851
kaska87
Zakorzenienie

o ja tak samo! ma być duża kuchnia, duża łazienka a w jadalni duży stół na 12 osób już wszystko rozplanowane jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 15:27   #852
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
a Wy nie studiujecie w Wa-wie?
studiujemy obydwoje

Stary 2008-11-03, 15:30   #853
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi dziewczyny z czego najlepiej budowac domek????? cegły??? pustaki??? czy jeszcze jakieś inne wynalazki??? bo ja się na tym kompletnie nie znam a tu widzę że jedna z was ma juz domek, drugiej rodzice niedawno budowali.. podpowiecie mi??
z porothermu. Nasz domek jest z tego zbudowany i jest bardzo ciepły. NIe ogrzewamy jeszcze centralnym ogrzewaniem, bo jest tak ciepło. Tylko kominek rodzice zapalaja wieczorkiem. I właśnie ważne jest, żeby sobie rozprowadzic ciepło z kominka do każdego pokoju, to wtedy tak jak u nas jest cieplutko
Ja mieszkam w takim domku, może komuś szukającemu projektu sie spodoba
http://www.dobredomy.pl/?id_project=97&infopage=1

tylko my mamy odbicie lustrzne, takie
http://www.dobredomy.pl/?id_project=...age=4&lustro=1
Własnie Black Angel, myślałam, że Ty w Wawie studiujesz i mieszkasz....

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-03 o 15:32
Stary 2008-11-03, 15:31   #854
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
studiujemy obydwoje
ja myślałam, ze Ty mieszkasz w Wa-wie a Ty tam tylko na studiach jesteś? bo już się pogubiłam

Stary 2008-11-03, 15:31   #855
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa masz racje kupno gotowego domku to ogromne pieniądze, a w mojej rodzinie i rodzinie tżta mężczyźni znają się na rzeczy-np dwie ciocie mojego tżta teraz się obok niego niedawno budowały i zamiast wynajmowac ekipe to wołały mojego tżta i mase rzeczy w tych domach to on im wykonywał-np schody, coś tam przy dachu, kostke przed domem, układanie płytek, zalewanie podłóg, ogrzewanie podłogowe i wiele wiele innych rzeczy- on na tym zarabiał, ciotki zadowolone bo ekipa by drożej wzięła więc namacalnie mogę się przekonać o zdolnościach mojego tżcika dlaetego dla nas najwiekszym problemem jest wybudowanie tego stanu surowego bo potem mój karb sam wszystko wykonczy i tylko materiały trzeba bedzie kupic ciekawe ile kosztuje posawienie surowego stanu takiego 120metrowego domku...??????

a nasz domek będzie poza miastem ok 10km ale mnie to nie przeraza bo mamy juz swoj dobry samochod, kilka minut i jestesmy w centrum

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 15:34   #856
kaska87
Zakorzenienie

no w stanie surowym z działką to tak ok 150-200 tys. plus drugie tyle na wyposażenie

Stary 2008-11-03, 15:36   #857
onaella
Zakorzenienie

Samoa rewelacyjny ten domek, całkowiecie w moim typie

wiecie co mi sie marzy.....mieć sypialnie do której będzie łazienka tylko dla mnie, no i Tż oczywiście
od zawsze o czyms takim marzyłam.......

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-03, 15:40   #858
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie co mi sie marzy.....mieć sypialnie do której będzie łazienka tylko dla mnie, no i Tż oczywiście
my też z TZ byśmy chcieli, ale w sumie po co nam 3 łazienki-bo jedna na dole 2 dużaaa na górze i 3 dla nas?

Samoa projekt bardzo ładny

Stary 2008-11-03, 15:44   #859
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
my też z TZ byśmy chcieli, ale w sumie po co nam 3 łazienki-bo jedna na dole 2 dużaaa na górze i 3 dla nas?

Samoa projekt bardzo ładny
ja bym właśnie zrobiła na dole kibelek i prysznic (czyli dużo miejsca nie zajmie), a na górze łazienka taką większa, no i Naszą
napewno wszystko będzie zależało od finansów i projektu domku ale bylabym bardzo szczęśliwa gdydy się to spełniło

14.08.2010
baby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 15:44   #860
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
ja myślałam, ze Ty mieszkasz w Wa-wie a Ty tam tylko na studiach jesteś? bo już się pogubiłam
już Wam wyjaśniam :p
mieszkam i studiuje w Wa-wie ;p

wiem wiem, pomotałam.. wybaczcie ale za dużo krwi z mózgiem mi odjęli dziś..

Stary 2008-11-03, 15:46   #861
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
już Wam wyjaśniam :p
mieszkam i studiuje w Wa-wie ;p

wiem wiem, pomotałam.. wybaczcie ale za dużo krwi z mózgiem mi odjęli dziś..
no, ale skoro mieszkałaś z rodzinką w Wa-wie to po co dodatkowe koszty wynajmowania mieszkania bo ja np studiuję w mieście, w którym mieszkam z rodzicami
chyba mam dzisiaj zaćmienie

Stary 2008-11-03, 15:48   #862
tancerka212
Zakorzenienie

ja też hehe bym chciała mieć łazienkę tylko dla siebie ale w sumie nie jest to wymagane bo jak bede mieszkac sama tylko z tżtem to każda łązienka bedzie tylko dla nas a jak sie pojawią dzieci to niech tam lepiej bedzie wspólna lazienka i nie bedzie mi to przeszkadzac

Samoa śliczny ten Twój domek- mogłabym mieć taki sam albo nawet ciut mniejszy tzn zeby juz z garazem mial 140 metrów

Kasiu mówisz ze 150-200 tys z działką.. a jak sie ma swoja działkę?? i zdolnego tżta tak bym chciala się zmieścić w 100 tysiącach na ten surowy stan.... wtedy by się jakoś nazbieralo grosz do grosza, wzięło kredyt na 50tys zł i by domek stawal powolutku.. a rodzice na pewno tez by nam sie dołozyli ja jestem taka nieprzekonana do kredytów... najbardziej bym chciała mieć wszystko za własną gotówkę ale ak sie niestety nie da, chyba ze sie chce czekac do emerytury...

656 dni;D

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-03 o 15:50
Stary 2008-11-03, 15:50   #863
kaska87
Zakorzenienie

jak masz działkę to może nawet w tych 100.000 się zmieścisz ale w sumie dach wyniesie ok 40.000 a jeszcze okna-pewnie też dachowe, gaz, prąd, itd

Stary 2008-11-03, 15:51   #864
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa masz racje kupno gotowego domku to ogromne pieniądze, a w mojej rodzinie i rodzinie tżta mężczyźni znają się na rzeczy-np dwie ciocie mojego tżta teraz się obok niego niedawno budowały i zamiast wynajmowac ekipe to wołały mojego tżta i mase rzeczy w tych domach to on im wykonywał-np schody, coś tam przy dachu, kostke przed domem, układanie płytek, zalewanie podłóg, ogrzewanie podłogowe i wiele wiele innych rzeczy- on na tym zarabiał, ciotki zadowolone bo ekipa by drożej wzięła więc namacalnie mogę się przekonać o zdolnościach mojego tżcika dlaetego dla nas najwiekszym problemem jest wybudowanie tego stanu surowego bo potem mój karb sam wszystko wykonczy i tylko materiały trzeba bedzie kupic ciekawe ile kosztuje posawienie surowego stanu takiego 120metrowego domku...??????

a nasz domek będzie poza miastem ok 10km ale mnie to nie przeraza bo mamy juz swoj dobry samochod, kilka minut i jestesmy w centrum
a to bliziutko do miastaA mpk tam jeździ? - chodzi mi o dzieci czy nie będa od Was uzaleznione
Nam własnie płytki w łazience kładł wujek i wziął kupę kasy, a wyszliśmy na tym jeszcze gorzej, bo jakby nam robił ktos obcy to raz dwa i gotowe a wujek się pierd... z tą łazienką miesąc, bo na raty robił, więc ja jestem wyleczona z zatrudniania rodzinyAle fajnie, że Twój tż ma takie umiejętności, bo jednak wykończeniówka duzo kasy pochłania, to na pewno Was odciąży i do tego satysfakcja, że sam zrobił

Cytat:
no w stanie surowym z działką to tak ok 150-200 tys. plus drugie tyle na wyposażenie
właśnie nie sądzę Kasiu, że 150-200...moi rodzice budowali przed tym boomem na materiały budowlane i stan surowy kosztował 400, z tym, że budowali wszystko z jak najlepszych materiałów. A wyposażenie to też mega wydatek. Jak ja kiedyś ogladałam kuchnie to taka jak mi by się marzyła 20-30 tyśA działka to zależy gdzie, ale w okolicach krk to taka znośnej wielkości potrafi 100 tys kosztować.
Ta dziłaka, na kórej my moglibyśmy wybudowac domek jest 25 km od centrum krk, dlatego uważamy, ze to za wcześnie na dom w takim miejscu

Cytat:

rodzice strasznie wbrzydzali przy wybieraniu projektu i jak trafili na ten to było wiadomo, ze o to chodziłoDomek nie jest duży, o rodzice uznali, że im sie wyprowdzimy z bratem i nie chcą na starośc zostać sami w dużym domu, więc mamy taki. Jak dla mnie to jest max, nie chciałabym wiekszego, bo itak jak mam odkurzyć i zmyc podłoge to kupa czasu schodzi. Ewewntualnie z dwoma garażami mógłby być.
Mi by sie marzyła garderoba i łazienka w sypialni tezMy mamy dwie - ta na dole jest taka standardowa z prysznicem, ogólnodostępna dla gości, bez cudów na kiju. A ta na górze jest wypasina w kosmos tylko do użytku domowników, no i tzta, bo przeciez nie będzie do tej dolnej schodził jak u mnie siedzimy
Stary 2008-11-03, 15:53   #865
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
a myślałyście już gdzie będziecie nosiły zaręczynowy jak przyjdzie obrączka?
ja chyba dam zaręczynowy na lewą rękę-serdeczny palec no i myślałam też żeby nosić go na tym samym co obrączka ale nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało
moj pierscionek wyladuje w pudeleczku. im mniej zelastwa na dloniach tym lepiej starczy obraczka (jak sie do niej przekonam )

widze, ze wszyscy dzis sie fatalnie czuja. a ja nawet nie. troche senna jestem przez to wstawanie o 5 rano i troche smutno, ze TZ daleko, ale ogolnie u mnie calkiem ok zerwalam sie z wykladu i odpoczywam

co do chorob to jakos mnie to omija. nawet na grype nie choruje. ze sprawami kobiecymi tez zadnych problemow nigdy nie mialam i nie mam. pod tym wzgledem chyba szczesliwym czlowiekiem jestem (no chyba, ze cos w miare uplywu lat zacznie sie dziac... )

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
[Jako że mam rodiznę doświadczoną ginekologicznie dosżłam do wniosku, że nie będęsobie wątroby zaśmiecaćniepotrzebnie pigułkami.. zwłaszcza, że jednak nie pozostają bez wpływu na humorzastość, owłosienie podnosowe czy też inne objawy których teraz nie pomnę...
ty mialas takie objawy?
ja na pigulkach czuje sie wysmienicie - tj. tak jak bez a nawet lepiej

co do gina to ja chodze do faceta. jest git okresik tak jak Samoa mam regularny co do godziny

Cytat:
chyba Lain będzie mieć gotowy domek przed slubem a reszta???
ja a skadze
chyba z kim ci sie pomylilo
ja nawet nie planuje domu budowac na razie, bo chce mieszkac w miescie, wiec jakby co to mieszkanie chce kupic. ale jakies 2 lata po slubie do czasu az bedzie nas stac na jakis porzadny kredyt pewno pomieszkamy z moimi rodzicami.

Cytat:
Mam tez działkę, ale ze względu na przyszłe dzieci wolałbym mieć dom bliżej miasta albo mieszkanie w mieście. Inaczej musiałabym je na kązdym kroku wozić dopóki nie uzyskałyby wiekszej mobilnościDlatego póki co szczytem moich potrzeb jest czteropokojowe mieszkanko - salon i trzy sypialnie. Jak już to będę miała i bedzie mnie stać na domek to jak najbardziej.
dokladnie tym samym sie kieruje. w miescie sa lepsze szkoly, wiekszy dostep do kultury itp. mieszkajac za miastem musialaby te dzieci wozic. choc nie ukrywam, ze swoja wygoda tez tu sie kieruje - w miescie mam pod nosem kino, knajpe, restauracje, fitness itp.

Cytat:
A w ogóle to gdzie bedziecie miały te domki?Pod miastem, w mieście? Bo mnie właśnie przeraża lokalizacja poza miastem w przypadku domu. A wiadomo, w Krakowie dom w mieście to już w ogóle szkoda gadać ile kasy.
ja jak sie kiedys bede budowac to pod Krakowem za Kryspinowem (Samoa ty pewno mniej wiecej sie orientujesz sie jakie to rejony). do miasta jakies 20 pare kilosow, dosc blisko obwodnicy, wiec calkiem ok. no, ale dzieci trzeba by wozic, wiec to moze kiedys co prawda dociera tam autobus MPK i pelno busow, no ale malych dzieci samych przeciez nie puszcze zeby sobie do miasta jechaly

ufff alez dlugi post

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-03 o 15:56
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:54   #866
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
no, ale skoro mieszkałaś z rodzinką w Wa-wie to po co dodatkowe koszty wynajmowania mieszkania bo ja np studiuję w mieście, w którym mieszkam z rodzicami
chyba mam dzisiaj zaćmienie
zamotany dziś dzień, ale ja każdemu wybaczam..
ja nie mieszkam z rodzicami, bo nie możliwością fizyczną byłoby przejeżdzać 150 km w jedną i drugą stronę co dwa tygodnie.. (wyprowadzilismy się z Wa-wy jakiś czas temu..)
no a ja dostałam się tu na studia i trzeba było wrócić..

pomotane, ale ja nic nie zrobię

Stary 2008-11-03, 15:54   #867
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie sądzę Kasiu, że 150-200...moi rodzice budowali przed tym boomem na materiały budowlane i stan surowy kosztował 400, z tym, że budowali wszystko z jak najlepszych materiałów. A wyposażenie to też mega wydatek. Jak ja kiedyś ogladałam kuchnie to taka jak mi by się marzyła 20-30 tyśA działka to zależy gdzie, ale w okolicach krk to taka znośnej wielkości potrafi 100 tys kosztować.
Ta dziłaka, na kórej my moglibyśmy wybudowac domek jest 25 km od centrum krk, dlatego uważamy, ze to za wcześnie na dom w takim miejscu
no w sumie wrocłąw też się nieźle "bawi" jesli o ceny działęk chodzi ok 100.000
a nasz kuchnia będzie 2 razy taka więc ok 30.000 pewnie podobają mi się czerwono-czarno-białe meble ale moda minie i co

TZ rodzice robili kuchnię taką małą bo w bloku i wydali 20.000 ale sprzęt z s...a czyli najlepszy i najdroższy meble też firmowe i jak przyszła ekipa montować to mało zawału nie dostali bo zmywara, kuchenka, mikrofalówka ok 10.000 a meble i dodatki drugie 10.000

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 15:56

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 15:58   #868
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa mpk tam dojeżdża więc to duże ułatwienie, śmignie się szybko czy autem czy autobusem miejskim i jest ok dostęp do kultury na pewno bedę miała bo 10km to tak naprawdę pikus mając samochod...

co do płytek itp to mój tż to taki pracuś że jak robota nie zrobiona to usiedziec nie może spokojnie wiec wiem że na pewno się nie będzie ociągał z pracą no i że wszystko będzie na najwyższym poziomie wykonania bo tż fuszerki nie znosi

może rzeczywiście mi się Lain z kimś innym pomyliła.... w każdym razie któras dziewczyna już się zabiera za budowę
Stary 2008-11-03, 16:06   #869
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

TZ rodzice robili kuchnię taką małą bo w bloku i wydali 20.000 ale sprzęt z s...a czyli najlepszy i najdroższy meble też firmowe i jak przyszła ekipa montować to mało zawału nie dostali bo zmywara, kuchenka, mikrofalówka ok 10.000 a meble i dodatki drugie 10.000

rodzice tżta też robili niedawno kuchnię ale nie wiem jaki to był ostatecznie koszt.. na pewno nie mieli sprzetu z najwyzszej półki, raczej taki normalny, wszystko ładne i porządne ale w zdrowych granicach cenowych mój tż to bardzo rozsądny chłopak hehe i szuka zawsze złotego środka między ceną a jakością i powiem wam że świetnie ta kuchnia wyszła! bardzo mi się podoba i sama bym mogła taką miec, nowoczesna, meble i płytki super bo jak kiedys zechcą zmienic wystrój to aby dodatki zmienią i kolor ścian a efekt dalej pozostanie bardzo łądny szczególnie podłoga mi się podoba z takich wieeelkich płytek tą podłogę mój skarb sam robił-począwszy od zalania jej i zrobienia ogrzewania podłogowego aż po układanie płytek i zrobienia fug jestem z niego dumna! na tym naprawdę można zaoszczedzic...

ja z tżtem na początek chcemy zrobic sobie aby dół domu bo na caly kasy od razu nie bedziemy miec zeby urządzic, a z czasem zrobimy sobie górę. cale tynkowanie, malowanie, ocieplanie domu mój tż sam umie zrobic więc powolutku bedziemy to robic, a w tym czasie bedziemy mieszkac u rodziców i tym sposobem cięcia kosztów, mając pracę a nie musząc płacic za mieszkanie u rodzicow bedziemy sobie zbierc na chałupkę
Stary 2008-11-03, 16:07   #870
lain
Zakorzenienie

Cytat:
dostęp do kultury na pewno bedę miała bo 10km to tak naprawdę pikus mając samochod...
no tak, ale wyjscie do teatru polaczone z romantyczna kolacja z butelka wina w restauracji odpada... chyba, ze stac kogos na wozenie sie za miastem taksowka
a ja tak wlasnie lubie. albo wyjscie do klubu na imprezke. wtedy tez jedna osoba pije, a druga jest abstynentem. my sie czasem z TZem tak wozimy jak jedziemy gdzies za miasto na grilla itp, ale takie srednio fajne to dla mnie.
dlatego najpierw pomieszkam sobie w miescie, a jak mi sie zachce lona natury to wyprowadze sie pod miasto i bede robic grilla albo domowki

moje najlepsze kolezanki wszystkie mieszkaja pod Krakowem. ile one sie nakombinuja zeby gdzies wyjsc i nie wrocic do domu o 22... albo sie uruchamia tate z autem (jesli sie da namowic) albo szuka noclegu u kogos w miescie (np. babcia mieszkajaca w miescie okazywala sie pomocna). troche to klopotliwe...

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:10
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości