Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 11:51   #1741
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

dzięki dziewczyny
w takim razie poczekamy co powie położna

jutro jadę na ściągnięcie szwów. mam nadzieję, że nie wrosły w skórę i gładko pójdzie.

a wracając do kupek to moja księżniczka zrobiła dziś pierwszą śmierdziuchę do tej pory to takie dość bezwonne były a jak przyładowała dzisiaj to szok jeszcze mąż się wyrwał, że on ją przewinie no to proszę a tu taka niespodzianka na tatusia czekała

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:14   #1742
Sawyer
Raczkowanie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Uwaga uwaga!

23 października o 21.45 po 9 godzinach porodu przyszedł na świat Kornelek.
Waga 3500, długość 54 cm.
Skala apgar 10 pkt.
Rodzice szczęśliwi jak nigdy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04019.jpg (55,8 KB, 59 załadowań)
Sawyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:18   #1743
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez Sawyer Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga!

Skala apgar 10 pkt.
hurraa wielkie gratulacje i buziaki dla Kornelka

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:33   #1744
izuxyz
Raczkowanie

Sawyer gratuluję!

Amaretta Misia jest przesłodka

Ja cały weekend przeżywam dylemat - poczytałam wreszcie przysłaną mi przez Jaroszanię (jeszcze raz dziękuję) książkę Tracy Hogg o języku niemowląt i się podłamałam trochę... bo to co w tej książce napisne bardzo mi się podoba ale u mnie w praktyce wszystko wygląda zupełnie inaczej

W związku z tym pytanie do Was: czy Wasze dzieci same zasypiają w łóżeczku? Bo moja mała zasypia przy cycu i dopiero ją odkładam spac a i tak nie zawsze do jej łóżeczka, tylko tam gdzie akurat przebywam, czyli np. w salonie na kanapie...
Zdarza się tez że biorę ją do łóżka nad ranem żeby dłużej sobie pospać - daje cyca i zasypiamy razem w łóżku... dzięki temu udaje mi się pospać te 2 godz. dłużej... odkąd przeczytałam tę książkę mam z tego powodu wyrzuty sumienia.
Na razie przeszłam na karmienie co 3 godz - wcześniej każdy płacz małej uciszałam cycem - wydawało mi się że skoro płacze a jak ją przystawię to chce ssac to widać jest głodna ale teraz wiem że niekoniecznie...
izuxyz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:38   #1745
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

co do spania, to kazda matka ma swoja metode, nie jest powiedziane ze ma sie robic dokladnie tak jak pisze tracy hogg i ze jej metoda jest w 100% dobra, sa dzieci ktore musza byc tulone bo inaczej nie zasna, dlaczego wiec zabierac im poczucie bezpieczenstwa? Moj Piotrus ma 4 miesiace i nadal potrafi zasypiac przy cycu, albo musi widziec kogos z rodzicow obok, czasem otwiera oczka i upewnia sie czy jestesmy potem je zamyka i zasypia, dopiero jak porzadnie zasnie wtedy odkladam go do lozeczka (noca) badz do naszego lozka, a w ciagu dnia odkladam go do lezaczka lub na kanape, nie czuje sie jakos zle tylko dlatego ze nie robie tak jak pisze Tracy hogg, wazny jest dla mnie sen dziecka i jego spokoj.

glowa do gory, napewno wszystko jest okej wiec sie nie zalamuj

zreszta nie od parady sie mowi, ze wyspana matka rowna sie wyspane dziecko, podobnie jesli mama czuje sie szczesliwa to dziecko rowniez

It is what it is

Edytowane przez Anisia25
Czas edycji: 2008-11-03 o 12:39
Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:40   #1746
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Sawyer ogromniaste gratulacje !!!

Izuxyz co prawda między naszymi córkami jest równo miesiąc różnicy to ja karmię jak mała się budzi i marudzi a jest to zazwyczaj właśnie ok. 3 godzin no i apetyt jej wtedy dopisuje.
jak zaśnie przy jedzeniu to odkładam do łóżeczka a jak nie (tak było dziś rano) to sama w łóżeczku zasypia, najpierw się rozgląda, ziewa po kilka razy, coś tam mamrocze i wreszcie zasypia.
ja jakoś jestem przeciwko brania dziecka do swojego łóżka - w sumie to nie wiem dlaczego, ale mam tak jakoś zakodowane

w pt idziemy do przychodni dlatego, że mała miała małą masę urodzeniową to mamy się zgłosić. mam nadzieję, że wyjdzie wszystko ok.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-03, 12:56   #1747
mandarynka719
Raczkowanie

czy ja mogę prosić kogoś o przesłanie mi tej książki z góry bardzo dziękuje mandarynka719@wp.pl

mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:30   #1748
izuxyz
Raczkowanie

Mandarynka przesłałam Ci tę książkę.

Iwa moja Kalina jako noworodek jadła chyba co godzinę - na pewno nie udałoby mi się wtedy jej tak długo przetrzymać... masz szczęście że Hania nie jest takim głodomorem i tyle Ci przesypia.

Ja dopiero wczoraj dostałam fotki robione jeszcze w ciąży i aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam swój brzuchal - to była końcówka 9. mca, chyba na tydzień przed terminem... I chociaż cieszę się bardzo że mój bąbe;lek jest już od 5 tyg. po tej stronie to jednak stwierdzam że ciąża była fajnym okresem w moim życiu. A jak ja sie wspaniale wtedy wysypiałam hehe...
Wklejam tu jedną z fotek I jeszcze mój bobas w podróży A tak przy okazji to może zerkniecie na te krostki na buzi - czy to może byc skaza bialkowa? Jam nabiał od porodu ale ostatnio może trochę za dużo mleka piję bo codziennie płatki + jeszcze kilka inek z mlekiem pół na pół... chyba spróbuję odstawić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbb.jpg (55,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0334.jpg (83,7 KB, 90 załadowań)
Stary 2008-11-03, 13:37   #1749
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

izuxyz mogę też książkę - proszę magflieg@wp.pl

Kurcze trudno oceniać te różne chrosteczki na pierwszy rzut oka mojej podobne wychodza i znikaja - zakładam ze to potówki

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-03, 13:47   #1750
Dorotka@
Zadomowienie

izuxyz-mała ma świetną minkę na tym zdjęciu...a Ty-co tu dużo mówić-slicznie w ciąży wyglądałaś!ja też czasami tęsknię za swoim brzucholem,ale jak tylko zerknę na jego zawartość to aż serce mi się śmieje ze szczęścia!

Sawyer-olbrzymie gratulacje!!!! i zaglądaj do nas częściej...

Edytowane przez Dorotka@
Czas edycji: 2008-11-03 o 13:48
Dorotka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:54   #1751
mandarynka719
Raczkowanie

izuxyz dziękuje za książkę. Te zdjęcie z brzuszkiem to taka super pamiątka i miłe wspomnienie nie wspominając jak ładnie wyglądałaś.
jak tylko mały zaśnie zabieram się za czytanie. w weekend kiedy TZ był ciągle w domu to mały ciągle spał a dzisiaj ciągle marudzi niewiem....może boi się taty i tyle śpi

mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:08   #1752
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
23 października o 21.45 po 9 godzinach porodu przyszedł na świat Kornelek.Waga 3500, długość 54 cm.Skala apgar 10 pkt. Rodzice szczęśliwi jak nigdy!
Sawyer gratulacje

Cytat:
Napisane przez izuxyz Pokaż wiadomość
W związku z tym pytanie do Was: czy Wasze dzieci same zasypiają w łóżeczku? Bo moja mała zasypia przy cycu i dopiero ją odkładam spac a i tak nie zawsze do jej łóżeczka, tylko tam gdzie akurat przebywam, czyli np. w salonie na kanapie...
Zdarza się tez że biorę ją do łóżka nad ranem żeby dłużej sobie pospać - daje cyca i zasypiamy razem w łóżku... dzięki temu udaje mi się pospać te 2 godz. dłużej... odkąd przeczytałam tę książkę mam z tego powodu wyrzuty sumienia.
Na razie przeszłam na karmienie co 3 godz - wcześniej każdy płacz małej uciszałam cycem - wydawało mi się że skoro płacze a jak ją przystawię to chce ssac to widać jest głodna ale teraz wiem że niekoniecznie...
izuxyz - robie dokladnie tak samo jak ty z zasypianiem i odkładaniem np. na kanpę w salnie... tylko cysia nie daje zawsze jak zawoła, bo wiem, ze jak niedawno jadła to raczej nie jest głodna tylko chce ssac - wtedy podaje smoczek.
Nie miej wyrzutów sumienia

Ja tez poprosze kogoś o ksiazeczkę hepe@gazeta.pl z gory dzieki

Cytat:
Ja dopiero wczoraj dostałam fotki robione jeszcze w ciąży i aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam swój brzuchal

A tak przy okazji to może zerkniecie na te krostki na buzi - czy to może byc skaza bialkowa? Jam nabiał od porodu ale ostatnio może trochę za dużo mleka piję bo codziennie płatki + jeszcze kilka inek z mlekiem pół na pół... chyba spróbuję odstawić...
Sliczna ta Twoja fotka ciązowa, Kalina tez urocza - a krostki chyba na tyle mało i niewiele ich, ze raczej to potówki

Mam pytanie do dziewczyn karmiacych piersia i dokarmiajacych sztucznym - jakim mlekiem dokarmiacie??? Ja mam jakis kryzys z lakatcją Wczesniej mała jadła i jeszcze po kazdym karmieniu odciagałam, ze było w razie czego, jak tesciowa z nia zostawała, albo zeby TZ mogł ja w nocy nakarmic i mnie odciazyc - a teraz jakas lipa... ledwie dla niej mi starcza o laktatorze moge zapomniec :/ ona zje i cysie flaki, martwie sie tylko, zeby pospala 2-3h zeby sie nowe mleczko zrobiło, nie wiem dlaczego, pije nawet ponad 3l dziennie - denerwuje sie tymi jej krostami i katarem, zeby sie w cos gorszego nie zamieni, ale bez przesady, chyba od takiego zmartwienia to nie powinna sie laktacja zachwiac...
sama mam katar i boli mnie gardło - ale to chyba tez nie ma wpływu...
Stary 2008-11-03, 14:13   #1753
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Uwaga uwaga!

Skala apgar 10 pkt.
gratulacje!!!

izuxyz ale z Ciebie laska!!! juz Ci chyba to kiedys pisalam.
u nas z zasypianiem jest roznie, czasem jak widze, ze jest spiacy, ale nie moze zasnac to tule, nosze itd. czasem zasypia sam - mowa o dniu. wieczorem zwykle po kapieli jest wyciszony i udaje mu sie usnac samemu w duzym pokoju na narozniku (opanowal go:P). po pierwszym nocnym karmieniu zabieram go do siebie, karmie i odkladam obok. od dawna w nocy zasypia calkowicie sam. zwykle troche pozniej niz ja bo ja wystarczy, ze poczuje poduszke pod glowa i juz spie

starsznie zaczely wypadac m iwlosy. jak tak dalej podzie bede lysa

no i chcialam sie pochwalic, ze mamy piekne przerwy w karmieniu: 19, 24:30, 6, 9, 13:15

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:17   #1754
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Jaroszania nie drażnij ludzi tymi przerwami hehe a poważnie to gratuluje
pytałam Cie kiedyś o zaproszenia na chrzciny ale może umnknęło...miałaś jakieś fajne????

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-03, 14:23   #1755
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Sawyer gratulacje!

Izu ciężko stwierdzić co to za krostki, słabo widać, ale może to tylko trądzik niemowlęcy, tego Ci życzę.

a ja nie wiem co ile Piotrek je raczej nie równo co 3godz. Dla mnie to takie trochę dziwne, przecież nawet dorosły człowiek czasem czuje głód szybciej, czasem później. Napewno u nas nie sprawdziłoby się takie karmienie, bo ja nie mam poczucia czasu i zawsze jak coś planuję to się spóźniam, z niczym nie wyrabiam więc tankujemy z Piotrkiem różnie, czasem po 2 godzinach, czasem 4, a w nocy nawet i po 7.

a i zapomniałam napisać, że były wczoraj przytulanki. no i niestety bolało trochę ale byłam tak spięta i zestresowana, że wcale się nie dziwie. Strasznie się martwiłam o formę frederyki, ale tż powiedział, że jest jak dawniej. uffffff więc może następnym razem nie będę już się tak tym stresować i będzie lepiej. najważniejsze, że już po, bo bałam się strasznie.

no i Piter dziś dwa miesiące skończył

napadłam dziś na rossman, kupiłam peelingi i maseczki na włosy i twarz, zrobię sobie dziś małe spa.

a teraz proszę mnie nie bić, lecę zrobić pizzę dla mnie w wersji light, dla tż w wersji full wypas
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:27   #1756
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
Jaroszania nie drażnij ludzi tymi przerwami hehe a poważnie to gratuluje
pytałam Cie kiedyś o zaproszenia na chrzciny ale może umnknęło...miałaś jakieś fajne????
chyba umknelo bo na pewno bym odpisala. zaproszenia wysylalam tylko chrzestnym. mi sie bardzo podobaly, ale to nie byly na zamowienie tylko takie normalne kupione w sklepie.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 14:35   #1757
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
a i zapomniałam napisać, że były wczoraj przytulanki. no i niestety bolało trochę ale byłam tak spięta i zestresowana, że wcale się nie dziwie. Strasznie się martwiłam o formę frederyki, ale tż powiedział, że jest jak dawniej. uffffff więc może następnym razem nie będę już się tak tym stresować i będzie lepiej. najważniejsze, że już po, bo bałam się strasznie.

no i Piter dziś dwa miesiące skończył

napadłam dziś na rossman, kupiłam peelingi i maseczki na włosy i twarz, zrobię sobie dziś małe spa.

a teraz proszę mnie nie bić, lecę zrobić pizzę dla mnie w wersji light, dla tż w wersji full wypas
gratuluję oczywiście dwóch miesięcy nie przytulanek

A to za pizzę

Ania thx

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-03, 14:53   #1758
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

izuxyz super zdjecie na pamiatke ciazy

hepe ja dokarmiam nan1

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-03, 14:57   #1759
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

hepe to pewnie kryzys laktacyjny. taka mądra jestem, chociaż sama nie miałam takich problemów. Póki małej starcza twojego mleka i nie płacze z głodu, to ja bym nie dokarmiała, najwyżej dostawiaj ją częściej. Życzę powodzenia, mam nadzieję, że ilość mleka wróci do normy.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:01   #1760
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

Cześć Dziewczyny!
Ja jestem z listopadowo-grudniowych ale Was podczytuję (jak pewnie my wszystkie )

I mam pytanko do Iwa_iw... Powiedz mi kiedy stwierdzili ze Twoja dzidzia jest za mała? Pytam, bo miałam dziś usg i mój synuś waży tylko 2420... a Kończymy dziś 36 tydzień i zaczynamy 37... Pani Doktor powiedziała zeby sie nie martwić, że po prostu może być malutki genetycznie... Ale ja i tak sie martwie

Mam tylko nadzieje ze w takim razie nie będzie chciał się za szybko rodzić...

Napisz mi jak możesz jak to było u Ciebie? Dziękuje z góry i pozdrawiam!
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:05   #1761
izuxyz
Raczkowanie

hepe ja nie podaje małej smoczka tak wiec w chwili kryzysu pozostaje tylko cyc... ale własnie przed chwilą postanowiłam się przełamać i dać jej smoczka - no i porażka - nie chce i nie umie go ssać. No ale może to i dobrze z drugiej strony, juz sama nie wiem

jaroszania podobno z włosami po porodzie tak się dzieje - musi wypasć to co wyrosło dzieki hormonom ciążowym niestety... mnie w ciąży może z 5 włosów dziennie wypadało ale teraz zauwazam ich coraz więcej na ubraniach tak wiec podejrzewam ze też sie syppną niedługo...
Stary 2008-11-03, 15:28   #1762
agawiecka
Raczkowanie

magflieg szukałam zaproszeń na chrzciny i znlazłam kilka fajnych ofert
http://www.kartkaodciebie.com.pl/chr...e_robione.html
http://www.recznierobione.pl/index.p...nia_na_chrzest
Moja Emilka waży już 4500-tyle ważyła w dniu kiedy miała równo 1 mięsiąc.
Ona tyle przeszła- poród, który trwal 15 godz i skończył się cc, 3 tyg w szpitalu, teraz byliśmy na pobraniu krwi i tak strasznie płakała... Ale mam nadzieję, że to już koniec jej problemów z zdrówkiem, ostatnie usg nerek w porządku
Tylko teraz ze mną problemy, lekarze chyba zostawili mi część łożyska...
Stary 2008-11-03, 15:42   #1763
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Witam!!!

Sawyer ogromne gratulacje!!!!

Do do usypiania, to mój bąbelek usypia różnie, czasem przy cycu, czasem n rękach jak ma kolkę a czasem wystarczy go odłożyć do łóżeczka, na kanapę luba do naszego łóżka i już śpi, najbardziej lubi na boku, zreszta trochę mu się ulewa więć spanie na boku to konieczność.

Dzisiaj mieliśmy pierwszą nieprzespaną noc. Mały od wczorajszego popoludnia stękał i nie mógł zrobić kupki, całą noc płakał, nie mogl duzo jesc i wogole był nie do życia. rano tż kupił czopki glicerynowe i po jednym poszla kupka. Teraz już sam robi bez problemu, ufff... dziecko zadowolone ale mamuśka pada na pysk

teraz odpoczywam a babcia usypia wnuka)
gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 15:48   #1764
izuxyz
Raczkowanie

Poczytałam troche opini na temat "Języka niemowlat"-http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...489384&v=2&s=0 tu są te raczej negatywne, które mnie uspokoiły trochę - chyba jednak nie jestem"przypadkowym rodzicem", a nawet jeśli jestem to nie ja jedna... ufff co za ulga

agawiecka nie żartuj z tym łozyskiem mam naddzieje ze bedzie ok
Stary 2008-11-03, 16:02   #1765
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
Ignas ma bardzo zaczepne oczka, fajny chlopak
Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
Ignaś ma strasznie dorosłą twarz- chłopak zuch z niego
Cytat:
Napisane przez anah Pokaż wiadomość
Ignaś przesłodki, fryzura wprawdzie przerzedzona, ale to nie odbiera uroku. U naszego Maćka też coraz mniej włosów
Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Ignas faktycznie troche przerzedzona ma czuprynke ale za niedlugo odrosnie i nie bedzie sladu.
Cytat:
Napisane przez ania_82 Pokaż wiadomość
fajniuchny niunius
Dziękujemy, dziekujemy ... ogromnie nam miło za taki ciepłe słowa.

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Kilka naszych fotek:
5. Dzisiejszy spacerek
6. Z kuzynką
Sliczna Calineczka

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
jak to było z tą herbatką z kopru? mam ją pić ja tak nie mała? jaką najlepiej kupić? Hania wczoraj wieczorem strasznie się prężyła i nie mogła kupy zrobić, mimo że nic nie zjadłam co mogłoby jej zaszkodzić.
Ja piję ekspresowa z Herbapolu, przyznaję że ja pije codziennie, bo mi smakuje, małemu i tak nie pomagała, wiec czuje sie rozgrzeszona, za to codzinne picie...
Natomiast wczoraj chyba wreszcie udalo nam sie trafic w coś co działa na te jego bączki - espumisan - dzisiaj też mu zaaplikujemy, i zobaczymy czy w koncu znaleźlismy cos dla niego.

Cytat:
Uwaga uwaga!

Skala apgar 10 pkt.
Gratulacje!!!!

Cytat:
Przeczytałam ksiażke i załapałam lekkiego doła, bo u nas wszstko wyglądało inaczej... najpierw próbowałam cos z tej książki wprowadzic... a teraz zmodyfikowałam te rady i staram sie do tego podchodzic tak jak ja to czuję... wiec, czasem sam zasypia, czasem chce byc tulony, czasem po prostu chce żeby go do łożeczka odłożyc, widac potrzebuje bobyc sam ze sobą, a czasem chce do lozka rodziców i nie ma zmiłuj... 3godzinne odstępy w jedzeniu to y nas na razie marzenie... ale cwiczymy, w końcu sie uda

Cytat:
dopiero wczoraj dostałam fotki robione jeszcze w ciąży i aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam swój brzuchal - to była końcówka 9. mca, chyba na tydzień przed terminem... I chociaż cieszę się bardzo że mój bąbe;lek jest już od 5 tyg. po tej stronie to jednak stwierdzam że ciąża była fajnym okresem w moim życiu. A jak ja sie wspaniale wtedy wysypiałam hehe...
Wklejam tu jedną z fotek I jeszcze mój bobas w podróży A tak przy okazji to może zerkniecie na te krostki na buzi - czy to może byc skaza bialkowa? Jam nabiał od porodu ale ostatnio może trochę za dużo mleka piję bo codziennie płatki + jeszcze kilka inek z mlekiem pół na pół... chyba spróbuję odstawić...
Zazdroszcze figury!

A krostki... od ponad tygodnia walczymy z podobnymi... tylko w duzo wiekszej ilości... pare dni temu na wszelki wypadek odstawiłam mleko, póki co, niewiem, czy to przez nie czy nie... A swoją drogą ciekawe czy u nas tez można robic badania krwi na skaze białkowa??? ...

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
no i chcialam sie pochwalic, ze mamy piekne przerwy w karmieniu: 19, 24:30, 6, 9, 13:15
ZAZDROSZCZĘ!!!!!

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
...
U nas miały byc... ale najpierw zwalili sie jedni rodzice, a pózniej drudzy ... grrrr....
Ja mam troche stracha, po tym jak moj lekarz stwierdził, że szyjke tak pieknie mi pozszywali że jest zupełnie jak nowa (czyt. ciasno tam, jak nie wiem co i trzeba od nowa po rozciągac)

Cytat:
hepe ja nie podaje małej smoczka tak wiec w chwili kryzysu pozostaje tylko cyc... ale własnie przed chwilą postanowiłam się przełamać i dać jej smoczka - no i porażka - nie chce i nie umie go ssać. No ale może to i dobrze z drugiej strony, juz sama nie wiem
U nas troszke trwało zanim do zmoczka sie przyzwyczaił, ale wg warto było zaryzykowac Oszczędzamy małemu, tym smoczkiem, troche stresu i płaczu, bo jak kupka idzie to bez smoczka ciężko...

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:13
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:05   #1766
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Ja jestem z listopadowo-grudniowych ale Was podczytuję (jak pewnie my wszystkie )

I mam pytanko do Iwa_iw... Powiedz mi kiedy stwierdzili ze Twoja dzidzia jest za mała? Pytam, bo miałam dziś usg i mój synuś waży tylko 2420... a Kończymy dziś 36 tydzień i zaczynamy 37... Pani Doktor powiedziała zeby sie nie martwić, że po prostu może być malutki genetycznie... Ale ja i tak sie martwie

Mam tylko nadzieje ze w takim razie nie będzie chciał się za szybko rodzić...

Napisz mi jak możesz jak to było u Ciebie? Dziękuje z góry i pozdrawiam!

slonce napisalam ci na pw
jak masz jeszcze jakies pytania, pisz smialo.

agawiecka trzymam kciuki zeby z tym lozyskiem sie nie potwierdzilo!!!!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2008-11-03 o 16:07
Stary 2008-11-03, 16:06   #1767
Liatris
Rozeznanie

witajcie mamuśki

ja dzisiaj tylko na chwilę, mała cały dzień dzisiaj popłakuje. Kupa ją męczy. Chyba

Gratuluję nowym mamom

Agawiecka co z tym łożyskiem??? Po czym to stwierdziłaś?
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:17   #1768
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Ja przeczytalam jezyk niemowlat i tez jak na razie klade Mala tam gdzie jestem zazwyczaj...
a jesc daje jak otwiera dziubek i wola czasem co 1h a czasem co 3h.
Nie stosuje sie jakos bardzo do tej ksiazki, chociaz staram sie jej nie usypiac na rekach. najczesciej odkladam do lozeczka i zasypia sama jak na razie.

Mam pytanie czy bierzecie dziecko do odbicia jak Wam zasnie przy piersi??
Ja najczesciej tak, ale wtedy sie wybudzazazwyczaj No i wtedy nie zawsze jej sie odbije.

izuxyz - pieknie wygladalas w ciazy, a i zdjecie super

Zagldam do Was i nie moge sie napatrzec na fotki Waszych Maluchow. Tak szybko rosna
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 16:57   #1769
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

niobe7 ja zawsze biorę do odbicia nawet jak uśnie bo jej sie prawie zawsze odbija i itak za pare minut sie wybudza bo ja to meczy...

agawiecka thx za linki i matko o co come z tym łożyskiemtrzymam kciuki zeby było konie4c waszych przejsc
A twoja Emilka większa od mojej

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-03, 17:14   #1770
Mylka
Raczkowanie

Sawyer gratulacje:cm ok:
Agawiecka trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
U nas z tym karmieniem to różnie raz jest wioęcej niż 3h raz mniej ale nie mam zamiaru się tym przejmować. Dziecko wie kiedy jest głodne.
Jeśli chodzi o zasypianie top Natalka często zasypia w łóżeczku ale też na ramieniu czy podczas karmienia.
Po każdym karmieniu czekamy na odbijanko choć nie zawsze się go deczekujęAle z tego co mówiła położna to odbijanie jest bardzo ważne nie tylko dlatego aby dziecku się nie ulewało i nie zakrztusiło się ale ponoć jest to jedna z form odgazowywania. I jest chyba w tym coś, jeśli małej się odbije to ładnie zasypia i spokojnie śpi. A jeśli jest z tym problem to się wierci i wybudza.
Kochane pisałyście coś o jakichś ćwiczeniach i pumpach jak sie nie mylę, dajcie znać o co chodzi. Mam do zrzucenia jeszcze duuuużżżoooo kilogramów i będę wdzięczna za rady.
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości