Panny Młode 2010 cz. II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 18:25   #931
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Kasia podkradłaś mi pomysł na suknię nie będę już z Tobą pisać
mam 2 to jedną Ci odstąpie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:25   #932
tancerka212
Zakorzenienie

wow 5 tysiecy zarabiac to musi byc cos.... ja pewnie nie bede miala takiego szczescia... nie mieszkam w warszawie i nigdy nie bede.. pewnie zacznę z tysiącem na reke ale co tam najwazniejsze ze sie kochamy z tżcikiem i mamy wspólny cel- jak najszybciej postawic dom i wyniesc sie od tesciowej jakkolwiek miła by nie była to mieszkać z nią do konca zycia nie chce... i nawet jak bede zarabiac tysiaka to sie od niej wyniose chociazby na łąkę do namiotu za dom tżta hahaha
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:28   #933
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kupuję:ha haha:przepraszam nie mogłam się powstrzymać

ta druga to żebym miałą w co kanapki mężowi pakować haha
ja Cie przebiję:
http://www.allegro.pl/item467231215_...ci_okazja.html

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
stwierdzil ze mimo ze kocha swój samochód to na własne gniazdko go poświęci i sobie kupimy tanszy a kasę z zamiany dodalismy do funduszy na domek i jestem taka happy!!!!!!

czy ja dobrze pamietam, że TWój tz ma accorda???Nieeeeeeeee, niech tego nie robi!!!!!!!!Miejcie troche przyjemności z życia...

Cześć jozia a to Ty jesteś w avatarku???Bo taka moja jedna kolezanka jest starsznie podobna do Twojego avatarka
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:29   #934
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
jak mój tż rozmawiał z babką o pracy w Wawie to mówi jej, że 5 tys na rękę a ona OKno to później tak kminimy, że może powinien powiedziec 6 Więc podsumowując w ramach pocieszenia - i tak macie lepiej
w Wawie mozna sie na prawde dobrze zaczepic. moja siostra dla pracy tam wyjechala z Francji i zostawila meza w Strasbourgu na rok. tak dobrze zarabia, ze sprowadza meza do Wawy (bo ona zarabia wiecej niz on we Francji) i ona sama bedzie ich spokojnie utrzymywac (i odkladac na wlasne gniazdko)... a to pierwsza praca po studiach, a siostra ma praktycznie zerowe doswiadczenie
choc tak dobra praca niekoniecznie bylaby dostepna przez rekrutacje tu w Polsce. ona sie dostala przez rerutacje we Francji, w Polsce nie rekrutowali

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-03 o 18:33
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:30   #935
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja dobrze pamietam, że TWój tz ma accorda???Nieeeeeeeee, niech tego nie robi!!!!!!!!Miejcie troche przyjemności z życia...
przeciez to honda

białe kozaczki haha ja muszę je mieć

Stary 2008-11-03, 18:31   #936
merriel
Raczkowanie

Cytat:
A dziękujęJeszcze sie miło mieszka NIe martw się, my tez pewnie skończymy z kredytem na pół miliona...nie martw się, akurat w Wawie pracy nie zabraknie i macie wyższe stawki niż u nas w Krk na tych samych stanowiskach. Jakis czas temu (przed tym kryzysem finansowym a to jest istotne do zmiany pracy w jego obcenym segmencie zatrudniania)jak mój tż rozmawiał z babką o pracy w Wawie to mówi jej, że 5 tys na rękę a ona OKno to później tak kminimy, że może powinien powiedziec 6 Więc podsumowując w ramach pocieszenia - i tak macie lepiej
No faktycznie, w stolicy się lepiej zarabia, wiem po siostrze TŻa, która szukała pracy jednocześnie w Wawie i w Krk i płaca potrafiła się różnić nawet o 1000-2000 na porównywalnych stanowiskach.. A to jest już dużo
Nie martwię się o brak pracy, na to nie powinniśmy narzekać, na szczęście... ale raczej o to, że różne rzeczy się mogą w życiu wydarzyć - choroba, wypadek.. (odpukać, odpukać.. ) Wiem że nie powinnam mieć takich czarnych myśli, ale jak tu się nie martwić jak człowiek na siebie takie wielkie zobowiązanie bierze..
merriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:33   #937
kaska87
Zakorzenienie

ale np w takiej Wawie mieszkania są droższe i ogólnie życie jest droższe niż w Krakowie czy wrocku

spokojnie, kredyt jest ubezpieczony

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 18:34

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 18:35   #938
BlackAngel
Adwokat diabła

Ale sukienki to wywaliłyście cudowne
są gusta i guściki

witam nową PM ;p na wątku..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:36   #939
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
mam 2 to jedną Ci odstąpie
oj Kasia nie mogę Ci tego zrobić, jest Twoja

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:36   #940
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ale np w takiej Wawie mieszkania są droższe i ogólnie życie jest droższe niż w Krakowie czy wrocku
dlatego mnie kasa nie pociaga na tyle zeby przeprowadzac sie do Wawy. i ogolnie to nie moglabym tam mieszkac, oj nie

choc taksowki warszawskie sa taniutkie
Stary 2008-11-03, 18:37   #941
merriel
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie - co z tego że w pierwszej pracy dostaniemy 4 - 5 tysięcy, jeżeli sporo z tego będzie zjadał kredyt, wysokie czynsze i drogie życie... Ale i tak nie ma co narzekać, mimo ze się martwie kasą to i tak strasznie się cieszę, że będziemy kupować mieszkanie chociaż to dopiero za dwa lata..

Co do lubienia/nielubienia Wawy, to u mnie to ewoluowało.. Jestem z małego miasta, i jak przyjechałam na studia do Wawy, to przez pierwszy rok jej szczerze nienawidziłam i marzyłam żeby po studiach wrócic do mojego miasta.
Potem stwierdziłam, że moje miasto byłoby troszkę za małe, i że wolałabym takie 100-200 tys mieszkańców, a Wawę tolerowałam.
Od bodajże roku wiem, że chcę mieszkać w Wawie i nigdzie indziej polubiłam tą brzydulkę to chyba kwestia przyzwyczajenia

Edytowane przez merriel
Czas edycji: 2008-11-03 o 18:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 18:37   #942
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dlatego mnie kasa nie pociaga na tyle zeby przeprowadzac sie do Wawy. nie moglabym tam mieszkac, oj nie
mi się Wa-wa nie podoba za to Kraków i Wrocek bardzo
do Krk mam trochę daleko 2 godzinki autem

Stary 2008-11-03, 18:39   #943
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dominique.jpg (46,8 KB, 21 załadowań)
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:40   #944
lain
Zakorzenienie

Cytat:
mi się Wa-wa nie podoba
tez mi sie nie podoba. dla mnie Wawa nie ma klimatu. jest jakos tak dziwnie. (tu sie pewno naraze Warszawiankom na watku... ale szczera jestem, poprostu )
Stary 2008-11-03, 18:40   #945
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia podkradłaś mi pomysł na suknię nie będę już z Tobą pisać
ja tez nie będę z nią pisać, bo nie powiedziała, że łazanki smaczne

Cytat:
w Wawie mozna sie na prawde dobrze zaczepic. moja siostra dla pracy tam wyjechala z Francji i zostawila meza w Strasbourgu na rok. tak dobrze zarabia, ze sprowadza meza do Wawy (bo ona zarabia wiecej niz on we Francji) i ona sama bedzie ich spokojnie utrzymywac... a to pierwsza praca po studiach, a siostra ma praktycznie zerowe doswiadczenie
choc tak dobra praca niekoniecznie bylaby dostepna przez rekrutacje tu w Polsce. ona sie dostala przez rerutacje we Francji, w Polsce nie rekrutowali
Własnie dlatego rozważamy przperowadzkę na jakis czas do wawy, żeby sie dorobic i doświadczenie zdobyć. Tż teraz pracuje w takiej firmie, że na całym świecie znalazłby pracę za ok. trzy razy więcj niz tu zarabia, ale te banki poupadały i sie w kij pracowników wolnych zrobiło. Ale tez rekrutację przy tych propozycjach nie prowadziły polskie firmy tylko zagraniczne.
Póki co Polska zostaje i Wawa a tam za mniej niz 5 nie przejdzie, bo mu sie nie opłaca mieć mnie na weekendy za mniej
Ale kurde wiesz co, moja kuzynka mieszka w Paryżu i super im się powodzi, no to skoro Twoja siostra me lepiej w Wawie to faktycznie cos jest na rzeczy

Cytat:
przeciez to honda

białe kozaczki haha ja muszę je mieć
co Ty masz do hondy, he?
Ja Ci tu buty ślubne Twoich marzeń podrzucam a Ty mi tu do hondy jakies przytykiNIe wytrzymam muszę to z siebie wyrzucić - moje łazanki Ci nie smakowały!!!!!!!!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 18:41   #946
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
mam
ładna chociaż nie do końca w moim stylu
łazanki zawsze są pyszne

wybaczcie mi haha

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 18:42
Stary 2008-11-03, 18:44   #947
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kurde wiesz co, moja kuzynka mieszka w Paryżu i super im się powodzi, no to skoro Twoja siostra me lepiej w Wawie to faktycznie cos jest na rzeczy
bo moja siostra nie do konca ma polska pensje. polskie minimum placowe ma przelewane na polskie konto, a cala reszte dostaje na francuskie konto w euro. wiec to jest wlasciwie francuska wyplata w Polsce (zyc nie umierac, biorac pod uwage, ze utrzymanie w Polsce jest sporo tansze niz we Francji)
Stary 2008-11-03, 18:45   #948
onaella
Zakorzenienie

a ja sie Wam pochwalę, a co

jak dobrze pójdzie (tfu tfu, puk puk) to za 49 minut będę miała perfunki Naomi Campbell Mystery

a jutro o ile też dobrze pójdzie Calvina Kleina Euphorie i 2U

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-03, 18:46   #949
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
Dokładnie - co z tego że w pierwszej pracy dostaniemy 4 - 5 tysięcy, jeżeli sporo z tego będzie zjadał kredyt, wysokie czynsze i drogie życie... Ale i tak nie ma co narzekać, mimo ze się martwie kasą to i tak strasznie się cieszę, że będziemy kupować mieszkanie chociaż to dopiero za dwa lata..

Co do lubienia/nielubienia Wawy, to u mnie to ewoluowało.. Jestem z małego miasta, i jak przyjechałam na studia do Wawy, to przez pierwszy rok jej szczerze nienawidziłam i marzyłam żeby po studiach wrócic do mojego miasta.
Potem stwierdziłam, że moje miasto byłoby troszkę za małe, i że wolałabym takie 100-200 tys mieszkańców, a Wawę tolerowałam.
Od bodajże roku wiem, że chcę mieszkać w Wawie i nigdzie indziej polubiłam tą brzydulkę to chyba kwestia przyzwyczajenia
ej kurde dziewczyny, wcale nie ma różnicy w kosztach życia w Wawie i Krk, wynajem mieszkania na takim samym poziomie, sprawdzałam, bo chciałam tam wynająć na jakis czas. Kraków już dorównał do cen warszawskich. A co do Wawy, tez nie chciałabym tam mieszkac na stałe, ale biorę pod uwagę mieszkanie przez jakis czas, bo są tam firmy, w których mogę sie duzo nauczyć no i więcej zarobić.

Cytat:
tez mi sie nie podoba. dla mnie Wawa nie ma klimatu. jest jakos tak dziwnie. (tu sie pewno naraze Warszawiankom na watku... ale szczera jestem, poprostu )
no ja to samo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 18:48   #950
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
co do Wawy, tez nie chciałabym tam mieszkac na stałe, ale biorę pod uwagę mieszkanie przez jakis czas, bo są tam firmy, w których mogę sie duzo nauczyć no i więcej zarobić.
no ja to samo.
ja też ale cicho bo nas zbiją

Stary 2008-11-03, 18:49   #951
lain
Zakorzenienie

Cytat:

jak dobrze pójdzie (tfu tfu, puk puk) to za 49 minut będę miała perfunki Naomi Campbell Mystery

a ja wywachalam juz chyba wszystkie zapachy w Sephorze i nic mi sie nie podoba a mialam powiedziec TZowi co sobie zycze na Mikolaja i chyba bedzie trzeba zmienic pomysl na prezent, bo nawet Tentation zaczal mnie draznic. ja to mam wybredny nochal

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-03 o 18:50
Stary 2008-11-03, 18:53   #952
metkaa
Zakorzenienie

łoooo jejku zostawic was na troche wiecie ile czasu trzeba zeby to wszystko nadrobic

jozia witaj,sukienka nie moj styl,

co do warszawy i mieszkania to ja bym sie tam nie zdecydowała z reszta moj tz tez nie dobrze nam tu gdzie mieszkamy w w-wie taki tłok, ja zarabiam 1200 zł i mysle ze łaczac to z pensja mojego jakos damy rade jakos nie przekonuje mnie to ze w warszawie mozna sie doroic bo moim zdaniem nie mozna chociaz to wszystko uzaleznione od wykształcenia chyba jest,
wcale nie dziwie sie osobom ktore bede musiały brac tak gigantyczne kredyty teraz młodzi ludzie chcac cos zaczac w wekszosci musza sie zapozyczac,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 18:54   #953
merriel
Raczkowanie

Cytat:
Nikt nie zbije, a przynajmniej na pewno nie ja jak tu nie mieszkałam to myślałam tak samo jak wy.. A nawet jak tu zamieszkałam to aż trzy lata się męczyłam żeby Wawę polubić
Stary 2008-11-03, 18:55   #954
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz, nie pomyślałam...a teraz blady strach padnie na forum....

Cytat:

Cieszę się Twoja radością

Cytat:
mialam powiedziec TZowi co sobie zycze na Mikolaja
własnie mi przypomniałaś, że sobie wymyśliłam fajny prezent i teraz nie pamiętam co to było

Jozia jak dla mnie to za mało ma z przodu ta suknia. Mimo, że ja jestem zwolenniczką prostych fasonów.
Chociaż te cuda co Kaska 87 wkleiła,no no, może zmienię gust, bo aż mnie serce zakłuło na widok tych bajkowo pięknych sukienKasiu - będziesz wyglądała cudnie - bardzo dobrze, że tż zobaczy Cie dopiero w KoscieleTa pierwsza plus te białe kozaczki ode mnie...mrauuuu..chłopak nie wytrzymaTa druga na poprawiny???
Stary 2008-11-03, 18:56   #955
kaska87
Zakorzenienie

no we wrocku mój TZ ma nagraną pracę myślę, że 3,000 z czymś wyciągnie a ja też coś koło tego

ciekawe czy ktoś kupuje białe kozaczki hahaha

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 18:57
Stary 2008-11-03, 18:58   #956
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
Nikt nie zbije, a przynajmniej na pewno nie ja jak tu nie mieszkałam to myślałam tak samo jak wy.. A nawet jak tu zamieszkałam to aż trzy lata się męczyłam żeby Wawę polubić
jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
Stary 2008-11-03, 19:00   #957
kaska87
Zakorzenienie

wogóle to liczę na to, ze TZ będzie robił to co zawsze chciał a że przy okazji praca pewna i płaca na początek 12.000 to już inna sprawa

Stary 2008-11-03, 19:01   #958
merriel
Raczkowanie

u nas ludzie po moich studiach dostają na wejście ok 4000-5000, wydaje mi się ze w branży (usługi finansowe, doradcze) to cztery koła z kawałkiem to w tym momencie minimum.. A i jak ktoś obrotny i na studiach już doświadczenie zdobywał to nawet i więcej.
Stary 2008-11-03, 19:03   #959
onaella
Zakorzenienie

Ja Wam powiem, że mnie to pespektywa pracy przeraża, codzienne ranne wstawanie i wychodzenie do pracy, bez możliwości obudzenia się rano i stwierdzenia, ze nie mam ochoty wstawać, zostaje w domu (tak jak na studiach )

jak jeszcze trafi mi się jakaś monotonna pracac to już porażka na całej linii

ehhh....życie studenckie to jest jednak coś wspaniałego

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-03, 19:05   #960
kaska87
Zakorzenienie

no ja też się boję, że już nie będzie obijania się

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości