|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Slicznego masz synka pysiamn!
Cykado mieszkanie takie same duze jak i te (ponad 90qm), tyle ze lepiej rozlozone sa pokoje. Mamy piece na wegiel, a tak bardzo je chcialam, bo mieszkalam w takim domu przez wiekszosc mojego zycia, no i dla nas tutaj bedzie o wiele taniej. Plus w koncu bedzie tam kuchenka na gas, co tu jest rzadkoscia. Teraz mielismy caly czas na prad. Musimy tylko w jednym pokoju i na przedpokoju zabrac sie w ktorys weekend jak TZ nie bedzie pracowal i wyszlifowac podlogi i polakierowac, no i pozniej pomalowac cale mieszkanie.
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Cześć !
![]() Widzę, że rozmowa wre, już wypadłam z tematu całkowicie. U mnie dzisiaj wielki, triumfalny powrót na I fazę po weekendzie I jest bardzo dobrze. Moje dotychczasowe menu to: - Wieśniak - Pierś z kurczaka smażona na oliwie z oliwek + świeży ogórek z jogurtem naturalnym - Kakao - Zawijasy z szynki i sera (26% - najmniej ile znalazłam w sklepie )Jeszcze się gdzieś tam kawa przetoczyła z chudym mlekiem ![]() Planuje na kolacje jakieś jajeczko, dołożyć warzywka i do tego zieloną herbatkę
|
#2223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrobiłam sałatke tylko zamist tuńczyka (nie miałam w domu) dodałam chudej szynki drobiowej zawsze mam problem z kolacją bo po obiedzie najchętniej bym juz nic nie jadła - nie jestem przyzwyczajona
wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2008-11-03 o 20:05 |
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zadomowienie
|
No na masażu coraz lepiej. Kurcze plecy już prawie mnie nie bolą
![]() Cytat:
podsumowując dzisiejszy dzień: ś: wieśniak z ogórkiem 2ś: 15szt orzeszków laskowych o: makrela wędzona (niestety bez warzywa) k: 2 plasterki sera żółtego, 2 jaja na twardo, mały korniszonek, pomidor I oczywiście do każdego posiłku czerwona herbata. Kupiłam earl gray'a, dobra jest. No i grzeszek kosteczka austryjackiej czekolady.... No poprostu nie mogłam się oprzeć zapachowi tego wina z czekoladą... i pół ciateczka orkiszowego bez cukru i tłuszczu. Uwielbiam je a kupowałam tacie...
|
|
|
#2226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też muszę poszukać jeszcze gdzieś po sklepach
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny za malo warzyw jecie.
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
ale zescie dziewczyny naplodzily no no no
nawet nie wiem co chcialam napisac jak te pare stron przeczytalam ![]() Marzeniatko dzieki za wskazowki.masz moze jakis przepis na buleczki zytnie czy chleb,ktory by sie nadawal na druga faze??? ciezko jest znalezc pieczywo bez karmelu a zeby bylo dobre ![]() i czemu udko jest gorsze od piersi?ze wzledu na wieksza zawartosc tluszczu?wole piers ale nie chcialam wyrzucac nog(upieklam calego kurczaka). moj obiad byl a fuuuujjjjjj.nigdy wiecej za to teraz robie sobie pyszna zaplanowana kolacyjke ![]() pysiamn ja bym z kolei zaplacila za pozbycie sie rozstepow ciekawa rzecz z tym spieniaczem ale nie mam pojecia gdzie go mozna nabyc?? no to chyba tyle... |
|
|
|
#2229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja po stepie zjadlam serel naturalny homo i zabieram sie dalej za losy mike'a scofilda ledwo zyje po tym stepie buzka i do jutra
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
No, wiem ale jak na mnie to i tak nie źle. Jak dotąd to jadłam przeważnie tylko sery i pierogi. Ale staram się, staram. Na razie zmorą jest kalafior i brokuły fuuu. Nie lubię
Znalazłam przyprawę. Pachnie zupełnie jak vegeta czy kucharek a nie zawiera cukru. skład: sól kuchenna, suszone warzywa: marchew, seler, pietruszka, pasternak, por, cebula, wzmaczniacz smaku (niestety), barwnik syntetyczny z naturalnym - ryboflawina, węglowodany. Co wy na to? Chyba taka ilość marchewki na kotlecie nie zaszkodzi? Jak myślicie? ![]() A wracając do sera to tak hit z Ryk. Całkiem niezły w smaku, choć mażę o dziurawcu... No i nigdzie nie znalazłam mozarelli light. Ale znalazłam jogurt 0% z magdy. Zmykam spać. Pozdrawiam! Pa
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia jaki Kubuś śliczny
O matko! Udał Ci się syn, nie ma co ![]() Topka pierś z kurczaka ma więcej białka A tak poza tym, to chlebek bez karmelu łatwo dostać Po prostu idź do piekarni i poproś o razowy, zapytaj sie czy nie ma karmelu w składzie. A jeżeli nie możesz znaleźć, to u Cykady na blogu w przepisach bodajże jest przepis na bułeczki i chlebek chyba też Adresik do bloga u Cykady w podpisie ![]() Elfik myślę, ze możesz w małej ilości przyprawę używać. A co do jadłospisów: DarkChocolateWithChilli i Elfik tak jak mówiła Fruity za mało warzywek! A ja na podwieczorek zjadłam sałatkę ze szpinakiem i na kolację też, jakoś tak wyszło ;> |
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym do Was dołączyć na stałe ale tak dużo piszecie, że nie dam rady chyba. W ciągu dnia jestem w pracy, niedawno zasnął synek i dopiero teraz mogę usiąść do kompa a że czas spać to tylko przeglądam co nieco. NIe dam rady przeczytać wszystkiego co napisałyście ale powiem tylko, że nie udało mi się wytrwać drugiego dnia diety
Ale oczywiście nie zamierzam jej zaprzestawać, po prostu nie myślę o dzisiejszym grzechu a było to ciasto Ale miałam dzisiaj taki kiepski dzień, że nie miałam czasu na jedzenie i jak około południa poczułam głód, to myślałam, że zwariuję; zrobiło mi się słabo, na przemian duszno i gorąco aż rozbolała mnie głowa. Więc sięgnęłam po to, co było pod ręką; niestety słodki placek. Ale pomógł; potem wzięłam tabletkę od ból głowy i dalej dzień potoczył się dobrze a dieta była kontynuowana.Obiad: gotowany kalafior na parze + smażone polędwiczki drobiowe opatane ziołami i oczywiście usmażone bez tłuszczu. Kolacja: pół sera chudego wymieszanego z połową jogurtu naturalnego chudego (1% tłuszczu bo chudszego nie było w sklepach), do tego do smaku szczypta cynamonu i szczypta kakao decomoreno. A teraz jeszcze zjadłam dwa ugotowane jajka bo miałam z wczoraj więc do jutra już by się zepsuły ![]() Powiedzcie mi proszę, bo ja mało cukru używam a jakoś do słodzika nie mam przekonania, czy mogę w zamian używać miodu Oczywiście minimalne ilości, w ostateczności.Pozdrawiam |
|
|
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
oj ale sie naprodukowalyscie
nie dam rady was teraz przeczytac jutro nadrobie a dzisiaj tylko wkleje jadlsopis - gruby plaster tofu +sałata z łosoiem wędzonym - seler naciowy , duże jabłko - kotlet z fasoli z musztardą + salata - łosoś wędzony + oliwki -30 orzeszków pistacjowych - jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i cebulką, na oleju rzepakowym - siemie lniane - 2 łyżki i tak wygladal mój 1 dzien 2 fazy
|
|
|
|
#2234 |
|
Raczkowanie
|
Marzeniatko zgadzam sie w Polsce jest latwo znalezc bez karmelu ale ja mieszkam na obczyznie i tu nie taka latwa sprawa
mam nadzieje,ze nie ma nic przeciwko![]() ch_aga nie przejmuj sie plackiem.wazne,ze nie zlamalas sie i diete dalej prowadzilas |
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze patrzyłam w przepisach, że w niektórych sałatkach pojawia się majonez; czy można w I fazie
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
ogolnie mozna uzywac(bez cukru)ale wiadomo,ze tez z rozsadkiem
|
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale lepiej uzywac normalny niż ligt, bo light ma sporo więcej węgli niż normalny (można sobie w sklepie porównać)z majonezem wiadomo nie należy przesadzać ale ja uzwyalam na I fazie jak potrzebowałam- mieszałam łyżkę/ łyżeczkę z jogurtem smak pozostawal
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Rozeznanie
|
witajcie plażowiczki z rana
![]() właśnie zjadłam sałatkę z szynki, ogórka, fasoli czerwonej i jajka z jogurtem nat. nie chce mi sie pracowaaaaaać.... nie chce, nie chce, nie chce, nie chce noo...
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Co do aparatów to ja mam Nikona D60, tez jestem zadowolona... pewnie kiedys w przyszlosci kupimy sobie do niego jeszcze lepszy aparat, ale narazie dla naszyc hpotrzeb podstawowych starcza nam ten podstawowy
od D40 ma w sumie ponoc jedna rzecz lepsza, to ze jak sie do oka aparat przyklada, to ekranik wygasa... a w D40 ktos mi mowil,ze nie...u mnie wczoraj dzień grzeszków i to nie małych, ale nie narzekam, dzisiaj znowu ładnie będę się trzymąć, czekam teraz tylko jak moja chora córcia zaśnie, bo marudzi straszsnie i idę szykować śniadanie... |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja włąśnie śniadanko jem omlet z 2 jaje z serkiem żółtym do tego wieśniak i pomidor dobrze?moge coś napisać? jak to zjadłam to mi się niedobrze zrobiło za dużo jak dla mnie na jeden raz ale chciałam zjeść dużo tak jak każecie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-04 o 08:42 |
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochaniutkie
Dziekuje za miłe slowa co do Kubusia...ślemy wszystkim cioteczką wizażowym całuski Bambi cieszę się że sałatka smakowala Cytat:
niestety...Ja mam taki http://www.allegro.pl/item466610552_...yna_800ml.html Sprawdza sięw 100 % i nie trzeba podgrzewać mleka tj jak kto lubi ![]() Apropos kawy......idę sobie zrobić
|
|
#2242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
apropos spieniacza do mleka, wczoraj widzialam w gazetce promocyjnej intermarche ze jest wlasnie w promocji, bodajze w terminie 4-9.11 spieniacz do mleka za 29,90!!!!!!!!!! i chyba zaraz wlasnie tam pojade i sobie lykne jeden jak beda bo tez mi przyszla ochota na kawe, a nie mam nawet mleka, a co dopiero mowic o spienionym
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi ale jeszcze jedna rzecz mnie nurtująca: na kilku różnych stronach int. czytałam o naszej diecie i niektóre kategorycznie zabraniają picia kawy kofeinowej a inne piszą: ... dieta bez wyrzeczeń, nie odmawiasz sobie kawy ani herbaty. Wiem, że herbat bezkofeinowych jest mnóstwo i chyba ze cztery wczoraj kupiłam ale ja uwielbiam poranną kawę z mlekiem. Już nawet nie żałuję, że nie słodzę ale tak chciałabym zgodnie z zaleceniami; więc pić z czystym sumienień czy pić i mieć minimalne wyrzuty
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pije i troszke żałuje, ale pije dalej p.s. i poprzednio jak byłam na SB też piłam całą I faze - schudłam mimo to :P
|
|
#2245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wlasnie jade na poszukiwania spieniacza do mleka, wszystko przez zdjecia Pysiam
|
|
#2246 |
|
Rozeznanie
|
Teraz bede jeść drugie śniadanko
powinnam poczekać do 10.00 ale jestem głodna herbatka zielona, wieśniak z ogórkiem i pół papryki czerwonej ![]() Czy pozostałe plażowiczki jeszcze śpią?! wstawajcie bo ja dzis nie mam głowy do pracy...
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry miłym Paniom!
Ch_aga ogólnie zabroniona jest kofeina na SB. Jednak z tego co zaobserwowałyśmy, nie ma jakiegoś ujemnego wpływu na dietę, więc warto sobie na nia pozwolić, tym bardziej, że niektórzy bez niej nie funkcjonują. :d Pysia i my Kubusiowi całusy przesyłamy , normalnie jestem nim zauroczona, mam nadzieję, że ma tam gdzieś czerwoną kokardkę A co dzisiaj szykujesz na obiad? ;>Kasiu może po prostu niefortunnie wymieszałaś te składniki, na śniadanie. Może serek żółty z serkiem wiejskim to nie najlepszy pomysł, ale cieszę się, że jesz więcej. Jeżeli nadal będziesz tak reagowała, to skróć sobie trochę te porcje - nie na siłę, ale też nie jedz jak wróbelek. ![]() Natalaplo no ja już nie śpię ![]() A ja po śniadanku i po antybiotykach. Na śniadanie 2 kawałki chlebka razowego z chudą polędwicą, serkiem żółym i pomidorkiem ;> |
|
|
|
#2248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak za 30 zł to powinien być OKBambi bedzie piła pyszne kawki lalalalalalalalala ![]() Cytat:
Ale juz kupiłam sobie ksiązki SB i tam dr Agatston pisze cytuję ...""Kawa naturalna jest dozwolona, lecz należy ją ograniczać do dwuch filiżanek dziennie, gdyż kofeina pobudza wydzielanie insuliny.Kawę bezkofeinową mozna pić bez ograniczeń. Takie same zasady dotyczą herbaty".... Cytat:
![]()
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymyśliłam rybkę, w marnacie...nigdy nie piekłam takiej w piekarniku więc nie mam pojęcia czysię uda zobaczymy ![]() Jak się uda to siępochwalę...rybka już odpoczywa w lodówce pod kołderką marnaty ![]() Marzenko a jak zdrówko ? Lepiej coś ? ps Ja też mam na imię Marzena
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

I jest bardzo dobrze.
)

...... ?
kosteczka austryjackiej czekolady.... No poprostu nie mogłam się oprzeć zapachowi tego wina z czekoladą... i pół ciateczka orkiszowego bez cukru i tłuszczu. Uwielbiam je a kupowałam tacie... 

O matko! Udał Ci się syn, nie ma co
wystarczy Marzena 

Ale oczywiście nie zamierzam jej zaprzestawać, po prostu nie myślę o dzisiejszym grzechu a było to ciasto
Ale miałam dzisiaj taki kiepski dzień, że nie miałam czasu na jedzenie i jak około południa poczułam głód, to myślałam, że zwariuję; zrobiło mi się słabo, na przemian duszno i gorąco aż rozbolała mnie głowa. Więc sięgnęłam po to, co było pod ręką; niestety słodki placek. Ale pomógł; potem wzięłam tabletkę od ból głowy i dalej dzień potoczył się dobrze a dieta była kontynuowana.
, normalnie jestem nim zauroczona, mam nadzieję, że ma tam gdzieś czerwoną kokardkę