![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Snowboardzistki :))
Nie wiem czy w podforum Nart można podpiąć jeszcze snowboard, bo chyba zostałyśmy pominięte
![]() Domyślam się że jest wiele dziewczyn uprawiających ten sport, więc możemy spotkać się tutaj, wymienić doświadczenia, porady o sprzęcie, ciuchach bądź podyskutować na tematy zupełnie nie snowboardowe ![]() Zapraszam.
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Snowboardzistki :))
no wlasnie. tak czytalam o tym konkursie i cos snowboardzistki zostaly zdyskryminowane
![]() ![]() czyzby Rossignol robil jakas akcje promocyjna (sadzac po pytaniach konkursowych i nagrodach ![]() ja mam deske Rossignola ![]() a na deske wybieram sie juz 13-14 grudnia (jak snieg spadnie ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-04 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
O nie! Nie ma żadnej dyskryminacji. Jeździmy po tych samych stokach, więc chętnie podzielę się swoją wiedzą dotyczącą krajowych i zagranicznych stacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
E tam, nie dyskryminują tylko może myślą że kobiety wolą narty
![]() Co do konursu no chyba jakaś akcja promocyjna, ale bardzo fajna ![]() ![]() ![]() Mam takie pytanie do eksperta ![]() ![]() ![]() Lain mam dobrą wiadomość dla Ciebie, snieg ma spaść ponoć w przyszłym tyg. więc może przed początkiem grudnia przygotują trasy ![]() ![]()
#5 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz mam z grubymi krawiedziami (taka: http://www.evogear.com/imgp/750/16397.Image.1.jpg). jeszcze nawet na niej nie jezdzilam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nocleg mamy zarezerowany w Małym Cichym i jeden dzien spedzimy na tamtejszym stoku, a w drugi planujemy Białke ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A do Myślenic na stok masz rzut beretem
![]() ![]()
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale jeśli chodzi o wypad w tygodniu na parę godzin to jest świetny. O ile jest śnieg a nie lód
![]()
#9 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dopisuje sie do wątku ![]() ![]() ![]() Lain też mam deske Rossignola ![]() ![]() ![]() Byłam w Myślenicach ojjjj nie udany wypad ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Enaffi Czas edycji: 2008-11-04 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Enafi WITAJ
![]() ![]()
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że w tym roku spadnie dużo sniegu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No jasne że znam
![]() ![]()
#14 |
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze nawet nie umiem wjezdzac orczykiem, bo poki co bylam tylko na stokach z krzeslami (tak w ogole to nauczylam sie jezdzic w zeszlym sezonie
![]() ![]() no i dla mnie im dluzszy stok tym lepiej ![]() ja sie uczylam we wspominainym juz Malym Cichym. troche wolno sie wyjezdza tamtejszymi krzeselkami, ale trasa bardzo przyjemna - sa i troszke trudniejsze momenty i odcinki gdzie jest praktycznie plasko ![]() ![]() a jezdzilyscie na Kasprowym? jak ocenilybyscie trudnosc tego stoku? bo ja wiem ze trasy czarne, no i ja tylko widzialam - zjazd w strone Goryczkowej nie wydal sie jakis miazdzacy ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-04 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mnie jeszcze pociaga Jaworzyna Krynicka
![]() szkoda tylko, ze mam tak malo czasu na te zimowe wypady. wlasciwie moze 2 weekendy w grudniu, a potem sesja, wiec dopiero koniec lutego moze sie gdzies uda wyrwac na dluzej. w zeszlym sezonie jezdzilismy do konca. nawet 31 marca bylismy w Bialce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie jako nowicjusz
![]() Nabylam wlasnie, pelna optymizmu, deske Palmera i wsio do owej deski ( taka mi sie promocja trafila, ze wstyd bylo nie brac ) Co prawda jestem z tych co na nartach, ale jako kobieta typowa, potrzebuje zmian ![]() U mnie snieg jest, takze weekendowo zamierzam zadebiutowac. Mam w zwiazku z tym pytanie, w czym jezdzicie ? Mam bardzo wygodny zestaw na narty, obszerny, cieply, wypasiony ;-) tyle ze, u licha, bialy. Zniszcze go podczas tego nieudolnego jak mniemam pierwszego oblaskawiania dechy? Nabyc moze cos sensowniejszego? |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Byliczka tez się tam uczyłam jeżdzić
![]() ![]() Lein ojjjj ja to miałam przejścia na orczyku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Lain mnie tak samo odstraszało i na początku na nogach wychodziłam pod górę
![]() ![]() Nasturcja ja mam czarne spodnie i biało zieloną kurtkę ![]() ![]() Enaffi to może nawet się na siebie natkniemy ![]()
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2008-11-04 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spodnie mam czarne, a kurtke rozowa ![]() Cytat:
![]() ![]() ja jeszcze do orczyka nawet sie nie przymierzalam, bo nigdy nie bylo takiej potrzeby. zawsze czekalo na mnie krzeselko ![]() jakby mnie sytuacja zmusila to na szczescie pada dostalam do deski gratis, wiec nakleje ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-04 o 12:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za podpowiedzi
![]() U mnie w Norwegii jest wyraznie zanaczony podzial ( pod wzgledem wygladu ) ci w tych przyduzawych nonszalanckich workach, to jednodeskowcy ![]() a ci tam z tylu, w tych smuklych kostiumikach to dwudeskowcy Sie wiec zastanawiam czy nabyc taki worek, zeby sie jednolicic (chociaz przekonana jestem, ze w takim worku srednio sie bede prezentowac) Jezdzicie w kaskach? |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
U nas kaski sa obowiazkowe ( chociazby ze wzgledu na ubezpieczenie itp... )
Jak widac na stoku kogos bez kasku, wiadomo, ze z Polski ![]() Tylko wez tu czlowieku znajdz twarzowy kask ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja mam raczej z tego typu workowatych
![]() ![]() ![]() Ja nie jeżdżę w kasku, ale w tym roku zamierzam nauczyć się jakichś ewolucji nie tylko jazdy ![]() ![]()
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() do snowparku na razie mi nie spieszno ![]() ![]() moj TZcik tez snowboardzista, ale on zdecydowanie idzie w kierunku freeride'u. szkoda, ze to troche niebezpieczne ze wzgledu na lawiny. no i wchodz z decha na plecach pod gore ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-04 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
U mnie w Norwegii jest wyraznie zanaczony podzial ( pod wzgledem wygladu )
ci w tych przyduzawych nonszalanckich workach, to jednodeskowcy ![]() a ci tam z tylu, w tych smuklych kostiumikach to dwudeskowcy Czesc Nasturcja. Ja też jezdziłam w Norwegi - wspaniały kraj, super stoki.... |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Lain mój też jakieś wygibasy tworzy, skacze itp.
![]() ![]() ![]() ![]()
#28 |
Przyczajenie
|
![]() Ja niesmiało zaczynam. Jade w tym roku po raz pierwszy na deske, do austrii. Narazie zajmuję się kompletowaniem sprzętu (mam juz kurteczkę i właśnie czekam na spodnie), no i planuje kupic jeszcze pierdólki typu rękawice, skarpety czy bielizne termiczną... ale nie wiem co z deską? decydować się na kupno, kiedy jeszcze tak naprawdę się nie znam? nie wiem na co zwracać uwagę :? |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja tam za pierwszy razem (i kilkoma nastepnymi) skorzystalam z wypozyczalni, bo nie wiedzialam czy mi sie spodoba no i wiadomo, ze szkoda przy tych poczatkach obic swoj sprzecik
![]() aczkolwiek powiem ci, ze jak kupilam swoje buty to odczulam kolosalna roznice - taka wygoda jakiej nie odczulam w zadnych wypozyczalnianych butach. wiec jesli jestes zdecydowana na snowboard to mozesz kupic. bo na pewno bedzie ci wygodniej na nowce niesmiganej ![]() ja wlasnie tak pod szlifowanie swoich umiejetnosci kupilam deske Rossignol Sublime (juz ja wczesniej wklejalam). mysle, ze bedzie ok ![]() zazwyczaj przy deskach jest opis czy sa przeznaczone dla bardziej zaawansowanych czy poczatkujacych. |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Witaj Atik
![]() Ja na poczatek wypożyczyłam deskę na pierwszy raz i dopiero później zdecydowałam się kupić ![]() Jeśli chodzi o rady dot. sprzętu Pan Jacek jest ekspertem i może doradzić ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.