Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-04, 13:09   #2701
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Witam w naszym gronie
Ja również witam ... tylko że my jesteśmy na 2009 PM ale jak cchesz to możesz być tu z nami bardzo nam będzie miło

Kasiaher dobrze , że wizażu nie masz zablokowanego
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:10   #2702
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bjakbeata89 Pokaż wiadomość
My ustaliliśmy sobie kiedyś z moim chłopakiem dawno temu że pobierzemy się w rocznice poznania tj. 31 lipiec, spojrzeliśmy jakiś rok temu w kalendarz i okazuje sie że najbliższa sobota 31 lipca bedzie w 2010 i właśnie tego dnia się pobierzemy w święta planujemy zareczyny takie z rodzina i tak zwane zmówiny ciekawe czy się rodzice dogadają, a myslę że nie będzie to proste.
Moi rodzice chcą małe wesele takie do 60osób natomiast rodzice mojego Dawidka planują takie na 130 conajmniej. A same wiecie jakie to koszty zrobienie takiego duzego wesela. Będą musieli isc na kompromis. Az się boję, mimo ze o ślubie marzę.
My też będziemy mieli ślub w rocznicę pierwszego spotkania (również tego dnia się zaręczyliśmy)

Pamiętam jak nas rodzina bez przerwy pytała kiedy ślub, to odpowiadaliśmy: wtedy kiedy 2 maja wypadnie w sobotę

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:11   #2703
ania20m
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ja mam szablon tego pudełeczka wyszperałam kiedyś w necie
http://img233.imageshack.us/my.php?i...abeczkavf4.gif

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:12   #2704
kasiaher
Wtajemniczenie

przynajmiej tyle.
Normalnie nie siedzę tyle na wizażu w pracy ale mój kolega z pokoju ma urlop i siedzę sobie przy jego kompie .
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:16   #2705
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
o a siostra Twojego TŻa uczy też choreografii na pierwszy taniec??
wiesz co, nie rozmawialam z nia na ten temat, ale pewnie tak. dam ci na prv strone www

Cytat:
hej juz jestem
agus87 dzieki

Naprawdę bardzo się cieszę że podoba wam się moja suknia, no a jak wam się podoba... to innym napewno też. Dzięki wam będę się czuła w niej wspaniale. Moj TŻ jej nie widział i niechce zobaczyć do ślubu, ale wiedział że wklejiłam zdjęcia na wizażu i odrazu pytał co wy na nią powiedziałyście.

Mam nadzieje że jak dojdzie jeszcze makijaż , świetna fryzurka i reszta dodatków to zakocha się we mnie drugi raz.
na pewno tak bedzie, moj tzt mnie widzial, ale w tej, w ktorej nie wygladalam zbyt ladnie hehe, a on az oniemial i powiedzialam, ze juz mu wiecej nie pokaze

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
też uważam że ładnie w niej wyglądasz

w ogóle to dzień dobry

dzien dobry

Cytat:
a masz kochana jakies inne szabloniki ? bo pudeleczka dla gosci chce sama zrobic

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Ja również witam ... tylko że my jesteśmy na 2009 PM ale jak cchesz to możesz być tu z nami bardzo nam będzie miło
kochana dziekuje za komentarz na n-k

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-11-04 o 13:57 Powód: 3 posty pod sobą!!!
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:21   #2706
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiaher fryzurka bardzo fajna przynajmniej teraz jestem w temacie
Zapomniałabym mam taką samą sukienkę jak Ty tą czerwoną wiżazną na szyje

Pudełko bardzo fajne nie trzeba nic chyba kleić...?
a możesz wstawic tą siatkę, którą zrobiłaś ... <wykorzystywara> :P
Cytat:

No mój rysunek jest bardzo podobny do tego co zamiesciła ania, heh szkoda ze ja go wczesniej nie znalazłam to nie poświęciłabym pół dnia zeby dojsc do tego co było gotowe juz na necie no ale trudno bede miec wieksza satysfakce ze od a do z jest mój to prawda kleic nie trzeba ale czuje ze wycinanie tego bedzie bardzo mozolne bo powierzchnie nie sa liniami prostymi i dodatkowo te otworki w srodku ja np wycinałam nozykiem introligatorskim. Ale chyba warto sie pomeczyc bo pudełko ładnie sie prezentuje.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:22   #2707
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana dziekuje za komentarz na n-k
Proszę bardzo jak sobie zasłuzyłaś to masz
Stary 2008-11-04, 13:25   #2708
kasiaher
Wtajemniczenie

agus87 jak pokazałam TŻ-owi jakąs tam sukienkę ( ale nie moją) to odrazu odwrócił głowę i powiedział " Misiu ale to podobno przynosi pecha..." a ja do niego " Kochanie przecież cię kocham a ty mnie więc jakiego pecha...?" ale potem powiedziałam mu że to nie moja sukienka chciałam zobaczyć jak zareaguje.
Powiedział że nawet nie będzie podglądał zdjęć aż do ślubu , bo chce być zachwycony mną w tym dniu.
Stary 2008-11-04, 13:25   #2709
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ania dzieki
Kasiaher, to bedziesz miec pozniej mniej zaleglosci
BjakBeata witaj

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:31   #2710
kasiaher
Wtajemniczenie

zgadnij_ MS

Byłam na chwilę u Miśka w pracy powiedziałam mu tylko że puknełam zderzakiem samochód co za mna stał bo nie mogłam wyjechać. wkurzył się troszkę że nie uważam ale mu wyjaśniłam że nie miałam jak wyjechać bo z przodu i z tyłu byłam tak zastawiona że nie mogłam się ruszyć i tak bym walneła albo w tył albo w przód .Zapytał tylko czy nic się nie stało.
Tak mi go szkoda bo taki chory jest bidulek, ja też , bo zabardzo się do niego przytulałam i się zaraziłam.
Stary 2008-11-04, 13:32   #2711
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
No mój rysunek jest bardzo podobny do tego co zamiesciła ania, heh szkoda ze ja go wczesniej nie znalazłam to nie poświęciłabym pół dnia zeby dojsc do tego co było gotowe juz na necie no ale trudno bede miec wieksza satysfakce ze od a do z jest mój to prawda kleic nie trzeba ale czuje ze wycinanie tego bedzie bardzo mozolne bo powierzchnie nie sa liniami prostymi i dodatkowo te otworki w srodku ja np wycinałam nozykiem introligatorskim. Ale chyba warto sie pomeczyc bo pudełko ładnie sie prezentuje.
co do szablonow to wycinanie mozecie komus zlecic, jakies firmie, ktora zajmuje sie grafika. w firmie mojego tzta mamy taka gilotynke, ktora wycina takie *******y wlasnie i sama bede to wycinac, ale innym tego robic nie bedziemy, bo noz sie szybko tepi a sam noz to koszt 300 zl, i np po 20 kartkach wycietych moze sie spieprzyc, a co dopiero np po 50

Cytat:
agus87 jak pokazałam TŻ-owi jakąs tam sukienkę ( ale nie moją) to odrazu odwrócił głowę i powiedział " Misiu ale to podobno przynosi pecha..." a ja do niego " Kochanie przecież cię kocham a ty mnie więc jakiego pecha...?" ale potem powiedziałam mu że to nie moja sukienka chciałam zobaczyć jak zareaguje.
Powiedział że nawet nie będzie podglądał zdjęć aż do ślubu , bo chce być zachwycony mną w tym dniu.
no moj tzt tez powiedzial, ze nie bedzie podgladal, ale te zdjecia, ktore mialam 2 tych 2 sukni co wam pokazywalam to oczywiscie sobie znalazl i zapisal hehe, ale to nie sa suknie, w ktorych bedzie, wiec pech tu nie gra roili, wazne, zeby twoj tz nie widzial cie ubrana tak jak bedziesz wyglada w dzien slubu

Czas edycji: 2008-11-04 o 13:59 Powód: proszę nie pisac post pod postem i PRZYPOMINAM o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"
Stary 2008-11-04, 13:34   #2712
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:37   #2713
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
to fajno
ja to z przerwami na wizazu siedze, to robie obiad, to chwile pracuje z tesciowa, to w miescie na chwile jestem tak aby frągam to tu to tam
Stary 2008-11-04, 13:37   #2714
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
co do szablonow to wycinanie mozecie komus zlecic, jakies firmie, ktora zajmuje sie grafika. w firmie mojego tzta mamy taka gilotynke, ktora wycina takie *******y wlasnie i sama bede to wycinac, ale innym tego robic nie bedziemy, bo noz sie szybko tepi a sam noz to koszt 300 zl, i np po 20 kartkach wycietych moze sie spieprzyc, a co dopiero np po 50
Taaaaaaaa 300zł???
To dość drogo... jka proponuję skalpel z odpowiednia końcówką, mój bart miał takie kiedyś ale wątpię, że je teraz znajdę...
Fakt , że uchwyt skalpla może być drogi ale te końcówki raczej nie.
Albo może dało by się te dziurki wyciąć takim nożykiem do tapet takim najmniejszym rozmiarem??? O albo nożyczkami do paznokci takimi maciupkimi

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-04 o 13:47
Stary 2008-11-04, 13:41   #2715
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiej wielkości te pudełeczka robicie?
Drukujecie 2 szt. na jednej ztronie? czy więcej?

Stary 2008-11-04, 13:41   #2716
ania20m
Wtajemniczenie

Aguś87-sprawdz poczte

Stary 2008-11-04, 13:42   #2717
agnes208
Zakorzenienie

Zgadza sie można ale jak zlece komuś wyciecie to pewnie cena takiego jednego pudełka duzo wzrosnie poki co mnie one kosztuja 30gr za sztuke tyle co sam papier z którego beda wykonane a na allegro widziałam i od 1,20 do 1,60. Wiec sie pomecze sama mam jeszcze duzo czasu. A jak bym miała moze zapłacic jakies 60gr za wyciecie kazdego bo skoro piszesz ze ten nóż taki drogi i tak szybko sie niszczy to napewno taka usługa nie jest tania to wolałabym juz zamowic gotowe na allegro i miec od a do z gotowe bo w sumie nie duzo drozej by wyszły. Ale jak masz dostep za darmo to pewnie ze lepiej wyciac to tam niz machac w domu nozyczkami.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2008-11-04 o 13:45
Stary 2008-11-04, 13:43   #2718
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaaaaaa 300zł???
To dość drogo... jka proponuję skalpel z odpowiednia końcówką, mój bart miał takie kiedyś ale wątpię, że je teraz znajdę...
Fakt , że uchwyt skalpla może być drogi ale te końcówki raczej nie.
Albo może dało by się te dziurki wyciąć takim nożykiem do tapet takim najmniejszym rozmiarem??? O albo nożyczkami do paznokci takimi maciupkimi
no drogo, ale czasami taki noz do gilotynki kupujemy raz na 2 miesiace, a kiedys nam sie po jednej kartce zlalamal, raz sie stepil oooj rozne rzeczy tutaj w naszej firmie sie dzieja

agnes208 otóż to, moj tzt mi obiecal, ze takie pudeleczka zrobimy i wytnie mi co chce, a nawet go namawiam, zeby papier np zrobic ecru w obraczki tzn najpierw je nadrukowac itp hehe, a do tego zawieszki na alko tez bede robic sama, bo siedze w projektowaniu to i mam wizje

Czas edycji: 2008-11-04 o 14:00 Powód: proszę nie pisac post pod postem i PRZYPOMINAM o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"
Stary 2008-11-04, 13:46   #2719
kasiaher
Wtajemniczenie

ja bedę sama winietki robic nie wiem jak z zaproszeniami niby wybrałam juz ale tż coś mamrotał że on chce sam to robić.
Pudełeczka ? jeszcze nie myślałam o tym. Kurde chyba będę musiała pogadać z tż o tym i co dla rodziców
Stary 2008-11-04, 13:47   #2720
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś87-sprawdz poczte
anulka kochana dziekuje
Stary 2008-11-04, 13:47   #2721
Daysy85
Zakorzenienie

A cos mi się przypomniało nie wiem czy pamiętacie z podsstawówki z ZPT takie pudełka się robiło z kartoników, takie że wieczko było z takich ćwiartek koła i je się tak ze soba splatało i taki jakby wkiatek powstawal... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Szukalam tego na necie ale nie mogłam znaleźć...
Stary 2008-11-04, 13:50   #2722
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
A jakiej wielkości te pudełeczka robicie?
Drukujecie 2 szt. na jednej ztronie? czy więcej?
Ja odrysuwuje lekko ołowkiem dzieki temu jak cos nie rowno mi sie wytnie resztke ołowka wymaze gumka a poza tym optymalnie wykorzystuje papier bo tak sobie ustawie 1 koło 2 ze zostaje mi jeszcze troche kartki jednolitej a bedzie mi ona jeszcze potrzebna bo wykorzystuje ja i w tych karteczkach przy pudełeczku i w zaproszeniach. A na komputerze juz tak nie ustawisz zeby były jak najblizej siebie bo kasdy element ma swoj obszar roboczy.
Cytat:
no drogo, ale czasami taki noz do gilotynki kupujemy raz na 2 miesiace, a kiedys nam sie po jednej kartce zlalamal, raz sie stepil oooj rozne rzeczy tutaj w naszej firmie sie dzieja
a jak wyglada taka gilotynka do ciecia powierzchni nierównych bo ja widziałam tylko takie co cieły na prosto.
Stary 2008-11-04, 13:51   #2723
ania20m
Wtajemniczenie

Aguś87- a jakie te zawieszki będziesz robić? ja myślałam o etykietach na butelki ale jeszcze nie wiem

Stary 2008-11-04, 13:51   #2724
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
ona jest troszkę za duża od piersi do bioder i to jest ecri moja będzie biała
prześliczna suknia strasznie mi się podoba, chciałabym podobną! pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja mam za soba wieczorno-nocną awanturę z TZ, podczas której powiedział mi, ze ma dość i się wyprowadza. Nie wiem co dalej z nami będzie. Stwierdził, ze mnie kocha, ale nie ma sensu tak przez cale zycie ciagle sie kłocic. No i tak siedzielismy z 1,5 h, on w milczeniu, ja płacząc. w koncu przytulil mnie, przeprosil, ze sie uniosl, ze wcale tego nie chce. Nie rozmawialismy juz, przytulalismy sie, zasnelismy tak mocno przytuleni do siebie.
ooo jak dobrze, że już wszystko wyjaśnione, teraz to może być już tylko lepiej. Czasem kłótnia, nawet ta duża dobrze robi związkowi, oczyszcza atmosferę.

Cytat:
Witam laseczki właśnie zapisałam nas na andrzejki TŻ wynalazł gdzieś impreze andrzejkową w super restauracji za 45zł od pary, tak od pary dobrze widzicie w tym jest wliczona ciepła kolacja a przygrywał bedzie DJ
no taniutko, u nas za impreze andrzejkową chcą 120 zł od pary, z tym, że grać będzie zespół

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
zobaczcie jaką fajną fryzurkę miała jedna z wizażanek
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1225717145
suknioę zresztą też.
śliczna, takie właśnie mi się podobają, no i też chce kwiatka we włosach

Cytat:
Nie ma się co śmiać... weź Ty sobie to wyobraź jak go tak by skręcało całą mszę i biedy by się skoncentrować nie mógł na tym co potrzeba, tylko by przebierał z nogi na nogę i w myślach mówiłby ... "o Boże czemu akurat teraz mi się to przydażyło, Wacus nie szalej"

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zrobilam pierwsze pudełko i zaproszenie takie niedokladne zeby tylko zobaczyc jak bedzie wygladac. Na tej złotej karteczce bedzie przyklejona karteczka koloru ecru (takiego jak kolor zaproszenia) obcieta nozyczkami ze wzorkiem na której bedzie podziekowanie dla gości. Zaznaczam ze to model testowy, nierówny i niedokładny. Co sądzicie o tym??
ładne fajnie ci wyszło

edit
kasiaher ja cię chyba nie mam na nk

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-11-04 o 13:54 Powód: do kasi:)
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:52   #2725
agus87
Zakorzenienie

dziewuszki ja jade z tesciowka do miasta bede wieczorkiem papa
ps. tak pracuje jak widzicie
Stary 2008-11-04, 13:52   #2726
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguś87- a jakie te zawieszki będziesz robić? ja myślałam o etykietach na butelki ale jeszcze nie wiem
No właśnie jeszcze etykietki na wódeczkę
Stary 2008-11-04, 13:53   #2727
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no to wlanie o to mi chodzilo

oki ja lece pa
Stary 2008-11-04, 13:54   #2728
azzis
Zakorzenienie

Dziewczyny fajny ten pomysł z pudełeczkami.

Ja będę miała winietki (z przodu będzie nazwisko, a z tyłu podziękowanie za przybycie itp.) i teraz nie wiem czy dać samo takie pudełeczko? Bo widzę, że na większości też są podziękowania... Czy napisać tylko nasze imiona i datę? Nie będzie to łyso wyglądało?

Stary 2008-11-04, 13:56   #2729
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
A cos mi się przypomniało nie wiem czy pamiętacie z podsstawówki z ZPT takie pudełka się robiło z kartoników, takie że wieczko było z takich ćwiartek koła i je się tak ze soba splatało i taki jakby wkiatek powstawal... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Szukalam tego na necie ale nie mogłam znaleźć...
Wiem chyba o co ci chodzi gdzies też widziałam takie pudełka na necie i był chyba nawet szablon jak znajde to ci wrzuce.
Stary 2008-11-04, 14:01   #2730
Daysy85
Zakorzenienie

Patrzcie ile fajnych pudełek ale sitki tzreba bylo by kombinować...
http://sklepy.allegro.pl/item420547397_420547397.html

Kurdę tam jest jedno takie płaskie z bokami otwieranymi i ja kiedyś maiłam takie małe pudełeczko a w środku próbka szminki chyba i ja to wywaliłam
A teraz to bym miala jak znalazł...
A tam jest też jedno takie jak my tu z dziewczynami robiłyśmy tylko tak jak by bez tego sześcioboku na dole...

http://allegro.pl/item461925653_pude...ywny_gift.html

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-11-04 o 14:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości