![]() |
#31 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Zdjęcia z płodem?
A mnie jest bardzo żal tej kobiety... Może to wynikło z szoku po utracie dziecka, może z jakiegoś poczucia winy... W każdym razie uważam, że ona potrzebuje pomocy, a nie nagłaśniania tej sprawy w internecie i robienia sensacji.
I nawet jeśli ktoś jej tej pomocy teraz udzieli i ona wróci do równowagi, to niestety już zostanie z etykietką "wariatki, która się płodem zajmowała", "tej, co ma coś z głową", ewentualnie "upośledzonej". Smutne. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-11-04 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze zdjecie w szpitalu mysle ze jest prawdziwe reszta nie. Nie wydaje sie zwlok do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rodzina o tym nie wie. architekt80, w Polsce się chyba wydaje zwłoki wcześniaka. Ale nie jestem pewna...
plączę się w zdradzieckie supły. Czasami pękam, bo mnie przerywa niecierpliwość życia. Edytowane przez Arethaf Czas edycji: 2008-11-04 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Straszne !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezuuuu. To straszne. A zdjęcie z czapeczką. Brak słów ![]() To straszne, a najbardziej szkoda mi tych małych dzieci.
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o tym samym pisałam...że to wszystko się inaczej odbywa, tak, jak w przypadku zwykłych pogrzebów. Dlatego ja na chwilę obecną uważam, że płód na zdjęciach nie jest prawdziwy.
Poza tym, czy ktoś się orientuje na ilu tygodniowy ten płód wygląda? i co musi się wydarzyć, żeby go w takim kształcie, jak to widać na zdjęciach, wydobyć na zewnątrz?
Wymienię Edytowane przez cheer Czas edycji: 2008-11-04 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Matko Kochana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej zdjęcia z martwym płodem prawdziwym, czy też nieprawdziwym objawem normalności nie są...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Podejrzewam, że to nie w Polsce miała miejsce ta sytuacja. Tak czy siak, matka powinna mieć prawo odebrania szczątek z poronienia, albo martwego dziecka i pochować je, bo to przecież był członek ich rodziny (lepiej tak, niż mieć świadomość, że wylądowały na szpitalnym śmietniku). Ale to już przegięcie. Ok, toleruję, kiedy robi to sama i niech sobie nawet śpi z tym płodem, jeśli ma jej to w czymś pomóc (choć i tak widzę, że bez psychologa dla całej rodziny się u nich nie obejdzie), ale niech nie miesza w to dzieci. Po ich twarzach widać, że nie chcą tego robić i niewiele z tego rozumieją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
To straszne co zobaczyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Lexie jak zwykle wnosisz do dyskusji zdrowy rozsadek i empatie.
Cos mi sie tez to wydaje podejrzane... "artykol" nie podaje zrodla, lub nawet kraju w jakim sie to dzieje...
Edytowane przez eternalvoyageur Czas edycji: 2008-11-04 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie to szok, ona nie powinna tak postąpić zmarłemu należy się szacunek a nie ubieranie w czapeczkę to bez sensu
![]() |
#46 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i byłby tak świetnie "zakonserwowany" - zabalsanomowany?? takich maleństw chyba nie balasamują? Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dlaczego ktoś to upublicznił? brak mi słów... ok lexie zgodzę się ze trzeba współczuć kobiecie która straciła dziecko.. tylko te które straciły dziecko nie robia czegoś takiego... i jezeli ona potrzebuje pomocy psychiatrycznej... to czemu jej jeszczze nie dostała? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ok wydaja rodzinie , tylko jak? Po zwloki przyjezdza zaklad pogrzebowy. Chyba nie mozna trzymac zmarlego krewnego w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
moc to chyba mozna, na pewno w dawnych czasach mozna bylo, na wsiach teraz chyba tez niektorzy trzymaja zwloki w domach... chyba, bo pewna nie jestem ale obilo mi sie takie cos o uczy.
![]() |
#49 |
Uzależnienie
|
W małych miejscowościach i wsiach zawsze pogrzeb wychodzi z domu bo tam też są zwłoki, ludzie się modlą. To bardzo niemiłe uczucie położyć się spać gdy za ścianą jest martwy dziadek...
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ta pani jest chora, szok spowodowany poronieniem, rzuciło się jej na rozum. Powinien zaopiekować się nią psycholog, a szczątki powinny zostać pochowane. To nie tylko nieetyczne, ale też niebezpieczne - przecież w tym "dziecku" postępuje proces rozkładu... Do tego te małe dzieci... Zastanawiam się gdzie jest mąż/partner jak mógł do czegoś takiego dopuścić. Osobiście w tym drastycznym temacie uważam, że nie powinno się wydawać ze szpitala zwłok dziecka po poronieniu, tak jak nie powinno się dawać pacjentowi jego odciętej ręki gdyby sobie tego zażyczył (i nie wydaje się zresztą). Poronienie to wielka tragedia, ale trzeba też zachować zdrowy rozsądek - płód umarł, ciąży nie ma... po co urządzać jakieś pseudo pochówki (bo nie są to nawet normalne pogrzeby) i podkarmiać swój ból i uczucie straty?
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zazwyczaj rodzina nie kładzie sie spac w nocy, jesli zwloki leżą w domu. Taki OT
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Boże, to jest przerażające!! I jeszcze dzieciom pokazuje płód....
Jestem wstrząśnieta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli jest to dom zmarlego? To nie jest kilka tygodnia, tylko kwestia dwóch dni. Nasze zdania różnią się, bo ja jestem przyzwyczajona do tego, że zmarły lezy w domu, a dla ciebie to nie do pomyślenia. Ja osobiście nie wyobrażam sobie, zebyśmy odwieźli dziadzia (który zmarł półtora roku temu), z domu, w którym zmarl do kostnicy czy do kaplicy, do innej miejscowości - bo w mojej kaplicy nie ma. Jesli tak by sie stało, to odebrałabym to jako "niech nie lezy w domu, sobie poleży gdzie indziej, i poczeka do pogrzebu". Ale tylko dlatego, że dla mnie zatrzymanie zmarłego do czasu pogrzebu w domu jest całkowicie normalne i nie ma w tym nic dziwnego.
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Żal mi tej kobiety
![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napisalam ze to dla mnie nie do pomyslenia tylko ze raczej sobie tego nie wyobrazam. Skoro juz tak szczerze piszesz to spytam kiedy w takim razie odwiezliscie dziadka do zakladu pogrzebowego ? Jak to sie odbylo technicznie. Pytam z ciekawosci jesli to dla Ciebie trudne to oczywiscie nie pisz ![]() Edytowane przez architekt80 Czas edycji: 2008-11-04 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
wstrząsające zdjęcia
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Paul's girl
|
Cytat:
jakieś takie to dla mnie hamerykańskie... a swoja drogą ciekawe co zrobi jak płód zacznie gnić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odwoziliśmy Go do zakłady pogrzebowego. U nas jest tak, że po prostu zamawia się karawn, który przyjeżdza pod dom zmarłego, do domu przychodzi ksiądz , odmawia modlitwę przy trumnie (jesli przez czas kiedy zwłoki leżą w domu trumna jest otwarta to przed zamknięciem wieka kropi zwłoki wodą święconą), trumnę wynosi się z domu, wkłąda do karawanu i idzie (lub jesli odległość jest większa) to jedzie za karawanem do kościoła. Teraz ja zapytam po co w miescie odwozi sie zmarłego do zakądu pogrzebowego?
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi bliscy poza babcia zmarli w szpitalu. Gdy babcia umarla nie wiedzialam ze to juz wiec wezwalam karetke, myslalam ze ja uratuja. Ale chyba lekarz musi potwierdzic zgon? Edytowane przez architekt80 Czas edycji: 2008-11-04 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.