..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::.. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-04, 15:01   #2281
bambi1311
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam jak ona tam miaal jakaś wiejska pieczona i faktycznie była chuda mało tłuszczyku miała

Ale co do leczo to ja myślałam by zamias kiełbasy dodać kawałki piersi z kurczaka pokrojone
ja wlasnie dzisiaj mialam cos podobnie przyrzadzonego, kawalki kurczaka w malutkie kosteczki z przyparawa chili con carne, cebulka, i to wszystko w pomidorach z puszki i bazylia, i jakos takie nijakie mi to wyszło, czyzbym znudzila sie kurakiem?dlatego pomsylalam o kielbascealbo po prostu taka kiepska kuchara ze mnie
kurcze, najbardziej lubie ostre meksyanskie zarełko, taka zupa azteka!!!!:s linaczywiscie kiedys probowalam cos podobnego upichcic, ale juz takie smaczne mi nie wyszło

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 15:05   #2282
topka
Raczkowanie

pysiamn ja tez chce takie kawkinawet slodkiego nie potrzebaale Ci zazdroszcze talentu
ps.moj synek 15.listopada skonczy pol roczku.maly brzdac z niegoa Twoj Kubus juz ponad roczek ma?tak?
moj wlasnie z tata drzemie a ja mieszkanie troche ogarnelam,bo zarastalismy

na obiad szykuje pieczone dzwonko z lososia i do tego jakos surowke z bialej kapusty.wlasnie buszuje po necie w poszukiwaniu inspiracji...
topka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 15:14   #2283
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
ja wlasnie dzisiaj mialam cos podobnie przyrzadzonego, kawalki kurczaka w malutkie kosteczki z przyparawa chili con carne, cebulka, i to wszystko w pomidorach z puszki i bazylia, i jakos takie nijakie mi to wyszło, czyzbym znudzila sie kurakiem?dlatego pomsylalam o kielbascealbo po prostu taka kiepska kuchara ze mnie
kurcze, najbardziej lubie ostre meksyanskie zarełko, taka zupa azteka!!!!:s linaczywiscie kiedys probowalam cos podobnego upichcic, ale juz takie smaczne mi nie wyszło
Mhhhhhh to faktycznie poszukaj chudej kiełbaski i może zrób trochę z kurczakiem, i na smaczek troszkę z kiełbaską...bo za dużo kiełbaski to niby nie wskazane jest tak jak parówki

Sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez topka Pokaż wiadomość
pysiamn ja tez chce takie kawkinawet slodkiego nie potrzebaale Ci zazdroszcze talentu
ps.moj synek 15.listopada skonczy pol roczku.maly brzdac z niegoa Twoj Kubus juz ponad roczek ma?tak?
moj wlasnie z tata drzemie a ja mieszkanie troche ogarnelam,bo zarastalismy

na obiad szykuje pieczone dzwonko z lososia i do tego jakos surowke z bialej kapusty.wlasnie buszuje po necie w poszukiwaniu inspiracji...
Topka to zapraszam do Warszawy chętnie Cię taką poczestuję

O poł roczku, to fajniutko sama widzisz zapewne jak fajnie sie zmienia...jeszcze najfajniesze przed tobą, siadanie, wstawanie, raczkowanie....

Mój Kubuś skończył roczek leci mu 13 miesiąc

Ryba się piecze już ponad 0,5h i nadal jeszcze surowa Chyba kichę odstawiłam

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 15:21   #2284
topka
Raczkowanie

najbardziej lubie ostre meksyanskie zarełko, taka zupa azteka!!!!

bambito ja Ci proponuje zupe meksykanska z watku o przepisach na sb(na pierwsza faze idealna).ja ja zrobilam i pomrozilam i na pare dni bylo.wprawdzie troche zmodyfikowalam ale byla pyyyyyyyycha.

pysiamn jesli jakims cudem by mi sie zdarzylo do Warszawy zawitac nieomieszkam sie na kawke wprosic
co do synka to masz racje.pewnie sama pamietasz jak to bylo jak Twoj Kubus zaczynal robic coraz to nowsze rzeczy.ja jestem taka dumna,bo od paru dni potrafi sam sobie trzymas butelke jak je i wczoraj nawet sam z lyzeczka probowal sie karmic.jeszcze nie siedzi i nie raczkuje ale jak chce sie do czegos dostac to sie roluje tak dlugo az dotrze do celu he he.na sekudne nie mozna go zostawic
wszelkie kable i gazety sa jego...ale jest przekochany.jak sie obudzi to na spacer troche swiezego powietrza powdychac i kalorii zgubic hi hi
Stary 2008-11-04, 15:33   #2285
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez topka Pokaż wiadomość
najbardziej lubie ostre meksyanskie zarełko, taka zupa azteka!!!!

bambito ja Ci proponuje zupe meksykanska z watku o przepisach na sb(na pierwsza faze idealna).ja ja zrobilam i pomrozilam i na pare dni bylo.wprawdzie troche zmodyfikowalam ale byla pyyyyyyyycha.
topkadobry pomysł, upichce wieczorkiem zupke meksykanska, przypomnialo mi sie ze kiedyz prawie uzaleznilam sie od takiej zupki, podaje ja z mozarella, palce lizac i wciagne jutro na sniadanie, hehe, bo jak tu zabrac zupe do pracya leczo bedzie pojutrze

Wasze dzidziusie pocieszne, juz sobie je wyobrazam, ja mam takiego brzdaca w sumie w najblziszych planach, pewnie jak uda mi sie zrzucuc nadprogramowe kg to zajde w ciaze, bo maz cos meczy i meczywlasnie, wlasnie, a myslicie ze bedac w ciazy mozna stosowac SB?

74 masakra

Edytowane przez bambi1311
Czas edycji: 2008-11-04 o 15:36
Stary 2008-11-04, 15:43   #2286
topka
Raczkowanie

bambi wydaje mi sie,ze druga i trzecia faza sb sa bardzo zdrowe,dostarczasz wszystkiego,co potrzebne,wiec czemu nie?mozna tak kombinowac aby jesc to co ciezarnym najbardziej potrzebne(kwas foliowy,wapn,zelazo).bedz ie to korzystne dla Ciebie i Twego przyszlego brzdaca.
jesli sie myle prosz emnie poprawic.a najlepiej jak zapytasz sie lekarza prowadzacego ciaze

pysiamn jak rybka?

ja czekam i czekam na maluszka zeby sie obudzil,bo musze do sklepu po kapuste skoczyc...przez to obiad mi sie opozni i dlatego wlasnie wszamalam tosta z maleskiem orzechowym i zielona herbatke parze....mmmmmhmmm

Edytowane przez topka
Czas edycji: 2008-11-04 o 15:54
Stary 2008-11-04, 15:54   #2287
pysiamn
Zakorzenienie

Ot i po obiedzie Ryba była taka sobie jak mam być szczera Chyba przesadzilam z ziołami

Bambi
Co do ciąży to ja też myślę że II i III faza jak najbardziej nadają się do stosowania w trakcie, wazne by jeść zdrowo, więc jedzenie dużej ilosći warzyw, białego mięsa i ryb jak najbardziej w dodatku z owocami...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ryba z rozmarynem i brokułami.jpg (50,9 KB, 63 załadowań)

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-04 o 15:58 Powód: dopisek
Stary 2008-11-04, 16:17   #2288
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Fajnie wyglada obiadek, ale ja bym taka porcja sie nie najadla. Ja na przekaski wiecej jem.
Moj obiadek siedzi wlasnie w piekarniku, tyle tego jest, ze chyba pekne, bo trudno mi przestac, tak bardzo lubie takie zapiekanki.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 16:26   #2289
natalaplo
Rozeznanie

a ja miałam zjesc na obiad dzis piers kurczaka z parmezanem i pomidorkami a tu bum! moja tesciowa wpadła z mielonymi i kartofelkami zeby mi roboty odjąć

no i siedziałam i jadłam dwa mielone (chude ale na oleju smażone ) i łyżke ziemniaków bo jak odmówić?

lece na stepperek, bede palić ten tłuszcz i te węgle

jaaaaaaaaaaaaa...........

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 16:35   #2290
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Fajnie wyglada obiadek, ale ja bym taka porcja sie nie najadla. Ja na przekaski wiecej jem.
Moj obiadek siedzi wlasnie w piekarniku, tyle tego jest, ze chyba pekne, bo trudno mi przestac, tak bardzo lubie takie zapiekanki.

Fruity a podaj przepis na zapiekanke

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-04, 17:00   #2291
fruity
Wtajemniczenie

Jedyne co u mnie w takiej zapiekance jest podstawa to mieso mielone, cukinia i pomidory cale z puszki. A z reszta mozna szalec jak sie chce, i z warzywami i przyprawami.
Dzisiaj podsmazylam miesko, dodalam czerwona cebulke i duzo czosnku, podsmazylam, dodalam cukinie, podsmazylam, pomidory z puszki, fasole czerwona i przyprawilam wedlug gustu.
Wszystko do formy, posypalam feta. Tu tez mozna sie wyszalec z serami i po tym tez widac, ze zolte lighty nie moga nazywac sie serami, bo robi sie z nich folia w piekarniku. BEH! Nigdy wiecej!
W piekarniku 200 stopni jakies 30min i gotowe.
Nie wyglada to supe wysmienicie, ale smakuje pycha i nie dietetycznie.
Zjedlismy z Tz wiecej niz polowe. I moglabym co chwile jesc i jesc. Pewnie dzisiaj skonczymy podjadaniem.

EDIT: Tz zauwazyl, ze mam problem z zapiekanka przedemna i ja schowal na jutro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSL14787.jpg (54,2 KB, 33 załadowań)

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2008-11-04 o 17:04
Stary 2008-11-04, 17:42   #2292
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co u mnie w takiej zapiekance jest podstawa to mieso mielone, cukinia i pomidory cale z puszki. A z reszta mozna szalec jak sie chce, i z warzywami i przyprawami.
Dzisiaj podsmazylam miesko, dodalam czerwona cebulke i duzo czosnku, podsmazylam, dodalam cukinie, podsmazylam, pomidory z puszki, fasole czerwona i przyprawilam wedlug gustu.
Wszystko do formy, posypalam feta. Tu tez mozna sie wyszalec z serami i po tym tez widac, ze zolte lighty nie moga nazywac sie serami, bo robi sie z nich folia w piekarniku. BEH! Nigdy wiecej!
W piekarniku 200 stopni jakies 30min i gotowe.
Zjedlismy z Tz wiecej niz polowe. I moglabym co chwile jesc i jesc. Pewnie dzisiaj skonczymy podjadaniem.

Dziękuje za przepis
Wygląda
Muszę koniecznie zmałpować

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-04, 18:17   #2293
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
To mamy podobna pojemnosc zoladka

Cytat:
Ot i po obiedzie Ryba była taka sobie jak mam być szczera Chyba przesadzilam z ziołami
Kiełki Moje sie wlasnie choduja, beda za 2 dni

A ja dzis na kolacje chyba tunczyka z puszki zjem z czyms w salatce
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 18:38   #2294
fruity
Wtajemniczenie

Ja tez mam zamiar zjesc na kolacje tunczyka w salatce. Pewnie jeszcze z jajkiem lub dwoma.
Ja robicie te kielki?? Ja strasznie lubie ale nie mam pojecia jak i co.

Mnie od ponad tygodnia tak glowa boli, ze trudno mi wytrzymac. No to jako niskocisnieniowiec mierze sobie przed chwila no i oczywista sprawa: 92 na 63. Zrobilam znowu 0,5l kawy ze spenionym mlekiem. Mierze cisnienie i co: 107 na 67. Tez nie o wiele lepiej. :/

Te kawy to apropos byly moimi przekaskami dzisiaj.
Na sniadanie mialam 2 kromki pelnoziarnistego. 1 z serkiem ze szczypiorkiem 5% i na to takie kawaleczki 2% "boczku", a druga z poledwica no i pomidorek do tego. Na obiad zapiekanka. A na kolacje zjem salate maslowa i roszponke, oliwki, ogorek, papryka i tunczyk oraz 2 jajka.

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2008-11-04 o 19:07
Stary 2008-11-04, 19:14   #2295
pysiamn
Zakorzenienie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9589621]

Kiełki Moje sie wlasnie choduja, beda za 2 dni [/quote]
Ja też lubię przyznam że te rzodkiewki to kupiłam

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9589621]A ja dzis na kolacje chyba tunczyka z puszki zjem z czyms w salatce [/quote]
Tuńczyka też uwielbiam z jajkami ogólne ze wszystkim mniammmmm
Cytat:
Ja tez mam zamiar zjesc na kolacje tunczyka w salatce. Pewnie jeszcze z jajkiem lub dwoma.
Ja już jajka ugotowalam tuńczyka mam, więc może też sobię zrobię
Cytat:
Ja robiłam kiedyś to tak jak wysiewasz rzeżucha na gazie lub ligninie podlewasz nasionak wodą i sobie rosną mniammmmmmm dawno sama nie robiłam

Cytat:
Mnie od ponad tygodnia tak glowa boli, ze trudno mi wytrzymac. No to jako niskocisnieniowiec mierze sobie przed chwila no i oczywista sprawa: 92 na 63. Zrobilam znowu 0,5l kawy ze spenionym mlekiem. Mierze cisnienie i co: 107 na 67. Tez nie o wiele lepiej. :/
Może ta kawka pomoże

Wczoraj smęciłam mężulkowi że zjadlabym batona czy cuś

I dziś przyjechał z pracy i mówi kochanie coś dla Ciebie mam, nie wiem czy możesz, ale kupiłem Ci tadam tadam : Czekolada 0% cukru

Ucieszyłam się bo niby cukru nie ma

Skład:substancje słodzące (laktitol,aspartam), mleko w proszku , tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgatory(lecytyna sojowa i E476), aromaty.
Spożycie w dużych ilosciach może dać efekt przeczyszczajcy...mi to by sięprzydało

ps Wiem że lepiej nie, ale .....w nagłej slabosci można kawałek ? Jak myślicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czrkolada.jpg (16,3 KB, 54 załadowań)

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-04 o 19:20
Stary 2008-11-04, 19:22   #2296
fruity
Wtajemniczenie

No wlasnie po kawie za bardzo sie nie polepszylo.

Nie wiem jaki IG ma taka czekolada, ale napewno lepsza nie zwykla mleczna.
A w smaku to ciekawa jestem jaka ona jest. Ja ostatnio Lindta probuje po kolei, i jak narazie z Limonka i zielonym pieprzem jest moim faworytem. Ale fajnie by bylo gdyby byla calkiem bez cukru, ale takiej dobrej bez cukru napewno nie ma. Nie mozna miec wszystkiego. A jak grzech to pozadny grzech. :P No ale przynajmniej 70%.
http://www.lindt.de/epages/Lindt.sf/...Products/01911

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2008-11-04 o 19:24
Stary 2008-11-04, 19:28   #2297
zielonamorelka
Zakorzenienie

hejk hej
nie bylo mnie tu tyllko wczoraj a tu 5 stron?no nie szalejcie tak kobitki hehe
nie mam czasu nadrabiac
powiem tylko ze moja dieta lezy i kwiczy;/
rano jestem swieta w szkole tez
ale jak wroce do domu to zaczyna sie koszmar
jestem jak szatan jakis hehe ciagle jem jem jem slodycze i biale pieczywko;/
narazie odstawilam TLII [znaczy lykac bede tak nieregularnie ale kilka dni musze przerwac]bo coraz bardziej i czesciej kluje mnie w okolicy serca.nie wiem od czego ale wole nic nie lykac narazie.
*ah no i takie pytanie:czy pasztet drobiowy odrobinka do posmarowania chleba to bardzo zle?bo rano nie bardzo jest czym[poza niutella dzemem itp swinstwa]posmarowac ten chleb do skzoly a z pomidorem nie zrobie zbey sie w torbie kompletnie rozpackal.
*a i jeszcze jedno margaryna.kiedys ktoras tu pisala ze znalazla jakas 30%bo ja sprawdzalam moja delme z lodowki i tam jest 20%tluszczu wegli oczywiscie 0 itd to znaczy ze co moge smarowac czy jednak nie?oczywiscie nie codziennie ale co kilka dnibardzo cieniutka warstwe.
i jutro juz postaram sie ladnie jesc grzecznie jak wroce do domu i nie robic takiej rozroby[a slodkosci jest mnustwo bo same imprezy.wczoraj moje imieniny dzisiaj babci urodziny i tak jakos sie wszystko sklada eh]
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:30   #2298
Konto usunięte

Cytat:
Ja też lubię przyznam że te rzodkiewki to kupiłam
O ty

Cytat:
Nasiona na kiełki kupiłam na allegro bo u mnie w miescie nie ma chyba nigdzie. Na alegro mozna dostać fajne mieszanki - witaminowa, przyprawowa, pikantna itp. Juz zuzyłam prawie wszystkie. Nie inwestowałam w kiełkownice, mam sloiczek, gazę, gumkę recepturkę i szklanke i tak sobie choduje. Opis sposobu jest tu : http://www.puszka.pl/txt/kielki-opis.jsp

moje dzisiejsze jedzenie nawet ladne:
sn - > ryz parboiled z jogurtem kakaowym własnej roboty (naturalny 0,1% lidlowy, 2 łyżki kakao, fruktoza), resztką pilosa i powidłem sliwkowym
2sn -> porządna porcja sałatki: pekinska, pomidor, pilos sałatkowy, oliwki, oliwa, ocet bals.
przegrycha -> jajko na twardo, pomidor
kolacja -> puszka tunczyta podgrzana w mikrofali z przyprawami (tak wiem, leń ), solidna porcja papryki konserwowej

Wlasnie obejrzlam 6 odcinek Gotowych na wszystko V. Rewelacja
A teraz ide robic salatke na jutro do pracy i rozwiesić pranie, pomyśle przy okazji nad jutrzejszym sniadaniem
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:39   #2299
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie po kawie za bardzo sie nie polepszylo.

Cytat:
Nie wiem jaki IG ma taka czekolada, ale napewno lepsza nie zwykla mleczna.
A w smaku to ciekawa jestem jaka ona jest. Ja ostatnio Lindta probuje po kolei, i jak narazie z Limonka i zielonym pieprzem jest moim faworytem. Ale fajnie by bylo gdyby byla calkiem bez cukru, ale takiej dobrej bez cukru napewno nie ma. Nie mozna miec wszystkiego. A jak grzech to pozadny grzech. :P No ale przynajmniej 70%.
http://www.lindt.de/epages/Lindt.sf/...Products/01911
Na opakowaniu jest napisan 0% cukru, ajki ma index to

Ale ta twoja to

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
*ah no i takie pytanie:czy pasztet drobiowy odrobinka do posmarowania chleba to bardzo zle?bo rano nie bardzo jest czym[poza niutella dzemem itp swinstwa]posmarowac ten chleb do skzoly a z pomidorem nie zrobie zbey sie w torbie kompletnie rozpackal.
*a i jeszcze jedno margaryna.kiedys ktoras tu pisala ze znalazla jakas 30%bo ja sprawdzalam moja delme z lodowki i tam jest 20%tluszczu wegli oczywiscie 0 itd to znaczy ze co moge smarowac czy jednak nie?oczywiscie nie codziennie ale co kilka dnibardzo cieniutka warstwe.
Myślę morelko że margarynę od czasu do czasu można, ale pasztet to bo w książce było by unikać

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-04, 19:43   #2300
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:

Na opakowaniu jest napisan 0% cukru, ajki ma index to

Ale ta twoja to

Myślę morelko że margarynę od czasu do czasu można, ale pasztet to bo w książce było by unikać
dziekuje za odpowiedz.musze znalesc cos innego do szkolnych kanapek.tylko co
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-04, 19:47   #2301
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
W Cerfurze można kupić wędzoną pierś z kurczaka.

to 100% samej piersi kurczaka tylko że uwęcdzona Jest pyszna...same mięsko nadaje się na kanapki krojona cienko i do sałatek krojona w kosteczkę...polecam

Edit:
Morelko co do margary looknełam do książki : margaryna z oliwy z oliwek, zrówno o obnizonej zawartości tłuszczu jak i pełno tłusta = bardzo ograniczać

Margaryna bez tłusz. trans = korzystnie podane są nazwy ale nie polskie więc u nas pewnie niedostepne

Pasztety =UNIKAĆ ;/

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-04 o 19:52 Powód: edit
Stary 2008-11-04, 19:48   #2302
natalaplo
Rozeznanie

właśnie zjadam kolacje - dwa jajka na twardo, pół pomidorka i plaster szynki indyczej drugi plaster zjadłam w trakcie przygotowywanie kolacyjki

musze tez tymi kiełkami sie zainteresowac

nie moge przeboleC obiadku teściowej... jak tak wogóle można?!
stepperkowałam 20 minut dzis i na twisterze sie nawet pokręciłam ale krótko no bo kolka...

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:55   #2303
fruity
Wtajemniczenie

Ja tam pasztet jem, ale ja jem tez pelnotluste sery i czasem tluste kielbasy, wiec pasztetem sie najmniej przejmuje.
Morelko to kup sobie poledwice, jest chuda, albo inna chuda wedline, albo smaruj serkami itp. Jest duzo mozliwosci.
Dziekuje Cykado! Musze przy okazji poszperac.
Jajka sie wlasnie ugotowaly, robie sobie kolacyjke.

Stary 2008-11-04, 20:10   #2304
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
W Cerfurze można kupić wędzoną pierś z kurczaka.

to 100% samej piersi kurczaka tylko że uwęcdzona Jest pyszna...same mięsko nadaje się na kanapki krojona cienko i do sałatek krojona w kosteczkę...polecam

Edit: Morelko co do margary looknełam do książki : margaryna z oliwy z oliwek, zrówno o obnizonej zawartości tłuszczu jak i pełno tłusta = bardzo ograniczać

Margaryna bez tłusz. trans = korzystnie podane są nazwy ale nie polskie więc u nas pewnie niedostepne

Pasztety =UNIKAĆ ;/
czyli margaryny tez nie bede uzywac[heh i tak nigdy jej nie uzywalam]niestety do carefura to ja mam conajmniej 50pare kilometrow hehe.ale poszukam jakas chuda szyneczke lub kupie sobie ten ser poltlusty no albo cos sie wymysli
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-04, 20:24   #2305
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

witam

wreszcie w moim zyciu widac jakies przejasnienia i bede miec byc moze troszke wiecej czasu. Zaleglosci w czytaniu mam straszliwe. Co przeczytam trzy zalegle strony to 5 nowych powstaje
Strasznie jestem zabiegana wiec jadam byle co i w pospiechu i niestety chyba przybieram Musze zwolnic tempo zycia bo inaczej nawet SB nie pomoze. Zdrowo odzywiac sie to nie tylko jesc zdrowe rzeczy ale przede wszystkim regularnie i nie w biegu.

fruity jak u ciebie? wciaz na rozdrozu czy troszke sie wyprostowala sytuacja?

ska ach jak ci zazdroszcze Mediolanu

Pozdrawiam was wszystkie razem i kazda z osobna. Jak nadrobie stracone posty to sie bede czesciej odzywac
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:24   #2306
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:

fruity, zapiekanka wyglada bardzo , bardzo apetycznie, i jaka zdrowa i pozywna, a o to nam sie rozchodzi, ja chyba w piatek udam sie na rynek i zapkupie taki zwykly piekarnik, starodawny, bo tyle pysznych rzeczy mi kolo nosa przechodzi

Cytat:
.
widze ze nie jestem sama z niskim cisnieniem, ja ostatnio jak mierzylam mialam 90/50, dlatego zakup dzisiejszy spieniacza do mleka na pewno uprzyjemni mi delektowanie sie kawusiami

Cytat:
morelko, sa moze rob sobie takie pasty na kanapki:
ja rozdrabniam jajko z serem feta light i lacze majonezem badz ketchupem, mega pyszna, ja uzywam ich do zawijaskow z szyneczki drobiowej

a dzisiaj zjadlam chyba rekordowa ilosc posilkow, ale na szczesie same SB(mam nadziej)
- 2 kromki razowca z, 1/2 makreli, ogorek kwaszony i papryka
- jablko, pol kawalka ciastka drozdzowego
- kurczak w sosie pomidorowym
- troche platkow owsianych z kiwi i jogurtem naturalnym
- troche bigosu
- 2 zawijaski z szynki z w/w pasta, 1 zawijas z sera zoltego z pastą, ogorek kwaszony, kawalek domowego pasztetu drobiowego, papryka

niezle jak na jeden dzien, co?
za chwile znow zanurzam sie w moj ukochany Prison Brake

aha, dziewczynki i dzieki za porady odnosnie dietki w ciazy

74 masakra
Stary 2008-11-04, 20:26   #2307
fruity
Wtajemniczenie

To byla moja kolacja, tylko ze w efekcie zjadlam 2 razy tyle salaty. Zawsze bylam salaciara.
Glowa niestety mi strasznie peka, musze wziasc tabletki i klade sie obejrzec ulubione seriale.

Milego wieczoru i nocy wszystkim zycze!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSL14806.jpg (53,5 KB, 27 załadowań)

Stary 2008-11-04, 20:26   #2308
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość
właśnie zjadam kolacje - dwa jajka na twardo, pół pomidorka i plaster szynki indyczej drugi plaster zjadłam w trakcie przygotowywanie kolacyjki ...
Widzę że dziś kolacyjnie jajkowo

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość
nie moge przeboleC obiadku teściowej... jak tak wogóle można?!
stepperkowałam 20 minut dzis i na twisterze sie nawet pokręciłam ale krótko no bo kolka...
Oj tam spaliłaś 20 minut na twisterze

Cytat:
Jajka sie wlasnie ugotowaly, robie sobie kolacyjke.
Mniam ja też jajkowo

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-04, 20:30   #2309
pysiamn
Zakorzenienie

Bambi fajny pomysł na pasty
Chyba zgapię, jak już bedę mogła jesć pieczywo
A jakie jecie pieczywo pelnoziarniste zwykłe , czy chrupkie Wasa ???

Cytat:
To byla moja kolacja, tylko ze w efekcie zjadlam 2 razy tyle salaty. Zawsze bylam salaciara.
Glowa niestety mi strasznie peka, musze wziasc tabletki i klade sie obejrzec ulubione seriale.

Milego wieczoru i nocy wszystkim zycze!
Ojej smakowicie wygląda , tylko ja się przekonać do oliwek nie potrafię, zawsze mam w lodówce, bo mąż lubi... a ja kiedyś próbowałam czarną nie smakowała mi i tak zostało od tamtej pory nie tknełam, ale te twoje w słatatce wyglądają MNIAM MNIAM może zrobięjeszcze jedno podejście

*** -12,5kg***
Stary 2008-11-04, 20:46   #2310
Konto usunięte

Cytat:
[
A jakie jecie pieczywo pelnoziarniste zwykłe , czy chrupkie Wasa ???
Pelnoziarniste home made
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości