|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fioletowe sciany
Cytat:
![]() a jaki masz kolor sufitu ??
![]() |
#3572 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Witam wszystkich!
Jestem tu nowy, więc z góry przepraszam jeśli np w złym wątku zamieściłem moje pytanie/prośbe ( ale starałem się ![]() Chce urzadzić pokoik i szukam ciekawego pomysłu i podpowiedzi. Zarówno chodzi mi o wystrój jak i tez kolorystyke (dlatego nei wiedziałem w którym wątku umieścić zapytanie ![]() Sprawa sie przedstawia następująco ![]() Jest to pokoik o małych i niewygodnych (przynajmniej jak dla mnie) kształtach/wymiarach 525cm x 230cm Chciałbym meble w stylu noweczesnym (raczej kolor typu wenge lub inny ciemny). Ubzdurałem sobie ![]() ![]() Do tego mały prost kwadratowy stoliczek 50cmx 50cm Musi sie tam też znalkeżc biurko zebym miał gdzie położyć komputer i coś do akwarium. Czekam na propozycje (najlepiej linki do konkretnych mebli/zdjęc na priv) albo np opisy jak dobrac kolory...przede wszystkim kolory, bo co do mebli to w sumie mam już mały pomysł, ale na razie nie chce go zdradzać tylko poczekac na wasze opinie (w pomyśle mam problem z czymś do spania, bo wszystko co poszukam nie pasuje mi do wymiarow:/) Z góry dziękuje za odp i przepraszam, że się tak rozpisałem, ale chciałem wszystko dobrze wyjaśnić ![]() Pozdrawiam mój email: robeert1985@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Rozeznanie
|
Robeert - mebli w kolorze wenge pełno teraz w sklepach i chyba każda firma ma je w ofercie.Napisz ile kasy na meble możesz przeznaczyć to ułatwi sprawe poszukiwania mebli. Napisz jakie lubisz kolory, jaką masz podłogę to wtedy łatwiej będzie coś doradzic. Mam nadzieję że dobrze przemyślałes kwestię koloru mebli bo wenge jest dosyć cięzkie w utrzymaniu czystości. Sama mam podłogę i meble w kolorze wenge i wiem coś o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
Robert te pufy się nazywają - WORKI SAKO
![]() Najpopularniejsze, w miarę solide meble wenge są z firmy BRW, droższe to VOX. Do mebli wenge w tak małym pomieszczeniu to nie wiem jaki kolor bym dała. No ale pasuje taka oliwkowa zieleń na pewno [BRW wykorzystała to w katalogu] VOX: http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--modern--/ http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--dj-metalik--/ BRW http://www.brw.com.pl/ [nie chce mi się załadować więć do konkretnych mebli nie podam linka, ale mają w ofercie bo sama chciałam je zakupić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
hej co myslicie o tym zeby w pokoju goscinnym byl stol szklany - jako jadalnia? Mam male mieszkanie i nie mam gdzie zrobic jadalni...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Skoro mały pokój, to lepiej kup stół który możesz rozłożyć i złożyć.
Jak wstawisz szklany stół to połowa pokoju zawalona. bo do tego dochodzą krzesła. edit: ja mam jadalnię - na razie prowizoryczną ![]() ![]() Generalnie też polecam stół kwadratowy, który rozłoży się na prostokąt. I krzesła rozkładane do piwnicy. Sama mam 4 przy stole jadalniane krzesła, plus 4 albo 6 [ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-05 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Rozeznanie
|
Też jestem tego samego zdania - mały rozkładany stół z 4 krzesełkami (możesz dokupić 4 rozkładane i schować je nawet w piwnicy) będzie najlepszy.
#3578 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie ;-)
Dziekuje za odp Niestety nastapiła mała zmiana ![]() ![]() ![]() ![]() 1) BIURKO-będe zamawiał na wymiar/na zamówienie dlatego jeśli macie jakić ciekawy pomysł na biurko naraznikowe to czekam na propzycje 2) SZAFA i KOMODA - okleje stare, dodam nowe klamki, postawie na nogach itd - czekam na propozycje co do okleiny i innych dodatków (ja myśle o wenge) 3)WORKI SAKO ![]() ![]() 4)TAPCZAN lub NAROŻNIK- też na wymiar/zamówienie, bo nic nie moge zmieścić dlatego czekam na propozycje wzoru i koloru...oczywiście tapczan to mam na mysli sofe czy wersalke albo obojętnie co tylko żeby miało funkcje spania ![]() 5)kolorystyka - tu mam też duży problem,więc również czekam na propozycje...ja myśle na coś w stylu capucino Tradycycjnie przepraszam, że sie rozpisałem;-) i czekam na Wasze pomysły, najlpiej konkretne zdjęcia/kolory/linki Pozdrawiam Robert |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Raczkowanie
|
RE qberka
Jakie kolory lubie hmmm...chciałbym żeby w pokoju było ciepło i przytulnie ![]() Parkiet hmmm - dośc jasny jest zrobiony z sosny i grabu, postaram sie niedługo zalaczyc zdejcie Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Rozeznanie
|
Robeert- nie wiem czy moje zdjęcia jakoś Ci pomogą ale mam pokój o podobnych wymiarach taki klasyczny "tramwaj" długi i wąski no i meble wenge które połączyłam z zielonymi ścianami. Fakt że nie mam w tym pokoju łóżka jedynie pufę na której można posiedzieć.
Chces zbrązowe meble i jasno brązowe ściany hmmm... bezpiecznie ale trochę nudno. No i same meble może lepiej pomaluj je zamiast oklejać zawsze bedzie to lepiej wyglądać niż okleina którą trzba bardzo starannie nakleic i bardzo uważać przy jej użytkowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny a ja mam problem .. do tej pory jakos mi to nie przeszkadzało ale naoglądałam sie waszych slicznych pokoi i mam problem bo mam puste sciany ![]() ![]()
![]() |
#3582 |
Rozeznanie
|
Konczita- bardzo mi miło że Ci sie podoba mój pokój
![]() Ja również w mojej maleńkiej sypialni mam szablon a wcześniej na ścianie zamiast szablonu wisiały plakaty z Ikea teraz powędrowały na inną ścianę i wiszą nad półką.Plakaty co zresztą widac są w delikatnej fioletowo-wrzosowej tonacji- trzy sztuki chyba 39zł. Ja mam ostanio jazde na "ozdoby" ścienne mojej roboty ![]() Co zresztą widać w moim zielonym pokoju obraz i w antyramach wiszą tkaniny z ikea ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Raczkowanie
|
Ja bym z fioletów widziała taki cieplejszy niż ten na zdjęciu, jakby bardziej przełamany brązem i do tego waniliowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
qberka pewnie, że zdjęcia pomogły
![]() ![]() ![]() Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam Robert H |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz poluje na dodatki do takiej kolorystyki i chyba ecri wanilia i kawa z mlekiem a do tego wszelkie odcienie fioletu ... - myslicie ze bedzie wygladało oki ??
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
qberka - nie noo.. świetne pokoiki
![]() ![]() jeśli dobrze zauwazylam w zielonym pokoju masz takie segregatory na polce z motywem kwiatowym i pudelko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: rozterki remontowe
wklejam zdjęcia drzwi zamontowanych w moim mieszkaniu.
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-11-13 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zadomowienie
|
Zapowiada sie ladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Raczkowanie
|
qberka-taki mam kolorek parkietu, tylko jest zniszczony i bedzie odświeżany, więc troszkę będzie inny kolor
Pozdrawiam Robert |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Rozeznanie
|
Robeer-Gdybym tylko w moim mieszkaniu miała prawdziwy parkiet to nigdy bym go nie zamieniła na panele tylko właśnie wyczyściła
![]() Napewno jasna podłoga będzie pasować ja po czasie stwierdzam że takiej ciemnej już bym nie położyła jest troche "przytłaczająca" i koszmarna w utrzymaniu czystości widać każdy pyłek. Sufit w miom pokoju jest biały tylko ta zieleń się tak odbija o sufit i przekłamuje kolor, miałam w kuchni ściany i sufit pomalowane na ten sam kolor i nie wygląda to ładnie wiec przemalowałam sufit na biało.A farba w pokoju to Tikurilla nr. K388. Gdybym dziś miała robić malowanie tego pokoju to bym wybrała kolor Dekorala Monsumowa zieleń widziałam go na żywo w pokoju znajomych jest cudowny trochę ciemniejszy ale piękny i bardzo "ciepły" kolor. Wklejam link do koloru: http://www.dekoral.pl/kolory_pl_kolo...tyczna_moc.xml Okleina napewno będzie ładniej imitowała drewno ale napewno trzeba ją przykleic bardzo precyzyjnie i niestety na wszystkich narożnikach szybko sie przeciera. Pomyśl o tym pomyśle z białymi lub jasno szarymi ścianami i jedną czerwoną do koloru wenge będzie super, do tego czerwona pufa , stolik może taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80104268 Dywanik może taki : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60141498 Na okna jasne rolety a jeśli masz paskudne rury które trzeba zasłonić to może któraś z tych tkanim jako zasłonki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50130891 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00104111 Hammie- pudełka i segregatory są z voxa można zobaczyć i kupić na stronie, heh ale w Łodzi są sklepy meblowe Vox ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
qberka Twój pokój jest super! No i fakt że w nim nie ma łóżka - ta p[ufa jest bardzo pomysłowo wykorzystana
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
qberka
faktycznie widać, że masz pomysł i gust osobiście dla mnie zbyt ... nie wiem jak to nazwać, no zbyt wszystko w jednym temacie w danym pokoju ale wygląda ładnie i tak normalnie jak z katalogu, każdy drobiazg jakby przemyślany i zaplanowany jak będę znowu robić przemeblowanko i remoncik zgłoszę się po pomysły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
madzia.a niestety trochę cię zmartwię (lub pocieszę) to czy kolor drzwi będzie pasował do reszty mebli i kolorów w mieszkaniu zobaczysz dopiero po zamontowaniu ich w domu. może się okaże że jest OK? (ja zobaczyłam że blat w kuchni jest za jasny i mdły w stosunku do szafek, dopiero po położeniu go na nie. w sklepie jak stał osobno wydawało mi się że będzie dobrze. musiałm kupić inny) może okaże się że masz w domu takie światło że drzwi będą wyglądać dużo lepiej niż w sklepie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Myślałam aby pomalować ściany na bardzo jasny- beżowy kolor, a jedną ściane na lekki brąz- co o tym myślicie? Nie umiem się również zdecydowac na kolor garderoby? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Wtajemniczenie
|
beżowy to dobry pomysł. postaraj się wybrać taki odcień żeby był ciepły, wpadający lekko w żółć lub pomarańcz, tak aby jego tonacja była "spójna" z drzwiami. mam na mysli to, że jesli przy ciepłym kolorze drzwi pomalujesz ściany na zimny kolor, może wyjść ciekawie albo i nie. w każdym razie łatwo jest wnętrze tymi kolorami zepsuć. natomiast połączenie ciepły kolor drzwi + ciepły kolor farby na ścianach jest w tym względzie bezpieczniejsze niż jakieś eksperymenty z odcieniami.
zupełnie natomiast nie rozumiem malowania jednej ściany na inny kolor. do mnie to nie przemawia, ale jeśli tak zrobisz, to pamiętaj też o dobraniu ciepłego brązu. może z tego wyjść całkiem przytulne mieszkanko. wklej zdjęcia garderoby. może coś wymyśle. napisz też jakie kolory lubisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
madzia drzwi wcale nie sa takie złe ... mi sie bardzo podobają
![]() ![]()
#3600 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie jakieś zdjęcia fioletowych pokoików?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.