Zakupy na Strawberrynet - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 22:41   #3781
Mariola13
Zakorzenienie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

Kurczę, ja akurat z mbanku to mam podpięta pod paypal e-kartę, wcześniej miałam zwykłą kartę bankomatową z Inteligo i ją bez problemu przyjmował paypal, bez żadnego ustalania limitów itp. Konto też jest darmowe, to może warto założyć ?
Stary 2008-10-25, 09:03   #3782
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Mamusko, bez panikiDelfinka mozna podlaczyc do PalPaya, musisz ustalic limity dla transakcji, rowniez na PayPala, bo limit domyslny masz wyzerowany .
Zadzwon na mLinie ( uwazaj tam tylko z tymi identyfikatorami, bo ja juz sobie dwa razy konto przyblokowalam i musialam sie specjalnie do Polski wybierac, zeby zwizytowac oddzial mBanku )

Swoja droga mBank to moje ulubione wirtualne miejsce na poprawe humoru

kto nie wierzy niech sprobuje skorzystac z mChata ;-)
kiedys byla 74 raz pierwsza osoba w kolejce do obslugi

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 10:21   #3783
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Kurczę, ja akurat z mbanku to mam podpięta pod paypal e-kartę, wcześniej miałam zwykłą kartę bankomatową z Inteligo i ją bez problemu przyjmował paypal, bez żadnego ustalania limitów itp. Konto też jest darmowe, to może warto założyć ?
Też myślałam o ekarcie w dolarach, ale jak zaczęłam liczyć to nie opłaca mi się - nie kupuję znowu tak dużo za granicą (w tym roku np. cztery razy) i przewalutowanie pewnie zrównoważyło opłaty za kartę

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
Mamusko, bez panikiDelfinka mozna podlaczyc do PalPaya, musisz ustalic limity dla transakcji, rowniez na PayPala, bo limit domyslny masz wyzerowany .
Zadzwon na mLinie ( uwazaj tam tylko z tymi identyfikatorami, bo ja juz sobie dwa razy konto przyblokowalam i musialam sie specjalnie do Polski wybierac, zeby zwizytowac oddzial mBanku )

Swoja droga mBank to moje ulubione wirtualne miejsce na poprawe humoru

kto nie wierzy niech sprobuje skorzystac z mChata ;-)
kiedys byla 74 raz pierwsza osoba w kolejce do obslugi
Kurczaczki, nie panikuję - się jedynie zniechęcam

Ale zadzwonię, zadzwonię i ustalę limity na płatności przez internet i tak "tumult w buduarze" kupię dopiero w listopadzie
To już będzie trzeci raz telefon , nie zakup

A tak swoją drogą - to czy miłe osoby z mLinii nie mogły mi powiedzieć przy pierwszym ustalaniu limitów, że nie wystarczy tego zrobić raz, bo są różne rodzaje autoryzacji ?????? Się pytam ??????? retorycznie oczywiście

tak swoją drogą to w liście z pp napisali, że płacić można z konta bankowego, konta paypal, karty kredytowej i karty debetowej, ale żeby zweryfikować konto każą podać kartę kredytową ( to ja już głupia jestem, panie kierowniku)
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 10:52   #3784
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Ja sie na tych kartach nie znam wiec nie pomoge, mam inteligo i swietnie działa poki co (odpukac).
Pragnę jednak poinformowac również tutaj, że poki dolar nie spadnie do 2,50zł to ja protestuje i nie kupuje na truskawie nic a nic <foch z przytupem i melodyjką>
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 11:04   #3785
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
Też myślałam o ekarcie w dolarach, ale jak zaczęłam liczyć to nie opłaca mi się - nie kupuję znowu tak dużo za granicą (w tym roku np. cztery razy) i przewalutowanie pewnie zrównoważyło opłaty za kartę

Kurczaczki, nie panikuję - się jedynie zniechęcam

Ale zadzwonię, zadzwonię i ustalę limity na płatności przez internet i tak "tumult w buduarze" kupię dopiero w listopadzie
To już będzie trzeci raz telefon , nie zakup

A tak swoją drogą - to czy miłe osoby z mLinii nie mogły mi powiedzieć przy pierwszym ustalaniu limitów, że nie wystarczy tego zrobić raz, bo są różne rodzaje autoryzacji ?????? Się pytam ??????? retorycznie oczywiście

tak swoją drogą to w liście z pp napisali, że płacić można z konta bankowego, konta paypal, karty kredytowej i karty debetowej, ale żeby zweryfikować konto każą podać kartę kredytową ( to ja już głupia jestem, panie kierowniku)
Nie wiem Mamo ( o moj Boze, do obcej kobiety mamo mowie ) co z tymi machinacjami podpiecia konta i jednoczesnie karty.
U mnie odbylo sie to po zagranicznemu, bo popinalam moja norweska karte, weszlam na PayPala, wpisalam numer karty i trzy inne numerki, wcisnelam,
nie zadzialalo, wcianelam drugi i trzeci raz, dalam sobie spokoj.
Drugiego dnia patrze, a tu trzy razy mi pobrali z konta za aktywacje karty.
I karta byla aktywna, nie musialam nawet wpisywac zadnego kodu.

Zadzwon tam do nich ( tej mLinii wysokiego zirytowania )
z tego co wiem, osobno musisz ustalac.

Ps. Ja tez licze, ze w listopadzie sie na dwie butelki jeszcze zaplapie, i nie zniknie mi ta promocja sprzed nosa, i dolar bedzie tanszy, i... i... i...

Stary 2008-10-27, 10:28   #3786
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Nie wiem Mamo ( o moj Boze, do obcej kobiety mamo mowie )

Mów mi Big

No jasne, że nie chciało mi uznać karty, skoro miesięczny limit płatności przez internet miałam ustalony na 1 a zakupiwszy Lalique'owe Le Parfum skutecznie ten limit wyczerpałam

i chociaż w innnym miejscu na forum (chyba na promocjach internetowych) się zarzekałam , że nie zadzwonię, by zmienić limity i nawyzywałam innych od (NASTRCJO NIEPOSPOLITA ) to zadzwoniłam i się okazało, że muszę podnieść limity by aktywować kartę . Co uczyniwszy kartę podpięłam

DZIĘKUJĘ WSZYSTKiM DOBRYM DOUSZOM ZA POMOC BEZPOŚREDNIĄ I POŚREDNIĄ
Stary 2008-10-28, 11:12   #3787
BigMama
Zakorzenienie

Dziewczyny, a przez paypal można płacić od razu jak się podepnie kartę, czy dopiero jak zabiorą z konta tę kwotę, którą zablokowali przy autoryzacji ?
(termin blokady na koncie mam do 10.11)

Przepraszam, że post pod postem

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-10-28 o 11:15 Powód: dopisek
Stary 2008-10-28, 12:20   #3788
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a przez paypal można płacić od razu jak się podepnie kartę, czy dopiero jak zabiorą z konta tę kwotę, którą zablokowali przy autoryzacji ?
(termin blokady na koncie mam do 10.11)

Przepraszam, że post pod postem
Jeden raz można zapłacić od razu Kolejny raz będzie można dopiero zapłacić jak dostaniesz kod i wpiszesz go do paypala
Stary 2008-10-29, 13:20   #3789
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Czy mi sie wydaje, czy na Truskawce dolozyli nowa porcje pachnacej promocji?
Znaczy chyba, ze potrwa jeszcze troche i zdaze sie ogolocic rowniez w listopadzie

Stary 2008-10-31, 10:14   #3790
BigMama
Zakorzenienie

Le Parfum dotarł z Truskawy
bez cła, vatu czy jak go tam zwał

Boszszsz, ależ to wielki flakon
Stary 2008-10-31, 10:25   #3791
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

ale Wam zazdroszczę ze perfumy do Was docierają ja mam pecha jakiegoś... dawno temu (w maju chyba) zamówiłam Innocenta, czekałam chyba z 3 miesiące po czym napisałam do Tru ze nie dotarły i oddali mi kasę, ale ze bardzo mi zależało na tych perfumach, a z innych źródeł są naprawdę drogie to zamówiłam ponownie i znowu czekam i nie przychodzą... juz chyba drugi miesiac leci jeszcze mniej wiecej w tym samym czasie zamówiłam stamtąd tusz i też go nie ma a z kolorówką nigdy dotąd nie miałam problemu, paczka zawsze przychodziła w góra 2 tygodnie, no chyba ze zahaczyła o celników... już nie wiem co robić pisać do nich znowu? jak to możliwe że wszyscy dosają normalnie paczki a moje gdzieś giną

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 11:02   #3792
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ale Wam zazdroszczę ze perfumy do Was docierają ja mam pecha jakiegoś... dawno temu (w maju chyba) zamówiłam Innocenta, czekałam chyba z 3 miesiące po czym napisałam do Tru ze nie dotarły i oddali mi kasę, ale ze bardzo mi zależało na tych perfumach, a z innych źródeł są naprawdę drogie to zamówiłam ponownie i znowu czekam i nie przychodzą... juz chyba drugi miesiac leci jeszcze mniej wiecej w tym samym czasie zamówiłam stamtąd tusz i też go nie ma a z kolorówką nigdy dotąd nie miałam problemu, paczka zawsze przychodziła w góra 2 tygodnie, no chyba ze zahaczyła o celników... już nie wiem co robić pisać do nich znowu? jak to możliwe że wszyscy dosają normalnie paczki a moje gdzieś giną

żal mi Cię - naprawdę masz pecha.
Może jakaś trefna poczta u Ciebie ? Czytaj - pracownicy poczty? Śledziłaś przesyłkę? Dotarła do Polski?
Może spróbuj podać na przyszłość inny adres dostawy - gdzieś do rodziny w Polsce, która Ci to potem prześle.

A może zaginęła w czeluściach UC ?
Gdzieś na wcześniejszych stronach były podawane numery, pod które można dzwonić i sprawdzić , co się dzieje z przesyłką.

Głowa do góry, może będzie dobrze.
Stary 2008-10-31, 11:25   #3793
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Le Parfum dotarł z Truskawy
bez cła, vatu czy jak go tam zwał

Boszszsz, ależ to wielki flakon
Zazdroszczę, bo ja też dzisiaj dostałam, ale laurkę z UC na Le Parfum

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Koniecznie pisz do truskawy, a swoją drogą zadzoń na numery informacyjne do warszawy i sprawdź czy dotarła do Polski i kiedy ?
Stary 2008-10-31, 11:31   #3794
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
żal mi Cię - naprawdę masz pecha.
Może jakaś trefna poczta u Ciebie ? Czytaj - pracownicy poczty? Śledziłaś przesyłkę? Dotarła do Polski?
Może spróbuj podać na przyszłość inny adres dostawy - gdzieś do rodziny w Polsce, która Ci to potem prześle.

A może zaginęła w czeluściach UC ?
Gdzieś na wcześniejszych stronach były podawane numery, pod które można dzwonić i sprawdzić , co się dzieje z przesyłką.

Głowa do góry, może będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość

Koniecznie pisz do truskawy, a swoją drogą zadzoń na numery informacyjne do warszawy i sprawdź czy dotarła do Polski i kiedy ?
dziękuję Dziewczyny za rady po weekendzie w takim razie zajmę się poszukiwaniem paczek

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 21:59   #3795
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Złozyłam zamówienie, byly problemy z kartą - anulowałam - złożyłam ponownie, wysłali - po wielkich bojach (musiałam skanować kartę, rachunek za prąd itepe) - złapał UC i to dwie paczki
to się nazywa szczęście
Na dodatek paczka od Uc też idzie jakoś bardzo długo
na swoje 3 kroki czekam w sumie 2 miesiąc
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 22:18   #3796
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Ja tak mialam w zeszłe święta. Chciałam prezent pod choinke a wyszedł taki walentynkowy
Byle sie ten UC nie zatkał i puszczał wszystkie truskawki
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 22:36   #3797
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Ja tak mialam w zeszłe święta. Chciałam prezent pod choinke a wyszedł taki walentynkowy
Byle sie ten UC nie zatkał i puszczał wszystkie truskawki
Eh, może kiedyś ją dostanę
Jutro zadzwonię i się dowiem czy już ją do mnie wysłali.
Swoją drogą , i tak zdążyłam przed podwyżką dolara
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 17:52   #3798
karamari
Rozeznanie

A ja chciałam zameldować, że odebrałam dzisiaj rano z poczty przesyłkę ze Szwecji Zamówienie złożyłam w środę dwa tygodnie temu, więc szła dokładnie 10 dni roboczych. Nie mogę się doczekać, aż wrócę do domu i się do niej dobiorę (Mam tylko nadzieję, że nie czeka mnie żadna przykra niespodzianka)
karamari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 18:07   #3799
BigMama
Zakorzenienie

Cholerka.

Wczoraj złożyłam zamówienie - na perfumy oczywiście.
Zapłaciłam PayPalem. Dla niezorientowanych - pierwszy raz (wcześniej płaciłam kartą)

Nocą dostałam OC z numerem zamówienia.

Dziś rano sprawdzam przesyłkę - jest info "zamówienie w trakcie realizacji". OK myślę.
Poczekam

Sprawdzam przesyłkę po południu - wysłali ...... ale zamiast fragrance przy numerze przesyłki stoi "Pielęgnacja ciała "

Ciekawe, co też siedzi w paczce ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 18:12   #3800
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Cholerka.

Wczoraj złożyłam zamówienie - na perfumy oczywiście.
Zapłaciłam PayPalem. Dla niezorientowanych - pierwszy raz (wcześniej płaciłam kartą)

Nocą dostałam OC z numerem zamówienia.

Dziś rano sprawdzam przesyłkę - jest info "zamówienie w trakcie realizacji". OK myślę.
Poczekam

Sprawdzam przesyłkę po południu - wysłali ...... ale zamiast fragrance przy numerze przesyłki stoi "Pielęgnacja ciała "

Ciekawe, co też siedzi w paczce ?
To normalne u nich Mialam tak kilka razy i zapewniam ze w paczce jest to na co czekasz
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 18:35   #3801
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
To normalne u nich Mialam tak kilka razy i zapewniam ze w paczce jest to na co czekasz
Bóg Ci zapłać Kobieto za dobre słowo.

Wysmażyłam im list pełen niepokoju , że zamawiałam perfumy, a widzę pielęgnację ciała i czy są pewni, że wysłali właściwy produkt ?

Rozalinda mi na to, że paczka wysłana, idzie lotem, a potem pocztą ale UC może mi ją przetrzymać i żebym poczekała 14 dni i dopiero potem ich molestowała..... i takie tam.... Chyba ma na drugie imię Marylka

No to jej odpisałam, żeby mój pierwszy e-mail przeczytała uważnie. bo nie będę powtarzać

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-11-04 o 18:39
Stary 2008-11-04, 18:44   #3802
BigMama
Zakorzenienie

No. Tym razem odpisała Teresa - krótko i zwiężle

" Systems error on the skincare, but your order was for only fragrance 1 pc"

To rozumiem. Trzeba przyznać, że odpisują błyskawicznie.

przepraszam, że post pod postem.
Stary 2008-11-04, 18:46   #3803
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Bóg Ci zapłać Kobieto za dobre słowo.

Wysmażyłam im list pełen niepokoju , że zamawiałam perfumy, a widzę pielęgnację ciała i czy są pewni, że wysłali właściwy produkt ?

Rozalinda mi na to, że paczka wysłana, idzie lotem, a potem pocztą ale UC może mi ją przetrzymać i żebym poczekała 14 dni i dopiero potem ich molestowała..... i takie tam.... Chyba ma na drugie imię Marylka

No to jej odpisałam, żeby mój pierwszy e-mail przeczytała uważnie. bo nie będę powtarzać

Nie ma za co

Czasem faktycznie sa pewne problemy z korespondencja do nich, wlasnie odnosze wrazenie, ze domyslalaj sie po co piszesz zamiast faktycznie odpowiedziec na tresc maila.
Ciesze sie, ze w tej promocji na zapachy nie ma nic co by mnie specjalnie kusilo bo mam odwyk
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 09:33   #3804
karamari
Rozeznanie

Na zakończenie mojej pierwszej przygody z Truskawką dopiszę tylko, że zawartość paczki ze Szwecji była zgodna z moim zamówieniem z Hongkongu
Nic, więc drogie Panie, tylko kupować, nie oszczędzać!
Szkoda tylko, że tak niewiele mają w ofercie interesujących mnie zapachów
Stary 2008-11-05, 09:43   #3805
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Na zakończenie mojej pierwszej przygody z Truskawką dopiszę tylko, że zawartość paczki ze Szwecji była zgodna z moim zamówieniem z Hongkongu
Nic, więc drogie Panie, tylko kupować, nie oszczędzać!
Szkoda tylko, że tak niewiele mają w ofercie interesujących mnie zapachów
poczekaj na grudniowy okres prezentowy

sie zacznie sypac
roznorakim autoramentem zapachowym
( och, och, och, zestawy znowu beda pachnace takie )
sie kobieto nie oprzesz

Stary 2008-11-05, 10:59   #3806
karamari
Rozeznanie

A, czekam na grudniowe promocje z nikłą nadzieją w sercu, bo choć gust mam raczej lutensowsko spaczony, to może coś w pięknym pudełeczku mnie jednak powiedzie na pokuszenie! Gdyby tak nastąpił revival Basali z jakiegoś zapomnianego składu na ten przykład - w korzystnej cenie to i after shave może bym za Twą radą w wydepilowane nogi wcierała
Pozostaje mi więc liczyć na gwiazdkowe promocje na Luckyscencie
Stary 2008-11-05, 11:15   #3807
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
poczekaj na grudniowy okres prezentowy

sie zacznie sypac
roznorakim autoramentem zapachowym
( och, och, och, zestawy znowu beda pachnace takie )
sie kobieto nie oprzesz

no tak, .... ale paczki pewnie nie dotrą przed 1 stycznia, a od tego dnia ma nas ponoć ovatowywać "tu w Polszcze" poczta, a nie UC.

Nic ma się nie przemknąć czujnemu ich (pocztowców) oku ...
Stary 2008-11-05, 11:23   #3808
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, .... ale paczki pewnie nie dotrą przed 1 stycznia, a od tego dnia ma nas ponoć ovatowywać "tu w Polszcze" poczta, a nie UC.

Nic ma się nie przemknąć czujnemu ich (pocztowców) oku ...
Sie nie martwi na zapas
wprzody bedzie mikolajowa promocja
i dokladki, dokladki, dokladki

( przed styczniem dotrze )

a ustawa rzeczywiscie wchodzi od pierwszego ponoc stycznia
zobaczymy jak to bedzie w praktyce

to na LUCKY sa szczesliwe promocje swiateczne?
duzo?
Jak to bylo w zeszlym roku, pamieta ktoras?

Stary 2008-11-09, 17:37   #3809
wisienka50
Przyczajenie

czesc
pewnie juz o to ktos pytal ale nie mam czasu czytac tych ponad 100 stron:/...
Czy mozna placic w zl czy trzeba konieczne w dolarach?....
wisienka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-09, 17:52   #3810
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka50 Pokaż wiadomość
czesc
pewnie juz o to ktos pytal ale nie mam czasu czytac tych ponad 100 stron:/...
Czy mozna placic w zl czy trzeba konieczne w dolarach?....
Ależ po co 100 stron - wystarczy 2-3 w tył. Temat był maglowany niedawno.

Można w zł ale przez Paypal . Ja tego sposobu jeszcze nie spraktykowałam - przez zbytnią niecierpliwośc zapłaciłam w dolarach ( też przez Paypal - pobrał z konta złotówki i po swojemu przewalutował).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości