|
|
#571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Wiem, że rodzice chcą dobrze, ale moi swoje zdanie przekazują w sposób dosyć autokratyczny. Dziękuję Wam Kochane za wsparcie. Niestety sytuacja domowa nie została rozwiązana... Rodzice po prostu uparcie twierdzą, że nie będzie za dużo osób. A jak będzie to się pomyśli
Jakby zamówienie sali to była kwestia tygodnia. Czekam jak rodzice sobie to przemyślą bez mojej obecności. I rozpocznę pertraktacje. Bo nie chciałabym mieć sytuacji szukania lokalu miesiąc przed weselem. Straszne!!!! edytka27101982 mnie też przeraził ogrom spraw do załatwienia. Ostatnio przysiadłam na llaurach, nic nie robię, a tyle rzeczy wzięłam na siebie. Ale jak na razie zajmuje mnie suknia i sala na wesele. Nad resztą pomyślę później. Czyli zaproszenia, wizytówki, fryzura, makijaż, ciasto i inne atrakcje |
|
|
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
owszem zgodzę się że trzeba doliczyć 22% ale tylko wtedy jak chcesz żeby Hiszpan wystawił fakturę za swoją usługę, a w pozostałych przypadkach normalnie 1600 zł., ja przynajmniej tak mam w umowie
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
pomocy- chce pojechać w piątek do lublina poszukać sukienki bo zaczyna mi to spędzać sen z powiek (chciałabym ją już mieć ) Nie za bardzo znam lublin i potrzebuje tak z trzech adresów gdzie warto się wybrać
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Mogę ci doradzić na jakich ulicach lublina jest po parę salonów, np. na Narutowicza, na Bernardyńskiej i na Głebokiej a w galerii Orkana (węglin, przy tesco) jest salon Lisa Ferrera/Demetrios.
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
My jak rozmawialismy z nim jakiś miesiąc temu usłyszeliśmy że bierze ok. 2tys. za dzień
A co do przygotowań, to w sumie my narazie nic z tym nie robimy ![]() Realnie to myślę, że na wszystkie drobiazgi typu kwiaty, wizytówki, ciasto, dekorację sali potrzeba poświęcić jakiś miesiąc - zwłaszcza, że pewnien zarys wszystkiego już mam - i w sumie nie chce mi się po raz n-ty siedzieć godzinami i czytać ![]() Będzie co będzie, a i tak będzie na pewno dobrze Najgorzej będzie z wyborem sukni, ale to dopiero w grudniu/styczniu.
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Jak wiele z Was najpierw przeglądałam to forum a teraz przyszedł czas na ujawnienie się.
Wesele mam 9 maja 2009 roku w restauracji Bosman nad zalewem, moim fotografem jest pan Cezary Zieliński, a zagra u mnie zespól Remedium. To tyle informacji o mnie na początek ![]() Pozdrawiam wszystkie wizażanki |
|
|
|
|
#577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cześć Silia82 |
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka salonów jest na ul. Narutowicza (wystarczy ją przejść wzdłuż i się zaliczy 1/3 salonów w Lublinie), na Fabrycznej i na Bernardyńskiej.
|
|
|
#579 |
|
Kniaginia
|
Lion, Silia82 witam na naszym forum!!! Nie było mnie trochę, ale popisałyście...
)
|
|
|
|
|
#580 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Postanowilam do Was dolaczyc... niestety z braku wolnego czasu nie czytalam Waszych poprzednich watkow dlatego tez nie wiem czy pisalyscie juz cos na temat zespolu Volare Band... przesluchalam kilka utworow w ich wykonaniu i spodobali mi sie... zanim jednak podpisze z nimi umowe chcialabym poznac opinie na ich temat... slyszalyscie o tym zespole? mozecie go polecic?
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wizażanki pomóżcie mi, bo nie mogę znaleźć fotografa. Na mój termin ci, którzy mi się najbardziej podobali, tj. p. Zomer i p. Wasylewska mają już zajęte. Może znacie kogoś, kto pracuje w podobnym stylu? Chodzi mi o niepozowane zdjęcia, takie wydają mi się najbardziej naturalne i najbardziej autentyczne. |
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam na forum )) Ja też mam ślub 9 maja 2009 )
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Może spróbuj wejść na stronę mojego fotografa http://www.fotograflublin.pl bardzo sympatyczny facet, z którym można się dogadać jakie chcesz zdjęcia i gdzie, no i jest tańszy niż inni proponowani na tym forum
![]() Jako, że na świeżo przeglądałam III cz. wątku mam kilka uwag, co do tematów tam poruszanych: co do sukienek, byłam wczoraj w salonie Lisa Ferrera i pod koniec listopada ma być nowa kolekcja: co do wypowiedzi nt. obrączek - to chyba maciejka83 pisała, że jej narzeczony się nie zgadza na inną obrączkę dla niej (tzn. z diamencikiem) - mój też tak mówił, ale jak zaczęliśmy szukać, to powiedział, żebym wybrała sobie taką jaka mi się podoba więc nic straconego![]() I jescze nt. cen w lokalach, któraś z wizażanek pytała się, czy można w Lublinie zorganizowac wesele za 120 zł/os - tak restauracja, gdzie ja mam wesele (bosman), wydaje mi się, że poprzez reklamę niektórych lokali na tym forum Wy same podniosłyście ceny, jeszcze wczoraj czytałam Wasze wrześniowe posty i tam było, że Kmicic robi wesela po 150 zł/os w przyszłym roku, wczoraj znajoma się tam dowiadywała i już jest 165 zł. To chyba tyle uwag z poprzednich wątków, teraz postaam się wypowiadac na bieżąco
|
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
pokropce też to zauważyłam
Będziemy nawzajem sprawdzać, czy wszystko mamy dopięte na ostatni guzik I będziemy się wzajemnie motywować do dalszych działań
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
W salonie Margarett mierzyłam sukienki bez umawiania, z tego co wiem w salonie Lisa Ferrera jest podobnie, na Fabrycznej we wszystkich raczej nie trzeba się umawiać (choć na panią z salonu Giselle musiałam tyle czekać, że odpuściłam sobie - bo z chichotem wyszła z salonu i nie wróciła).
|
|
|
#587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem jak najbardziej za. Toaścik za udaną współpracę
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dzwoniłam do lokali duuuzo duzo wczesniej, jeszcze na początku tego roku, by się zorientować do i jak. Niektóre cen nie zmieniły, inne tak. w innych zalezy to od humoru menadżera i liczby gości, bo za każdym razem potrafią podać inaczej
|
|
|
#589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze trzeba było sie samej obsłuzyć ? brac co sie podoba i w nogi ![]() czy salon Margarett jest na narutowicza?
Edytowane przez Mgławica Czas edycji: 2008-11-04 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Mgławica;9592422]moze trzeba było sie samej obsłuzyć ? brac co sie podoba i w nogi
![]() dobre ![]() ![]()
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ludzie co za typy ja dziś natknęłam się na taką Panią, co kilka razy kazała mi schować notatnik( to był kalendarz akurat) i długopis cyt: "niech pani to schowa, bo mi się śmiać z tego, chce jak to widzę" ![]() ręce opadają
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-11-05 o 08:59 |
|
|
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio? A co jej do tego że chcesz sobie coś zapisać?Jaki to salon?
|
|
|
#594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#595 |
|
Kniaginia
|
To jakaś paranoja z tymi babkami w salonach!!!!!!!! Az mi sie odechciewa chodzić i szukać sukienki.
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jak byłam w Giselle to pani była tak zajęta inna klientką, że nawet nie zauważyła że weszłam do salonu i nawet "dzień dobry" nie odpowiedziała... niestety ekspedientki takim zachowaniem strasznie zrażają klientki do salonów ehhh...
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, Margarett jest na Narutowicza.
|
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zanotowałam już nazwy, bo mi się odechciało tam wracać nic bym nie naszkicowała bo talentu plastycznego nie posiadam ![]() zwyczajnie, byłam wcześniej w sklepie z dewocjonaliami koło kościoła Jezuitów i notowałam ile kosztują różne dodatki weselne, mogę się podzielić notatkami, poduszka pod obrączki w zależności od materiału koszt: 23-35zł świeca małżeńska(niektóre pary na Mszy zapalają wspólną świecę, taki symbol ognia/ogniska małżeńskiego/rodzinnego, która świeci sie w czasie świąt i wyjątkowych chwil w małżeństwie: od 15-30zł księga gości: od 15 zł tablice rejestracyjne na samochód od 2,5 do 15(z imionami) szarfy na samochód 25-40zł zaproszenia takie ładniejsze co mi się podobały ok3,61+0,6 personalizacja kotyliony/małe kokardki 0,28zł za sztukę czyli 100sztuk 28zł
Edytowane przez edytka27101982 Czas edycji: 2008-11-05 o 10:39 |
|
|
|
|
|
#599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
silia82 a czy w bossmanie masz swoj zespol czy od tej kobitki bo z tego co pamietam to zespol byl razem z lokalem??? A jezeli chodzi o te ceny to mysle ze wlasciciele sal widza ze jest popyt ze nawet jak podniosa cene o 10zl to i tak beda je wynajmowac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Jakby zamówienie sali to była kwestia tygodnia. Czekam jak rodzice sobie to przemyślą bez mojej obecności. I rozpocznę pertraktacje. Bo nie chciałabym mieć sytuacji szukania lokalu miesiąc przed weselem. Straszne!!!! 

....

dlatego tez nie wiem czy pisalyscie juz cos na temat zespolu Volare Band... przesluchalam kilka utworow w ich wykonaniu i spodobali mi sie... zanim jednak podpisze z nimi umowe chcialabym poznac opinie na ich temat... slyszalyscie o tym zespole? mozecie go polecic?

flejksy