Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-04, 12:21   #1801
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Podręczę was fotkami małej w róznych minkach

Emi śpi juz od dwóch godzin a ja posprzatałam i zrobiłam obiad i mi się nudzi
próbuje wrzucic filmik na yuotoube ale coś mi nie wychodzi

Wiktorynko ta huśtawka mi się bardziej podoba chyba i bardziej wielofunkcyjna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usmiech.jpg (23,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg placz.jpg (42,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jezyczek.jpg (44,2 KB, 31 załadowań)

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4

Edytowane przez magflieg
Czas edycji: 2008-11-04 o 12:24
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 12:47   #1802
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość

A to mój synuś, pierworodny- zimowo-zawieruszkowy
Piękny ten nasz pierworodny! Mamy taki sam leżaczek i widzę, że Szymek jest dłuższy od mojego Piotrka, ale też szczuplejszy. Mój Piotrek to taka mała bambaryła

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość

A śpią wsze dzieci na brzuchach? Bo moja usnęła obserwuję ją ciąle mam mam jakieś schizy z tym spaniem na brzuchu ale chyba przez ten katar tak jej sie teraz lepiej śpi bo jak obracam na plecy to sie budzi
u nas to jest dobrze, jak chwile chociaż poleży na brzuchu. na początku jest fajnie, nawet się uśmiechnie, a zaraz podkowa na buzi się robi, zaczyna ryczeć i tyle z naszego leżenia.

Cytat:
Podręczę was fotkami małej w róznych minkach

Emi śpi juz od dwóch godzin a ja posprzatałam i zrobiłam obiad i mi się nudzi
próbuje wrzucic filmik na yuotoube ale coś mi nie wychodzi

Wiktorynko ta huśtawka mi się bardziej podoba chyba i bardziej wielofunkcyjna
ale słodziara! na zdjęciu z płaczącą minką strasznie przypomina mi Angie.

też mi się podoba ta huśtawka, napewno dzidziol by ją polubił. Ale my też mamy taką huśtawkę na futrynę i już nie mogę się doczekać, aż Piotr w niej zasiądzie. Sama bym się pohuśtała

własnie przegladam ulotkę tesco, będzie promocja na rzeczy bambino... i lampki świąteczne rok temu obwiesiłam cały balkon, jeździłam i dokupowałam lampki, nawet rodzicom z domu zabrałam, bo akurat choinki w tamtym roku nie ubuierali, normalnie miałam obsesję, nie wiem co to będzie jak zobaczę w jakimś supermarkecie regały z lampkami niech mnie lepiej tż pilnuje

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-11-04 o 12:48
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:06   #1803
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Magflieg Emi przefajna

zakupy świąteczne typu lampki, choinka itp jeszcze przed nami. rok temu mieliśmy taką małą, starą i chudą choinkę co ubierałam ją jak jeszcze dzieckiem byłam

co do lezenia na brzuchu to moja mała zaraz po urodzeniu leżała chwilę w inkubatorze (niska waga + cesarka = chcieli ją dogrzać) i właśnie położyli ją na brzuchu. ja jej nie kładę bo śpi zaraz po jedzeniu, więc wtedy odpada a budzi się tylko właśnie na żarełko + zmiana pieluchy.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:09   #1804
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

właśnie uprasowałam 10pieluch i mi się znudziło wpadłam zobaczyć co się dzieję no dobra juz nie szukam wymówek i wracam do prasowania...
Stary 2008-11-04, 13:51   #1805
dysia77
Zadomowienie

Witajcie Mamusie!
Widze ze kilka z Was ma problemy z laktacja i dokarmiacie maluchy sztucznym mlekiem. Ja jestem jak najdalej od tego sposobu odzywiania dzieci bo wtedy ilosc mleka automatycznie spadnie jesli dziecku da sie sztuczne zamiast przystawic do piersi. No, chyba ze faktycznie lekarz stwierdzi niski przyrost wagi to ok. Chcialabym Wam jesli moge polecic zanim zaczniecie wprowadzac sztuczne mleko granulki homeopatyczne na pobudzenie laktacji. Przerabialam kryzysy kaltaczyjne z moja pierwsza corka, teraz tez akurat jestem w trakcie i nie ma nic lepszego na pobudzenie laktacji niz te granulki. Nazywaja sie RICINUS COMMUNIS 5CH i bierze sie po piec kuleczek dwa razy dziennie. U mnie to naprawdze dziala. Po trzech dobach mleka mialam pod dostatkiem chociaz juz sie martwilam ze bedzie koniecv z karmieniem.Kupuje sie je w aptece kosztuja ok 6 zl. Sprobujcie. Naprawde warto. A moze okaze sie ze sztuczne mieszanki nie beda potrzebne?
Buziaczki dla wszystkich
Stary 2008-11-04, 14:52   #1806
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

dobra mamulki, ja spylam!

będę jutro, lub w czwartek
Stary 2008-11-04, 15:01   #1807
agawiecka
Raczkowanie

izzi ja mam podobną huśtawkę i... Mała -ma teraz 5 tyg- chwilę się pobuja, popatrzy na karuzelę, pouśmiecha się przez max 20 minut jest ok a pózniej zaczyna jej się nudzić i płacze. Nigdy mi jeszcze w niej nie usnęła.
Magflieg śliczna ta Twoja Emilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg xxxxxxxxxx.jpg (4,3 KB, 178 załadowań)
Stary 2008-11-04, 15:12   #1808
agawiecka
Raczkowanie

Tym razem to ja Was zarzucę zdjęciami mojej Emilki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2091.jpg (47,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2099.jpg (80,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2102.jpg (83,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2074.jpg (49,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2073.jpg (30,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-11-04, 15:40   #1809
Mylka
Raczkowanie

Kochane wszystkie dzieciaczki przecudne
magflieg dzieki za wiadomość
anuhaaaaaaaaaa zdjęcie Piotrka z brzuchalkiem poprostu wymiata. A i mamy z Natalką identyczną wanienkę
Z tym leżeniem na brzuszku to u nas jest różnie, czasem maleńka bardzo chętnie i dość długo leży a czasem szybko trzeba zmieniać pozycję aby uciszyć syrenę
Kochane jeśli pogoda jutro dopisze to planujemy jutro spacerek. Mam do Was pytanko. Natalka jutro skończy 3 tygodnie, jak myślicie możemy już wychodzić (w związku z porą roku)???
Moje Słoneczko ładnie przybiera waży już 3550g
Ja też muszę zmykać do prasowania choć strasznie mi się nie chce. Szczerze to wolę spędzać czas na naszym forum
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:08   #1810
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Czesc dziewczynki
jak te wasze dzieciaczki pięknie rosną Anuha - Piotrusiowy piwny mięsień bomba
przepraszam,że tak tylko wpadam-wypadam.. podczytuję was przy karmieniu, ale jak tylko próbuję coś napisać, Karolinka przypomina, że ona jest najważniejsza
nie mam szans na pisanie (a myślałam, że jako pełnoprawna członkini odchowalni będę miała na to czas - o ja naiwna )
Karola szaleje i pokazuje pazrki okazało się, że przez tydzień można dziecko rozpieścić potrafi obudzić się o 11 przed południem (to jeszcze z nocy) i zasnąć dopiero ok. 22... masakra lekka.. do tego ulewa jej się przeokropnie i wymiotuje. jutro idziemy pierwszy raz do pediatry i zobaczymy co i jak z wagą.
co do kolejnych zabiegów - czekają nas dopiero na pocz. stycznia - jedziemy do kliniki na gipsowanie. natomiast druga nóżka będzie "robiona" za ok. rok, kiedy mała będzie większa.
teściowa mnie wkurza jak wkurzała, moja mama ratuje i przyjeżdża z obiadami, bo nie mam możliwości ugotowania czegokolwiek.. jak tylko zniknę pola widzenia Karoli jest szał.. terrorystka mała.. podobnie wrzaskiem reaguje na swoje łóżeczko.. ehh, najlepsze jest to, że ani nie jest noszona, ani zbytnio jej nie rozpieszczamy, nie mówimy szeptem.. miało być zdrowe, normalne wychowanie lipa, córka zmieniła nasze plany

a oto nasza mała kobietka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0020.jpg (35,3 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0033.jpg (92,4 KB, 101 załadowań)
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:14   #1811
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Laski dzięki za odpowiedź! Jednak kupiłam zobaczymy czy się sprawdzi....
Nabuko piękna ta Twoja Karolcia! Wogóle śliczna macie pociechy ale moja cholera wyje teraz strasznie więc już nic więcej nie dam rady napisać..
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:19   #1812
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Nabuko, sliczna dziewczyneczka z niej widac charakterek ma a co do ulewania i wymiotow to niestety dzieci w tym wieku tak maja, staraj sie by sie jej odbijalo po jedzeniu i jak karmisz piersia to karm 10 min, odbij i wroc do karmienia, winno polepszyc prace zoladeczka i zmniejszy sie ulewanie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:19   #1813
Dorotka@
Zadomowienie

magflieg-Emilka jest prześliczna i w każdej mince jej do twarzy-nawet jej płacz słodko wygląda

agawiecka-Twoja Emilka też cudowna...coś jest w tych naszych wątkowych Emilkach,że takie śliczne panny z nich

moja Natalka to mała terrorystka!uwielbia być noszona i czasem gdy zacznie płakać tylko ta pozycja ją uspakaja...śmieszy mnie to (narazie ), bo gdy trzymam ją na ramieniu i siedzę -płacze-wstanę i już jest ok -nie kumam jej...ale kręgosłup powoli daje mi się we znaki

dziewczyny-odebrałam wyniki moczu-są ok!!!!żadnych leukocytów a to znaczy,że nie ma stanu zapalnego jutro idziemy zanieść mocz na posiew i jeśli będą ok,to będzie znaczyło,że na 99% mała nie ma żadnej wrodzonej wady pęcherza.

Nabuko-Twoja Karolinka jest przewspaniała!!! i jak ładnie jej w sukience! to nasza wątkowa ślicznotka...

izzi- a próbowałaś Poli dawac smoczek?? moją Natalkę wspaniale on uspokaja i gdyby nie on czasem nie dałabym rady...

co do zakupów, to ja mojej Natlce chyba coś takiego pod choinke kupię...
http://www.allegro.pl/item466068113_..._5w1_nowy.html

Edytowane przez Dorotka@
Czas edycji: 2008-11-04 o 17:22
Dorotka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:36   #1814
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

dzięki kochane
aha, Anisi, nawet odbijanie nic nie daje.. ale z tymi przerwami faktycznie muszę spróbować
Stary 2008-11-04, 18:17   #1815
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

wieczorem wpadne przeczytac zaleglosci teraz tylko wstawiam chuste - pierwsze motanie Antek usnal po 5min w niej! super wygodna i rzeczywiscie czlowiek sprawniej funkcjonuje. poza tym jak siedze w necie to nie mam takich wyrzutow sumeinia bo mam go przy sobie. widze po zdj, ze zrobilam pare bledow, ale bede udoskonalac wizania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aa.jpg (87,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb.jpg (53,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gfh.jpg (61,1 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia dd.jpg (41,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6303661.jpg (76,2 KB, 22 załadowań)

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 19:11   #1816
Wiktorynka
Zadomowienie

Fajna sprawa z taka hustą. Poczekam na zdasz dalsze relacje z uzytkowania, bo sama mysle o zakupie czegoś takiego...
A w tych chustach jest jakies ograniczenie wieku? Bo mój Ignas jeszcze nie potrafi sam główki trzymac... a tu karczek jest chyba mało chroniony?
Stary 2008-11-04, 19:15   #1817
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Jaroszania, ale Antek już duży a kolor chusty bombowy jak dla mnie

Dysia jej dzisiaj jesteś moim wybawieniem bo ja już ryczę jak mam dać małej sztuczne a mojego mleka coraz mniej, mała ssać nie chce, wkurza się, denerwuje płacze a ja razem z nią.
jutro wyślę męża po te tabletki bo rozumiem są całkowicie bezpieczne dla dziecka??

lekarz ściągnął mi dzisiaj szwy po cc. odrazu lepiej mi się chodzi, siada i jakoś tak nic nie przeszkadza

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-04, 19:32   #1818
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
Fajna sprawa z taka hustą. Poczekam na zdasz dalsze relacje z uzytkowania, bo sama mysle o zakupie czegoś takiego...
A w tych chustach jest jakies ograniczenie wieku? Bo mój Ignas jeszcze nie potrafi sam główki trzymac... a tu karczek jest chyba mało chroniony?
chusty sa do 30kg i sa rozne rodzaje wiazan, m.in to jest od urodzenia. ja zle zawiazalam, ale tam przy karczku zostawia sie wiecej materialu zeby usztywnic ta czesc dopoki dziecko nie trzyma samo glowki.

iwa duzy to malo powiedziane moim zdaniem wyglada na co najmniej 4miesieczne dziecko, przeciez ja mam 180cm a on nawet przy mnie jest potezny

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:18   #1819
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Jaroszaniu, świetny kolorek chusty

A Antoś faktycznie duży porównuję do mojej Karoli (prawie że równy miesiąc różnicy) - ona nosi rozmiar 50 więc naprawdę maleńka z niej dziewusia
Stary 2008-11-04, 21:00   #1820
anah
Zakorzenienie

Kurczę, cos nie mam szczęscia do wizażu. Wczoraj siadłam a młody zaczął płakac i koniec wieczoru. Dzisiaj trochę postów do czytania, zaczęłąm cytowanie, połowe mi wciągnęło. Już sama nie wiem cio komu miałam napisać.Wrr... Jeżeli kogoś pominęłam, to przepraszam. tyle fajnych bobasów na wątku.

Amaretta
, twoja Słodzinka jest taka malutka, świetnie to widac na zdjęciu w wanience.

Sawyer
gratulacje

anuha, wszystkiego naj z okazji dwóch miesięcy Piotrusia. Chłop jak dąb. Gratuluję

agawiecka, mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku. Całuski
Twoja Emilka śliczna.

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy bierzecie dziecko do odbicia jak Wam zasnie przy piersi??
Ja najczesciej tak, ale wtedy sie wybudzazazwyczaj No i wtedy nie zawsze jej sie odbije.
Nie odbijam. Maciuś nie ma na szczęście problemów z kolkami, gazami i bólami brzuszka czy ulewaniem, więc nie daje go do odbicia.

żabulka, Szymonek jest słodki i duży z niego facet. Dwa razy starszy od mojego Macieja, tylko mój wygląda juz na prawie 3 miesiące

magflieg, Emi robi słodkie minki. fajniutka jest Trzymam kciuki, żeby była sie biedactwo nie rozchorowało.

nabuko
, twoja mała kobietka jest słodka kruszynką

Dorotko, dobrze, że wyniki w porządku. trzymam kciuki za dalsze badania.

jaroszania, chusta wygląda świetnie. Sama sie nad taką zastanawiam. Tylko czy nie wysiądzie mi cos przy noszeniu mojego klocusia

Mój Maciej miał w dzień tylko jedną długa drzemkę - 3,5 godziny na spacerze, która przeciągnęła się i spał w domu z dwiema przerwami na jedzenie. Nie spał rano i po południu. Przysypiał jak zwykle na piersi.
Od kilku dni ma wyraźnie dwie długie drzemki (wczoraj np. jedna 2 godziny, druga -3). Poza tym czuwanie - zabawa, robienie kupek. te kupy doprowadzaja mnie do szału. Dziś np. chciał spać ok. 10 a tu kupa skutecznie wybudziła go ze spania, potem następna i zasnął dopiero na spacerze po 11. Dużo, często je i dużo kupek robi. Jak jest u waszych dzieciaczków, zwłaszcza tych na cycu.

Edytowane przez anah
Czas edycji: 2008-11-04 o 21:11
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 21:07   #1821
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Dorotk@ świetna sprawa ten muzyczny ogródek zobacze jak bede wyglądała po chrzcinach moze tez jej zafunduje

Jaroszania chusta super..kurcze kusicie tutaj zakupami...

Anah już dawno miałam pytać jak Gabi na braciszka??? Bo my mamy taka samą różnicę wieku i ciekawa jestem

Ja byłam dziś u księdza zaklepać chrzciny mamy 15 listopada...

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-04, 21:14   #1822
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

mając trochę wolnej chwili (chociaż i tak góra prasowania czeka) załączam fotki Hani.

mąż dzisiaj pozałatwiał wszystkie urzędowo-ubezpieczeniowe sprawy. jedzie jeszcze tylko jutro do siebie do pracy zawieść zwolnienie i okazać akt urodzenia i będzie wszystko z głowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5010046.jpg (45,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5020054.jpg (38,6 KB, 37 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-04, 21:22   #1823
anah
Zakorzenienie

Cytat:
Anah już dawno miałam pytać jak Gabi na braciszka??? Bo my mamy taka samą różnicę wieku i ciekawa jestem

Ja byłam dziś u księdza zaklepać chrzciny mamy 15 listopada...

Ostatni Gabi się uspokoiła, bo wcześniej to różnie bywało. Była zła na mnie, buntowała się, wszystko musiał robic tatuś a ja tata w pracy to płacz, krzyk i histeria niekiedy. Maciej sam płakał przez te wrzaski, bo sie zwyczajnie dziecko przestraszyło. Tłumaczenie nie pomagało. Od kilku dni jest trochę lepiej. Maciuś zaczął się uśmiechać, rozgląda sie dookoła, Gabrysia przynosi mu pluszaki, wyciągnęłyśmy jej stare grzechotki i chce się z nim bawić. Kładzie mu zabawkę na brzuszku i dziwi się,,ze on jej nie bierze Trudnoi jej wytłumaczyć, zeby nie wyginała mu paluszków. Samam mówi, ze on jest kruchutki, ale np. prostuje mu nogę. jak Maciuś zaczyna płakać to są dwa skrajne zachowania. Albo zatyka rękami uszy i krzyczy, ze chce ciszę albo biegnie do łóżeczka i mu grzechocze, śpiewa, żeby go uspokoić. Na spacerze mówi wszystkim,zeby byli cicho, bo mały spi w wózku
Ogólnie teraz jest lepiej niż było.

My z chrzcinami to chyba się prędko nie uwiniemy. Ojciec chrzestny może dopiero zjawic się przed świetami. Sama chciałam za 2 tyg, jak Maciej będzie miał 2 miesiące. Trudno.

Iwa, Hania słodziuchna

Edytowane przez anah
Czas edycji: 2008-11-04 o 21:26
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 22:49   #1824
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Hej Kochane!
Przepraszam ze sie nie udzielam ostatnio ale, zapalenie gruczolu mlekowego mnie wykancza, w weekend wyladowalam na ostrym dyzurze, bo nawet antybiotyki mi nie pomagaly i ponad tydzien chodzilam z temperatura 40 stopni i wiecej. Tak mnie to wykonczylo, ze zawroty i omdlenia byly na pozadku dziennym i nic nie moglam zrobic kolo maluszka naszego. Zwiekszyli mi dawki antybiotykow zobaczymy jki to efekt przyniesie. Wygladam jak smierc. Jak tylko dojde do siebie to wracam do was na watek. Buziaki dla wszystkich mamus i ich pociech
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 22:51   #1825
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Goniu, trzymam kciuki za Twoje zdrówko!!! buziaki dla Waszej trójeczki !!!
Stary 2008-11-04, 22:52   #1826
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
..kurcze kusicie tutaj zakupami...
Bo jako brzuchate mogłysmy sobie bezkarnie podjadac i rozmowy o żarełku były czysta przyjemnoscią ... trzeba było sobie znaleźc jakis substytut na odchowalnię

Wracam do mojego marudy...
Stary 2008-11-04, 23:04   #1827
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
Goniu, trzymam kciuki za Twoje zdrówko!!! buziaki dla Waszej trójeczki !!!
Dziekuje slonce, mam nadzieje ze wszystko wroci do normy na dniach...
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 23:11   #1828
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Goniu myślałam ostatnio o Tobie. życzę zdrówka

skoro o zakupach mowa to moja księżniczka śpi a ja zastanawiam się co możnaby jej zafundować i znaleźliśmy z mężem cosik

http://www.allegro.pl/item471296179_..._18kg_hit.html

co sądzicie o zakupie takiego leżaczka?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-05, 08:40   #1829
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GoniaJ Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Przepraszam ze sie nie udzielam ostatnio ale, zapalenie gruczolu mlekowego mnie wykancza, w weekend wyladowalam na ostrym dyzurze, bo nawet antybiotyki mi nie pomagaly i ponad tydzien chodzilam z temperatura 40 stopni i wiecej. Tak mnie to wykonczylo, ze zawroty i omdlenia byly na pozadku dziennym i nic nie moglam zrobic kolo maluszka naszego. Zwiekszyli mi dawki antybiotykow zobaczymy jki to efekt przyniesie. Wygladam jak smierc. Jak tylko dojde do siebie to wracam do was na watek. Buziaki dla wszystkich mamus i ich pociech
nareszcie się pojawiłaś
strasznie współczuję problemów z piersiami
pewnie podwójnie jest Ci ciężko, bo nie dość,że mały dopiero od niedawna jest z Wami, to jeszcze nie możesz cieszyć się nim tak na 100% i na 100% być dla niego . Trzymaj się dzielnie!

Jaroszania-fajowa ta chusta, a kolorkiem dodaje uroku i Tobie i Antosiowi.
Stary 2008-11-05, 08:51   #1830
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Anah to widze żę naprawdę mamy identyczną sytuację U mnie niemal tak samo reakcja na płacz małej albo zatykanie uszy albo całowanie, poza tym "tata!!!!!!!!" ach jednak dzieci są w podobnym wieku podobne Ja mam teraz problem bo jak młoda była chora to miala nie podchodzic do małej (pediatra to nawet powiedziala ze maja byc w osobnych pokojach - taaa chyba ANgie bym musiała w kaftan bezpieczeństwa wstawić i przywiążać do kaloryfera) i nie bardzo wiedzialam jak jej tłumaczyc ze ma sie nie zblizac do siostry żeby jej nie całowała, żeby jej nie urazić, teraz też znowu obawiam się trochę chcrzcin bo jak tak wszyscy przyjda z prezentami do Emilki itp...

Gonia trzymam kciuki za szybki powrót do zdówka, a już mysłałam że Cię nie ma bo wybory Cię wciągły

Wiktorynka ale żeś wymyśliła substytut dyskuscji o żarciu ale coś w tym jest
no a Iwa znowu szczuje jakimś fajnym leżaczkiem....kobiety ja zbankrutuje.... ale bede dzielna i postaram sie nie odwiedzac Allegro

A rzucam wam wyzwanie dawajcie jakieś pomysł co zrobić na kolację chrzcinową...bo ciasto to zamówię a na kolację nie mam koncepcji...

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości